Pienaar krijgt nieuwe aanbieding

Raymond (RayMania)
Ajax heeft Steven Pienaar een nieuwe contract aangeboden. Eerdere aanbiedingen weigerde de Zuid-Afrikaan om financiële redenen.

Pienaar speelt dit seizoen sterk en heeft de meeste assists op zijn naam staan in de Eredivisie. Vorige week bracht hij Nigel de Jong nog twee keer in stelling tegen Sparta Rotterdam. Een reden voor Ajax om Pienaar een nieuwe aanbieding voor te leggen. "Uit deze aanbieding spreekt volgens ons voldoende vertrouwen, zowel persoonlijk als financieel", zegt technisch directeur Martin van Geel. Binnen enkele weken gaan Ajax en Pienaar weer om de tafel nadat eerdere onderhandelingen waren afgebroken.

De vraag is of Pienaar wel wil blijven bij de Amsterdamse club. De middenvelder speelt namelijk niet op zijn favoriete positie. De Zuid-Afrikaan wordt vooral gebruikt als rechtsbuiten. In die rol voelt Pienaar zich minder lekker. "Maar volgens mij is het ook niet doorslaggevend voor Steven bij het maken van een zijn keuze", aldus Van Geel.

Meerdere clubs hebben al belangstelling getoond voor Pienaar. Onder andere Valencia, Manchester City en Werder Bremen hebben interesse in Pienaar, die aan het einde van het seizoen transfervrij is. Volgens De Telegraaf heeft Champions League winnaar Liverpool anderhalf miljoen euro over om Pienaar in de winterstop naar Anfield Road te halen.