Nijs wint ook WB in Pijnacker

Sven Nijs heeft de wereldbekerkoers in Pijnacker op zijn naam geschreven. De leider van dit klassement was zijn Nederlandse ploeggenoot Groenendaal en diens landgenoot Gerben de Knegt te snel af. Bart Wellens kon niet mee met deze drie en eindigde pas op plaats elf.

Vanaf de eerste meters voerden de Nederlanders de forcing. De eerste ronde was het Gerben de Knegt, in de tweede nam Richard Groenendaal de kop voor zijn rekening. De eerste ronden waren er negen koplopers, daarbij de twee Nederlanders, Nijs en Wellens en een aantal Tsjechen. In de derde ronde vond de leider in de wereldbeker, Sven Nijs, het niet snel genoeg gaan en zette even aan. Niemand kon mee met de Belg. In de vierde ronde konden de sterk rijdende Groenendaal en Nijs aansluiten. Bart Wellens kon niet mee met de drie.

De Rabobank-renners Nijs en Groenendaal namen afwisselend de kop, De Knegt bleef op de derde stek zitten, tot ongenoegen van Nijs. De voorsprong nam iedere ronde toe, op twee ronden van het einde was het gat gegroeid tot 47 seconden. Aan het begin van de slotronde zette Nijs aan, waardoor Groenendaal en De Knegt zijn wiel moesten lossen.

Het was voor Nijs de vijfde wereldbekeroverwinning op rij, hij is dan ook afgetekend leider in dit klassement.

Uitslag Wereldbeker Pijnacker
1. Sven Nijs (Bel)
2. Richard Groenendaal (Ned)
3. Gerben de Knegt (Ned)