FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 16 januari 2006

'Lange Frans en Baas B zijn te braaf'

Lange Frans en Baas BHet Nederlandse rappersduo Lange Frans en Baas B maakt 'brave Balkenende-plaatjes'. Dat vindt in ieder geval collega-rapper Def P. "De rapartiesten van deze tijd maken schaamteloos de muziek waar je in onze tijd voor gelyncht werd. Alles is nu eenmaal veel commerciëler en minder origineel geworden. De smaak van de massa is nou eenmaal vrij plat en simpel", zegt de voorman van de Osdorp Posse in NRC Handelsblad.

Eerder kreeg het populaire tweetal al kritiek te verduren van een andere 'collega', namelijk Negativ. Deze viel vooral over het feit dat de tekst voor het nummer 'Moppie' te kuis was. "Ik wil niet voor de 'moppies' rappen. Maar voor waar ik vandaan kom: de straat", stelde Negativ in de Nieuwe Revu. Begin januari reageerde 'Lange' Frans Frederiks daarop. "Het is pure jaloezie van zure gasten, en jaloezie is een zwakke emotie. Waarom heb je het niet over je eigen shit in plaats van over ons? Ik snap niet waarom sommige gasten zo boos zijn op ons", stelde de zanger. Hij zei nu te begrijpen wat de vermoorde Amerikaanse rapper The Notorious B.I.G. bedoelde met zijn hit 'Mo' Money, Mo' Problems'.

Darter Jelle Klaasen gehuldigd in Vlijmen

Icoon DartsDarter Jelle Klaasen is vanavond gehuldigd in partycentrum De Apollo in Vlijmen (Noord-Brabant). De 21-jarige Klaasen schreef gisteravond de Lakeside, het meest prestigieuze dartstoernooi van de wereld, op zijn naam. Hij is daarmee de jongste winnaar uit de geschiedenis van het toernooi.

Klaasen werd groots onthaald in het partycentrum, waar hij met zijn club Broken Arrows altijd dart. Ruim driehonderd mensen waren gekomen om de darter toe te juichen. Klaasen zei "overweldigd te zijn door alle aandacht". "Ik begin nu pas te beseffen wat ik bij de mensen hier heb losgemaakt. Dit is ongelooflijk." De darter had een hoop beveiligingspersoneel en cameraploegen - twaalf in getal - om zich heen, waardoor het publiek hem amper kon zien. "Het is een gekkenhuis. Ik zag hem vanavond ook weer voor het eerst", zo zei zijn moeder.

De Lakeside-winnaar wil dinsdag een rustige dag met zijn familie doorbrengen. Woensdag zal hij ook worden gehuldigd in zijn woonplaats Alphen. Hier wordt een nog grotere happening verwacht, zo zei de burgemeester van Alphen-Chaam, die toekeek bij de eerste huldiging. "Alphen is helemaal Jelle-gek. Het is omgedoopt tot Jelle-dorp, overal hangen borden 180."


Jelle Klaasen zondag na zijn winst

Hans Wiegel is 'heiden van het jaar'

Hans WiegelVVD-erelid Hans Wiegel is 'heiden van het jaar'. De liberaal kreeg de titel van PerspectieF, de jongerenorganisatie van de ChristenUnie. De prijs is niet voor iemand die zich zoveel mogelijk afkeert van elke religie, maar juist voor een politicus van een niet-christelijke partij die zich goed inzet voor het 'sociaal-christelijke gedachtegoed'.

De jongere varianten van Rouvoet c.s. menen dat Wiegel goed is opgekomen voor de vrijheid van onderwijs. Hier werd met name gerefereerd aan een openlijke ruzie tussen Wiegel en zijn partijgenote Ayaan Hirsi Ali. De laatste wilde artikel 23 van de grondwet, het artikel dat het bestaan van religieus onderwijs waarborgt, afschaffen. Het orakel van Diever bestreed die opvatting, en stelde dat artikel 23 bij het liberale gedachtengoed hoort.

'Escudé vertrekt naar Sevilla'

Julien Escudé maakt waarschijnlijk de overstap van Ajax naar Sevilla. Bij de Amsterdamse club was de Fransman op het tweede plan geraakt.

Escudé begon dit seizoen nog als aanvoerder aan het seizoen, maar raakte al snel zijn basisplaats kwijt. Hij kon niet aan de door Blind gestelde eisen voldoen. daarom kreeg de Fransman intern te horen naar een andere club te mogen uitzien.

Escudé lijkt nu met Sevilla die club te hebben gevonden. De verdediger zal de komende dagen met de Spaanse club onderhandelen over zijn contract. Hij zou een contract kunnen tekenen voor drieëneenhalf seizoen. Of de Spanjaarden ook nog een transfersom aan Ajax zouden moeten betalen is onbekend.

Scarlet wint prijs irritantste reclame tweemaal

Icoon TelevisieHet televisieprogramma Radar heeft de commercial van telecomaanbieder Scarlet verkozen tot meest storende reclame van 2005. Beau van Erven Dorens was verkozen tot meest irritante bn-er in een reclame, wat ook een spotje van Scarlet is. Hiermee haalt het telecombedrijf twee Loden Leeuwen in huis, de jaarlijks terugkerende prijs voor de reclame die tot de meeste ergernis leidt.

36 procent van het publiek van Radar verkoos de sexy kleuter van Scarlet als meest irritant. Direct daarna eindigden Frisk, een knaap die zijn tepels kan vergroten, en de om Hans roepende vrouw van UPC. Twee op de vijf toeschouwers vonden Beau van Erven Dorens in strakke slip de vervelendste bn-er in een reclamespotje. Gordon en Gerard Joling eindigden met hun foute homo-imitatie in het buitenland op de tweede plek.

Meisje seksueel misbruikt in Oudwoude

Dichterbijer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitieIn het Friese Oudwoude is gistermiddag een dertienjarig meisje het slachtoffer geworden van een ernstig zedenmisdrijf. De tiener werd 's middags door een nog onbekende man van haar paard getrokken en vervolgens onder bedreiging seksueel misbruikt. De man gebruikte hierbij ook geweld.

Het meisje vertrok zondag rond 15.30 uur met haar paard voor een ritje door een nabij gelegen bosperceel. Een uur later keerde het paard alleen terug. Rond zes uur 's avonds kwam het meisje halfnaakt bij haar ouderlijk huis aan. Ze beschreef de dader als een getinte man van ongeveer 25 tot 35 jaar. Hij heeft een lengte van 1.70 tot 1.75 meter en een fors postuur. Volgens het slachtoffer sprak hij keurig Nederlands.

Op het incident werd geschokt gereageerd. In oktober werden in dezelfde omgeving twee meisjes aangerand. Bovendien werd Marianne Vaatstra in 1999 op twee kilometer afstand verkracht en vermoord.

FOK!radio: live uitreiking 'Alternatieve FOK!-awards'Het is weer maandagavond, dus tijd voor FOK!radio. Tune nu in en hoor: Ook dit jaar worden weer de FOK-awards uitgereikt, maar daar weten ze in het Onzin-subforum wel raad mee. En dus zijn er 'de Alternatieve FOK!-awards' bedacht. Users konden vanaf begin november tot aan afgelopen week stemmen in de verschillende categoriën. Dus wie wordt de beste ex ONZ-moderator, wie is de user met de grootste oprit en welke user is de grootste blokkendoosjosti en krijgt ook meteen een bijpassend usericoon? Je hoort het allemaal vanavond. Initiatiefnemer FlyingFox komt de awards live vanaf 20:00 uur uitreiken in de studio. Aan te raden is ook vooral om mee te kijken via de webcam. Want de studio is speciaal voor deze gelegenheid op een aparte wijze aangekleed.

Uiteraad gaat Yvonne weer met ons roddelen. Nikky is weer terug van haar vakantie ver weg bij haar vriendje, dus zij komt vanavond weer langs. Blinky legt wel weer een stelling neer waarop je kunt reageren in de uitzending.

En we gooien de lijnen weer open voor luisteraars. Tijdens de uitzending kun je ons bellen via Skype. Voeg ons toe op met username Actionradio_utrecht. Meer over Skype kun je hier vinden.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar het meeste als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten en zing ook mee tijdens 'IRC zingt mee'.

Check de webcam in de studio tijdens de uitzending hier.

Veel luisterplezier!

FOK! Prijswinnaars week 2

De afgelopen week stonden er ook weer twee mooie prijsvragen op de Frontpage. Er konden maar liefst 25 geheel verzorgde webhostingpakketten van E-Creative gewonnen worden! De winnaars van deze waanzinnige prijs zijn geworden:

DDuiveltje
CrashOne
CyberD
Replay
ChiefHK
Lezzam
robinotten
-Marjo-
masterboard
Neverending
ascey
woeeiiii
JanaX
gfree
Little_Angel
Tankiej
Mafkees_
PekingDuck
i-Mo
Intrepidity
magnolia2166
madjackal
mastabean
cohona
pap_de_appelflap


Alsof dat alles nog niet genoeg was, gaven we ook nog vijf maal het nieuwste album van The Strokes weg! De gelukkige winnaars zijn:

DeWaasheid
ehqo
ComboC
PhysTick
repeltje


Alle winnaars namens de hele FOK!crew gefeliciteerd! De prijzen zullen binnen enkele weken naar jullie opgestuurd worden. De winnaars van de E-Creative prijsvraag zullen binnenkort een e-mail ontvangen. Vergeet niet deze week weer op de FOK!frontpage te kijken voor meer prijsvragen. Voor eventuele vragen kun je ons natuurlijk ook e-mailen.

Cohen roept alle stadsbestuurders bijeen

CohenDe Amsterdamse burgemeester Job Cohen heeft voor morgen alle 14 stadsdeelvoorzitters bij elkaar geroepen voor overleg over de problemen met jongeren in de stad. Reden zijn een aantal incidenten die de afgelopen twee weken hebben plaatsgevonden. Zo werden met Oud & Nieuw in onder meer de Diamantbuurt auto's vernield en braken er in Slotervaart relletjes uit nadat een Marokkaanse tiener met zijn scooter verongelukte. Ook werd VVD-gemeenteraadslid John Goring bij een interview met migrantenzender MTNL zodanig bedreigd door een groep Marokkaanse jongeren, dat de cameraploeg het beeldmateriaal afstond.

Afgelopen dagen berichtten onder meer AT5 en de Volkskrant over problemen met jongeren in de stad. Sommige ouders zouden een hekel hebben aan Nederlanders en daarom niet ingrijpen, zo betoogde een Marokkaanse buurtvader zaterdag in de Volkskrant. Vandaag kwam AT5 met het bericht dat Marokkaanse jongeren tijdens Oud & Nieuw bij een Joodse bewoner in de Diamantbuurt een kist vuurwerk door het raam hadden gesmeten. Stadsdeel Oud Zuid liet vandaag weten dat het niet meer om incidenten gaat en dat er sprake is van toenemende intolerantie van jongeren tegenover de samenleving.

De PvdA in Oud Zuid/de Pijp zei vanochtend nog tegen RTV Noord-Holland dat de media zich er niet te veel mee moet bemoeien. Volgens PvdA-fractievoorzitter Eddy Linthorst is ''alleen zo te voorkomen dat de situatie opnieuw escaleert''. Tweede Kamerlid Geert Wilders denkt daar weer heel anders over, want die stelde zaterdag zelfs een hele rits Kamervragen over de situatie met Marokkaanse raddraaiers in Amsterdam.

Voor Cohen lijkt inmiddels ook de maat vol, want vanmiddag maakte hij bekend dat morgen een rondetafelconferentie over de problemen wordt gehouden. Het is overigens voor het eerst dat alle stadsdeelvoorzitters bijeen worden geroepen om dergelijke problemen te bespreken. Cohen wil dat ook de stadsdeelbesturen morgen duidelijk maken welke maatregelen nodig zijn om de situatie te normaliseren.

Handbaldames Eredivisie 14/15 januari

Koploper Quintus uit Kwintsheul heeft haar suprematie in de Eredivisie bevestigd door de topper tegen nummer twee, Zeeman Vastgoed SEW, ruim te winnen. Quintus is nog steeds ongeslagen en heeft een voorsprong van 5 punten genomen.

Regerend landskampioen Hellas bezet momenteel de derde plek op de ranglijst. Hellas wist zaterdag de wedstrijd tegen het op de voorlaatste plaats staande Fortissimo, ternauwernood met 27-26 te winnen. AAC 1899 uit Arnhem lonkt de laatste weken nadrukkelijk naar de bovenkant van de ranglijst en deed zaterdag goede zaken door naaste concurrent Openline V&L met 27-22 te verslaan. Daardoor houden zij uitzicht op plaatsing in de kampioenspoule bij de play-offs.

Voor NEA uit Ouderkerk aan de Amstel begint behoud van het eredivieschap een mission impossible te worden. De formatie van trainer Geert Brinkman verloor zaterdag voor de twaalfde keer. De dames konden thuis tegen De Volewijckers uit Amsterdam geen vuist maken, en verloren kansloos met 22-27. De Amsterdammers klommen daardoor uit de degradatiezone naar de negende plaats.


De stand per 15 januari:

pltsclubgesppntsaldo
1Quintus1326159
2SEW142381
3Hellas142034
4V&L141968
5BFC1414-8
6AAC 18991312-38
7Kwiek14121
8E&O1411-5
9De Volewijckers1410-38
10Aalsmeer149-62
11Fortissimo147-42
12NEA143-150

Televisie in slaapkamer slecht voor seksleven

YubYub had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Enquête Mensen met een televisie op hun slaapkamer, hebben de helft minder seks dan stellen zonder tv op hun slaapkamer. Dit blijkt uit een enquête van een Italiaanse seksuologe onder ruim vijfhonderd stellen.

Italianen zonder televisie op hun slaapkamer, hebben gemiddeld acht keer per maand seks. Zodra er een tv op de kamer staat, daalt dit aantal naar vier keer per maand. Stellen boven de vijftig hebben nog maar anderhalf keer per maand seks. Het zijn vooral de gewelddadige films en reality programma's die het seksleven ruïneren.

Man overlijdt na ongeval met graafmachine

YubYub had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenEen negentienjarige bestuurder van een graafmachine is vanmorgen bij baggerwerkzaamheden om het leven gekomen. Dat gebeurde bij een brede sloot in Anna Paulowna.

Door nog onbekende oorzaak kantelde de machine en viel in de brede sloot met de deur tegen de bodem. Daardoor raakte de man opgesloten en verdronk. Hij overleed ter plekke. Hij was niet als enige aan het werk langs de sloot, maar niemand anders was op het moment van gebeuren in de buurt. Door de politie is een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval.

Man wordt aangezien voor spook

Icoon Bizar Zelf weet Raju Raghuvanshi uit het Indiase dorpje Katra het honderd procent zeker: hij is springlevend. Zijn familie is echter stellig ervan overtuigd dat de man in de gevangenis is overleden.

Raghuvanshi keerde deze maand terug naar zijn dorp waar meteen paniek uitbrak. Vrienden riepen: "Help! Een spook!" en buren sloten hun deuren. "Mijn familie denkt dat ik dood ben. Ze staan me niet toe mijn eigen woning te betreden, omdat ze denken dat ik een spook ben", aldus Raghuvanshi, die alles uit de kast haalt om aan te tonen dat hij echt leeft.

Een kansloze operatie, zo lijkt het, want het belangrijkste argument - dat zijn voeten naar voren steken en niet naar achteren zoals bij geesten - is al verworpen. Zelfs de politie kan familie en vrienden er niet van overtuigen dat de Indiër nog in leven is. Raghuvanshi's broers meenden dat ze alle religieuze overlijdensrituelen hebben uitgevoerd. De 'geest' heeft dus geen reden om hen lastig te vallen.

Naakte aanrander in Zandvoort opgepakt

PolitieIn Zandvoort is afgelopen nacht een blote man opgepakt die even daarvoor een 20-jarige inwoonster van Haarlem aanrandde. De vrouw liet haar hond uit toen de naakte aanrander uit een bestelauto sprong en de vrouw belaagde. De Haarlemse wist te ontkomen en belde vlug de politie.

Agenten die in de buurt waren, troffen de man naakt in zijn bestelauto aan. Het betrof een 37-jarige inwoner uit Colmschate (Overijssel). De man is vastgezet en onderzocht wordt of hij meer aanrandingen op zijn conto heeft.

Probleemjongere overleden bij Defensie

AlgemeenOp de kazerne in Soesterberg is afgelopen weekend een 19-jarige jongen overleden die meedeed aan een project voor probleemjongeren. Volgens het ministerie van Defensie is uit onderzoek gebleken dat de jongeman een natuurlijke dood is gestorven.

De jongen deed mee aan project 'De Uitdaging'; een opleidingstraject van drie maanden in militaire stijl voor jongeren die dreigen af te glijden naar de criminaliteit. Ze worden daarmee voorbereid op verdere scholing of werk.

Tijdens een bivak voelde de 19-jarige zich niet goed en bezocht hij een arts. Nadat de klachten aanhielden, ging hij slapen op de kazerne. Daar trof een kaderlid hem 's nachts dood aan.

Rabobank verlengt contract Boom

De wielerploeg van de Rabobank heeft het contract van Lars Boom verlengd tot medio 2008. Vorig jaar eiste hij de Gerrie Knetemann-bokaal op voor belofte van het jaar. Het huidige contract van de 20-jarige renner liep aan het einde van dit seizoen af.

Boom is al een paar keer Nederlands jeugdkampioen veldrijden geweest. Twee jaar geleden wist hij zelfs de wereldtitel bij de junioren te winnen. Een jaar later deed hij hetzelfde bij de Europese Kampioenschappen. Komend seizoen is het de bedoeling dat hij voor Rabobank deel gaan nemen aan enkele wegwedstrijden.

Ook dit jaar viel Boom al een aantal keren in de prijzen. Zo won hij op nieuwjaardagsdag de Grand Prix Sven Nys, en vorige week werd hij nationaal kampioen bij de beloften.

Half-Life 2 hi-res texture pack beschikbaar

Op Filefront is een nieuwe versie van Fakefactory's Cinematic mod te downloaden voor Half-Life 2. Deze mod brengt veel extra hi-res textures en nieuwe muziek met zich mee waardoor de game een groter "Hollywood" gevoel met zich meebrengt. Ook is de kracht van wapens aangepast zodat deze meer realistisch zijn (Een schot in het hoofd is meteen dodelijk, en dat geldt dus ook voor jezelf). Een videokaart met tenminste 256MB videogeheugen wordt aangeraden.

Een aantal pics van de mod:

Meer info en de mod zelf kun je hier op FileFront vinden.

'Rusland wil Hiddink of Advocaat'

Rusland wil een buitenlandse coach aanstellen om het gat op te vullen waar normaal gesproken een bondscoach staat. Naar verluidt zijn de Nederlandse coaches Guus Hiddink en Dick Advocaat de grootste kanshebbers.

De voorzitter van de Russische voetbalbond, Vitaly Mutko wil een buitenlandse bondscoach aanstellen. "Ik heb gesprekken gehad met drie buitenlandse topcoaches, waarvan er twee hebben toegestemd Rusland te coachen", zegt Mutko. "Het probleem is alleen dat veel topcoaches een contract hebben tot het WK, of zelfs langer. Daarom zullen we wellicht geduld moeten hebben voor we een officiële aankondiging kunnen maken."

De Russische krant Sovietsky Sport hield een poll waar lezers op konden stemmen. Succescoach Guus Hiddink stak met kop en schouders boven de rest uit; hij haalde een dikke 70 procent van de stemmen. Volgens de krant was ook Advocaat grote kanshebber, en was hij één van de drie trainers waar Mutko een gesprek mee heeft gehad.

Guus Hiddink staat op het moment onder contract bij PSV en is bondscoach van Australië. Dick Advocaat is bondscoach van Zuid Korea. De voormalige bondscoaches van het Nederlands elftal gaan ook beiden naar het WK in Duitsland.

Rusland zit al zonder coach sinds november, toen Yuri Semin opstapte. De Rus kon niet voorkomen dat zijn land al uitgeschakeld werd in de kwalificatieronde, en daardoor niet naar het WK gaat. Rusland werd derde achter Portugal en Slowakije.

Worms naar Xbox Live Arcade?

Het lijkt erop dat er een versie van Worms naar de Xbox 360 komt en wel via Xbox Live Arcade. Op hun eigen forum heeft Team17 (ontwikkelaars van Worms) gezegd dat ze vorig jaar benaderd zijn door Microsoft.

Ze stonden zelfs op de ontwikkelaars-lijst tijdens de E3, maar door drukte is het er niet van gekomen. Team17 is op dit moment druk bezig met Worms op de PSP/Nintendo DS. Team17 heeft nu gezien hoe goed Xbox Live Arcade werkt en ze zijn erg enthousiast geworden. Ze zijn weer begonnen met praten met Microsoft en het ziet er naar uit dat Worms op de Xbox 360 mogelijk is. Ze zeggen wel dat we het voorlopig nog niet hoeven te verwachten, maar dat ze er dus mee bezig zijn.

"GTA 4 zal zich in Europa afspelen"

Volgens het Britse tijdschrift PSM heeft iemand bij Rockstar tegen het blad verteld dat de volgende GTA voor de PS3 zich in Europa zal afspelen. In de game zullen zes verschillende Europese steden als rampage toneel worden gebruikt. Het tijdschrift speculeert er tevens lekker op los. Volgens het tijdschrift zal de GTA nog eind van dit jaar uitkomen, samen met de launch van de PS3. Er zou namelijk elke twee jaar een nieuwe GTA uitkomen, en eind dit jaar is het weer twee jaar geleden dat GTA: San Andreas ten tonele kwam.Veel nieuwe info over de MMOFPS Huxley

Huxley is een MMO game gecombineerd met een FPS-game (Massive Multiplayer Online First Person Shooter). Het spel zal uitkomen op de PC en op de Xbox 360. In een interview met OGaming heeft de ontwikkelaar een hoop nieuwe info gegeven over dit spel. Wanneer het spel zal uitkomen is nog niet bekend.

- Je karakter ontwikkelt verschillende eigenschappen die de gameplay kunnen beinvloeden. Ook zul je voor sommige missies moeten samenwerken met andere spelers. Op deze manier wordt de snelheid van FPS games behouden, zonder dat het te chaotisch wordt.
- Het spel speelt zich in de nabije toekomst af en zal realistische wapens bevatten. Geen wapens van deze tijd, maar wel wapens die physisch gezien mogelijk zijn.
- Er zullen twee soorten rassen zijn: Sapiens en Alternatives. Je karakter zul beter worden naar mate je vaker speelt en goede resultaten boekt. Wanneer je een bepaalde level bereikt zul je extra wapens krijgen die alleen beschikbaar zijn voor dat level.
- Er wordt veel aandacht besteed aan het verhaal van de quests in het spel.
- Je kunt je eigen soort wapen ontwikkelen die het beste bij je karakter past
- De ontwikkeling van je karakter zorgt voor de replay-value van dit spel net als extra quests en missies die in de loop van de tijd beschikbaar zullen komen.
- Door een nucleaire ramp vechten de overlevenden om hun bestaan en er is een energie-soort wat iedereen nodig heeft en waarom gestreden zal worden.
- Huxley zal grote gevechten kennen, net als dedicated-servers
- PC-gamers en Xbox 360-gamers zijn in dezelfde wereld aanwezig.
- Je kunt zogenaamde factions beginnen in de MMO-city met andere spelers waarbij punten en ranks belangrijk zijn.
- Ze zijn ook bezig met guilds die gebieden kunnen beheersen.

Man. Utd hoopt op 2 aankopen

David Gill, directeur van Manchester United, heeft de fans van de Engelse voetbalclub verteld dat ze één à twee grote transfers mogen verwachten van de club aankomende zomer, maar dat men geen interesse heeft in de Deense middenvelder Thomas Gravesen.

Gill zegt in een interview met een Engelse krant: "We zijn nog niet door ons transfer budget heen dit jaar, maar we zijn niet geintresserd in Gravesen." Door dit interview is het gerucht dat vorige week in het nieuws kwam over het mogelijk inlijven van de Deen door Manchester United meteen teniet gedaan. De Deen had aangegeven dat hij niet blij was bij zijn huidige club Real Madrid en dat hij graag bij Manchester United wil spelen.

Wel zegt Gill dat ze, na de twee aangekochte verdedigers Nemanja Vidic van Spartak Moskou en Patrice Evra van AS Monaco, op zoek zijn naar een bekende middenvelder die Roy Keane kan vervangen op het middenveld. Over de eventuele vervanger wil Gill alleen bekend maken dat de spelers die zij op het oog hebben op dit moment in de Champions League spelen.Er wordt verwacht dat Manchester United in onderhandeling gaat met spelers na de Champions League.

Brand in basisschool in Den Haag

Tapie_Tapacho en fversteegen hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenAan de Tasmanstraat in Den Haag is in basisschool De Wereldwijzer een grote brand uitgebroken. De 124 leerlingen die op dat moment in de school waren, konden direct en op tijd in veiligheid worden gebracht met behulp van de leerkrachten. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van de brand is. Een naast de school gelegen crèche moest door de rookontwikkeling ook worden geëvacueerd.

Een woordvoerder van de brandweer vertelt dat de uitslaande brand op de zolder van de school veel schade veroorzaakt. De rookontwikkeling is volgens de woordvoerder "aanzienlijk".

De evacuatie van de aanwezige leerlingen is volgens de brandweer vlekkeloos verlopen. Woordvoerder Fred Lek vertelt dat de leraren zich aan het veiligheidsplan hielden en op die manier de kinderen kalm naar buiten leidden. De directeur van de school, B. Endlicht, weet te melden dat alle kinderen binnen vier minuten buiten waren.

De leerlingen werden tijdelijk opgevangen in een dependance aan de Da Costastraat, hoewel de meesten inmiddels wel zijn opgehaald door hun ouders. De brandweer ontving de melding rond 11:00 uur en is sindsdien bezig met blussen.

De brandweer heeft een hoogwerker nodig om het vuur te kunnen bestrijden
De brandweer heeft een hoogwerker nodig om het vuur te kunnen bestrijden


Update 16:43 uur
De brand wordt nu door de brandweer aangemerkt als "zeer grote brand" en wordt met groot materiaal bestreden. Meer dan honderd brandweerlieden uit Den Haag en omgeving bestrijden op dit moment de brand. Het basisschoolgebouw is als verloren beschouwd. De brand heeft zich via de houten structuur van de zolder door het hele gebouw kunnen verspreiden.

De brand ontstond op de eerste etage door nog onbekende oorzaak. Eerst werd er geprobeerd van binnen uit te blussen, maar dat werd te gevaarlijk voor de brandweerlieden door instortingsgevaar. De brandweer probeert het gebouw gecontroleerd uit te laten branden. Omliggende gebouwen worden natgehouden en in de gaten gehouden door brandweerlieden. Omwonenden wordt geadviseerd ramen en deuren te sluiten vanwege de rookontwikkeling.

De politie heeft ook een aantal omliggende straten voor al het verkeer afgesloten, waaronder de Van Speijkstraat, de Van Diemenstraat en een deel van de Waldeck Pyrmontkade. Ook een aantal direct aanliggende panden in de Van Speijkstraat zijn ontruimd.


Het dak van het gebouw is ingestort en de brand breidt zich uit

Bij de brand komt veel rook vrij

Terugblik: Lakeside 2006

De Lakeside World Darts Trophy 2006 zit er weer op. De verrassing van het toernooi was toch wel de winst die Jelle Klaasen in de finale tegen Raymond van Barneveld boekte. Hieronder vind je een terugblik van dit dartsfestijn.

Eerste ronde
De sensatie van de eerste ronde was toch wel de overwinning van Albertino Essers in de partij tegen Ted Hankey. The Count gooide een dramatische wedstrijd en verloor deze met 3-1. Ook regerend kampioen Raymond van Barneveld wist zijn partij in de eerste ronde tegen Brian Sörensen te winnen. De Hagenaar domineerde de hele wedstrijd en liep met 3-0 over de Deen heen. Co Stompé kreeg het ook dit jaar niet voor elkaar om de tweede ronde van het prestigieuze dartstoernooi te halen. In de eerste ronde was de Schot Paul Hanvidge met 3-1 te sterk. Ook de kampioen van twee jaar geleden, Andy Fordham, bereikte de tweede ronde niet. De Australiër Simon Whitlock won in straight sets: 3-0. Martin Atkins had in de eerste ronde niet veel moeite met de Ier Gerald Porter, en won eenvoudig met 3-0. Ook debutant Jelle Klaasen wist de tweede ronde te halen. Nadat zijn opponent Dennis Harbour 2-0 in sets voor kwam wist The Young Matador op een prachtige manier terug te komen. Hij gooide achtereenvolgens 111, 104 en 120 uit. In mum van tijd werd de achterstand omgebogen in een 2-3 overwinning. Voor een andere debutant, Niels de Ruiter, eindigde deze editie van Lakeside wel in de eerste ronde. Shaun Greatbatch kwam als winnaar uit de strijd, waar overigens wel vijf sets (3-2) voor nodig waren. John Walton was de derde oud-kampioen die de tweede ronde niet wist te halen. Hij maakte geen schijn van kans tegen de onbekende Stephan Roberts: 3-0. Ook de laatste Nederlandse debutant wist de tweede ronde niet te halen. Mareno Michels was kansloos tegen de Engelsman Paul Hogan: 3-0. Vincent van der Voort wist de verwachting wel waar te maken. De Nederlander ging door naar de tweede ronde na zijn overwinning op de Schot Ross Montgomery (3-1). Ook Mike Veitch wist de tweede ronde van Lakeside 2006 te halen. De Schot was veel te sterk voor de Finse debutant Ulf Ceder: 3-1. Martin Adams, verliezend finalist van vorig jaar, mocht ook door naar de volgende ronde. Darryl Fitton won de eerste set nog wel, maar daarna was zijn verzet gebroken en verloor met 3-1.

Tweede ronde
Ook de tweede ronde kende een aantal mooie wedstrijden. Zo won Klaasen in een zinderende partij van de nummer één van de wereld, Mervyn King. Na een hele sterke partij van beide spelers trok de 21-jarige darter aan het langste eind. Hij won met 4-2 van de Engelsman en ging door naar de kwartfinales. Ook Adams kwam als winnaar uit de bus na een spannende wedstrijd tegen Atkins. Nadat de Engelsman met 3-0 voorstond kwam Adams op sensationele wijze terug en won de partij met 4-3. Essers, die in de eerste ronde Hankey versloeg, moest in de tweede ronde zijn meerdere erkennen in Hogan. Onze landgenoot gooide ver onder zijn kunnen en verloor dan ook met 3-0. Ook een andere Nederlander, Van der Voort, verloor in de tweede ronde. Hij had helemaal niets in te brengen tegen de Engelse Tony O'Shea en verloor met 4-0. Van Barneveld had minder moeite met Gary Anderson. De Hagenaar was veel te sterk voor de Schot en won met 4-1. Greatbatch won zijn wedstrijd in de tweede ronde tegen Hanvidge (5-3). Veitch was de laatste darter die de kwartfinale wist te halen. In zijn partij tegen Robert kwam hij als winnaar uit de strijd: 4-3. De laatste darter die doorging was Paul Hanvidge. Hij zorgde voor een verrassing door de als vierde geplaatste Simon Whitlock uit te schakelen (4-2).

Kwartfinale
De kwartfinales van de Lakeside leverde een paar mooie affiches op. Zo moest Klaasen het opnemen tegen Hogan. De Nederlander kwam op een 4-1 voorsprong, maar Hogan kwam op een geweldige manier terug tot 4-4. In de beslissende negende set, die met 3-0 naar Klaasen ging, toonde hij nog maar eens aan hoe goed hij is. Ook de wedstrijd tussen Greatbatch en Hanvidge was een lust voor het oog. Tot aan de break ging het gelijk op (2-2), maar daarna trok Greatbatch de partij naar zich toe en won met 5-3 van de Schot. Van Barneveld speelde in zijn partij niet goed, maar het was voldoende om door te gaan naar de halve finale. Tegen O'Shea liep hij redelijk vlot uit naar een 2-0 voorsprong. Hierna haperde de dubbels bij de Hagenaar en kon de Engelsman terugkomen tot 2-1. Tijdens de pauze stond het 3-1 voor onze landgenoot, maar hierna kwam O'Shea sterk terug en won vier legs op rij. Barney herpakte zich echter en won uiteindelijk met 5-3. De laatste wedstrijd ging tussen Adams en Veitch. Wolfie begon zwak en gaf de eerste twee sets weg, maar herpakte zich uiteindelijk zodat het tijdens de korte pauze 2-2 was. Adams kwam als herboren terug uit deze pauze en trok de partij eenvoudig naar zich toe: 5-2.

Halve finale
De eerste wedstrijd ging tussen Adams en Van Barneveld. Wolfie won de eerste set van de moeizaam startende Van Barneveld. De Hagenaar kon de tweede set wel naar zich toe trekken. Daarna was het eigenlijk gedaan met de Engelsman. Barney liep zonder al te veel moeite uit naar een 5-1 voorsprong. Adams won nog één set, maar daarna trok de postbode uit Den Haag de overwinning naar zich toe. De wedstrijd tussen Klaasen en Greatbatch was er een van wereldformaat. De Engelsman liep in hoog tempo uit naar 1-3. In de vijfde set wist de The Young Matador zich te herpakken en bracht de stand terug tot 3-2. Na de pauze ging het erg snel, Klaasen won drie sets achter elkaar waardoor hij zich plaatste voor de finale van Lakeside 2006.

Finale
De finale tussen Klaasen en Van Barneveld ging in het begin gelijk op. De 21-jarige debutant won de eerste twee sets, maar de sets daarna won de Hagenees. Beide darters hielden daarna beide hun set, zodat er met 3-3 even werd gerust. Na de pauze werd er in hoog tempo een aantal 180-ers geproduceerd. Dit gold overigens ook voor een aantal breaks in de zesde set wat uiteindelijk resulteerde in een voorsprong voor Van Barneveld (4-3). De twee sets die daarop volgden werden beide gewonnen door Klaasen. Daarna herpakte Barney zich weer en trok de stand weer gelijk. De spannende elfde set ging uiteindelijk naar The Young Matador wat betekende dat hij nog maar één set hoefde te winnen. In de laatste set ging Klaasen door waar hij de hele partij al mee bezig was, en won uiteindelijk de finale van Lakeside 2006.

'Op z'n Hollands' per direct geschrapt

Icoon TelevisieTalpa heeft vandaag laten weten dat de real-life soap 'Op z'n Hollands', die een beeld schetst van pornoactrice Kim Holland, per direct van de buis zal verdwijnen. De inhoud van het programma zou volgens Talpa "niet voldoende aansluiten bij het soort televisiezender dat we willen zijn." Talpa laat wel weten dat het niet zo is dat de kijkcijfers tegenvielen, die waren "naar behoren."

De zender kreeg niet veel klachten over de serie. Volgens een woordvoerder zijn er wel wat negatieve reacties geweest, maar "de telefoon stond zeker niet roodgloeiend. Het idee van de show was aardig, maar de uitwerking ervan gaat ons te ver." Sommige beelden zouden volgens Talpa te expliciet zijn.

'Op z'n Hollands' zou een achtdelige serie zijn waarvan er tot nu toe twee zijn uitgezonden. Het programma zal vanaf vanavond worden vervangen door 'De Leukste Reclames', een serie van de BBC. Die is nu wekelijks op maandagavond om 21:30 uur op Talpa te zien.

'Yuji Ide naar Super Aguri'

De kans is groot dat de Japanse coureur Yuji Ide dit jaar voor Super Aguri F1 gaat racen, naast landgenoot Takuma Sato. Ide wordt al weken getipt als rijder bij Super Aguri.

De Japanner zal waarschijnlijk morgen in de thuisbasis van het nieuwe team een stoeltje passen. Ide zou voor een flink sponsorinkomen zorgen bij Super Aguri. De dertig jaar oude coureur is een doorgewinterd rijder in de lagere klassen. Zo heeft hij acht jaar ervaring in de Japanse Formule 3 en de Japanse GT-serie, en werd hij afgelopen jaar vice-kampioen in de Formule Nippon.

Kortsluiting oorzaak woonwagenbrand Zaandam

Icoon PolitieDe fatale woonwagenbrand die vorige week aan twee mensen het leven kostte is ontstaan door kortsluiting in een bouwlamp die in de woonwagen stond. De politie heeft vandaag het onderzoek afgerond naar de oorzaak van de brand in de woonwagen in Zaandam. De brand kostte aan een 29-jarige man en zijn 19-jarige vriendin het leven.

De brandweer had, toen zij ter plaatse was, het vuur binnen een paar minuten onder controle. Desondanks kwam hiermee de hulp voor de bewoner van de wagen en zijn vriendin uit Den Helder te laat.

Geen Blu-Ray voor de Xbox 360

Microsoft heeft vandaag laten weten dat er definitief geen plannen zijn voor een Blu-Ray speler voor de Xbox 360. Dit in tegenstelling tot eerdere berichten, waar de optie op een Blu-Ray uitbreiding nog geplanned stond. Microsoft heeft het volste vertrouwen in HD-DVD, en zal zich dan ook daar op focussen.
quote
Microsoft firmly stands behind the HD-DVD format as the best choice for our consumers. As we’ve said before, we’re confident that HD-DVD will bring the excitement of high definition movies to the consumer faster and at a greater value. We believe that consumers have signaled what format they want to enjoy high definition DVD and we’re going to follow them down that path. The question of whether Xbox 360 has the flexibility to adapt to consumers’ needs is a different issue entirely. Xbox 360 is a future-proofed system – one that allows us to add features as consumers demand them – as evidenced by our offering of the HD DVD drive as an accessory. Current reports indicating that we have a back-up plan, which includes Blu-Ray support are incorrect. At this point, we’re fully committed to HD-DVD and have absolutely no plans to support other optical formatsZal niet in de Xbox 360 gaan passen...

Gevonden man in Maas mogelijk vermoord

Icoon PolitieEen man die sinds december werd vermist, is naar alle waarschijnlijkheid door een misdrijf om het leven gekomen. Het stoffelijk overschot van de 57-jarige man uit het Brabantse Herpen werd vrijdag gevonden in de Maas bij de plaats Appeltern. Uit sectie bleek dat hij waarschijnlijk door een misdrijf om het leven moet zijn gebracht.

De politie heeft in totaal een maand lang in de Maas gezocht naar het lichaam van de vermiste man. Jacobs, zoals de man heet, werd al sinds 1 december vermist. Nog geen dag later werd zijn uitgebrande auto aangetroffen bij een tankstation in Oss. Na het misdrijf zou de man bij Appeltern in de Maas zijn gedumpt.

Een 40-jarige man uit Nijmegen en een 27-jarige vrouw uit Oss werden tien dagen later aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de zaak. Het tweetal zit op dit moment nog steeds vast. Omroep Brabant zegt dat het tweetal een relatie heeft en ze elkaar de schuld van de dood van Jacobs in de schoenen schuiven.

Brandend vliegtuigje zorgt voor file

samvdbosch en bordewolf hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon VervoerTwee Engelsen hebben vanochtend een lange file veroorzaakt op de A12. In hun auto met daarachter gekoppeld een aanhangwagen met een éénmotorig deltavliegtuigje erop reden ze over de Utrechtsebaan. Het vliegtuigje vloog echter in brand omdat een van de mannen rond 10:00 uur een brandende sigarettenpeuk naar buiten gooide.

De peuk zette het canvasdoek van het vliegtuigje in de hens. Voorbijgangers attendeerden de mannen op hun brandende voertuig, maar toen was het al te laat. Door de grote rookontwikkeling moest de politie het verkeer op de A12 vanuit Utrecht omleiden naar het centrum van Den Haag.

De brandweer heeft de brand geblust. Met een schadepost van 9000 euro en zonder vliegtuig konden de mannen hun reis naar Engeland vervolgen.

Tamme zwijnen op Veluwe achtergelaten

Esposa had ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Icoon AlgemeenStaatsbosbeheer is woedend op een nog onbekende onverlaat die twee tamme hangbuikzwijntjes in de bittere kou heeft achtergelaten. Het tweetal werd zaterdag ontdekt door een aantal wandelaars in de Veluwse bossen. Inmiddels wordt gezocht naar een nieuw onderkomen voor de dieren. "Anders worden ze afgeschoten", aldus boswachter Harry Hees.

De wandelaars die afgelopen zaterdag de beestjes ontdekten keken vreemd op toen de beestjes zich erg aanhankelijk opstelden. Wilde zwijnen zoeken geen contact met mensen, dus werd al snel duidelijk dat het hier gaat om twee varkentjes die aan hun lot waren overgelaten. In het zand van het bos werden daarna bandensporen van een aanhangwagen gevonden en de eigenaar bleek de dieren nog een baal stro te hebben gegeven. Daarna is hij er vandoor gegaan.

De boswachter vertelt verder dat de tamme beestjes de kou ook niet zullen overleven, omdat ze een warm hok gewend zijn. Ook kan de boswachter ze nog niet vangen omdat dan eerst een nieuw thuis gevonden moet zijn. "De twee zwijnen, die ik liefkozend Witje en Zwartje genoemd, lagen dicht tegen elkaar aan en konden al niet meer opstaan, omdat ze door de kou totaal stram waren geworden. Ik heb ze wel wat voer gebracht", aldus Hees. Het tweetal loopt ook nog een ander gevaar in het bos volgens Hees. "Het zijn twee zeugjes en er zijn genoeg wilde, grote mannetjeszwijnen die er maar wat graag op zouden kruipen. Dat loopt niet goed af." Daarnaast wonen ze nu in een gebied waar honden los mogen lopen.

De twee tamme hangbuikzwijnen: Witje en Zwartje
De twee tamme hangbuikzwijnen: Witje en Zwartje

_______________________
Wil jij een warm thuis bieden aan de zwijntjes?
Neem dan contact op met Staatsbosbeheer

Famitsu Top 100 2005

Het grootste Japanse gamestijdschrift Famitsu heeft een lijst samengesteld van de meest verkochte games van 2005 in Japan. Westerse releases zijn bij deze lijst buiten beschouwing gelaten.

In totaal zijn er in 2005 ongeveer 54,5 miljoen games verkocht in Japan. hoeveel games er voor elk platform in de winkels hebben gelegen kun je in de onderstaande tabel aflezen.

Aantal uitgekomen games per platform

PlatformTotaal aantal gereleasde gamesPercentage van totaal
PlayStation 265160.06
GameCube504.61
Xbox423.87
Xbox 36090.83
GBA11010.15
PSP1069.78
DS1079.87
Overig90.83

Het totaal aantal verkochte games per uitgever kun je aflezen in de volgende tabel. Nintendo staat bovenaan met ruim elf miljoen verkochte games, en dit is nog met uitzondering van de pokemon games.

Top 10 van Japanse uitgevers

RankingUitgeverAantal games verkochtAantal games in top 100
1.Nintendo11.030.00019
2.Bandai5.540.00011
3.Konami5.080.0007
4.SCE4.090.0008
5.Square Enix3.580.0009
6.Namco3.360.0008
7.Capcom3.330.0009
8.Sega2.770.0005
9.Koei2.370.0003
10.Pokemon2.290.0007

Het is ook erg interessant om te weten hoe de verkoop van de verschillende consoles het afgelopen jaar is gegaan. De nieuwe handhelds hebben het uitermate goed gedaan het afgelopen jaar en ook de verkoop van de nieuwe Xbox 360 is voor Japanse begrippen goed begonnen.

De hardware verkopen over geheel 2005

RankingSysteemverkocht in 2005verkocht totaal
1.Nintendo DS4.002.8715.098.801
2.PlayStation Portable2.225.7992.565.743
3.PlayStation 22.134.86318.706.019
4.GameBoy Advance SP831.2215.636.928
5.GameBoy Micro394.845394.845
6.GameCube305.0003.913.258
7.Xbox 36081.77081.770
8.GameBoy Advance28.9858.978.795
9.Xbox13.186472.991

Dan nu het lijstje waar iedereen op wacht: de top 100 2005! Ook hier doet de DS het weer bijzonder goed met wel zes games in de top 10 en zelfs de eerste plaats in de lijst met Animal Crossing voor de Nintendo DS. De PSP heeft als hoogste ranking plaats 40 met Hot Shots Golf Portable.

Famitsu Top 100 Bestverkochte Games 2005
Ranking-Platform-Gamenaam-Ontwikkelaar-Verkocht in 2005-Verkocht Totaal
1. DS Animal Crossing Nintendo 1,169,757
2. PS2 Gran Turismo 4 SCE 1,066,749
3. DS Train Your Brain Nintendo 1,011,341
4. DS Nintendogs Nintendo 965,665
5. PS2 Winning Eleven 9 Konami 923,288
6. PS2 Dynasty Warriors 5 Koei 917,985
7. DS Brain Flex Nintendo 875,371
8. DS Tamagotchi Bandai 770,391
9. PS2 Kingdom Hearts II Square Enix 737,652
10. DS Mario Kart DS Nintendo 669,575
11. PS2 Dragon Ball Z 3 Bandai 642,424
12. GBA Mushi King Sega 629,902
13. PS2 Super Robot Wars Alpha 3 Banpresto 602,695
14. PS2 Dragon Ball Z Sparking! Bandai 532,690
15. DS Pokemon Mysterious Dungeon Blue Pokemon 521,380
16. GBA Pokemon Mysterious Dungeon Red Pokemon 517,484
17. DS Sawaru Made in Wario Nintendo 505,254 855,5565
18. PS2 Winning Eleven 8: Liveware Evolution Konami 468,242
19. DS Jump Super Stars Nintendo 464,076
20. GBA Famicom Mini: Super Mario Bros. Nintendo 457,558 1,034,264
21. PS2 Romancing Saga: Minstrel Song Square Enix 454,657
22. DS Super Mario 64 DS Nintendo 447,505 814,108
23. PS2 Tales Of The Abyss Namco 440,225
24. PS2 Mobile Suit Gundam: The One Year War Bandai 436,411
25. PS2 Jikkyou Powerful Pro Yakyuu 12 Konami 433,535
26. GBA Rockman EXE 6: Faltzer / Greiga Capcom 432,119
27. PS2 Gundam Seed: Federation vs. Z.A.F.T. Bandai 417,191
28. PS2 BioHazard 4 Capcom 370,580
29. PS2 Dynasty Warriors 5 Xtreme Legends Koei 355,296
30. PS2 Tales of Legendia Namco 342,779
31. GC Mario Party 7 Nintendo 329,633
32. GBA Pokemon Emerald Pokemon 319,837 1,654,858
33. PS2 Tekken 5 Namco 317,357
34. PS2 Dragon Quest VIII Square Enix 307,572 3,538,860
35. DS Daredemo Asobi Taizen Nintendo 301,809
36. PS2 Rogue Galaxy SCE 299,310
37. PS2 Radiata Stories Square Enix 293,413
38. PS2 Devil May Cry 3 Capcom 281,025
39. DS Touch! Kirby Nintendo 276,418
40. PSP Hot Shots Golf Portable SCE 268,173 399,161
41. PS2 Another Century's Episode Banpresto 254,527
42. GBA Mario Party Advance Nintendo 241,721
43. PS2 Daito Pachi-Slot Yoshimune Daito 241,277 510,555
44. PS2 Grandia III Square Enix 233,866
45. PSP Monster Hunter Portable Capcom 233,783
46. GC Naruto: Gekitou Ninja Taisen ! 4 Tomy 233,107
47. PS2 Ryu ga Gotoku Sega 232,650
48. PS2 Monster Hunter G Capcom 232,239
49. GC Pokemon XD Pokemon 232,196
50. GC BioHazard 4 Capcom 220,799
51. DS Pokemon Torouze Pokemon 215,038
52. DS Naruto: Saikyou Ninja Daikesshuu 3 Tomy 212,655
53. PS2 Ape Escape 3 SCE 212,534
54. GC Super Mario Stadium Miracle Baseball Nintendo 211,661
55. GBA Rockman EXE 5: Team of Blues Capcom 211,099 415,630
56. PS2 Metal Gear Solid 3: Snake Eater Konami 209,674 819,807
57. PS2 Drag On Dragoon 2 Square Enix 203,336
58. GBA Pokemon Fire Red / Leaf Green Pokemon 202,800 2,580,513
59. PSP Winning Eleven 9 Konami 202,176
60. PS2 Jissen Pachi-Slot Fist of North Star Sega 201,367
61. DS Touch! Catch! Yoshi Nintendo 197,337
62. PSP Dynasty Warriors Koei 195,473 333,223
63. GC StarFox Assault Nintendo 195,407
64. PS2 DQ & FF in Itadaki Street Special Square Enix 194,673 350,452
65. GBA Rockman EXE 5: Team of Colonel Capcom 194,472
66. PS2 Naruto: Narutimate Hero 3 Bandai 194,372
67. PSP Tales Of Eternia Namco 193,458
68. PS2 Naruto: Uzumaki Ninden Bandai 191,077
69. PS2 Wanda to Kyozou SCE 190,916
70. PS2 Ratchet & Clank 4th SCE 187,773
71. PS2 Wild Arms: The 4th Detonator SCE 186,221
72. PSP Brain Trainer Portable Sega 185,199
73. PS2 Daito Pachi-Slot Ossu! Banchou Daito 184,440
74. PS2 Gundam Seed Destiny Generation of C.E. Bandai 181,576
75. GBA Super Robot Taisen J Banpresto 180,503
76. PS2 Gundam True Odyssey Bandai 180,386
77. PS2 Berwick Saga Enterbrain 177,202
78. DS Slime MoriMori: Dragon Quest 2 Square Enix 176,218
79. PS2 Pro Yakyuu Spirits 2 Konami 175,660
80. DS Pokemon Dash Pokemon 171,286 348,285
81. PS2 Sengoku Basara Capcom 167,445
82. DS Dragon Ball Z: Bukuu Ressen Bandai 165,599
83. GBA Super Robot Taisen Original Gen 2 Banpresto 164,884
84. PS2 Simple 2000 Series Vol. 81 D3 164,586
85. PSP Ridge Racers Namco 158,265 308,675
86. GC Fire Emblem: Souen no Kiseki Nintendo 156,413
87. PS2 Summon Night EX Thesis Banpresto 153,962
88. GC Mario Party 6 Nintendo 153,682 527,132
89. PS2 Tales Of Rebirth Namco 152,551 596,493
90. PS2 Momotarou Densetsu 15 Hudson 149,550
91. PS2 Sakura Taisen 5 Sega 144,668
92. PS2 Tengai Makyou III: Namida Hudson 144,415
93. DS Super Princess Peach Nintendo 142,684
94. GC Naruto: Gekitou Ninja Taisen! 3 Tomy 139,212 404,951
95. GBA Final Fantasy IV Advance Square Enix 134,418
96. PS2 Namco x Capcom Namco 131,615
97. PS2 Rumble Roses Konami 129,021
98. PS2 Baseball Live 2005 Namco 128,221
99. PSP Ape Escape Academy SCE 127,679
100. PS2 Saint Seiya: Chapter Sanctuary Bandai 127,509

Rijkswaterstaat start snelheidstesten HSL

Icoon VervoerRijkswaterstaat is vandaag begonnen met snelheidstesten op het Hogesnelheidslijn-Zuid (HSL-Zuid) traject tussen Rotterdam en de Belgische grens. De testtrein, de Taurus-locomotief van Siemens, zal in eerste instantie snelheden van 160 kilometer per uur behalen en in de loop van de testperiode 250 kilometer per uur rijden.

Dit is de eerste keer dat een trein in Nederland met een dergelijke snelheid rijdt. Ter vergelijking: de maximumsnelheid van Intercity's van de NS is 140 kilometer per uur. De test is bedoeld om de kwaliteit en veiligheid van het spoor te beproeven. Ook wordt het nieuwe ERTMS-beveiligingssysteem getest. Een aantal andere Europese landen gaan tevens ERTMS gebruiken om hun spoortrajecten beter te beveiligen.

Als de ritten met de Taurus zonder problemen voltooid zijn dan zullen over plusminus vier weken proeven worden gedaan met een speciale omgebouwde Thalys-trein. Deze zal gaan rijden met een maximale snelheid van 330 kilometer per uur. Die proef zal tot eind maart duren.

De HSL-Zuid is een collectief project in opdracht van het ministerie van Verkeer en Waterstaat en zal een schakel zijn in de nieuwe hogesnelheidsverbinding tusen Amsterdam en Parijs. Op zijn beurt gaat de verbinding Amsterdam-Parijs weer deel uitmaken van het Trans Europese Netwerk van hogesnelheidslijnen. In april 2007 moeten al een aantal trajecten geschikt zijn voor commercieel personen- en goederenvervoer.

3D-weergave van een AutoCAD-ontwerp van de Taurus-locomotief
3D-weergave van een AutoCAD-ontwerp van de Taurus-locomotief

Beenhakker wil Biseswar inlijven

Leo Beenhakker hoopt dat hij Diego Biseswar kan verleiden een paspoort van Trinidad en Tobago aan te vragen. Dan zou de Feyenoorder eventueel voor dat land op het WK kunnen uitkomen.

Een onderzoek heeft uitgewezen dat Biseswar zijn roots heeft liggen op Trinidad en Tobago. Aangezien het kleine land weinig goede voetballers kent, zou Beenhakker daarom graag zien dat Biseswar ook zou uitkomen voor het nationale elftal van Trinidad en Tobago. De vader van Biseswar wees die mogelijkheid echter van de hand. Hij gaf aan dat Biseswar en al zijn familie alleen een link met Suriname hebben.

Beenhakker en zijn assistent Wim Rijsbergen kwamen gisteren al wel kijken naar Feyenoord en Biseswar. In hoeverre ze de poging gaan doorzetten om de jonge speler aan een paspoort te helpen is onduidelijk.

Tales of Phantasia komt naar je toe deze lente!

RPG-fans met een GBA moeten 31 maart in hun agenda zetten, dan verschijnt Tales of Phantasia namelijk in Europa. Tales of is een bekende RPG-serie met bekende andere delen als Tales of Symphonia. Tales of Phantasia is een port/remake en kwam oorspronkelijk voor de SNES uit. Kenmerkend voor deze serie is de mix tussen real time en turn based-gameplay elementen. Je beweegt je voort over een welbekende world map, maar de gevechten spelen zich in real time af. Hierbij moet je zelf tactische beslissingen nemen en je twee teamgenoten opdrachten geven terwijl je zelf ook meevecht.Blowende lijsttrekker brengt CDA in verlegenheid

Icoon PolitiekLijsttrekker Michael Veling van het CDA in stadsdeel Amsterdam-Centrum heeft zijn hele partij in verlegenheid gebracht. Afgelopen woensdag was hij te zien bij de de Nationale IQ-Test. Hij zat ingedeeld in de groep 'blowers'. Hij nam zelfs stoned deel aan de test. Veling runt een hasj-café, maar heeft volgens de Amsterdamse lijsttrekker Hester Maij van het CDA beloofd daar niet in de media mee naar buiten te treden.

Het CDA is fel tegen drugs en coffeeshops. "Ik ben dus mordicus tegen softdrugs", zegt Hester Maij dan ook. Toch neemt zij de 'fout' van Veling niet zo hoog op. "Ach, hij zal zich uiteindelijk ook wel aan die regels gaan houden, denk ik." Maar het meedoen aan de test was niet het enige. "Vooral de ontboezeming dat hij een D66-wethouder wil, vind ik niet handig. Zoiets zeg je niet voor de verkiezingen. Het is wel eerlijk, maar niet slim. Moet je nou als het gezicht van het CDA zeggen dat je op Thom de Graaf hebt gestemd?", zegt voorzitter Harro Hoogerwerf van de selectiecomissie van de partij, die Veling op de eerste plaats heeft gezet.

Opmerkelijk genoeg ziet het Tweede Kamerlid Maxime Verhagen er ook niet zoveel problemen in. "Het is een tijdelijke zaak, want Veling verkoopt volgend jaar zijn kroeg. Maar als het CDA met Veling goed scoort, moet hij ook wethouder willen worden."

Ferrari toont nieuwe auto

Op het testcircuit Fiorano heeft Michael Schumacher vandaag de eerste rondjes in de nieuwe Ferrari gereden. De nieuwe auto laat zien dat ook de ontwerpafdeling hard bezig is geweest verbeteringen te realiseren.

Waar de R26 van Renault veel lijkt op zijn voorganger, zijn de wijzigingen van de nieuwe Ferrari ten opzichte van de F2005 duidelijk. De neus van de auto is gewijzigd en lijkt hoger te liggen. Daarnaast is de achterkant ingrijpend veranderd. De wijzigingen aan de achterkant hebben met name te maken met de komst van de 2,4 liter V8-motor.

In de nu nog grotendeels sponsorloze Ferrari zal Michael Schumacher de komende dagen op Fiorano de eerste tests rijden. Op 24 januari zal op Mugello de Ferrari officieel worden gepresenteerd. Dan zal ook de naam bekend worden gemaakt, maar waarschijnlijk houdt men vast aan de telling en wordt dit de F2006.


Michael Schumacher in actie op Fiorano in de nieuwe Ferrari

Uitslagen Dag 1 Australian Open

De eerste dag van de Australian Open leverde een aantal verrassingen op bij zowel de mannen als de vrouwen.

Bij de vrouwen werd de als tiende geplaatste Venus Williams naar huis gestuurd. De Bulgaarse Pironkova, die bezig is aan haar eerste Grand Slam versloeg de Amerikaanse in drie sets met de setstanden 2-6 6-0 en 9-7. Jelena Dementieva werd voor de derde maal in vier jaar in de eerste ronde uitgeschakeld. De als negende geplaatste Russin verloor van de Duitse Julia Schruff in twee sets, 5-7 en 2-6.

Lindsay Davenport plaatste zich wel voor de volgende ronde. De als eerste geplaatste Amerikaanse was een maatje te groot voor de Australische Casey Dellacqua, 6-2 en 6-1. Ook de Russische Maria Sharapova plaatste zich voor de tweede ronde, Met 6-2 en 6-1 versloeg de als vierde geplaatste Russin de Duitse Klosel. Jelena Dokic overleefde de eerste ronde niet. Dokic, die sinds dit jaar weer voor Australie speelt, ging met 6-3, 6-7 en 1-6 ten onder tegen Virginie Razzano.

Bij de mannen plaatste de Amerikaan Robby Ginepri zich overtuigend voor de tweede ronde. Tegen de Oostenrijker Jurgen Melzer had de als dertiende geplaatste Amerikaan slechts 79 minuten nodig, het werd 6-4. 6-4 en 6-2. De Argentijn David Nalbandian versloeg de Thaise qualifier Danai Udomchoke in vijf sets, 6-2. 6-2, 1-6, 6-7 en 6-1. Tot en met de vierde set was het een spannende wedstrijd, maar aan het begin van de vijfde set kreeg de Thai last van zijn rug waardoor Nalbandian vrij eenvoudig de winst naar zich toe kon trekken.

De als zevende geplaatste Kroaat Ivan Ljubicic bereikte moeizaam de tweede ronde. In de partij tegen Chris Guccione kreeg de Kroaat 23 aces om zijn oren, maar met 7-6, 6-4 en 7-6 wist hij toch de winst naar zich toe te trekken. De Spanjaard Carlos Moya ging na een spannende wedstrijd ten onder tegen de Roemeen Andrei Pavel. Pavel won de partij met 6-4, 7-6, 4-6, 3-6 en 6-4. De Brit Tim Henman ging in de eerste ronde onderuit. Tegen de Rus Tursunov verloor Henman in vier sets, setsanden waren 7-5, 3-6, 4-6 en 5-7.

Uitslagen eerste Ronde:

Mannen

G. Gaudio (Arg/8) - R. Sabau (Roe) 6-2 5-0 Opg
L. Burgsmuller (Dui) - R. Schuettler (Dui) 3-6 6-3 7-6 6-3
F. Santoro (Fra) - V. Spadea (USA) 3-6 6-0 6-2 6-3
A. Pavel (Roe) - C. Moya (Spa/32) 6-4 7-6 4-6 3-6 6-4
M. Ancic (Kro/18) - A. Calleri (Arg) 6-4 4-6 6-3 6-4
J. Hernych (Tsj) - F. Vicente (Spa) 2-6 6-3 7-6 6-2
D. Bracciali (Ita) - Y. Lu (Tpe) 6-1 7-6 6-2
F. Serra (Fra) - D. Ferrer (Spa/11) 6-4 3-6 1-6 4-6
T. Robredo (Spa/16) - J. Vanek (Tsj) 6-4 7-6 6-3
J. Faurel (Fra) - A. Waske (Dui) 7-6 6-3 7-6
J. Acasuso (Arg) - J. Blake (USA/20) 2-6 3-6 6-4 6-7
J. Nieminen (Fin/26) - M. Kimmich (Aus) 6-2 6-3 6-1
M. Zabaleta (Arg) - Y. Wang (Tpe) 2-6 5-7 1-4 Opg
S. Wavrinka (Zwi) - A. Montanes (Spa) 4-6 6-2 6-3 6-0
D. Udomchoke (Tha) - D. Nalbandian (Arg/4) 2-6 2-6 6-1 7-6 1-6
I. Ljubicic (Kro/7) - C. Guccione (Aus) 7-6 6-4 7-6
L. Dlouhy (Tsj) - P. Kohlschreiber (Dui) 5-7 2-6 4-6
T. Behrend (Dui) - F. Lopez (Spa/31) 2-6 5-7 3-6
T. Berdych (Tsj/19) - B. Reynolds (USA) 7-5 6-3 6-7 6-1
G. Simon (Fra) - N. Massu (Chl) 7-6 6-2 3-6 4-6 6-3
X. Malisse (Bel) - M. Youzhny (Rus) 7-5 5-7 6-4 6-2
C. Saulnier (Fra) - T. Johansson (Zwe/10) 1-6 6-7 4-6
R. Ginepri (USA/13) - J. Melzer (Oos) 6-4 6-4 6-2
J. Bjorkman (Zwe) - D. Gremelmayr (Dui) 6-3 2-6 0-6 1-6
J. Gimelstob (USA) - M. Baghdatis (Cyp) 6-7 5-7 0-6
B. Rehnquist (Zwe) - R. Stepanek (Tsj/17) 1-6 2-6 2-6
T. Dent (USA/27) - G. Garcia-Lopez (Spa) 6-7 3-6 6-7
M. Daniel (Bra) - J. Benneteau (Fra) 2-6 1-6 0-3 Opg
W. Moodie (Z-Af) - O. Hernandez (Spa) 3-6 7-6 6-4 6-2
R. Mello (Bra) - G. Muller (Lux) 7-5 2-6 7-6 6-7 0-6
T. Henman (Eng) - D. Tursunov (Rus) 7-5 3-6 4-6 5-7

Vrouwen

M. Sharapova (Rus/4) - S. Kloesel (Dui) 6-2 6-1
A. Harkleroad (USA) - S. Peng (Chn) 6-4 6-1
Z. Ondraskova (Tsj) - A. Medina Garriguez (Spa/28) 6-3 6-4
M. Washington (USA) - J. Kostanic (Kro) 1-6 2-6
D. Hantuchova (Slo/17) - S. Obata (Jpn) 3-6 6-3 6-0
D. Randriantefy (Mad) - A. Amanmuradova (Oez) 3-6 6-2 1-6
E. Dementieva (Rus/9) - J. Schruff (Dui) 5-7 2-6
E. Vesnina (Rus) - T. Li (Chn) 6-2 6-3
T. Obziler (Isr) - O. Savchuk (Oek) 1-6 6-3 4-6
J. Craybas (USA) - J. Jankovic (Scg/23) 2-6 6-4 4-6
K. Koukalova (Tsj/29) - E. Bychkova (Rus) 1-6 7-5 2-6
M. Camerin (Ita) - Y. Meusburger (Oos) 6-4 6-2
J. Gajdosova (Slo) - M. Muller (Dui) 6-1 2-6 3-6
S. Ferguson (Aus) - N. Petrova (Rus/6) 2-6 1-6
M. Diaz-Oliva (Arg) - C. Pin (Fra) 6-2 5-7 4-6
L. Davenport (USA/1) - C. Dell'Acqua (Aus) 6-2 6-1
K. Sprem (Kro) - A. Bondarenko (Oek) 6-4 6-2
G. Voskoboeva (Rus) - E. Gagliardi (Zwi) 6-4 6-3
E. Linetskaya (Rus) - M. Kirilenko (Rus/25) 1-6 1-3 opg
T. Golovin (Fra) - Mara Santangelo (Ita) 4-6 6-4 4-6
K. Srebotnik (Slo) - S. Foretz (Fra) 6-4 6-3
V. Williams (USA/10) - T. Pironkova (Bul) 6-2 0-6 7-9
K. Woerle (Dui) - L. Granville (USA) 7-5 2-6 0-6
A. Sugiyama (Jpn/26) - C. Martinez Granados (Spa) 4-6 3-6
J. Dokic (Aus)- V. Razzano (Fra) 6-3 6-7 1-6
H. Srornova (Tsj) - A. Morigami (Jpn) 3-0 opg.
L. Raymond (USA) - E. Likhovtseva (Rus/18) 6-7 6-7
L. Dominguez Lino (Spa) - V. Ruano Pascual (Spa) 2-6 6-7
T. Panova (Rus) - A. Parra Santonja (Spa) 6-4 5-7 1-6
N. Li (Chn) - S. Williams (USA/13) 3-6 7-6 2-6

Zes Nederlandse rijders naar WK

Vanwege de slechte prestaties die de Nederlandse mannen tijdens het EK allround in Hamar hebben geboekt zijn er minder startplaatsen beschikbaar voor het komende komende WK in Calgary. Dit geldt ook voor de vrouwen, omdat Moniek Kleinsman werd gediskwalificeerd.

Gianni Romme wist zich zondag niet te plaatsen voor de afsluitende 10.000 meter. Hierdoor mag Nederland maar drie schaatsers naar het WK sturen. Op het volgende EK zullen wel gewoon vier mannen starten. Jochem Uytdehaage slaagde er namelijk in om bij de beste twaalf te eindigen.

De diskwalificatie van Kleinsman is voor de schaatsvrouwen erg vervelend. De schaatsster hinderde op de 5.000 meter haar tegenstander tijdens het wisselen van baan. Hierdoor bestaat de Oranje-afvaardiging bij de vrouwen maar uit drie personen. Er is gelukkig ook nog positief nieuws te melden. Renate Groenewold, Ireen Wüst en Wieteke Kramer eindigden allen bij de beste twaalf. Hierdoor heeft Nederland bij het vrouwentoernooi op het volgende EK recht op vier startplaatsen.

Website Crash Dummy vs. the evil D-Troit online

Van sommige games hoor je helemaal niets terwijl ze toch de potentie hebben om best leuk te zijn. Crash Dummy vs. the evil D-Troit is zo'n game, met in de hoofdrol de Crash Dummy poppen, bekend van de veiligheidstesten. In de game zul je de goede dummies moeten redden door de slechte dummies te verslaan. Dit verslaan van de slechte dummies kan op vele manieren, zo kun je de dummies onder andere vastlijmen, bevriezen of gewoon simpel verbranden.

Zoals de makers zelf zeggen:
"Crash Dummy vs. the evil D-Troit" is a funny, non-violent action game full of special effects. Players take the role of the unique and exciting character called "Crash Dummy" who tries to save the future of his best friend and all the other Dummies.

De website van het spel is nu ook online. Op de nieuwe website van het spel kun je uitgebreidere info over het spel terugvinden en nieuwe screens en filmpjes. Een paar van deze screens kun je hier onder bekijken. Het spel zal verschijnen voor de PC, PlayStation 2, PSP en Xbox.

'Man City wil Samaras voor 7 miljoen'

Georgios Samaras, de Griekse spits van SC Heerenveen, heeft naar verluidt een bod van 7 miljoen euro ontvangen van Manchester City. Eerder werd al bekend dat ook Arsenal en Celtic belangstelling hebben voor de aanvaller.

Nadat Klaas-Jan Huntelaar eerder deze maand al voor veel geld de deur uitging, komt het voor de Friese club niet goed uit om weer een spits kwijt te raken. Toch klink het bod zeer verleidelijk, mits het waar is.

Voorzitter Riemer van de Velde bevestigde tegenover Omrop Fryslân de belangstelling van de Engelse middenmoter. De preses verwacht dat er maandag meer duidelijkheid komt over een eventueel vertrek van de 20-jarige Griek. Er zou een contract klaarliggen tot 2010.

Samaras staat bij Heerenveen nog onder contract tot de zomer van 2008. De Griek verwacht echter al veel eerder afscheid te nemen van de UEFA Cup-deelnemer. "Als er voor 1 februari een goede club komt, is er een kans dat ik wegga. Dat is onzeker, maar zeker weet ik wel dat ik na dit seizoen vertrek bij Heerenveen en ook uit Nederland", zei Samaras in een Friese krant. "Ik ben hier nu vijf jaar, ik heb genoeg geleerd. Het wordt tijd om het een niveau hoger te proberen."

'Telecomaanbieders hinderen klanten'

Icoon DigitalVolgens de Consumentenbond maken telecomaanbieders het expres moeilijk voor klanten om over te stappen naar een concurrent. Hoge opzegkosten en administratieve en technische rompslomp maakt dat klanten jaarlijks honderden euros te veel betalen voor telefoon, internet en televisie. De bond luidt dan ook de noodklok over het gedrag van de aanbieders. Minister Brinkhorst moet er volgens de bond binnen een half jaar een einde aan maken.

De Consumentenbond baseert de uitspraken op eigen onderzoek en op nog vertrouwelijk onderzoek van het ministerie van Economische Zaken. Hieruit blijkt dat er voor klanten nauwelijks sprake is van een vrije markt. Van de mensen die afgelopen jaar overstapten zou een op de drie dit nooit meer doen om alle problemen en plots opgelegde kosten.

"Het is een schokkende praktijk, waardoor klanten veel te veel betalen. De concurrentie wordt geweld aangedaan", stelt woordvoerder Ewald van Kouwen van de bond. Vooral bij KPN Telecom gaat het mis. Die maakt bijvoorbeeld de lijn niet vrij voor de nieuwe aanbieder.

Stakingen in havens R'dam, A'dam, België

Icoon AlgemeenIn de havens van Rotterdam en Amsterdam wordt vandaag gestaakt. Havenarbeiders houden de werkonderbrekingen om hun onvrede te uiten tegen de nieuwe Europese havenrichtlijn.

Deze richtlijn bepaalt onder andere dat ook niet gespecialiseerde werknemers de lading van schepen mogen laden en lossen. Het havenpersoneel is er bang voor de ze hierdoor hun baan verliezen tegen goedkopere krachten.

Niet alleen in Rotterdam en Amsterdam wordt geprotesteerd, maar ook in België ligt het werk op alle havens stil. In Straatsburg wordt gedemonstreerd tegen de plannen. Opvallend is, dat het nog niet eens duidelijk is, of de plannen wel worden doorgevoerd.

Grootste hindoetempel Nederland geopend

AlgemeenGisteren heeft in het Gelderse Wijchen de grootste hindoetempel van Nederland voor het eerst haar deuren geopend. Enkele honderden hindoes en andere belangstellenden uit het hele land woonden de plechtigheid in de fonkelnieuwe Shree Raam Mandir bij. Het gebouw is zo'n 17,5 bij 20 meter groot, telt drie bouwlagen en staat op een eigen stuk grond van 2176 m2.

In Nederland wonen naar schatting 200.000 hindoes. De meesten zijn afkomstig uit Suriname. Tot nog toe kwamen Nederlandse hindoes vooral bijeen in huiselijke kring. Alleen in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam zijn enkele kleine hindoetempels. De nieuwe tempel in Wijchen is bedoeld voor hindoes uit het hele land.

De naam van de tempel, 'Shree Raam Mandir', staat voor 'het huis van de heer Raam'. Naast tempel zal het gebouw ook dienen als Hindoestaans cultureel centrum en als kenniscentrum van taal, religie en cultuur. In het centrum komt ook een bibliotheek met werken over het hindoeïsme. De bouw heeft in totaal 1,3 miljoen euro gekost. Dat geld komt van giften en donaties van hindoes.

De lokale bevolking van Wijchen was in eerste instantie niet blij met de plannen voor een tempel. Die eerste plannen dateren van 10 jaar geleden. Het heeft de hindoe-gemeenschap heel wat uitleg gekost om duidelijk te maken dat er weinig engs is aan het hindoegeloof. Nu het in gele en witte baksteen opgetrokken gebouw er staat, lijkt iedereen in Wijchen trots op de tempel, zo meldt dagblad De Gelderlander.


De Shree Raam Mandir in Wijchen

HoT ShiT - Part Dix-Sept (The DerManiak Edition)

Webcam Chicks
We weten ondertussen wel wat er mogelijk is met een webcam, maar we krijgen dan ook geen genoeg van dames die voor hun webcam hun uiterste best doen om sexy te zijn. In het filmpje zie je een compilatie van deze chicks.

Achterstevoren Bowlen
Het is al moeilijk genoeg om een strike of een spare te gooien als je de baan voor je hebt. Maar om een strike of spare te gooien als je de baan achter je hebt is bijna niet te doen. Toch is er een man die de strikes en spares achterstevoren gooit.

Koeler verwijderen tijdens gamen
Wat zou er gebeuren als je de CPU-cooler van het moederbord haalt tijdens het spelen van een spel? Dat moeten de reviewers in het filmpje gedacht hebben voordat ze deze test gingen uitvoeren. Er worden verschillende systemen op de pijnbank gelegd.

Bugatti Veyron
Bugatti is een merk wat sportauto's maakt. En natuurlijk wil elk sportmerk de ultieme sportauto proberen te maken. Bugatti probeert dit met de Veyron. Een auto met 1001 PK en een topsnelheid van 407 KM/h. Ultiem of niet, snel is hij wel.

Grappige Dieren
Dieren zijn leuk en ze kunnen dingen doen die je helemaal niet verwacht. Deze onverwachte dingen brengen meestel hilarische situaties met zich mee. En deze momenten zijn opgenomen in een compilatie met grappige dieren.

Met dank aan DerManiak voor de submit.

Zoontje politieman komt om bij brand

Lautje1983 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenIn Boskoop is gisteren een zoontje van een op dat moment dienstdoende agent omgekomen bij een woningbrand. De vader van het zoontje hoorde rond half elf op de politieradio de melding van de brand in zijn eigen huis.

De brand brak uit op het moment dat de 11-jarige Ramon lag te slapen op de zolder van de woning. Zijn moeder en een 8-jarige broertje waren ook thuis op dat moment, een andere broer was niet aanwezig. Een buurman heeft nog geprobeerd het jochie te redden, maar dat is niet gelukt. "Ik heb het eerst geprobeerd via de trap, maar dat ging niet. Toen heb ik het via het dakraam aan de achterkant geprobeerd, maar door de enorme rookontwikkeling lukte dat helaas ook niet meer". De moeder en het broertje van het slachtoffer konden zelf uit de woning komen, brandweerlieden hebben uiteindelijk Ramon moeten bevrijden.

Het slachtoffer werd met ernstige brandwonden en problemen met zijn ademhaling naar het Leids Universitair Medisch Centrum gebracht waar hij korte tijd na aankomst overleed. De vader van het slachtoffer werd gistermiddag opgevangen door collegae en buren. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Breezah cultuur

Iedereen weet haast wel wat dat is, de breezah cultuur (en wellicht behoor jij ook wel tot deze hippe uitwas van de maatschappij). Breezahs hebben een eigen multi-interpretabele vorm van het Nederlands gemaakt waarvan het groene boekje spontaan in zelfontbranding zou schieten. Mocht dit je nog niets zeggen, kijk dan even hier en hier en hier.

Aangezien Amerika zo hypocriet dat je voor 62ste geen alcohol mag drinken maar wel op je twaalfde een flinke gun mag kopen hebben zij die cultuur dus niet. Wat zij wel hebben is 12-jarige AOL-ers (america online, een internet provider) en mocht je met hen willen communiceren dan kan je deze translator gebruiken.

Japanse workaholics gedwongen op vakantie

Icoon OpmerkelijkWorkaholics in Japan moeten, als het aan het Japanse ministerie van Gezondheid en Arbeid ligt, gedwongen op vakantie worden gestuurd. Het ministerie vindt dat mensen die zelden vakantie opnemen en alleen maar bezig zijn met hun werk, veel aspecten missen die de samenleving nodig heeft.

Zo geven de workaholics te weinig geld uit aan leuke dingen om de dienstverlenende sector op peil te houden en zetten ze ook nog eens te weinig kinderen op de wereld om het dalende geboortecijfer op te krikken. Het departement denkt daarom aan een wet die werkgevers er toe dwingt om al aan het begin van het jaar de vakanties van hun werknemers te plannen, en de mensen te stimuleren om deze dagen ook daadwerkelijk op te nemen.

Een onderzoek van het ministerie van Arbeid wees eerder uit dat in de eerste maanden van 2005 minder dan de helft van het aantal vakantiedagen waar werknemers recht op hadden, werd opgenomen. Dit heeft waarschijnlijk ook te maken met de hoge werkdruk in veel Japanse bedrijven.

CDA wil haatzaaiers keihard aanpakken

whiteman had ons via de nieuws-submit te melden:

PolitiekHet CDA vindt de kabinetsplannen met betrekking tot de bestrijding van terrorisme niet ver genoeg gaan. Met name over het zaaien van haat is het kabinet te soft, menen de christendemocraten. Volgens het CDA zijn veel extra maatregelen nodig om de weerbaarheid van de Nederlandse (westerse) democratie tegen extremisme fors te versterken.

In een lijvige nota laat het CDA weten wat volgens hen met haatzaaiers moet gebeuren:
- Haatzaaiende personen moeten direct uit hun functie kunnen worden gezet;
- Van dergelijke personen moet het paspoort en rijbewijs worden ingetrokken;
- Actief en passief stemrecht zou moeten worden ontnomen;
- Ze moeten al hun bestuursfuncties opgeven;
- Haatzaaiers behoren sneller Nederland te kunnen worden uitgezet;
- Terroristische clubs moeten eerder kunnen worden verboden en al hun activiteiten moeten onmiddellijk worden stopgezet;
- Bijeenkomsten en demonstraties van haatzaaiende organisaties dienen te worden verhinderd;
- Politieke partijen die aanzetten tot haat moeten vlugger kunnen worden ontbonden.

De partij van premier Balkenende pleit voor het in het leven roepen van een speciale commissie die kwetsende uitlatingen moet gaan bestrijden. Burgers moeten bij deze commissie, die gezaghebbende uitspraken moet doen, hun klachten kunnen uiten over opruiende uitlatingen van anderen.

Het CDA meent dat al de maatregelen kunnen worden doorgevoerd zonder de Grondwet aan te passen. Wel moeten het strafrecht en het Burgerlijk Wetboek her en der worden veranderd. De christendemocraten benadrukken dat alle grondrechten gelijkwaardig aan elkaar zijn, maar dat de vrijheid van meningsuiting en godsdienstvrijheid moeten worden beperkt als er sprake is van aanzetten tot haat.

'Eén op de vijftig mailtjes te laat bezorgd'

Icoon InternetUit een analyse van onderzoeksbureau iPing Research blijkt dat één op de vijftig mailtjes te laat wordt bezorgd. Van de vertraagde berichten komt meer dan tien procent pas na een dag aan.

Het bureau voerde de analyse uit met 2,5 miljoen e-mailberichten. Met een testsysteem werd het versturen en ontvangen van e-mail van negentien Nederlandse providers automatisch gemeten. Het resultaat: in totaal raakten 622 mailtjes helemaal verloren. Deze werden wel verstuurd, maar nooit ontvangen. IPing constateerde bij alle providers wel eens vertraging, oplopend tot soms meerdere dagen.

Volgens iPing is een e-mail 'te laat' als deze niet binnen anderhalve minuut wordt afgeleverd. De gemiddelde vertraging van de te laat afgeleverde berichten bedroeg vijfenhalf uur. Bijna een derde van alle vertraagde berichten kwam na meer dan een uur pas binnen en dertien procent had een vertraging van meer dan een dag.

Betrouwbaarste e-maildienst bleek Xs4all. Wanadoo en Planet Internet volgen op de tweede en derde plaats en volgens de onderzoekers was de postbezorging van Raketnet in 2005 het slechtste.

Bizarre verwisseling van patiënten in Korea

Icoon ShockingArtsen in Zuid-Korea hebben per ongeluk de maag van een patiënt, die geopereerd zou worden aan haar schildklier, verwijderd. Een andere vrouw, bij wie de maag weggehaald zou moeten worden, werd juist aan haar schildklier geopereerd.

De verwisseling werd pas door de artsen van het hospitaal in Taejon opgemerkt, toen ze na de operaties het papierwerk in orde brachten. Zij corrigeerden de fout later door alsnog de juiste operaties uit te voeren. De maag van de vrouw met schildklierproblemen werd succesvol terug geplaatst in de buik. Beide patiënten, zestigers, herstellen momenteel van hun operaties.

Japan wil door aardkorst boren

Icoon WetenschapWetenschappers in Japan beginnen vandaag met het boren door de aardkorst, iets wat nog nooit eerder is gedaan. Het unieke project wordt uitgevoerd in zee, zo'n tweehonderd kilometer ten zuiden van Tokio. Om door de buitenste laag van de aarde heen te komen, moeten ze zeven kilometer diep boren.

De wetenschappers willen hiermee vers materiaal uit de onderliggende aardmantel naar de oppervlakte brengen. Als het boren lukt, zullen deze materialen van groot belang zijn voor onderzoek naar aardbevingen en naar het ontstaan van de aarde. Het project wordt gefinancierd door een aantal Europese landen, de VS, Zuid-Korea, China en Japan.

Veel kinderloze vrouwen willen geen kinderen

pberends en kikkererwt hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Onderzoek44 procent van de vrouwen tussen de 27 en 42 jaar die nu nog geen kinderen hebben, is ook niet van plan deze in de toekomst te nemen. Dertien procent twijfelt nog. Om deze reden wordt de komende jaren een flinke daling in het geboortecijfer verwacht.

Deze gegevens komen voort uit een onderzoek van het televisieprogramma Netwerk. Reden van het niet willen nemen van kinderen is vooral dat het niet te combineren zou zijn met een veeleisende baan. Ruim tweederde (68 procent) vindt dat werkgevers het makkelijker moeten maken om zorgtaken en werk te combineren. Ook zegt 38 procent van de ondervraagden haar vrijheid te willen behouden. Evenveel vrouwen hebben geen partner, eenderde wil geen kinderen en een kwart is bang voor de financiële gevolgen.

Ginepri, Nalbandian naar tweede ronde


De Amerikaan Robby Ginepri heeft zich vrij eenvoudig weten te plaatsen voor de tweede ronde bij de Australian Open. De als 13e geplaatste Amerikaan had slechts 79 minuten nodig tegen de Oostenrijker Melzer, setstanden 6-1, 6-4 en 6-2.

Tegen de slordige Melzer kwam de Amerikaan, die een wisselvallig 2005 kende, niet in de problemen. De Oostenrijker wist in de tweede set nog wel een break achterstand weg te werken, maar kon niet toeslaan op de belangrijkste momenten.

Ook de Argentijn David Nalbandian wist zich voor de tweede ronde te plaatsen. De als vierde geplaatste Nalbandian versloeg de Thai Danai Udomchoke met de setstanden 6-2, 6-2 1-6. 6-7 en 6-1.

Handbalheren verspelen kans op Play-off

De handbalheren hebben zondag de kans op plaatsing voor de play-off voor een WK ticket verspeeld door de wedstrijd tegen Griekenland te verliezen. De wedstrijd tegen de Grieken diende gewonnen te worden om uitzicht te houden op de eerste plaats in de poule.

De Oranjeheren begonnen voortvarend aan de wedstrijd in de uitverkochte sporthal in Thessaloniki, door de voorsprong uit te bouwen naar drie doelpunten. Deze voorsprong hielden ze vast tot vijf minuten voor het rustsignaal. Griekenland profiteerde van de tijdstraffen, waardoor zij in overtal situatie terug wisten te komen tot 13-13.

In het begin van de tweede helft ging de wedstrijd nog gelijk op, maar bij een 16-16 blunderde de Oranje defensie een paar keer, en liepen de Grieken uit naar een 19-16 stand.
Vervolgens werd er, door slordig spel aan beide kanten, tien minuten lang niet gescoord.
De mannen van bondscoach Pim Rietbroek wisten het tij echter niet meer te keren, waardoor de Grieken de wedstrijd op routine uitspeelden, en een 23-20 eindstand op het scorebord zetten.

Door dit verlies kan Oranje hoogstens tweede worden in de poule, omdat bij bepaling van de eindstand, de onderlinge resultaten meetellen. Slechts de nummer één van de poule plaatst zich voor de play-off. De strijd om die plaats zal gaan tussen Griekenland en Bosnië.

Dag vertraging door dronken passagier

Crusty2004 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon VervoerEen dronken reiziger heeft ruim tweehonderd Britse vakantiegangers een dag vertraging bezorgd. Een Boeing 767 van Thomsonfly moest een tussenlanding maken omdat de reiziger voor problemen zorgde. Het toestel was onderweg van het Mexicaanse Cancun naar Birmingham en Manchester.

De piloot besloot uit veiligheidsoverwegingen een extra landing te maken in Orlando omdat de dronken man ruzie zocht met de passagier naast hem. Vervolgens was het toilet aan de beurt. Het cabinepersoneel moest hulp vragen aan medepassagiers om hem te overmeesteren.

Eenmaal geland arresteerde de plaatselijke politie de man. De overige passagiers zijn ondergebracht in hotels en kunnen pas maandag hun reis naar Engeland voortzetten.

Uitslagen Portugal Speelronde 19

In de Portugese competitie leed FC Porto de eerste uitnederlaag van dit seizoen. De ploeg van coach Co Adriaanse ging met 2-1 onderuit tegen laagvlieger Estrela Amadora.

Pas in de tweede helft van de wedstrijd, toen de schade al was opgelopen tot 2-0, verhoogde de koploper het tempo en drong het voor het eerst echt aan. Dat offensief leidde in de zestigste minuut tot de 2-1, gemaakt door de Argentijn Lucho González. Ondanks het half uur dat nog restte, slaagde Porto er niet in nogmaals te scoren.

Door de nederlaag slonk de voorsprong op Benfica. De ploeg van Ronald Koeman won voor de zesde keer op rij en staat nog drie punten achter op de koploper.

Uitslagen:

Belenenses - Sporting Lissabon 0-1
Estrela Amadora - FC Porto 2-1
Naval - Vitória Guimarães 0-0
Rio Ave - Penafiel 2-0
Marítimo Funchal - Gil Vicente 1-1
Benfica - Académica Coimbra 3-0
Sporting Braga - União Leiria 1-0
Nacional Madeira - Paços Ferreira 2-2

Stand na 18 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1 Porto184030 - 12
2Benfica 183728 - 12
3Nacional Madeira183524 - 11
4Sporting Braga183520 - 11
5Sporting Lissabon183326 - 19
6Vitória Setúbal173014 - 7
7Estrela Amadora182516 - 16
8União Leiria182422 - 23

3,4 miljoen mensen zien dartsfinale

Icoon TelevisieDe finale van het officieuze wereldkampioenschap darts in Frimley Green is gisteren uitzonderlijk goed bekeken. Ruim 3,4 miljoen Nederlanders hebben gisteravond naar de live-uitzending van de finale op SBS6 gekeken. Hiermee werd een marktaandeel behaald van 43 procent. Dat heeft de stichting Kijkonderzoek vanochtend bekend gemaakt.

De strijd ging tussen twee Nederlanders. Jelle Klaasen versloeg uiteindelijk de meervoudig kampioen Raymond van Barneveld. Eerder op de dag deed ook het EK schaatsen het goed. Op de piek rond 16:00 uur keken er 2,1 miljoen mensen naar Nederland 2.

Voetbalpunten ronde 19

Na een relatief korte winterstop werd er afgelopen weekend weer gevoetbald. Hieronder de punten van de 19e ronde alweer van de FOK!voetbalmanager. De punten van de twee inhaalwedstrijden van afgelopen woensdag zijn inmiddels ook verdeeld.

Winnaar van deze ronde werd profj met 74 punten, twee punten meer dan Lionheaad en SnuggLe die beiden 72 punten behaalden. S-O-S pakte met 71 punten de vierde plaats, en de vijfde plaats was voor wbargerbos met 70 punten.

In het algemeen klassement blijft BassieD aan de leiding met 884 punten. DeVinger staat tweede met 851 punten. DaB0b is naar de derde plaats gestegen -Schorpioen- staat vierde met 828 punten. Nieuw op de vijfde plaats staat toinecents.

Bij de subleagues ging de weekwinst naar De winnende goal met 62 punten, Tha League pakte met 57 punten de tweede plaats en een gedeelde derde plaats was er voor Scribbly en idols.

In de top van het klassement bij de subleagues veranderde er niets. Tha League gaat aan de leiding met 782 punten, acht punten meer dan de nummer twee, Scribbly. Valkenoxkade heeft 751 punten en staat derde.

Foutje ontdekt? Stuur dit via de Feedback naar FOK!sport. Op deze manier wordt dat het snelst behandeld.

Voor de volgende ronde kan worden gewisseld tot 20 januari 18:00 uur.

Nike Air PlayStation

Iedereen kent wel sneakers van Nike en weet dat ze veel verschillende modellen hebben. Binnenkort komen ze met een nieuw model, de Nike PlayStation Air Force 1. Helaas is deze niet te koop in de winkels, maar je zult ze vast wel vinden op Ebay.

The PlayStation AF1 was created in conjunction with some on going media plans here at Sony. Now for the bad news, the shoe will not be available at retail and it is not just a friends and family deal either. It will go out to people involved with some of the software that we are working on. There are 150 numbered pairs (1-150) and addition small number that will have no numbering and hopefully (as soon as it's done!) a different box. These shoes will be given to celebs and the like at events through out the year.

Dementieva, Williams in eerste ronde onderuit

Zowel de Russische Elena Dementieva als de Amerikaanse Venus Williams zijn in de eerste ronde van de Australian Open onderuit gegaan.

De als negen geplaatste Dementieva ging met 5-7 en 2-6 onderuit tegen Julia Schruff. De Russische had veel moeite om haar eigen servicegames te behouden. Ze sloeg maar 58 % van haar eerste services in, maakte 12 dubbele fouten en leverde zesmaal haar opslag in.

In de eerste set liep Schruff, die dit jaar in Auckland en Canberra de kwartfinales wist te halen, al snel uit naar een 5-1 voorsprong, maar Dementieva wist terug te komen naar 5-5. Daarna trok de Duitse de wedstrijd geheel naar zich toe.

De 18-jarige Bulgaarse Pironkova zorgde voor een grote stunt door Venus Williams te verslaan. In haar eerste wedstrijd in een Grand Slam was de Bulgaarse met 2-6, 6-0 en 9-7 te sterk voor Williams. Aanvankelijk was ze kansloos tegen Williams, maar in de tweede set liet ze de Amerikaanse alle hoeken van de baan zien.

In de derde set wist Williams van een 3-5 achterstand terug te komen naar een 6-5 voorsprong, maar Pironkova liet zien over en flinke portie vechtlust te beschikken, en brak Williams terug en ging uiteindelijk met de overwinning aan de haal.

CD: Caesar - Before my band explodes

Vanwaar deze geschiedenisles over de Nederpoprockband? Het antwoord geven ze zelf met hun albumrelease van Before my band explodes, oftewel 10 jaar Caesar. In vogelvlucht nemen ze je mee door het Caesar-decennium. Het mooie van de CD is dat het niet een verzamelaartje is geworden met exact dezelfde nummers zoals die ook op eerdere albums verschenen. Het schijfje wordt opgefleurd door live-opnames, demoversies, b-kantjes en eerder niet uitgebrachte nummers.

Uitslagen Frankrijk speelronde 22

In de competitie in Frankrijk blijft Bordeaux meedoen in de strijd om de tweede plaats achter het ongenaakbare Olympique Lyon.

In Stade Louis II toonden de Girondins in de wedstrijd tegen AS Monaco aan dat ze een goede verdediging hebben. De Monegasken wisten ook met de nieuwe spitsen Marco Di Vaio en Christian Vieri niet tot scoren te komen. Bordeaux deed dat wel, in de 69e minuut van de wedstrijd werd Denilson matchwinner, de Braziliaan profiteerde van een fout in de defensie.

Auxerre bleef derde dankzij een 1-0 thuisoverwinning op Lens. In de eerste helft was Lens beter, maar toch gingen ze met een achterstand rusten. Vlak voor het einde van de eerste helft scoorde Pegguy Luyindula de 1-0. In de tweede helft kwam Auxerre vervolgens niet meer echt in gevaar.

Uitslagen

AS Monaco - Bordeaux 0-1
Lille - Sochaux 3-0
Nancy - Ol. Lyon 0-2
Le Mans - AC Ajaccio 1-0
Nantes - Olympique Nice 0-0
AJ Auxerre - RC Lens 1-0
RC Strasbourg - Metz 2-1
Ol. Marseille - Rennes 1-0
PSG - Troyes 2-1

Stand na 22 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Ol. Lyon225338 - 14
2Bordeaux223919 - 11
3AJ Auxerre223829 - 23
4PSG223728 - 21
5Lille OSC223631 - 16
6Ol. Marseille223524 - 24
7Saint-Etienne213320 - 13
8RC Lens223320 - 13
9AS Monaco223221 - 17
10Rennes223224 - 31
11Le Mans223120 - 17
12Nancy222822 - 19
13Nantes222720 - 22
14Olympique Nice222716 - 19
15Toulouse212520 - 26
16Troyes222520 - 26
17Sochaux222214 - 25
18RC Strasbourg221513 - 28
19Metz221412 - 32
20AC Ajaccio221310 - 28

CD: Architecture in Helsinki - In Case We Die

Hoe zou The Arcade Fire geklonken hebben zonder de droevige gebeurtenissen die hun overvielen tijdens het opnemen van het debuutalbum Funeral? Wat als ze nu eens overspoeld zouden zijn met blijde gebeurtenissen, of af en toe een lsd-tripje tijdens het opnemen hadden genomen? Het zou waarschijnlijk redelijk in de buurt komen van een aantal nummers van het tweede album van de Australische indieband Architecture In Helsinki. Met maar liefst acht groepsleden en een scala aan verschillende instrumenten (40!) is de vergelijking met de Canadese popsensatie van 2004 snel gemaakt.

AIH

Chili krijgt vrouwelijke president

Icoon VerkiezingenIn Chili zijn de presidentsverkiezingen gewonnen door de centrumlinkse Michelle Bachelet. Ze wist ruim 53 procent van de stemmen te krijgen waarmee ze Sebastian Pinera, haar enige tegenkandidaat, versloeg.

Na het tellen van ruim 97 procent van de stemmen zal de uitslag niet meer veranderen. Pinera erkende zijn nederlaag en feliciteerde zijn tegenstander die volgens hem een symbool is van "de strijd van miljoenen vrouwen om de plaats die hen toekomt in te nemen. Ik wens haar het grootst mogelijke succes".

De huidige president feliciteerde zijn opvolgster telefonisch en zegde haar zijn volledige steun toe. De chef van de campagne van Bachelet noemde haar overwinning "historisch, want het is de eerste keer dat in Zuid-Amerika een vrouw tot president is verkozen". Bachelet wist in iedere kiesregio te winnen, behalve in het zuidelijke Araucania.

De keus van de Chilenen voor Bachelet is opvallend te noemen. Ze is een alleenstaande moeder met kinderen die door verschillende vaders verwekt zijn. Bachelet zat tijdens het bewind van dictator Pinochet gevangen en leefde jaren in ballingschap in Australië en de voormalige DDR.

Sharon opnieuw onder het mes

Light herschreef ons het volgende bericht en meldde hetvia de nieuws-submit:

Icoon MedischDe Israëlische premier Ariël Sharon zal vanavond opnieuw onder het mes gaan. Hij krijgt een tracheotomie, een sneetje in de luchtpijp. Hij kan op den duur last krijgen van de kunstmatige beademing die hij nu nog heeft en na de operatie is de beademing als het goed is niet meer nodig.

Sharon is al in het ziekenhuis sinds zijn hersenbloeding op 4 januari en heeft sindsdien reeds drie operaties gehad. Artsen omschrijven zijn toestand als "kritiek, maar stabiel". Het is nog niet gelukt om de premier uit een kunstmatig coma te laten ontwaken.

Update 01:12
De tracheotomie-operatie van Ariël Sharon is geslaagd. Hij kan nu van de kunstmatige beademing af.

'Chinese man kan niet worden gefotografeerd'

Koffieboon had ons via de nieuws-submit vertaald en wel te melden:

Icoon BizarDe politie van Wugang staat voor een raadsel omtrent een man die niet gefotografeerd kan worden. De lokale politie probeerde een foto te maken van de man voor zijn identiteitskaart, maar de man is niet te zien op de foto, alsof hij onzichtbaar is.

In China worden foto's voor ID-kaarten bij de politie gemaakt. De man, Ye Xiangting, wilde daar een identiteitskaart met een foto laten maken, maar zelfs na zorgvuldige controle van de fotocamera was hij niet te fotograferen. Andere mensen konden wel gewoon gefotografeerd worden.

Ter controle nam de politie foto's van Xiangting samen met andere mensen, waarna ze ontsteld zagen dat de andere mensen wel op de foto stonden, maar hij gewoon van de foto was verdwenen. De hoofdofficier zegt dat ze het niet kunnen verklaren.

X deel 1

Beste Danny,

Knorretje is weg, dat zul je nog wel merken. Het is geen grapje, ze is echt weg. Vanmiddag deed ze boodschappen en is ze nooit thuis gekomen. Het was zo makkelijk! Ze stapte bijna vrijwillig in mijn auto.
Je kinderen zijn nog op de crèche, en ik ben er van overtuigd dat je daar een goede oplossing voor gaat vinden. Ach, je zult wel moeten. Het is namelijk niet zo heel kort dat hun moeder weg is.
Je hebt een probleem, Danny. Ik heb je vrouw ontvoerd. En dat deed me eigenlijk heel veel plezier. Het geeft een gevoel van macht. Ze is nu volledig van me afhankelijk, en ik kan alles met haar doen wat ik wil.
Maak je niet te ongerust, je zult best nog af en toe van haar horen. Ze is veilig, en zal goed verzorgd worden. Het enige punt is dat ze niet weg mag, en moet blijven waar ze is, maar daar zal ze snel genoeg aan wennen, ze moet wel.
Zo, en nou zal ik je eens vertellen wat ik ervoor terug wil. Geld, Danny, geld. Een miljoen eurootjes. Maar niet zomaar een miljoen. Je hebt een mooie onderneming, dat Fok! van je. Prachtig. Ik wil dat je daarmee geld verdient. Vertel de users wat er aan de hand is, of vertel het ze niet, verkoop Fok! of doe iets anders creatiefs, maar haal dat miljoen daarmee binnen. Ik houd alles in de gaten, en tel elke eurocent met je mee. Je zult me ook op de hoogte moeten houden van de vorderingen, en eerlijk vertellen of het gaat zoals je het verwacht.
Hoe je me kunt bereiken is heel simpel. Leg een briefje onder de ruitenwisser van de donkerblauwe Opel Corsa bij je om de hoek. Ik bereik jou via je brievenbus, en ook dat zul je nog wel merken.
Net als alle ontvoerders wil ik er natuurlijk geen politie bij hebben. Bega ook niet die fout, want dan kan het nog wel eens verkeerd aflopen met Knorretje.
In ieder geval is het nu tijd om actie te ondernemen. Je ziet haar niet terug voordat ik dat miljoen heb. Als je Fok! verkoopt, gaat het snel, maar dan ben je alles kwijt. Zet je de users of de subsites aan het werk, dan heb je veel te doen. Bedenk maar eens goed of je het ze wel wil vertellen.
Veel succes Danny, en je hoort nog van me.
Groeten,
X.

Met trillende vingers vouwde Danny het vel papier weer in vieren en stopte het terug in de envelop. Hij plofte neer op bank en nam zijn hoofd tussen zijn handen. Met zijn ellebogen gesteund op zijn knieën zuchtte hij eens verschrikkelijk diep. Wat, in godsnaam, te doen. Hij had nog tot half vier tot hij de kinderen uit school en van de crèche moest halen, al konden ze eventueel naar zijn moeder, of naar die van Knorretje. Die laatste zou natuurlijk wel willen weten waarom, maar hij zou het niet kunnen uitleggen. Danny zuchtte nog een keer, nog dieper dan de vorige keer. Hij greep zijn telefoon, wilde politie bellen. Toen legde hij het toestel weer neer, wetend dat het geen zin had. Die X zou zich aan zijn woord houden, hij wist het zeker.
Nog een keer pakte hij de telefoon, klemde hem vast in zijn vuist. Op het moment dat hij zijn hand weer wilde ontspannen ging de telefoon over. Hij sprong bijna op, keek razendsnel op het schermpje, geheim nummer, en drukte op het groene icoontje.
'Danny?' klonk het helder vanaf de andere kant van de lijn.
'Knorretje!' riep hij uit, gilde hij. 'Knorretje! Waar ben je? Wat hebben ze met je gedaan! Wat, wat gebeurt er!'
'Ik kan maar heel even met je praten, Danny, en hij staat hier naast me.'
'Wie staat er naast je?' Danny schreeuwde bijna, en probeerde zichzelf rustig te krijgen.
'Hij, mag ik niet zeggen. Maar ik heb het goed hier, hoor je dat? Je hoeft je niet ongerust te maken, maar haal me hier alsjeblieft vandaan, zo snel mogelijk!'
'Ik… ik weet nog niet eens op wat voor manier!'
'Ik moet nu ophangen. Danny, breng de kinderen naar oma. Ik hou van je, en haal me hieruit!'
'Knorretje!' riep hij nog, maar het was al te laat. De verbinding was verbroken.
Danny zat alleen op de bank, en stond er alleen voor. Wat moest hij doen?

Weet jij iets? Reageer!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
special
Random Pics van de Dag #952
©FOK.nl e.a.