Zege Van Meggelen in Eindhoven

Rob van Meggelen heeft in Eindhoven de vierde marathon van de KNSB/Essent-competitie op zijn naam geschreven. Cédric Michaud blijft de leider.

De wedstrijd stond van meet af aan in het teken van uitlooppogingen. Vooral Jeroen de Vries en Arjan Smit lieten zich meermaals gelden. Het duo kreeg echter nooit een vrijgeleide van het Proteq-team, de ploeg van Jan Maarten Heideman, afgelopen week winnaar van de driedaagse. Na de premiesprint ontstond er dan toch een omvangrijke kopgroep van negen man die het peloton al snel dubbelde. Van Meggelen reed hieruit in de finale van weg en boekte zijn tiende zege op kunstijs. Ingmar Berga en Bob de Vries werden respectievelijk tweede en derde. "Ik had in korte tijd honderd meter voorsprong. Mijn ploegmaat Hoogenboom werkte vervolgens als stoorzender in de vluchtgroep, zodat niemand me meer kon achterhalen", aldus de winnaar.

Elma de Vries was de beste bij de vrouwen. De jonge Friezin haalde het voor Jolanda Langeland en Daniëlle Bekkering. Die laatste neemt de leiding in het klassement over van Foske Tamar van der Wal, die in Eindhoven niet aan de start verscheen. Van der Wal gaat zich richten op het langebaanschaatsen.