Film: Magnificent Desolation: Walking on the Moon 3d

Magnificent Desolation, wat zoveel betekent als prachtige verlatenheid, is een documentaire over het verkennen van de maan. Tom Hanks is de verteller, die de kijker door de geschiedenis van de maanreizen heenloodst. Met quotes van de Apollo-astronauten en archiefmateriaal als leidraad wordt de kijker meegenomen op een trip naar de maan. Leuk idee!



Maar komt de driedimensionale ervaring van rondlopen op de maan ook goed uit de verf? Zoals bij elke 3d film moet je je hoofd goed recht houden, anders zie je alles dubbel. Magnificent Desolation is wel leuk opgebouwd, met een globale achtergrond en het 'actieve' verhaal op de voorgrond. Helaas stond de ondertiteling op de achtergrond en die was niet altijd goed te lezen. Voor mij niet zo storend, maar ik kan me voorstellen dat de wat jongere bioscoopbezoeker moeite heeft met het begrijpen van de film als de ondertiteling niet te lezen is. Verder vond ik sommige stukken uit de documentaire duidelijk nagespeeld. Dat is zonde, het was leuker geweest als je in ieder geval het idee had gekregen dat je naar authentiek filmmateriaal zat te kijken.



Leuk is wel dat de astronauten-quotes zijn ingesproken door verschillende bekende acteurs. Onder andere Morgan Freeman, John Travolta, Matt Damon, Matthew McConaughey en Gary Sinise namen een astronaut voor hun rekening. Tom Hanks vervulde naast zijn rol van verteller ook de rol van producer en schrijver.



Magnificent Desolation is een leuke film voor luna-tics en mensen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de mensheid op de maan. Een spektakelstuk is het echter niet, dus wie van driedimensionale actie houdt zal een andere film moeten kiezen!



Label: IMAX Releasedatum: 6 oktober 2005 Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!