AC Milan wil vertrekken uit San Siro

De Italiaanse topclub AC Milan denkt eraan om te vertrekken uit het San Siro-stadion. Volgens de voorzitter - Adriano Galliani - is de samenwerking met Internazionale de belangrijkste reden.

"De clubleiding van Inter heeft andere ideeën dan wij. Misschien is de tijd aangebroken om na te denken over twee stadions in Milaan, aldus Galliani. Een andere reden is de staat van het San Siro, het stadion is nodig toe aan een onderhoud.

Galliani spreekt dit tegen: "Ons veld is prachtig, het uitzicht vanaf de tribunes is perfect, het merendeel van de fans wordt niet nat tijdens regenbuien en het stadion is makkelijk te bereiken." Toch wil de voorzitter nadenken over een vertrek uit het stadion. "Het eerste stadiongedeelte is al gebouwd in 1926 en het stadion delen met Inter is niet makkelijk."

Het San Siro biedt plaats aan 80.000 toeschouwers en Milan speelt al bijna tachtig jaar in het stadion. Voordat AC Milan zich in het San Siro vestigde, had de club vijf andere thuishavens. In 1947 kreeg Milan gezelschap van stadsgenoot Internazionale.


San Siro.