Sluiter onderuit in Tokio

Raemon Sluiter heeft zich in Tokio niet weten te plaatsen voor de derde ronde van het Japans Open. De Rotterdammer verloor in drie sets van Cyril Saulnier (12): 3-6, 7-6(5) en 7-5.

Een dag later dan gepland stonden Sluiter en zijn Franse opponent, die als twaalfde geplaatst is in Japan, dan toch tegenover elkaar in het ATP-toernooi van Tokio. Beide tennissers zouden gisteren al hun partij in de tweede ronde afwerken, maar forse regenbuien maakten het spelen op de buitencourts, waar de wedstrijd door de organisatie gepland was, onmogelijk.

De Rotterdammer leek in het eerste bedrijf het meeste last te hebben van de vervelende situatie van woensdag. Sluiter had in de openingsfase van de partij geen antwoord op het spel van Saulnier. De Nederlander liep de gehele eerste set dan ook achter de feiten aan. Simpel trok de Fransman met 6-3 het eerste bedrijf naar zich toe.

In de tweede set kwam Sluiter beter in zijn spel. In de vierde game resulteerde dit al gelijk in een break voor de Nederlander: 3-1. Echt lang stond deze niet op het scorebord, want Saulnier trok de stand binnen twee games weer gelijk. Omdat beide heren hierna hun opslag behielden, eindigde de set in een tiebreak, waarin Sluiter met 7-5 te sterk bleek.

Het derde bedrijf was bijna een kopie van de tweede set. Op het hardcourt van Tokio bleven beiden goede bijelkaar in de buurt, maar de Rotterdammer moest in het tweede deel van de set uiteindelijk toch buigen voor het twaalfde reekshoofd. Met 7-5 trok Saulnier de partij naar zich toe. De Fransman verloor vervolgens kansloos met 6-1 en 6-2 van de nummer vijf van de plaatsingslijst, Mario Ancic.