FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 6 oktober 2005

De Minister

Reya stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Nog nooit heeft hij zo gezweet als nu in die stoel. Als je in die stoel aan het kortste eind trekt, zal de glans op je carrière nooit terugkomen. Hij heeft voorgangers daar hun zwanenzang zien uitkraaien, en hij vreest dat hij zojuist eenzelfde lied heeft aangeheven. Hij kijkt aan tegen een kooi; de beesten die de kooi bevolken ruiken bloed en kijken met roversogen naar de eenzame man in de stoel.

Georgina Verbaan wint Gouden Ui

Georgina VerbaanGeorgina Verbaan is winnaar geworden van een Gouden Ui. De actrice wint de filmprijs voor haar bijdrage in de film Joyride. De Gouden Uien worden als tegenhanger van de Gouden Kalveren dit jaar voor het eerst uitgereikt voor de slechtste acteerprestaties van het jaar in een Nederlandse film.

Joyride was de grote winnaar bij de uitreiking, met behalve de prijs voor de slechtste actrice ook prijzen voor de slechtste film en de slechtste regie. Regisseur Frank Herrebout kwam de prijs hoogstpersoonlijk in ontvangst nemen. Hij bedankte de jury voor de eer, maar benadrukte daarbij dat 'het echt niet zo makkelijk was om een film voor een appel en een ui te maken'. Verbaan, die verstek liet gaan, liet in een reactie weten erg blij te zijn met de prijs. "Het is inderdaad niet de beste rol die ik ooit heb gespeeld", erkende de actrice.

Daan Schuurmans kreeg de Gouden Ui voor de slechtste acteur voor zijn rol als snowboardleraar in Snowfever. Presentatrice Chazia Mourali viel eveneens in de prijzen. Een marginale rol in de film Vet Hard! leverde haar de prijs voor 'vervelendste verschijning in een speelfilm van een BN'er die geen acteur is'. Voor de grootste flop van het jaar werd een speciale Ui uitgeloofd. De film Zwarte Zwanen van regisseuse Colette Bothof haalde deze onderscheiding binnen, aangezien het met een budget van 1 miljoen euro en slechts 978 bezoekers de minst lucratieve Nederlandse film van het jaar was.

Jonge NAC-voetballer neergestoken in Rotterdam

Roel_Jewel had ons via de nieuws-submit te melden:

Marlon DandaréEen jonge voetballer van de Bredase eredivisieclub NAC is dinsdagavond zwaargewond geraakt bij een steekpartij in Rotterdam. Marlon Dandaré, speler van Jong NAC, werd in levensgevaar overgebracht naar de intensive care, waar artsen de hele nacht bezig waren hem stabiel te krijgen.

Volgens trainer Koos Waslander van Jong NAC is er over de toedracht van de steekpartij weinig duidelijk. Dandaré, die te kampen heeft met een geperforeerde lever, zou inmiddels zijn verhoord door de politie. De sporter is van de intensive care af. "Hij was bij kennis, maar had behoorlijk veel pijn, dus ik heb niet of nauwelijks met hem kunnen praten", zegt Waslander, die de speler in het ziekenhuis bezocht. "Of hij er helemaal bovenop komt en hoe lang dat dan gaat duren, ik weet het op dit moment echt niet."

Realitysoap voor 'De jeugd van tegenwoordig'

Het Nederlandse hiphoptrio 'De jeugd van tegenwoordig' krijgt een eigen realitysoap op muziekzender 'The Box'. De groep volgt daarmee onder meer Ozzy Osbourne, Patty Brard, Jantje Smit en Frans Bauer op.

De nieuwe serie van Vieze Fur, Willie Wartaal en P. Fabergé zal 'Hard Gaan' gaan heten en is vanaf 17 oktober te bekijken. De belevenissen van de drie zullen dan dagelijks worden uitgezonden.

'De jeugd van tegenwoordig' won vorige week een MOBO-award in de categorie 'Beste nieuwkomer'. De groep is voornamelijk bekend van het nummer 'Watskeburt', maar heeft inmiddels ook het nummer 'Voorjekijkendoorlopen' uitgebracht.

Kansen voor Davidson bij Honda

Anthony Davidson kan mogelijk volgend jaar gaan rijden voor het nog in nevelen gehulde door Honda gesteunde nieuwe team. Daar zou hij samen met Takuma Sato de belangrijkste kandidaat zijn voor een racestoeltje.

Teambaas Nick Fry van BAR Honda heeft nieuwe brandstof gegeven aan geruchten over een tweede team voor Honda. De teambaas verklaarde vertrouwen te hebben in de financiële personen achter het team, die naar eigen zeggen vooralsnog hem, Honda en Bernie Ecclestone hebben weten te overtuigen van hun bedoelingen. Naast Takumo Sato maakt volgens Fry Anthony Davidson een goede kans om bij dit team te gaan rijden.

Hoewel voorlopig de rol van Honda in het nieuwe team onduidelijk blijft, lijken ze wel invloed te hebben. Die invloed kan gunstig uitwerken voor Davidson, die volgens Fry zich heeft bewezen: "Hij heeft zich bewezen en blijft dat doen. In de vorige test, vorige week, heeft hij weer fantastisch werk gedaan, maar hij wil een racestoeltje. Hij is bekend met Honda en we zouden hem niet in de weg staan, al zou het een verlies van testcapaciteit zijn als hij bij ons team vertrekt."

De geruchten over een tweede door Honda gesteund team komen voor de autofabrikant wel gelegen. De ophef in Japan over het aan de kant zetten van Takuma Sato bij BAR was groot, maar de geruchten over het nieuwe team geven een nieuwe draai aan het verhaal.

Verdonk steunt 'lijsttrekker' Van Aartsen

Crusty2004 had ons via de nieuws-submit te melden:

Rita Verdonk"Er is maar één lijsttrekker, en dat is Jozias van Aartsen", zo verklaarde VVD-minister Rita Verdonk vandaag tijdens een bezoek aan een asielzoekerscentrum. De politica zegt geen ambitie te hebben om de nieuwe lijsttrekker van de liberalen te worden. Collega-minister en partijgenote Sybilla Dekker schoof gisteren Verdonk naar voren als 'uitstekende kandidaat' voor het lijsttrekkerschap.

Voor de eerstvolgende verkiezingen zal de lijstaanvoerder van de VVD voor het eerst rechtstreeks door de leden van de partij worden aangewezen. Tot dusver heeft alleen fractievoorzitter Jozias van Aartsen openlijk laten weten zich kandidaat te willen stellen. Uit peilingen blijkt Van Aartsen echter weinig populair. Gerrit Zalm en Mark Rutte, in het verleden genoemd als mogelijke lijsttrekkers, lieten reeds weten geen interesse te hebben.

15 maanden cel geëist tegen Murat D.

DHFC, PIM4EVER en Crusty2004 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuws Voor de rechtbank van Den Haag is vandaag vijftien maanden cel geëist tegen Murat D., de Turkse jongen die conrector Hans van Wieren van het Haagse Terra College doodschoot. Het Openbaar Ministerie eist dat drie maanden van deze straf voorwaardelijk zijn, wegens de zware mishandeling van een medegedetineerde.

De advocaat van Murat D., A. Moszkowicz, maakte dit na afloop van de zitting bekend. De rechtszaak tegen de 18-jarige Murat vond achter gesloten deuren plaats. Dit, omdat ten tijde van het delict Murat nog minderjarig was. Tegen drie medeverdachten werd eveneens drie maanden voorwaardelijke celstraf geëist.

In eerste instantie wilde het Openbaar Ministerie Murat moord ten laste leggen. Dat zwakte ze uiteindelijk af tot zware mishandeling met voorbedachte rade. Het delict vond in maart van dit jaar plaats in een jeugdinrichting in Sassenheim. Na afloop van een kerkdienst werd Rizvy B. in het gebedshuis gemolesteerd door medegevangenen.

Het ziekenhuis ingeslagen
Volgens de advocaat van B. ging het er ten tijde van de mishandeling hard aan toe. "Men heeft op hem ingeschopt en geslagen, en daarbij is gebruik gemaakt van stoelen. Het heeft iets van een kwartier geduurd en uiteindelijk is hij bewusteloos afgevoerd naar een ziekenhuis", aldus advocaat X. Sijmons. Daarbij liep B. een hersenschudding op.

Murat D. verblijft, evenals de andere verdachten, reeds in andere (jeugd)gevangenissen. D. is overgeplaatst naar penitentiaire inrichting De Hartelborgt in Spijkenisse. Eerder werd hij al veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar en tbs (conform de eis) met dwangverpleging voor het doodschieten van conrector Van Wieren. Een opmerkelijke straf, omdat deze volgens het strafrecht voor volwassenen is opgelegd terwijl D. minderjarig was.

Zijn raadsman A. Moszkowicz is daartegen in het verweer gekomen en heeft een procedure bij de Hoge Raad aangespannen. Uitspraak 20 oktober.

Franse automobilist geflitst op 270 km/u

Icoon opmerkelijk nieuwsIn de buurt van de Franse stad Bordeaux is door de politie een automobilist van de weg gehaald, die kort daarvoor was geflitst terwijl hij 270 kilometer per uur reed. De man, een 27-jarige Parijzenaar, reed daarbij niet in zijn eigen auto.

De snelheidsduivel zal vrijdag al voor een rechter moeten verschijnen. Op de Franse snelwegen geldt een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur.

NPS waarschijnlijk toch in 2008 weg

dadoc en Crusty2004 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonNaar alle waarschijnlijkheid zal de Nederlandse Programma Stichting (NPS) toch al in 2008 het veld moeten ruimen. Aanvankelijk had staatssecretaris Van der Laan van Mediazaken aangekondigd haar toekomstplannen voor het publieke bestel te zullen herzien om nog tot 2011 ruimte voor de NPS te maken, zodat de omroep alle tijd heeft haar personeel en programma's, zoals NOVA, Klokhuis en Zembla, elders onder te brengen. Dit na druk vanuit de Tweede Kamer op de bewindsvrouw. De VVD ziet echter niets in uitstel en wil het doek al in 2008 laten vallen voor de omroep.

Van der Laan heeft donderdag nog overleg gevoerd met de fractieleiders en de mediawoordvoerders van de drie coalitiepartijen. Daar heeft de VVD nog eens aangegeven dat, als het aan de liberalen ligt, de NPS in 2008 al ophoudt te bestaan. Ook coalitiegenoot CDA lijkt geen heil te zien in uitstel van opheffing. Maandag zal de Tweede Kamer debatteren over de toekomst van het publieke bestel.

NPS-logo

Bush noemt Mohammed B. in speech

De Amerikaanse president George Bush heeft vandaag in een speech over terreur gememoreerd aan de rechtszaak tegen de moordenaar van Theo van Gogh, Mohammed B. Volgens Bush richtte B. daarbij het woord tot de moeder van 'Theo ven Kog' en zei B. dat hij geen medelijden met haar voelde omdat zij een ongelovige was. ''In a courtroom in the Netherlands, the killer of Theo van Gogh turned to the victim's grieving mother and said, 'I do not feel your pain because I believe you are an infidel.'''

Volgens eerdere berichtgeving heeft B. tegen de moeder van Theo van Gogh gezegd dat hij deels haar pijn niet kon voelen omdat zij een ongelovige was en deels niet omdat hij geen vrouw is: ''Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet meeleef. Ik voel uw pijn niet. Dat kan ik niet. Ik weet niet hoe het is om een kind te verliezen dat je met zoveel pijn en tranen op de wereld hebt gebracht. Deels komt dat doordat ik geen vrouw ben. Deels kan ik niet met u meevoelen omdat u een ongelovige bent. U kan, u mag me dat aanrekenen.'' Ook gaf Mohammed B. tijdens de rechtszaak toe Van Gogh te hebben vermoord uit religieuze overtuiging, ''volgens de wet die mij opdraagt van iedereen de kop af te hakken die Allah beledigt.''

Verder zei Bush in de speech dat Amerika sinds 11-9-2001 met hun partners drie terroristische aanslagen in de VS zelf en zeven elders voorkomen heeft. In zijn toespraak stelde hij zoals gebruikelijk 'de oorlog tegen terreur' centraal. Die moet volgens hem worden gewonnen.

T-Mobile komt teleurgestelde Robbie Williams-fans tegemoet

Robbie WilliamsT-Mobile komt 400 teleurgestelde fans van Robbie Williams tegemoet. De telecomgigant had in een prijsvraag gesuggereerd dat het kaartjes weggaf voor een exclusief optreden van Williams gisteravond in Paradiso, terwijl het slechts om 4x2 kaarten ging. T-Mobile deelde verder als troostprijs kaarten uit voor de Heineken Music Hall, waar zondag via een groot scherm een concert te volgen is dat Williams geeft in Berlijn. T-Mobile geeft de 400 fans nu ook nog 2 gratis concertkaartjes voor het eerstvolgende concert van Robbie Williams in Nederland.

In een persbericht laat T-Mobile weten: "T-Mobile vindt het zeer spijtig dat enkele deelnemers aan de internetactie in de veronderstelling waren dat zij kaarten voor het concert van Robbie Williams gisterenavond in Paradiso Amsterdam hadden gewonnen. (...) T-Mobile kan zich deze teleurstelling zeer goed voorstellen. Daarom biedt T-Mobile deze 400 fans alsnog de kans om Robbie Williams live mee te maken en geeft hen 2 gratis concertkaartjes voor het eerstvolgende concert van Robbie Williams in Nederland. Deze 400 mensen, die ook al naar de HMH gaan, zullen hier in de komende dagen persoonlijk van op de hoogte worden gebracht."

Geplaagde Puerta verrassend onderuit

Mariano Puerta is verrassend uitgeschakeld in de achtste finales van het ATP-toernooi in Tokio. De Argentijn, geplaagd door dopingaantijgingen, boog het hoofd tegen de Cyprioot Marcos Baghdatis: 2-6, 7-6 (11), 5-7.

Puerta speelde ver onder zijn kunnen tegen Baghdatis, de nummer 81 van de wereld. In de tweede set wist Puerta nog drie matchpoints weg te werken en op sensationele wijze de tiebreak te winnen. Toch bleek dit geen keerpunt en bleef Baghdatis de betere. Zijn vierde matchpoint op 6-5 bracht de beslissing. Voor de organisatie is de uitschakeling van de als eerste geplaatste Puerta een nieuwe klap, na de afzeggingen van Henman, Gaudio, Safin en Nalbandian.

Puerta werd gisteren door de Franse krant L'Équipe in verband gebracht met het gebruik van het stimulerende middel etilefrine. De 27-jarige Argentijn zou tijdens Roland Garros (waar hij de finale behaalde) zijn betrapt. Puerta kan levenslang worden geschorst, want een nieuw dopingschaal zou voor hem recidive betekenen. Vorig jaar stond de gravelbijter namelijk negen maanden langs de kant wegens het gebruik van clenbuterol. Puerta ontkent alle beschuldigingen.

Uitslagen Achtste Finales- Tokio:
M. Puerta (Arg/1) – M. Baghdatis (Cyp) 2-6, 7-6, 5-7
M. Ancic (Kro/5) – C. Saulnier (Fra/12) 6-2, 6-1
G. Müller (Lux/13) – R. Ginepri (USA/3) 4-6, 4-6
K. Carlsen (Den/10) – B. Phau (Dui) 1-6, 2-6

Resterende wedstrijden:
J. Nieminen (Fin/7) – P. Srichaphan (Tha/9)
W. Arthurs (Aus) – T. Dent (USA/4)
W. Moodie (ZAf) – L. Horna (Per/11)
K. Kim (USA) – R. Stepanek (Tsj/2)

Jeugdbende viel Helmondse school binnen

LiefHeersendBeest en jpg97 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Naar nu bekend is gemaakt zijn vorige week circa 15 Marokkaanse jongeren uit Weert het Regionaal Opleidingscentrum (ROC) in Helmond binnengevallen. Ze wilden wraak nemen omdat een vriend van hen eerder gevochten had met een 19-jarige Marokkaanse leerling uit Helmond.

Volgens ooggetuigen droegen de jongeren uit Weert bivakmutsen tijdens de inval op het ROC en is in de aula met een pistool gezwaaid. Dat laatste is niet door de schoolleiding geconstateerd. De ROC-leiding spreekt wel van een ''heel vervelend incident'' en overweegt de betrokken Marokkaanse leerling uit Helmond te schorsen. Videobeelden van camera's in de school zijn meteen overgedragen aan de politie in Brabant. Er zijn nog geen arrestaties verricht, maar de politie doet volop onderzoek.

Verwacht werd dat de ruzie tussen de twee groepen Marokkaanse jongeren afgelopen weekend in Weert zou worden uitgevochten. De politie legde daarom een cordon rondom Weert aan en controleerde op alle invalswegen in totaal 900 auto's op wapenbezit. De geplande wraakactie zou echter op het laatste moment vanuit Helmond zijn afgeblazen. Jongerenwerkers houden er wel rekening mee dat er een nieuwe datum wordt gekozen om de vete uit te vechten.

Dat het bericht nu pas in de publiciteit komt, heeft te maken met het feit dat de Brabantse politie na overleg met de school de ernstige incidenten vorige week niet naar buiten bracht.

[update] Station en ROC in Hilversum ontruimd na bommelding

Icoon Binnenlands nieuws Vanwege een bommelding zijn vanmiddag een ROC-school in Hilversum en het treinstation Hilversum-Sportpark ontruimd. Volgens nog onbevestigde berichten zou een man met een koffer de ROC-school binnengerend zijn. Ook is de politie bezig Met het onderzoeken van een 'verdacht pakketje' op het treinstation. Daardoor rijden er minder treinen tussen Hilversum en Utrecht.

Volgens ProRail heeft een bomverkenner van de politie het pakje eerst onderzocht, alvorens de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) te waarschuwen. Het treinverkeer werd rond 11.50 stilgelegd, en momenteel is de stremming nog steeds van kracht. Treinreizigers worden omgeleid via Amersfoort.

Volgens een leerling van het ontruimde ROC tegenover FOK! zou de man met de koffer zijn gearresteerd. Hij zou door agenten naar buiten zijn gesleept, en daar enige tijd 'halfnaakt' op de grond hebben gelegen. De koffer had hij op dat moment niet meer bij zich. Wel zouden er politiehonden ingezet zijn, en zijn er veel ambulances en agenten ter plaatse.

Met dank aan Sabine voor het melden van dit verhaal.

Update 18.01 uur
Na een onderzoek van de EOD is gebleken dat het om loos alarm ging. De school was eerder ontruimd nadat een 22-jarige man uit het Duitse Kunzelsau naar binnen was gelopen met een koffertje. Hij liet dit koffertje vervolgens achter bij een container achter de school.

Omdat de school aan het spoor staat, moest ook het treinverkeer stilgelegd worden. Dat kon rond 15.00 uur vanmiddag weer hervat worden. De leerlingen van de school mochten het gebouw weer in tussen 15.15 en 15.30 uur, alsdus een ooggetuige tegen FOK!.

Volgens diezelfde ooggetuige zou de 22-jarige Duitser tegen het beveiligingspersoneel gezegd hebben dat er een bom in zijn koffer zat. Uiteindelijk zouden er alleen stenen en lege blikjes in hebben gezeten.

Over een motief van de man is nog niets bekend.

Met dank aan careFish (Tim) voor de update.

Python eet alligator, beide overlijden

vanitasvanitatumetomniava, calvobbes (herschreven!), Tijgertjuh, newzzz en Crusty2004 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Een bijna vier meter lange python in de Everglades, een natuurgebied in Florida, heeft een smakelijk maaltje met de dood moeten bekopen. De slang had net met veel moeite een 1,8 meter lange alligator naar binnen gewerkt, toen bleek dat die nog niet dood was. Door het gespartel van de alligator barstte de python vervolgens open, wat beide dieren niet overleefden.

Pythons komen niet van nature voor in het natuurgebied, maar zijn daar vermoedelijk terechtgekomen als gedumpte huisdieren. De parkopzichters hadden van tevoren verwacht dat de alligators de slangen zonder moeite de baas zouden zijn, maar door de vorige week gevonden kadavers lijkt een gelijkspel net zo goed tot de mogelijkheden te behoren.


Links het achtereinde van de python, en rechtsachter de voorkant.
Uit het midden van de python steekt de achterkant van de alligator.

Conflict tussen UEFA en Bayern

De UEFA gaat stappen ondernemen tegen Bayern München, dat zich niet aan de regels van de UEFA heeft gehouden.

Bayern München weigerde voor het thuisduel met Club Brugge de naam van haar nieuwe stadion aan te passen. Volgens de regels van de Europese bond moet het onderkomen voor Champions League-duels reclamevrij zijn. Bayern weigerde de naam van de Allianz Arena te veranderen.

Waarschijnlijk moet Bayern een boete betalen, maar de straf kan ook veel zwaarder uitvallen. Puntenaftrek behoort tot de mogelijkheden en in het ergste geval kan de UEFA besluiten de Duitse ploeg uit de Champions League te halen.

Ex-soigneur: "Renners pakken epo net voor Tour"

Een voormalig verzorger van US Postal, Prentice Steffen, plaatst vandaag in het Franse sportblad L’Equipe een nieuwe dopingbom onder de Tour de France. "Verschillende renners pakten epo op hun stages, net voor de Tour."

De ex-soigneur, die US Postal eind 1996 verliet voor de komst van Lance Armstrong, noemt in het sportblad geen namen van renners en ploegen, maar is vrij zeker van zijn zaak. "Verschillende ploegen hebben op trainingskampen voor de Tour epo genomen om hun hemocrietwaarde op te krikken, bij sommigen tot 60. Daarna nam een dokter bloed af en plaatste dit in een speciale zak, zodat de renners bij controles voor de Tour een normale bloedwaarde zouden vertonen."

Ook tijdens de Tour gaan deze praktijken door. Steffen: "De teams weten dat de vampiers (controledokters) elke dag kunnen langskomen, maar dat gebeurt altijd tussen 7 en 8 uur. Hierna is er geen gevaar meer voor een controle en kunnen de renners hun eigen bloed opnieuw inspuiten. Ze kunnen de rit dan afwerken met een enorm voordeel dankzij een hematocrietwaarde tussen 55 en 58."

En ook na afloop van de koers hebben de ploegen het, volgens de soigneur, op de hotelkamer erg druk met malafide praktijken. "’s Avonds in het hotel wordt het surplus aan bloed opnieuw afgenomen zodat ze zonder probleem de slaap kunnen vatten, én vooral de controles van de dag erna kunnen doorkomen", vertelt Steffen, die meteen ook een simpele oplossing heeft voor deze problematiek. "Voer controles uit net voor de start van een rit."

F.E.A.R. screens en prijsvraag

Eerder is bekend gemaakt dat F.E.A.R. op 18 oktober wereldwijd in de schappen zal liggen. Dit weerhoudt Monolith er niet van om nog meer screens de wereld in de sturen die je hieronder ziet.

Ook is er een prijsvraag georganiseerd door nVidia en Creative Labs, waar een Creative Inspire T9700 speakerset, Soundblaster Audigy 2ZS, een Leadtek 7800GT videokaart en een Leadtek 7800GTX kaart gewonnen kunnen worden. De prijsvraag is hier te vinden en de vragen krijg je na een Flash introductie "minigame"Waarschuwing voor nep-erectiepillen

Icoon Medisch nieuws Bijna iedere internetter kent ze wel; de spammailtjes over Viagra. Als het daarbij niet om oplichting gaat, gaat het veelal om namaakpillen. Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) kan dat gevaarlijk zijn. De dienst komt met een waarschuwing na onderzoek van vierhonderd pillen die niet via de apotheek verkocht zijn.

Nederlandse consumenten krijgen steeds vaker te maken met de namaak-erectiepillen. Imitaties van Viagra en Cialis zijn redelijk makkelijk verkrijgbaar, en kosten vaak een stuk minder dan het echte product. Van de onderzochte pillen die buiten de apotheek om verkocht waren, bleek dan ook maar drie procent het echte medicijn te zijn.

Bij maar liefst dertig procent van de onderzochte pillen was er doelbewust moeite gedaan om ze zo veel mogelijk op het echte medicijn te laten lijken. In veel van de pillen zaten echter andere bestanddelen, en soms veel minder van de werkzame stof.

Het RIVM waarschuwt er dan ook voor dat de samenstelling van de pillen vaak niet duidelijk is, en dat de gebruikelijke strenge kwaliteitscontroles bij de namaakpillen ontbreken. Sommige pillen werken helemaal niet, en de bijwerkingen zijn onbekend. Dit levert risico's op voor de gezondheid.

Een voorbeeld van een dergelijk risico, leverde een Vietnamese man in maart van dit jaar. Hij nam een nagemaakte Viagra-pil in, waarop hij een erectie kreeg die twee dagen duurde. Uiteindelijk moest de pijnlijke situatie in het ziekenhuis opgelost worden.


Echt of nep?

WK-kwalificatie nadert climax

Met nog 87 wedstrijden te gaan is de kwalificatie voor de eindronde van het WK in Duitsland toe aan de climax. Over ongeveer een week zal duidelijk worden welke landen zullen schitteren op dit kampioenschap. Op 8 of uiterlijk 12 oktober vallen op alle continenten de beslissingen.

Uit Europa (14 deelnemers) zijn tot nu toe alleen Oekraïne en gastland Duitsland zeker van deelname. De andere zeven groepswinnaars, met Nederland als een grote kanshebber, en de twee beste nummers twee kunnen vanaf volgende week beginnen met de voorbereiding op het WK. De zes nummers twee die dan nog overblijven spelen op 12 en 16 november playoff-wedstrijden. De loting voor deze wedstrijden zal plaatsvinden op 14 oktober.

In Afrika (5 deelnemers) is nog helemaal niets beslist. Zaterdag worden de laatste wedstrijden gespeeld, en pas dan is duidelijk welke Afrikaanse landen naar Duitsland mogen. Togo, Senegal (groep 1), Ghana, DR Congo (groep 2), Kameroen, Ivoorkust (groep 3), Angola, Nigeria (groep 4), Tunesië, Marokko (groep 5) kunnen allemaal nog eerste worden in hun poule. Voetballers uit Togo, Ghana, Ivoorkust en Angola waren tot nu toe nog nooit op een WK te zien, dit zou dus de eerste keer kunnen worden voor deze landen.

Azië (4 of 5 deelnemers) is het verste gevorderd wat het kwalificeren betreft. Iran, Japan, Zuid-Korea en Saudi-Arabië hebben de eindronde inmiddels al bereikt. Bahrein en Oezbekistan gaan zaterdag en woensdag onderling uitvechten wie het in november mag opnemen tegen de nummer vier van de Noord- en Midden-Amerikaanse zone.

Namens de Concacaf (3 tot 5 deelnemers) zijn de Verenigde Staten en Mexico al geplaatst. De meest voor de hand liggende nummer drie is op dit moment Costa Rica. Maar Guatamala en Leo Beenhakkers Trinidad & Tobago mogen ook nog hopen op die felbegeerde derde plaats.

Tot slot Zuid-Amerika (4 of 5 deelnemers). In deze zone zijn Argentinië en Brazilië al zeker van een plek in de eindronde van het wereldkampioenschap. Ecuador en Paraguay staan er op dit moment het beste voor om de andere twee plaatsen op te vullen, maar Uruguay, Colombia en Chili zijn ook nog niet uitgeschakeld. De nummer vijf van deze zone krijgt nog een herkansing tegen het Australië van Guus Hiddink om alsnog deel te mogen nemen aan het WK.

Babel, Lindenbergh en Bouma vallen af

Ryan Babel, Olaf Lindenbergh en Wilfred Bouma zijn afgevallen bij het Nederlands elftal en zullen dus niet mee afreizen naar Praag waar zaterdag de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië op het programma staat.

Bondscoach Marco van Basten neemt wel één extra speler mee. Eerst was het namelijk de bedoeling om met 19 voetballers naar Praag te gaan, maar door lichte blessures van Kromkamp, Sneijder en Van Persie wilde hij toch nog een twintigste speler mee hebben. De drie spelers die vandaag afvielen trainden overigens wel mee op het veld van Quick Boys in Katwijk.

'Wielrennen weinig geloofwaardig'

De Franse sportkrant L'Equipe publiceerde vandaag de resultaten van een grote enquete over de "geloofwaardigheid" van de wielersport. Daarin zeggen bijna 8 op 10 ondervraagden dat de wielersport onomstotelijk met doping verbonden is.

Het onderzoek werd afgenomen door het onderzoeksbureau "Ipsos" in Frankrijk, Spanje , Duitsland en Italië. In Nederland of België werd geen onderzoek gedaan. De bedoeling was om de effecten van de veelvuldige dopingschandalen in deze sporttak op het publiek na te gaan.

Uit het onderzoek blijkt dat de overgrote meerderheid van het publiek doping en wielrennen met elkaar associeert. Maar liefst 79% van de ondervraagden vinden het wielrennen de sport waar doping het meest geinfiltreerd is.

Er blijkt ook weinig geloof te zijn in een "propere" wielersport. De helft (48%) van de ondervraagden gelooft dat de meerderheid van het peloton verboden producten gebruikt. Opvallend is wel dat in Duitsland dit slechts bij 12% van de ondervraagden zo is. Daar denkt de helft zelfs dat slechts enkele renners in het peloton doping gebruiken.

Het onderzoek stelde ook een vraag over het zogenaamde "retro-actieve" testen van urine of bloedstalen. Maw het jaren na afname met nieuwere technieken nog eens "hertesten" ervan. Zoals onlangs in de "Zaak Armstrong" gebeurde. 67% van de ondervraagden blijkt hierachter te staan.

En nog een opmerkelijk onderzoeksresultaat, maar liefst 71% van de Fransen gelooft niet meer dat het mogelijk is om nog een hoge klassering in de Tour de France te rijden zonder de hulp van het verboden potje.

[NHL] Great One, Next One verliezen bij debuut

Tijdens de eerste speeldag van het NHL-seizoen 2005-2006 maakte Wayne Gretzky zijn debuut als coach bij de Phoenix Coyotes. Sidney Crosby, het meest begeerde talent sinds Wayne Gretzky en Mario Lemieux, maakte zijn NHL-debuut bij de Pittsburgh Penguins.

Beiden wisten hun teams niet tot winnen te brengen. Crosby liet zijn eerste punt aantekenen in de derde periode met een assist op Mark Recchi. Het was echter niet voldoende tegen de aanvallende kracht van de New Jersey Devils, die hun thuiswedstrijd onder andere dankzij twee goals van Sergei Brylin en twee van Brian Gionta met 5-1 wonnen.

Wayne Gretzky ging met zijn Coyotes op bezoek bij de Vancouver Canucks. Goals van de Zweedse sterspelers Mattias Ohlund (1) en Markus Naslund (2) waren er echter net een te veel voor het team uit de woestijnstad. Eindstand 3-2.

Voor de Washington Capitals maakte Alexander Ovechkin zijn NHL-debuut. De Rus tekende direct voor twee goals in de wedstrijd tegen de Columbus Blue Jackets maar moest de winnende goal aan zijn Litouwse teamgenoot Dainius Zubrus laten. Voor de Blue Jackets tekende Dan Fritsche voor beide treffers, de eerste op aangeven van debutant Gilbert Brule. Eindstand 3-2.

De Ottawa Senators viel de eer te beurt om de eerste shootout-overwinning te boeken. Na een wedstrijd waarin maar liefst 51 minuten achtereen niet gescoord werd, scoorde Daniel Alfredsson het winnende penalty shot, nadat hij in de derde periode goalie Ed Belfour van de Toronto Maple Leafs tweemaal wist te verschalken. Eindstand 2-3 SO.

Sluiter onderuit in Tokio

Raemon Sluiter heeft zich in Tokio niet weten te plaatsen voor de derde ronde van het Japans Open. De Rotterdammer verloor in drie sets van Cyril Saulnier (12): 3-6, 7-6(5) en 7-5.

Een dag later dan gepland stonden Sluiter en zijn Franse opponent, die als twaalfde geplaatst is in Japan, dan toch tegenover elkaar in het ATP-toernooi van Tokio. Beide tennissers zouden gisteren al hun partij in de tweede ronde afwerken, maar forse regenbuien maakten het spelen op de buitencourts, waar de wedstrijd door de organisatie gepland was, onmogelijk.

De Rotterdammer leek in het eerste bedrijf het meeste last te hebben van de vervelende situatie van woensdag. Sluiter had in de openingsfase van de partij geen antwoord op het spel van Saulnier. De Nederlander liep de gehele eerste set dan ook achter de feiten aan. Simpel trok de Fransman met 6-3 het eerste bedrijf naar zich toe.

In de tweede set kwam Sluiter beter in zijn spel. In de vierde game resulteerde dit al gelijk in een break voor de Nederlander: 3-1. Echt lang stond deze niet op het scorebord, want Saulnier trok de stand binnen twee games weer gelijk. Omdat beide heren hierna hun opslag behielden, eindigde de set in een tiebreak, waarin Sluiter met 7-5 te sterk bleek.

Het derde bedrijf was bijna een kopie van de tweede set. Op het hardcourt van Tokio bleven beiden goede bijelkaar in de buurt, maar de Rotterdammer moest in het tweede deel van de set uiteindelijk toch buigen voor het twaalfde reekshoofd. Met 7-5 trok Saulnier de partij naar zich toe. De Fransman verloor vervolgens kansloos met 6-1 en 6-2 van de nummer vijf van de plaatsingslijst, Mario Ancic.

AC Milan wil vertrekken uit San Siro

De Italiaanse topclub AC Milan denkt eraan om te vertrekken uit het San Siro-stadion. Volgens de voorzitter - Adriano Galliani - is de samenwerking met Internazionale de belangrijkste reden.

"De clubleiding van Inter heeft andere ideeën dan wij. Misschien is de tijd aangebroken om na te denken over twee stadions in Milaan, aldus Galliani. Een andere reden is de staat van het San Siro, het stadion is nodig toe aan een onderhoud.

Galliani spreekt dit tegen: "Ons veld is prachtig, het uitzicht vanaf de tribunes is perfect, het merendeel van de fans wordt niet nat tijdens regenbuien en het stadion is makkelijk te bereiken." Toch wil de voorzitter nadenken over een vertrek uit het stadion. "Het eerste stadiongedeelte is al gebouwd in 1926 en het stadion delen met Inter is niet makkelijk."

Het San Siro biedt plaats aan 80.000 toeschouwers en Milan speelt al bijna tachtig jaar in het stadion. Voordat AC Milan zich in het San Siro vestigde, had de club vijf andere thuishavens. In 1947 kreeg Milan gezelschap van stadsgenoot Internazionale.


San Siro.

Nederlandse wielerploeg stopt

De Nederlandse Continentale wielerploeg Skil-Moser is geen geen lang leven beschoren. Na amper één seizoen houdt het team op met bestaan.

Dat maakte de Nederlandse sponsor van het team, de gereedschapsfabrikant Skil bekend. Het team was vorig jaar nochtans met veel ambitie aangekondigd, maar kon geen toprenners aantrekken. De bekendse renner van het team was veteraan Bart Voskamp.

Meer info Winning Eleven op de Xbox 360

In een interview met het Famitsu magazine in Japan heeft Shingo Takatsuka verteld dat het de bedoeling is om met 22 man via Xbox Live een voetbal wedstrijd te spelen in het nieuwe deel van Winning Eleven op de Xbox 360 (in Europa ook wel bekend als Pro Evolution Soccer). Dit betekent dus dat je echt met 11 verschillende vrienden in één team kunt spelen. Ze zijn ook bezig om het spel op verschillende punten te verbeteren, zoals bijvoorbeeld de animaties van de spelers.

Pro Evolution Soccer 5 op de PC

A1GP: Firman rijdt voor Ierland

Ralph Firman zal dit weekend zijn debuut maken in de A1GP. Firman zal uitkomen voor Team Ierland.

Firman, die in 2003 14 races reed voor Jordan Grand Prix, miste de A1GP-race op Brands Hatch omdat hij een race moest rijden in de Japanse SuperGT-klasse. Team Ierland reed twee weken geleden met Michael Devaney en scoorde een punt door in de sprintrace op een tiende plaats te finishen.

Gameshop laat Micro links liggen

Gameshop.nl heeft besloten om de GameBoy Micro niet in het assortiment op te nemen:
"[...]
De Gameshop zal de 'Gameboy Micro' niet in haar collectie opnemen. Wij zijn van mening dat de Gameboy Micro de zoveelste Gameboy variant in zo'n korte tijd is dat Gameboy Advance spellen kan afspelen.

Deze handheld, die een prijs van 100 euro zal hebben, biedt geen extra's boven de oude Gameboy. Derhalve zullen wij dit product van Nintendo niet ondersteunen.

Wij vinden het vervelend dat wij sommige klanten moeten teleurstellen, maar wij hopen dat er begrip is voor ons standpunt
[...]"


"Bridgestone wil nieuw team voorzien"

De Japanse bandenfabrikant Brigestone staat op het punt om banden te gaan leveren aan het nieuw te vormen team dat volgend seizoen zijn entree zou willen maken.

Alhoewel er nog niet veel bekend is over het nieuw te vormen team, hebben verschillende bronnen tegen Autosport-Atlas gezegd dat Bridgestone interesse heeft om ze van banden te gaan voorzien. Dit zou voornamelijk te maken hebben met het mogelijke Japanse karakter dat het team door Honda en Takuma Sato zou krijgen.

Dat Red Bull-Light heeft aangegeven om volgend seizoen verder te willen gaan met Michelin, in plaats van Bridgestone zou ook hebben meegespeeld in de beslissing om de nieuwe renstal te ondersteunen. Op deze manier kan de Japanse bandenfabrikant het aantal van vijf teams op peil houden. Aangezien Williams, Ferrari en Midland al op Bridgestone rijden en Toyota zo goed als zeker lijkt te volgen.

Het nieuwe team zou ook genoeg testmogelijkheden bieden om Bridgestone zo verder vooruit te kunnen helpen met de ontwikkeling van de banden. Volgens BAR-teambaas Nick Fry lopen de onderhandelingen voorspoedig: “Er is nog niets definitief, maar het gaat de goede kant op.”

Als mogelijke coureur voor het nieuwe team wordt niet alleen Takuma Sato genoemd, ook BAR-testcoureur Anthony Davidson zou een kandidaat zijn.

Openbare basisschool komt met islamles

LiefHeersendBeest had ons via de nieuws-submit te melden:

Openbare basisschool De Vuurtoren in Lelystad gaat zijn leerlingen wekelijks een half uur onderwijzen over de islam. De lessen zijn alleen bedoeld voor leerlingen die dat willen (van hun ouders mogen). De school telt 260 leerlingen, waarvan er relatief veel van allochtone komaf zijn. Van hen zullen 70 de lessen gaan volgen. Ook zeven Nederlandse kinderen doen hieraan mee. De Vuurtoren staat in de Zuiderzeewijk en daar wonen relatief veel moslims

Verantwoordelijk wethouder Tjeerd van der Zwan (PvdA) zegt dat de lessen in het Nederlands worden gegeven door een leraar die daarvoor speciaal wordt aangesteld. Het gaat volgens de wethouder niet om religieus onderwijs: ''De rol van de islam, waarden en normen en het zelfbeeld van kinderen zijn enkele onderdelen die worden behandeld. Er worden géén koranverzen voorgelezen en er wordt ook niet gebeden. Het woord van de profeet wordt genoemd, maar er wordt niet ingegaan op de verschillende interpretaties.''

Basisschool De Vuurtoren wil met de islamlessen tonen dat elke leerling, ongeacht afkomst of religie, welkom is. Op deze school leren kinderen al over het protestants-christelijk geloof. De school heeft ook de behoefte voor humanisme gepeild, maar daar bestond weinig animo voor. Het islamitisch vormingsonderwijs, zoals de islamitische lessen worden genoemd, is vooraf met de ouders besproken en door hen goedgekeurd. Over een jaar wordt bekeken of de lessen definitief zullen worden ingevoerd.

RTL FM misschien uit de ether

RTL FM moet wellicht stoppen met uitzenden op het etherfrequentiepakket waarop het nu zit. Dat is het gevolg van een uitspraak van de Rotterdamse rechtbank. Het ministerie van Economische Zaken moet het frequentiekavel opnieuw uitgeven. De procedure van toekenning van de frequentie is twee jaar geleden niet volgens de regels gegaan, zo oordeelde de rechtbank.

De Finse eigenaar van '100% NL' en 'Distrined BV' had de zaak aangespannen. Alleen zenders die tussen 07:00 en 19:00 uur minimaal dertig procent Nederlandstalige muziek, minimaal twintig procent Europese producties en minimaal tien procent producties jonger dan een jaar zouden draaien, konden zich aanmelden voor deze frequentie. Volgens 100% NL maken zij om die reden meer aanspraak op het pakket dan RTL FM.

De frequenties zijn twee jaar geleden door EZ uitgegeven op voordracht van toenmalig staatssecretaris van OCW Cees van Leeuwen. Hij liet zich weer adviseren door een commissie. Gegadigden zouden een plus krijgen als zij konden aantonen dat zij 'significant meer' Nederlandstalige platen zouden draaien dan de anderen. RTL FM had opgegeven 35 procent van haar programmering hieraan te willen besteden. 100%NL gaf aan zeventig procent van de programmering hiervoor te willen inruimen. Desondanks oordeelde de commissie dat van een significant verschil geen sprake was.

De rechtbank wil nu dat deze procedure over gaat.

Aantal doven op werkplek neemt fors toe

JPM01 had ons via de nieuws-submit te melden:

Het aantal doven en slechthorenden neemt fors toe. Nu hebben rond de 1,5 miljoen Nederlanders een ernstig gehoorprobleem. Over enkele jaren wordt er een stijging van twintig procent verwacht.

De stijging is het gevolg van lawaaioverlast op de werkvloer, zo blijkt uit cijfers van de Hearing Academy die gisteren tijdens het congres 'Lawaai op het werk' in Amsterdam zijn gepresenteerd. Professor Vinch van de Universiteit van Gent: "Lawaaidoofheid is inmiddels uitgegroeid tot de meest voorkomende beroepsziekte." Meer dan 1,8 miljoen Nederlanders werken in gebieden waar de lawaaigrens wordt overschreden.

'Chinese terreinwagen wel veilig'

The_Order had ons via de nieuws-submit te melden:

De importeur van de Chinese terreinwagen Jiangling Landwind gaat een kort geding starten tegen de ANWB. De organisatie maakte onlangs bekend dat de Landwind super onveilig zou zijn. Een frontale botsing met 64 kilometer per uur zou al dodelijk zijn voor de bestuurder. Dat was gebleken uit een crashtest die de ANWB samen met zijn Duitse zusterorganisatie ADAC had laten verrichten. Het was volgens de bond de slechtst presterende crashtestauto in twintig jaar.

De importeur heeft nu zelf een test laten uitvoeren bij het Duits keuringsinstituut TÜV. Daaruit zou blijken dat de Landwind voldoet aan de Europese eisen.

Het Chinese bedrijf dat de Landwind produceert zegt niet uit te sluiten dat de ANWB en zijn Duitse zusterorganisatie ADAC zich voor het karretje hebben laten spannen van de machtige Duitse autolobby. Die zochten op deze wijze mogelijk een manier om de goedkope Chinese concurrent van de markt te weren. De Landwind kost zo'n 17.000 euro. Uit rechtszaken zal nu moeten blijken wie gelijk heeft met betrekking tot de kwaliteit van het voertuig: ADAC/ANWB of de TÜV. De ANWB zegt in een reactie eerst de resultaten van de TÜV-test te gaan bestuderen.

-
Filmpje van de ANWB/ADAC crashtest.

Zelfmoordenaar ploft in bed bij tv-kijker

ummagumma, bastiaanuhl en TrafeX hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een 63-jarige inwoner van Hongkong kreeg onlangs de schrik van zijn leven toen een man dwars door het dak heen in zijn bed smakte en daar overleed. De man lag wachtend op zijn vrouw in bed tv te kijken, toen een buurtbewoner van 11 hoog uit een flat door zijn dak stortte.

Het betrof een zelfmoordenaar, die zich van de flat had afgeworpen. De geschrokken tv-kijker werd bedolven onder een hoop puin en dakpannen, maar kwam er met de schrik vanaf.

"Fisichella blijft bij Renault"

Giancarlo Fisichella rijdt waarschijnlijk ook in 2006 bij Renault F1. Dat liet zijn manager althans vallen in een interview.

Fisichella's manager, Enrico Zanarini, werd in een interview door het Italiaanse tijdschrift Capital gevraagd of de coureur volgend jaar ook bij Renault zou rijden. Hij antwoordde met "assolutamente": absoluut. Een officiële bevestiging van het team is echter nog uitgebleven.

Baby Maken

Mensen die denken om een baby'tje te maken, moeten hier nog maar een keer over nadenken.
Baby weten heel jong al hoe ze aandacht moeten trekken, inderdaad door te huilen. Als een baby huilt, betekent dit niet dat je naar de baby moet toe gaan want dan krijgt hij aandacht te veel en dat is niet goed.

Als je een baby verwent dan weet hij precies wanneer hij moet huilen en hoe hij moet huilen en daar hebben we een voorbeeld van.

Modchips legaal in Australië

Het hooggerechtshof in Australië heeft vandaag besloten dat het legaal is om een Sony Playstation om te bouwen door middel van een modchip, wanneer dit gebeurt om er games mee te spelen die gekocht zijn in het buitenland.

De zogenaamde modchips zijn chips die "aangesloten" kunnen worden op een console. Ze zorgen ervoor dat er games op gespeeld kunnen worden die een andere regiocode hebben dan die van de console zelf.

De Australische consumentenbond voerde aan dat de game-industrie de regiocodes gebruikt om verschillende prijzen te hanteren in verschillende werelddelen.

Zakenman Eddy Stevens uit Sydney heeft een 4-jarig geding gehouden tegen Sony, die claimde dat het ombouwen van consoles hun copyright schond, en dat modchips de kopieerbeveiliging van hun consoles omzeilde met als doel illegale games te kunnen spelen.

In 2001 verkocht Stevens illegale kopieen van de Playstation games Croc 2, Medi Evil, Motor Races World Tour en Porsche 2000. Ook verkocht hij modchips en installeerde deze modchips.

Een advocaat van Stevens zei vandaag: "Alle zes rechters van het hooggerechtshof vonden dat veelgebruikte modchips legaal waren, wat verstrekkende gevolgen heeft voor de makers van games en consoles (Sony, Nintendo en Microsoft) en de consument. Modchips zorgen ervoor dat gamers niet hoeven te letten op regiocodes en dus games kunnen kopen die in andere werelddelen goedkoper zijn dan in Australië".

Het hooggerechtshof vond dat het spelen van een spel op een PlayStation niks te maken heeft met het kopiëren ervan en dat daarom er geen copyright geschonden wordt.

Klacht tegen homofobe Belgische rechter

In België gaat een 44-jarige homoseksueel een officiële klacht indienen tegen rechter Rudi Robeyns die hij onlangs trof in een rechtszaak om een deel van een door hem betaalde hypothecaire lening terug te eisen. Het betreft hier een lening die de Belgische homo aanging met zijn inmiddels overleden vaste partner.

Tijdens de rechtszaak liet rechter Robeyns zich ontvallen of het wel wettelijk toegestaan is dat twee levenspartners van hetzelfde geslacht een lening afsluiten bij een bank. ''En of dat niet in strijd is met de openbare orde en goede zeden''. In een reactie zegt de rechter: ''Wie bijeen wil kruipen, moet achteraf niet komen janken als de boel niet verdeeld geraakt. Ik heb niets tegen homo's, maar ze mogen het abnormale wel niet tot norm verheffen. Want die norm is nog steeds het gezin, met een man, een vrouw en kinderen.''

Volgens de Belgische wet kunnen twee mensen van hetzelfde geslacht samen een lening aangaan. Wanneer de ene na een overlijden het volledige bedrag terugbetaalt aan de bank, kan hij dat via een gerechtelijke procedure terugeisen. De Belgische Holebifederatie is dan ook verbolgen over de homofobe uitspraken van de rechter. Ze steunt de beledigde homo die een klacht zal indienen tegen de rechter bij het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding.

"20 races in 2006 mogelijk"

John Howett, president van de Formule 1-afdeling van Toyota, denkt dat een kalender van twintig races een mogelijkheid is voor 2006. Zoveel races in één seizoen zou dan wel verstrekkende gevolgen hebben.

Tijdens een vergadering van de World Council, afgelopen juni, kondigde Bernie Ecclestone twintig voorlopige data aan voor Grands Prix volgend jaar. Howett denkt dat de invulling van al deze weekends zeker mogelijk is. Een beslissing hierover is echter nog niet gemaakt.

Een kalender van meer dan zeventien races zou grote consequenties hebben. Niet alleen zal zo'n kalender de toestemming vereisen van alle teams, maar de teams zullen, evenals dit jaar, een flinke financiële compensatie moeten krijgen van de FIA. Verder wordt verwacht dat de teams herziening van de inrichting van de raceweekends en testdagen zullen eisen.

Handhelds worden gewaardeerd op PU Gameplay

Op de Power Unlimited Gameplay die 12 en 13 november gehouden worden kun je als handheld bezitter een aantal extraatjes verwachten.

Sony heeft voor PSP gebruikers een battle arena waar je draadloos met en tegen elkaar kan gamen. Bovendien is er een dockingstation waarop je demo's en content kunt downloaden.

Nintendo heeft voor de DS een vergelijkbare service, je zal demo's kunnen downloaden zoals ook al het geval was op de E3 en de TGS. Voor de GB Micro eigenaren heeft Nintendo een verrassing in petto, wat dat zal zijn is nog niet bekend.

Pienaar krijgt nieuwe aanbieding

Ajax heeft Steven Pienaar een nieuwe contract aangeboden. Eerdere aanbiedingen weigerde de Zuid-Afrikaan om financiële redenen.

Pienaar speelt dit seizoen sterk en heeft de meeste assists op zijn naam staan in de Eredivisie. Vorige week bracht hij Nigel de Jong nog twee keer in stelling tegen Sparta Rotterdam. Een reden voor Ajax om Pienaar een nieuwe aanbieding voor te leggen. "Uit deze aanbieding spreekt volgens ons voldoende vertrouwen, zowel persoonlijk als financieel", zegt technisch directeur Martin van Geel. Binnen enkele weken gaan Ajax en Pienaar weer om de tafel nadat eerdere onderhandelingen waren afgebroken.

De vraag is of Pienaar wel wil blijven bij de Amsterdamse club. De middenvelder speelt namelijk niet op zijn favoriete positie. De Zuid-Afrikaan wordt vooral gebruikt als rechtsbuiten. In die rol voelt Pienaar zich minder lekker. "Maar volgens mij is het ook niet doorslaggevend voor Steven bij het maken van een zijn keuze", aldus Van Geel.

Meerdere clubs hebben al belangstelling getoond voor Pienaar. Onder andere Valencia, Manchester City en Werder Bremen hebben interesse in Pienaar, die aan het einde van het seizoen transfervrij is. Volgens De Telegraaf heeft Champions League winnaar Liverpool anderhalf miljoen euro over om Pienaar in de winterstop naar Anfield Road te halen.

Tieten

Lekker subtiel, maar niets beter dan een pakkende titel natuurlijk, alhoewel misschien "pakkende tieten". Waar moet dit in hemelsnaam naar toe zal je denken, maar dat wordt straks wel duidelijk.

In het vervolg op dit blogje, gaan we namelijk nog even verder met het spelletje hints. De opgave voor deze keer: "wat beeldt deze vrouw uit?"

Voor de eenzame donderdagmorgen-surfer gooien we er nog wat linkjes bij:

Een zekere Trent had een verjaardagsfeestje. Althans dat beweert hij, volgens mij is het eerder een Halloweenparty. Brrr, wanneer gaan de maskers af?

Even van dichtbij bekijken om te zien of ze echt zo lelijk is... close-upje. Oh bah, waar zitten de schroeven..?

Dan nog maar even wat echte partypics om het goed te maken.

100% NSFW

Kahn wil af van rotatiesysteem

Oliver Kahn, keeper van Bayern München en het Duitse nationale elftal, wil af van het rotatiesysteem dat bondscoach Klinsmann heeft opgesteld voor hem en Jens Lehmann.

Voor elke interland die Duitsland speelt wisselt Klinsmann van doelman. De ene keer verdedigt Arsenal-goalie Lehmann het doel, terwijl de interland daarop Kahn onder de lat staat. Hiermee wil de bondscoach een keuze maken voor zijn doelman op het WK 2006 in eigen land.

Voor de oefenwedstrijd met Turkije heeft Oliver Kahn zich laten gelden. Hij wil af van het rotatiesysteem dat gehanteerd wordt. "Ik ben al twintig jaar prof en sinds 1994 bij de nationale ploeg. Dus ik weet waar ik over ik praat", zegt Kahn. "Nu is de tijd aangebroken dat de ploeg een gezicht krijgt, vooral de defensie. Het is toch heel normaal dat een keeper vanaf een bepaald moment permanent met zijn verdedigers wil samenspelen."

Kahn verwacht niet niet dat hij gehoor vindt bij Klinsmann. "Jürgen ziet het anders. Dan moet hij maar ook de verantwoordelijkheid daarover nemen."

Zelda DS: a different point of view

In de nieuwste EGM staat een interview met Eiji Aonuma (Nintendo) en daarin gaat het onder andere over de Zelda die in ontwikkeling is op de Nintendo DS.

Zelda DS zal volledig gebruik maken van de touchscreen mogelijkheden:

"[...]
What I can tell you is that it's going to use the touch screen for a very unique control system that people have never experienced in a Zelda game before. I think one of the important elements of the Zelda series has always been that you feel like you're in the world doing the things that Link is doing and touching the things that Link is touching. This time you'll be able to use the touch screen and actually touch those items and objects yourself
[...]"


Juanfrán accepteert schikkingsvoorstel

Ajax-speler Juanfrán heeft het schikkingsvoorstel van de aanklager Betaald voetbal van de KNVB van drie wedstrijden schorsing geaccepteerd.

De Spaanse voetballer kreeg in de wedstrijd van Jong Ajax tegen Jong Heerenveen een rode kaart voor een elleboogstoot die hij aan tegenstander Sebastiaan Steur uitdeelde. Hierop werd een onderzoek ingesteld door de aanklager van de KNVB die tot een schorsing besloot.

Ajax heeft de Spaanse linksback ook een boete opgelegd. Martin van Geel, de technisch directeur van Ajax, zei in de telegraaf: "We snappen heel veel, maar accepteren niet alles." . De hoogte van de boete is nog niet vastgesteld.

Zweedse Cervelaatworst

Er klopt iemand op je deur en er wordt geschreeuwd:
quote:
Ik weet dat je er bent, ik ben hier om geld te innen. Als je het geld niet hebt moet je niet gokken. De Swedish Saveloy wil nu de $1000 hebben die je hun verschuldigd bent. Ik kan niet de hele dag weten.
Deze persoon mag niet weten dat je thuis bent en je moet dus nu zo snel mogelijk $1000 vinden voor de "Swedish Saveloy".

Deze dus, succes...

Arnhemse meisjes (10)

Op een winteravond, bij Leon thuis op zijn verjaardag, was er een Zuid-Amerikaanse. Ook een raamprostituee aan wie ik wel eens spullen verkocht. Ze was een vrouw om verliefd op te worden: mooi, hartelijk. Leon wilde dat ze bij hem ging huren en vroeg me een goed woordje voor hem te doen, want zij sprak slecht Nederlands en hij amper Engels. Ik zei tegen haar dat Leon mij had gevraagd een goed woordje voor hem te doen, omdat hij wilde dat ze bij hem ging huren. Ze lachte en zei: "No."

Reisbranche denkt na over angstannulering

De reisbranche gaat bekijken of mensen die bang zijn in de toekomst hun reis kunnen annuleren zonder dat ze al hun geld kwijt zijn. Dat zei directeur Romana Engeman van het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR) vanochtend. "We zijn het probleem nog aan het verkennen."

De zaak is actueel door de bomaanslagen op Bali van vorige week. Mensen die een reis daar naartoe geboekt hebben en nu niet meer durven, moeten die reis toch helemaal betalen. Er is nu wel een calamiteitenfonds, maar daar valt dit soort annuleringen niet onder.

Het verbond van reisondernemingen ANVR zegt dat een angstfonds er nog lang niet is, omdat het moeilijk is om te bepalen wanneer angst reëel is. Zo waren er mensen die hun reis naar Turkije wilden annuleren omdat er oorlog was op duizenden kilometers afstand in Irak.

Film: Magnificent Desolation: Walking on the Moon 3d

Only twelve have walked on the moon. You're next.

Neil Armstrong, Jim Irwin, Al Shepard, Dave Scott, Al Bean, Ed Mitchell, John Young, Gene Cernan, Charlie Duke, Jack Schmitt, Buzz Aldrin en Pete Conrad. Dat zijn de namen van mijn voorgangers... sommigen bekend, anderen wat minder. En nu ik. Jaja, ik moet eraan geloven. Lopen op de maan, levensgroot en levensecht. Ik ben benieuwd!

Landwind wel veilig!

Niet de concurrentie van Route Mobiel is momenteel de grootste kopzorg van de ANWB, maar waarschijnlijk is dat de Chinese Landwind. Deze SUV die door een vernietigend rapport van de ANWB vorige maand in één klap van de markt werd getrapt, blijkt volgens tests van het Duitse keuringsinstituut TÜV gewoon aan de normen te voldoen.

Volgens het Chinese bedrijf ligt het voor de hand dat de ANWB en haar Duitse zusterorganisatie ADAC zich hebben laten inpalmen door de Duitse autolobby, die uiteraard het Chinese suvvertje, dat slechts 17.000 Euro kost, van de Europese markt wilde weren. Deze redenering lijkt me wat vergezocht, maar alles is natuurlijk mogelijk.

Het lijkt zeker dat de ANWB een spetterende schadeclaim te wachten staat en als TÜV gelijk heeft, dan is dat natuurlijk ook terecht. De juristen van de ANWB krijgen het dus nog drukker de komende tijd...

Voor wie vergeten vergeten was hoe het eruit zag... en hier. Ik wacht nog maar even met zo'n ding te kopen geloof ik...

Zes Nederlanders zeker van Lakeside

Zes Nederlandse darters zijn rechtstreeks toegelaten tot de Lakeside, dat begin januari in Frimley Green wordt afgewerkt. Het toernooi geldt als het officieuze WK bij de BDO.

Viervoudig winnaar Raymond van Barneveld, Co Stompé, Vincent van der Voort, Niels de Ruiter, Mareno Michels en Albertino Essers zullen in ieder geval acte de présence geven voor Nederland. De kersverse wereldkampioen Dick van Dijk zal zich in oktober moeten zien te kwalificeren voor de voormalige Embassy. Dat geldt ook voor Hans Blijs, André Brantjes, Rick Hofstra en het pas zestienjarige talent Michael van Gerwen.

Andy Fordham maakt - ondanks zijn lage ranking - ook deel uit van de voorlopige deelnemerslijst van 25. The Viking kreeg een wildcard. De voorlopige lijst wordt aangevuld met de winnaar van de Winmau World Masters en de zes winnaars van de kwalificatie. Op 20 oktober is de loting van de Lakeside.


Voorlopige deelnemerslijst:

Nederland:
Raymond van Barneveld
Albertino Essers
Mareno Michels
Niels de Ruiter
Co Stompé
Vincent van der Voort

Engeland:
Martin Adams
Martin Atkins
Tony Eccles
Darryl Fitton
Andy Fordham
Shaun Greatbatch
Ted Hankey
Paul Hogan
Mervyn King
Tony O’Shea
Gary Robson
John Walton
Tony West

Denemarken:
Per Laursen
Brian Sørensen

Australië:
Simon Whitlock

Schotland:
Gary Anderson
Paul Hanvidge
Mike Veitch

Partners Claudia Melchers kregen claimbrief

De ontvoerders van Claudia Melchers hebben hun claimbrief niet aan haar vader Hans Melchers gericht, maar aan drie partners. Haar vriend Bert Verheij, haar ex-vriend Jan Venekamp en bridgevriend Floris Nijland kregen een brief in het Engels.

Het Algemeen Dagblad heeft de brief in handen gekregen. Hoe dit is gegaan, zegt de krant niet. De voornamen van het drietal vrienden staan duidelijk in de aanhef van de brief, hoewel twee ervan verkeerd zijn gespeld. Aan het eind van de brief wensen de ontvoerders de ontvangers "sterkte".

In de brief staat onder andere de eis van 300 kilo cocaïne. De Antilliaanse topbridger Lorenzo M. en Izaan M. gelden als hoofdverdachten van de ontvoering. Lorenzo bridgede op de avond van de ontvoering met Bert en Floris. Met Jan Venekamp werkte hij aan een nieuwe spelmethode voor het bridge. Lorenzo logeerde ook regelmatig bij Floris en Jan.

De volledige brief is hier te downloaden.

Nieuwe Player's Choice titels in aantocht

Player's Choice games zijn Gamecube games die voor de helft van de prijs de winkel uit gaan, een beetje een stoer woord voor budgetgames dus. Het betreft in de meeste gevallen games van Nintendo zelf die al een tijdje uit zijn.

Deze keer zullen Metroid Prime 2: Echoes, Animal Crossing, Tales of Symphonia en Paper Mario: The Thousand Year Door voor 29,95 euro in de schappen liggen. Tevens zullen het Donkey Konga Pack en The Legend of Zelda: Four Swords Adventures Pack voor 39,95 euro te verkrijgen zijn. Deze prijzen gaan in vanaf 14 oktober.

Billboards

Hoe wanhopig kan je zijn, is wat ik me dan eigenlijk gelijk afvraag. De 44-jarige Dean Morrow is in ieder geval zo ver heen dat hij op zoek naar een vrouw een enorme billboard langs de weg heeft geplant.

Op het billboard staat te lezen dat Dean "single, succesful en ready" is. Geweldig natuurlijk en er staat ook nog een foto bij van deze ideale schoonzoon.

Geïnteresseerde vrouwen kunnen Dean bereiken via zijn website, waarvan ik het linkje maar even achterwege laat aangezien het kennelijk storm loopt en die site dus continue uit de lucht is. Eerlijk gezegd bekruipt me wel het nare gevoel dat dit gewoon een billboard is van één of andere gare datingsite. Als dat niet zo is dan zal het voor Dean, gezien alle publiciteit, nog een hele klus worden om de serieuze reacties nog te herkennen. Inmiddels zal iedere zichzelf respecterende idioot immers wel gereageerd hebben.

Toch blijft het altijd leuk een opvallende billboard. Hier dus nog even een paar linkjes:

deze is lekker: lekkere billboard

iemand een idee waar dit over gaat: vage billboard

en dit is de leukste: top billboard

Witte Huis 3 jaar lang bespioneerd

Het Witte Huis heeft jarenlang last gehad van een spion. Woordvoerders van de Amerikaanse president hebben bevestigd dat er een onderzoek loopt naar de voormalige marinier Leandro Aragoncillo die drie jaar lang heeft kunnen spioneren.

De 46-jarige tot Amerikaan genaturaliseerde Filipijn werkte vanaf 1999 bijna drie jaar op het Witte Huis, onder meer voor vice-president Dick Cheney. Hij werd vorige maand gearresteerd en wordt ervan verdacht dat hij geheime informatie stal van computers in de ambtswoning van de Amerikaanse president. Tijdens verhoren zou hij al hebben toegegeven te hebben gespioneerd. Hij stuurde onder meer bezwarende dossiers over de president van de Filipijnen, Gloria Arroyo, via e-mail door naar oppositieleden.

Aragoncillo werkte in 2000 als staflid voor de toenmalige Amerikaanse vice-president Al Gore. In een interview met de Filipijnse televisie vertelde hij destijds dat Filipijnse medewerkers op het Witte Huis erg werden gewaardeerd. "Ik denk dat ze vooral van onze integriteit en loyaliteit houden", zei hij toen.

FOK!forum down

Zoals jullie merken ligt het FOK!forum op dit moment plat. Via het interne en externe netwerk zijn beide servers niet te bereiken. Server-Admin iteejer is zojuist naar Redbus vertrokken om het probleem van daaruit te verhelpen.

Ondertussen kunnen jullie natuurlijk rondhangen op de Frontpage, of op één van de andere onderdelen van FOK!: FOK!sport, FOK!weblog, FOK!games, FOK!fotoboek, FOK! Big Brother Blog of natuurlijk op irc.fok.nl.

Onze excuses voor het ongemak.

Update 02.16 uur
Het FOK!Forum is een paar minuten geleden weer online gegaan. Natuurlijk bedanken wij iteejer die de problemen heeft opgelost.

Spaanse griep-virus tot leven gewekt door wetenschappers

DHFC, CrazyTaxi, Tiesemans, Aether en Onverlaatje hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Het is Amerikaanse wetenschappers gelukt om het griepvirus dat in de periode 1918-1919 tientallen miljoenen mensen doodde weer tot leven te wekken. Het virus dat de dodelijke pandemie kort na de Eerste Wereldoorlog veroorzaakte was volgens de onderzoekers van het Amerikaanse instituut CDC een virus dat bij vogels voorkwam en dat op de mens is overgegaan. Het onderzoek richtte zich onder meer op de mogelijkheid dat het huidige vogelgriepvirus een wereldwijde epidemie kan veroorzaken die vele doden zou kunnen eisen.

Voor het onderzoek gingen de wetenschappers naar Alaska. Daar namen ze bevroren longweefsel weg bij een vrouw die aan griep was overleden en die in de bevroren grond was begraven. In een zwaar beveiligd laboratorium reconstrueerden zij vervolgens aan de hand van weefseldeeltjes de code voor de acht genen van het virus. Daarna besmetten zij muizen, kippenembryo's en menselijke longcellen met het virus, waarin zij enkele genen hadden vervangen door die van andere griepvirussen.

De onderzoekers denken er nu achter te zijn waarom het virus zo'n snelle dood door longbloedingen veroorzaakte. Deze ontdekking draagt bij aan de zoektocht naar een gemeenschappelijke eigenschap van griepvirussen die dan door medicijnen en vaccins kan worden aangepakt.

Schiphol ontregeld na vondst bom in weiland

De_Sukkel had ons via de nieuws-submit te melden:

Bij graafwerkzaamheden in een weiland langs de provinciale weg N205 is woensdagavond rond 19.10 uur een bom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. De nabijgelegen Polderbaan, een start- en landingsbaan op Schiphol, is in verband hiermee afgesloten. Ook de weg tussen Rottepolderplein en de N201 is in beide richtingen afgesloten voor verkeer.

Volgens eerste onderzoek van het Explosieven Opruimings Commando (EOC) gaat het om een 500-ponder van Engelse makelij. Het projectiel is gevoelig voor trillingen, ligt instabiel en staat mogelijk op scherp.

De Polderbaan zal waarschijnlijk tot donderdagavond laat gesloten blijven. De Zwanenburgbaan, die daar parallel aan ligt, kan in die periode alleen worden ingezet voor opstijgend vliegverkeer in zuidelijke richting. Door de bom is deze nacht alleen de Kaagbaan beschikbaar. Deze baan wordt zowel voor landende als voor startende vliegtuigen gebruikt. Al met al zal het luchtverkeer vanaf Schiphol waarschijnlijk tot donderdagavond laat ernstig ontregeld zijn. De weg tussen Rottepolderplein en de N201 zal tot vrijdagochtend afgesloten blijven.

De bom ligt volgens de gemeente Haarlemmermeer buiten de bebouwde kom van de dorpskern van Vijfhuizen. De bewoners van vijf woningen die in de gevarenzone rond het projectiel liggen, zijn elders ondergebracht.

Cohen Europese Held na interventie journaliste

De verkiezing door het weekblad Time van de Amsterdamse burgemeester Job Cohen tot Europese Held, gebeurde na tussenkomst van Time-correspondente Abi Daruvalla. Dat meldt weekblad HP/De Tijd deze week. In eerste instantie wilde Time Ayaan Hirsi Ali uitroepen tot Europese Held, maar daar stak Daruvalla een stokje voor: ''Ik liet het hoofdkantoor weten daar faliekant tegen te zijn. Hirsi Ali heeft niets bereikt. Ze heeft vooral heel veel mensen boos gemaakt.''

Per e-mail stelde Daruvalla voor om als er dan toch zo nodig een Nederlander moest worden verkozen, iemand te nemen die verzoening predikt. Zoals de burgervader van Amsterdam. ''Ik was het zat dat Nederland internationaal wordt neergezet als een heel hard land, als een soort Pim Fortuyn-land.'' De journaliste, die uit Groot-Brittannië komt, Indiase roots heeft en al twintig jaar in Nederland woont, was wel verbaasd dat de redactie haar voorstel bijna zonder slag of stoot aannam. Ze is naar eigen zeggen overigens ''geheel onpartijdig''.

Job Cohen
Cohen in plaats van Hirsi Ali

Mysterie korte gammaflits opgelost

IcoonHet geheim van gammaflitsen - de krachtigste explosies die zich voordoen in ons universum - is ontrafeld. Dat meldt een internationaal team van wetenschappers die onderzoek deed naar het fenomeen dat sterrenkundigen al meer dan 35 jaar bezighoudt.

Het ontsluierde geheim betreft het mysterie van de korte gammaflitsen. Over de lange flitsen, die ongeveer 2 seconden duren, waren wetenschappers het al langer eens: die ontstaan wanneer een reuzenster explodeert en overgaat in een zwart gat. De korte flitsen blijken te ontstaan wanneer twee zeer compacte neutronensterren botsen. Dat werd al langer vermoed, maar de wetenschappers zeggen daarvoor nu onomstotelijke bewijzen te hebben gevonden. Dat gebeurde dankzij de waarnemingen van drie NASA-satellieten en een aantal aardse ruimtetelescopen.

Bij een korte gammaflits komt in een fractie van een seconde een gigantische hoeveelheid energie vrij, te vergelijken met de energie die 'onze' zon in miljarden jaren uitstraalt. De botsingen tussen twee compacte neutronensterren waarbij zulke flitsen ontstaan, doen zich dagelijks voor in het heelal. De flits is op aarde echter niet waarneembaar, doordat het licht grotendeels bestaat uit gammastraling, die door de atmosfeer wordt geabsorbeerd. Een neutronenster is het overblijfsel van een supernova, waarbij een ster aan het einde van zijn leven explodeert en ineenstort. Neutronensterren hebben een onvoorstelbare dichtheid. Eén stukje ter grootte van een speldenknop zou op aarde een miljard kilo wegen.

Duits bedrijf komt met 'nicotinebier'

Joost-mag-het-weten had ons via de nieuws-submit te melden:

Een bedrijf uit Duitsland hoopt over een paar maanden met een nieuw soort bier op de markt te komen: bier met een nicotine-smaakje. Het bier, NicoShot, zit momenteel nog in een testfase. Ieder biertje zal een alcoholwaarde van 6,3 procent en drie milligram nicotine bevatten.

Volgens het bedrijf is het bier bedoeld om rokers van hun gewoonte af te helpen. Volgens de makers zal NicoShot de zin in een sigaret doen afnemen, maar is het geen geneesmiddel tegen roken. "Het kan wel je levenstijl veranderen. Je hoeft niet per se het café uit te lopen om een sigaretje te roken. Wie na verloop van tijd went aan het niet roken, kan langzaamaan stoppen met het bier te drinken."

Miyamoto spreekt

Shigeru Miyamoto heeft het er maar druk mee, de geestelijk vader van Mario is naast zijn gewone werk (games maken) ook bezig met het geven van talloze interviews. Het laatste interview gaf hij een aantal dagen terug en dit zijn de belangrijkste punten:

- Miyamoto zegt dat hij echt veel vertrouwen heeft in de nieuwe controller

- Hij denkt dat mensen de Revolution controller gaan zien als de beste controller voor first-person shooters

- De traditionele controller is klaar (zal waarschijnlijk verder uitgewerkt worden, net zoals de Revolution afstandsbediening)

- De traditionele controller heeft de vorm van een Nintendo Gamecube Wavebird

- Hij zegt dat de functionaliteit van de Revolution sneller en eerder wordt benut dan bij de functies van de DS omdat nu ontwikkelaars de voordeel hebben dat ontwikkelen voor Revolution bijna hetzelfde is als ontwikkelen voor Gamecube, nu heb je alleen een andere interface (en meer grafische kracht, etc.)

- Miyamoto denkt dat de Revolution launch line-up sterk wordt

- Miyamoto zegt verder dat Nintendo een groot voordeel heeft dat de interne software ontwikkelings teams veel samenwerken met de hardware ontwikkelings teams

Het volledige interview is hier te vinden.

Drie nieuwe online titels voor de DS

Sega en Treasure hebben aangekondigd dat Bleach DS volledig online zal zijn zodat spelers met elkaar over internet kunnen vechten. Taito heeft aangekondigd dat Lost Magic volledig online zal zijn zodat spelers met hun characters tegen andere spelers met hun characters een gevecht aan kunnen gaan. En verder komt Marvelous Interactive met Contact, hoe dit spel gebruik gaat maken van de online functies is nog niet bekend.

Drie nieuwe online titels voor de DS dus.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
special
Random Pics van de Dag #952
©FOK.nl e.a.