Boek: Ramon Beuk - de echte beuk

Phileine (phileine)
Geen kookboek, maar een liefdesverklaring

Koken is geen vak, maar een hartstocht. Televisie-kok Ramon Beuk straalt die hartstocht als geen ander uit. Als een Nederlandse Jamie Oliver gooit hij enthousiast zijn ingrediënten bij elkaar, een handje basilicum hier, een paar snoezige rivierkreeftjes daar. Iedereen kan koken, het geheim is passie en liefde voor het eten. "Ik interesseer me oprecht voor dat sukadelapje in de pan. Gaat het goed met je jongen? Wat extra vocht misschien? Ik loop niet de hele dag tegen die pannen te pruttelen, maar het is wel bijna familie."

De ruim honderd recepten in het boek -die overigens niet gerecycled zijn van de tv-shows- gaan van Hollandse pot tot Surinaamse familierecepten, van borrelhapjes tot diners van vijf gangen. Alle recepten hebben één kenmerk: ze zijn origineel, met bijzondere combinaties van ingrediënten. Een gewoon frietje mèt is bij Ramon Beuk toch wel iets anders dan die puntzak uit de snackbar. De meeste recepten zijn goed te doen, maar als je helemaal nooit een koksmes hebt aangeraakt, is het wel aan te raden de recepten een keer te oefenen voordat je ze inzet om je afspraakje in bed te krijgen.

De Echte Beuk is veel meer dan zomaar een kookboek, ook zonder te koken is het de moeite waard om te lezen. Het is van uitzonderlijk goede kwaliteit: mooie harde gebonden kaft, prachtige kleurenfoto's, doordachte hippe lay-out. Naast de ruim honderd recepten vind je verhalen over Suriname, de familie, tips en trucs, lijstjes van ingrediënten die je altijd in huis moet hebben, leuke weetjes, anekdotes en overpeinzingen. Het is een document dat getuigt van alle grote liefdes van Ramon Beuk. Als je in je leven één kookboek koopt, laat het dan deze zijn.


Uitgever: Unieboek ISBN: 9026929544
Pagina's: 160 Waardering:

Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!