Brit geneest op eigen kracht van hiv-virus

Een Britse man die besmet was met het hiv-virus, zou de eerste persoon ter wereld zijn die op eigen kracht genezen is van de ziekte. Het virus veroorzaakt in een later stadium de ziekte aids.

De man, de 25-jarige Andrew Stimpson, kreeg in augustus 2002 te horen dat hij besmet was met hiv. In zijn lichaam werd een kleine hoeveelheid hiv-antistoffen gevonden, dus hij kreeg geen medicijnen voorgeschreven. In oktober 2003 werd de man weer getest en toen bleek er geen spoor meer te zijn van het virus. Ook verschillende tests daarna bleken dezelfde uitslag te hebben.

De eerste reactie van Stimpson was dat er waarschijnlijk fouten waren gemaakt met de eerste test, zodoende dreigde hij het ziekenhuis waar hij was getest aan te klagen. Daarop volgend dna-onderzoek wees echter uit dat het bloed dat toen was onderzocht inderdaad van Stimpson was en dat er ook geen fouten waren gemaakt met het labelen van de bloedmonsters.

De man is door de Britse gezondheidsdienst gevraagd mee te werken aan verder onderzoek om vast te kunnen stellen welke processen er in zijn lichaam hebben plaatsgevonden om het hiv-virus de baas te worden.