Britten wachten liever op PS3

Met nog maar enkele weken te gaan voordat de 360 in Europa in de winkel ligt, heeft een onderzoek uitgewezen dat gamers in de UK het meest uitkijken naar de PlayStation 3.

Het onderzoek, dat in september werd gehouden door het onderzoeksbedrijf XTN Data, wees uit dat van de duizend ondervraagden 32 procent van plan is een PS3 te gaan kopen tegenover 27 procent die de aanschaf van een Xbox 360 meer ziet zitten. Hoewel dit maar een verschil is van vijf procent, is dit toch opvallend gezien de onzekerheid omtrent de release van de PS3. Over Nintendos Revolution werd overigens niets gevraagd in het onderzoek.

"This comes despite huge efforts by Microsoft to launch in time for the vital Christmas period and before Sony's 2006 launch," aldus XTN Data oprichter Greig Harper.

Het onderzoek wees tevens uit dat elf procent van de ondervraagden gebruik maakt van filesharing software voor het illegaal downloaden van games. De populairste titels zijn Rome: Total War, The Sims 2 en, uiteraard, GTA: SA. Die laatste werd volgens het onderzoek gemiddeld 75 keer per uur gedownload.