Kansen voor Davidson bij Honda

Anthony Davidson kan mogelijk volgend jaar gaan rijden voor het nog in nevelen gehulde door Honda gesteunde nieuwe team. Daar zou hij samen met Takuma Sato de belangrijkste kandidaat zijn voor een racestoeltje.

Teambaas Nick Fry van BAR Honda heeft nieuwe brandstof gegeven aan geruchten over een tweede team voor Honda. De teambaas verklaarde vertrouwen te hebben in de financiële personen achter het team, die naar eigen zeggen vooralsnog hem, Honda en Bernie Ecclestone hebben weten te overtuigen van hun bedoelingen. Naast Takumo Sato maakt volgens Fry Anthony Davidson een goede kans om bij dit team te gaan rijden.

Hoewel voorlopig de rol van Honda in het nieuwe team onduidelijk blijft, lijken ze wel invloed te hebben. Die invloed kan gunstig uitwerken voor Davidson, die volgens Fry zich heeft bewezen: "Hij heeft zich bewezen en blijft dat doen. In de vorige test, vorige week, heeft hij weer fantastisch werk gedaan, maar hij wil een racestoeltje. Hij is bekend met Honda en we zouden hem niet in de weg staan, al zou het een verlies van testcapaciteit zijn als hij bij ons team vertrekt."

De geruchten over een tweede door Honda gesteund team komen voor de autofabrikant wel gelegen. De ophef in Japan over het aan de kant zetten van Takuma Sato bij BAR was groot, maar de geruchten over het nieuwe team geven een nieuwe draai aan het verhaal.