Rellen in Lyon, rustig in Parijs

Bart (veekeend)
Benky, aloa, Ome.Fleer en AlwaysConnected hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen In de zeventiende nacht van ongeregeldheden in Frankrijk is het voor het eerst rustig gebleven in Parijs. In Toulouse, in Lyon en rond Saint-étienne bleef het wel onrustig. In totaal zijn ruim driehonderd auto's in brand gestoken en 161 mensen opgepakt. Een stuk minder dan de afgelopen dagen.

Het samenscholingsverbod in Parijs lijkt haar vruchten af te werpen. Hoewel er in de Franse hoofdstad een samenscholingsverbod geldt, is er geen avondklok ingesteld.

Dat is wel in Lyon het geval. Dit tot woede van de jongeren, die toch de straat op gingen en de confrontatie zochten met de politie. Die gebruikte traangas om de groepen uit elkaar te jagen. Bij de incidenten raakten twee agenten gewond, toen er jeu-de-boule-ballen naar ze werden gegooid.

Auto's in brand gestoken in Rotterdam
In Rotterdam zijn zaterdagavond zeker vier auto's in brand gestoken en elf vernield. Ook werd er een brandende vloeistof naar een woning gegooid. De auto's zijn uitgebrand, de woning heeft geen vlam gevat.

De incidenten vonden plaats in de wijk Vreewijk. Na optreden van de politie keerde drie kwartier later de rust terug. Er zijn nog geen arrestaties verricht. Een verwijzing naar de onlusten in Frankrijk wijst de politie van de hand.