Team Glas nog niet zeker van Spelen

Michel (Baraja)
Het team van Arend Glas is tijdens wereldbekerwedstrijden in Calgary als negentiende geëindigd in de viermansbob. Dat is niet toereikend voor een ticket voor de Olympische Winterspelen van Turijn.

Glas eindigde samen met Klaasen, Jansma en Van Calker als zestiende op de ‘geschoonde lijst’, de rangschikking waarin alle derde teams van een land worden geschrapt. Een plaats in de top-15 was voldoende geweest voor een reisje naar Noord-Italië over drie maanden. Glas cum suis krijgen volgende week in het Amerikaanse Lake Placid een herkansing. Dan kan de Groninger zich tevens proberen te kwalificeren met de tweemansbob, want gisteren wist hij ook die missie niet te volbrengen. Vrijdag plaatsten Eline Jurg en Ilse Broeders zich overigens wél voor de Winterspelen.

De zege in de viermansbob ging naar André Lange en consorten. Het was al de 26e wereldbekeroverwinning voor Lange. De 32-jarige Duitser uit Oberhof maakte zaterdag met Kevin Kuske al grote indruk in de tweemansbob, door onder meer een baanrecord te vestigen. De Amerikanen en Russen finishten vandaag als nummers twee en drie.