Dementieva, Williams in eerste ronde onderuit

Olga (Nuongirl)
Zowel de Russische Elena Dementieva als de Amerikaanse Venus Williams zijn in de eerste ronde van de Australian Open onderuit gegaan.

De als negen geplaatste Dementieva ging met 5-7 en 2-6 onderuit tegen Julia Schruff. De Russische had veel moeite om haar eigen servicegames te behouden. Ze sloeg maar 58 % van haar eerste services in, maakte 12 dubbele fouten en leverde zesmaal haar opslag in.

In de eerste set liep Schruff, die dit jaar in Auckland en Canberra de kwartfinales wist te halen, al snel uit naar een 5-1 voorsprong, maar Dementieva wist terug te komen naar 5-5. Daarna trok de Duitse de wedstrijd geheel naar zich toe.

De 18-jarige Bulgaarse Pironkova zorgde voor een grote stunt door Venus Williams te verslaan. In haar eerste wedstrijd in een Grand Slam was de Bulgaarse met 2-6, 6-0 en 9-7 te sterk voor Williams. Aanvankelijk was ze kansloos tegen Williams, maar in de tweede set liet ze de Amerikaanse alle hoeken van de baan zien.

In de derde set wist Williams van een 3-5 achterstand terug te komen naar een 6-5 voorsprong, maar Pironkova liet zien over en flinke portie vechtlust te beschikken, en brak Williams terug en ging uiteindelijk met de overwinning aan de haal.