"Bridgestone wil nieuw team voorzien"

De Japanse bandenfabrikant Brigestone staat op het punt om banden te gaan leveren aan het nieuw te vormen team dat volgend seizoen zijn entree zou willen maken.

Alhoewel er nog niet veel bekend is over het nieuw te vormen team, hebben verschillende bronnen tegen Autosport-Atlas gezegd dat Bridgestone interesse heeft om ze van banden te gaan voorzien. Dit zou voornamelijk te maken hebben met het mogelijke Japanse karakter dat het team door Honda en Takuma Sato zou krijgen.

Dat Red Bull-Light heeft aangegeven om volgend seizoen verder te willen gaan met Michelin, in plaats van Bridgestone zou ook hebben meegespeeld in de beslissing om de nieuwe renstal te ondersteunen. Op deze manier kan de Japanse bandenfabrikant het aantal van vijf teams op peil houden. Aangezien Williams, Ferrari en Midland al op Bridgestone rijden en Toyota zo goed als zeker lijkt te volgen.

Het nieuwe team zou ook genoeg testmogelijkheden bieden om Bridgestone zo verder vooruit te kunnen helpen met de ontwikkeling van de banden. Volgens BAR-teambaas Nick Fry lopen de onderhandelingen voorspoedig: “Er is nog niets definitief, maar het gaat de goede kant op.”

Als mogelijke coureur voor het nieuwe team wordt niet alleen Takuma Sato genoemd, ook BAR-testcoureur Anthony Davidson zou een kandidaat zijn.