FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 17 januari 2006

[Upd] Uytdehaage scheurt knieband

Schaatser Jochem Uytdehaage zal een MRI-scan laten maken van zijn linkerknie. Uytdehaage kreeg steeds meer last van het gewricht na de bizarre botsing met Carl Verheijen afgelopen zondag tijdens het EK allround.

De schaatser is bang dat hij niet voldoende zal herstellen om aan het Nederlands kampioenschap allround deel te nemen dat op de Vechtsebanen in Utrecht zal worden gehouden. Voor Uytdehaage is dat toernooi de laatste mogelijkheid om zich te kwalificeren voor de ploegenachtervolging tijdens de Olympische Spelen en voor het WK allround.

Update:
Jochem Uytdehaage blijkt zijn binnenste knieband te hebben ingescheurd bij de botsing met Carl Verheijen en heeft daarnaast beschadiging van het kniekapsel en een verstuikte enkel opgelopen. Dat blijkt uit een medisch onderzoek. De schaatser moet hierdoor waarschijnlijk het NK allround missen, aangezien voor het herstel minstens enkele weken staat.

Drentse incest-dominee uit ambt gezet

Icoon AlgemeenDe Asser dominee Halbe Geertsma (53) mag zijn ambt niet langer uitoefenen. Dat heeft de raad van de gereformeerde kerkgemeente Assen-Marsdijk besloten na een onderzoek. Geertsma bekende in oktober dat hij een van zijn zoons over een periode van tien jaar heeft misbruikt. De ontucht zou twaalf jaar geleden zijn geëindigd.

Na de bekentenis besloot de vrijgemaakt gereformeerde kerk Geertsma voor drie maanden te schorsen, om nader onderzoek te kunnen doen naar de affaire. De conclusie uit het onderzoek is dat de predikant een 'openbare grove zonde' heeft begaan. 'Gezien de aard en ernst van de zonden' is Geertsma vandaag uit zijn ambt gezet. De raad heeft geen aangifte gedaan tegen de dominee.

Wegens omstandigheden gesloten

Steeds vaker viel het op. Steeds duidelijker waren de symptomen. De artsen waren er al over uit. Een, twee maanden hooguit. Langer zou het niet gaan duren. De mensen om hem heen kwamen vaker, al werd de duur van hun bezoekjes alsmaar korter. Soms werd er niet eens meer gesproken. Meer een soort van stilzwijgend samenzijn.
In je achterhoofd speelt continu de gedachte dat dit wel eens de laatste keer zou kunnen zijn. En bij ieder afscheid pakte ik hem dan ook stevig beet, vechtend tegen mijn prikkende ogen. Want wij mannen huilen niet. Zelfs nu niet.

'U2 denkt over stoppen met touren'

dom_blontje en static hadden ons via de nieuws-submit te melden:

U2: Bono en The EdgeDe Ierse rockband U2 zou na de Vertigo-tour wel eens voorgoed kunnen gaan stoppen met concerten. Gitarist The Edge deed afgelopen week een suggestie in die richting tijdens een persconferentie. De komende maanden is de band nog te zien in Midden- en Zuid-Amerika, Australië en Japan. Op 8 april staat het laatste concert gepland in Honolulu, Hawaï.

Volgens The Edge is met de Vertigo-tour en het album 'How to Dismantle an Atomic Bomb' het hoogtepunt wel bereikt, en is het huidige succes nauwelijks meer te overtreffen. "Ik kan leven met een afscheid, omdat ik niet geloof dat we nog beter kunnen dan dit", liet de gitarist weten. De Ierse band bestaat al sinds 1978. De bezetting is van het begin af ongewijzigd gebleven, een unicum in de rockmuziek.

Canadiens verslaan Stars

De Montréal Canadiens hebben gisteravond de Dallas Stars met 4-2 (2-0, 2-1, 0-1) weten te verslaan. Voor de Stars was dit de eerste nederlaag in zes wedstrijden.

Het was een opvallende overwinning voor de Canadiens gezien het aantal schoten op doel. De Habs wisten vier maal te scoren uit vijftien pogingen, terwijl de Stars uit 37 pogingen niet meer dan twee doelpunten scoorden.

Voormalig assistent-general manager van de Stars, Guy Carbonneau, stond achter de bank bij de Canadiens. Hij is bij dit team de huidige assistent-trainer sinds het ontslag van coach Claude Julien en assistent Rick Green. Het was voor Carbonneau de eerste wedstrijd tegen zijn oude team uit Texas. Carbonneau zal volgend seizoen gepromoveerd worden tot hoofdtrainer van de Canadiens.

De Canadiens begonnen sterk aan de wedstrijd en wisten in de eerste periode door middel van twee powerplay-doelpunten uit evenveel pogingen een 2-0 voorsprong te pakken. Beide doelpunten kwamen van de stick van Mike Ribeiro. Het eerste doelpunt was al na een minuut een feit, nadat Jussi Jokinen namens de Stars na een halve minuut een strafzit van twee minuten kreeg. Dit gebeurde naar aanleiding van een holding overtreding. Het tweede doelpunt van Ribeiro viel na vijftien minuten, vlak nadat Stars' left wing Antti Miettinen een tripping straf kreeg opgelegd. "De powerplay-formatie speelt de puck lekker rond, en als we nu kansen krijgen benutten we ze ook", zei Ribeiro over zijn twee doelpunten.

Uit de derde powerplay-mogelijkheid die de Canadiens kregen wist right wing Alexei Kovalev de 3-0 aan te tekenen. Dit doelpunt werd al vroeg in de tweede periode gescoord en was tevens het laatste powerplay-doelpunt van de wedstrijd. De Stars kregen vijf pogingen om iets te forceren in de man-meersituatie. De Canadiens wisten de score niet flink uit te breiden in de vier overige powerplays. Twee minuten na de 3-0 deed Niklas Hagman namens de Stars nog iets terug. Een schot van Stars-speler Bill Guerin werd van richting veranderd door Hagman, die op dat moment bezig was positie te kiezen voor het doel. Na acht minuten in de tweede periode scoorde Michael Ryder de 4-1 op aangeven van captain Saku Koivu. Met zijn negentien doelpunten is Ryder op dit moment clubtopscorer, voor Koivu was het zijn 300e assist. De Stars wisten nog een klein tikje uit te delen in de derde periode. Miettinen scoorde op aangeven van Jason Arnott de 4-2.

Intern loopt het niet echt lekker bij de Canadiens. General manager Bob Gainey stuurde eerder deze week coach Claude Julien de laan uit, naar aanleiding van een reeks van slechte resultaten. Gainey zelf neemt de taken vooralsnog waar. "We zijn bezig met een goede reeks en dat voelt lekker", aldus Gainey na afloop van de wedstrijd.

Man steekt blower neer op straat

Icoon MisdaadIn Spijkenisse (Zuid-Holland) heeft een man vanmiddag een 18-jarige jongen neergestoken na een ruzie over het roken van een joint. De 61-jarige man had een aanvaring met twee jongens en ging hen met een mes te lijf. De jongen raakte zwaargewond, zijn 19-jarige vriend kwam er met lichte verwondingen vanaf. De man is aangehouden.

Na de steekpartij zijn de jongens naar een huis tientallen meters verderop gelopen en hebben daar aangebeld. Vervolgens zijn de politie en een ambulance gebeld en is de neergestoken jongen, die in elkaar gezakt was, gereanimeerd en zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd. Er was tevens een traumahelikopter aanwezig. De oprit en de garagedeur van de woning waar aangebeld werd, kwamen onder het bloed te zitten. Een buurtbewoonster meldde dat het slachtoffer in zijn hals is gestoken.

De man zou al vaker aanvaringen hebben gehad met de jongens. Volgens een buurtbewoner rookten de twee vandaag een jointje op straat, voor het huis van de man. Toen de man hier iets van zei, ontstond een woordenwisseling, waarna de man in zijn huis een mes ging halen en de jongens te lijf ging. De plaats van gebeuren, in de wijk Schenkel, is afgezet.





Update 22:04
Het 18-jarige slachtoffer blijkt op maar liefst vijf plekken gestoken te zijn. De man stak met een broodmes in op zijn hals, borst, been, arm en lies. De jongen is inmiddels geopereerd en ligt momenteel op de intensive care. Hij heeft flink wat bloed toegediend gekregen.

-
Foto's met dank aan The_Mavericks.

Toch doodstraf voor Nederlanders in Thailand

Icoon AlgemeenDe doodstraf tegen de Chinese Nederlanders Edy Tang en Li Yang zal worden gehandhaafd door de Thaise Justitie. Nederland diende eerder een cassatieverzoek tegen de doodstraf van de twee Nederlanders in, maar dat mocht niet baten bij het uitspreken van het vonnis. De twee zitten nog steeds vast in Thailand wegens drugsdelicten.

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken kon het bericht vandaag bevestigen. Nederland is pertinent tegen het doodvonnis en het ministerie gaat nu bekijken hoe het te voorkomen is dat het vonnis wordt voltrokken.

Doordat Nederland en Thailand het eens werden over een uitleveringsgedrag, was er hoop dat Thailand de uitgesproken doodstraf waarschijnlijk om zou zetten in een levenslange gevangenisstraf. Daarnaast zouden door dat verdrag de gevangenen dan een deel van hun straf in Nederland kunnen uitzitten.

Gizmondo in financiële moeilijkheden

Tiger Telematics, maker van de Gizmondo portable console, zit in de financiële problemen. Kort gezegd komt het erop neer dat de Gizmondo blijkbaar te weinig omzet genereert om aan alle financiële verplichtingen te kunnen voldoen.


Tiger Telematics heeft onder andere een openstaande lening van 22.4 miljoen dollar bij twee Britse zakenlieden die eigenlijk eind 2005 afgelost had moeten zijn maar nog steeds niet afgelost is. Als gevolg daarvan heeft Tiger Telematics de aandelen en patenten van een dochterbedrijf als onderpand moeten afstaan.

Ook heeft het bedrijf nog een openstaande schuld bij de Britse belastingdienst, en heeft het nog 175.000 te betalen aan Handheld Games vanwege een eerdere rechtszaak.

Mecanicien wordt vliegtuigmotor in gezogen

Een Amerikaanse mecanicien is gisteren om het leven gekomen op het vliegveld van El Paso (Texas). De man liep langs een Boeing 737 van de luchtvaartmaatschappij Continental Airlines toen hij één van de motoren in werd gezogen.

Het betreffende vliegtuig stond op het moment van het incident aan de gate, waar 114 passagiers aan het boarden waren. Een groot deel van hen heeft het ongeluk aanschouwd.

Hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren, is nog niet bekend. De overheid heeft een onderzoek ingesteld.

PETA: 'Michael Jackson verwaarloost dieren'

Icoon Showbizz De 'King of Pop' ligt wederom onder vuur. Ditmaal is het de dierenrechtenorganisatie PETA die met een beschuldigende vinger richting Michael Jackson wijst. Volgens PETA verwaarloost Jackson de dieren op zijn ranch in Neverland.

Jackson is de laatste tijd veel te vinden in Bahrein, waardoor Neverland er verlaten bij ligt. De olifanten, giraffen en krokodillen op de ranch zouden hier de dupe van worden. "Wij hebben gehoord dat de werknemers niet meer betaald worden en de dieren niet meer gevoederd", aldus een woordvoerster van PETA.

De dierenrechtenorganisatie is dan ook van mening dat de beesten ergens naartoe moeten waar ze wel goed verzorgd worden. Volgens mensen rondom Jackson gaat het echter uitstekend met de dieren. PETA heeft het ministerie van Landbouw gevraagd de zaak te onderzoeken.

Testdag 17-01-2006

Vandaag werd er op drie circuits getest. Christijan Albers reed op Silverstone, BMW Sauber reed na de presentatie de rondjes op Valencia, terwijl McLaren, Toyota en Williams op Jerez reden.

Op Silverstone reed Christijan Albers met de interim-versie van de Midland. In de regen reed de Nederlander verschillende rondes om electronica te testen, om vervolgens zijn sponsors door de fabriek van Midland rond te leiden. Ook morgen zal Albers nog testen op Silverstone. Donderdag en vrijdag zal het daarna de beurt zijn aan Tiago Monteiro.

In Valencia reed BMW Sauber met de nieuwe auto 's middags. Na de presentatie die ochtend konden de belangstellenden 's middags Nick Heidfeld in de nieuwe BMW Sauber F1.06 29 rondes zien afleggen, met een snelste tijd van 01:13.430. Jacques Villeneuve reed 50 rondes en zette een tijd neer van 01:14.037.

Op Jerez waren meerdere teams aan het testen. Pedro de la Rosa zette daar voor McLaren de snelste tijd neer in 1:18.853. Hij reed, net als Gary Paffett, met de interim auto met gelimiteerde V10-motor. Toyota reed met de 2006-auto, maar beide rijders kenden technische problemen in hun sessie. Dat gold nog in sterkere mate voor Williams-rijder Nico Rosberg. Hij kon zelfs geen tijd laten klokken. Morgen zal ook Honda zich bij de teams op Jerez voegen.

Testtijden Jerez 17-01-2006:

NaamTeamTijdRondes
Pedro de la Rosa McLaren 1m18.85395  
 Jarno Trulli Toyota 1m19.03469  
 Gary PaffettMcLaren 1m19.13579  
 Ralf Schumacher Toyota 1m21.27525  
 Nico Rosberg Williams F1Geen tijd1

Pierre mag transfervrij weg bij NAC

Aanvaller Pierre van Hooijdonk zal waarschijnlijk al binnen een half jaar weg zijn bij NAC Breda. De club uit Breda heeft Van Hooijdonk toestemming gegeven om transfervrij te vertrekken, maar heeft daar wel wel beperkende voorwaarden aan verbonden.

Eerder zei de routinier al dat hij geen zin heeft in een avontuur met enkel negatieve punten. "Het plezier dat ik heb, zal een belangrijke rol spelen in mijn keuze. Niet dat ik het verwacht, maar als NAC in een negatieve spiraal terechtkomt, heb ik geen zin daar nog tegen te gaan vechten." Die situatie is nu ontstaan, nu het met NAC inmiddels zo slecht gaat dat het moet concurreren met clubs die tegen degradatie vechten.

Dit seizoen kan Van Hooijdonk tevens niet overtuigen. Zijn positie binnen de club brokkelde daarom met de week af. Afgelopen weekend ruziede de aanvaller nog met een supporter van NAC die kritiek op de spits uitte. Van Hooijdonk liet zich eerder ook al kritisch uit over de bedrijfscultuur bij de Bredase club.

Aan het vertrek van Pierre heeft NAC wel een beperkende voorwaarde gesteld. Alleen Ajax, Feyenoord, PSV, AZ, SC Heerenveen of een club uit het buitenland mag de aanvaller transfervrij overnemen.

Human soundeffects

De reclamemarkt voor auto's is al bijna volledig verzadigd. Om daar nog een originele commericial voor te maken moet je met steeds bijzonderderderdere dingen uit de kast komen. Dansende auto's en groeiende kinderen zijn aan de orde van de dag.
Ook het reclamebureau van Honda probeert zich te manisfesteren en kwam met het lumineuze idee om de geluidseffecten door een koor te laten doen. Best leuk om te zien, vooral de regen is erg cool gemaakt.

De reclame voor de Honda Civic is niet zomaar te vinden. Klik op de link, klik vervolgens op 'Skip' (tenzij je de intro heel boeiend vind uiteraard) en ga vervolgens voor 'Watch Civic' linksboven. De rehearsel is tijdelijk offline, check die later nog eens.

Nieuwe informatie Medal of Honor: Airborne

De februari editie van het Amerikaanse blad Game Informer had een mooie exclusive over de nieuwste Medal of Honor game: Medal of Honor: Airborne.

De afbeeldingen zijn van de PlayStation 3, deels ingame en deels uit cutscenes.



Klik op een van de afbeeldingen voor een grotere versie

In Medal of Honor: Airborne speel je als Boyd Travers, een soldaat uit de 82nd Airborne Division. Doordat je speelt als paratrooper, weet je in een missie nooit zeker waar je terecht zal komen.De game zal zich afspelen in diverse gebieden verspreidt door Europa.

De game staat gepland voor release in eind 2006


Met dank aan Egamer voor het melden van het nieuws in #GAM

Inflate Escape

quote:
The story is about a balloon which is stuck to a little cart. All other balloons have been sold and the lonely balloon finds a way to get loose from the little cart.
Dit animatiefilmpje is gemaakt door drie Nederlandse studenten uit Rotterdam. Ze deden dit om af te studeren aan het Grafische Lyceum. "Inflate Escape" is de titel van dit verbluffende animatiefilmpje.

Met dank aan cptmarco voor de submit.

Harvest Moon in de zomer

De zomer wordt een mooie periode voor alle fans van de boerderij-sim Harvest Moon. Eerst werd al bekend gemaakt dat Harvest Moon DS op 30 juni in Europa uit gaat komen. Naast deze DS-variant komt er echter ook nog een NGC deel uit: Harvest Moon: Magical Melody. Onlangs is bekend geworden dat ook dit deel op 30 juni in Europa uit zal komen. Voor iedereen wiens leven draait om deze vrolijke boerderij-sim zal dit een dag woorden om naar uit te kijken.



Star Wars: Empire at War screens en interview

David Silverstein, producer bij LucasArts heeft in een kort interview wat meer info gegeven over de game Star Wars: Empire at War. Een aantal belangrijke punten:

- Het verhaal speelt zich voornamelijk af in de jaren voor episode IV. Hoewel het originele verhaal zoveel mogelijk gevolgd wordt zal de speler veel invloed uit kunnen oefenen op de verloop in de game.

- Plaatsen van blijvende elementen in de game is cruciaal om succesvol te zijn in de game. Er moet dan ook goed nagedacht worden welke gebouwen waar neergezet worden. De beschikbare units zijn afhankelijk van welke zaken op dat moment aanwezig zijn en er moet dan ook op galactische schaal nagedacht worden in plaats van op korte termijn zoals in de meeste RTS games.

- Er zijn meerdere multiplayer elementen zoals 1v1 campaigns waarin spelers elkaar bevechten om overheersing van de ruimte. Er zijn ook skirmish battles voor 1v1 tot 4v4 spelers in maps die zich in de ruimte of op planeten afspelen.

- Morgen (18 januari dus) zal er een demo gereleased worden waarmee je alvast een en ander kunt uitproberen. Op 16 februari moet de game in de US de winkels liggen en een dag later in Europa.




'Gooise katten moeten aidstest ondergaan'

KatKatten in het Gooi moeten snel een aidstest ondergaan. Dat zegt de Larense dierenarts R. Snelder. Hij heeft bij een zwerfkat een variant van de ziekte ontdekt. Hij roept katteneigenaren nu dan ook op om een test te laten doen bij hun huisdier.

Volgens Snelders is nu net de periode aangebroken waarin katers veel met elkaar vechten en jagen op krolse poezen. Zwerfkatten lopen dan soms flinke stukken. Hij benadrukt wel dat de kattenvariant van aids niet gevaarlijk is voor mensen.

'Topclubs willen talent Fernando Gago'

Zowel FC Barcelona en Chelsea als Real Madrid willen Argentijns talent Fernando Gago binnen hengelen. Dat melden Engelse media. De Madrilenen zouden naar verluidt de beste papieren hebben.

Real Madrid en Barcelona volgen de middenvelder al geruime tijd. Chelsea is aangehaakt in de jacht op het talent. Gago staat nog tot 2007 onder contract bij het Argentijnse Boca Juniors. De 19-jarige speler speelt als een echte leider bij zijn club en kenners denken dat hij zelfs het WK zal meemaken.

De Galactico's zijn al in gesprek met Boca, en ook Barcelona zou al stappen hebben ondernomen. De speelstijl van het talent wordt vergeleken met Barça-legende Josep Guardiola. Real Madrid verwacht dat de Argentijn perfect zou passen in de Spaanse structuur. De Madrilenen zoeken nog altijd naar een controlerende middenvelder, waar Thomas Gravesen en Pablo García lijken te falen.

Boca Juniors heeft echter aangegeven dat men de speler niet wil verkopen voor 2007. Een substantiëel bod van de Koninklijke zou alleen moeilijk te weerstaan zijn voor Boca. Ook Argentinië onder-20 international Sergio Aguero staat op het verlanglijstje van zowel Real Madrid als Barcelona. Beide spelers hebben gezegd ooit naar Spanje te willen gaan. Zowel Gago als Aguero hebben volgens Spaanse kranten een voorkeur voor Real Madrid.

Paus: Zonder liefde is een mens koopwaar

Icoon AlgemeenHet eerste pauselijke document van paus Benedictus XVI heeft als hoofdthema liefde. Uit uitgelekte delen van de nieuwe pauselijke encycliek zou de paus afrekenen met liefdeloze seksualiteit. Het geheel, dat 40 bladzijden telt, begint met de woorden "God is liefde". Verder "wordt de mens zonder liefde een koopwaar", aldus de paus.

Sinds de 78-jarige Josepth Ratzinger vorig jaar tot paus verkozen werd, heeft hij nog geen dergelijk document gepubliceerd. Het Italiaanse nationale persbureau Ansa toonde gisteravond gedeelten van het geheel Duitstalige document. Er werd in alle Italiaanse media druk gespeculeerd over de inhoud van de overige stukken van de encycliek. Het is nog niet bekend wanneer de definitieve versie, die in het Latijn wordt geschreven, zal worden gepubliceerd.

Genomineerden Coach van het jaar 2005 bekend

De genomineerden voor Coach van het Jaar 2005 zijn bekend gemaakt. Begin februari zal bekend worden of Guus Hiddink, Robert Eenhoorn of Remi Lens de gelukkige zal zijn.

Alle drie hebben ze opmerkelijke prestaties gehaald. Hiddink was de drijvende kracht achter de landstitel van de voetbalclub PSV en het halen van de halve finale van de prestigieuze Champions League. Robert Eenhoorn werd met zijn ploeg Europees kampioen en vierde van de wereld. Lens is de trainer van de turner Yuri van Gelder, die grote opzien baarde door goud te halen op het toestel ringen op de wereldkampioenschappen in Melbourne en op de Europese kampioenschappen in het Hongaarse Debrecen.

Vorig jaar won de basketbalcoach Ton Boot de award.

[Upd] Samaras spant arbitragezaak aan

Georgios Samaras wil een arbitragezaak aanspannen tegen zijn huidige werkgever SC Heerenveen. Op die manier probeert hij een overgang naar Manchester City te forceren.

De Engelsen zouden naar verluidt zeven miljoen euro op tafel willen leggen voor de 20-jarige Griek. Voorzitter van de Friese ploeg, Riemer van der Velde, wil dit niet bevestigen. Het mag echter duidelijk zijn dat SC Heerenveen het geboden bedrag veel te laag vind. Samaras wil het hier niet bij laten zitten en hoopt via een arbitragezaak alsnog naar Engeland te vertrekken.

Eerder gaf de de speler aan dat hij tot de zomerstop in Friesland wilde blijven. De interesse van Manchester City heeft zijn keuze dusdanig veranderd dat hij zo snel mogelijk wil vertrekken. Voor de Friezen komt dit op een ongelukkig moment, aangezien ze in de winterstop ook al afscheid moesten nemen van Klaas-Jan Huntelaar. De aanvaller verkaste voor negen miljoen euro naar Ajax.

Update 17-1 om 16:30
De arbitragezaak die Georgios Samaras heeft aangespannen tegen SC Heerenveen zal op 25 januari behandeld worden. Dan wordt duidelijk of de Griek het voor elkaar krijgt om een vroegtijdig vertrek bij de Friezen te forceren.

Talpa koopt uitzendrechten Oranje

Talpa heeft de uitzendrechten van de uitduels van de EK- en WK-kwalificatiewedstrijden van het Nederlands Elftal tot en met 2010 gekocht. Daarnaast kocht de zender ook de uitzendrechten van de thuis- en van de uitinterlands van Jong Oranje tot 2009.

Eerder lieten RTL en de NOS al weten niet mee te bieden op de uitzendrechten en naar nu blijkt heeft Talpa van de wel geïnteresseerde zenders het beste bod gedaan. Berichten dat de KNVB te hoge prijzen zou vragen voor de uitzendrechten doet de voetbalbond af als onzin, omdat bij de biedingen helemaal geen minimumprijs noemt.

Commercieel manager Jean-Paul Decossaux van de KNVB is wel erg tevreden met de uiteindelijk keuze: "De keuze is gevallen op Talpa. Over de kwaliteit van de biedingen zijn wij zeer verheugd. Wij waren onder de indruk."

"Renault R26 erg betrouwbaar"

Technisch directeur Bob Bell is erg tevreden met de Renault R26. Volgens hem heeft de nieuwe auto al bewezen erg betrouwbaar te zijn.

Vorige week reed Renault tijdens de test op Jerez ruim 1000 kilometer zonder technische problemen. Technisch directeur Bob Bell is erg tevreden met dat resultaat, ondanks dat de nieuwe auto achterbleef bij verschillende andere auto's.

Bob Bell vertelde: "Vorige week was met name een betrouwbaarheidstest, om te controleren of alle onderdelen van de auto goed functioneren. Het was een geweldig gevoel om 1000 kilometer te kunnen rijden zonder serieuze problemen. Ik denk dat dat bewijst hoe goed het team aan dit project heeft gewerkt. Daarnaast bewijst het de goede integratie van motor en chassis."

McEwen wint 1ste etappe Down Under

Robbie McEwen heeft het traditionele openingscriterium van de Tour Down Under gewonnen. De Australiër versloeg in de sprint Daniele Colli (Liquigas) en Simone Cadamuro (Milram).

Vooraf gaf McEwen aan nog ver van zijn optimale vorm af te zitten en de Tour Down Under vooral als voorbereiding op het Europese wielerseizoen te rijden. Desondanks wist de Australiër toch het openingscriterium te winnen. Na 25 rondjes door Adelaide won de renner van Davitamon-Lotto in de sprint.

Ondanks dat de meeste renners nog in hun voorbereiding zitten, is er een sterk deelnemersveld voor de Tour Down Under. In de sprint bleek dit ook. McEwen won voor Colli en Cadamuro. Daarachter finishten Dimitri De Fauw, Allan Davis en Mark Renshaw. Thor Hushovd, die de sprint had aangetrokken voor teammaat Mark Renshaw, finishte buiten de top 20. Het criterium heeft, buiten enkele bonificatiesecondes, geen gevolgen voor het klassement van de Tour Down Under.

Uitslag:
1 Robbie McEwen (Aus) Davitamon-Lotto
2 Daniele Colli (Ita) Liquigas-Bianchi
3 Simone Cadamuro (Ita) Milram
4 Dimitri De Fauw (Bel) Chocolade Jacques-T Interim
5 Allan Davis (Aus) Liberty Seguros-Würth Team
6 Mark Renshaw (Aus) Credit Agricole
7 Luca Paolini (Ita) Liquigas-Bianchi
8 Eros Capecchi (Ita) Liquigas-Bianchi
9 Matthew Goss (Aus) South Australia.com-AIS
10 Alexandre Usov (Blr) Ag2r Prevoyance

Uitwedstrijden Oranje langer bij Talpa

Icoon MediaDe uitduels van het Nederlands voetbalelftal in de kwalificatiereeksen voor het EK 2008 en het WK 2010 zullen te zien zijn op Talpa. De KNVB heeft daarover overeenstemming bereikt met de tv-zender van John de Mol. Ook de rechten van de thuis- en uitwedstrijden van Jong Oranje zijn tot 2009 in het bezit van Talpa.

De laatste uitwedstrijden van Oranje in de kwalificatiereeks voor het WK 2006 waren ook al op Talpa te zien.

Commercieel manager Jean-Paul Decossaux zei dat de KNVB "zeer verheugd" en "onder de indruk was" was over de "kwaliteit van de biedingen". "We vragen geen bedragen, zelfs geen minimumbedragen", vervolgde hij. "Partijen kunnen bieden of laten dat achterwege. De suggestie dat wij te duur zouden zijn, is onzin en berust op een groot misverstand. We laten de markt van zendgemachtigden de waarde van de verschillende uitzendpakketten bepalen."

Met deze laatste opmerkingen doelt de commercieel manager op het feit dat de NOS en RTL vorige week lieten weten niet mee te zullen bieden op de rechten van de wedstrijden. Beiden zeiden de rechten veel te duur te vinden.

'Interesse Heerenveen in Nando Rafael'

Na het vertrek van Huntelaar en het mogelijke vertrek van Samaras, is SC Heerenveen hard op zoek naar nieuwe aanvallers. Daarbij zou het oog zijn gevallen op oud-Ajacied Nando Rafael.

Nando Rafael kwam als asielzoeker uit in de jeugdopleiding van Ajax, maar kon nooit voor het eerste elftal spelen omdat hem een werkvergunning werd onthouden. Tegenwoordig uitkomend voor Hertha BSC heeft Rafael de Duitse nationaliteit aangenomen en komt hij uit voor het Duitse jeugdelftal. Nu zou Heerenveen interesse tonen om de spits terug te halen naar Nederland.

Daarnaast zou de Friese club interesse hebben in Afonso Alves van Malmö FF en Rick Hoogendorp. Heerenveen zal met het transferbeleid rekening moeten houden met een vertrek van Samaras. De KNVB laat de arbitragezaak op 25 januari dienen, waarna enkele dagen later uitspraak in de zaak wordt gedaan. Omdat de internationale transfermarkt op 31 januari sluit zal nog slechts weinig tijd zijn om daarna actie te ondernemen.

Arjan Erkel actief in CDA-campagne R'dam

Icoon PolitiekArjan Erkel is erg actief in de CDA-campagne voor de Rotterdamse gemeenteraadsverkiezingen in maart van dit jaar. De oud-medewerker van Artsen zonder Grenzen, die in 2002 werd ontvoerd in Dagestan en ruim zeshonderd dagen werd vastgehouden, staat voor deze verkiezingen op de kieslijst van de partij.

Erkel, die in april 2004 vrijkwam, wil de komende weken zo veel mogelijk nationaliteiten in Rotterdam bij elkaar krijgen om op 3 maart samen met hem een speciaal lied ten gehore te brengen. Hij zegt met het lied de saamhorigheid onder Rotterdammers te willen bevorderen.

Vandaag trok de politicus in spe samen met oud-premier Ruud Lubbers voor het eerst Rotterdam in. "Tijdens mijn ontvoering dagdroomde ik er vaak van om weer in Rotterdam te zijn. De stad is in mijn afwezigheid aan de buitenkant alleen maar mooier was geworden, maar aan de binnenkant niet", zo zei hij. "Bevolkingsgroepen staan verder van elkaar dan vroeger. Het klimaat is verhard."

Doden door temperaturen tot -28°C in Moskou

Icoon Algemeen Het Europese deel van Rusland gaat momenteel gebukt onder extreem lage temperaturen. Gisternacht kwam het kwik in de Russische hoofdstad Moskou niet hoger dan -28°C, terwijl de temperatuur overdag niet boven de -25°C kwam. Twee daklozen zijn dan ook doodgevroren in de ijzige nacht.

Voor Moskou is het de koudste januari in tenminste tien jaar. Maar het is nog niet voorbij, want de weersvoorspellingen spreken over -34°C later deze week. Buiten de hoofdstad zijn de problemen ook groot. Zo kwam een ziekenhuis in het oosten van Siberië zonder verwarming te zitten bij een buitentemperatuur van -40°C.

Volgens een lokale krant heeft het koude weer ook voordelen voor de ongeveer 10.000 daklozen in Moskou. De politie treedt soepeler op, en er zijn allerlei hulpprogramma's opgestart. Ook voor andere Russen zitten er voordelen aan het koude weer. Bij temperaturen onder de -20°C hoeven kinderen namelijk niet naar school.

Een Russisch circus heeft intussen een wel heel bijzondere manier bedacht om de dieren warm te houden. "We warmen ze op met alcohol", aldus één van de verzorgers, die claimt dat de dieren flink wat wodka krijgen.

Bejaarde gevangene Californië geëxecuteerd

MadTourist had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MisdaadDe in 1982 veroordeelde bejaarde Amerikaan Clarence Ray Allen is vanochtend ter dood gebracht in de gevangenis San Quentin bij San Francisco. Om ongeveer 09:00 uur Nederlandse tijd kreeg hij een dodelijke injectie toegediend. Daarmee is hij de op één na oudste Amerikaan die de doodstraf krijgt. Vorig jaar werd in de staat Mississippi een 77-jarige man geëxecuteerd.

Afgelopen maandag, op de verjaardag van Allen, wees het Amerikaanse Hooggerechtshof een laatste beroepsmogelijkheid af. De 76-jarige Clarence Ray Allen had hartklachten en suikerziekte, zat in een rolstoel en was blind en bijna doof. Hij is oorspronkelijk veroordeeld omdat hij vanuit de cel opdracht had gegeven voor drie moorden op getuigen die hem achter de tralies hadden gebracht. Toch heeft hij zelf altijd volgehouden onschuldig te zijn.

De Californische gouverneur Arnold Schwarzenegger weigerde afgelopen vrijdag om gratie te verlenen. Dat was de vierde keer dat hij dat deed.

Inwoner Velsen klaagt 104.000 keer over Schiphol

Icoon Vervoer Een inwoner van Velsen-Zuid heeft in 2005 meer dan 104.000 klachten ingediend over Schiphol. Dat heeft de Commissie Regionaal Overleg Luchthaven Schiphol (CROS) vandaag bekendgemaakt in de jaarcijfers. In totaal daalde het aantal klagers met maar liefst 20 procent ten opzichte van 2004.

Het aantal klachten daalde met maar 0.5 procent naar 710.507. Hiervan kwam dus wel bijna 15 procent voor rekening van de klager uit Velsen-Zuid, die het presteerde om gemiddeld 285 keer per dag een klacht in te dienen.

Overigens is de inwoner van Velsen-Zuid niet de enige die vaker klaagt over Schiphol. In totaal dienden 8.610 verschillende mensen een klacht in, wat neerkomt op ongeveer 83 klachten per persoon gemiddeld. Zelfs als er voor de gulle klager uit Velsen wordt gecorrigeerd, komt dat nog neer op ruim 70 klachten per persoon.

Meneer Harmsen verlaat GTST

Meneer HarmsenMeneer Harmsen verlaat per 27 januari de RTL-soap Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST). Acteur Wik Jongsma moet de serie verlaten omdat hij ziek is geweest en nog steeds niet helemaal de oude is. Hij kan dus geen grote verhaallijn meer aan. Dat zou een te zwaar draaischema inhouden. Daarom hebben de makers in goed overleg met Jongsma besloten er een eind aan te breien.

"Hallo, is daar iemand?" waren de eerste woorden waarmee Meneer Harmsen in 1990 zijn entree maakte in de soap. Volgens de makers was meneer Harmsen in de afgelopen jaren "een thuishaven voor de vele karakters in de soap". Maar ook zijn eigen soap-leven ging niet over rozen. Zo dacht hij in Hennie zijn grote liefde te hebben gevonden, maar zij werd ziek en besloot euthanasie te laten plegen.

Meneer Harmsen krijgt een waardig afscheid. In Louise (Adrienne Kleijweg) heeft hij een nieuwe liefde gevonden en met haar verkast hij naar het buitenland.

Voorbeschouwing African Cup of Nations

Vrijdag 20 januari gaat de African Cup of Nations weer van start. Ditmaal is het een jubileumeditie; het is namelijk de 25e keer dat het Afrikaanse landentoernooi gehouden wordt. Titelverdediger Tunesië zal in Egypte proberen te bewijzen dat zij nog steeds de besten van Afrika zijn. Voor andere landen die het WK zullen missen is dit een kans om alsnog te laten zien wat ze kunnen.

Zestien landen zullen van 20 januari tot aan de finale op 10 februari proberen de felbegeerde titel Kampioen van Afrika te bemachtigen. Net als bij het Europees kampioenschap voetbal zijn de landen verdeeld in vier groepen.

Groep A:
In deze groep zien we WK-ganger en tegenstander van het Nederlands elftal Ivoorkust terug. Ook speelt het thuisspelende land Egypte in deze groep, en krijgt het bezoek van Marokko en outsider Libië. De groep wordt ook wel de groep des doods genoemd. Ivoorkust, Marokko en Egypte worden namelijk alledrie getipt voor de titel, terwijl Libië verrassend sterk speelde in de kwalificatie. De openingswedstrijd van de ACN zal vrijdagavond om 19.00 gespeeld worden in Cairo, tussen Egypte en Libië. Een dag later zal in hetzelfde stadion om 14.00 Marokko tegen Ivoorkust spelen.

Groep B:
Ook deze groep wordt bestempeld als een lastige. Kameroen, dat zich verrassend genoeg niet plaatste voor het WK, treft twee andere WK-gangers. Togo en Angola, die deze zomer wel in Duitsland te bewonderen zijn, zullen optreden in deze poule. De groep wordt afgesloten door de Democratische Republiek Congo. Laatstgenoemde is de underdog in het toernooi, maar bewees toch aardig te kunnen voetballen. Voor de ontembare leeuwen, ofwel Kameroen, is dit de laatste kans voor 2008 om een prijs te pakken. Sterspeler Samuel Eto'o, die bij FC Barcelona al 18 keer doel heeft getroffen dit seizoen is erop gebrand om de meest prestigieuze Afrikaanse prijs mee naar huis te nemen. Kameroen trapt zaterdag af tegen Angola, terwijl Togo 's avonds in Caïro tegen Congo speelt.

Groep C:
Titelverdediger Tunesië werd in groep C geplaatst, samen met Zambia, Zuid Afrika en Guinee. De Tunesiërs zouden het normaal gesproken niet erg lastig moeten hebben, aangezien geen van de drie landen een geweldige staat van dienst hebben de laatste paar jaren. Bovendien hebben ze zich geen van allen weten te plaatsen voor het WK, en Tunesië wel. De Noord Afrikanen moeten echter niemand onderschatten, want vooral Zuid Afrika heeft goede spelers rondlopen, waaronder FC Porto-spits Benni McCarthy. Tunesië begint zondag het toernooi tegen Zambia, Zuid Afrika doet hetzelfde tegen Guinee.

Groep D:
Ghana, dat zich verrassend en voor het eerst wist te plaatsen voor het WK, ontmoet in groep D Nigeria. Nigeria wist zich niet te plaatsen voor het WK, maar doet het wel altijd goed in de Africa Cup, met zes finales waarvan er twee werden gewonnen. Senegal en Zimbabwe maken de groep af, en deze twee landen zijn ook niet de minsten. Senegal wist op het afgelopen WK nog hoge ogen te slaan, en ook op de vorige Africa Cup kwamen ze ver. Zimbabwe plaatste zich voor de tweede maal in de historie van het land voor de Africa Cup, het land kwam de vorige keer niet ver in het toernooi en strandden in de eerste ronde. Groep D speelt pas voor het eerst op de maandag. De affiches op die dag zijn Nigeria - Ghana en Zimbabwe - Senegal.

Bekende spelers:
Op het prestigieuze toernooi zullen ongetwijfeld spelers rondlopen die vrijwel niemand kent, maar uiteraard zullen ook de bekende spelers aantreden. Tevens zullen enkele grote namen ontbreken. Uit de Nederlandse Eredivisie zien we Vitesse-verdediger Abubakari Yakubu; Hij zal de kleuren van Ghana gaan verdedigen. PSV-spits Arouna Koné komt uit voor Ivoorkust, terwijl Sparta-middenvelder Sani Kaita voor Nigeria speelt. Bij Tunesië spelen Hatem Trabelsi (Ajax) en Karim Saïdi. Die laatste heeft echter te horen gekregen dat hij mag vertrekken bij Feyenoord. Ali Boussaboun maakt de Nederlandse afvaardiging af; hij speelt in het Marokkaanse shirt.

Ook spelen er in het buitenland bekende Afrikanen. Bij gastland Egypte speelt oud-Ajacied Ahmed Hossam, beter bekend als Mido, die nu bij Tottenham Hotspur speelt. Oud-Vitesse aanvaller Matthew Amoah, die enkele weken terug overstapte naar Borussia Dortmund, komt uit voor Ghana, evenals Samuel Kuffour. Deze robuuste verdediger speelde jarenlang bij Bayern München, maar maakte onlangs de overstap naar AS Roma. Bij Ghana zien we ook Stephen Appiah, die deze Champions League-editie nog met Fenerbahçe tegen PSV speelde.

Bij Ivoorkust zien we naast eerdergenoemde Arouna Koné nog enkele bekenden. Arsenal-verdedigers Kolo Touré en Emmanuel Eboué bijvoorbeeld. Dan is er ook nog Chelsea-aanvaller Didier Drogba, en oud-Feyenoord speler en broer van Salomon: Bonaventure Kalou. Van Chelsea zien we nog een bekende: Njitap Geremi. Hij speelt voor Kameroen. Samuel Eto'o van Barcelona en Pierre Webó, één van de revelaties dit seizoen bij het Spaanse Osasuna, maken de ontembare leeuwen compleet. Bij Togo speelt de man die enkele dagen terug van Monaco naar Arsenal overstapte: Sheyi Adébayor. Een andere speler die van Frankrijk naar Engeland ging: Portsmouth-spits Benjani Mwaruwari, die de kleuren van Zimbabwe verdedigt.

Bij Nigeria zien we nieuwe gezichten, maar ook bekende. Oud-Ajax en Arsenal speler Nwankwo Kanu is er zo één. Jay Jay Okocha, de middenvelder van Bolton is er ook bij. De bliksemsnelle Obafemi Martins van Internazionale zal proberen zijn doelpuntjes mee te pikken, terwijl talent en Manchester United-aankoop John Obi-Mikel juist zal proberen zo min mogelijk goals tegen te krijgen. Pape Bouba Diop, Amdy en Abdoulaye Faye spelen alledrie op het Engelse middenveld. Zij zullen uitkomen voor Senegal. El-Hadji Diouf, die ook in Engeland zijn brood verdient, maakt de lijst af. Benni McCarthy, die ooit twee seizoenen voor Ajax speelde, zal proberen zoveel mogelijk goals in naam van Zuid Afrika te maken. De spits staat op het moment onder contract bij Co Adriaanse's FC Porto.

Zes miljoen WK tickets aangevraagd

Maandag 16 januari sloot de derde verkoopronde voor de toegangsbewijzen voor het WK voetbal in Duitsland. De belangstelling is overweldigend: maar liefst 677.900 voetballiefhebbers vroegen in totaal zes miljoen kaartjes aan.

Aangezien er deze verkoopronde maar 250.000 tickets te verdelen zijn, zullen er veel fans teleurgesteld worden. De belangstelling komt voornamelijk uit het buitenland, dit in tegenstelling tot de twee eerdere verkoopronden. 52% van de aanvragen komen uit Duitsland. In totaal kwamen 89% van de orders uit Europa en slechts 11% van daarbuiten. De tickets zullen begin februari aan de gelukkigen worden toegewezen.

In de eerste twee verkoopronden werden 812.000 tickets verkocht, terwijl er 12 keer zoveel inschrijvingen waren. Er zal nu nog een verkoopronde worden gehouden, maar het is nog niet duidelijk wanneer dat zal zijn. Ook is er nog niet bekend hoeveel kaarten er voor die ronde beschikbaar zullen zijn.

De Jong mogelijk naar West Ham

De mogelijkheid is aanwezig dat Nigel de Jong afgelopen weekend zijn laatste wedstrijd voor Ajax heeft gespeeld. West Ham United toont namelijk concrete interesse voor de speler. De Engelse ploeg hoopt de middenvelder in januari nog naar Londen te halen.

De Amsterdammers zijn inmiddels op de hoogte gebracht van de belangstelling uit Engeland. Het was al lange tijd bekend dat De Jong aan zijn laatste seizoen in de Amsterdam ArenA bezig is. Na dit seizoen loopt zijn contract af en kan hij transfervrij vertrekken. Naar verluidt zou Ajax een bedrag van anderhalf miljoen euro willen voor de tienvoudig international.

De manager van West Ham United, Alan Pardew, zat afgelopen weekend op de tribune tijdens de wedstrijd tegen NEC (1-1). De Jong is overigens niet de enige die The Hammers op het oog hebben. Ook Tottenham Hotspur-speler Stephen Kelly zou kans maken op een overgang naar Oost-Londen.

Sega geeft 50 limited edition Nintendo DS'en weg

Bij de launch van de game Bleach DS: Souten ni Kakeru Unmei kunnen kopers van het spel kans maken op een gelimiteerde oplage van een Nintendo DS. Japanse kopers van het spel moeten een antwoordkaart invullen en kunnen dan kans maken op één van de 50 speciaal ontworpen Nintendo DS'en. Helaas geldt deze actie alleen voor Japan, dus Europese fans van deze console zullen hem dan van een Japanse winnaar moeten overkopen. Bleach DS komt 26 januari uit in Japan.



Hirsi Ali en de Nobelprijs van de vrede

De titel van deze blog klinkt als een van een stripverhaal en dat is ook niet zo gek, want dit verhaal is al bijna even komisch als sommige stripverhalen.

Hirsi Ali is namelijk genomineerd voor de Nobelprijs van de Vrede. Helaas mogen Noorse parlementsleden mensen voordragen voor deze Nobelprijs en daar maakte de populistische en zeer rechtse Christian Tybring-Gjedde dan ook gretig gebruik van. Volgens hem kan hij zich geen beter persoon bedenken, misschien moet hij het denken maar aan anderen overlaten. "Zij vecht voor gelijkwaardigheid, gelijke behandeling, vrijheid van meningsuiting en vrijheid van godsdienst met haar leven als inzet" aldus Tybring-Gjedde.

Hirsi Ali vecht voor en met een heleboel dingen. Zo voelt ze graag moslims aan de tand, door middel van een film (waar het vervolg op komt), waarmee ze veel moslims kwetste. Ze schold de profeet Mohammed uit voor pedofiel. Ze schold Aboutaleb uit voor knuffelallochtoon. Ze maakte, de onder VVD'ers zeer gerespecteerde, Wiegel uit voor reactionair conservatief. Ze bracht haar partij in verlegenheid en werd een aantal keer door haar partij op het matje geroepen. Ze vond tolerant Nederland niet goed genoeg. Ze wilde alle moslims screenen bij sollicitatie gesprekken en nog veel meer van zulke praktijken.

Een aantal mensen was er dan ook niet blij mee, zoals een aantal moslims die een klacht indiende en haar buren hadden ook nog wat te klagen.

Maar goed, sinds Arafat de Nobelprijs van de Vrede ooit heeft mogen ontvangen, heeft de Nobelprijs van de Vrede haar aanzicht een beetje verloren. Zowel de Nobelprijs van de Vrede als Hirsi Ali vallen al een tijdje niet meer serieus te nemen.

Uitslagen dag 2 Australian Open

Op de tweede dag van de Australian Open kwamen de twee Nederlandse deelnemers allebei in actie, en beiden wonnen ze hun eerste ronde-partij.

Michaella Krajicek versloeg de Puertoricaanse Kristina Brandi in twee sets, 6-4 en 7-6. De Nederlandse, die door haar toernooiwinst in Hobart naar de 43e plaats is gestegen op de wereldranglijst, liet vooral in de tweede set zien dat ze over een vechtersmentaliteit beschikte. Ook Raemon Sluiter bereikte de tweede ronde. In de eerste ronde was Sluiter in vier sets te sterk voor de Tsjechische qualifier Pavel Snobel met de setstanden 6-4 2-6 6-2 en 6-4. In de volgende ronde zal Sluiter het nu moeten opnemen tegen de als 23e geplaatste Rus Igor Andreev.


De grote favoriet voor de titel in Melbourne bij de mannen, Roger Federer, bereikte zonder al te veel problemen de tweede ronde. Tegen de Oezbeek Denis Istomin hoefde hij zich niet al te veel in te spannen en met 6-2, 6-3 en 6-2 trok hij de wedstrijd naar zich toe. De Australier LIeyton Hewitt kroop in zijn partij tegen Robin Vik door het oog van de naald. De Tsjechische tennisser was lange tijd de beste, maar Hewitt stelde uiteindelijk orde op zaken en won de partij met 6-4 2-6 5-7 7-6 en 6-3.

De als zesde geplaatste Argentijn Guillermo Coria plaatste zich met pijn en moeite voor de tweede ronde. In de partij tegen de Roemeen Hanescu kwam Coria met 2-1 in sets achter, maar uiteindelijk trok hij de wedstrijd alsnog naar zich toe, 6-4, 1-6, 4-6, 6-2 en 6-1. Ook de als vijfde geplaatste Rus Nicolay Davydenko had het moeilijk in zijn wedstrijd tegen de Kroaat Ivo Karlovic. In een zeer spannende wedstrijd won de Rus uiteindelijk toch, setstanden waren 7-5, 4-6, 3-6, 7-5 en 6-3.

Mary Pierce plaatste zich makkelijk voor de tweede ronde. De Francaise was met tweemaal 6-1 een maatje te groot voor de Australische Nicole Pratt, die alweer voor de zestiende maal aan de Australian Open meedoet. De als derde geplaatste Amelie Mauresmo had het een stuk moeilijker tegen de Chinese Sun, de nummer 103 van de wereld. In de derde set liet de Francaise zien dat ze toch een maatje te groot was voor Sun door vijf games op rij te winnen en daardoor de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Kim Clijsters wist ook door te dringen tot de tweede ronde. De deelname van de Belgische aan de Australian Open was lange tijd onzeker wegens een blessure aan haar heup. In de wedstrijd tegen Yoon Jeong Cho leek Clijsters echter nergens last van te hebben. In de eerste set kwam ze nog wel op een 1-3 achterstand te staan, maar daarna stond ze geen enkele game meer af. Martina Hingis maakte een prima rentree in Melbourne. De voormalig nummer 1 van de wereld gunde haar Russische tegenstandster Vera Zvonareva slechts drie games, 6-1 en 6-2.

Uitslagen Eerste ronde

Mannen:

R. Federer (Zwi/1) - D. Istomin (Oez) 6-2 6-3 6-2
T. Haas (Dui) - R. Gasquet (Fra/14) 6-2 7-5 6-2
A. Murray (Eng) - J. Ignacio Chela (Arg) 1-6 3-6 3-6
V. Hanescu (Roe) - G. Coria (Arg/6) 4-6 6-1 6-4 2-6 1-6
I. Minar (Tsj) - P. Luczak (Aus) 6-7 6-7 4-6
I. Karlovic (Kro) - N. Davydenko (Rus/5) 5-7 6-4 6-3 5-7 3-6
L. Horna (Per) - G. Monfils (Fra/22) 6-4 7-5 6-1
Z. Fleishman (USA) - D. Norman (Bel) 4-6 6-7 7-5 6-0 3-6
I. Andreev (Rus/23) - N. Almagro (Spa) 7-5 6-4 6-3
O. Rochus (Bel/24) - M. LIodra (Fra) 6-4 6-2 6-2
K. Vliegen (Bel) - C. Rochus (Bel) 6-3 6-1 6-4
A. Clement(Fra) - P-H. Mathieu (Fra) 3-6 6-7 3-6
[u]B. Phau (Dui) - C. Berlocq (Arg) 6-4 7-6 2-6 7-6
K. Kim (USA) - H. Levy (Isr) 6-4 6-4 6-0
P. Goldstein (USA) - N. Djokovic (Serv) 6-2 1-6 6-3 6-2
F. Gonzalez (Chl/9) - A. Bogomolov jr. (USA) 6-4 6-7 3-6 7-6 5-7
J. Monaco (Arg) - J. Lisnard (Fra) 4-6 6-2 6-4 6-3
P. Starace (Ita) - A. Delic (USA) 5-7 7-6 3-6 6-3 3-6
N. Healey (Aus) - F. Volandri (Ita/29) 6-2 6-3 Opg
B. Pashanki (Serv) - W. Arthurs (Aus) 6-3 6-4 4-6 7-6
A. Seppi (Ita) - J. Tipsarevic (Serv) 6-1 4-6 6-4 2-6 4-6
D. Hrbaty (Svk/12) - O. Marach (Oos) 3-6 4-6 6-2 6-1 6-3
F. Luzzi (Ita) - J.A, Marin (Crc) 6-1 6-4 7-5
T. Ascione (Fra) - M. Mirnyi (Wru/30) 3-6 6-3 1-6 7-6 0-6
F. Mayer (Dui) - H-T. Lee (Kor) 6-4 6-1 4-6 6-4
N. Kiefer (Dui/21) - P. Srichaphan (Tha) 6-7 4-6 7-6 6-1 6-2
K. Carlsen (Den) - F. Verdasco (Spa/28) 6-7 4-6 4-6
D. Sanguinetti (Ita) - J. Adaktusson (Zwe) 7-6 6-3 6-2
L. Hewitt (Aus/3) - R. Vik (Tsj) 6-4 2-6 5-7 7-6 6-3
P. Snobel (Tsj) - R. Sluiter (NED) 4-6 6-2 2-6 4-6
T. Zib (Tsj) - J.C. Ferrero (Spa/15) 5-7 0-6 2-6
S. Grosjean (Fra/25) - M. Philippoussis (Aus) 6-4 6-2 6-3

Vrouwen

T. Sun (Chn) - A. Mauresmo (Fra/3) 4-6 6-2 6-2
M. Pierce (Fra/5) - N. Pratt (Aus) 6-1 6-1
Y. Cho (Kor) - K. Clijsters (Bel/2) 3-6 0-6
S. Stosur (Aus) - S. Bremond (Fra) 6-3 6-4
A. Ivanovic (Ser/21) - S. Perry (USA) 6-4 6-4
M. Sucha (Svk) - A. Smashnova (Isr) 3-6 6-3 6-4
A. Chakvetadze (Rus) - J. Zheng (Chn) 5-7 6-2 6-4
S. Peer (Isr) - S. Asagoe (Jpn) 6-3 1-6 4-6
A. Nakamura (Jpn) - A. Cornet (Fra) 6-2 4-6 6-2
A. Myskina (Rus/12) - Y. Fedak (Oek) 7-6 6-1
M. Sanchez Lorenzo (Spa) - L. Safarova (Tsj) 6-4 6-3
A-L. Goenefeld (Dui/22) - L. Pous Tio (Spa) 2-6 6-4 7-5
E. Loit (Fra) - V. Kutuzova (Oek) 6-2 6-0
C. Castano (Col) - V. Dushevina (Rus) 5-7 6-3 6-1
J. Jackson (USA) - T. Tanasugarn (Tha) 7-6 6-2
M. Bartoli (Fra) - A. Frazier (USA) 6-3 6-2
F. Schiavone (Ita/15) - A. Serra Zanetti (Ita) 6-2 7-5
G. Dulko (Arg/31) - M. Ani (Est) 6-0 7-6
I. Benesova (Taj) - R. Fujiwara (Jpn) 2-6 6-1 7-5
E. Birnerova (Tsj) - S. Bammer (Oos) 5-7 4-6
P. Schnyder (Zwi/7) - E. Daniilidou (Gri) 6-4 6-3
F. Pennetta (Ita/20) - C. Black (Zim) 6-2 2-6 6-3
E. Laine (Fin) - N. LIagostera Vives (Spa) 6-1 6-1
S. Mirza [Ind/32) - V. Azarenka (Wru) 7-6 6-2
R. Vinci (Ita) - M. Shaughnessy (USA) 7-5 6-4
[u]S. Arvidsson (Zwe) - M. Vento-Kabchi (Ven) 6-1 6-2
D. Safina (Rus/19) - T. Garbin (Ita) 6-0 6-1
N. Vaidisova (Tsj/16) - A. Yakimova (Wru) 6-1 6-3
Z. Yan (Chn) - N. Dechy (Fra.11) 6-7 6-2 6-3
M. Yuan (Chn) - M. Czink (Hon) 6-4 6-2
M. Hingis (Zwi) - V. Zvonareva (Rus/30) 6-1 6-2

'40.000 doden in Nederland bij pandemie'

Icoon EpidemieDe uitbraak van de vogelgriep heeft de afgelopen jaren bij velen al geleid tot de angst dat er een wereldwijde griepepidemie (pandemie) komt. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft nu gemeld dat ongeveer 40.000 Nederlanders zullen sterven als Nederland wordt getroffen door de pandemie.

Deze pandemie kan uitbreken als mensen die aan een menselijke griep-vorm lijden, worden geïnfecteerd met het vogelgriepvirus. Hierdoor kan namelijk een hybride variant ontstaan die net zo besmettelijk is als de 'gewone' griep, maar veel dodelijker omdat er geen afweer tegen is.

Deskundigen van het RIVM menen dat over een periode van drie maanden zo'n vier miljoen mensen in Nederland zullen gaan lijden aan het griepvirus. Een op de honderd besmetten zal vervolgens overlijden, zo menen de statistici. De Nederlandse overheid werkt momenteel samen met een groot aantal organisaties aan draaiboeken waarmee het gevaarlijke virus, als dat in Nederland zou opduiken, kan worden bestreden.

De vogelgriep heeft de afgelopen jaren wereldwijd aan tientallen mensen het leven gekost. Recentelijk is het virus Turkije binnengedrongen. Ruim een week geleden werd het zelfs aangetroffen in Istanbul. In de Oost-Turkse stad Van overleden de afgelopen weken vier kinderen door het virus.

Vandaag overleed opnieuw een jong kind aan de gevolgen van de vogelgriep. Het betrof een driejarig jongetje in Indonesië. Enkele dagen geleden stierf zijn oudere zusje ook al aan de ziekte. Een derde kind uit het gezin ligt nog met dezelfde symptomen in het ziekenhuis.

Pandemieën doen zich gemiddeld om de twintig à dertig jaar voor. De laatste was veertig jaar geleden, toen betrof het de Hongkong-variant. Het beruchtste voorbeeld van een pandemie is de Spaanse griep, die tussen 1918 en 1920 wereldwijd meer dan twintig miljoen slachtoffers maakte.

-
Meer info over pandemieën.

Internetter beoordeelt website in 1/20 seconde

Icoon Internet Internetters hebben hun eerste indruk van een website al na 1/20 van een seconde klaar. Dat is veel sneller dan altijd werd aangenomen. Dat concluderen onderzoekers van een Canadese universiteit uit een onderzoek. De eerste indruk bepaalt voor een groot deel de uiteindelijke waardering die een bezoeker voor een website heeft.

In het onderzoek moesten proefpersonen hun eerste indruk van een website aangeven. De ene helft kreeg de website slechts 1/20 van een seconde te zien, terwijl de andere helft langer de tijd kreeg om zijn eerste indruk te bepalen. Dit leverde nagenoeg dezelfde resultaten op, wat volgens de onderzoekers betekent dat de eerste indruk in 1/20 van een seconde al gevormd is.

Contract om moord te plegen rechtsgeldig

Icoon Bizar Een Britse man is door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 maanden en tot het betalen van een schadevergoeding van 2.000 pond wegens contractbreuk. Op zich niets bijzonders, alleen ging het in dit geval om een contract waarin de man beloofde een vrouw te vermoorden.

De 40-jarige Kevin Reeves ontmoette zijn 53-jarige 'slachtoffer' Christine Ryder in een ziekenhuis, waar ze allebei werden behandeld voor psychische problemen. De twee raakten bevriend, en Ryder vertelde Reeves dat ze had geprobeerd om zelfmoord te plegen. Dat was niet gelukt, maar ze wilde nog steeds liever dood. Daarom vroeg ze Reeves om een huurmoordenaar voor haar te regelen.

Reeves belde vervolgens wat rond, en vertelde zijn vriendin dat hij een moordenaar kon regelen voor 2.500 pond. Ryder ging akkoord, maar Reeves vertelde haar dat de prijs omhoog was gegaan naar 5.000 pond. Ryder zou op 11 juni 2003 omgebracht worden in een drive-by shooting. Dat gebeurde echter niet. Reeves had daarvoor een opmerkelijk excuus; hij zou de huurmoordenaar zelf hebben vermoord, en de 5.000 pond aan de weduwe van de moordenaar hebben gegeven.

Maar het verhaal werd nog gekker. Reeves beloofde namelijk zijn vriendin zelf om te brengen, voor 10.000 pond. Nadat Ryder weer was blijven leven, claimde Reeves dat hij blut was, en het alsnog kon doen voor 10.000 pond. Ryder gaf hem 5.000 pond, wat het totaal op 20.000 bracht. Op 28 november zou ze nu echt worden vermoord.

Toen ze weer bleef leven, begon de arme vrouw oplichting te vermoeden. Ze nam contact op met de vrouw van Reeves, die vertelde dat Reeves nooit gepland had om Ryder te vermoorden. Wel waren ze van het geld op vakantie gegaan naar Tenerife. De rechter was 'not amused', en oordeelde dat de drievoudige oplichting ernstig genoeg was voor een gevangenisstraf en een schadevergoeding.

Man vast na seksueel misbruik Oudwoude

Axeweb en JB82 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MisdaadDe politie heeft maandagavond een man aangehouden die ervan wordt verdacht een 13-jarig meisje seksueel te hebben misbruikt in Oudwoude (Friesland). De verdachte is een 25-jarige inwoner van Kollumerland. Dit is vandaag bekendgemaakt.

Het meisje werd zondagmiddag op de Boskwei bij Oudwoude van haar paard getrokken en vervolgens seksueel misbruikt. Haar ouders gingen haar zoeken toen het paard alleen thuiskwam. Uren later werd ze teruggevonden. Plaatselijke media meldden dat het slachtoffer was vastgebonden met de handen op de rug en een touw om haar nek had, de politie kon dit echter niet bevestigen. Het gebeuren vond plaats vlakbij de plaats waar Marianne Vaatstra zeven jaar geleden werd verkracht en vermoord. Haar moordenaar is nooit gevonden. In oktober vorig jaar werden in dezelfde omgeving ook al twee meisjes aangerand.

De politie kwam de verdachte in deze zaak op het spoor door een combinatie van het nauwkeurige signalement dat door het slachtoffer werd gegeven, tips vanuit de samenleving en het rechercheonderzoek. De woning van de verdachte is inmiddels doorzocht. De man is ingesloten en voor drie dagen in verzekering gesteld. Of hij een bekentenis heeft afgelegd, wil de politie in dit stadium nog niet kwijt. Het onderzoek loopt verder door, er zijn inmiddels ruim veertig tips binnengekomen.

Tankstations boos op Knorr

'Verkrijgbaar bij de betere tankstations'. Met die zin in een radiocommercial van het drankje 'Vie' van Knorr zijn pomphouders niet blij. "Het is onzinnig om een tankstation als 'beter' te bestempelen, enkel en alleen omdat er een bepaald product verkocht wordt", stelt Bovag-afdeling BBT daarom in een brief aan Knorr. BTT wil dan ook dat de tekst wordt aangepast. "Dat kan gemakkelijk door het woord 'betere' te vervangen door het woord 'meeste'", zegt een woordvoerder.

Knorr heeft inmiddels beloofd "bij de ontwikkeling van toekomstige radiocommercials rekening te zullen houden" met de klachten van de BBT-leden.


Hirsi Ali voorgedragen voor Nobelprijs v/d Vrede

PIM4EVER had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenTweede-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali is door het Noorse parlementslid Christian Tybring-Gjedde voorgedragen als kandidaat voor de Nobelprijs voor de Vrede 2006. Tybring-Gjedde meent dat de VVD-politica de prijs moet krijgen omdat hij zich "geen betere kandidaat kan voorstellen voor de vredesprijs dan zij".

"Zij vecht voor gelijkwaardigheid, gelijke behandeling, vrijheid van meningsuiting en vrijheid van godsdienst met haar leven als inzet", aldus Tybring-Gjedde tegen de Noorse krant Dagsavisen. Verder zei hij Hirsi Ali een "fantastische vrouw" te vinden en te bewonderen dat ze, ondanks de vele bedreigingen aan haar adres, doorgaat met haar strijd en bezig is met een opvolger van de film Submission. Twee weken geleden werd Hirsi Ali door het blad Reader's Digest nog uitgeroepen tot 'Europeaan van het jaar 2005'.

In Noorwegen hebben parlementsleden het recht om kandidaten voor de Nobelprijs voor de Vrede voor te stellen. Tybring-Gjedde, die lid is van de rechtse Volkspartij, is een van de weinigen uit de historie van de prijs die vertelt wie hij heeft voorgedragen. De Nobelprijs voor de Vrede wordt op 10 december uitgereikt in de Noorse hoofdstad Oslo, de winnaar wordt in oktober bekendgemaakt.

Zware ochtendspits met 400 kilometer file

Icoon Vervoer Gladheid en ongevallen hebben vandaag voor een zeer zware ochtendspits gezorgd. Op het hoogtepunt van de spits, rond 08.30 uur, stond er 401 kilometer file. Om 10.00 uur was dat nog steeds 100 kilometer. Dat heeft de VerkeersInformatieDienst gemeld.

In het noorden en in het oosten van het land zorgde de gladheid voor grote problemen. Er vond een groot aantal lichte aanrijdingen plaats, waardoor er veel files ontstonden. Ook vonden er in andere delen van het land twee kleine kettingbotsingen plaats. Op de A15 ter hoogte van Pernis reden negen auto's op elkaar, en op de A73 bij Venray klapten maar liefst zeventien auto's op elkaar. Het is onbekend of gladheid hier iets mee te maken heeft gehad.

Op de A67 bij het Limburgse Helden kantelde een vrachtwagen met een brandbare vloeistof. De chauffeur van de vrachtwagen moest uitwijken voor een kleine vrachtwagen, die plotseling remde. De bestuurder van de kleine vrachtwagen is omgekomen, vermoedelijk omdat hij onwel werd. Het is nog niet duidelijk of de man door het ongeval onwel is geworden, of dat hij plotseling remde omdat hij onwel werd.

Door het ongeval moest de A67 in beide richtingen vanaf 06.15 uur afgesloten worden. De brandweer is met groot materieel uitgerukt, en is bezig met het leegpompen en weghalen van de vrachtwagen.

Het verkeer werd door de wegafsluiting mede omgeleid via de A50, waar om 7.00 uur een busje over de kop sloeg. Daarbij kwamen twee mensen om het leven, en raakten twee mensen gewond. Door de combinatie van deze ongevallen werden de files in de regio nog langer. Rond 12.00 uur vanmiddag stond er alleen nog 16 kilometer file op de A67.

Chatten met de makers van Driver: Parallel Lines

Komende donderdag, 19 januari, organiseert de site Gamershell.com samen met Atari een chat met de developers van Driver: Parallel Lines (Driver 4). De chat met mensen van Reflections Interactive zal beginnen om 12 uur 's nachts (Nederlandse tijd) en bevindt zich op het IRC-kanaal irc.chatspike.net in het kanaal #gamershell. Fans kunnen onderling discussieren in #ghchat. Je kan ook zonder IRC-client inloggen, op deze link.


Driver: Parallel Lines

Airbus gaat Boeing voorbij

Icoon VervoerAirbus is haar grote Amerikaanse rivaal Boeing voorbij. De Europese vliegtuigbouwer heeft in 2005 1055 orders voor toestellen binnengehaald. Boeing haalde 1002 bestellingen binnen. Airbus-topman Gustav Humbert is dan ook erg tevreden. "2005 is het beste jaar tot nu toe", zo zei hij.

Het Europese vliegtuigbouwconcern heeft nu 51 procent van de markt voor burgervliegtuigen in handen. Door de groei is de omzet ook flink gestegen. Afgelopen jaar was dat 22,3 miljard euro, tegen 20,2 miljard euro in 2004. De winstmarge ging van 9,5 naar 10 procent.

Boeing deed het ook beter in 2005. Zowel Airbus als Boeing wisten te profiteren van een opleving in de markt, die is veroorzaakt door een stijging van het aantal vliegtuigpassagiers. In de eerste tien maanden van vorig jaar steeg dat aantal met 7,9 procent.

Airbus 380
Een Airbus A380 in de lucht

Maandelijkse Hardwareverkopen USA

De NPD groep heeft de hardware cijfers voor Amerika voor december 2005 vrijgegeven. Traditioneel is december een maand waarin veel verkocht wordt en dat zie je ook aan het aantal consoles/handhelds dat verkocht werd:


ConsoleDecemberTotaal
Playstation 21.5 M32.383.985
GBA (incl SP/Micro)1.2 M31.805.929
PSP1.12 M3.633.964
Nintendo DS1.07 M3.817.883
Cube606.00010.883.560
Xbox415.00014.095.752
Xbox 360281.000607.000

Zoals je ziet ontlopen de PSP en de NDS elkaar nauwelijks en blijft de PS2 heer en meester.

Boukhari vertrekt bij Ajax

Nourdin Boukhari is aan zijn laatste seizoen bij Ajax bezig. De Amsterdamse club heeft namelijk besloten dat het contract van de 25-jarige Marokkaan niet wordt verlengd.

Afgelopen zondag, tijdens de wedstrijd tegen NEC (1-1), werd Boukhari voortdurend door de eigen aanhang uitgefloten. Volgens technisch directeur Martin van Geel heeft de beslissing over het contract van de speler hier niets mee te maken. "Beide partijen zijn het erover eens dat het beter is een nieuwe weg in te slaan. Puur op sportieve gronden, de reacties van het publiek hebben daar geen enkele invloed op gehad."

In 2002 kwam Boukhari over van Sparta Rotterdam. Vanaf die tijd speelde hij 92 competitiewedstrijden in het shirt van Ajax. Hierin wist hij achttien maal het net te vinden. De Marokkaanse speler heeft zich echter nooit kunnen bewijzen in de selectie van de Amsterdammers.

Bloedbad onder meerkoeten in Landsmeer

Dode meerkoetenIn Landsmeer werd gisterochtend op straat een bloederig tafereel onder meerkoeten aangetroffen. Over de hele Kanaaldijk langs het Noordhollands Kanaal tegenover Watergang lagen meerkoeten met koppen eraf, geplette harten en ingewanden. Sommige spartelden half klevend aan het asfalt in de rondte.

De Dierenambulance die ter plekke werd geroepen, spreekt van een grof schandaal. Het vermoeden is dat iemand met zeer hoge snelheid over het bruggetje is gereden en zo op de groep meerkoeten is ingereden. De koeten zitten daar vaak op de weg omdat het asfalt een bepaalde warmte afgeeft.

De ambulancemedewerkers waren blij dat er toevallig een jager passeerde. Die verloste de nog creperende meerkoeten uit hun lijden. Toen de dierenambulance ter plaatse kwam, stonden er al drie vuilniszakken met dode meerkoeten naast de weg. Onbekend is wie de beesten erin heeft gestopt. In totaal namen de medewerkers negen vuilniszakken mee met daarin 101 dode vogels.

Het bloedbad onder de meerkoeten moet gisterochtend na half negen zijn aangericht. De auto van de dader, die door is gereden, zal waarschijnlijk onder het bloed van de watervogels hebben gezeten.

Lodewijks langer bij Feyenoord

Ook volgend seizoen staat Patrick Lodewijks in het doel van Feyenoord. De 38-jarige keeper, die zich nog steeds fit en gretig voelt, wil zijn huidige contract met een jaar verlengen.

Lange tijd speelde Lodewijks met de gedachte om zijn carrière na dit seizoen te beëindigen. Volgend seizoen zou hij de taken van Pim Doesburg, keeperstrainer van Feyenoord, over gaan nemen. Aangezien de Eindhovenaar nog een jaar doorgaat, blijft ook Doesburg nog een jaar langer actief. Als alles goed gaat wordt het contract aan het eind van deze week getekend.

Onder trainer Erwin Koeman is Lodewijks eerste keus bij de club uit Rotterdam-Zuid. Eerder gaf hij al aan tot december te willen wachten, waarna hij een keuze zou maken. Vorige week spraken de trainer en de keeper met elkaar tijdens het trainingskamp van Feyenoord in Zeeland. In dat gesprek kwam duidelijk naar voren dat beide partijen met elkaar verder wilden. Aangezien Lodewijks nu nog een seizoen langer doorgaat is het nog onduidelijk wat er met de overige keepers van Feyenoord gaat gebeuren.

Vanaf volgend seizoen schaart Lodewijks zich tot een klein groepje keepers die op hun 40ste nog uitkomen in de Eredivisie of Eerste Divisie. Tot nu toe waren er al negen doelmannen die dit wisten te presteren.

CNN mag Iran weer in na excuses vertaalfout

Icoon Televisie De Amerikaanse tv-zender CNN mag sinds vandaag weer in Iran werken. De Iraanse overheid heeft de excuses van de omroep voor een pijnlijke vertaalfout geaccepteerd. CNN vertaalde een toespraak van de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad op zo'n manier dat het leek alsof Iran een kernbom wil gaan maken.

CNN zond de persconferentie van Ahmadinejad maandag uit op televisie, met een live vertaling van een tolk. Toen de Iraanse president zei dat "Iran het recht heeft op kernenergie", vertaalde de tolk dat als "het gebruik van kernwapens is het recht van Iran".

Iran heeft altijd ontkend dat het opstarten van nucleaire programma's iets te maken heeft met kernwapens. Volgens Ahmadinejad wil Iran alleen voorzien in de stijgende energiebehoefte.

Rottweiler in Rotterdams kanaal gedumpt

PolitieDe Rotterdamse politie is op zoek naar een dierenbeul die een rottweiler met een stuk ijzer om de nek in het water van de Schie heeft gedumpt. Een voorbijganger trof het beest gisteren half drijvend aan. Om de nek van het beest zat een ketting met daaraan een stuk van een ijzerenbalk.

Het is volgens de politie onduidelijk of de grote hond al dood was voordat hij in het ijskoude water werd gegooid. Toch neemt de politie de zaak hoog op. Men zoekt getuigen van het voorval. De hond werd aangetroffen in de Delfshavense Schie tegenover de Mevlanamoskee vlakbij het Aelbrechtsplein.


Het stoffelijk overschot van de Rottweiler

Rus loopt 35 jaar met embryo in zijn rug

Icoon X-factor Een 35-jarige Rus keek raar op toen doktoren hem vertelden dat een tumor in zijn rug eigenlijk het embryo van zijn ongeboren broertje was. Sommige dorpelingen van de man twijfelen echter sterk aan de uitleg van de doktoren, en vermoeden dat het om een buitenaards wezen gaat.

Igor Namyatov kreeg voor het eerst last van zijn 'broertje' toen hij 15 jaar oud was. Hij klaagde over rugpijn, maar doktoren vertelden hem dat het om een onschuldige tumor ging die ze nog niet weg konden halen.

Twintig jaar later kreeg de man echter weer last van zijn rug. Deze keer zagen de doktoren de ernst van de situatie wel in, en werd er besloten om direct te opereren. Tot hun verbazing haalden ze echter geen tumor uit de rug van Namyatov, maar een embryo met kleine handen en voeten.

Een aantal dorpelingen van Namyatov vonden de 'ongeboren broertje' uitleg van de artsen dus niet voldoende. Volgens hen groeide er een buitenaards wezen in de rug van Namyatov. "Het is jammer dat ze het hebben weggehaald. Ze hadden moeten wachten om te zien waar het in was opgegroeid. Dat had een belangrijke wetenschappelijke ontdekking kunnen zijn", aldus één van de dorpelingen.

De autoriteiten weigeren ondertussen om de zaak verder te onderzoeken, aangezien het overduidelijk zou zijn dat het om een embryo gaat. Namyatov besloot de onderzoeken overigens sowieso niet af te wachten. Hij heeft zijn 'kleine broertje' direct mee naar huis genomen, zodat dat niet verder onderzocht kan worden door de doktoren.


Het verwijderde embryo

Porno gigant kiest voor PlayStation3

Digital Playground, die naar eigen zeggen 40% van de porno industrie bezit, heeft gekozen voor Blu-Ray. De reden hiervoor is dat ze verwachten dat Blu-Ray snel bij een flink aantal huishoudens zal komen te staan vanwege de PS3 die standaard Blu-Ray kan afspelen:

Companies selling PlayStation 3 will have Blu-ray built in, which will make it into homes faster.The security features of Blu-ray also are really good for copyright protection. Aldus Digital Playgrounds mede oprichter Joone. We see PlayStation 3 as the Trojan horse that will lead the way and Blu-ray as the format that will be around longer - and we can do more interesting things with it.

Australian Open: Ook Sluiter door

koffiemelk had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon TennisRaemon Sluiter is doorgedrongen tot de tweede ronde van de Australian Open. De Nederlander was in de eerste ronde in vier sets te sterk voor de Tsjechische qualifier Pavel Snobel, setstanden waren 6-4, 2-6, 6-2 en 6-4.

Snobel had in de partij veel last van zijn opslag, ruim de helft van zijn eerste services ging fout. Sluiter kreeg maar liefst 13 kansen om te breken, en vijf daarvan wist hij te verzilveren. Zelf serveerde Sluiter ook niet al te best, maar aan het net maakte hij met mooie volley's het verschil.

In de tweede ronde zal Sluiter het nu moeten gaan opnemen tegen de Rus Igor Andreev. De als 23e geplaatste Andreev was in de eerste ronde te sterk voor de Spanjaard Nicolas Almagro.

-
Kijk voor meer sportnieuws en nieuws over de Australian Open op FOK!Sport!

Ook Sluiter naar tweede ronde

Raemon Sluiter is doorgedrongen tot de tweede ronde van de Australian Open. De Nederlander was in de eerste ronde in vier sets te sterk voor de Tsjechische qualifier Pavel Snobel, setstanden waren 6-4, 2-6, 6-2 en 6-4.

Snobel had in de partij veel last van zijn opslag, ruim de helft van zijn eerste services ging fout. Sluiter kreeg maar liefst 13 kansen om te breken, en vijf daarvan wist hij te verzilveren. Zelf serveerde Sluiter ook niet al te best, maar aan het net maakte hij met mooie volley's het verschil.

In de tweede ronde zal Sluiter het nu moeten gaan opnemen tegen de Rus Igor Andreev. De als 23e geplaatste Andreev was in de eerste ronde te sterk voor de Spanjaard Nicolas Almagro.

Allochtonen vaker werkloos

AlgemeenUit onderzoeken in de vijftig grootste gemeentes door het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), blijkt dat er onder allochtonen grote werkloosheid heerst in verhouding met de autochtone bevolking. Allochtonen zijn twee tot drie keer zo vaak zonder werk. Sinds het begin van de economische recessie in 2002 is de werkloosheid onder niet-westerse allochtonen meer dan verdubbeld.

Van de autochtone beroepsbevolking heeft 9% geen baan. Bij Marokkanen is dat 27%, bij Antillianen 22%, bij Turken 21% en het percentage bij Surinamers bedraagt 16. Als gekeken wordt naar allochtone jongeren is het verschil nog groter. Van hen zit maar liefst 40% werkloos thuis tegen 20% van de autochtone jongeren.

Positief nieuws valt ook te melden. Het aantal allochtonen met een vaste baan of een eigen bedrijf dat al langer dan een jaar standhoudt, is de afgelopen jaren toegenomen. Zo'n 450.000 niet-westerse allochtonen hebben een stabiele arbeidsmarktpositie, hetgeen overeenkomt met 41%. Dat is een stijging van 10% in vergelijking met 1994. Voor autochtonen ligt het percentage op 61.

Ook blijkt dat er vooral meer allochtone ondernemers zijn bijgekomen. Hun aantal steeg van 21.000 in 1994 tot ruim 58.000 in 2004. Turken vormen met 15.000 ondernemers de grootste groep, gevolgd door de Surinamers (10.000). De overlevingskans van een startende allochtoon wordt beter, maar is nog altijd minder dan die van een beginnende autochtone ondernemer.

BMW Sauber presenteert auto

BMW Sauber heeft vanochtend de nieuwe auto gepresenteerd. Met een modeshow werden ook de teamkleuren en -kleding getoond.

Veel wit, met redelijk wat blauw en een klein beetje rood. Zo kan je de kleurenstelling van het nieuwe BMW-team omschrijven. Met flinke sponsoring van Intel, Petronas, Credit Suisse en O2 hoopt BMW een topteam te kunnen neerzetten. Aan de show bij de presentatie zal het in ieder geval niet liggen.

De nieuwe auto is geen volledige vernieuwing, maar bouwt voort op de Sauber C24 van vorig jaar. Met deze auto hoopt BMW Sauber een basis te leggen voor verdere ontwikkelingen. Aangezien de voorbereidingstijd na de opkoop van Sauber slechts kort was, wilde het team de samenwerking tussen het BMW-deel en het Sauber-deel niet overhaasten.

Voor het komende seizoen worden van Nick Heidfeld en Jacques Villeneuve nog geen overwinningen verwacht. Wel wordt verwacht dat de coureurs, samen met testcoureur Robert Kubica, het team steeds dichter naar de top brengen. Vanmiddag begint dat werk al weer met een test op Valencia.


De nieuwe auto van BMW Sauber


De auto met rijders Jacques Villeneuve en Nick Heidfeld

Doornbos blijft ambitieus

Robert Doornbos is niet van plan achterover te leunen met zijn testzitje bij Red Bull. De Nederlander hoopt zo snel mogelijk ook in de races te mogen starten.

Vorig jaar wist Doornbos de overstap te maken van testrijder bij Jordan naar een racezitje bij Minardi. Nu is de Nederlander weer terug in de rol als testrijder, alleen nu bij Red Bull.

Maar als het aan de Nederlander ligt, zal hij voor dat team ook gaan racen: "Al dat testwerk en de kilometers die ik maak, zullen me helpen in de toekomst. Want ja, ik kijk er naar uit om in de toekomst voor Red Bull te racen."

'Sigaretten pas kopen vanaf achttien jaar'

Icoon GezondheidDe leeftijdsgrens voor het kopen van sigaretten moet omhoog, vindt de tabaksindustrie. De branche wil dat het kopen van sigaretten en shag pas wordt toegestaan vanaf achttien jaar, in tegenstelling tot de huidige grens van zestien jaar. Bovendien moet er strengere controle komen op naleving van deze grens.

Zowel de verkoper als de te jonge klant die sigaretten of shag koopt, zouden een boete moeten krijgen. Met deze maatregelen hoopt de Stichting Sigarettenindustrie (SSI) het roken onder kinderen en jongeren te ontmoedigen. Ze wil tevens een jarenlange financiële bijdrage van enkele tonnen leveren aan antirookcampagnes gericht op deze groep.

Gehoopt wordt dat met deze opstelling minister Hoogervorst van Volksgezondheid afziet van zijn plan het aantal verkooppunten van tabak te verminderen. Dit zijn er nu een kleine 60.000.


De regels voor de verkoop van sigaretten moeten strenger

FC Twente contracteert Vidarsson

FC Twente heeft een akkoord bereikt met de 27-jarige IJslander Arnar Vidarsson. De club moet alleen nog met SK Lokeren tot overeenstemming komen over de transfersom, voordat de overgang kan worden gerealiseerd.

Na het mislopen van Walter Baseggio, heeft Twente verder gespeurd op de Belgische markt naar een middenvelder. Met Arnar Vidarsson hebben ze die bij SK Lokeren gevonden. Die club is ook bereid aan een transfer mee te werken, vanwege het deze zomer aflopende contract van de IJslander en de acht jaar die hij al bij de club speelt.

Verwacht wordt dat er daarom slechts een kleine transfersom met de transfer gemoeid zal zijn. Vidarsson is met Twente het al eens geworden over een contract voor 3,5 jaar.

Papegaai verraadt liefdes-affaire

masterallan en Esposa hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Grijze Roodstaart papegaaiEen papegaai heeft de relatie van een Brits stel op de klippen doen lopen. 'Gary, I love you' zei de achtjarige Ziggy. Hierop moest de 25-jarige Suzy Collins wel bekennen aan haar vriend Chris Taylor dat ze al vier maanden een relatie had met een ex-collega met de naam Gary.

De Grijze roodstaartpapegaai had eerder al 'Hiya Gary' geroepen als de mobiele telefoon van Collins afging. Ook maakte het huisdier van Taylor zoenende geluidjes als op de televisie of radio de naam Gary voorbijkwam. Vlak voor kerst barstte Collins in huilen uit en moest ze lijkbleek aan haar vriend de affaire opbiechten. Dezelfde avond nog verliet ze hem.

"Suzy had toch al nooit interesse in Ziggy", zegt Chris Taylor nu. "In het begin vond ze het nog niet erg dat ik een papegaai had, maar uiteindelijk kreeg ze een hekel aan hem. Ze vond dat ik meer tijd aan hem besteedde dan aan haar. Dan begon ze te zeuren dat we nooit meer uit gingen."

Uiteindelijk is Ziggy ook de deur uitgezet. "Hij bleef die rotnaam maar noemen. Ik voelde me vreselijk, maar wat kon ik anders doen", aldus de inwoner van Leeds, die inmiddels ook al weer een nieuwe relatie heeft. Grijze roodstaartpapegaaien zijn beroemd omdat ze als geen ander dier menselijke woorden kunnen zeggen.

RTL-weerman wil politiek in

Icoon PolitiekPeter Timofeeff, de weerman van RTL, gaat de politiek in. Hij hoopt in Zeist verkozen te worden als lid van de gemeenteraad en staat voor de partij Seyst op een zesde, verkiesbare, plaats.

Als hij tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart verkozen wordt, zullen zijn werkzaamheden volgens een RTL-woordvoerder goed gecombineerd kunnen worden met zijn tv-presentaties. Aspiraties om in de landelijke politiek actief te zijn, heeft Timofeeff volgens de zegsman niet.

In de lokale politiek is hij van plan zijn eigen interessegebieden duidelijk naar voren te brengen: klimaatbeheersing en watermanagement. Wat dat laatste terrein betreft denkt hij bijvoorbeeld aan een veel voorkomend probleem als ondergelopen kelders.


Peter Timofeeff

Pierce, Mauresmo bereiken volgende ronde

Mary Pierce heeft zich zonder al teveel problemen geplaatst voor de tweede ronde van de Australian Open. De 31-jarige Pierce versloeg Nicole Pratt vrij eenvoudig met tweemaal 6-1.

Pierce, die het toernooi in 1995 wist te winnen, domineerde de partij vanaf de baseline (ze sloeg 27 winners), maar ook aan het net was de Francaise vrijwel onpasseerbaar.

De als derde geplaatste Mauresmo had het erg moelijk in haar wedstrijd tegen de Chinese Sun. Met 4-6, 6-2 en 6-2 bereikte Mauresmo alsnog de tweede ronde, maar het was niet overtuigend.

Sun, de nummer 103 van de wereld, maakte het Mauresmo erg moelijk met gevarieerd spel vanaf de baseline. De Chinese haalde verschillende malen het tempo uit een rally, waardoor de Francaise fouten ging maken.

Nadat Sun de eerste set wist te winnen ging het in de tweede set lange tijd gelijk op. De kentering kwam bij 2-3, toen de Chinese een eenvoudige bal miste om op 3-3 te komen. Mauresmo sloeg vervolgens toe en pakte de tweede set. In de derde set kwam de Chinese een break voor, maar Mauresmo toonde haar klasse door vijf games op rij te winnen.

Federer, Haas naar tweede ronde

Roger Federer heeft zich vrij eenvoudig weten te plaatsen voor de tweede ronde van de Australian Open. De als eerste geplaatste Zwitser was met 6-2, 6-3 en 6-2 te sterk voor Denis Istomin.

Het was voor de Oezbeek Istomin pas zijn vierde wedstrijd op de ATP-tour, en zoals verwacht had hij geen schijn van kans tegen Federer. Federer, die in 2004 het toernooi op zijn naam schreef, had af en toe wel moeite om zich te concentreren. Maar op de momenten dat het er om ging was de Zwitser er wel, waardoor hij nooit echt in de problemen kwam.

De Duitser Tommy Haas zorgde voor een verrassing door de als 14e geplaatste Richard Gasquet te verslaan. In een boeiende partij was Haas met 6-2, 7-5 en 6-2 te sterk voor de Fransman.

Australian Open: Krajicek naar tweede ronde

Icoon Tennis Michaella Krajicek heeft zich voor de tweede ronde bij de Australian Open geplaatst. De 17-jarige Nederlandse versloeg Kristina Brandi in twee sets, setstanden waren 6-4 en 7-6.

Krajicek begon prima aan haar de partij, brak de Puertoticaanse vrij snel op 'love' en liep vlot uit naar 5-1. In de tweede set kwam Brandi, die in 1999 het toernooi in Rosmalen wist te winnen, met 5-2 voor, maar Krajicek toonde haar vechtersmentaliteit en weerde op 4-5 zelfs een setpoint af. In de tiebreak die volgde, was Krajicek vervolgens veel te sterk.

Kijk voor meer sportnieuws en nieuws over de Australian Open op FOK!Sport!

DVD: Man-Thing special edition

Het is de laatste jaren een trend aan het worden om bekende cartoons naar het grote doek te brengen. Ditmaal is het de beurt aan Man-Thing, bij het grote publiek een tamelijk onbekende, maar bij de liefhebbers doet het wel een belletje rinkelen. Man-Thing is namelijk gebaseerd op de gelijknamige cultcomic van Marvel (bekend van onder andere Spider-Man, Hulk en Ghost Rider), een creatie van Roy Thomas en Gerry Conway, die voor het eerst gepubliceerd werd in 1971. De film heeft in Nederland nooit in de bioscoop gedraaid en is dus direct op DVD uitgebracht. Dutch Film Works (DFW) vond de film in ieder geval de moeite waard om uit te brengen in een speciaal steelbook met een tweede DVD voor de extra features, vanaf 17 januari te koop op DVD.


Krajicek naar tweede ronde

Michaella Krajicek heeft zich voor de tweede ronde bij de Australian Open weten te plaatsen. De 17-jarige Nederlandse versloeg Kristina Brandi in twee sets, setstanden waren 6-4 en 7-6.

Krajicek begon prima aan haar de partij en ze brak de Puertoticaanse vrij snel op 'love' en liep snel uit naar 5-1. In de tweede set kwam Brandi, die in 1999 het toernooi in Rosmalen wist te winnen, met 5-2 voor, maar Krajicek toonde haar vechtersmentaliteit en op 4-5 weerde ze zelfs een setpoint af. In de tiebrak die er op volgde was Krajicek vervolgens veel te sterk.

Rechercheur tipte Hells Angels

Advocaat N. Meijering van de Hells Angels is van tevoren getipt over de politie-inval in de clubhuizen van de Angels op 17 oktober vorig jaar. Een Amsterdamse rechercheur gaf de informatie aan een oud-collega, die weer in contact stond met de advocaat. Door zijn actie had de motorbende de tijd om zich op politieactie voor te bereiden. Hij is gisteren aangehouden.

De rechercheur was betrokken bij de actie. Een dag voor de invallen gaf hij de informatie door. De advocaat zou daarop zijn cliënten hebben geïnformeerd. De rechercheur werd al in de gaten gehouden voordat de inval plaatsvond.

Volgens Meijering klopt het verhaal niet. "Net als zoveel mensen had ik wel het idee dat een inval op handen was, maar er is geen contact met mij over opgenomen." V. Kraal, advocaat van de Amsterdamse afdeling van de Hells Angels, zegt dat officier van justitie G. Oldenkamp vorige week tijdens een zitting al zinspeelde op het lek. "Hij zei iets in de trant van dat de Hells Angels een politieman in hun zak hebben", aldus Kraal.

Radio 538 toch op Trance Energy

Radio 538 gaat toch meewerken aan Trance Energy. Onlangs dreigde de radiozender nog met een rechtszaak omdat ID&T SLAM!FM als mediapartner had gekozen. Maar de partijen hebben overeenstemming bereikt over een oplossing van het conflict. Dit jaar zal Radio 538 nog als partner optreden, maar daarna zal de overeenkomst eindigen.

Radio 538 is een van de oprichters van het dance-festival. "Wij waren van mening dat de overeenkomst was afgelopen. Radio 538 vond dat er sprake was van een structurele verplichting tot samenwerking. Met de oplossing van vandaag kunnen beide partijen goed uit de voeten. We gaan de komende editie met elkaar tot een succes maken", zo zegt woordvoerder Bas Meijer van ID&T.

"Radio 538 was het niet eens met de manier waarop ID&T de samenwerking wilde beëindigen, vandaar onze reactie", zo zegt directeur Jan-Willem Brüggenwirth van de radiozender. "Het is goed dat we met elkaar hebben besloten om voor de komende editie toch samen op te trekken. Op die manier kunnen we de langdurige samenwerking op een positieve manier afronden"

De komende editie van Trance Energy vindt op zaterdag 11 februari plaats in de Jaarbeurs te Utrecht.


Nederlands-Palestijnse filmmaker wint Golden Globe

Icoon FilmDe film 'Paradise Now' van de Nederlands-Palestijnse filmmaker Hany Abu-Assad heeft een Golden Globe gewonnen. Hij kreeg de prijs in de categorie beste niet-Engelstalige film. De prijzen worden ieder jaar door de buitenlandse filmpers in Hollywood toegekend.

De film gaat over twee Palestijnse mannen die van plan zijn in Tel Aviv een zelfmoordaanslag te plegen. De opnamen zijn voor een groot deel in de Palestijnse gebieden gemaakt. Paradise Now viel al eerder in de prijzen. Op het Nederlandse Film Festival in Utrecht won de film een Gouden Kalf en het scenario werd op het festival in Berlijn bekroond.

Ontvoerd jongetje Delfgauw terecht

Icoon AlgemeenDe anderhalfjaar oude Jayden Hato uit Delfgauw is terecht. Het jongetje werd ruim een week geleden door zijn vader ontvoerd. Jayden en zijn vader zijn opgespoord in Frankrijk, zo heeft de politie maandag gemeld.

Vorige week maandag meldde de politie in een speciaal bericht te vrezen voor het leven van zowel het kind als de 32-jarige vader. Dit omdat de man tegen de moeder van Jayden had gezegd dat hij zichzelf om het leven ging brengen. De vader is maandag door de Franse recherche aangehouden in de plaats Bidart, in het zuidwesten van Frankrijk. Deze aanhouding kon plaatsvinden na tips van familieleden van de twee.

De vader, die geen vaste woon- of verblijfplaats had, wordt momenteel verhoord door de Franse politie. Nederland heeft inmiddels om zijn uitlevering gevraagd. Het jongetje verkeert in goede gezondheid, zo meldde de politie.

Jelle Klaasen gehuldigd in Vlijmen

Darter Jelle Klaasen is vanavond gehuldigd in partycentrum De Apollo in Vlijmen. De 21-jarige Klaasen schreef gisteravond de Lakeside, het meest prestigieuze dartstoernooi van de wereld, op zijn naam. Hij is daarmee de jongste winnaar uit de geschiedenis van het toernooi.

Klaasen werd groots onthaald in het partycentrum, waar hij met zijn club Broken Arrows altijd dart. Ruim driehonderd mensen waren gekomen om de darter toe te juichen. Klaasen zei "overweldigd te zijn door alle aandacht". "Ik begin nu pas te beseffen wat ik bij de mensen hier heb losgemaakt. Dit is ongelooflijk." De darter had een hoop beveiligingspersoneel en cameraploegen - twaalf in getal - om zich heen, waardoor het publiek hem amper kon zien. "Het is een gekkenhuis. Ik zag hem vanavond ook weer voor het eerst", zo zei zijn moeder.

De Lakeside-winnaar wil dinsdag een rustige dag met zijn familie doorbrengen. Woensdag zal hij ook worden gehuldigd in zijn woonplaats Alphen. Hier wordt een nog grotere happening verwacht, zo zei de burgemeester van Alphen-Chaam, die toekeek bij de eerste huldiging. "Alphen is helemaal Jelle-gek. Het is omgedoopt tot Jelle-dorp, overal hangen borden 180."


Jelle Klaasen zondag na zijn winst
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.