Jeugdbende viel Helmondse school binnen

LiefHeersendBeest en jpg97 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Naar nu bekend is gemaakt zijn vorige week circa 15 Marokkaanse jongeren uit Weert het Regionaal Opleidingscentrum (ROC) in Helmond binnengevallen. Ze wilden wraak nemen omdat een vriend van hen eerder gevochten had met een 19-jarige Marokkaanse leerling uit Helmond.

Volgens ooggetuigen droegen de jongeren uit Weert bivakmutsen tijdens de inval op het ROC en is in de aula met een pistool gezwaaid. Dat laatste is niet door de schoolleiding geconstateerd. De ROC-leiding spreekt wel van een ''heel vervelend incident'' en overweegt de betrokken Marokkaanse leerling uit Helmond te schorsen. Videobeelden van camera's in de school zijn meteen overgedragen aan de politie in Brabant. Er zijn nog geen arrestaties verricht, maar de politie doet volop onderzoek.

Verwacht werd dat de ruzie tussen de twee groepen Marokkaanse jongeren afgelopen weekend in Weert zou worden uitgevochten. De politie legde daarom een cordon rondom Weert aan en controleerde op alle invalswegen in totaal 900 auto's op wapenbezit. De geplande wraakactie zou echter op het laatste moment vanuit Helmond zijn afgeblazen. Jongerenwerkers houden er wel rekening mee dat er een nieuwe datum wordt gekozen om de vete uit te vechten.

Dat het bericht nu pas in de publiciteit komt, heeft te maken met het feit dat de Brabantse politie na overleg met de school de ernstige incidenten vorige week niet naar buiten bracht.