Handbalheren verspelen kans op Play-off

De handbalheren hebben zondag de kans op plaatsing voor de play-off voor een WK ticket verspeeld door de wedstrijd tegen Griekenland te verliezen. De wedstrijd tegen de Grieken diende gewonnen te worden om uitzicht te houden op de eerste plaats in de poule.

De Oranjeheren begonnen voortvarend aan de wedstrijd in de uitverkochte sporthal in Thessaloniki, door de voorsprong uit te bouwen naar drie doelpunten. Deze voorsprong hielden ze vast tot vijf minuten voor het rustsignaal. Griekenland profiteerde van de tijdstraffen, waardoor zij in overtal situatie terug wisten te komen tot 13-13.

In het begin van de tweede helft ging de wedstrijd nog gelijk op, maar bij een 16-16 blunderde de Oranje defensie een paar keer, en liepen de Grieken uit naar een 19-16 stand.
Vervolgens werd er, door slordig spel aan beide kanten, tien minuten lang niet gescoord.
De mannen van bondscoach Pim Rietbroek wisten het tij echter niet meer te keren, waardoor de Grieken de wedstrijd op routine uitspeelden, en een 23-20 eindstand op het scorebord zetten.

Door dit verlies kan Oranje hoogstens tweede worden in de poule, omdat bij bepaling van de eindstand, de onderlinge resultaten meetellen. Slechts de nummer één van de poule plaatst zich voor de play-off. De strijd om die plaats zal gaan tussen Griekenland en Bosnië.