'Man City wil Samaras voor 7 miljoen'

Maikel (WeebI)
Georgios Samaras, de Griekse spits van SC Heerenveen, heeft naar verluidt een bod van 7 miljoen euro ontvangen van Manchester City. Eerder werd al bekend dat ook Arsenal en Celtic belangstelling hebben voor de aanvaller.

Nadat Klaas-Jan Huntelaar eerder deze maand al voor veel geld de deur uitging, komt het voor de Friese club niet goed uit om weer een spits kwijt te raken. Toch klink het bod zeer verleidelijk, mits het waar is.

Voorzitter Riemer van de Velde bevestigde tegenover Omrop Fryslân de belangstelling van de Engelse middenmoter. De preses verwacht dat er maandag meer duidelijkheid komt over een eventueel vertrek van de 20-jarige Griek. Er zou een contract klaarliggen tot 2010.

Samaras staat bij Heerenveen nog onder contract tot de zomer van 2008. De Griek verwacht echter al veel eerder afscheid te nemen van de UEFA Cup-deelnemer. "Als er voor 1 februari een goede club komt, is er een kans dat ik wegga. Dat is onzeker, maar zeker weet ik wel dat ik na dit seizoen vertrek bij Heerenveen en ook uit Nederland", zei Samaras in een Friese krant. "Ik ben hier nu vijf jaar, ik heb genoeg geleerd. Het wordt tijd om het een niveau hoger te proberen."