Uitslag Uruguay - Australië

Uruguay heeft zaterdag een kleine tik uitgedeeld aan Australië door met 1-0 de eerste wedstrijd in de play-offs te winnen. Maar de ploeg van bondscoach Guus Hiddink heeft nog voldoende uitzicht op het bemachtigen van een WK-ticket.

In Montevideo speelde de Australische voetballers een prima eerste half uur. Maar het overwicht kwam niet tot uitdrukking in het scoren van een doelpunt. Op het moment dat Uruguay wat meer z'n stempel kon drukken op de wedstrijd sloeg de ploeg van bondscoach Fossati ook meteen toe. De Australische doelman Mark Schwarzer was kansloos op de inzet van Dario Rodriguez, die vrijstaand een vrije trap van Alvaro Recoba binnenkopte.

Na rust waren de Zuid-Amerikanen ook beter, maar verzuimde te scoren, om het WK-ticket iets zekerder te stellen. Jason Culina had kans om de gelijkmaker te scoren voor Australië, maar raakte de paal.

Guus Hiddink was toch tevreden met het resultaat. "We hebben de eerste helft gedomineerd, maar we waren niet goed genoeg om het af te maken. Ze hebben het erg goed gedaan. Maar in mijn beleving moet je het afmaken als je domineert. Toch was het een goed resultaat."