VOR: Twee favorieten al terug naar haven

Roel (jozef444)
Zeven boten vertrokken gisteren uit de haven van Vigo, Spanje, voor de eerste etappe die eindigt in Kaapstad. Na één dag racen zijn al twee boten in de problemen geraakt. Beide boten hebebn vannacht schade opgelopen in het zware weer waar men doorheen voer.

Twee favorieten voor de eindoverwinning, Pirates of the Caribbean en Movistar, moesten terug naar een haven voor reparaties. Beide hebben problemen met de kiel. Bij de Movistar is er een ophanging van een van de hydraulische pompen afgebroken, deze zorgen voor de verplaatsing van de kiel onder de boot. De Movistar vaart nu richting Cadiz, Spanje, om te bekijken wat de schade is.

Bij de Pirates is er ook een probleem met de hydrauliek voor de kiel, hierdoor is er een lek aan boord ontstaan. De Pirates varen nu terug naar Cascais, Portugal, en hebben gemeld dat ze stoppen met racen. Het is nog niet bekend of dit alleen voor deze etappe is of voor de volledige race.

Op dit moment ligt de ABN AMRO Twee aan kop. Ze namen de leiding over van de ABN Eén nadat deze vannacht problemen kreeg met de besturing en terugviel. De ABN Eén ligt nog wel tweede voor de Brazil 1.