Record voor Minnesota Vikings

Ondanks dat het seizoen voor de Minnesota Vikings tot nu toe allesbehalve prettig verloopt, kunnen de noorderlingen sinds afgelopen zondag wel een positief record laten bijschrijven. Ze werden het allereerste team dat een return-hattrick liet noteren.

Na het uitvallen van quarterback Daunte Culpepper met een drietal gescheurde kniebanden en cornerback Fred Smoot met een gebroken sleutelbeen, de perikelen rondom een boottochtje dat in een orgie uitmondde en de slechtste seizoensstart in decennia is er dus toch iets positiefs te melden over de Minnesota Vikings.

Op de eerste play in het tweede kwart onderschepte Darren Sharper een pass van New York Giants-quarterback Eli Manning en bracht deze 92 yards terug naar de endzone van de Giants. Ondanks dat de Giants 190 yards meer offense hadden behaald (196-6) gingen de Vikings daardoor met 7-6 aan de leiding. De eerste play van het derde kwart werd de aftrap, genomen door de Giants, gevangen door Koren Robinson. 86 yards verderop kwam hij tot stilstand in de endzone van de Giants. Een kleine tien speelminuten later puntte Jeff Feagles van de Giants de bal tot aan de Vikings' 29-yard lijn. Mewelde Moore vond dat blijkbaar te ver van de endzone van de Giants verwijderd en bracht de bal 71 yards dichterbij: touchdown. Door deze drie scores zijn de Minnesota Vikings het eerste team in de geschiedenis van de NFL die in een wedstrijd op drie verschillende soorten returns een touchdown scoren. Overige mogelijke returns zijn die van een fumble en geblokte punt of field goal.