[update] Station en ROC in Hilversum ontruimd na bommelding

Icoon Binnenlands nieuws Vanwege een bommelding zijn vanmiddag een ROC-school in Hilversum en het treinstation Hilversum-Sportpark ontruimd. Volgens nog onbevestigde berichten zou een man met een koffer de ROC-school binnengerend zijn. Ook is de politie bezig Met het onderzoeken van een 'verdacht pakketje' op het treinstation. Daardoor rijden er minder treinen tussen Hilversum en Utrecht.

Volgens ProRail heeft een bomverkenner van de politie het pakje eerst onderzocht, alvorens de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) te waarschuwen. Het treinverkeer werd rond 11.50 stilgelegd, en momenteel is de stremming nog steeds van kracht. Treinreizigers worden omgeleid via Amersfoort.

Volgens een leerling van het ontruimde ROC tegenover FOK! zou de man met de koffer zijn gearresteerd. Hij zou door agenten naar buiten zijn gesleept, en daar enige tijd 'halfnaakt' op de grond hebben gelegen. De koffer had hij op dat moment niet meer bij zich. Wel zouden er politiehonden ingezet zijn, en zijn er veel ambulances en agenten ter plaatse.

Met dank aan Sabine voor het melden van dit verhaal.

Update 18.01 uur
Na een onderzoek van de EOD is gebleken dat het om loos alarm ging. De school was eerder ontruimd nadat een 22-jarige man uit het Duitse Kunzelsau naar binnen was gelopen met een koffertje. Hij liet dit koffertje vervolgens achter bij een container achter de school.

Omdat de school aan het spoor staat, moest ook het treinverkeer stilgelegd worden. Dat kon rond 15.00 uur vanmiddag weer hervat worden. De leerlingen van de school mochten het gebouw weer in tussen 15.15 en 15.30 uur, alsdus een ooggetuige tegen FOK!.

Volgens diezelfde ooggetuige zou de 22-jarige Duitser tegen het beveiligingspersoneel gezegd hebben dat er een bom in zijn koffer zat. Uiteindelijk zouden er alleen stenen en lege blikjes in hebben gezeten.

Over een motief van de man is nog niets bekend.

Met dank aan careFish (Tim) voor de update.