FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 13 november 2005

Huisje (boompje) beestje

Voor startende huizenkopers is het verdomd lastig om aan een huis te komen. Met een klein startkapitaal koop je niet zoveel, maar de truc is om dit zo efficiënt mogelijk te besteden. Een groot financieel expert hoef je er niet voor te zijn en een extra beetje ervaring voordat je de huizenmarkt opgaat is nooit weg. Ik deed het na enig oefenen in 15 jaar en 3 maanden. In de reacties kun je jouw makelaarspotentieel kwijt.
En als je na 30 jaar nog steeds aan de grond zit dan kan je altijd nog in een hutje op de hei gaan zitten met wat schapen. Lekker goedkoop en die beestjes zijn ook leuk.

Vermist gezin uit Zeist terecht

Vince_Taylor, FdBeer en Yardie hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen De familie Kas uit Zeist is terecht. Het gezin werd sinds half augustus vermist. Zondagmiddag doken zij op in een gehuurde Volkwagen Bora in de buurt van de Duitse plaats München. De vader van het gezin is gearresteerd op verdenking van oplichting en poging tot brandstichting. Nederland heeft om zijn uitlevering gevraagd. De moeder en de vier kinderen maken het goed. Zij zijn opgevangen in een tehuis en keren zo snel mogelijk terug naar Nederland.

De familie Kas verdween uit hun huis in Zeist, nadat twaalf mensen aangifte deden tegen de vader van het gezin. Hij is eigenaar van een autorijschool. De gedupeerden betaalden voor rijlessen die zij nooit kregen.

De opmerkelijke verdwijningszaak kreeg veel media-aandacht. De politie ontving veel bruikbare tips over de mogelijke verblijfplaats van het gezin. De familie werd voor het laatst gesignaleerd op 6 oktober in het Overijsselse Hardenberg. Daarna werd niets meer van hen vernomen.

Drie mannen verdacht van verkrachting 15-jarige

Vince_Taylor en Baneun666 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De politie heeft zondag drie mannen aangehouden die verdacht worden van de verkrachting van een 15-jarig meisje uit Waalwijk. De drie verdachten zijn inwoners van Dongen en zijn zeventien, achttien en negentien jaar oud.

De politie heeft de drie opgepakt na een verklaring van het meisje waarin zij zegt door de drie tot seksuele handelingen te zijn gedwongen en verkracht te zijn. De verkrachting had plaats nadat ze door de oudste met de auto was thuis opgehaald. Die wilde met haar een eerdere ruzie uitpraten, echter zaten in de auto nog twee anderen.

Het slachtoffer werd in de auto misbruikt en daarna uit de auto gezet. Hangende het onderzoek zijn de drie ingesloten.

Mythisch monster verliest status bedreigde diersoort

Icoon X-factorEen Zweeds zeemonster, wiens bestaan nooit is aangetoond, is door de nationale regering van de lijst van bedreigde diersoorten gehaald. Het beest, waarvan wordt geloofd dat hij al honderden jaren in het Storsjon-meer leeft, is voor jagers inmiddels een gewilde prooi.

Al jaren roepen groepen mensen een groot slangachtig wezen te zien in het Storsjon-meer, in het Noordwesten van Zweden. De vele verklaringen zorgden er in 1986 voor dat de lokale overheid het zeemonster op de lijst van bedreigde diersoorten zette.

De lokale overheid heeft nu, na aandringen van de Zweedse regering, het gedrocht van de bedreigde diersoortenlijst geschrapt. Hoewel ze nog steeds vasthoudt aan het idee dat er een heus monster in het meer leeft. "Hij bestaat, voor héél veel mensen. We moeten maar instemmen met de beslissing om hem van de lijst te schrappen. Alleen maar omdat zijn bestaan nooit wetenschappelijk is bewezen", aldus een woordvoerder van de lokale overheid.

Het zogeheten "Storsjo-monster" werd voor de eerste keer genoemd in 1635. Sindsdien zijn er honderden van ooggetuige-verslagen die reppen over een zeemonster. Het beest wordt onder andere beschreven als "een slangachtig dier met een hondenkop en vinnen op zijn nek". Tot nu toe bestaat er geen enkele duidelijke foto van het broertje van het monster van Loch Ness.

Schilderij van het 'zeemonster'
Schilderij van het 'zeemonster'

Record voor Minnesota Vikings

Ondanks dat het seizoen voor de Minnesota Vikings tot nu toe allesbehalve prettig verloopt, kunnen de noorderlingen sinds afgelopen zondag wel een positief record laten bijschrijven. Ze werden het allereerste team dat een return-hattrick liet noteren.

Na het uitvallen van quarterback Daunte Culpepper met een drietal gescheurde kniebanden en cornerback Fred Smoot met een gebroken sleutelbeen, de perikelen rondom een boottochtje dat in een orgie uitmondde en de slechtste seizoensstart in decennia is er dus toch iets positiefs te melden over de Minnesota Vikings.

Op de eerste play in het tweede kwart onderschepte Darren Sharper een pass van New York Giants-quarterback Eli Manning en bracht deze 92 yards terug naar de endzone van de Giants. Ondanks dat de Giants 190 yards meer offense hadden behaald (196-6) gingen de Vikings daardoor met 7-6 aan de leiding. De eerste play van het derde kwart werd de aftrap, genomen door de Giants, gevangen door Koren Robinson. 86 yards verderop kwam hij tot stilstand in de endzone van de Giants. Een kleine tien speelminuten later puntte Jeff Feagles van de Giants de bal tot aan de Vikings' 29-yard lijn. Mewelde Moore vond dat blijkbaar te ver van de endzone van de Giants verwijderd en bracht de bal 71 yards dichterbij: touchdown. Door deze drie scores zijn de Minnesota Vikings het eerste team in de geschiedenis van de NFL die in een wedstrijd op drie verschillende soorten returns een touchdown scoren. Overige mogelijke returns zijn die van een fumble en geblokte punt of field goal.

Gevangenen bang na Schipholbrand

aleko77 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MisdaadVeel criminelen die in Nederlandse gevangenissen zitten, zijn bang en boos na de Schipholbrand, waar op 27 oktober elf doden zijn gevallen. Dat is de uitkomst van een onderzoek van de Europese Organisatie ter bescherming van de Rechtspositie van Gedetineerden (EORG).

De gedetineerden zijn van mening dat er 's nachts niet voldoende personeel aanwezig is. Als er door een gevangene op de deur gebonst wordt, is er geen bewaker in de buurt die het hoort en mocht het elektronisch alarm afgaan, moeten de bewakers van ver komen. Dit alles zou door bezuinigingen komen. Het zou dus vooral gevaarlijk zijn bij brand of een hartaanval. De gedetineerden houden volgende week een zitactie om aandacht te vragen voor het probleem.

Wereldrecord Hedrick op 5.000 meter

Chad Hedrick heeft een sensationeel wereldrecord gevestigd op de 5.000 meter. De Amerikaan kwam tijdens de wereldbekerwedstrijd in Calgary tot een tijd van 6.09.68, ongeveer vijf seconden onder het oude record van Jochem Uytdehaage.

Hedrick bleef zijn hele race onder de tijd van Uytdehaage, al stond het record toen al op naam van Eskil Ervik, die 6.12.19 klokte. De Amerikaan reed consequent rondjes van onder de 29.5 en liep steeds verder weg van zijn directe tegenstander Øystein Grødum. Carl Verheijen eindigde zeer knap als tweede en troefde in een onderling duel Gianni Romme af. Met 6.11.79 is Verheijen sinds vanavond de nieuwe Nederlandse recordhouder. Eskil Ervik finishte als nummer drie in een Noors record.

De andere Nederlanders presteerden wisselend. Sven Kramer reed met 6.15.13 een persoonlijke toptijd en maakte indruk. Datzelfde gold voor Bob de Jong. Rintje Ritsma vierde na een aantal jaar afwezigheid zijn rentree in het WB circuit. De Beer uit Lemmer wist zich niet in de top te plaatsen, maar pakte met 6.24.47 wel een persoonlijk record. Gianni Romme reed zeer zwak en moest genoegen nemen met een plaatsje in de achterhoede. Schaatsbelg Bart Veldkamp – een andere ancien – stelde eveneens wat teleur en eindigde als negentiende.


Uitslag 5.000 meter mannen:

#NaamLandTijd
1C. HedrickVS6.09.68 (WR)
2C. VerheijenNED6.11.79 (NR)
3E. ErvikNOO6.12.19 (PR)
4B. de JongNED6.14.37 (PR)
5S. KramerNED6.15.13 (PR)
6O. GrødumNOO6.15.50 (PR)
7L. Sætre
NOO6.19.15 (PR)
8E. FabrisITA6.19.66
12R. RitsmaNED6.24.47 (PR)
14G. RommeNED6.27.88

Jong Oranje gelijk tegen Slovenië

Jong Oranje heeft een goede stap in de richting van het EK in 2006 gezet. In Celje speelde het elftal van bondscoach Foppe de Haan met 0-0 gelijk tegen Jong Slovenië.

In de aanloop naar het eerste duel van het tweeluik tegen Slovenië kende de ploeg van bondscoach Foppe de Haan de nodige problemen. Net als het ‘grote’ Oranje werd het kleine broertje geteisterd door blessures. Zo moesten onder andere Afellay, Jenner en Luirink verstek laten gaan voor de belangrijke tweestrijd. Het koste de Haan heel wat gepuzzel om de opengevallen posities in het elftal naar behoren in te vullen, maar uiteindelijk kreeg de Friese patron een representatief 4-3-3 binnen de krijtlijnen.

Deze elf hadden het in de eerste vijftien minuten knap lastig met de Sloveense ploeg. Niet doordat Slovenië, zoals verwacht werd een menselijke muur uit de grond stampte, maar door de offensieve intenties van het team. De Slovenen trokken het initiatief vanaf de aftrap naar zich toe. Tot veel kansen leidde dit echter niet, op een kopbal van Hadzic na, die net naast het doel van Boy Waterman verdween. Oranje stelde daar weinig tegenover. Dat kwam voornamelijk omdat Nederland in de beginfase de bal niet in de ploeg wist te houden.

Halverwege de eerste helft draaide het spelbeeld. Nederland kreeg meer grip op het spel van de tegenstander en de Slovenen werden gedwongen om hun defensieve spelopvatting van stal te halen. Desondanks resulteerde de druk van Jong Oranje in een aantal goede mogelijkheden. Vooral Klaas Jan Huntelaar was een aantal keren dicht bij een treffer, maar telkens lag de Sloveense keeper Samir Handanovic in de weg. De goalie wist met enkele fraaie reddingen de schoten van de spits van SC Heerenveen uit zijn doel te boksen.

Een minuut na rust mocht Huntelaar nogmaals proberen om de bal langs de Sloveense keeper te schuiven, maar ook oog-in-oog verloor de spits de strijd met Handanovic. Hetzelfde overkwam hem diep in de tweede helft, toen de doelman van het Italiaanse Treviso wederom een te grote sta-in-de-weg bleek te zijn voor Huntelaar. Doordat Slovenië ook in het tweede bedrijf niet bij machten was om een vuist te maken, bleef het logischerwijs bij een doelpuntloos gelijkspel.

Slovenië – Nederland 0-0

Opstellingen:

Slovenië: Handanovic, Ilic, Suler, Mörec, Hadzic, Matic, Bozicic (Urbanc/'46), Zatkovic (Zinko/'37), Jokic, Birsa, Burgic (Robnik/'88).

Nederland: Waterman, Tiendalli, Kruiswijk, Zomer, Braafheid, Zuiverloon (Elia/'59), Aissati, Schaars, De Ridder, Huntelaar, Owusu Abeyie (Verhoek/'64).

Politie houdt grote drugscontrole in Brabant

Icoon PolitieBij een grote anti-drugsactie van de politie in Midden- en West-Brabant is twee liter ghb, 99 xtc-pillen, anderhalve kilo amfetamine en vijftien gram ketamine gevonden in Etten-Leur. De vangst werd gedaan rond 22:10 uur bij een tankstation aan de Oostpoort in de auto van een 27-jarige man uit Etten-Leur.

De politie spreekt van een 'grootscheepse' anti-drugsactie op zaterdagavond en nacht in horecagelegenheden, op de snelweg en op straat. De politie wil met de actie laten zien dat drugs "pertinent niet thuishoren in de uitgaanswereld".

Tussen 20:00 uur en 23:00 uur werden in Tilburg alle coffeeshops in de binnenstad gecontroleerd. Bij slechts twee zaken bleek alles in orde. Bij een fouilleeractie werd rond 01:00 uur een 24-jarige automobilist aangehouden die een mes, 15 xtc-pillen, 15 gram coke en verschillende lege cokezakjes bij zich had.

Friesinger oppermachtig op 1.500m

Anni Friesinger heeft in Calgary met overmacht de eerste wereldbeker over 1.500 meter gewonnen. Zij was bijna anderhalve seconde sneller dan haar landgenote Pechstein. Pauline van Deutekom en Ireen Wüst schaatsten het Nederlands record van Annemarie Thomas uit de boeken, Van Deutekom was 0,02 sneller dan Wüst.

In de eerste rit zette Ireen Wüst meteen een sterke tijd op de borden, dankzij een sterke slotronde kwam zij zelfs onder het Nederlandse record uit 1999 van Annemarie Thomas. De tijd van Wüst was 1.55,45, 0,05 sneller dan Thomas destijds. Dit record bleef niet lang op Wüsts naam staan, Pauline van Deutekom dook er zelfs nog 0,02 onder (1.55,43) en was daarmee ook de snelste tot op dat moment.

Deze tijd bleef staan tot Claudia Pechstein het ijs op kwam, de Duitse liet 1.54,92 noteren. De winnares van de 3.000m van gisteren, Cindy Klassen, was onderweg sneller dan Pechstein, maar moest dit in de slotronde bekopen. Anni Friesinger, de wereldrecordhoudster, ging in de slotrit snel van start en ging met een halve seconde voorsprong op haar eigen wereldrecord de laatste ronde in. Dit kon zij niet vasthouden, maar de Duitse was wel ruim sneller dan Pechstein. Hierdoor schreef Friesinger de eerste wereldbeker over 1.500 meter op haar naam. De jonge Nederlandse vrouwen draaiden sterk mee in de top, in tegenstelling tot de gevestigde orde, De Loor en Groenewold, die buiten de top tien eindigden.

Uitslag WB 1.500 meter vrouwen

PlaatsNaamLandTijd
1Anni FriesingerDuitsland1.53,48
2Claudia PechsteinDuitsland1.54,92
3Kristina GrovesCanada1.55,15
4Cindy KlassenCanada1.55,24
5Pauline van DeutekomNederland1.55,43
6Ireen WüstNederland1.55,45
7Jennifer RodriguezVerenigde Staten1.55,56
8Chiara SimionatoItalië1.55,75
14Renate GroenewoldNederland1.57,81
16Barbara de LoorNederland1.58,28

Jongen (13) verdrinkt onder vlot

In Hoogwoud is zondag een 13-jarige jongen verdronken. Een politiewoordvoerder verklaarde dat de jongen verdronk doordat hij onder een vlot kwam vast te zitten dat omgeslagen was. Het slachtoffer was samen met wat andere jongens op dat vlot aan het spelen in een sloot achter de Oosterboekelweg.

De brandweer wist de jongen pas een half uur na het omslaan van het vlot te bevrijden. Het slachtoffer werd na reanimatie overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn, waar hij even later overleed.

Vlaar heeft zijn beslissing gemaakt

Ron Vlaar heeft een beslissing genomen over zijn toekomst. De verdediger van AZ weet voor welke club hij graag wil spelen, maar zal het AZ worden of Ajax?

"Wat ik heb beslist, daar laat ik me nog niet over uit, maar ik wil wél snel duidelijkheid. Mijn zaakwaarnemer Arnold Oosterveer is er mee bezig", aldus Vlaar tegenover RTV Noord-Holland.

Vlaars mogelijke overgang naar de Amsterdamse club was de laatste week veel in het nieuws. Het talent heeft geen basisplaats bij AZ en in de wedstrijden die hij wel meedoet maakt hij meestal geen goede indruk. Vlaar heeft in Alkmaar een jeugdcontract tot medio 2007.

Zaterdagavond speelde de Hensbroeker een negatieve hoofdrol tijdens de vrienschappelijke interland Nederland - Italië (1-3). Bij alle tegengoals was Vlaar betrokken.

Leraar veroordeeld tot 750 zweepslagen

Icoon Shocking Een leraar uit Saudi-Arabië krijgt een celstraf en 750 zweepslagen. De man is veroordeeld omdat hij met leerlingen over de Bijbel discussieerde en zich positief uitliet over de joodse bevolking. Dat schrijft de Saudische krant Al-Madina vandaag.

In Saudi-Arabië is het verboden om in het openbaar een andere godsdienst te belijden. Na de actie van de leraar hebben leerlingen en collega's van de middelbare school aangifte gedaan. De man gaat in hoger beroep tegen de opgelegde straf.

De Dam is 'een grote commerciële bende'

Icoon PolitiekDe Dam in Amsterdam is een grote commerciële bende geworden. Tot die conclusie komt de lokale afdeling van D66. De partij heeft de notie 'Dam waardig' uitgebracht, waarin gepleit wordt om het centrale plein 'een rustpunt in de drukke stad' te maken.

De Dam begint te veel een evenementenplein te worden. De kermis is nog maar net vertrokken of een kerstmarkt met bijbehorende ijsbaan wordt opgebouwd. D66 hekelt vooral het commerciële karakter van de evenementen die voor het Koninklijk Paleis plaatsvinden. De Democraten zijn van mening dat de gemeente zelf meer activiteiten op het plein moet gaan organiseren.

Vieira wilde niet weg bij Arsenal

Als het aan Patrick Vieira had gelegen had hij nu nog steeds bij Arsenal gespeeld. De middenvelder vertelde aan News of the World dat zijn vertrek naar Juventus afgelopen zomer niet geheel vrijwillig was.

“Arsenal heeft niets gedaan om mij te behouden. Ik wilde mijn carrière bij Arsenal afsluiten en nog minimaal drie jaar blijven, maar de club besloot mij te verkopen”, aldus Vieira. Juventus betaalde 20 miljoen euro voor de Fransman, die in totaal acht seizoenen voor de Engelse club speelde.

“Ieder jaar zijn er wel aanbiedingen geweest, maar evenzovaak wilde de club mij behouden. Afgelopen zomer was de club neutraal, ze lieten niet merken door te willen met me. Als ze op de manier met me hadden gepraat net zoals die zomers daarvoor, dan had ik nu nog voor Arsenal gespeeld”, vertelt Vieira. De international is duidelijk niet tevreden met de houding van zijn ex-werkgever. Bij Juventus speelde hij tot dusver acht duels, waarin hij drie keer scoorde.

VOR: Twee favorieten al terug naar haven

Zeven boten vertrokken gisteren uit de haven van Vigo, Spanje, voor de eerste etappe die eindigt in Kaapstad. Na één dag racen zijn al twee boten in de problemen geraakt. Beide boten hebebn vannacht schade opgelopen in het zware weer waar men doorheen voer.

Twee favorieten voor de eindoverwinning, Pirates of the Caribbean en Movistar, moesten terug naar een haven voor reparaties. Beide hebben problemen met de kiel. Bij de Movistar is er een ophanging van een van de hydraulische pompen afgebroken, deze zorgen voor de verplaatsing van de kiel onder de boot. De Movistar vaart nu richting Cadiz, Spanje, om te bekijken wat de schade is.

Bij de Pirates is er ook een probleem met de hydrauliek voor de kiel, hierdoor is er een lek aan boord ontstaan. De Pirates varen nu terug naar Cascais, Portugal, en hebben gemeld dat ze stoppen met racen. Het is nog niet bekend of dit alleen voor deze etappe is of voor de volledige race.

Op dit moment ligt de ABN AMRO Twee aan kop. Ze namen de leiding over van de ABN Eén nadat deze vannacht problemen kreeg met de besturing en terugviel. De ABN Eén ligt nog wel tweede voor de Brazil 1.

Man wil eigen spiegelbeeld te lijf gaan

Funkamental en FdBeer hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Domme criminelenEen 23-jarige Bosschenaar raakte zaterdagmiddag dusdanig opgefokt van zijn eigen spiegelbeeld in de ruit van een bedrijfspand dat hij zijn weerkaatsing te lijf wilde gaan. Hij probeerde het spiegelbeeld een trap te verkopen, maar verwondde met de drieste actie enkel zijn eigen been doordat de ruit brak.

Een oplettende getuige volgde de man, en wist de gealarmeerde politie later te vertellen dat hij een in de buurt gelegen coffeeshop was binnengegaan. Daar konden agenten de verdachte arresteren.

Jongen en meisje vallen door dak showroom

Icoon Opmerkelijk Een meisje (13) uit Zwijndrecht en een jongen (17) uit Dordrecht zijn vanmiddag gewond geraakt toen ze door door een lichtkoepel van een autobedrijf zakten en zes meter de diepte instortten. Het ongeluk gebeurde bij een autobedrijf aan de Walraven van Hallstraat in Zwijndrecht. Wat de twee op het dak deden, is nog onduidelijk.

Het tweetal zat op het dak toen het meisje ineens half door een plastic lichtkoepel viel. De jongen probeerde haar vast te grijpen met als gevolg dat beiden naar beneden vielen en in de showroom terechtkwamen. Het meisje liep verwondingen op aan haar hiel en pols. De jongen is met vermoedelijk hoofd- en rugletsel naar het ziekenhuis in Dordrecht gebracht.

GP Masters uitslag race

Nigel Mansell heeft de eerste wedstrijd van de GP Masters gewonnen op het circuit van Kyalami, Zuid-Afrika. De Brit was sneller dan Fittipaldi op plaats twee en Patrese op plek drie.

De coureur vertrokken rustig en het leek wel of ze hadden afgesproken dat er de eerste paar rondes niet zou worden ingehaald. Toch betekende dit niet dat er niets gebeurde want Johansson spinde al in ronde twee. Dit veroorzaakte ook meteen de eerste en laatste safety car situatie van de race.

Jan Lammers deed het goed, maar zakte tegen het einde van de race ver terug. Dit kwam waarschijnlijk door een probleem met zijn wagen. Hij verloor namelijk in één ronde zonder een aanwijsbare reden vier plaatsen. De teambaas van het Nederlandse A1GP team wist uiteindelijk als negende te finishen.

Andrea de Cesaris viel het meeste op tijdens de race. De fanatieke Italiaan liet vooral in het laatste deel van de race zien dat hij het hard rijden nog in de vingers had. Ook Warrick was nog één van de weinig coureurs die tot aan het vallen van de vlag snel rond bleef rijden.

De twee mannen vooraan, Mansell en Fittipaldi, bleven de hele race dicht bij elkaar. In de laatste ronde probeerde de Braziliaan nog wel aan te vallen, maar hij zat te ver achter de Brit om echt gevaarlijk te worden.

Uitslag GP Masters Kyalami

plaatsnummerteamcoureurrondestotaaltijdachterstand
1 5 Team Altech Mansell Nigel 30 50:55.154 -
2 7 Team LG Fittipaldi Emerson 30 50:55.562 00.408
3 6 Team Goldpfeil Patrese Riccardo 30 51:15.816 20.662
4 22 Team Unipart De Cesaris Andrea 30 51:16.854 21.700
5 12 Team Lixxus Warwick Derek 30 51:17.007 21.853
6 14 Team Phantom Stuck Hans-Joachim 30 51:18.355 23.201
7 11 Team Unipart Danner Christian 30 51:19.272 24.118
8 17 Team Altech Cheever Eddie 30 51:27.359 32.205
9 9 Team LG Lammers Jan 30 51:27.932 32.778
10 8 Team Altech Salazar Eliseo 30 51:38.573 43.419
11 25 Team Lixxus Tambay Patrick 30 52:06.738 1:11.584
12 28 Team Golden Palace Arnoux Rene 30 52:07.890 1:12.736
13 26 Team GMFLaffite Jacques 13 43:44.471 17 ronden
14 2 Team Phantom Johansson Stefan 2 3:33.040 28 ronden

Petacchi twijfelt over deelname aan Giro

Alessandro Petacchi is niet te spreken over het routeschema van de Giro, dat gisteren werd gepresenteerd. De spurtbom overweegt zelfs de ronde van zijn eigen land te mijden.

Petacchi, volgend seizoen actief voor Milram, is na bestudering van het parcours geschrokken: ”Het is een loodzware Giro, met maar vijf etappes voor de sprinters. Dat is op zijn zachtst gezegd veel te weinig.” De Italiaanse veelvraat denkt er zelfs aan de Giro te schrappen uit zijn programma, ten faveure van de Tour: ”Ik ga eens goed nadenken en het rittenschema van de Ronde van Frankrijk nog maar eens nauwkeurig bestuderen. Misschien moet ik mijn programma maar wijzigen en de Tour verkiezen boven de Giro.”

Petacchi won liefst negentien ritten tijdens de afgelopen drie Giri. Dit jaar gaf hij forfait voor de Tour, maar reed hij naast de Giro wél de Vuelta. Op het wereldkampioenschap maakte hij zijn favorietenrol niet waar.

Charles noemt Chinezen 'wassen beelden'

Icoon Shocking De Britse kroonprins Charles lijkt de gave van zijn vader, om gênante opmerkingen te maken over andere etnische groepen, te hebben overgenomen. De Britse krant Mail on Sunday citeerde vandaag een paar opmerkelijke uitlatingen over Chinezen vanuit persoonlijke dagboekaantekeningen.

Zo zou de kroonprins Chinese diplomaten, na de overdracht van kroonkolonie Hongkong aan China in 1997, omschreven hebben als "verschrikkelijke oude wassen beelden". Tevens noemde hij de Chinese militaire ceremonie gedurende deze overdracht "belachelijk gedoe". Charles' vader Prins Philip bracht de Britten in 1986 in verlegenheid toen hij Britse studenten tijdens een bezoek aan China waarschuwde: "Als jullie nog langer hier blijven, zullen jullie nog spleetogen krijgen."

Prins Charles is woedend over het openbaar maken van zijn dagboeknotities en overweegt een aanklacht in te dienen.

Nieuw wereldrecord 'non-stop Elvismuziek draaien'

De Belgische DJ Olav Pawlenko (34) uit Overpelt heeft gisteravond het wereldrecord 'non-stop Elvismuziek draaien' met zes uur verbeterd. Het eerdere record stond op 72 uur.

Pawlenko draaide gedurende 78 uur ononderbroken vierduizend versies en takes van 775 nummers van Elvis Presley in café 't Galerijke in Turnhout. De recordpoging werd georganiseerd door de officiële Belgische Elvisfanclub 'ElvisMatters' ter gelegenheid van Elvis' zeventigste verjaardag dit jaar.

Een gerechtsdeurwaarder heeft het nieuwe record inmiddels goedgekeurd. Volgend jaar zal het opgenomen worden in de nieuwe editie van het Guiness Book of Records. Elvis Presley zelf staat sinds 1958 te boek als meest succesvolle solo-artiest ooit.

Nu al sneeuw in Spanje

Icoon Opmerkelijk Sinterklaas mag blij zijn dat hij al in Nederland is, want in Spanje is de winter vervroegd begonnen. Grote delen van de noordelijke helft van het land liggen onder de sneeuw. Meer dan twaalf bergpassen zijn uitsluitend met sneeuwkettingen begaanbaar. In de studentenstad Salamanca in het middenwesten van Spanje, ligt al meer dan tien centimeter sneeuw.

De vroege sneeuwval is een schril contrast met de extreme hitte in het land afgelopen zomer. Dat leidde tot grote droogte en bosbranden. Nederland hoeft voorlopig niet te rekenen op sneeuw. Het is de laatste tijd behoorlijk warm voor de tijd van het jaar. Morgen is het rustig en mooi weer met flink wat zon. Vanaf dinsdag neemt de kans op een bui toe.

Canadiens eren nummers 12

De Montréal Canadiens hebben gisteren nummer 12 uit de roulatie genomen ter ere van niet een maar twee spelers. Een unicum in de geschiedenis van de NHL, waarmee de Canadiens de Boston Bruins passeren in het aantal voormalige spelers dat geëerd wordt door het niet meer gebruiken van hun rugnummer.

In het Centre Bell, thuishaven van de Habs werden Dickie Moore en Yvan Cournoyer verwelkomd door een 20000 fans, spelers van de Canadiens en Toronto Maple Leafs en door voormalig teamgenoot Jean Beliveau. Beliveau won tien Stanley Cups met de Canadiens: vijf als teamgenoot van Moore en vijf als teamgenoot en aanvoerder van Cournoyer, die vanwege zijn enorme snelheid op de eerste meters de bijnaam Roadrunner kreeg. Moore en Cournoyer waren echter nooit teamgenoten. Toen Moore de Canadiens verliet in 1963 was het Cournoyer die zijn nummer 12 kreeg toegewezen.

Moore won in zowel 1958 als 1959 de Art Ross Trophy, als de speler met de meeste punten (assists en goals) gedurende het reguliere seizoen. Cournoyer won de Conn Smythe Trophy in 1973, de award voor de meest waardevolle speler in de playoffs. De vijf opeenvolgende Stanley Cups die Montréal won ten tijde van Dickie Moore is inmiddels een 45 jaar oud record. Met 20 Stanley Cups in totaal hebben de Franstalige Canadezen een voorsprong van negen cups ten opzichte van de Toronto Maple Leafs en Detroit Red Wings.

De Canadiens hebben nu van acht spelers het rugnummer uit de roulatie genomen: Jacques Plante (1), Doug Harvey (2), Jean Beliveau (4), Howie Morenz (7), Maurice "Rocket" Richard (9), Guy Lafleur (10) en Henri Richard (16) zijn de andere Habs die al eerder op deze wijze geëerd werden. Op 11 maart zal ook nummer 5 naar het dak van Centre Bell worden gehesen ter ere van Bernie Geoffrion, die net als Moore tweemaal de Art Ross Trophy won. Deze ceremonies worden georganiseerd in het kader van de aanloop naar het honderdjarig bestaan van de Canadiens, dat in 2009 groots zal worden gevierd.

Explosies in Chinese chemische fabriek

Na een aantal explosies in een chemische fabriek in China zijn ruim 10.000 mensen geëvacueerd. Bij de explosies zijn zeker 30 mensen gewond geraakt.

De fabriek staat op een terrein van een petroleumbedrijf in de stad Jilin, in het noordoosten van China. Uit angst voor meer explosies en giftige lucht is de omgeving rond de fabriek ontruimd. De oorzaak van de minstens zeven explosies is nog niet duidelijk.


Boven de stad is een grote rookontwikkeling te zien

Nijs wint ook WB in Pijnacker

Sven Nijs heeft de wereldbekerkoers in Pijnacker op zijn naam geschreven. De leider van dit klassement was zijn Nederlandse ploeggenoot Groenendaal en diens landgenoot Gerben de Knegt te snel af. Bart Wellens kon niet mee met deze drie en eindigde pas op plaats elf.

Vanaf de eerste meters voerden de Nederlanders de forcing. De eerste ronde was het Gerben de Knegt, in de tweede nam Richard Groenendaal de kop voor zijn rekening. De eerste ronden waren er negen koplopers, daarbij de twee Nederlanders, Nijs en Wellens en een aantal Tsjechen. In de derde ronde vond de leider in de wereldbeker, Sven Nijs, het niet snel genoeg gaan en zette even aan. Niemand kon mee met de Belg. In de vierde ronde konden de sterk rijdende Groenendaal en Nijs aansluiten. Bart Wellens kon niet mee met de drie.

De Rabobank-renners Nijs en Groenendaal namen afwisselend de kop, De Knegt bleef op de derde stek zitten, tot ongenoegen van Nijs. De voorsprong nam iedere ronde toe, op twee ronden van het einde was het gat gegroeid tot 47 seconden. Aan het begin van de slotronde zette Nijs aan, waardoor Groenendaal en De Knegt zijn wiel moesten lossen.

Het was voor Nijs de vijfde wereldbekeroverwinning op rij, hij is dan ook afgetekend leider in dit klassement.

Uitslag Wereldbeker Pijnacker
1. Sven Nijs (Bel)
2. Richard Groenendaal (Ned)
3. Gerben de Knegt (Ned)

Bergwandelaars dood door vallende steen

Twee bergwandelaars van 53 en 43 jaar oud zijn gisteren omgekomen bij een ongeluk in het Oostenrijkse Tirol. De slachtoffers werden geraakt door een grote steen die per ongeluk was losgetrapt door een andere wandelaar.

Door het gewicht van de steen verloren de twee hun evenwicht en vielen 150 meter naar beneden. Zij konden niet meer levend uit het ravijn gehaald worden.

Zowel de slachtoffers als degene die de steen lostrapte zijn lid van dezelfde bergsportvereniging. Ze waren een halve kilometer verwijderd van de berghut waar zij een avondje uit gingen.

Intocht Sinterklaas goed bekeken

De live-uitzending van de aankomst van Sinterklaas in Sneek is gisteren zeer goed bekeken. Ruim tweederde van iedereen die een televisie aan had staan, keek naar de intocht. In totaal waren dat 1,8 miljoen mensen. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek (SKO). Ook vorig jaar trok de intocht van de goedheiligman 1,8 miljoen mensen.

Drie miljoen mensen zagen gisteravond hoe het Nederlands elftal verloor van Italië. De eerste aflevering van de serie 'Dit was het Nieuws' trok op Nederland 2 1,2 miljoen kijkers en behaalde daarmee een marktaandeel van zeventien procent. Naar het consumentenprogramma 'Kassa' op Nederland 3 keken ruim 1,2 miljoen mensen, goed voor een aandeel van 22,7 procent. Ook 'Mooi weer de Leeuw' op Nederland drie werd met 1,1 miljoen kijkers goed bekeken en had een marktaandeel van 15,8 procent.

Idols werd wat minder bekeken dan vorige week: 1,7 miljoen mensen zagen de talentenjacht op RTL 4.


Enrique Iglesias zoekt maatje 'extra small'

Icoon ShowbizzZanger Enrique Iglesias hoopt een nogal gevoelig persoonlijk probleem op te lossen door een eigen condoommerk op de markt te brengen. De rubbertjes van Iglesias moeten in slechts één maat gaan verschijnen, namelijk 'extra small'. Dat kondigde de 30-jarige Spanjaard aan in een interview met het Amerikaanse Houston Press.

"Ik kan nergens extra kleine condooms vinden. En ik weet uit ervaring dat dat erg genânt is. Hopelijk wordt de schaamte van andere mannen minder nu ik dit onder de aandacht breng", liet het vriendje van tennisster Anna Kournikova weten. Iglesias werd onlangs nog door een Spaans tijdschrift uitgeroepen tot 'meest sexy man'.

'Gratis OV voor aantal groepen'

Funkamental had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Vervoer Bejaarden, gehandicapten, werklozen en MBO'ers van 16 en 17 jaar moeten volgens de PvdA op werkdagen gratis met het openbaar vervoer kunnen reizen. Het plan is dat deze groepen een speciaal tegoed op een ov-chipkaart krijgen. Zo zouden ze gratis kunnen reizen met de tram, bus of metro.

Volgens Tweede Kamerlid Dijksma zitten er veel voordelen aan het 300 miljoen euro kostende voorstel, waaronder een betere doorstroming van het verkeer. Op de belangrijkste verkeersknelpunten kan er ook gratis openbaar vervoer komen voor forenzen. Dit is alleen bedoeld voor de forens die uit de auto in de bus stapt. Het bedrijfsleven zal hieraan mee moeten betalen, maar kan dan wel rekenen op een fiscale korting voor de bijdrage.

Aan het plan zitten wel een paar voorwaarden. Zo moeten de werklozen zich bijvoorbeeld melden als werkzoekende bij het Centrum voor Werk en Inkomen. Hierna krijgen zij een 3-maandskaart om gratis te reizen in hun eigen rayon van ongeveer 30 km rond de woonplaats.

-
PvdA-nota Gratis Openbaar Vervoer

Nijmeegse 'bomschoen' was goocheltruc

Icoon OpmerkelijkEen schoen die gisteren in het centrum van Nijmegen leidde tot een bomalarm, blijkt een attribuut voor een goocheltruc te zijn geweest. De door een voorbijganger aangetroffen 'bomschoen' was gevuld met een flitser, tape en draden. De omgeving van de vindplaats was door de vondst ongeveer vier uur afgesloten.

De gealarmeerde Explosieven Opruimings Commando constateerde dat het loos alarm was. Later op de avond werd meer duidelijk, toen de eigenaar, een goochelaar uit Nijmegen, zich bij de politie meldde. De schoen zat samen met goochelattributen in een tas die de goochelaar in zijn auto wilde zetten. Een dief ging er echter met de tas vandoor, en heeft vermoedelijk de schoen onderweg laten vallen.

Britten wachten liever op PS3

Met nog maar enkele weken te gaan voordat de 360 in Europa in de winkel ligt, heeft een onderzoek uitgewezen dat gamers in de UK het meest uitkijken naar de PlayStation 3.

Het onderzoek, dat in september werd gehouden door het onderzoeksbedrijf XTN Data, wees uit dat van de duizend ondervraagden 32 procent van plan is een PS3 te gaan kopen tegenover 27 procent die de aanschaf van een Xbox 360 meer ziet zitten. Hoewel dit maar een verschil is van vijf procent, is dit toch opvallend gezien de onzekerheid omtrent de release van de PS3. Over Nintendos Revolution werd overigens niets gevraagd in het onderzoek.

"This comes despite huge efforts by Microsoft to launch in time for the vital Christmas period and before Sony's 2006 launch," aldus XTN Data oprichter Greig Harper.

Het onderzoek wees tevens uit dat elf procent van de ondervraagden gebruik maakt van filesharing software voor het illegaal downloaden van games. De populairste titels zijn Rome: Total War, The Sims 2 en, uiteraard, GTA: SA. Die laatste werd volgens het onderzoek gemiddeld 75 keer per uur gedownload.

Scans Pokémon Mysterious Dungeon voor GBA en DS

Het gamesmagazine "Coro Coro" heeft enkele pagina's besteed aan de twee Pokémon Dungeon games die in ontwikkeling zijn. Pokémon Mysterious Dungeon Blue zal naar de DS komen en Pokémon Mysterious Dungeon Red naar de GBA. Zoals altijd zul je weer honderden Pokémon tegenkomen en met vele andere trainers vechten. Beide games hebben in Europa nog geen releasedatum.Verbod op gewelddadige spellen in Duitsland?

De Duitse coalitiepartners CDU, CSU en SPD hebben een voorstel-coalitieverdrag geopenbaard. Onder punt 6.3 "Opgroeien zonder geweld" (Aufwachsen ohne Gewalt) heeft men richtlijnen opgesteld over hoe men de jeugd wil beschermen tegen blootstelling aan geweld. Naast zaken als leeftijdsindicaties voor films en games en richtlijnen voor film-verhuurautomaten is ook het opmerkelijke punt "Verbot von Killerspielen" opgenomen. Welke games hieronder zouden gaan vallen is echter niet duidelijk aangezien er geen definitie is bijgesloten.

De volledige Duitse tekst kun je hier nalezen (PDF). Het stuk over opgroeien zonder geweld begint bij regel 5125.

Neem foto's in PGR3

Bizarre Creations heeft weer screenshots vrijgegeven van Project Gotham Racing 3. Niet om de polygonen of reflecties te laten zien. Deze keer gaat het juist om het nemen van screenshots.

In PGR3 zal het namelijk mogelijk zijn om tijdens iedere race de game te pauzeren en screenshots te nemen. De speler hoeft slechts de 'Start' knop in te drukken en de game gaat in foto modus. In plaats van dat de speler direct een screenshot neemt, heeft de speler in deze foto modus alle tijd om de screenshot te nemen. Daarnaast heeft de speler beschikking tot diverse opties, waardoor een standaard screenshot gemakkelijk om te toveren is in een gelikte foto.

Deze post over PGR3 is natuurlijk niet compleet zonder enkele screenshots.

Zeg "Nee!" tegen 3D!


Vroeger, toen ik nog een klein kalfje was, kocht mijn broer samen met mijn ouders 'onze' eerste PC. Natuurlijk onder het mom van 'nodig voor school' maar uiteindelijk voor bijna 90% enkel gebruikt voor spelletjes. Mijn favoriete spelletjes werden al snel duidelijk. De Commander Keens werden steeds om de beurt gespeeld, en af en toe eens afgewisseld door een willekeurig deel van Monster Bash, of een Crystal Caves-spelletje. Eigenlijk waren alle spelletjes wel goed, zolang je maar moest springen en schieten om bij het einde te kunnen komen. Sinds deze tijd is er redelijk wat veranderd in het platform-land, waar al de eerder genoemde games onder vallen. Waren de spellen eerst allemaal standaard 2D in een beperkte ruimte, tegenwoordig stelt een platform game niet veel meer voor als het niet allemaal 3D is in een zo groot mogelijke ruimte waar je vrij in rond kunt lopen waarbij je tegelijkertijd alle mogelijke items moet proberen te verzamelen. Of dit nou echt een verbetering voor het genre is, is nog maar de vraag.

Nostalgie voor maar 40 dollar

Atari heeft afgelopen zomer ter gelegenheid van het dertigjarige bestaan van Pong de Flashback 2 uitgebracht, een remake van de originele Atari 2600.

De Atari 2600, uitgebracht in 1977, was de eerste succesvolle console die gebruik maakte van cartridges. Een verschil tussen de Flashback 2 en het orgineel is dat er geen spelcassettes meer in hoeven. De remake heeft 40 games standaard ingebouwd, waaronder natuurlijk Pong en andere klassiekers als Asteroids en Missile Command.

Tot nu toe zijn er al bijna 500.000 exemplaren van de remake afgeleverd. Atari verwacht hoge verkoopcijfers door de goedkope prijs, 40 dollar voor het hele pakket. Verder denken ze ook nog dat nostalgische gevoelens en de toegankelijkheid van de games voor flinke verkopen zullen zorgen.
Vrouw springt van flat na verblinding zoon

Icoon ShockingEen Egyptische tandarts is uit een raam van driehoog gesprongen nadat ze haar zoontje aan één oog had verblind. Dit heeft de krant al-Ahkbar vandaag gemeld.

De 32-jarige vrouw had drie maanden voordat de zelfdoding plaatsvond haar zoontje voor een ooginfectie behandeld. Daarbij maakte zij hem blind aan één oog. Volgens haar man was ze sindsdien zwaar depressief. Zelf voor arts spelen komt vaak voor in Egypte, en dan hoofdzakelijk onder armen.

Beambte die spoken zag krijgt uitkering

Icoon X-factorEen ex-beveiligingsbeambte heeft een werkloosheiduitkering aangevraagd, nadat hij werd ontslagen omdat hij letterlijk en figuurlijk spoken zag. Zijn baas wilde echter niet aan de uitkeringsaanvraag meewerken, omdat hij vindt dat zijn voormalige werknemer schuldig was aan een ambtsmisdrijf.

De Amerikaanse Wade Gallegos waarschuwde in september direct zijn baas, nadat hij tijdens zijn patrouilletocht een paar spoken zag staan. Toen een hogergeplaatste even later kwam kijken, zag die echter niets. Vijf uur later hoorde Wade dat hij ontslagen was.

Nadat zijn voormalige baas te kennen had gegeven dat hij niet wilde meewerken aan de uitkeringsaanvraag, is de ex-beambte naar de rechter gestapt. Deze stelde hem in het gelijk, omdat tests hadden uitgewezen dat hij de desbetreffende avond niet gedronken en geen drugs gebruikt had. Volgens de rechter geldt het zien van spoken niet als een ambtsmisdrijf.

Al Ahly wint Afrikaanse Champions League

Het Egyptische Al Ahly heeft de Afrikaanse Champions League gewonnen. In de finale versloeg de club het Tunesische Etoile Sahel met 3-0, nadat de eerste wedstrijd in 0-0 eindigde.

De eerste goal van de finale in het Cairo's Military Academy stadion werd gemaakt door Mohamed Aboutrika. Zijn afstandsschot belandde in het doel. De tweede goal werd vlak na rust gemaakt door Osama Hosni. De late goal van Mohamed Barakat vergrootte de Egyptische feestvreugde alleen maar.

De Egyptische club heeft met de winst één miljoen dollar aan prijzengeld gewonnen. Bovendien mag de club meedoen aan FIFA Club World Championship TOYOTA Cup in Japan. "We hebben niets te verliezen, dus ik denk dat we daarheen kunnen gaan en ervan kunnen genieten", antwoordde de Portugese coach van Al Ahly Manuel Jose na afloop van de wedstrijd. "We kunnen daar in de finale komen... waarom niet?"

NHL-recordboeken worden herschreven

De nieuwe NHL heeft veel teweeg gebracht: toeschouwersaantallen zijn omhoog geschoten, er wordt meer gescoord en er worden meer penalty's uitgedeeld. Daarbij neemt het streak-gehalte buitensporige vormen aan.

De streak is een vrij algemene term. Meestal wordt de term gebruikt om een winning, losing of non-losing streak aan te duiden: een serie wedstrijden waarin achtereenvolgens respectievelijk gewonnen, verloren of niet verloren (dus winst of gelijkspel) wordt. Nu de NHL zo'n twee en een halve maand onderweg is wordt duidelijk dat recordboeken herschreven zullen gaan worden.

De Nashville Predators openden het seizoen met acht overwinningen op rij. Slechts de Toronto Maple Leafs deden het eerder beter met twaalf op rij. Een mogelijk belangrijk detail is echter dat de Predators in het vorige seizoen voor de allereerste keer in haar zevenjarige bestaan de playoffs haalden. De Leafs zijn een team van de original six en bestaan al bijna honderd jaar.

Aan de ontvangende kant stonden de Pittsburgh Penguins. Zij openden het seizoen met negen opeenvolgende verliespartijen, ondanks het feit dat zij maar liefst drie spelers hebben die in hun drafts als eerste overall werden gekozen: Sidney Crosby in 2005, Marc-Andre Fleury in 2003 en speler/eigenaar Mario Lemieux in 1984. Deze negen verliespartijen vormden een clubrecord.

De Detroit Red Wings wonnen tien jaar geleden al eens tweemaal in een seizoen negen wedstrijden op rij. Dit seizoen lieten de Wings al eens negen opeenvolgende W's aantekenen. Ook was de opening met twaalf overwinningen en slechts een nederlaag de beste seizoensopening ooit voor de ploeg uit Hockeytown USA. De Carolina Hurricanes evenaarden eerder deze week hetzelfde feit maar in plaats van het record van tien te pakken incasseerden ze voor elk van de negen overwinningen een doelpunt in de laatste wedstrijd tegen de zeer wisselvallige Atlanta Thrashers: 9-0.

Een persoonlijke streak is nog niet afgelopen voor Dany Heatley. De jonge speler die in Ottawa een nieuwe start wilde maken na zijn turbulente jaren in Atlanta heeft inmiddels al vijftien wedstrijden op rij een goal of assist laten aantekenen, een clubrecord voor de Senators.

Zoals het er nu naar uitziet zal echter de meest indrukwekkende streak ten einde gaan komen. Zesentwintig seizoenen achtereen wisten de St. Louis Blues de playoffs te halen. Nu staan de Blues echter met de handen in het haar na elf opeenvolgende verliespartijen, en slechts twee overwinningen uit de eerste zeventien wedstrijden van het seizoen. Er zijn echter nog 65 wedstrijden te spelen.

Van Basten toeschouwer bij Jong Oranje

De bondscoach van het grote Oranje, Marco van Basten, zal met eigen ogen de verrichtingen van Jong Oranje in Slovenië gaan volgen. Vanavond zal het team van bondscoach Foppe de Haan het op moeten nemen tegen de Sloveense leeftijdsgenoten, en Van Basten zal als toeschouwer aanwezig zijn.

Van Basten, die gisteren de vriendschappelijke wedstrijd tegen Italië verloor, zal niemand van zijn selectie meenemen naar Slovenië. Er is echter een kans dat die wel in actie komen, mocht Jong Oranje vanavond onderuit gaan in Slovenië. Als dat zal gebeuren dan kan Foppe de Haan aanstaande woensdag, als de return zal worden gespeeld in Heerenveen, een beroep doen op enkele speelgerechtigde internationals die deel uitmaakten van de selectie tegen Italië.

Van Kleef behoorde tot bende Mieremet en Houtman

Icoon MisdaadDe donderdag geliquideerde George van Kleef was net als de eerder deze maand doodgeschoten John Mieremet en Cees Houtman lid van een criminele bende, die zich in de jaren tachtig bezighield met hasjhandel en spectaculaire overvallen. De in 2000 geliquideerde topcrimineel Sam Klepper, eveneens lid van de Houtman-bende, was een neef van Van Kleef.

De organisatie rond Cees Houtman bestond uit jongens die samen in de Amsterdamse Kinkerbuurt waren opgegroeid en elkaar kenden uit jeugdhonken of scholen. Tussen 1982 en 1986 zou de bende ruim veertig overvallen hebben gepleegd met een totale buit van twaalf miljoen gulden. Ze kregen van de Centrale Recherche Informatiedienst (CRI) de bijnaam 'De Denkers', omdat overvallen nauwgezet werden uitgestippeld, soms met een maandenlange voorbereiding. Van Kleef was overigens afgelopen donderdag niet aanwezig bij de begrafenis van zijn jeugdvriend Houtman.

De 44-jarige crimineel werd donderdagavond in de buurt van zijn woonboot aan de Jachthavenweg in Amsterdam-Buitenveldert doodgeschoten. Hij zou nog steeds actief zijn geweest in de onderwereld, en hij was een bekende van de politie. Vanwege zijn uiterlijk kreeg Van Kleef van medecriminelen bijnamen als 'Jappie' en 'de Chinees'.

Indiaas meisje geboren met hart in hand

Icoon BizarArtsen in India doen hun best het leven van een baby te redden, die werd geboren met het hart aan de buitenkant van het lichaam. Het meisje hield bij de geboorte het hartje vast met haar rechterhand. De doktoren zijn er inmiddels wel in geslaagd de hand van het orgaan te halen.

"De baby heeft een volledig ontwikkeld hart dat zich tussen de nek en het sleutelbeen bevindt", laat een van de artsen weten. Het kind, dat vrijdag werd geboren, zal sterven als het niet onmiddellijk geopereerd wordt. "Het hartje is met aders en slagaders verbonden met de andere organen. Door middel van een operatie willen we het op de juiste plek zetten. We moeten opschieten omdat er een groot gevaar voor infecties is."

Horeca Nederland bezorgd om bieroorlog

aloa had ons via de nieuws-submit te melden:

Bier In de strijd om de klant bieden steeds meer cafés en discotheken bier tegen dumpprijzen. Een biertje voor vijftig eurocent of onbeperkt drinken voor een tientje zijn allang geen uitzondering meer. Een ontwikkeling die Koninklijk Horeca Nederland (KHN) zorgen baart.

Zij roept ondernemers op direct te stoppen met de prijzenslag. "Happy hours en varianten daarop zijn een oplossing voor de korte termijn, maar uiteindelijk gaat het tegen je werken", aldus woordvoerder Esther Herber van KHN. Ze zegt de stap te begrijpen, maar uiteindelijk lokt het volgens haar drankmisbruik uit.

Ook horeca-expert Jacco Bijlsma van Nightlife Magazine, een blad voor Nederlandse kroegbazen, ziet niets in het stunten met de bierprijzen. "Ik ken geen succesverhalen, het leidt nooit tot een gezondere bedrijfsvoering." Volgens hem zitten de politie en overheden ook niet te wachten op massale bierverkoop.

Jeb Bush wil broer George niet opvolgen

Icoon AlgemeenJeb Bush heeft er niet zoveel behoefte aan om zijn broer George als president van de Verenigde Staten op te volgen. Dat zegt de huidige gouverneur van de staat Florida in een interview met het tijdschrift Focus. In het najaar van 2008 zullen de eerstvolgende presidentsverkiezingen plaatsvinden.

"Je moet nooit nooit zeggen. Maar voor wat betreft de verkiezingen van 2008 is mijn nee een definitief nee", zegt de 52-jarige Jeb Bush. Ook de vader van Jeb en George, George Bush sr., is president geweest. In het interview gaat Jeb tevens in op de populariteit van zijn zeven jaar oudere broer, waarmee het momenteel niet best gesteld is. "Ik hou van hem en ben trots op hem. Hij maakt zijn beslissingen niet afhankelijk van opiniepeilingen. Dat bewonder ik zeer", aldus de jongere Bush.

Kenia geeft wilde dieren cadeau

Icoon Opmerkelijk Voor een zetel in de VN-veiligheidsraad hebben landen veel over. Zo ook Kenia. Dat probeert het felbegeerde stoeltje nu op opmerkelijke wijze te bemachtigen. Het land geeft wilde dieren cadeau aan Thailand, wanneer zij de kandidatuur van Kenia steunt.

In de komende weken zullen 175 dieren worden getransporteerd naar Thailand. Onder meer gnoes, giraffes en nijlpaarden worden cadeau gedaan. Die zijn straks in een safaripark te zien. Hiermee hoopt Thailand veel toeristen te lokken.

Het cadeau van de Keniaanse overheid stuit op verzet bij dierenactivisten. Ze vrezen dat straks ook beschermde diersoorten als leeuwen en olifanten worden geëxporteerd. Daarnaast zijn ze van mening dat je niet zomaar dieren cadeau kan doen.

Rellen in Lyon, rustig in Parijs

Benky, aloa, Ome.Fleer en AlwaysConnected hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen In de zeventiende nacht van ongeregeldheden in Frankrijk is het voor het eerst rustig gebleven in Parijs. In Toulouse, in Lyon en rond Saint-étienne bleef het wel onrustig. In totaal zijn ruim driehonderd auto's in brand gestoken en 161 mensen opgepakt. Een stuk minder dan de afgelopen dagen.

Het samenscholingsverbod in Parijs lijkt haar vruchten af te werpen. Hoewel er in de Franse hoofdstad een samenscholingsverbod geldt, is er geen avondklok ingesteld.

Dat is wel in Lyon het geval. Dit tot woede van de jongeren, die toch de straat op gingen en de confrontatie zochten met de politie. Die gebruikte traangas om de groepen uit elkaar te jagen. Bij de incidenten raakten twee agenten gewond, toen er jeu-de-boule-ballen naar ze werden gegooid.

Auto's in brand gestoken in Rotterdam
In Rotterdam zijn zaterdagavond zeker vier auto's in brand gestoken en elf vernield. Ook werd er een brandende vloeistof naar een woning gegooid. De auto's zijn uitgebrand, de woning heeft geen vlam gevat.

De incidenten vonden plaats in de wijk Vreewijk. Na optreden van de politie keerde drie kwartier later de rust terug. Er zijn nog geen arrestaties verricht. Een verwijzing naar de onlusten in Frankrijk wijst de politie van de hand.

'Elisabeth II is de vijand van de islam'

Een anonieme FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Misdaad De koningin van Groot-Brittannië, Elisabeth II, is één van de ergste vijanden van de islam. Dat is gezegd op een videoboodschap, met onder meer een afscheidsaankondiging van één van de daders van de aanslagen in Londen, door Ayman al Zawahiri. Hij is de tweede man van het terroristennetwerk Al-Qaeda.

De Britse krant The Sunday Times laat weten de complete videoband in het bezit te hebben gekregen. Fragmenten van de video werden eerder al uitgezonden door de Arabische zender Al Jazeera.

De band bevat tevens de bekentenis van Mohammed Sidique Khan, een van de daders van '7/7', en een boodschap van Al Zawahiri. The Sunday Times meldt dat de Britse veiligheidsdienst MI5 de beveiliging van Elisabeth ingelicht over de dreigende taal van de Al-Qaeda voorman.

PvdA: verdachte verplichten om rechtszaak bij te wonen

Icoon PolitiekVerdachten van gewelds- en zedenmisdrijven moeten aanwezig zijn als er recht wordt gesproken over hun zaak. Dat is de mening van PvdA-Kamerlid Aleid Wolfsen. De voormalige rechter wil een voorstel indienen waarin de verschijningsplicht wordt geregeld. De VVD en D66 zouden achter het idee van de PvdA'er staan.

"Als je stoer genoeg bent om geweld te gebruiken, moet je ook stoer genoeg zijn om daar verantwoordelijkheid voor af te leggen", stelt Wolfsen. Nu is het nog zo dat meerderjarige verdachten weg mogen blijven bij de behandeling van hun strafzaak. Overigens kan de rechter de verdachte wel bevelen aanwezig te zijn, zoals gebeurde in de zaak tegen Mohammed B., de moordenaar van Theo van Gogh.

Wolfsen meent dat het ook voor slachtoffers belangrijk is dat de verdachte verschijnt. Het is volgens hem vreemd als alle partijen aanwezig zijn in de rechtszaal, terwijl de verdachte ontbreekt. De verschijningsplicht zou verder bijdragen aan het effect van de straf en wellicht bevorderen dat een veroordeelde nog wel een keer nadenkt voordat hij opnieuw de fout in gaat.

Boek: Ramon Beuk - de echte beuk

Geen kookboek, maar een liefdesverklaring

Koken is geen vak, maar een hartstocht. Televisie-kok Ramon Beuk straalt die hartstocht als geen ander uit. Als een Nederlandse Jamie Oliver gooit hij enthousiast zijn ingrediënten bij elkaar, een handje basilicum hier, een paar snoezige rivierkreeftjes daar. Iedereen kan koken, het geheim is passie en liefde voor het eten. "Ik interesseer me oprecht voor dat sukadelapje in de pan. Gaat het goed met je jongen? Wat extra vocht misschien? Ik loop niet de hele dag tegen die pannen te pruttelen, maar het is wel bijna familie."

Haar eerste keer...

Voor alles is een eerste keer dacht ze en voorzichtig bewerkte ze het kloppende ding met haar handen. Vreemd zoals het bewoog onder haar aanraking, alsof het uit haar greep wilde ontsnappen. Nog steviger pakte ze het vast en twijfelde er nog over om het in haar mond te nemen. Eerst nog maar even verder met haar vingers er mee spelen.

Ze had ook de indruk dat het straks in haar mond alleen maar makkelijker zou worden, wanneer ze nu de voorbewerking met haar handen goed zou doen. Het bewoog steeds minder onder haar aanraking, maar schokte af en toe wel heftig. Het leek wel te smeken om de aanraking van haar lippen. Uiteindelijk voelde ze dat het moment om het daadwerkelijk in haar mond te laten komen nabij was. Ze deed haar ogen dicht en hapte toe.

Het was een heel vreemde ervaring, het was warm en leek wel te leven in haar mond. Ze twijfelde over kauwen of doorslikken, koos eerst voor kauwen, maar slikte toen alles snel door. Het leek of er nog allerlei restjes in haar mond zaten en met haar vingers probeerde ze die weg te halen. Uiteindelijk was het gelukt en ze stak haar tong uit om te laten zien dat ze alles naar binnen had gewerkt.

Ze kon niet geloven dat ze dit had gedaan. Gelukkig had haar vriendje alles gefilmd en zou ze later dus alles nog eens kunnen bekijken.

Howell houdt Woods achter zich

De Engelse golfer David Howell heeft het Champions Tournament van Sjanghai gewonnen. Hij won met drie slagen verschil van de topgolfer Tiger Woods en kwam terecht op 268 slagen (-20).

De Engelsman was vooral goed met zijn ijzers. Hierdoor maakte hij ook vier birdies op de eerste negen holes. De 30-jarige Howell maakte wel nog twee bogeys op de achtste en negende hole, maar de Amerikaanse topfavoriet Woods kwam niet dichterbij.

De Nederlanders deden het ook best aardig. Na twee goede rondes van Robert-Jan Derksen speelde hij de laatste twee rondes wat minder en kwam terecht op de 19e plaats op 282 slagen (-6). De andere Nederlandse golfer Maarten Lafeber had een zeer goede laatste ronde van 68 slagen (-4) en kwam op een gedeeld 36e plaats op 285 slagen.

Federer verslaat Nalbandian op Masters

Roger Federer heeft na zes weken blessureleed een succesvolle rentree gemaakt. De Zwitser versloeg David Nalbandian op de eerste dag van de Masters Cup in Sjanghai.

Federer speelde nog niet als vanouds, maar versloeg wel David Nalbandian, zijn voormalige angstgegner. Het werd 6-3, 2-6 en 6-4 voor de nummer één van de wereld, die zijn eerste wedstrijd speelde sinds begin oktober. Een enkelblessure dwarsboomde zijn deelname aan de Masterstoernooien van Madrid en Parijs. Ondanks het gebrek aan ritme was de eerste set na 33 minuten een prooi voor de Fed-Express, na een break op 3-2. Nalbandian kwam steeds beter in zijn ritme en was veruit de betere speler in het tweede bedrijf: 2-6.

De Argentijn leek op weg naar een stunt toen hij in de beslissende set een 3-1 voorsprong nam. Federer won echter vijf van de volgende zes games en maakte het af met een ace. De Zwitser heeft dit seizoen 78 wedstrijden gewonnen en pas drie verloren. Zowel in 2003 als in 2004 won hij de Masters Cup. ”Ik had geen verwachtingen. Ik ging ervan uit dat ik met 2-0 zou verliezen,” aldus Federer.

Ook de andere Argentijn in de rode groep, Guillermo Coria, opende met een nederlaag. Ivan Ljubicic was met 6-2 en 6-3 te sterk voor El Mago. Ljubicic was op alle fronten de betere van de twee. De Kroaat is de laatste weken sowieso uitstekend op dreef en haalde de eindstrijd in Madrid en Parijs. Bovendien loodste hij zijn land voor het eerst in de historie naar de finale van de Davis Cup.


Stand Rode Groep:

#Speler:Wedstrijden:Winst:Verlies:Setsaldo:
1.I. Ljubicic1102 - 0
2.R. Federer1102 - 1
3.D. Nalbandian1011 - 2
4.G. Coria1010 - 2


Programma Gouden Groep - maandag:
A. Agassi – N. Davydenko
R. Nadal – G. Gaudio

Brit geneest op eigen kracht van hiv-virus

Een Britse man die besmet was met het hiv-virus, zou de eerste persoon ter wereld zijn die op eigen kracht genezen is van de ziekte. Het virus veroorzaakt in een later stadium de ziekte aids.

De man, de 25-jarige Andrew Stimpson, kreeg in augustus 2002 te horen dat hij besmet was met hiv. In zijn lichaam werd een kleine hoeveelheid hiv-antistoffen gevonden, dus hij kreeg geen medicijnen voorgeschreven. In oktober 2003 werd de man weer getest en toen bleek er geen spoor meer te zijn van het virus. Ook verschillende tests daarna bleken dezelfde uitslag te hebben.

De eerste reactie van Stimpson was dat er waarschijnlijk fouten waren gemaakt met de eerste test, zodoende dreigde hij het ziekenhuis waar hij was getest aan te klagen. Daarop volgend dna-onderzoek wees echter uit dat het bloed dat toen was onderzocht inderdaad van Stimpson was en dat er ook geen fouten waren gemaakt met het labelen van de bloedmonsters.

De man is door de Britse gezondheidsdienst gevraagd mee te werken aan verder onderzoek om vast te kunnen stellen welke processen er in zijn lichaam hebben plaatsgevonden om het hiv-virus de baas te worden.

Uitslag Uruguay - Australië

Uruguay heeft zaterdag een kleine tik uitgedeeld aan Australië door met 1-0 de eerste wedstrijd in de play-offs te winnen. Maar de ploeg van bondscoach Guus Hiddink heeft nog voldoende uitzicht op het bemachtigen van een WK-ticket.

In Montevideo speelde de Australische voetballers een prima eerste half uur. Maar het overwicht kwam niet tot uitdrukking in het scoren van een doelpunt. Op het moment dat Uruguay wat meer z'n stempel kon drukken op de wedstrijd sloeg de ploeg van bondscoach Fossati ook meteen toe. De Australische doelman Mark Schwarzer was kansloos op de inzet van Dario Rodriguez, die vrijstaand een vrije trap van Alvaro Recoba binnenkopte.

Na rust waren de Zuid-Amerikanen ook beter, maar verzuimde te scoren, om het WK-ticket iets zekerder te stellen. Jason Culina had kans om de gelijkmaker te scoren voor Australië, maar raakte de paal.

Guus Hiddink was toch tevreden met het resultaat. "We hebben de eerste helft gedomineerd, maar we waren niet goed genoeg om het af te maken. Ze hebben het erg goed gedaan. Maar in mijn beleving moet je het afmaken als je domineert. Toch was het een goed resultaat."

Team Glas nog niet zeker van Spelen

Het team van Arend Glas is tijdens wereldbekerwedstrijden in Calgary als negentiende geëindigd in de viermansbob. Dat is niet toereikend voor een ticket voor de Olympische Winterspelen van Turijn.

Glas eindigde samen met Klaasen, Jansma en Van Calker als zestiende op de ‘geschoonde lijst’, de rangschikking waarin alle derde teams van een land worden geschrapt. Een plaats in de top-15 was voldoende geweest voor een reisje naar Noord-Italië over drie maanden. Glas cum suis krijgen volgende week in het Amerikaanse Lake Placid een herkansing. Dan kan de Groninger zich tevens proberen te kwalificeren met de tweemansbob, want gisteren wist hij ook die missie niet te volbrengen. Vrijdag plaatsten Eline Jurg en Ilse Broeders zich overigens wél voor de Winterspelen.

De zege in de viermansbob ging naar André Lange en consorten. Het was al de 26e wereldbekeroverwinning voor Lange. De 32-jarige Duitser uit Oberhof maakte zaterdag met Kevin Kuske al grote indruk in de tweemansbob, door onder meer een baanrecord te vestigen. De Amerikanen en Russen finishten vandaag als nummers twee en drie.

Uitslag Trinidad en Tobago - Bahrein

Trinidad en Tobago heeft nog altijd hoop op het bereiken van het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland. In de eerste play-off wedstrijd speelde de ploeg van bondscoach Leo Beenhakker tegen Bahrein met 1-1 gelijk, aankomende woensdag volgt de return.

Het was lange tijd een saaie wedstrijd. Bahrein was met een defensieve speelwijze afgereisd, en bijna werd dit nog beloond met de volle overwinning.

Twintig minuten voor tijd bracht Husein Salman de bezoekers uit Azië op een 0-1 voorsprong. Maar Bahrein kon echter niet lang genieten van de voorsprong. Vijf minuten later gaf Christopher Birchall de equipe van Leo Beenhakker weer nieuwe hoop en bepaalde daarmee de eindstand op 1-1.

Aankomende woensdag zal de ploeg van Leo Beenhakker afreizen naar Bahrein voor de beslissende return.

Lifestyle: FOOSH energy mints

Komen er weer tentamens aan? Staat er een uitgebreid stapweekend voor de deur, maar ben je te nog te brak van het vorige? Of moet je naar de doodsaaie verjaardag van je tante? Kortom: heb je even een flinke energiestoot nodig? Dan zijn er naast de gebruikelijke middelen zoals het kopje koffie of het blikje Red Bull nu ook FOOSH Energy Mints. FOOSH Energy Mints bevat 25 % meer cafeïne dan een heel blikje Red Bull en heeft ook meer energie producerende ingrediënten. Van dit soort zaken word ik altijd een beetje sceptisch. Uiteraard geeft ieder nieuw middel aan dat het beter is dan dat van de concurrent. Maar is het dat ook? Kortom: tijd voor een goede test van de FOOSH Energy mints!

Wereldrecord Canada op ploegenachtervolging

Canada heeft in Calgary een nieuw wereldrecord gevestigd op de 3.000 meter ploegenachtervolging. De Nederlandse teams finishten als tweede en derde.

Het was vooraf al duidelijk dat het oude record van 3.46.44 (gereden door Nederland) geen lang leven zou zijn beschoren op het supersnelle ijs van de Olympic Oval. Liefst negen teams doken uiteindelijk onder die oude toptijd. De Canadezen Steven Elm, Dennis Morrison en Arne Dankers bleken met 3.39.69 het snelst.

De Nederlandse teams bezetten de overige podiumplaatsen. Nederland II (Rintje Ritsma, Remco Olde Heuvel en Jochem Uytdehaage) deed het één honderdste beter dan Nederland I (Mark Tuitert, Erben Wennemars en Carl Verheijen). Daarmee is Nederland in ieder geval zeker van deelname aan de Olympische Spelen op de ploegenachtervolging. Wie in Turijn zullen participeren, is nog onduidelijk.


Uitslag Ploegenachtervolging:

#Team:Tijd:Achterstand:
1.Canada I3.39.69 (WR)0'00"
2.Nederland II3.41.631'94"
3.Nederland I3.41.641'95"
4.Rusland3.43.053'36''
5.Noorwegen3.43.373'68''
6.VS3.43.483'79''
7.Japan3.43.593'90''
8.Duitsland3.44.905'21''
9.Canada II3.45.095'40''
10. Zuid-Korea3.46.506'81''

Zege Van Meggelen in Eindhoven

Rob van Meggelen heeft in Eindhoven de vierde marathon van de KNSB/Essent-competitie op zijn naam geschreven. Cédric Michaud blijft de leider.

De wedstrijd stond van meet af aan in het teken van uitlooppogingen. Vooral Jeroen de Vries en Arjan Smit lieten zich meermaals gelden. Het duo kreeg echter nooit een vrijgeleide van het Proteq-team, de ploeg van Jan Maarten Heideman, afgelopen week winnaar van de driedaagse. Na de premiesprint ontstond er dan toch een omvangrijke kopgroep van negen man die het peloton al snel dubbelde. Van Meggelen reed hieruit in de finale van weg en boekte zijn tiende zege op kunstijs. Ingmar Berga en Bob de Vries werden respectievelijk tweede en derde. "Ik had in korte tijd honderd meter voorsprong. Mijn ploegmaat Hoogenboom werkte vervolgens als stoorzender in de vluchtgroep, zodat niemand me meer kon achterhalen", aldus de winnaar.

Elma de Vries was de beste bij de vrouwen. De jonge Friezin haalde het voor Jolanda Langeland en Daniëlle Bekkering. Die laatste neemt de leiding in het klassement over van Foske Tamar van der Wal, die in Eindhoven niet aan de start verscheen. Van der Wal gaat zich richten op het langebaanschaatsen.

Frans onderonsje in finale LA

De finale van de WTA Tour Championships gaat tussen Amelie Mauresmo en Mary Pierce. Beide Franse dames wonnen in twee sets hun halve finalepartij.

Pierce versloeg Lindsay Davenport in een gelijkopgaand duel: 7-6 (5) en 7-6 (6). De Française had haar zege vooral te danken aan haar koelbloedige optreden in de tiebreaks en geringe aantal onnodige fouten: in totaal slechts tien stuks. In het eerste bedrijf liep Pierce al snel uit naar een comfortabele 5-2 voorsprong, vooral dankzij een aantal knappe winners. Davenport brak echter terug op 5-3 en sleepte een tiebreak uit het vuur. Daarin domineerde Pierce opnieuw aan het begin en racete naar 4-0. Op 5-4 maakte de Amerikaanse een onnodige fout en met wat geluk met de netband benutte Pierce haar setpoint.

De tweede set kende een evenwichtiger scoreverloop richting de tiebreak: beide speelsters hadden nagenoeg geen moeite hun servicegames winnend af te sluiten. Davenport redde in dat beslissende spel eerst nog een matchpoint, maar miste vlak daarna twee eenvoudige forehands. Voor Pierce wordt het na de finales van Roland Garros en de US Open al haar derde optreden in de eindstrijd van een groot toernooi. Davenport sluit 2005 wel af als nummer één van de wereld, ondanks het feit dat ze geen Grand Slam won.

Pierce stuit morgen, net als in de poulefase, op Amelie Mauresmo. Die schakelde titelverdedigster Maria Sharapova uit: 7-6 (1) en 6-3. De Russin startte nochtans uitstekend en won vijf van de eerste zeven games, zonder problemen met haar service. In de tiebreak had Mauresmo geen kind aan Sharapova, die veel fouten maakte. In de tweede set nam de Française al snel twee breaks voorsprong tegen een zichtbaar vermoeide Sharapova. Dankzij Mauresmo’s dominante opslag hoefde er geen vierde tiebreak te worden gespeeld op dag vijf van de WTA Tour Championships.

'Maastricht meest asociale stad'

Gerd LeersDe hoofdstad van Limburg, waar CDA-burgemeester Gerd Leers - die in 2003 het nummer 'Fatsoen moet 't doen' de hitparade in zong - de scepter zwaait, is de meest asociale stad van Nederland. Tot die conclusie komt het Algemeen Dagblad (AD) na een onderzoek in acht grote steden.

Het AD bekeek in de steden steekproefsgewijs onder meer hoeveel mensen in de bus opstaan voor een gehandicapte, hoeveel automobilisten stoppen bij een zebrapad en hoe vaak mensen helpen wanneer iemand een gevulde boodschappentas op de grond laat vallen. Daaruit bleek dat de inwoners van Maastricht het slechtst scoren qua hulpvaardigheid en fatsoen. De Limburgse stad aan de Maas kwam zelfs slechter uit de bus dan het toch vaak als asociaal geziene Amsterdam. Van de acht onderzochte steden kwam Groningen als minst hufterige stad uit de bus.

Paris, je t'aime!

...
Waarom is enkel een minderheid die keet schopt, en dan nog allemaal allochtonen ook? Alsof er geen autochtone Fransen zijn die straatarm zijn. Alsof er geen allochtone Fransen zijn die straatarm zijn én walgen van die rellen. De reden voor krapulestreken moet je niet verder zoeken dan nodig: ze worden gepleegd omdat de daders krapuul zijn. Zo simpel is dat. Als die idioten nu echt denken dat de werkgevers nu zullen staan te popelen om hen in dienst te nemen, dat ze dan maar rap wat anders denken. De zaakvoerders van die bedrijven die ze hebben afgebrand, zullen als ze een beetje hersenen in hun kop hebben er wel voor zorgen dat ze hun bedrijf ergens anders terug opbouwen, ergens waar geen allochtoon te bespeuren valt. En hun allochtone werknemers zullen ook verschrikkelijk veel sympathie hebben voor die relschoppende kleuters, want die zijn hun baan kwijt. Kleuterscholen in de fik steken omdat je arm bent : ja, mijn voeten! Maar misschien valt er voor dit schorremorrie (ik ben nog mild vandaag) nog een appel uit de boom en zal de Franse politiek in al haar wijsheid besluiten om nog maar wat meer belastingsgeld in dit gespuis te pompen. De biljarttafels en de pingpongtafels zullen misschien al besteld zijn? Om van de pampers nog te zwijgen.
...

Van der Sar heeft nieuw record

Edwin van der Sar heeft een nieuw oranje-record te pakken. De doelman stond tegen Italie voor de 106de keer in de basis. Dat is er één meer dan oud record houder Frank de Boer.

Van der Sar kan De Boer ook op 2 andere fronten aftroeven. Zo speelde de doelman 9275 minuten voor oranje en De Boer er 9276. Dat is er maar één meer. De Boer speelde daarnaast 112 interlands en Van der Sar 106. Met een aankomend WK en oefeninterlands kan de doelman De Boer voorbijstreven.

Katja en Bridget gaan (weer) zingen

Icoon Muziek BNN-presentatrices Katja Schuurman en Bridget Maasland gaan zingen. Bijna vijf jaar na de release van haar laatste single, neemt Katja een kerstnummer op met De Jeugd Van Tegenwoordig. Bridget gaat in duet met Jan Smit. Het initiatief is in het kader van hun nieuwe programma Katja vs. Bridget dat maandag van start gaat. Iedere aflevering krijgen de dames een opdracht die ze zo goed mogelijk moeten volbrengen.

Zaterdag was Katja met De Jeugd Van Tegenwoordig te gast bij Paul de Leeuw om te vertellen over hun samenwerking. De potentiële kersthits zijn binnenkort via de website van BNN te downloaden. Het nummer dat het meest wordt gedownload is de winnaar.

Katja vs. Bridget is het laatste programma dat de twee samen presenteren. In januari stapt Bridget definitief over naar Talpa. De aflevering waarin zij strijden om het populairste kerstnummer, is te zien op 28 november bij BNN op Nederland 2.
Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: Yesterday
special
Interview Team Paraluna op DreamHack Rotterdam
review
Blu-ray: Spider-Man: Far From Home
review
The Irishman
review
Een avond lang kippenvel bij The World of Hans Zimmer in de Ziggo Dome
special
Interview met Rojo en Cazorla (Fortnite)
©FOK.nl e.a.