Federer verslaat Nalbandian op Masters

Michel (Baraja)
Roger Federer heeft na zes weken blessureleed een succesvolle rentree gemaakt. De Zwitser versloeg David Nalbandian op de eerste dag van de Masters Cup in Sjanghai.

Federer speelde nog niet als vanouds, maar versloeg wel David Nalbandian, zijn voormalige angstgegner. Het werd 6-3, 2-6 en 6-4 voor de nummer één van de wereld, die zijn eerste wedstrijd speelde sinds begin oktober. Een enkelblessure dwarsboomde zijn deelname aan de Masterstoernooien van Madrid en Parijs. Ondanks het gebrek aan ritme was de eerste set na 33 minuten een prooi voor de Fed-Express, na een break op 3-2. Nalbandian kwam steeds beter in zijn ritme en was veruit de betere speler in het tweede bedrijf: 2-6.

De Argentijn leek op weg naar een stunt toen hij in de beslissende set een 3-1 voorsprong nam. Federer won echter vijf van de volgende zes games en maakte het af met een ace. De Zwitser heeft dit seizoen 78 wedstrijden gewonnen en pas drie verloren. Zowel in 2003 als in 2004 won hij de Masters Cup. ”Ik had geen verwachtingen. Ik ging ervan uit dat ik met 2-0 zou verliezen,” aldus Federer.

Ook de andere Argentijn in de rode groep, Guillermo Coria, opende met een nederlaag. Ivan Ljubicic was met 6-2 en 6-3 te sterk voor El Mago. Ljubicic was op alle fronten de betere van de twee. De Kroaat is de laatste weken sowieso uitstekend op dreef en haalde de eindstrijd in Madrid en Parijs. Bovendien loodste hij zijn land voor het eerst in de historie naar de finale van de Davis Cup.


Stand Rode Groep:

#Speler:Wedstrijden:Winst:Verlies:Setsaldo:
1.I. Ljubicic1102 - 0
2.R. Federer1102 - 1
3.D. Nalbandian1011 - 2
4.G. Coria1010 - 2


Programma Gouden Groep - maandag:
A. Agassi – N. Davydenko
R. Nadal – G. Gaudio