FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 15 januari 2006

Meisje (5) in Turkije overleden aan vogelgriep

Icoon AlgemeenDe vogelgriep in Turkije heeft afgelopen zondag aan een vijfjarig meisje het leven gekost. Het meisje is niet het eerste slachtoffer, eerder overleed onder meer een meisje van elf.

Het vijfjarige slachtoffertje werd enkele dagen geleden al opgenomen in het ziekenhuis van de plaats Van, waar vorige week drie kinderen stierven aan de ziekte die wordt veroorzaakt door het H5N1-virus. In de streek waar het meisje vandaan komt zijn tot nu toe negentien mensen besmet geraakt met een vogelgriepvariatie waarvan er tot nu toe vier zijn overleden.

Student breekt wereldrecord kubusdraaien

Rubik's CubeDe 20-jarige Leyan Lo uit Californië is sinds dit weekend de snelste kubusdraaier ooit. Lo wist de befaamde Rubik's Cube in 11,13 seconden in de goede positie te draaien, een verbetering van maar liefst 0,62 seconden van de tijd die de Fransman Jean Pons het afgelopen jaar op het open Nederlandse kampioenschap nodig had.

Lo is lid van een groepje nerds dat zich verzameld heeft in de Caltech's Rubik's Cube Club. De vereniging van Californische beta-studenten organiseerde dit weekend een Rubik-competitie in het Exploratorium museum in San Francisco. Deelnemers mochten hun eigen Rubik's Cube meenemen, die vervolgens bij elke ronde met behulp van een computerprogramma in dezelfde uitgangspositie werd gedraaid.

Ondanks zijn recordtijd wist Lo niet de competitie te winnen. Deze eer was voor Shotaro 'Macky' Makisumi, een 15-jarige Japanner die in Pasadena, Californië woont. Makisumi, die tot voor kort het wereldrecord in handen had en beschouwd wordt als snelste kubusdraaier wereldwijd, won de finale van Lo door over vijf rondes een gemiddelde oplostijd van 14,91 seconden voor de drie beste pogingen neer te zetten.

Drie doden na verjaardagsfeestje

Icoon AlgemeenEen verjaardagsfeestje van een Oostenrijker is dit weekeinde tragisch afgelopen. Het feestje, dat in het Oostenrijkse plaatsje Wörgl plaatsvond, eindigde met drie doden.

De jarige trof de ochtend na zijn verjaardag drie van zijn gasten dood aan in de woonkamer. De drie, mannen tussen de 40 en 49 jaar, zijn volgens de politie vermoedelijk gestorven aan een overdosis alcohol en verschillende drugs.

Flatgebouw ontruimd na hoge gasconcentratie

geldropse_polleke en aloha hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenOngeveer dertig mensen zijn zondagavond geëvacueerd wegens een te hoge gasconcentratie in een flatgebouw aan de Stationsstraat in Tiel. Volgens een politiewoordvoerder wordt er rekening gehouden met een eventuele explosie.

De brandweer is momenteel bezig met het verichten van metingen en zal daarna beslissen of er nog meer mensen in de nabije omgeving uit hun huis moeten worden geëvacueerd. De dertig mensen die hun huis noodgedwongen moesten verlaten zijn opgevangen op het bureau.

Upd: Uitslagen Engeland speelronde 22

Vandaag werder er acht wedstrijden voor de Engelse Premier League gespeeld. Morgen volgen nog Wigan Athletic - West Bromwich Albion en Sunderland - Chelsea. Hoogtepunt van de dag was voor velen de stadsderby tussen de twee clubs uit Manchester.

Manchester United moest op bezoek bij stadsgenoot Manchester City. ManU begon matig aan het duel, met veel balverlies. City kwam dan ook op een verdiende voorsprong door Trevor Sinclair na iets meer dan een half uur. Zeven minuten later verdubbelde Darius Vassell de score door slecht verdedigend werk van Patrice Evra. Zijn debuut was een drama; hij werd dan ook in de rust gewisseld voor Alan Smith.

In de tweede helft speelde United beter, maar de hoop op een aansluitingstreffer werd fors verkleind toen Cristiano Ronaldo na 65 minuten met rood in mocht rukken na een onbesuisde tackle. Een kwartier voor tijd kwam de aansluitingstreffer alsnog. Ryan Giggs gaf de bal voor naar Ruud van Nistelrooy, die hem goed aannam en koel afmaakte: 2-1. In de slotfase kreeg United het niet voor elkaar de gelijkmaker te scoren. In plaats daarvan bepaalde Robbie Fowler de eindstand op 3-1 na een snelle counter in blessuretijd.

Een andere wedstrijd met veel aandacht vandaag was de ontmoeting tussen Liverpool, met Jan Kromkamp op de bank, en Tottenham Hotspur op Anfield Road. De wedstrijd op zich was niet hoogstaand aanvallend gezien, maar de verdedigingen van de beide teams stonden goed te spelen. Na een klein uur spelen werd de ban eindelijk gebroken. Australisch international Harry Kewell schoot raak vanuit een moeilijke hoek, op aangeven van Steve Finnan. De rest van de wedstrijd was Liverpool beter, maar wist de beslisser niet te maken. Ook de Spurs slaagden er niet in de gelijkmaker te scoren, en de ploeg van Martin Jol verliest dus kostbare punten.

Arsenal, dat de hoop op de titel eigenlijk al op heeft moeten geven, ontving Middlesbrough op Highbury. De Londenaren begonnen aanvallend, en kwamen dan ook 1-0 voor. De Zweed Fredrik Ljungberg gaf de voorzet, en Thierry Henry maakte het af met een droog schot in de rechterhoek. Twee minuten later was het alweer raak; Philippe Senderos kopte raak op een voorzet van José Antonio Reyes. De Gunners ging gewoon verder en maakten via Thierry Henry nog voor het half uur de 3-0. Het was niet de middag van Middlesbrough, want voordat de eerste helft om was stonden ze zelfs al met vier doelpunten achter. Robert Pires schoot Arsenal in blessuretijd naar een riante voorsprong: 4-0.

Blijkbaar was er geen reden tot stoppen met scoren na rust, want na een klein uur spelen stond de 5-0 op het scorebord. Gilberto Silva kopte de bal in de netten op aangeven van Henry. Tien minuten later mocht Henry zelf voor zijn derde tekenen, op aangeven van opnieuw Reyes. Het was ook alweer de derde assist van de Spanjaard. Boro was nergens vandaag, en een kwartier voor tijd werd het aantal spelers ook nog minder. Doriva mocht voortijdig naar de kleedkamers vertrekken toen hij zijn tweede gele kaart incasseerde. De eindstand werd uiteindelijk bepaald door de Wit-Rus Aliaksandr Hleb. De invaller maakte de zevende treffer vlak voor tijd, en besloot daarmee de eindstand op 7-0.

Het duel tussen Aston Villa en West Ham United ging behoorlijk gelijk op. De thuisploeg kwam op voorsprong door een kopbal van Lee Hendrie, die al na elf minuten was ingevallen voor de geblesseerde Eirik Bakke. Vlak na rust maakte Bobby Zamora gelijk door middel van een kopbal. Na een uur spelen kreeg West Ham een strafschop voor een handsbal van Mark Delaney. Marlon Harewood schoot koel binnen en maakte 1-2 vanaf de strafschopstip. Geen van beide ploegen kwam daarna nog tot scoren.

Birmingham City ging naar London op bezoek bij Charlton Athletic. De ploeg van Mario Melchiot doet het niet goed in de Premier League, en staat op een schamele negentiende plaats. Vandaag ging het ook niet geweldig. Via Bryan Hughes, die raak kopte vanuit een corner van Dennis Rommedahl, kwam Charlton op een 1-0 voorsprong. De rest van de wedstrijd gebeurde er weinig, tot de slotfase. City had nog een aantal goede kansen op de gelijkmaker, maar uiteindelijk viel de goal aan de andere kant. Darren Bent besliste de wedstrijd in blessuretijd: 2-0.

Bij Portsmouth zat Sander Westerveld weer op de bank. De club van de Nederlander ontving vandaag Everton. De ploeg uit Liverpool kwam na een dik half uur op een verdiende voorsprong door Leon Osman. Het was geen bijster boeiende wedstrijd, er werd dan ook niet meer gescoord. Portsmouth verliest opnieuw, Everton pakt drie belangrijke punten.

Newcastle United ging ook naar London voor de wedstrijd tegen Fulham. De eerste helft stond bol van de mislukte doorsteekpassjes, omdat veel spelers buitenspel stonden. In de tweede helft was het spel ook niet van een hoogstaand niveau. Fulham was wellicht iets beter, maar het verschil was te verwaarlozen. Een kwartier voor tijd werd nogmaals bewezen dat het niet het seizoen van Newcastle is. Steed Malbranque schoot raak op terugleggen van Collins John. The Toon slaagden er niet in om alsnog een punt mee naar huis te nemen. Fulham wint verdiend.

De Blackburn Rovers kregen de Bolton Wanderers op bezoek. Het voetbal was ver te zoeken deze wedstrijd, die bol stond van de aggressiviteit. Hidetoshi Nakata werd al na een half uur van het veld gestuurd met tweemaal geel, en dus moest Bolton tweederde van de wedstrijd met tien man verder. Er werd niet gescoord in Blackburn, in een wedstrijd die maar snel vergeten moet worden.

Update:

De wedstrijd tussen promovendus Wigan Athletic en West Bromwich Albion was vermakelijk, ondanks van het lage spelniveau. Nog voor rust kreeg West Brom-verdediger Darren Moore zijn tweede gele kaart, en dus werd er een spits afgehaald voor een nieuwe verdediger: Martin Albrechtsen. Diezelfde Deen maakte tien minuten na rust de enige treffer van de wedstrijd. West Brom pakt drie belangrijke punten.

Koploper Chelsea ging op bezoek bij hekkensluiter Sunderland. Vroeg in de wedstrijd kwam de thuisploeg nog wel op een voorsprong, door Liam Lawrence. Het was echter al vlug weer gelijk, toen Hernan Crespo binnenkopte op terugleggen van Joe Cole. Arjen Robben maakte twintig minuten voor tijd eindelijk de goal die Chelsea drie punten zouden bezorgen. De Nederlander liet zich gaan en sprong in de armen van de meegereisde fans, en kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart. De rest van de wedstrijd werd er niet meer gescoord.

Uitslagen:
Manchester City - Manchester United 3-1
Arsenal - Middlesbrough 7-0
Aston Villa - West Ham United 1-2
Charlton Athletic - Birmingham City 2-0
Fulham - Newcastle United 1-0
Liverpool - Tottenham Hotspur 1-0
Portsmouth - Everton 0-1
Blackburn Rovers - Bolton Wanderers 0-0
Wigan Athletic - West Bromwich Albion 0-1
Sunderland - Chelsea 1-2

PositieClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1.Chelsea226148 - 11
2.Manchester United224541 - 20
3.Liverpool204429 - 11
4.Tottenham Hotspur224031 - 19
5.Arsenal213734 - 15
6.Wigan Athletic223425 - 27
7.Manchester City223130 - 25
8.Bolton Wanderers193125 - 20
9.Blackburn Rovers213126 - 25
10. Charlton Athletic202826 - 30
11.West Ham United212627 - 30
12.Newcastle United212620 - 24
13.Everton212614 - 29
14.Fulham222626 - 30
15.Aston Villa222526 - 32
16.Middlesbrough212225 - 37
17.West Bromwich Albion222221 - 31
18.Portsmouth221716 - 34
19.Birmingham City211615 - 31
20.Sunderland20516 - 40

Wat gebeurde er volgende week

Elk week zullen de lieftallige Silmarwen en ondergetekende jullie voorzien van de meest opmerkelijke gebeurtenissen uit de geschiedenis. In een aantal handige categorieën vind je genoeg informatie om op verjaardagen je ooms en nichtjes de loef af te steken met facts en figures.

Algemeen
Op 16 januari 1995 wordt Kobe in Japan opgeschrikt door een aardbeving van 7,2 op de schaal van Richter. Er vallen 6433 doden en de stad ligt grotendeels in puin.
Op 21 januari 1950 overlijdt George Orwell na een drie jaar lange strijd tegen tuberculose. Orwell schreef het wereldberoemde boek 1984.
Op 21 januari 1924 overlijdt Vladimir Lenin, de leider van de Soviet Unie. Hij werd 54 jaar oud en zou opgevolgd worden door Jozeph Stalin.

Politiek
Op 17 januari 1995 wordt begonnen met Operation Desert Storm waarbij Kuweit bevrijd moest worden van de Irakese bezetting.
Op 18 januari 1871 wordt Wilhelm I eerste keizer van het Duitse Keizerrijk.
Op 20 januari 1961 wordt John F. Kennedy ingewijd als president van Amerika. Bij zijn speech spreekt hij de broemde woorden " Ask not what your country can do for you - ask what you can do for your country".
Op 16 januari 1970 neemt kolonel Muammar Gaddafi de controle over van Libië, vier maanden na de coup die een einde bracht aan de monarchie van King Idris.
Op 17 januari 1991 lanceert Irak zeven SCUD raketten op Israël en Saudi Arabië nadat de coalitie begonnen was met haar luchtbombardement.

Media
Op 15 januari 2001 wordt de Engelse Wikipedia gelanceerd. Elk jaar wordt op deze datum Wikipedia-dag gevierd, de verjaardag van Wikipedia.

Wetenschap
Op 16 januari 1909 ontdekt Ernest Shackleton de magnetische zuidpool.
Op 19 januari 1904 vindt Thomas Alva Edison (beroemd van de gloeilamp) de eerste elektrische auto uit.
Op 20 januari 1896 wordt voor het eerst in zowel Duitsland als Amerika gebruik gemaakt van röntgenstraling in de geneeskunde.
Op 20 januari 1903 wordt het eerste telegrafische bericht verzonden. Het bericht gaat van de Engelse koning Edward VII naar de Amerikaanse president Theodore Roosevelt.
Op 21 januari 1954 lanceert Amerika de eerste nucleair aangedreven onderzeeër, genaamd de Nautilus. Nu ligt hij afgemeerd aan een kade van een Amerikaans museum in de stad Groton.

10.000 blogs op de FOK!weblog

Sitenieuws WeblogVandaag is het zover. De tienduizendste blog is verschenen op de FOK!weblog. In bijna 4 jaar tijd hebben we in het totaal 10.000 bijdragen geplaatst (en een aantal van deze tienduizend staan nog in de wachtrij om te verschijnen de komende dagen). Deze tienduizend bijdragen waren goed voor ruim 70.000 reacties.

2005 was een jaar van hele grote groei voor de FOK!weblog, zo zijn er in dit jaar ruim 40 procent van alle blogjes en ruim 40 procent van alle reacties geplaatst! Uiteraard willen we dit vasthouden in 2006.

We willen ook hierbij alle bloggers bedanken die bijdragen en bijgedragen hebben aan de FOK!weblog en ervoor gezorgd hebben dat we ruim 10.000 bijdragen hebben kunnen plaatsen:

Loedertje, tolgashakur, RealBizkit666, flat_erik, 2Mini, RJ, Mannee, cptmarco, portier, Keroppi, SpuitElf, bonke, Cochese, Poogie, Dagobert, nietzman, fatbenny, Skinkie, McMan, Twinky, Nolius, ASSpirine, SjoerdV, cyberrobin. Xessive, KingShakur, guardian_angel, Danny, Vork, Parvus, drq, TheDailyWork, Bupatih, kastanova, ronaldroestenburg, tonks, Tigertje, Insomaniac, blogbuster, JeRa, Breuls, liefkleinmeisjuh, Francesca, Ali Salami, Jerruh, Silmarwen, B00STER, Dirkh, proximity, StarSignLeo, getikte_rik, RexomniuM, MrMoose, ThE_ED, kanaiken, Elect, Natalie, JeffLebowski, Sc0rPi0n, GrayFox, vw_caddy, JackReacher, krasser, BlaatschaaP, NoKa, SHERMAN, NiteSpeed, Etaks, Phate, wackmaniac, Yarael, Vava, TARAraboemdijee, FlatDaan, Govert.info, Brad, Clubby, NJ, TheMarco, ChOas, Plejades, Bulltje, MrSubtle, Tyme, on_air, Dementor, Djois, Tommy_Corleone, lzandman, LWaS, TwoSteps, Reya, Tinke, elvad, deeoo, IndemnitY, R@b, Vagere_Hein, yvonne, Verbal, miss_bleu, Nerd, Dubbeldrank, DataL0rd, iteejer, NorthernStar

Namens de huidige weblog-crew
Knut en rickmans Site Admins weblog

Schaatsen: Fabris Europees kampioen allround

Icoon SchaatsenDe Italiaan Enrico Fabris is de nieuwe Europees kampioen allround bij de mannen. In het Noorse Hamar toonde de schaatser zich na een chaotisch verlopen kampioenschap de beste na vier afstanden.

Achter de Italiaan lieten de Noorse schaatsers zien dat ze weer een schaatsland zijn om rekening mee te houden. Ervik eindigde als tweede, zijn langenoot Bøkko pakte de bronzen plak. Voor het eerst sinds 1980, toen er drie Noren op het erepodium stonden, eindigde er geen enkele Nederlander bij de eerste drie. Beste Nederlander werd Sven Kramer, die als vierde eindigde. Verheijen werd negende, Uytdehaage elfde.

De winst op de 10.000 meter ging naar de Noor Sætre met een tijd van 13.14,15 wat tevens een nieuw baanrecord betekende. Sven Kramer was erg dicht bij die tijd, maar versnelde te laat en kwam tot een tijd van 13.14,51. De Noor Øystein Grødum pakte met een tijd van 13.14,52 het brons.

Kijk voor meer sportnieuws en schaatsuitslagen op FOK!Sport!

Fabris pakt Europese titel

De Italiaan Enrico Fabris is de nieuwe Europees kampioen allround bij de mannen. In Hamar toonde hij zich na een chaotisch verlopen kampioenschap de beste na vier afstanden.

Achter de Italiaan lieten de Noorse schaatsers zien dat ze weer een schaatsland zijn om rekening mee te houden. Ervik eindigde als tweede, zijn langenoot Bøkko pakte de bronzen plak. Voor het eerst sinds 1980, toen er drie Noren op het erepodium stonden, eindigde er geen enkele Nederlander bij de eerste drie. Beste Nederlander is Sven Kramer, die als vierde eindigde

De winst op de 10.000 meter ging naar de Noor Sætre met een tijd van 13.14,15 wat tevens een nieuw baanrecord betekende. Sven Kramer was erg dicht bij die tijd, maar versnelde te laat en kwam tot een tijd van 13.14,51. De Noor Øystein Grødum pakte met een tijd van 13.14,52 het brons.

Eindklassement mannen EK Allround

PlaatsNaamLandPunten
1E. FabrisIta151.523
2E. ErvikNoo152.108
3H. BøkkoNoo152.449
4S. KramerNED152.684
5I. SkobrevRus153.272
6J. RojlerZwe153.624
7I. SanfrantelloIta153.688
9C. VerheijenNED154.594
11J. UytdehaageNED155.192

[Gerucht] Informatie over Ubisofts Revolution plannen

Op de site van Revo-Europe verscheen nieuwe informatie betreffende Ubisoft en de Nintendo Revolution. Een van de leden zou op bezoek zijn geweest bij publisher Ubisoft en een aantal van zijn bevindingen hebben gepost op het forum. Zo bevestigt hij dat er een nieuwe Turtles game komt, die volgens hem de eerste goede Turtles game zal worden. Verder zijn er titels in ontwikkeling zoals Splinter Cell 4, Killing Day en een nog niet aangekondigde game van Free Radical Design. Verder nog een FPS die exclusief voor de Nintendo Revolution.

Verder zal Reggie Fils-Aime tijdens een bijeenkomst dit jaar nog een aantal grote aankondigingen doen omtrent de Revolution. De insider meldt tevens dat de specs van de console niet te vergelijken zijn met die van de Xbox 360, maar dat hij grafisch wel degelijk een concurrent zal zijn.

De betrouwbaarheid van deze informatie valt nog maar te betwijfelen. Opvallend is wel dat Revo-Europe zelf ook een nieuwsbericht had geplaatst met deze informatie, maar deze is inmiddels al verwijderd.

Uitslagen Spanje Speelronde 19

FC Barcelona heeft ook zijn laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft in winst omgezet. De ploeg van Frank Rijkaard liep bovendien uit op Osasuna, dat in Valencia zijn meerdere moest erkennen.

FC Barcelona zwaaide vanavond Samuel Eto’o uit. De Kameroener is de komende weken te bewonderen in Egypte, waar de Afrika Cup wordt afgewerkt. De Afrikaan scoorde niet, maar zag zijn ploeg wel domineren en met 2-1 winnen van Athletic de Bilbao. De Baskische degradatiekandidaat loerde wat op de counter in de beginfase. Llorente zette de bezoekers koppend op voorsprong, waarna de landskampioen een tandje bijschakelde. Llorente maakte bijna een eigen doelpunt, Eto’o en Deco waren dichtbij, maar het was een strafschop die de ruststand vastlegde op 1-1. Amorebieta maakte hands en Ronaldinho benutte het buitenkansje.

Mark van Bommel had een groot aandeel in de tweede treffer van Barcelona, vlak na rust. De middenvelder schoot van afstand en zag zijn schoot matig worden verwerkt door Lafuente. Messi was er als de pinken bij om de rebound binnen te tikken. Barcelona bleef de betere ploeg en Van Bommel viel op met nog een aantal schoten, waarvan er een uiteenspatte op de lat. De voormalige PSV-speler werd een kwartier voor tijd vervangen door Iniesta. Deco kreeg in de slotminuut nog de rode kaart.

Met de zege loopt FC Barcelona uit op nummer twee Osasuna, dat met 2-0 verloor bij Valencia. De thuisploeg (zonder Aimar en Ayala) was de betere ploeg in de eerste 45 minuten, maar de beste kansen waren voor Osasuna. Santiago Cañizares redde echter knap op inzetten van Lopez en Romeo. In de blessuretijd van de eerste helft kwam Valencia op voorsprong. Mista bereikte Regueiro en de buitenspeler schoot koeltjes binnen.

Vlak na rust kwamen Los Ches zelfs op 2-0. David Villa kopte zijn elfde competitiedoelpunt achter Ricardo na een mooie aanval over rechts. Osasuna drong nog wel aan, kreeg ook kansen via Webo en Cuellar, maar Valencia hield stand. Patrick Kluivert maakte na ruim een maand afwezigheid een kwartier voor tijd zijn rentree. De Nederlander kreeg geel na een robuuste sliding en miste een (moeilijke) kans.

Villarreal en Deportivo la Coruña leden dit weekeinde schipbreuk en verliezen aansluiting. Villarreal ging met 1-0 ten onder bij Racing Santander in een bikkelhard duel. Racing kreeg tweemaal rood (Alfaro en Pinillos) en Villarreal zag Font vroegtijdig het veld verlaten. Vlak voor de kaartenregen zorgde Matabuena voor de enige treffer. Deportivo la Coruña blameerde zich door in Riazor met 0-2 te verliezen van hekkensluiter Deportivo Alavés. Aloisi en Diaz vierden de doelpunten.

Van een schokeffect is bij Atlético Madrid vooralsnog geen sprake. De club ontsloeg deze week Carlos Bianchi, maar ook met Pepe Murcia op de bank leed Atlético een nederlaag. Real Betis bleek met 1-0 te sterk in het eigen Ruiz de Lopera. Capi was de matchwinnaar op aangeven van voormalig PSV'er Robert. Betis passeert nu Real Mallorca op de ranglijst, dat met 3-1 verloor bij Real Zaragoza. Real Madrid ontmoet later vanavond Sevilla.


Uitslagen 19e speeldag:
Real Betis Sevilla – Atlético Madrid 1-0
Valencia – Osasuna 2-0
Getafe – Celta de Vigo 1-1
Racing Santander – Villarreal 1-0
Málaga – Cádiz 0-2
Real Sociedad – Espanyol 0-1
Deportivo la Coruña – Deportivo Alavés 0-2
Real Zaragoza – Real Mallorca 3-1
FC Barcelona – Athletic de Bilbao 2-1
Real Madrid – Sevilla - later


Stand na 19 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1FC Barcelona194647 - 16
2Osasuna193926 - 19
3Valencia193628 - 17
4Deportivo la Coruña193226 - 19
5Villarreal193125 - 17
6Real Madrid183029 - 19
7Celta de Vigo193020 - 22
8Sevilla182920 - 14
9Real Zaragoza192725 - 23
10Getafe192524 - 25
11Racing Santander192316 - 21
12Espanyol192117 - 23
13Real Sociedad192126 - 36
14Atlético Madrid192018 - 20
15Cádiz192014 - 21
16Real Betis Sevilla191915 - 25
17Málaga191723 - 28
18Real Mallorca191718 - 32
19Athletic de Bilbao191520 - 27
20Deportivo Alavés191514 - 29


Topscorers:
Eto’o – FC Barcelona – 18
Villa – Valencia – 11
Ronaldinho – FC Barcelona – 11

Nintendo gaat Baten Kaitos II in de VS publishen

Volgens bronnen bij IGN gaat Nintendo Baten Kaitos II niet alleen in Japan uitgeven, maar ook in de Verenigde Staten. Al eerder maakte Nintendo bekend dat het, in plaats van Namco, de populaire RPG uit ging geven in Japan. Nintendo ziet in dat het vorige deel een grote fanbase had, en wil deze groep nu tegemoet komen door de game ook in de VS uit te gaan geven. Of Europa ook nog aan de beurt zal komen is nog niet bekend. Importeren vanuit Amerika zal voor de fans in Europa in ieder geval wel mogelijkheid worden.



Darts: Jelle Klaasen wint Lakeside

Icoon DartsJelle Klaasen heeft voor een sensatie gezorgd op de Lakeside, het meest prestigieuze dartstoernooi van de wereld. De Nederlander, de jongste finalist (21) ooit op de Lakeside, won na een zeer spannende wedstrijd met 7-5 van viervoudig kampioen en landgenoot Raymond van Barneveld.

Klaasen, debutant in Frimley Green, begon meteen brutaal door 'Barney' gelijk te breken. Van Barneveld liet zich niet kennen en brak meteen terug, maar toch pakte Klaasen met nog een break de eerste set van de finale. In de tweede set was de qualifier opnieuw de sterkste. Van Barneveld kreeg maar liefst zes pijlen om die set te winnen, maar miste steeds de dubbel.

Barney, die het toernooi vorig jaar won, liet zich niet kennen en pakte op sterke wijze set drie en vier, zonder één leg te verliezen: 2-2. Ook in de vijfde set begon hij sterk door Klaasen meteen te breken, maar Klaasen brak terug en pakte ook de set. Voor de pauze trok 'Barney' de stand in sets gelijk naar 3-3, onder andere met een mooie 156-finish.

In de zevende set volgden de 180-ers van beide spelers elkaar in hoog tempo op. Eerst brak Klaasen Van Barneveld, maar de Hagenees maakte een re-break en pakte vervolgens een 4-3 voorsprong in sets. De achtste set leverde weer een gelijke stand op, omdat de regerend kampioen één leg wat zwakker gooide, waardoor Klaasen hem kon breken. Klaasen bleef ook in de negende set bijna elke leg één of twee keer 180 gooien. Van Barneveld kon dit niet pareren, wat resulteerde in een 3-0 legwinst en een 5-4 voorsprong voor de 21-jarige.

Klaasen won ook de eerste leg van de tiende set, dat betekende dat Klaasen zeven legs op rij pakte. Toen kwam Van Barneveld weer wat beter in z'n spel en won zijn eigen leg en vervolgens de leg van Klaasen. De regerend kampioen kreeg vier kansen om de stand gelijk te trekken, miste z'n dubbels. Klaasen deed dit niet en pakte de break terug. Toch liet Van Barneveld zich niet kennen, hij pakte opnieuw een break en bracht daarmee de 5-5 stand op het scorebord.

Van Barneveld leek op weg naar 6-5, hij kwam een break voor en had in totaal vijf legs voor de set. Toch brak Klaasen terug en won onder grote spanning de elfde set en kwam daarmee op één set van de toernooiwinst. Klaasen stootte in de twaalfde set meteen door met een break en de winst in z'n eigen leg, daarmee kwam hij op één leg van de winst. De leg die 'Barney' begon was ook voor Klaasen, daarmee was de sensatie compleet. De 21-jarige Jelle Klaasen is de jongste winnaar ooit van de Lakeside. Hij gaat naar huis met een cheque van 60.000 Engelse pond (zo'n 90.000 euro), Van Barneveld moet het doen met 25.000 pond.


Jelle Klaasen met de beker en de cheque

Klaasen maakt sensatie compleet

Jelle Klaasen heeft voor een sensatie gezorgd door The Lakeside te winnen. De jongste finalist ooit (21) won na een zeer spannende wedstrijd met 7-5 van de viervoudig kampioen Raymond van Barneveld.

Debutant Klaasen begon meteen brutaal door de viervoudig kampioen gelijk te breken. Van Barneveld liet zich niet kennen en brak meteen terug, maar toch pakte Klaasen met nog een break de eerste set van de finale. In de tweede set is jongste finalist ooit opnieuw de sterkste. Van Barneveld kreeg maar liefst zes pijlen om die set te winnen, maar miste steeds de dubbel. 'Barney' liet zich niet kennen en pakte op sterke wijze set drie en vier, zonder één leg te verliezen: 2-2. Ook in de vijfde set begon hij sterk door Klaasen meteen te breken, maar Klaasen brak terug en pakte ook de set. Voor de pauze trok 'Barney' de stand in sets gelijk naar 3-3, onder andere met een mooie 156-finish.

In de zevende set volgden de 180-ers van beide spelers elkaar in hoog tempo op. Eerst brak Klaasen Van Barneveld, maar de Hagenees maakte een re-break en pakte vervolgens een 4-3 voorsprong in sets. De achtste set leverde weer een gelijke stand op, omdat de regerend kampioen één leg wat zwakker gooide, waardoor Klaasen hem kon breken. Klaasen bleef ook in de negende set bijna elke leg één of twee keer 180 gooien. Van Barneveld kon dit niet parreren, wat resulteerde in een 3-0 legwinst en een 5-4 voorsprong voor de jongste van de twee. Klaasen won ook de eerste leg van de tiende set, dat betekende dat Klaasen zeven legs op rij pakte. Toen kwam Van Barneveld weer wat beter in z'n spel en won zijn eigen leg en vervolgens de leg van Klaasen. De regerend kampioen kreeg vier kansen om de stand gelijk te trekken, miste z'n dubbels. Klaasen deed dit niet en pakte de break terug. Toch liet Van Barneveld zich niet kennen, hij pakte opnieuw een break en bracht daarmee de 5-5 stand op het scorebord.

Van Barneveld leek op weg naar 6-5, hij kwam een break voor en had in totaal vijf legs voor de set. Toch brak Klaasen terug en won onder grote spanning de elfde set en kwam daarmee op één set van de toernooiwinst. Klaasen stootte in de twaalfde set meteen door met een break en de winst in z'n eigen leg, daarmee kwam hij op één leg van de winst. De leg die 'Barney' begon was ook voor Klaasen, daarmee was de sensatie compleet. De 21-jarige Jelle Klaasen is de jongste winnaar ooit van de Lakeside.

Man wil terug de cel in

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MisdaadIn Den Haag is gisteren een 31-jarige man aangehouden vanwege het vernielen van een winkelruit. De reden dat de man aangaf was dat hij graag weer de cel in wilde.

Na het ingooien van de ruit betrad de man de winkel en wachtte daar net zolang totdat de politie arriveerde. Eenmaal daar verklaarde de man dat hij 6 januari vrij was gelaten uit de gevangenis en dat hij sinds die tijd op straat leefde. Hij gooide de ruit in om weer in de cel te belanden en dus onderdak te krijgen. De politie kon niks anders doen dan de man inderdaad aan te houden en in de cel te plaatsen.

Voetbal: Uitslagen Eredivisie (week 2)

Icoon EredivisieDit weekend werd de negentiende speelronde in de Eredivisie afgewerkt. AZ ging zaterdag op bezoek bij Heracles, Ajax, Feyenoord en PSV speelden op zondag. Ajax ontving NEC in eigen huis en speelde met 1-1 gelijk. Feyenoord won nipt van Vitesse in Arnhem: 0-1. PSV speelde op Het Kasteel tegen Sparta en won net als Feyenoord met 0-1. Het enige doelpunt in die wedstrijd was een eigen doelpunt van Gudelj. Hieronder vind je alle uitslagen.

Uitslagen:

Vrijdag 13 januari
FC Groningen - SC Heerenveen 2-0

Zaterdag 14 januari
Heracles Almelo - AZ 0-2
RKC Waalwijk - RBC Roosendaal 1-1
NAC Breda - Roda JC 0-4

Zondag 15 januari
Vitesse - Feyenoord 0-1
ADO Den Haag - FC Utrecht 2-3
Ajax - NEC 1-1
Willem II - FC Twente 1-1
Sparta - PSV 0-1

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!

Patriots niet naar Superbowl

Steunend en kreunend sprintte hij langs de zijlijn maar Broncos cornerback Champ Bailey maakte de interception en besliste daarmee de wedstrijd tegen de New England Patriots voor de Denver Broncos.

Dat er op de papieren staat dat hij op de één-yard lijn gestopt werd na een 100-yard return maakt niets uit. Na de interception werd de touchdown gemaakt die de wedstrijd besliste op een 27-13 overwinning voor de Broncos.

De Patriots komen drie overwinningen te kort om NFL geschiedenis te schrijven door drie maal achter elkaar de Superbowl te winnen. Ze kwamen simpelweg tekort om het constante spel van Denver het hoofd te bieden. Met vijf turnovers hadden ze er eentje minder dan in hun totale tien wedstrijden durende post-season winning streak.

Het was voor de Broncos de eerste post-season overwinning sinds Superbowl XXXIII. Volgende week zullen de Broncos aan moeten treden tegen de winnar van de wedstrijd tussen de Steelers en de colts.

In het eerste kwart werd er niet gescoord, Adam Vinatieri opende de score voor de Patriots met een 40-yard fieldgoal. Mike Anderson bracht daarna de Broncos op voorsprong na een één yard touchdown run. Jason Elam wist even later vanaf 50 yard een fieldgoal te scoren.

In het derde kwart scoorde Vinatieri een 32-yard fieldgoal en maakte wederom Mike Anderson een touchdown na een één yard run. In het vierde kwart scoorde Rod Smith een touchdown voor de Broncos na een 4-yard pass van Jake Plummer. David Givens scoorde hierna een touchdown voor de Patriots na een 4-yard pass van Tom Brady. Jason Elam completeerde de score met een fieldgoal van 34 yard voor de Broncos.

Iets meer details Revolution GPU

De Revolution is en blijft een mysterie op specs gebied. Dat er een GPU (grafische processor) van Ati in komt is al lang bekend, maar de kracht en/of type is vooralsnog een raadsel. John Swinimer, Ati's PR manager, heeft intussen wel een paar sluiers opgelicht. Op de vraag of Hollywood (codewoord voor de Revolution GPU) gebaseerd is op de Flipper van de Gamecube, op een PC chip of een compleet nieuw ontwerp is geeft Swinimer het volgende antwoord:

Hollywood is een specifiek ontwerp en heeft niets te maken met PC-technology. Toen de Flipper uitkwam stelden mensen ook de vraag of het een PC-chip was en het antwoord is nee. Hollywood is ontworpen op dezelfde manier als de Flipper, helemaal nieuw en puur voor een bepaalde console. Totaal verschillend van een GPU voor de PC dus. Natuurlijk doet de GPU hetzelfde, namelijk plaatjes op een scherm laten zien, maar er is niet uitgegaan van een PC ontwerp en daar simpelweg wat zaken aan getweaked.

Verder werd ook ingegaan op de mogelijke inferioriteit van de GPU qua performance. Op de vraag of Hollywood inderdaad minder polygonen of effecten per seconde op het scherm kan toveren zegt Swinimer het volgende:

Het enige wat ik kan zeggen is dat Ati, net als Nintendo, erop gericht is om van de Revolution een geweldig game entertainment platform te maken. Veel journalisten zijn gek op specs, dat ben ik als geek ook. Het enige wat belangrijk is, is dat Nintendo samen met Ati een console probeert te maken waar het niet om specs draait. De Revolution is op een veel breder publiek gericht. Als een ontwikkelaar hier een game voor gaat maken hoeven ze zich niet druk te maken om de complexiteit van de console. Dat was ook een groot voordeel van de GameCube, waarvan veel developers aangaven dat het een prettige console was om games op te maken. Dat gezegd hebbend willen we dat consumenten de games zien, de games spelen en erdoor geboeid blijven. We doen ons best om van deze Nintendo game-ervaring de best mogelijke te maken.



N.B. Op het moment van schrijven is de bron met het complete interview offline.

Laatste dag van Dakar 2006

Na de tweede aanrijding van een kind, werd vandaag de laatste etappe geneutraliseerd. Desondanks zullen de 93 motorrijders, 64 autoteams en 33 vrachtwagenteams blij zijn met de finish.

Na de vervelende dag van gisteren, waarbij de derde dode deze Dakar viel, was het vandaag voor velen minder een feestdag. Met de dood van motorrijder Andy Caldecott en twee kinderen die kwamen kijken, heeft Dakar 2006 een zwart randje gekregen. De slotetappe rond het Roze Meer was dan ook geneutraliseerd, zodat de klassementen niet meer wijzigden.

Motoren
Bij de motoren sleept Marc Coma zijn eerste Dakar-titel binnen. Coma wist dit jaar geen etappe te winnen, maar reed wel het meest constant. Twee grote concurrenten vielen gedurende de race weg. Eerst was het Cyril Despres, die door een schouder uit de kom veel tijd verloor, maar wel finishte. Daarna Carlo De Gavardo, die een uur tijdstraf kreeg vanwege een snelheidsovertreding. Uiteraard droeg Marc Coma zijn overwinning op aan teamgenoot Andy Caldecott. Met een twaalfde plaats heeft is Henk Knuiman de beste Nederlander.

Auto's:
Bij de auto's leek het er in het begin op dat Volkswagen zou gaan overheersen, maar niets bleek minder waar. Het werd uiteindelijk een spannende strijd tussen Mitsubishi en Volkswagen, waarbij Mitsubishi met de winst gaat lopen. Luc Alphand weet zijn eerste Dakar-zege binnen te halen na voor de achste keer te hebben meegedaan. Bij de auto's is het team van Ten Harkel het beste Nederlandse team.

Vrachtwagens:
Bij de vrachtwagens leek de winnaar vanaf het begin eigenlijk al vast te staan, al heeft Stacey nog moedig strijd geboden. Desondanks haalt Vladimir Tchaguine zijn vijfde Dakar binnen. Hans Stacey zal met zijn ritzeges tevreden zijn, na de snelle achterstand die hij had opgelopen.

Eindklassement

motoren:

Positie NummerNaamMerkTijdVerschil
1 002 COMA (ESP) KTM 55:27:17 00:00:00
2 001 DESPRES (FRA) KTM 56:40:46 01:13:29
3 006 SALA (ITA) KTM 57:57:05 02:29:48
4 009 BLAIS (USA) KTM 58:03:35 02:36:18
12 058 KNUIMAN (HOL) YAMAHA 63:56:44 08:29:27

auto's

Positie NummerNaamMerkTijdVerschil
1 302 ALPHAND (FRA)/PICARD (FRA) MITSUBISHI 53:47:32 00:00:00
2 305 DE VILLIERS (AFS)/THORNER (SUE) VOLKSWAGEN 54:05:25 00:17:53
3 304 ROMA (ESP)MAGNE (FRA) MITSUBISHI 55:38:10 01:50:38
4 300 PETERHANSEL (FRA)/COTTRET (FRA) MITSUBISHI 57:07:56 03:20:24
18 422 TEN HARKEL (HOL)/VAANHOLT (HOL) LAND-ROVER 74:06:21 20:18:49

vrachtwagens

Positie NummerNaamMerkTijdVerschil
1 508 CHAGIN (RUS)KAMAZ 71:22:16 00:00:00
2 524 STACEY (HOL)MAN 73:43:25 02:21:09
3 500 KABIROV (RUS)KAMAZ 74:28:08 03:05:52
4 513 DE AZEVEDO (BRE)TATRA 76:53:07 05:30:51
5 501 SUGAWARA (JAP)HINO 81:04:41 09:42:25

10.000 blogs op de FOK!weblog

Vandaag is het zover. De tienduizendste blog verschijnt. In bijna 4 jaar tijd hebben we in het totaal 10.000 bijdragen geplaatst (en een aantal van deze tienduizend staan nog in de wachtrij om te verschijnen de komende dagen). Deze tienduizend bijdragen waren goed voor ruim 70.000 reacties.


De top reageerders zijn:
Tigertje 2092 reacties
2Mini 1450 reacties
dikkedorus 1124 reacties
Mannee 816 reacties
flat_erik 805 reacties
RealBizkit666 805 reacties
Loedertje 794 reacties
JeRa 738 reacties
tolgashakur 632 reacties
Fegisje 607 reacties

De top bloggers zijn:

Loedertje 1068 blogs
tolgashakur 916 blogs
RealBizkit666 725 blogs
rickmans 601 blogs
flat_erik 575 blogs
2Mini 542 blogs
RJ 508 blogs
Mannee 413 blogs
cptmarco 399 blogs
portier 308 blogs

De blogjes zijn verdeeld over de volgende categorieen:
NSFW 4009 blogs
Movies 1094 blogs
Overig 752 blogs
Pic of the Day 667 blogs
WWKW 614 blogs
Games 393 blogs
Humor 361 blogs
Weird 323 blogs
Actualiteiten 261 blogs
Handig 238 blogs
Brainbreaker 230 blogs
Flash 188 blogs
Open dir 131 blogs
Porno 89 blogs
Drama 87 blogs
Strip 82 blogs
Babes 78 blogs
Muziek 71 blogs
Sitenieuws 68 blogs
Erotiek 60 blogs
Algemene ontwikkeling 40 blogs
FOK! 30 blogs
Vette grafische shizzle 29 blogs
Nieuws 23 blogs
Kort verhaal 17 blogs
Column 17 blogs
DTvOH 14 blogs
Lifelog 8 blogs
Nostalgie 8 blogs
Examens 7 blogs

2005 was een jaar van hele grote groei, zo zijn er in dit jaar ruim 40% van alle blogjes geplaatst en ruim 40% van alle reacties geplaatst! Uiteraard willen we dit vasthouden in 2006.

We willen ook hierbij alle bloggers bedanken die bijdragen en bijgedragen hebben aan de FOK!weblog en ervoor gezorgd hebben dat we ruim 10.000 bijdragen hebben kunnen plaatsen:

Loedertje, tolgashakur, RealBizkit666, flat_erik, 2Mini, RJ, Mannee, cptmarco, portier, Keroppi, SpuitElf, bonke, Cochese, Poogie, Dagobert, nietzman, fatbenny, Skinkie, McMan, Twinky, Nolius, ASSpirine, SjoerdV, cyberrobin. Xessive, KingShakur, guardian_angel, Danny, Vork, Parvus, drq, TheDailyWork, Bupatih, kastanova, ronaldroestenburg, tonks, Tigertje, Insomaniac, blogbuster, JeRa, Breuls, liefkleinmeisjuh, Francesca, Ali Salami, Jerruh, Silmarwen, B00STER, Dirkh, proximity, StarSignLeo, getikte_rik, RexomniuM, MrMoose, ThE_ED, kanaiken, Elect, Natalie, JeffLebowski, Sc0rPi0n, GrayFox, vw_caddy, JackReacher, krasser, BlaatschaaP, NoKa, SHERMAN, NiteSpeed, Etaks, Phate, wackmaniac, Yarael, Vava, TARAraboemdijee, FlatDaan, Govert.info, Brad, Clubby, NJ, TheMarco, ChOas, Plejades, Bulltje, MrSubtle, Tyme, on_air, Dementor, Djois, Tommy_Corleone, lzandman, LWaS, TwoSteps, Reya, Tinke, elvad, deeoo, IndemnitY, R@b, Vagere_Hein, yvonne, Verbal, miss_bleu, Nerd, Dubbeldrank, DataL0rd, iteejer, NorthernStar

Names de huidige weblog-crew
Knut en rickmans Site Admins weblog

Schaatsen: Pechstein Europees kampioene

Icoon SchaatsenClaudia Pechstein is de nieuwe Europees kampioene bij de vrouwen. Op de laatste afstand, de 5.000 meter, finishde ze voor haar Nederlandse concurrenten Groenewold en Wust waardoor de titel binnen werd gehaald.

De laatste afstand werd verrassend gewonnen door de Tsjechische Martina Sablikova in een tijd van 7.05,10. Pechstein eindigde als tweede, Groenewold als derde. Moniek Kleinsman werd gediskwalificeerd nadat ze in haar rit fout wisselde.

Wust raakte in het eindklassement haar tweede plaats kwijt aan Groenewold , maar de Nederlandse vond dat niet erg. "Ik ben heel erg blij. De 5 km had ik dit jaar nog niet gereden. Zeven rondjes voor het einde had ik het heel zwaar. Ik zat zo kapot, ik was blij dat ik op een gegeven moment de finish zag."

Eindklassement vrouwen EK Allround
PlaatsNaamLandPunten
1C. PechsteinDui163.159
2R. GroenewoldNED163.597
3I. WustNED163.849
4M. SablikovaTsj165.773
5M. HaugliNoo166.178
6Y. LobysjevaRus167.464
12.W. CramerNED168.785
16M. KleinsmanNED124.307


Kijk voor meer sportnieuws en alle schaatsuitslagen op FOK!Sport!

Pechstein nieuwe Europees kampioene

Claudia Pechstein is de nieuwe Europees kampioene bij de vrouwen. Op de laatste afstand, de 5.000 meter, finishte ze voor haar Nederlandse concurrenten Groenewold en Wust waardoor de titel binnen werd gehaald.

De laatste afstand werd verrassend gewonnen door de Tsjechische Martina Sablikova in een tijd van 7.05,10. Pechstein eindigde als tweede, Groenewold als derde. Moniek Kleinsman werd gediskwalificeerd nadat ze in haar rit fout wisselde.

Wust raakte in het eindklassement haar tweede plaats kwijt aan Groenewold , maar de Nederlandse vond dat niet erg. "Ik ben heel erg blij. De 5 km had ik dit jaar nog niet gereden. Zeven rondjes voor het einde had ik het heel zwaar. Ik zat zo kapot, ik was blij dat ik op een gegeven moment de finish zag."

Eindklassement vrouwen EK Allround

PlaatsNaamLandPunten
1C. PechsteinDui163.159
2R. GroenewoldNED163.597
3I. WustNED163.849
4M. SablikovaTsj165.773
5M. HaugliNoo166.178
6Y. LobysjevaRus167.464
12.W. CramerNED168.785
16M. KleinsmanNED124.307

Drees beste na-oorlogse premier

Willem Drees is verkozen tot beste na-oorlogse premier, maar wie was Willem Drees en is het wel terrecht dat hij gekozen is als beste na-oorlogse premier?

Drees (5 juli 1886 - 14 mei 1988) is lange tijd premier geweest van Nederland voor de PvdA en heeft veel gedaan voor en in Nederland. Zo vond tijdens zijn zitting de dekolonisatie plaats, maar ook de wederopbouw na de oorlog. Ook tijdens de oorlog was hij belangrijk voor Nederland in het verzet. Hij heeft ook veel sociale wetten ingevoerd. als minister van Sociale Zaken heeft hij de Noodwet voor Ouderdomsvoorziening ingevoed, en later de Algemene Ouderdomswet. Ook zijn de werkeloosheidswet en de Algemene Weduwen- en Wezenwet van zijn hand. Door mede deze wetten is Drees verantwoordelijk geworden voor de verzorgingsstaat zoals wij hem nu kennen.

Drees was minister-president van maar liefst vier kabinetten.
Kabinet-Drees/Van Schaik, Kabinet-Drees I, Kabinet-Drees II
en Kabinet-Drees III, die mede ervoor hebben gezorgd dat Nederland weer op zijn pootjes terrecht kwam. Toen de economie weer opbloeide, kreeg men de voorkeur voor rechtsere regeringen. Het laatste kabinet was dan ook het einde van Drees zijn loopbaan in Den Haag zelf.

Op 24 mei 1971 zegde Drees zijn lidmaatschap van de PvdA op, omdat in zijn ogen de PvdA steeds linkser en radicaler werd, tot grote ongenoegen van Drees. Hij werd maar liefst 101 jaar wat hem de langst levende premier van Nederland maakte.

In mijn ogen is dit een wel verdiende prijs voor Willem Drees.

Iran kondigt conferentie over holocaust aan

Icoon AlgemeenIran heeft vandaag aangekondigd dat het land een conferentie zal houden om de wetenschappelijke bewijzen van de holocaust te bekijken. De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad kwam onlangs in het nieuws doordat hij de uitroeiing van zes miljoen Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog had ontkend.

Ahmadinejad beweerde dat de holocaust een mythe was en dat de staat Israël van de aardbodem geveegd zou moeten worden. Ook kwam Iran in het nieuws door het herstarten van zijn nucleaire programma na een periode van inactiviteit van twee jaar.

"Het is een rare wereld. Alles moet bespreekbaar zijn, maar op de holocaust rust als enige een taboe", vertelt de woordvoerder van het Iraanse ministerie van buitenlandse zaken. "Het ministerie is van plan een conferentie te houden over de wetenschappelijke kanten van de holocaust en om een overzicht te maken van de nadelige gevolgen die eruit voorvloeiden."

Uitslag Sparta - PSV

Er werd vanavond een wedstrijd in de Eredivisie gespeeld. Hieronder vind je de uitslag.

Sparta - PSV 0-1
75' Gudelj 0-1 e.d

Scheidsrechter: Wegereef
Toeschouwers: 10.000
Geel: Gudde, v. Tornhout (Sparta), Lucius, Ooijer (PSV)
Rood: Lamey (PSV, 2x geel), Schenkel (Sparta, 2x geel)

Opstellingen:

Sparta: Ponk, de Fauw, Schenkel, Gudde (Zoontjes/36), Gudelj (Cvetkov/82), Obodai, v.d Bergh, v. Bueren, Oost (Emnes/82), v. Tornhout, Rose,

PSV: Gomes, Lucius, Alex, Ooijer, Lamey, Culina, Simons, Cocu, Farfan, Vennegoor (Affelay/82), Beasley (Ball/46).

De stand kan je hier vinden.

Afgewezen?

Afwijzingen schijnen erg goed te zijn voor schrijfinspiratie en schijnbaar zelfs zo goed dat je er een aparte site voor kan maken. De rejectioncollection bevat een hele serie van allerlei afwijzingen. Het is duidelijk dat de maakster van deze site in het begin behoorlijk kon putten uit eigen inspiratie:
quote:
Cathy Wald's career as a rejected writer began when her poems and short stories were turned away by her high school literary magazine. She studied French in college and, after failing the United Nations exam for translators, entered the world of corporate communications, where her articles for corporate publications were roundly critiqued and sometimes 'killed.'

Uitslagen Schotland Speelronde 22

In de Schotse competitie herstelde Celtic zich enigszins van de blamage in het bekertoernooi, daarin werd het uitgeschakeld door tweedeklasser Clyde. Thuis werd er zaterdag met 4-2 gewonnen van Kilmarnock.

Op Celtic Park maakte Roy Keane zijn thuisdebuut bij Celtic als centrale verdediger. De koploper kwam al snel op een 2-0 voorsprong, maar Kilmarnock wist terug te komen tot 2-2. Maar vrij snel nadat het gelijk stond, nam Celtic weer afstand, om uiteindelijk de wedstrijd met 4-2 te winnen.

Dankzij een eenvoudige overwinning op Dunfermline blijven de Hearts op zeven punten achterstand van koploper Celtic. Michal Pospisil wist twee keer te scoren. Rudi Skacel maakte zijn vijftiende goal van het seizoen en is nu samen met Kris Boyd topscorer van Schotland.

Uitslagen

Dunfermline - Hearts 1-4
Inverness CT - Livingston 3-0
Motherwell - Glasgow Rangers 0-1
Hibernian - Aberdeen 1-2
Celtic - Kilmarnock 4-2
Dundee United - Falkirk 2-1

Stand na 22 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Celtic225457 - 22
2Hearts224745 - 17
3Hibernian223837 - 29
4Glasgow Rangers223737 - 25
5Kilmarnock223341 - 37
6Inverness CT223126 - 21
7Motherwell222936 - 39
8Aberdeen222724 - 26
9Dundee United222424 - 35
10Falkirk221722 - 44

Schaatsen: Bizar voorval op 1500 meter

Icoon SchaatsenHet Europeese Kampioenschap Allround in het Noorse Hamar was al geen 'gewoon' kampioenschap, maar de Nederlanders Jochem Uytdehaage en Carl Verheijen hebben er vanmiddag nog een schepje bovenop gedaan. Nadat laatstgenoemde klaar was met zijn 1500 meter en teleurgesteld het hoofd boog en uitreed, knalde hij namelijk vol op Uytdehaage, die al in de binnenbaan klaarstond voor zijn schaatsmijl.

Beide rijders gingen vervolgens hard tegen het ijs en liepen diverse blessures op. Verheijen heeft last aan z'n hoofd, hand en schouders, Uytdehaage klaagde over pijn in z'n knie, enkels en bekken.

"Hij hoort daar helemaal niet te staan. En hij moet kijken wat eraan komt, dat is niet mijn verantwoordelijkheid", aldus Verheijen na afloop tegen de NOS. Hij noemde het voorval "onhandig", maar zei ook dat "dit soort dingen kunnen gebeuren" en dat hij niet boos op Uytdehaage is.

Uytdehaage zelf reed na het gebeuren enkele rondjes om van de schrik en pijn te bekomen en werd kort behandeld. Vervolgens ging hij toch van start en reed hij - de omstandigheden meegenomen - toch nog een redelijke race. In een tijd van 1.51,27 eindigde als zestiende. Na afloop bekeek hij het van de positieve kant: "Ik heb in ieder geval nog enkele goede bochten gereden."





De 1500 meter werd overigens gewonnen door Enrico Fabris. De Italiaan finishte in 1.47,57 en bleef daarmee de concurrentie dik voor. De Pool Konrad Niedzwiedki werd op ruim anderhalve seconde tweede in 1.49,16. Harvard Bøkko uit Noorwegen eindigde daar kort achter en werd derde. Beste Nederlander was Sven Kramer op de achtste plaats, Verheijen werd elfde, Romme achttiende.

In het algemeen klassement gaat Fabris aan de leiding. Hij heeft een flinke voorsprong op de nummer twee Eskil Ervik. Deze Noor moet op de 10 kilometer ruim 22 seconden goedmaken om Fabris voorbij te gaan. Derde staat, op ruim 24 seconden, Bøkko. Beste Nederlander is opnieuw Kramer, hij staat zesde op bijna 40 seconden. De andere Nederlanders staan niet in de top 10. Later vanavond rijden de mannen de 10.000 meter.

Kijk voor meer sportnieuws en alle schaatsuitslagen op FOK!Sport!

Fabris wint vreemde 1.500m

Enrico Fabris heeft met overmacht de 1.500 meter op het EK Allround in Hamar gewonnen. De Italiaan heeft op de slotafstand ruim twintig seconde voorsprong in het klassement. De schaatsmijl werd gekenmerkt door een 'aanrijding' tussen Verheijen en Uytdehaage, die klaar stond voor de start.

Gianni Romme startte al vrij vroeg, omdat hij niet hoog stond in het klassement. Romme kwam tot 1.51,88. Dit was niet genoeg om een plaats op de tien kilometer, later vandaag, te verdienen. Ook Carl Verheijen viel tegen met een tijd net boven de 1.50. Na de streep lette Verheijen niet goed op, waardoor hij vol tegen de klaarstaande Jochem Uytdehaage aanknalde en beide rijders hard tegen het ijs gingen. Verheijen had last van z'n hand, Uytdehaage van z'n knie en enkels. Na enkele rondjes van de schrik en pijn te zijn bekomen, ging de tweevoudig Olympisch kampioen toch van start. Uytdehaage was na het bizarre voorval met een tijd van 1.51,27 toch nog altijd sneller dan Romme.

De eerste man onder de 1.50 was de Rus Shepel. De verrassende winnaar van de 500 meter, Niedzwiedzki, zette ook een sterke 1500 meter neer, een halve seconde sneller dan Shepel. Sven Kramer reed dankzij een sterke slotronde 1.49,90 en was daarmee de snelste Nederlander. Ook Bøkko kon de tijd van de Pool niet verbeteren, aan kon wel zijn derde positie in het algemeen klassement handhaven. In de slotrit reed Fabris de Noor Ervik naar huis. De Italiaan won met overmacht de 1.500 meter, waardoor hij in het klassement ook ruim bovenaan kwam te staan. Ervik werd vierde op de schaatsmijl, en bleef tweede in het klassement. Om 19.00 volgt de slotafstand over tien kilometer.

Uitslag 1.500 meter mannen EK Allround

PlaatsNaamLandTijd
1E.FabrisItalië1.47,57
2K. NiedzwiedzkiPolen1.49,16
3H. BøkkoNoorwegen1.49,36
4E. ErvikNoorwegen1.49,45
5I. SanfratelloItalië1.49,46
6I. SkobrevRusland1.49,57
8S. KramerNederland1.49,90
11C. VerheijenNederland1.50,36
16J. UytdehaageNederland1.51,27
18G. RommeNederland1.51,88

Klassement na drie afstanden

PlaatsNaamLand10000m
1E.FabrisItaliëxxx
2E.ErvikNoorwegen22.54
3H. BøkkoNoorwegen24.12
4I. SkobrevRusland26.10
6S. KramerNederland38.40

Negers houden van ons

Het is heus negers houden van Sally en Johnny en om dit nogmaals te bendrukken hebben zij daar een site voor gemaakt. Dit soort feiten moeten natuurlijk met iedereen gedeelt worden!

Voor iedereen die dit nog niet in de gaten had, dit is nou satire . In the letter section kan je in ieder geval lezen dat niet iedereen dat doorheeft. Gelukkig voor Sally en Johnny bestaat de negervrijehosting niet meer, anders hadden ze daar wellicht nog actie op moeten ondernemen.

Uitslagen Eredivisie 15/01/05

Er werden vanmiddag vier wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen. Om half 5 begint de wedstrijd Sparta tegen PSV.

Vitesse - Feyenoord 0-1
29' Bahia 0-1

Scheidsrechter: Van Egmond
Toeschouwers: 24.000
Geel: Knol (Vitesse)

Opstellingen

Vitesse: Wapenaar, Swerts, Knol, Dingsdag, Fränkel, Knopper, van der Schaaf, T.Janssen, Benson, Junker (De Mul/62), Rojer (Gluscevic/74).

Feyenoord: Lodewijks, Greene, Vlaar, Bahia, Bosschaart, Pardo, Paauwe, de Guzman, Biseswar (Drenthe/76), Kuyt, Kalou.
-----------------------------------------------------------------
ADO Den Haag - FC Utrecht 2-3
22' v.d Bergh 0-1
27' Nelisse 0-2
51' Tiendalli 0-3
58' Mols 1-3
90+2'Den Ouden 2-3 penalty

Scheidsrechter: Wiedemeijer.
Toeschouwers:6.800
Geel: Rijaard, Verhoek (ADO), Tiendalli, Douglas, de Jong (Utrecht)

Opstellingen

ADO Den Haag: De Vries, Rijaard (Verhoek/46), Saeijs, Grujic (Jungslager/82), El Akchaoui, De Graaf, Bodde, Stroeve, Kolkka (Elia/78), Den Ouden, Mols.

FC Utrecht: Terol, Tiendalli, Keller, Broerse, Shew-Atjon, Somers, de Jong, Kruys, Douglas (Fortune/73), Nelissem v.d Bergh (Alisic/87)
---------------------------------------------------------------------
Ajax - NEC 1-1
6' Wielaert 0-1
12' Rosenberg 1-1

Scheidsrechter: Bossen
Toeschouwers: 48.000
Geel: Vermaelen (Ajax), Niedzielan, Wielaert, v.d. Doelen, Takak (NEC).

Opstellingen

Ajax: Stekelenburg, Heitinga, Grygera, Vermaelen (De Jong/39), Juanfran (Emanuelson/61), Rosales, Galasek, Maduro, Boukhari (Charisteas/73), Huntelaar, Rosenberg.

NEC: Babos, Wielaert, Wisgerhof, Olsson, Leiwakabessy, Barreto (Takak/73), Boutahar (Jones/83), v.d Doelen, Tininho, Niedzielan (Worm/90), Denneboom.
-------------------------------------------------------------
Willem II - FC Twente 1-1
8' Hadouir 1-0
57' N'Kufo 1-1 penalty

Scheidsrechter: Blom
Toeschouwers: 12.000
Geel: v. Nieuwstadt, Hadouir, Victoria (Willem II), Rahim, Majstorovic, Schuurman (Twente).

Opstellingen

Willem II:Peersman, Janse, v. Nieuwstadt, v. Mosselveld, Valencia, Wilmet, Victoria (Feher/85), Assou-Ekotto, Agustien, Hadouir, Dembele.

FC Twente: Boschker, Rahim (Schuurman/72), Majstorovic, Zomer, Heubach, Niemeyer, Bakircioglu, Sjoekov (Sibum/77), Gerritsen (Afonso/64), N'Kufo, Gakhokidze.

Guild Wars: Factions free-for-all weekend

Van 20 t/m 22 januari vindt het Guild Wars: Factions PvP event plaats. Tijdens dit weekend kan je de Battle Isles, het nieuwe PvP continent verkennen en spelen.Je kan dit ook doen zonder dat je Guild Wars hebt; op de site van Guild Wars kan je de client downloaden en vind je ook een key waarmee je het hele weekend in de PvP areas kunt spelen. Check de guildwars site voor de client en keys.

Saïdi mag weg bij Feyenoord

Karim Saïdi mag vertrekken bij Feyenoord. De 22-jarige verdediger krijgt op dit moment niet veel speelminuten in het eerste elftal van de Rotterdammers. Door de komst van Ron Vlaar wordt dit naar alle waarschijnlijkheid nog minder.

De eventuele transfer heeft te maken met het feit dat Saïdi zijn plaats bij de nationale ploeg van Tunesië niet wil verliezen. Erwin Koeman, trainer van Feyenoord, gaf aan mee te werken aan een overgang: "Ik heb gezegd: zorg dat je een goed toernooi speelt en opvalt, dan zullen wij ons soepel opstellen."

Saïdi heeft namelijk een goede mogelijkheid om zich in de kijker te spelen tijdens de Africa Cup. Dit toernooi wordt dit jaar in Egypte gehouden. Het Afrikaanse voetbalfestijn begint op 20 januari in Caïro. De finale wordt op 10 februari, wederom in Caïro, gespeeld. Op dit moment heeft de Tunesiër 13 wedstrijden in het shirt van zijn thuisland gespeeld, waarin hij één keer scoorde.

Wüst pakt winst op 1.500 meter


De derde afstand bij de vrouwen tijdens het Europees kampioenschap allround, de 1.500 meter, is gewonnen door Ireen Wüst. De Nederlandse was met een tijd van 1.57,16 de snelste.

Renate Groenewold pakte met een tijd van 1.57,57 de tweede plaats en de Duitse Claudia Pechstein pakte brons. Met nog een afstand bij de vrouwen te gaan, lijkt het tussen deze drie vrouwen te gaan, wie zich tot Europees kampioene mag laten kronen.

Bij de start van de 1.500 meter was het nog onzeker of Wieteke Cramer op de afsluitende 5.000 meter mocht starten, maar dankzij een goede schaatsmijl, wist zij zich toch hiervan te verzekeren. De andere drie Nederlandse vrouwen waren daar al zeker van.

Uitslag 1.500 meter vrouwen EK Allround

PlaatsNaamLandTijd
1I.WüstNED1.57,16
2R. GroenewoldNED1.57,57
3C. PechsteinDui1.58,04
4Y. Lobysheva Rus2.00,71
5Y. AbramovaRus2.00,93
6M. HaugliNoo2.00,98
8.W. CramerNED2.01,47
10M. KleinsmanNED2.01,70

'Willem Drees beste na-oorlogse premier'

Willem DreesDe sociaal-democraat Willem Drees is de beste premier die Nederland sinds de Tweede Wereldoorlog gekend heeft. Dat blijkt uit een internetverkiezing van het radioprogramma OVT. Drees won de peiling ruim, en eindigde voor Joop den Uyl (eveneens PvdA) en Ruud Lubbers (CDA). Ongeveer 5000 personen namen de moeite hun voorkeur duidelijk te maken bij het onderzoek.

De huidige premier Jan Peter Balkenende blijkt historisch gezien nog nauwelijks aan te spreken. Niet alleen werd hij aangewezen als premier met de minste historische betekenis, maar ook als de minst welbespraakte en de minst sexy (sexappeal, uitstraling, charisma) na-oorlogse minister-president. Ruud Lubbers kreeg de eer de meest sexy premier te zijn, wellicht door zijn imago als billenknijper. PvdA'er Joop den Uyl sleepte de titel 'meest welbespraakte premier' binnen, voor zijn grote tegenstrever van weleer Dries van Agt.

Beste premier:
1. Willem Drees (PvdA)
2. Joop Den Uyl (PvdA)
3. Ruud Lubbers (CDA)
4. Wim Kok (PvdA)
5. Jan Peter Balkenende (CDA)

Slechtste premier:
1. Jan Peter Balkenende (CDA)
2. Joop Den Uyl (PvdA)
3. Wim Kok (PvdA)
3. Dries van Agt (CDA)
5. Victor Marijnen (KVP)

-
Overige uitslagen | Schaduwverkiezing op FOK!forum | Biografie op FOK!weblog

Amerikaanse priester krijgt 111 jaar cel

Crusty2004 had ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Icoon MisdaadIn de Amerikaanse staat Arizona is een voormalig rooms-katholieke priester veroordeeld tot een celstraf van 111 jaar. De rechter veroordeelde de man wegens het seksueel misbruiken van meerdere minderjarige jongens in de periode 1986-1991. Het gaat om de ex-priester Paul LeBrun, die al in november schuldig werd bevonden.

De zes jongens die hij heeft misbruikt waren ten tijde van het delict in de leeftijd van 11 tot 16 jaar. De 49-jarige LeBrun zat al sinds 2003 in voorarrest en werd al in 1999 uit het priesterambt gezet toen het misbruik binnen de kerk bekend werd. Het gerechtelijke onderzoek naar de zaak nam bijna 3 jaar in beslag, vandaar dat het nu pas tot een veroordeling komt.

Ervik pakt winst op 5.000 meter

De eerste afstand op de lange slotdag van het Europees kampioenschap allround, de 5.000 meter bij de mannen, is gewonnen door de Noor Eskil Ervik.

In een toch wel spannende wedstrijd was de Noor iets sneller dan de Nederlander Sven Kramer die als tweede eindigde. Enrico Fabris pakte de derde plaats en gaat nu aan de leiding in het klassement na twee afstanden.

De andere drie Nederlanders eindigden teleurstellend niet bij de eerste acht, en ook in het algemeen klassement kunnen ze geen potten breken. Beste Nederlander daarin is Kramer op de zesde plaats.

Uitslag 5000 meter mannen EK Allround

PlaatsNaamLandTijd
1E. ErvikNoo6.23,33
2S. KramerNED6.24,26
3E.FabrisIta6.24,33
4L. SætreNoo6.25,97
5Ø. GrødumNoo6.28,63
6J. RöjlerZwe6.28,79
9C. VerheyenNED6.30,55
12G. RommeNED6.33,01
14J. UytdehaageNED6.35,33

Vrouw rijdt geleende Porsche total loss

whiteman en cherpro hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon OpmerkelijkIn Tilligte (Twente) is een Zuid-Afrikaanse vrouw zwaargewond geraakt toen ze met een geleende Porsche ter waarde van 450.000 euro de macht over het stuur verloor en tegen een boom botste. Haar medepassagier, een man uit België, is er met lichte verwondingen vanaf gekomen.

Twee gasten van een hotel in Ootmarsum mochten de sportauto even lenen van een andere hotelgast. De proefrit eindigde na een kilometer in een drama. De vrouw raakte de macht over het voertuig kwijt, doordat ze waarschijnlijk te hard reed. De wagen raakte een aantal bomen en scheurde vervolgens in tweeën. De auto is total loss verklaard.


De Porsche na het ongeluk

Drietal opgepakt wegens flessentrekkerij

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MisdaadIn Arnhem is een drietal gearresteerd wegens flessentrekkerij. De twee mannen, van 21 en 24 jaar oud, en een 17-jarig meisje, allen uit Arnhem, worden er van verdacht zeker één, maar waarschijnlijk meerdere pizzakoeriers te hebben buitengesloten nadat ze de pizza's in ontvangst hadden genomen.

Het drietal bestelde een maaltijd op het adres van de 24-jarige man. De koerier bezorgde de maaltijd op het gewenste adres en nog voordat er betaald was, werd de deur dichtgegooid. De koerier waarschuwde de politie. Uit onderzoek bleek dat op hetzelfde adres dit soort gevallen eerder waren gemeld. Bij aankomst van de politie werd de deur niet open gedaan waarna besloten werd de deur te forceren.

Binnen werd het drietal aangetroffen die vervolgens weigerden een verklaring af te leggen. Ze werden allen aangehouden, het meisje is na het afleggen van een verklaring aan haar ouders overgedragen. De mannen zitten nog vast. Tegen hen is aangifte gedaan door de eigenaar van het koeriersbedrijf.

Zwangerschap maakt vrouwen slimmer

triskele had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon WetenschapDe geestelijke capaciteiten van een vrouw nemen toe tijdens de zwangerschap. Dat hebben onderzoekers van twee universiteiten in de Amerikaanse staat Virginia ontdekt. Vrouwen kampen tijdens de zwangerschap met slaapgebrek, vermoeidheid en andere onaangename neveneffecten. Dat komt dus allemaal omdat de hersenfuncties toenemen.

Proeven bij muizen, ratten en mensen brachten professor Craig Kinsley van de Richmond universiteit en Kelly Lambert van het Randolph-Macon Colllege tot een opwekkende conclusie over de zwangerschap: hoe lastiger de moeder het heeft, des te beter gaan de hersenen werken. Tot nu toe werd juist aangenomen dat vrouwen door de veranderingen in hun lichaam juist minder helder konden denken. Maar volgens de onderzoekers neemt gedurende de zwangerschap het leervermogen sterk toe, en verbetert het geheugen merkbaar.

Opvallend is dat belangrijke delen van de hersenen veranderen van grootte. En die wijzigingen blijven tientallen jaren intact.

Moeder Kelly schreef afscheidsbrief

Icoon MisdaadDe moeder van de zesjarige Kelly uit Dommelen heeft in een afscheidsbrief spijt betuigd over de dood van haar dochter. De vrouw en haar vriendin wilden zelfmoord plegen en Kelly niet alleen achterlaten. Het meisje werd daarom omgebracht.

De gescheiden moeder (31) blijkt een week voor het drama nog opgenomen te zijn geweest op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis. Ze stond al langer onder psychiatrische behandeling nadat zij enkele jaren terug een doodgeboren tweeling kreeg.

Kelly werd woensdagochtend in haar woning aan de Olieslagerwei dood aangetroffen door haar opa en oma. Het kind bleek in de badkuip met een kussen door verstikking om het leven te zijn gebracht. Na de moord sloegen de moeder en haar 28-jarige vriendin in een auto op de vlucht. Ze probeerden zichzelf eerst van het leven te beroven door in volle vaart tegen een boom te knallen en sneden later elkaars polsen door. De politie wist hen op tijd te arresteren.

Maak de wereld beter

De wereld beter maken is waarschijnlijk niet van iedereen het doel. Maar wat als het nou echt heel simpel kan? Volgens wetenschappers is het echt heel simpel, als de baan van de aarde iets verplaatst zou worden zou dat een einde betekenen voor het broeikas effect, een verlenging van dagen en zorgen voor een stabieler klimaat.

Klinkt niet verkeerd he? En dat door alleen even te springen. Schrijf je dus snel in voor World Jump Day.

Van Gaal bepleit kunstgras

Louis van Gaal heeft na de wedstrijd tegen Heracles laten weten een voorstander te zijn van kunstgras. Binnen AZ wordt de komende week een beslissing genomen over het soort gras dat in het DSB-stadion komt.

Al langer speelt rond het DSB-stadion de discussie over kunstgras of niet. Nadat was uitgelekt dat AZ overwoog om kunstgras te gaan gebruiken in het stadion, ontstond er commotie hierover bij de supporters. Het bestuur haastte zich om te zeggen dat de beslissing nog niet was gevallen. Nu geeft AZ-trainer Louis van Gaal echter aan achter kunstgras te staan.

Van Gaal ziet in kunstgras de toekomst: "Mensen als Van Hanegem en Cruijff zijn er tegen en die mening wordt dan gevolgd. Maar Van Hanegem en Cruijff hebben geen verantwoordelijkheid en ik wel. We moeten niet achter hun mening aanlopen. Kunstgras is de toekomst."

Hij beseft echter wel dat hij er niet over beslist: "Wij zijn passanten. De spelers, de coach en het publiek. Het gaat erom dat het bestuur van AZ een beslissing neemt. Dat gebeurt snel, binnen een week."

Eindelijk weer screens van StarCraft: Ghost

Blizzard is nu eenmaal niet de allersnelste developer, maar ze weten iedere keer weer kwaliteitstitels uit te brengen. Een van de titels die ze op dit moment in ontwikkeling hebben is StarCraft: Ghost, waarin je een aantrekkelijke dame speelt die een aantal missies moet voltooien in het StarCraft-universum. Het spel zou in ieder geval in het tweede kwartaal van dit jaar moeten uitkomen voor de PlayStation 2 en de Xbox.




Coulthard wil nog niet met pensioen

David Coulthard wil nog minstens tot eind 2007 Formule 1 blijven rijden. Alle geruchten over zijn laatste seizoen kunnen wat hem betreft de prullenbak in.

Coulthard zou oorspronkelijk één jaar bij Red Bull rijden, om het team zo op gang te helpen. Daarna zouden de jonge talenten het moeten overnemen. Met een tweede team voor jonge talenten en een goed presterende Coulthard, mocht de Brit al in 2006 ook rijden en daar wil hij nu ook 2007 aan vastplakken.

Ontwerper Adrian Newey vormt daarvoor de reden: "Ik zit nu op 13 overwinningen, wat een verschrikkelijk aantal is. Ik wil een 14de overwinning daaraan toevoegen. Al mijn overwinningen waren in de auto's van Adrian, dus wil ik ook in auto voor 2007 rijden, waaraan hij zal werken."

Gewonden bij explosie in garage in Duitsland

Icoon AlgemeenEen exploderende jerrycan in een garage in het Zuid-Duitse Herzogenaurach heeft zaterdagavond in ieder geval voor 31 gewonde mensen gezorgd. Van dit aantal zijn er negen ernstig gewond geraakt. De jerrycan was voor de helft gevuld met benzine en stond naast een verwarming. Door de ontstane warmte explodeerde de vloeistof in de jerrycan.

De garage was gevuld met zo'n zestig mensen, die hadden zich daar verzameld voor een verjaardag.

1,2 miljoen kijkers voor Koppensnellers

Jack SpijkermanDe eerste uitzending van het Talpa-programma Koppensnellers is gisteren door 1,2 miljoen kijkers bekeken. Dat is weliswaar fors minder dan het aantal dat naar voorganger Kopspijkers keek, maar presentator Jack Spijkerman zal er tevreden mee zijn. "Na 30 december viel er een last van mijn schouders. Er keken 1,3 miljoen mensen naar de oudejaarsshow van Koppensnellers. Dus de mensen kijken weer en steken niet hun middelvinger naar me op", zei Spijkerman begin januari.

Koppensnellers had met de concurrentie van Idols op RTL4 te maken, goed voor bijna 1,8 miljoen kijkers. Een uitzending van een cabaretvoorstelling van Herman Finkers op Nederland 3 trok ongeveer evenveel kijkers als Spijkerman. De eerste uitzending van Hotel Big Brother, ook op Talpa en aansluitend op Koppensnellers, had een stuk minder kijkers: slechts 439.000. In het programma proberen bekende Nederlanders geld in te zamelen voor een goed doel. Deelneemster Viola Holt stelde een kunstwerk van haar hand beschikbaar. "Mijn schilderijen hebben een cataloguswaarde van tussen de 2000 en 3000 euro!", liet ze vooraf weten. Desondanks moest ze genoegen nemen met een hoogste bod van 350 euro.

Het kijkercijferkanon van gisteren was echter de halve finale van het officieuze WK Darts, uitgezonden in de middag bij SBS6. Gemiddeld over de bijna vijf uur uitzendtijd keken ruim 1,8 miljoen sportliefhebbers naar de overwinningen van de Nederlanders Raymond van Barneveld en Jelle Klaasen.

Man vast in wasmachine tijdens verstoppertje spelen

Icoon OpmerkelijkEen 38-jarige man uit Australië heeft ruim een uur vastgezeten in een wasmachine. Dat gebeurde toen de man zich daar in had verstopt tijdens het verstoppertje spelen met zijn kinderen. De vader kreeg nog wel het deurtje van de machine dicht, maar kwam toen met zijn knieën klem te zitten tegen zijn borst.

De man zat zo goed vast dat de brandweer eraan te pas moest komen om hem te bevrijden. Na afloop verklaarde hij: "Ik hoop dat de kinderen zich nooit in een wasmachine verstoppen. We gaan de regels van het spelletje nu maar veranderen."

Gudjonsson naar AZ

AZ heeft Joey Gudjonsson van Leicester City aangetrokken. Het is de tweede aankoop van de Alkmaarse ploeg in korte tijd. Een paar dagen geleden werd Rogier Molhoek overgenomen van RKC Waalwijk.

De IJslander heeft een contract getekend wat hem tot medio 2010 aan AZ verbind. Mocht Gudjonsson de medische keuring goed doorstaan, dan zal hij per 1 juli voor de Alkmaarders gaan spelen. Het is overigens niet de eerste Nederlandse club voor de 25-jarige middenvelder. Eerder kwam hij ook al uit voor RKC Waalwijk en MVV. Verder speelde hij ook nog voor Akranes, RC Genk, Betis Sevilla, Aston Villa en Wolverhampton Wanderers.

Overvallers laten overval nacht duren

Icoon BizarEen postkantoor in het Zwitserse Corcelles-Cormondrèche werd donderdagavond overvallen door twee bewapende mannen. De overvallers bleken echter weinig haast te hebben. In plaats van er meteen met de buit vandoor te gaan, gijzelden ze de postbeambte en diens vriendin en gingen ze pas de volgende dag terug naar het postkantoor.

Nadat de postbeambte door de twee mannen werd overvallen, dwongen ze hem om naar zijn woning te rijden. Daar aangekomen werd ook de vriendin van de man gegijzeld. Pas de volgende ochtend werden de gijzelaars gedwongen terug te rijden naar het postkantoor en daar de kluis te openen.

De overvallers gingen ervandoor met een buit van 100.000 Zwitserse Frank (ongeveer 65.000 euro) en lieten de gijzelaars in de buurt van het postkantoor achter. Tot nu toe ontbreekt elk spoor van de gijzelnemers.

Waalwijkse wint NK Mens-erger-je-niet

Ciska Bekkers uit het Brabantse Waalwijk hoeft zich voorlopig niet meer te ergeren. De 59-jarige vrouw heeft gisteren namelijk de Nationale Kampioenschappen Mens-erger-je-niet gewonnen. Aan het toernooi in Emmeloord deden bijna tweehonderd mensen mee.


De kampioene van het wereldbekende bordspel kreeg als prijs de wisselpion en tweehonderd euro. De winnares van vorig jaar, Annie Hoeks uit Emmeloord, werd gisteren derde.

Emir van Koeweit (79) overleden

Emir Jaber al Ahmad al SabahSjeik Jaber al Ahmad al Sabah, beter bekend als de emir van Koeweit, is vanochtend overleden. De emir, die sinds een hersenbloeding in 2001 nog maar zelden in het openbaar werd gesignaleerd, is 79 jaar geworden. In het oliestaatje is een periode van nationale rouw afgekondigd.

Volgens de Koeweitse grondwet wordt kroonprins sjeik Saad al Abdullah al Sabah, een neef van de overleden emir, automatisch de nieuwe machthebber. De kroonprins is met zijn 76 jaar echter ook niet meer één van de jongsten, en is ziek sinds een operatie aan zijn darmen in 1997. De laatste jaren gaan er stemmen in Koeweit op om de opvolging beter te regelen, gezien de ziekte van de kroonprins. In 2003 werden al de taken van de kroonprins en de premier gesplitst, en gingen de regeertaken naar sjeik Sabah, een halfbroer van Jaber.

Sjeik Jaber was de dertiende heerser van de Sabah-dynastie, die Koeweit sinds 245 jaar regeert. Hij regeerde sinds 1977. Toen Iraakse troepen op 2 augustus 1990 Koeweit binnentrokken, vluchtte Jaber naar Saudi-Arabië. In februari 1991 keerde hij naar zijn land terug. Als bondgenoot van de VS probeerde hij vervolgens de Iraakse invloed in de regio te beperken.

Within Temptation wint Popprijs 2005

Icoon MuziekDe Popprijs 2005 is gewonnen door Within Temptation. Dat heeft de jury gisteravond op het Noorderslagfestival in Groningen bekend gemaakt. De mannelijke bandleden namen de prijs, een bedrag van 10.000 euro en een beeld van Theo Mackaay, in ontvangst. Ze traden niet op, omdat zangeres Sharon den Adel net is bevallen.

"Door deze groep heeft gothic metal in ons land een nieuw ijkpunt gekregen", zo prees de jury de band. Het was de twintigste keer dat de prijs werd uitgereikt. De Popprijs is bedoeld voor de groep of artiest die het afgelopen jaar het meest heeft bijgedragen aan de Nederlandse popmuziek. Traditioneel kreeg Within Temptation gisteravond een bierregen uit het publiek over zich heen. De mannelijke bandleden hadden zich voor deze douche speciaal in Gothic Jurken gehuld.

De Popprijs werd in 1986 voor het eerst uitgereikt aan Mathilde Santing. Daarna wonnen onder meer Herman Brood, 2 Unlimited, Bløf, Anouk en vorig jaar rapper Ali B.

Multiplayer games op één PSP?

Pas geleden is Ape Escape Academy 2 voor de PSP gereleased in Japan. Hierin zit ook een opvallende multiplayer optie. Door gebruik te maken een stukje karton is het scherm van de PSP in twee stukken opgedeeld waardoor je met twee personen op één handheld kunt spelen. Dit geeft absoluut een nieuwe betekenis aan next-gen gaming. De eerste Ape Escape Academy game is alleen maar in Japan te koop geweest, dus het wordt afwachten of deze opvallende game hier uitgebracht zal worden.





Ullrich wil de Tour winnen

De Tour de France is komend jaar het belangrijkste voor Jan Ullrich. Nadat Lance Armstrong vorig jaar afscheid nam van de ronde van Frankrijk zet T-Mobile alles op alles deze editie van de Franse wielerronde te winnen. Hierdoor is de vernieuwde ploeg van T-Mobile in zijn geheel om Ullrich heen gebouwd.

"Dit jaar staat voor mij nog eenmaal alles in het teken van de Tour. Ik word niet jonger en veel kansen de Tour nog eens te winnen heb ik niet meer." aldus de Duitser tijdens de teampresentatie op het Spaanse Mallorca. Of het de laatste keer is dat Ullrich aan de Tour deelneemt liet hij in het midden: "Op dit moment kijk ik niet verder dan juli. Pas na de Tour ga ik over mijn toekomst denken."

Na het vertrek van onder andere Erik Zabel (Milram) en Aleksandr Vinokoerov (Liberty Seguros) zijn er een aantal vervangende renners aangetrokken. Zo is Michael Rogers, wereldkampioen tijdrijden, toegevoegd aan de wielerploeg. Ook het Duitse talent Patrick Sinkewitz kreeg een plaats in de ploeg van Der Jan.

Tot slot nam Olaf Ludwig de algemene leiding over van de Belg Walter Godefroot. Volgens hem is de Tour de France het hoogtepunt van het seizoen, maar de ploeg wil zich ook bij de voorjaarsklassiekers laten zien. Parijs - Roubaix is de enige klassieker die T-Mobile nog nooit wist te winnen.

Battle for Middle-Earth II komt naar de Xbox 360

Electronic Arts heeft aangekondigd dat haar aankomende real-time strategy game Lord of the Rings, The Battle for Middle-earth II op de Xbox 360 uit zal komen in de zomer van 2006.



Waar deel één van deze game assets gebruikte uit de Lord of the Rings-films, zal er deze keer ook gebruik gemaakt worden van karakters uit de boeken. Om ervoor te zorgen dat al deze units goed aangestuurd kunnen worden, heeft EA gezord voor een console-specifieke besturing die "de beginnende speler in staat zal stellen om van de game haar specifieke gameplay te genieten, terwijl ervaren spelers de flexibiliteit geboden wordt voor een complexe strategie-ervaring."

Als de game uitkomt zal hij met meerdere spelers te spelen zijn via Xbox Live.

Man ontvoert zoontje en verongelukt

Icoon MisdaadDe Oostenrijkse politie heeft gisteren een grote zoekactie op touw gezet nadat een 43-jarige man zijn 15 maanden oude zoontje ontvoerd had. Toen de man bemerkte dat hij gevolgd werd, zette hij een vluchtpoging in en knalde met zijn auto tegen een brugpijler. De vader was vermoedelijk op slag dood, het kind is met zware verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht en wordt kunstmatig in coma gehouden.

Zaterdagochtend had de man zijn zoontje, zoals afgesproken, opgehaald bij de 23-jarige moeder van het kind. De vrouw had de man echter gezegd dat zij de relatie wilde beëindigen, waarop later per telefoon een hevige ruzie ontstond. 's Middags meldde de moeder bij de politie dat de vader dreigde te willen 'verdwijnen' met het kind.

De man had zijn zoon inmiddels meegenomen in de auto. Toen hij bemerkte dat hij door een patrouillewagen werd gevolgd ging hij er vandoor en botste tegen de brug aan. De politie sluit niet uit dat de vader dit opzettelijk deed.

Nieuwe screens Full Auto

Eind volgende maand zal de release van Full Auto plaatsvinden, maar er zijn nog wel een aantal nieuwe screens vrijgegeven. Hierin moet je niet alleen andere auto's van de baan af rammen, maar je krijgt ook een hele arsenaal aan wapens op je voertuig. Verder zal er een "unwreck" functie in zitten, oftewel een manier om de tijd terug te draaien (zoals bijvoorbeeld in Prince of Persia, Sands of Time) Maar de hoofdmoot bestaat gewoon uit totale vernietiging van vrijwel alles, van auto's tot gebouwen. Er zullen 10 single-player modes in zitten en 60 events in de career mode. Verder kun je met vier personen in split-screen spelen en het met acht personen tegen elkaar opnemen via Xbox Live.






EK Schaatsen: It giet oan!

Icoon SchaatsenDe ijsmeesters van het Vikingskipet in Hamar (Noorwegen) hebben vanochtend het groene licht gegeven: It giet oan! Nee, we hebben het niet over een Noorse Elfstedentocht of ander schaatsevenement dat afhankelijk is van voldoende nachtvorst, het gaat over het EK allround dat gisteren letterlijk in het water dreigde te vallen.

Een probleem met de compressoren in de schaatshal leidde ertoe dat het ijs niet meer voldoende gekoeld kon worden gehouden. De storing was dusdanig dat zelfs voor de voortzetting van het toernooi werd gevreesd. In de afgelopen avond en nacht slaagde men er echter in het probleem te verhelpen, waarna vanochtend besloten kon worden het toernooi om 12.00 uur te hervatten. Het schrappen van de 5.000 meter gisteren betekent echter dat de mannen vol aan de bak moeten; ze rijden vandaag drie afstanden, waaronder de twee stayersafstanden. Eerder dacht men nog over het uitstellen van de slotafstand naar maandag.

Het tijdsschema is als volgt:
12.00: 5000 meter heren
14.45: 1500 meter dames
15.45: 1500 meter heren
16.53: 5000 meter dames
19.00: 10.000 meter heren

Problemen met het ijs in Hamar
Koelingsproblemen leidden gisteren tot plassen op het ijs van het Vikingskipet


-
Meer sportnieuws lees je uiteraard op FOK!sport!!

Testdag 14-01-06 Jerez

Gisteren is er voor de vijfde dag op rij getest op Jerez. De baan was onder water gezet, om regenbanden te kunnen testen. Er kwamen slechts drie coureurs in actie, allen met Michelin-banden. Van die drie wist Pedro de la Rosa de snelste tijd neer te zetten. Rubens Barrichello zette de tweede tijd neer, met meer dan een seconde verschil. Christian Klien was het langzaamste van de dag.

PosCoureurTeamTijdRonden
1P. de la Rosa McLaren 01:28.451 101
2R. Barrichello Honda 01:29.617 95
3C. Klien Red Bull 01:29.842 83

Bioscopen weigeren BloodRayne van Uwe Boll

De nieuwste film van Uwe Boll, BloodRayne, begint erg op een fiasco te lijken in de USA. In het eerste weekend heeft de film maar 1,2 miljoen dollar opgebracht, tegenover de 20,1 miljoen van Hostel (met Tarantino als executive producer).

Naast de magere opbrengst zijn er ook nog eens te veel filmrollen gemaakt. Ongeveer 1900 bioscopen hebben de filmrollen ontvangen, maar slechts 985 bioscopen hebben de film getoond. Dat de zoveel bioscopen de filmrollen ongevraagd hebben ontvangen komt omdat de distribiteur van de film per ongeluk veel te veel filmrollen heeft laten maken.

Dat de film BloodRayne, naar de gelijknamige game, het niet goed doet moet vervelend zijn voor acteur Billy Zane (Back to the Future, The Phantom). Hij is namelijk medeoprichter van de filmdistributeur Romar en heeft het volgende gezegd over BloodRayne: has totally made his mark and put his naysayers and critics to rest with this film. Het lijkt er een beetje op dat hij er dus naast zat met zijn opmerking.

20 jaar cel voor moord om sigaret

stortkoker had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon JustitieEen 25-jarige Fransman is vrijdag veroordeeld tot twintig jaar cel wegens de moord op een 26-jarige landgenoot. Het slachtoffer wilde de dader en zijn vriend geen sigaretten geven, waarna hij werd omgebracht met vijf messteken.

De moord vond in september 2003 plaats bij het centraal station van de Zuid-Franse stad Bordeaux. De vriend van de dader werd veroordeeld tot zes jaar cel.

Clijsters nog onzeker voor Australian Open

Het is nog altijd niet zeker of Kim Clijsters deel zal nemen aan de Australian Open. De Belgische speelster blesseerde zich deze week aan haar heup en weet nog niet of deze kwetsuur haar deelname in de weg zal staan.

"Het gaat in ieder geval een stuk beter dan een paar dagen geleden", aldus de Belgische. "In Sydney kon ik amper de trap oplopen."

Voordat het toernooi begint zal Clijsters nog een oefenpartij spelen om zichzelf te testen. De nummer twee van de WTA-ranglijst moet het in de eerste ronde van de Australian Open opnemen tegen Cho Yoon-jeong uit Zuid-Korea. Die match wordt aanstaande dinsdag gespeeld.

Travestiete kemphaan ontdekt

Esposa had ons via de nieuws-submit te melden:

OpmerkelijkVogelkenner Joop Jukema uit Oosterbierum heeft samen met de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) een travestiete kemphaan ontdekt. De vogel vertoont ook nog eens homofiel gedrag. Jukema doet al sinds 1981 intensief onderzoek naar kemphanen.

Volgens Jukema ziet de travo-kemphaan er precies uit als een vrouwtje, maar blijkt het toch een mannetje te zijn. Het paart opvallend genoeg ook met echte mannetjes. De vogelaar zegt dat er nu vier typen kemphanen bekend zijn: twee soorten mannetjes (de een met een miniterritorium, de ander zonder), het vrouwtje en de nu ontdekte variant.

De travestiete kemphaan is faar gedoopt; het Friese woord voor aartsvader. Door zijn uiterlijk weet de faar mannetjes te verleiden tot paringsgedrag. Het beestje mag overigens wel dezelfde verenkleur hebben als een vrouwtje en de helft kleiner zijn dan een normaal mannetje, zijn testikels zijn weer veel groter dan bij gewone mannetjes.


Kemphanen (rechts een vrouwtje, waar de faar dus op lijkt)

Trouw aan het beestje

Er zijn een hoop tekenen dat je sociale leven niet helemaal op peil is. Webloggen op een van de grotere blogs is er één van. Ook kan je gerust zeggen dat het enigzins apart is om maar te besluiten om te gaan trouwen.

Tenminste, dat is vooral een teken als je 10 dollar betaald aan een of ander raar persoon met een webiste. Deze persoon is natuurlijk de slechtste niet en stuurt je een verklaring op dat je officieel getrouwd bent met je huisdier.

Luid gebulder in de nacht in Rotterdam

Klaas_V en MissHobje hadden ons via de nieuws-submit te melden:

AlgemeenEen bulderend geluid vanuit het Botlekgebied heeft vannacht rond 02:00 uur vele Rotterdammers uit hun slaap gehouden. Het bulderend geraas was in de hele stad te horen en leidde tot talloze verontruste telefoontjes naar de politie.

Oorzaak van het geraas was een technisch probleem bij Shell Pernis. Het geluid werd veroorzaakt door een lekke stoomleiding. Ook brak er een brandje uit. Rond 03:00 uur was alles weer onder controle.

Belgisch moslimorgaan boos na protest Gaia

AlgemeenIn België is de Moslimexecutieve, het officiële overlegorgaan tussen moslims en de Belgische overheid, voornemens een racismeklacht in te dienen tegen dierenrechtenorganisatie Gaia (Global Action in the Interest of Animals). Reden is een betoging die Gaia op 10 januari hield tijdens het offerfeest voor het pand van de Moslimexecutieve in Brussel.

De dierenrechtenorganisatie protesteerde tegen het overlegorgaan omdat die zijn achterban onvoldoende zou hebben geïnformeerd over de mogelijkheden tot legale rituele slachtingen, en thuisslachtingen zou promoten. Gaia doopte het overlegorgaan voor die gelegenheid om tot 'Executief voor illegale thuisslachtingen'.

Volgens de Moslimexecutieve heeft Gaia zich tijdens de protesten schuldig gemaakt aan het ''aanzetten tot rassenhaat en religieuze opruiing''. Volgende week wil de executieve een klacht indienen tegen Gaia en haar voorzitter Michel Vandenbosch.

De Gaia-voorzitter noemt de aantijgingen van de Moslimexecutieve ''bijzonder grof, compleet absurd en een grove schande.'' Volgens Vandenbosch heeft zijn organisatie niets anders gedaan dan het uitoefenen van het recht op vrije meningsuiting: ''Het is ons recht om op te komen voor de dierenrechten en toe te zien op de naleving van de wet op het dierenwelzijn.'' De voorzitter heeft de thuisadvocaat van Gaia opdracht gegeven om te onderzoeken of er een tegenklacht wegens laster kan worden ingediend.


Protest van Gaia van vorige week

EK Allround gaat toch door

Het EK Allround kan toch doorgaan. Na een nacht hard werken bleek om acht uur 's ochtends de ijsmachine weer goed te werken.

Gisterenavond zag het er nog naar uit dat het hele EK zou moeten worden afgelast. Vanochtend viel er echter goed nieuws te melden. Er kan vandaag weer gewoon worden geschaatst in Hamar. Doordat er nog veel afstanden moeten worden verreden, wordt de zondag een volle dag voor de schaatsers.

Het tijdsschema is als volgt:
12.00: 5000 meter heren
14.45: 1500 meter dames
15.45: 1500 meter heren
16.53: 5000 meter dames
19.00: 10000 meter heren


Het ijs gisterenavond in Hamar.

Hello World

Je bent als je hier zit vast al een klein beetje een nerd, als nerd ken je dan natuurlijk ook het begrip "Hello world". Mocht je dat niet kennen dan hier nog een korte uitleg.

"Hello World" is het eerste dat je leert doen in een nieuwe programmeertaal. Als groentje zijn het de eerste dingen die je invoert en bijvoord in PHP zal het zijn :
<?php
// Hello World in PHP
echo 'Hello World!';
?>

Er zijn echter natuurlijk ook weer nerds die het nog iets uitgebreider aanpakken. Hier een lijst met zo'n beetje iedere mogelijke taal.

How to dance

Persoonlijk, als niet danser, kan ik me in een discotheek nogal vermaken door lekker aan de bar te hangen en te kijken hoe de mensen die niet kunnen dansen dat toch proberen.

Ikzelf weet dat ik er gewoon helemaal niet aan moet beginnen. Maar als het jou nogal eens gebeurd dat je raar aangekeken wordt tijdens het tentoonspreiden van je moves is deze kleine maar toch handige cursus best handig.

Piem0l functioneringsproblemen

Heb jij na het lezen van dit blogje ineens het idee dat je problemen hebt met het functioneren van je piem0l? Dan zou je hier eens moeten kijken. Deze site stelt je zeer waarschijnlijk op veel vlakken gerust.

Q: When erect, it bends like a banana.
A: That's normal - a straight penis is quite rare.

If you have the typical curve of 30 degrees or less (like a banana) it shouldn't cause trouble. But if your curve is more severe or if intercourse is painful, you may be among the 2% of men who have Peyronie's Disease. It's caused by scar tissue brought about by erection bending mishaps, you know vacuum cleaners and the like!!

This scar tissue doesn't expand and that causes the erection to curve. A urologist can prescribe drugs or surgery to straighten it out.

Zenders schrappen serie na christelijk protest

Priester Daniel en JezusEen aantal lokale Amerikaanse tv-zenders heeft een spraakmakende serie over een pillenslikkende priester na de eerste aflevering van de buis gehaald. De zeven zenders, voornamelijk uit het zuiden van de Verenigde Staten, kregen duizenden klachten binnen over The Book of Daniel, met acteur Aidan Quinn in de titelrol.

Quinn spreekt als priester Daniel met een imaginaire Jezus, die hem van advies voorziet. Het verschijnen van Jezus in de serie stootte echter veel christenen tegen de borst. De homoseksuele zoon en de marihuanadealende dochter van de priester werkten ook niet mee aan een christelijke acceptatie. Andere klachten gingen over het taalgebruik en het voorkomen van seks. De American Family Association, een pressiegroep voor normen en waarden, had kijkers opgeroepen te protesteren bij de tv-zenders.

Elden Hale Jr., directeur van het tv-station WSMV uit Nashville, was vooral onder de indruk van de hoeveelheid en de inhoudelijke verscheidenheid aan reacties, zo verklaarde hij tegenover de media. NBC, de nationale zender die de serie produceerde, betreurt de actie van de lokale zenders. "The Book of Daniel is een kwaliteitsdrama over een priester en zijn familie, en de eigentijdse problemen waarmee ze worstelen. We vertrouwen erop dat de meeste kijkers de serie wel zullen waarderen", liet men weten via een verklaring. In de regio's waar de aan NBC verbonden zenders de serie weigeren uit te zenden, hoopt de producent andere zenders te interesseren.

Feitjes

Het hele leven draait om feitjes en het weten van bepaalde zaken. Ben jij nou niet het type dat een vlammende openingszin heeft als er een pijnlijke stilte is of ben je gewoon een beetje dom, dan is deze site wel iets voor jou.

Een kleine greep uit de weetjes:
In 1647 the English Parliament abolished Christmas.
Before it was stopped by the British, it was the not uncommon for women in some area's of India to choose to be burnt alive on their husband's funeral pyre.
It was the custom in Ancient Rome for the men to place their right hand on their testicles when taking an oath. The modern term 'testimony' is derived from this tradition.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.