Veel nieuwe info over de MMOFPS Huxley

Maarten (kepler)
Huxley is een MMO game gecombineerd met een FPS-game (Massive Multiplayer Online First Person Shooter). Het spel zal uitkomen op de PC en op de Xbox 360. In een interview met OGaming heeft de ontwikkelaar een hoop nieuwe info gegeven over dit spel. Wanneer het spel zal uitkomen is nog niet bekend.

- Je karakter ontwikkelt verschillende eigenschappen die de gameplay kunnen beinvloeden. Ook zul je voor sommige missies moeten samenwerken met andere spelers. Op deze manier wordt de snelheid van FPS games behouden, zonder dat het te chaotisch wordt.
- Het spel speelt zich in de nabije toekomst af en zal realistische wapens bevatten. Geen wapens van deze tijd, maar wel wapens die physisch gezien mogelijk zijn.
- Er zullen twee soorten rassen zijn: Sapiens en Alternatives. Je karakter zul beter worden naar mate je vaker speelt en goede resultaten boekt. Wanneer je een bepaalde level bereikt zul je extra wapens krijgen die alleen beschikbaar zijn voor dat level.
- Er wordt veel aandacht besteed aan het verhaal van de quests in het spel.
- Je kunt je eigen soort wapen ontwikkelen die het beste bij je karakter past
- De ontwikkeling van je karakter zorgt voor de replay-value van dit spel net als extra quests en missies die in de loop van de tijd beschikbaar zullen komen.
- Door een nucleaire ramp vechten de overlevenden om hun bestaan en er is een energie-soort wat iedereen nodig heeft en waarom gestreden zal worden.
- Huxley zal grote gevechten kennen, net als dedicated-servers
- PC-gamers en Xbox 360-gamers zijn in dezelfde wereld aanwezig.
- Je kunt zogenaamde factions beginnen in de MMO-city met andere spelers waarbij punten en ranks belangrijk zijn.
- Ze zijn ook bezig met guilds die gebieden kunnen beheersen.