Darter Jelle Klaasen gehuldigd in Vlijmen

Icoon DartsDarter Jelle Klaasen is vanavond gehuldigd in partycentrum De Apollo in Vlijmen (Noord-Brabant). De 21-jarige Klaasen schreef gisteravond de Lakeside, het meest prestigieuze dartstoernooi van de wereld, op zijn naam. Hij is daarmee de jongste winnaar uit de geschiedenis van het toernooi.

Klaasen werd groots onthaald in het partycentrum, waar hij met zijn club Broken Arrows altijd dart. Ruim driehonderd mensen waren gekomen om de darter toe te juichen. Klaasen zei "overweldigd te zijn door alle aandacht". "Ik begin nu pas te beseffen wat ik bij de mensen hier heb losgemaakt. Dit is ongelooflijk." De darter had een hoop beveiligingspersoneel en cameraploegen - twaalf in getal - om zich heen, waardoor het publiek hem amper kon zien. "Het is een gekkenhuis. Ik zag hem vanavond ook weer voor het eerst", zo zei zijn moeder.

De Lakeside-winnaar wil dinsdag een rustige dag met zijn familie doorbrengen. Woensdag zal hij ook worden gehuldigd in zijn woonplaats Alphen. Hier wordt een nog grotere happening verwacht, zo zei de burgemeester van Alphen-Chaam, die toekeek bij de eerste huldiging. "Alphen is helemaal Jelle-gek. Het is omgedoopt tot Jelle-dorp, overal hangen borden 180."


Jelle Klaasen zondag na zijn winst