FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 23 september 2005

Inbreker opgepakt na verlies ID-kaart

ACT-F had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuwsDe verplichting immer een identiteitsbewijs op zak te hebben, begint zijn vruchten op een wellicht onbedoelde wijze af te werpen. Een inbreker uit het Friese Metslawier werd donderdagavond gearresteerd nadat zijn ID-kaart werd gevonden in een woning waar zojuist was ingebroken.

De 19-jarige man was zijn persoonsbewijs bij de inbraak in een vakantiewoning verloren. Buren merkten dat een ruit was ingeslagen, waarna de politie werd gewaarschuwd. Deze trof niemand aan in de woning, maar vond wel de verloren ID-kaart. Twee mannen uit Niawier die in het huis van de verdachte werden aangetroffen zijn eveneens gearresteerd. Bij de inbraak werd overigens niets buitgemaakt.

Bejaard stel bij crematie verkeerde

Icoon opmerkelijk nieuwsEen bejaard Brits stel dat in de veronderstelling was zojuist de crematie van een goede vriend te hebben bijgewoond keek raar op toen hij, levend en wel, zelf de deur van zijn huis kwam opendoen. Het echtpaar had op de plechtigheid gehoord dat er na de dienst een bijeenkomst was bij de overledene thuis.

Maurice en Shirley Dodwell hadden echter de uitvaart van een naamgenoot van hun vriend Roy Spencer bijgewoond. De 76-jarige Maurice had de overlijdensadvertentie in de krant gelezen. "Toen Roy kwam opendoen, stond ik aan de grond genageld. Ik moest zelfs even in de wagen gaan bekomen. Op de crematie in Cheltenham in Gloucestershire hadden verschillende aanwezigen het over een wake bij de familie thuis. We reden dan ook na de dienst naar het huis van Spencer."

Uitslag SC Heerenveen - NEC

Vanavond werd er één wedstrijd in de Eredivisie gespeeld. In het Abe Lenstra-stadion kwam NEC op bezoek, waar het speelde tegen SC Heerenveen. Hieronder vind je de uitslag. De nieuwe stand kun je hier vinden.

SC Heerenveen - NEC 2-1
01' Samaras 1-0
20' Takak 1-1
69' Pranjic 2-1

Scheidsrechter: Haverkort.
Toeschouwers: 20.500
Geel: Breuer (SC Heerenveen), v.d.Doelen, Wisgerhof (NEC).
Rood: Olsson (NEC).

Opstellingen:

SC Heerenveen: Vandenbussche, Bakkati, Hansson, Seip, J.Drost, Bosvelt, Prager (Bruggink/9'), Breuer, Yildirim, Samaras (Tarvajarvi/90'), Pranjic (H.Drost/77').

NEC: Babos, Wielaert, Wisgerhof, Olsson, Leiwakabessy, Barreto, Takak, v.d.Doelen (Nalbantoglu/88'), Tininho, Denneboom (v.d.Eede/44'), Grot.

Nederlandse inbreng in Milram-Domina Vacanze

De nieuwe Duits-Italiaanse ploeg -Domina Vacanze werd vandaag gepresenteerd. Naast de namen van Erik Zabel en Alessandro Petacchi, viel de Nederlandse inbreng op.

Na een lange periode van onderhandelingen wordt de Duitse zuivelproducent Milram de nieuwe hoofdsponsor van Domina Vacanze. Daarmee is ook de overgang van Erik Zabel naar de ploeg beklonken. De Duitse sprinter mag zich op de Tour richten, terwijl in de Giro alles in de ploeg zal worden gericht op Petacchi.

Naast de logische Duitse en Italiaanse inbreng, kent het team echter ook een grote Nederlandse inbreng. Gerry van Gerwen, bekend als de man die renners naar de Nederlandse criteriums haalt, wordt manager bij de ploeg. Daarnaast zal oudgediende Maarten den Bakker voor Milram-Domina Vacanze gaan rijden. Den Bakker kreeg eerder dit jaar van Rabobank te horen geen contractverlenging te krijgen.

Balkenende laakt twee gezichten Wouter Bos

Wouter BosWouter Bos stelt zich in de Tweede Kamer anders op dan daarbuiten. Dat vindt premier Jan Peter Balkenende. Volgens de CDA'er toont Bos zich in interviews en lezingen hervormingsgezind, maar zoekt hij in het Kamerdebat vooral de confrontatie met de regeringsploeg.

Balkenende was vooral teleurgesteld dat de PvdA-leider en zijn fractie een motie van de SP steunden, waarin verzocht werd om de herziening van het zorgstelsel te schrappen. In de ogen van de minister-president zit Bos meer op de lijn van de Britse premier Blair, ook een sociaal-democraat. Behalve Bos waren ook andere oppositiewoordvoerders vaak nogal 'zuur' van toon. "Dan lijkt het of niets deugt in dit land, terwijl uit onderzoek blijkt dat het grootste deel van de bevolking tevreden is", stelde Balkenende.

Het weinige vertrouwen dat er bij de Nederlandse bevolking is over zijn regering baart Balkenende geen zorgen. "Vertrouwen kun je niet afdwingen. Je moet resultaten laten zien en je niet elke dag bezighouden met de dagkoersen van het vertrouwen."

Archeologen vinden oerbaby's

Nabij de Oostenrijkse plaats Krems hebben archeologen de lichamen van twee baby's blootgelegd. De kinderen, mogelijk een tweeling, zijn 27.000 jaar geleden gestorven.

Ongeveer een week geleden stuitten archeologen op een schouderblad van een mammoet. Daaronder vonden ze een met rode kleurstof opgevulde kuil, waar de botten van de twee baby's in lagen. Bij de skeletten werd een ketting gevonden, die volgens de onderzoeksleidster diende als grafgift.


De gevonden babyskeletten

In de omgeving van de vindplaats zijn archeologen al jarenlang aan het graven. De meeste vondsten betroffen gebruiks- en siervoorwerpen.

Bill Gates blijft de allerrijkste

Bill GatesBill Gates is al twaalf jaar de rijkste Amerikaan. De oprichter van softwareconcern Microsoft zag volgens de nieuwste ranglijst van het tijdschrift Forbes zijn totale vermogen zelfs met drie miljard dollar stijgen, naar 51 miljard. Hij liep daarmee uit op de nummer twee, beleggingsdeskundige Warren Buffett. Deze heeft met 40 miljard dollar een miljard minder te besteden dan een jaar geleden.

Het totale vermogen van de 400 rijkste Amerikanen steeg met ongeveer 12,5 procent naar 1130 miljard dollar. Om in de top-400 te komen was een vermogen van minimaal 900 miljoen dollar nodig; 150 miljoen meer dan een jaar geleden. De computerboeren doen het goed, de top-5 wordt gecompleteerd door Paul Allen (mede-oprichter van Microsoft), Michael Dell (van computerfabrikant Dell) en Larry Ellison (oprichter van Oracle) met respectievelijk 22,5, 18 en 17 miljard dollar. Google-grondleggers Sergey Brin en Larry Page stegen van de 43e naar een gezamenlijke zestiende plaats, met ieder een vermogen van 11 miljard dollar.

Voormalig bergkoning in Tour naar Saunier Duval

Saunier Duval heeft zich versterkt met Christophe Rinero en Luciano Pagliarini. Het duo tekende een contract voor twee seizoenen bij het Spaanse ProTour-team.

Christophe Rinero (31) trad tijdens de Tour de France van 1998 uit de anonimiteit. De Fransman eindigde als vierde in het eindklassement en veroverde de bolletjestrui. Hierna werd echter vrij weinig meer vernomen van Rinero. De laatste vier seizoenen kwam hij uit voor kleinere Franse teams.

De 27-jarige Braziliaan Pagliarini is afkomstig van Liquigas-Bianchi. De coureur staat bekend als een rappe man, maar behoort (nog) niet tot de A-categorie spurters. In zijn loopbaan boekte Pagliarini zeven zeges, waarvan drie in 2005: twee etappes in de Tour de Langkawi en één in de Ronde van Murcia. Pagliarini koerste van 2002 tot en met 2004 voor Lampre.

De Toren van Oneindige Hoogte - Deel 5

Vijfenvijftig lange uren was hij bezig geweest, maar het resultaat mocht er zijn. Thon had in de tussentijd slechts tien uur geslapen, en had het dan ook helemaal gehad met het ontwerpen van zijn nieuwe lichaam.

Het uiterlijk had hem slechts enkele uren gekost. Het lichaam dat nu voor hem stond was behoorlijk langer dan gebruikelijk, een zeldzaamheid. Thon had een aantal privileges gekregen door zijn lange avontuur binnen Het Spel, waaronder een maximale lengte van twee meter tien. Hij had zichzelf twee meter vijf gegeven. Van het gezicht had hij weinig werk gemaakt. Het was een gewoon mannengezicht, met een misschien ietwat te brede kaak. De haren waren halflang en donkerblond. De kleur van de ogen was felgroen, net iets meer dan een nieuwkomer zou kunnen krijgen. Voor de rest was het een gewoon lichaam. Kenmerken als gespierd zijn, dik worden, littekens, baard en snor en sieraden waren allemaal in Het Spel zelf te regelen.

Wat hem veel meer tijd kostte was het lichaam uitbalanceren. Niet zozeer hoe armen bewegen, aangezien dat voor iedereen gelijk is, maar juist de statistieken van het lichaam. In de spellen van weleer, waren meestal tussen de zes en twaalf punten waarop je kon verbeteren, met enkele uitzonderingen. Maar Thon was bezig geweest met ruim vijfduizend verschillende punten. Deze punten besloegen allerlei verschillende vaardigheden, waarbij hij steeds moest aangeven met hoeveel punten hij wilde beginnen en hoe snel ze in de toekomst zouden gaan stijgen. Natuurlijk moest hij ook dit weer goed uitbalanceren, waarbij hij had geleerd van de fouten van de vorige keer. Destijds had hij zo ontzettend veel punten gestopt in alle magische fronten, dat de rest extreem was verwaarloosd. Hij had ontzettend veel geluk gehad dat hij al snel in de leer kon bij een machtige magiër. Bij hem had hij zijn verwaarloosde, maar noodzakelijke, statistieken tot acceptabel niveau weten te krijgen en zijn magische talenten tot extremen verhoogd.

Bij dit lichaam was hij echter verstandiger te werk gegaan. Hij had wederom de nadruk gelegd op de magie, maar had nu enkele takken extreem gespecialiseerd en andere soorten, die hij weinig zou gebruiken, genegeerd. De punten die hij nu over hield kon hij in lichamelijke kracht (waar ongeveer zeventienhonderd punten aan gewijd waren) en in allerlei ‘handigheidjes’ stoppen die hem nog van pas zouden komen (denk aan zaken als: lang adem inhouden, vermogen om te sluipen, kijken in het donker en nog honderden andere punten).
Nu hij klaar was met het lichaam kon hij niet wachten met het uitproberen ervan, maar er moesten nog enkele dingen gebeuren.

“Geestje? Ben je daar nog?”
Het wangestalte verscheen weer. Hij keek zo gekrenkt als mogelijk was met het weggerotte gezicht. De benaming ‘geestje’ beviel hem niet. Het wezen mocht dan geprogrammeerd zijn, gevoelens had hij wel (ook geprogrammeerd natuurlijk). Hij leek zelfs te vergeten vreselijk te ruiken.
“Is het werk gedaan, Heer?”
“Ja, het lichaam is voltooid. Ik wil verder gaan met de volgende stap.”
“Zo zal het geschieden,” en de geest zwaaide zijn linkerarm met een weids gebaar richting het lichaam, dat vervolgens verdween. Nu lag er in het midden van ronde ruimte een groot boek. De geest verdween en Thon liep naar het boek toe. Het was met zilver en goud beslagen, met een grote saffier in het midden. Hij sloeg de kaft, die een halve meter hoog was, en bijna net zo breed, om en las de eerste pagina. Er stond in grote, zwierige letters ‘Boek der Adviseurs’ met daaronder ‘Bevat de omschrijvingen van 362.330 adviseurs’.
Thon pakte enkele duizenden pagina’s en sloeg ze tegelijk om. Er leek geen logische volgorde in te zitten dus elke pagina was zo goed als de andere. Er stond steeds één adviseur op een pagina, met een realistische tekening van de adviseur, uiterlijke kenmerken, geschiedenis, taalgebruik, specialisatie, aantal andere gebruikers die hem gebruikten en eventuele belangrijke notities.

Vele uren lang sloeg hij pagina na pagina om. Deze waren flinterdun, maar toch niet doorschijnend. Hij zag gedrochten en schoonheden, reusachtige gestalten en wezens ter grootte van een vlo, dieren, mensen, geesten, wiskundige vormen en onmogelijke figuren. Uiteindelijk vond hij iets dat hem beviel. Hij las de naam en sloeg het boek dicht. Hij kon zijn gezicht moeilijk in de plooi houden terwijl hij opstond.

“Geestje, ben je daar nog?”
Het wezen verscheen weer even braaf als de vorige keren, duidelijk nog meer geërgerd dan de vorige keer.
“Heeft U gekozen, Heer?”
“Ja, dat heb ik.”
“Wat is de naam van de gekozen adviseur?”
“Soktur,” zei Thon en moest zijn lachen inhouden bij het zien van het gezicht van de geest. Thon had de geest onmiskenbaar gezien in het boek en aangezien hij niets kon vinden dat hem aansprak, kon hij er wel de humor van inzien deze adviseur te kiezen. Het verbaasde hem wel dat adviseurs ook beginprocedures konden uitvoeren.
De geest kon geen woord uitbrengen van frustratie. Boos verdween hij en liet Thon alleen achter, wachtend tot hij door zijn nieuwe meester opgeroepen zou worden.

=======
De tab-dingetjes zijn verbannen en vervangen door enters (sorry RealBizkit666 ) op aanraden van een aantal lezers.

Screens en info Civilization IV

De release van het in 1996 uitgebrachte Civilization 2 heeft veel betekend voor de serie. Tot op heden wordt er immers nog user content gemaakt voor Civilization 2. Met de aankomende release van deel vier hoopt developer Firaxis dit succes te herhalen. De game zal op drie manieren te modden zijn zodat de fans hun hart op kunnen halen met de game.


De eerste tool stelt je in staat om werelden te bouwen. Op elk moment gedurende een game kan de speler de editor openen en rivieren, wegen, steden, kortom: vrijwel alles wat op de kaart aanwezig is toevoegen of aanpassen. Daarnaast kan in een stad aangepast worden welke gebouwen erin staan, hoeveel mensen er wonen, wat elke stad produceert en wat iedere stad aan het onderzoeken is. Bovendien kan ingesteld worden wie in oorlog zijn met elkaar en wat de houding van de AI is tegenover elkaar.

Als tweede mogelijkheid biedt Civ IV de fans de optie om met behulp van speciale XML-editors de bestanden zo aan te passen dat de spelregels veranderd kunnen worden of dat content toegevoegd kan worden. Dit betekent dat de onderliggende waarden aangepast kunnen worden zodat bijvoorbeeld de sterkte van units, of de tijd die je nodig hebt om een wonder te bouwen anders is. Daarbij kan via de scripttaal Python de game zo aangepast worden dat menu's anders ingedeeld worden en dat scripted events plaatsvinden.

Ten derde zal Firaxis de SDK (software development kit) beschikbaar stellen. Dit stelt spelers in staat om bijvoorbeeld de AI aan te passen. In feite zal de speler hiermee de mogelijkheid hebben om alles aan te passen op de graphics en de netwerkcode na.

Civilization IV ligt op 28 oktober in de winkels.

Uitslag 2e vrije training GP Brazilië

McLaren was ook het snelste team in de tweede vrije training. Wurz zette de beste tijd neer, voor teamgenoot Montoya. Klien schreef een Red Bull compleet af door de wagen achterwaarts in de muur te zetten.

poscoureurteamtijdaantal ronden
1 Alexander Wurz McLaren 1:12.08338
2 Juan-Pablo Montoya McLaren 1:12.69413
3 Ricardo Zonta Toyota 1:12.70636
4 Felipe Massa Sauber 1:12.71028
5 Rubens Barrichello Ferrari 1:13.08821
6 Kimi Räikkönen McLaren 1:13.17218
7 Jacques Villeneuve Sauber 1:13.20221
8 Michael Schumacher Ferrari 1:13.20524
9 Jarno Trulli Toyota 1:13.49326
10 Giancarlo Fisichella Renault 1:13.51829
11 Fernando Alonso Renault 1:13.54529
12 Mark Webber Williams 1:13.65018
13 Antonio Pizzonia Williams 1:13.82819
14 Robert Doornbos Minardi 1:13.92228
15 David Coulthard Red Bull 1:14.00622
16 Vitantonio Liuzzi Red Bull 1:14.14129
17 Jenson Button BAR 1:14.18926
18 Ralf Schumacher Toyota 1:14.42720
19 Christijan Albers Minardi 1:14.56323
20 Takuma Sato BAR 1:14.58427
21 Tiago Monteiro Jordan 1:14.67122
22 Christian Klien Red Bull 1:14.6987
23 Nicolas Kiesa Jordan 1:15.09425
24 Narain Karthikeyan Jordan 1:15.18719

Age of Empires III gaat goud

Ensemble Studios' nieuwste RTS, Age of Empires III, heeft na jaren van ontwikkeling eindelijk de gold status bereikt. De game zal vanaf 18 oktober verkrijgbaar zijn in een gewone variant en een collector's edition voor de echte AoE fanaten.

In Age of Empires III kruip je in de rol van een Europese beschaving in de nieuwe wereld tussen 1500 na chr. en 1850 na chr. Meer over AoE3 kun je lezen in onze onlangs verschenen preview.

Nieuwe pil verhoogt libido

Excelsior had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Wetenschappelijk nieuws Een beter orgasme en meer zin in seks. Dat zijn twee bijwerkingen van een nieuw ontwikkelde anticonceptiepil. Dit schrijft het gerenomeerde vakblad Contraception.

De nieuwe pil bevat een lage dosis oestrogeen en de stof Yasmin. Tachtig vrouwen testten de pil uit en hielden een dagboek bij over hun seksuele ervaringen na drie, zes en negen maanden. Hieruit bleek dat de vrouwen die de nieuwe pil gebruikten, een veel hoger libido hadden. Ze waren vaker seksueel actief en ervaarden een intenser orgasme.

En dit zijn niet de enige voordelen van deze pil. De vrouwen bleken er ook nog eens van af te vallen en voelden zich lichamelijk beter.

7 verse beelden Conflict: Global Storm

Van de squad-based action game Conflict: Global Storm, dat momenteel in ontwikkeling is bij Pivotal Games, zijn 7 nieuwe screenshots vrijgegeven. Enkele kenmerken van de game zijn een sterke AI, een diepe plotlijn en een aim-assist systeem in plaats van auto-aim. Daarnaast heeft Pivotal Games de engine volledig herschreven om de game op grafisch vlak aantrekkelijker te maken dan haar voorgangers.

Conflict: Global Storm komt uit voor de PC, PS2 en Xbox en zal 30 september bij ons in de winkels verschijnen.


Mp3 en meer 9

Weer wat leuke opendirs voor jullie, dit keer best veel! dus wees er snel bij .

OST
Buffy the vampire slayer
Crouching Tiger Hidden Dragon
Layer cake
The Legend Of Ron Burgandy
Love Actually
Six Feet Under

[ROCK]
Alice In Chains - MTV Unplugged
Alkaline Trio - Good Mourning
Weezer - Make Believe
Within Temptation - Mother Earth
NOFX & RANCID - Cover Each Other
Agnostic Front - Dead Yuppies
Dropkick Murphy's - Sing Loud Sing Proud
Misfits - American Psycho
The Vibrators - Pure Mania

R&B
Cd van 50 cent, 2Pac en The game
Best veel nummers
Kayne West - Late Registration

[INDIE]
Modest Mouse - Good News For People Who Love Bad News
Clap Your Hands Say Yeah - Clap Your Hands Say Yeah
Bloc Party - Silent Alarm
The Postal Service - Give Up
The Early November - For All of This
The Early November - The Acoustic EP
The Early November - The Room's Too Cold
Arcade Fire - The Funeral
The Shins - Oh, Inverted World

POP
Oasis album,Kelly Clarkson Albums,Maroon 5 album en meer!
The Prodigy - Music For The Jilted Generation
Oasis - Morning Glory

AANRADER VAN DE WEEK
Beck - Guero

ook vond ik deze link en daar kan je veel Palm software vinden.

Als je zelf nog een leuke Open dir hebt dan kun je die gewoon submitten gebruik dan als titel Open dir.
En dan staat je open dir er de volgende keer misschien ook bij.

Dirs leeghalen doe je natuurlijk met DownThemAll

Nieuwe screenshots spionage-RPG Hammer & Sickle

Van de spionage-RPG Hammer & Sickle zijn 14 nieuwe screenshots verschenen. In Hammer & Sickle speel jij een Sovjet agent die vast zit in de geallieerde bezettingszone van Duitsland ten tijde van de vroege koude oorlog (1949). Jouw acties zullen grote gevolgen hebben voor de rest van de wereld, zorg je voor een 3e wereldoorlog of zal vrede overheersen?

Voor de gameplay mixt Hammer & Sickle turn-based combat met role playing. Features die de game uniek moeten maken binnen het genre zijn onder andere omgevingen die volledig kapot kunnen, een open missie structuur en een non-lineair verhaalverloop.

Hammer & Sickle zal begin november in de Europese schappen liggen en zal enkel verschijnen voor de PC.

Square-Enix neemt Taito over

Per 28 september zal Square-Enix volledig eigenaar worden van Taito. Na een bod op de aandelen van Taito kreeg Square-Enix een dikke 93% van de aandelen in handen, ter waarde van zo'n $564 miljoen dollar. Het betreft hier een zogenaamde vriendelijke overname, wat betekent dat de directie van Taito akkoord is met de voorwaarden van de verkoop.

Taito is een Japans game-bedrijf, vooral bekend door zijn arcade spellen. Taito is onder meer verantwoordelijk voor Arkanoid, Space Invaders en de Bubble Bobble / Puzzle Bobble series.

Ridge Racer 6 in High Definition actie

Tijdens de lancering van de Xbox 360 liggen er direct een aantal racetitels klaar om bereden te worden, waaronder Namco's Ridge Racer 6, een nieuwkomer voor Xbox-fans. Eerst immers, waren de Ridge Racer-titels op de beide PlayStations te spelen met wisselend succes.

Driften in een snelle omgeving is waar het in Ridge Racer om gaat en dat is goed terug te zien op een filmpje dat op de Tokyo Games Show geschoten is. Het is duidelijk opgenomen met een normale camera, maar het enorme scherm waar het spel op werd gespeeld was wel duidelijk een zogenaamde High Definition TV, waar hogere (grotendeels gelijkwaardig aan PC) resoluties op te behalen zijn.

Het filmpje zelf telt nog geen drie minuten maar is groots (102mb) uitgevallen omdat er weinig tot geen compressie is toegepast: strakke beelden bij een resolutie van 1280x720.

[A1GP] 2e vrije training Engeland

In de tweede vrije training op Brands Hatch was Brazilië het snelste team, gevolgd door Groot Britannië. Het regende constant, waardoor de sessie regelmatig werd onderbroken. India zette helemaal geen tijd neer.

poslandcoureurtijdaantal ronden
1BraziliëNelson Piquet Jr.1:25.12216
2Groot BrittaniëRobbie Kerr1:25.36023
3PortugalAlvaro Parente1:25.63916
4Zuid AfrikaStephen Simpson1:26.29418
5FrankrijkNicolas Lapierre1:26.32821
6CanadaSean McIntosh1:26.34624
7IerlandMichael Devaney1:26.54017
8Verenigde StatenScott Speed1:26.66418
9DuitslandTimo Scheider1:26.81817
10ZwitserlandNeel Jani1:26.94717
11MexicoSalvador Duran1:27.55224
12PakistanAdam Khan1:27.73819
13ItaliëEnrico Toccacelo1:27.89119
14JapanRyo Fuduka1:28.10922
15OostenrijkMathias Lauda1:28.15423
16MaleisiëAlex Yoong1:28.19311
17IndonesiëAnanda Mikola1:28.24117
18Nieuw ZeelandMatt Halliday1:28.35119
19NederlandJos Verstappen1:28.5948
20LibanonBasil Shaaban1:28.80615
21TsjechiëJan Charouz1:28.82819
22AustraliëWill Power1:29.34613
23RuslandAlexey Vasiliev1:30.20814
24ChinaQinghua Ma1:35.76811
25IndiaKarun Chandhokgeen tijd0

Twee man vast voor aanslagen Alkmaar

In Alkmaar zitten al sinds begin deze maand twee mannen vast voor een serie kleine bomaanslagen op onder meer de woning van de moeder van RTL-journalist Frits Wester en een Joodse broodjeszaak. Ook een verijdelde aanslag op een caravan zou op hun conto zijn toe te schrijven. De zes explosies vonden plaats in de periode van 3 januari tot en met 28 augustus. De raadkamer van de rechtbank in Alkmaar heeft hun voorarrest inmiddels met een maand verlengd, omdat er voldoende bewijs tegen de mannen is. De mannen worden overigens ook nog verdacht van de brandstichting van Molen C aan de Molenkade, die op 24 december 2004 plaatsvond.

Bij hun aanslagen gebruikten ze onder meer vuurwerkbommen, die ze tegen ramen plakten. De op tijd ontdekte bom onder de caravan was zwaarder, en moest door de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) onschadelijk worden gemaakt. Volgens het OM is het motief voor de explosies vermoedelijk ''een hang naar sensatie'' geweest. Het duo is het veroorzaken van explosies en brandstichting met levensgevaar ten laste gelegd. De hang naar sensatie zou de twee lelijk kunnen opbreken, want op de aanklacht staat maximaal 15 jaar cel.

Mannen halen bruinere arm dan vrouwen

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Marketingcommunicatie bureau Dotwise heeft in opdracht van vacaturesite MegaJobs een onderzoek laten doen naar de omgang met collega's en bazen. Twee van de drie werknemers zien hun collega's als vrienden. De meesten willen buiten werktijd wel een keer met elkaar op stap, zoals bijvoorbeeld naar de discotheek.

Vrouwen willen best met elkaar naar een café om samen een borreltje te gaan drinken of uit te gaan eten. Maar samen naar de sauna zien ze dan weer niet zitten. Ook willen vier van de vijf vrouwen ook niet samen naar het strand. Mannen daarentegen maakt het niet zo veel uit, vier op de tien willen wel samen naar de sauna en de helft ziet er ook geen probleem in om samen naar het strand te gaan.

46 Procent van de mannen denkt dat vriendschappelijk contact met de baas of de manager bevorderlijk is voor de carrière. Slechts 20 procent van de vrouwen deelt die mening. Vier op de zes mannen en zes op de tien vrouwen denken dat promotie maken toch erg veel aan de baas ligt, 14 procent van de mannen en 20 procent van de vrouwen zegt dat het niks uit maakt. Eén op de drie mannen geeft toe wel eens iets extra's te doen, in de hoop dat hun carrièrekansen daarmee omhoog schieten, bij de vrouwen is dat zelfs één op de twee.

Op de website van Dotwise staan de uitkomsten van het MegaJobs-onderzoek, met uitgebreidere toelichting.

Mario Superstar Baseball reclamefilmpjes

Om het sporten en fitheid te promoten gaat ook Mario veel sporten komende tijd. Honkbal, voetballen, dansen of snowboarden niets is Mario te gek. Voor de aankomende honkbalgame met Mario erin, Mario Superstar Baseball, zijn vandaag de promotiefilmpjes op internet gezet. In de game spelen verrassend genoeg ook andere characters mee uit de Mario reeks waaronder Bowser en Peach. De filmpjes zijn hier, hier en hier te downloaden.

Toeristen zetten natuurgebied in brand

Pieter en beursb hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In het Spaanse nationale park Sierra Nevada is door een grote brand een gebied van duizenden hectares verwoest. De brand werd veroorzaakt door twee toeristen die verdwaald waren. In afwachting van de gealarmeerde hulpdiensten hadden ze een vuurtje gemaakt, dat echter snel aanwakkerde en oncontroleerbaar werd.

Het vuur woedt in de buurt van de stad Granada. Geschat wordt dat inmiddels 2.000 hectare in vlammen zijn opgegaan. Gevreesd wordt dat de brand nog veel meer schade aan de natuur gaat aanbrengen. Sierra Nevada is volgens de directeur van het park het gebied met de grootse biodiversiteit in Europa.

Sinds januari van dit jaar (gerekend tot 11 september) is in Spanje al 153.285 hectare verloren gegaan door brand. In de afgelopen tien jaar was alleen in 2000 de schade erger, toen werd 161.647 hectare verwoest.

Uitslag 1e vrije training GP Brazilië

Alexander Wurz was de snelste coureur op Interlagos tijdens de eerste vrije training. Takuma Sato was opvallend tweede, vlak na het nieuws dat hij volgend jaar niet meer bij BAR terecht kan.

poscoureurteamtijdaantal ronden
1 Alexander Wurz McLaren 1:11.70125
2 Takuma Sato BAR 1:12.73817
3 Fernando Alonso Renault 1:12.78210
4 Jenson Button BAR 1:12.91812
5 Kimi Räikkönen McLaren 1:13.0657
6 Giancarlo Fisichella Renault 1:13.09410
7 Juan-Pablo Montoya McLaren 1:13.2566
8 Antonio Pizzonia Williams 1:13.4274
9 Mark Webber Williams 1:13.5094
10 Ricardo Zonta Toyota 1:13.57331
11 Ralf Schumacher Toyota 1:13.7886
12 Michael Schumacher Ferrari 1:14.15410
13 Rubens Barrichello Ferrari 1:14.28210
14 Christian Klien Red Bull 1:14.4687
15 Jarno Trulli Toyota 1:14.5046
16 David Coulthard Red Bull 1:14.7247
17 Vitantonio Liuzzi Red Bull 1:14.84228
18 Jacques Villeneuve Sauber 1:15.21114
19 Narain Karthikeyan Jordan 1:16.23014
20 Tiago Monteiro Jordan 1:16.23015
21 Nicolas Kiesa Jordan 1:16.35123
22 Robert Doornbos Minardi 1:16.76912
23 Cristijan Albers Minardi 1:17.1808
24 Felipe Massa Sauber geen tijd5

Grand Theft Auto: The Trilogy komt eraan

Het viel al in de lijn der verwachting, maar nu heeft Rockstar het toch echt aangekondigd: er komt een trilogy pack van GTA 3, Vice City en San Andreas. Het pakket, dat Grand Theft Auto: The Trilogy zal gaan heten, komt (vooralsnog) exclusief voor de Xbox uit en zal ongeveer de prijs krijgen van een normale game.

De release van deze spraakmakende trilogie staat gepland voor 18 oktober.

Sharapova naar laatste vier in China

Maria Sharapova heeft zich geplaatst voor de halve eindstrijd van de China Open in Peking. De Siberische nummer één van de wereld rekende vlotjes af met Shinobu Asagoe: 6-4 en 6-1.

Sharapova had slechts 66 minuten nodig om zich te ontdoen van Asagoe. De 18-jarige Russin was vooral in de tweede set oppermachtig en gaf pas bij een stand van 5-0 een game prijs. De winst van Sharapova moet vooral de toernooileiding opgelucht hebben doen ademhalen: veel andere publiekstrekkers zijn namelijk al uit het toernooi. Serena Williams verloor sensationeel haar openingspartij tegen Sun Tiantian, terwijl Lindsay Davenport forfait gaf voor het evenement. Om de exodus van grote namen te completeren verscheen Venus Williams vandaag niet meer op de baan voor haar partij tegen Marta Domaschowska. De oudste van de Williams zusjes kampt met een knieblessure.

Naast Sharapova en Domaschowska verzekerden Maria Kirilenko en Anna-Lena Groenefeld zich tevens van een ticket voor de halve eindstrijd. Kirilenko – die nu Sharapova treft – nam met 6-1 en 6-3 de maat van Sun, terwijl Groenefeld de lokale favoriet Peng met 7-5 en 6-1 de baas was.

Politie maakt einde aan gijzeling met boor

In het Limburgse Schinnen heeft de politie afgelopen nacht een einde gemaakt aan een gijzeling op straat. Een 44-jarige man uit het dorp hield een 43-jarige man ruim een uur lang een handhoutboor op zijn keel en dreigde zijn strot door te steken als iemand in de buurt kwam.

Uiteindelijk lukte het een politie-ambtenaar om de man zich over te laten geven. Het motief voor zijn actie is vooralsnog onduidelijk. Het slachtoffer was geen bekende van de man en kwam hem bij toeval tegen tijdens een ommetje. De man met de boor is aangehouden.

'Zwarte Lijst' 200 smerigste straten online

tourjour en Slapend_Nederland hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Overzicht smerige straten NederlandMilieudefensie heeft op internet een lijst geplaatst waarop de tweehonderd smerigste straten van Nederland staan. In die straten is de luchtkwaliteit ver onder de norm. De lijst is samengesteld op basis van gegevens van de gemeentes zelf. Middelgrote en grote gemeenten zijn verplicht de luchtkwaliteit in kaart te brengen.

De meeste smerige straten liggen in de Randstad. De lijst wordt aangevoerd door Rotterdam (41 straten), Utrecht (30), Den Haag (28) en Amsterdam (27). Vooral drukke punten in (middel)grote steden zijn het smerigst.

Milieudefensie vindt dat gemeenten zelf ook actie moeten ondernemen voor een gezonde, schone lucht en hierbij niet steeds naar de rijksoverheid moeten wijzen. Milieudefensie noemt het weren van bijvoobeeld vrachtwagens en bussen zonder roetfilter, het autoluw maken van binnensteden en een strenger parkeerbeleid invoeren.

"De gezondheid van mensen staat op het spel. Bewoners hebben recht op schone lucht", aldus J. Wijnhoven van Milieudefensie. De organisatie gaat de vieze straten markeren met gele stickers.

Defensieve problemen voor Ajax


Ajax kan zaterdag niet met de beste verdediging aantreden tegen Roda JC. Afgelopen woensdag tegen ADO Den Haag verloor de Amsterdamse club Trabelsi en Grygera met blessures.

Trabelsi liep tegen ADO een knieblessure op en Grygera moest het veld verlaten met een liesblessure. Zij zijn beiden niet inzetbaar tegen Roda JC. Ook John Heitinga kan niet aan de start verschijnen, hij werd afgelopen woensdag met rood van het veld gestuurd.

Trainer Danny Blind denkt eraan om Nigel de Jong als verdediger in te zetten. "De Jong moet zich in principe richten op zijn eigen positie, maar bij noodgevallen is hij een optie als verdediger", aldus Blind. Door de blessures haalde Blind Emmanuel Boakye bij de A-selectie.

Geen Gomes en Alex tegen RBC

PSV moet het zaterdag tegen RBC Roosendaal stellen zonder keeper Gomes. Trainer Guus Hiddink wil geen risico's nemen met de Braziliaan in aanloop naar de Champions League wedstrijd tegen Fenerbaçhe.

Gomes heeft sinds de confrontatie tegen Schalke 04 (1-0) last van zijn lies. "Om te voorkomen dat het erger wordt, krijgt hij rust. Hij heeft vooral last bij het verwerken van lange ballen", aldus Hiddink.

Ook Alex komt niet in actie tegen RBC. De verdediger is herstellende, maar lijkt nog niet klaar voor ook Fenerbahçe. "Hij is bezig met zijn herstelprogramma. Om Europees te spelen moet je honderd procent fit zijn en het is nu moeilijk om te zeggen of hij woensdag zal halen. Ik ben er niet al te optimistisch over, maar er is wel nog enige hoop", aldus Hiddink.

André Hazes één jaar dood

Het zal bijna niemand ontgaan zijn dat het vandaag precies één jaar geleden is dat André Hazes overleed.

Vanochtend werd een beeld onthuld in de Pijp van de volkszanger en bood Rachel Hazes burgemeester Job Cohen het eerste exemplaar aan van haar boek 'Typisch André'.

De TROS zond vanmiddag vanaf 12:00 uur de Hazes TOP 100 uit op Nederland 2. Vandaag eindigt ook de speciale serie 'Namens André' die de omroep de laatste weken vertoonde. De laatste uitzending start om 20:00 met het live uitzenden van het herdenkingsconcert vanuit de Ahoy' in Rotterdam. Tijdens het concert wordt in Hoek van Holland een vuurpijl met een deel van de as van Hazes boven de Noordzee afgeschoten.

Hazes stierf op donderdag 23 september om om 09:30 uur in de ochtend. Twee dagen voordat hij stierf werd hij al in het ziekenhuis opgenomen wegens hoge koorts en benauwdheid.
Herdenking Hazes - Amsterdam ArenA

Op zijn sterfdag werd al bekend dat er op 27 september een concert zou worden gegeven in de ArenA. Uiteindelijk zat het stadion helemaal vol en keken ruim vijf miljoen mensen naar de rechtstreekse uitzending op Nederland 2. Guus Meeuwis zong er het Hazes-nummer 'Geef mij nu je angst' dat uiteindelijk ook op single werd uitgebracht omdat daar veel vraag naar was. Het nummer werd nummer 1 in de Top 40. Ook het nummer 'Zij gelooft in mij' van André Hazes kwam postuum op nummer 1 terecht.


André Hazes: 30-6-1951 / 23-9-2004
-
FOK!Dossier: André Hazes, een vriend voor altijd

Harry Potter is de duivel!

Wat een kleine herrieschopper is hij ook, onze Harry. Noujah, niet onze Harry, welke wij ook wel Jan Peter noemen, maar de echte Harry, doe van achteren echt Potter heet. Er schijnt weer een nieuw boekje uit te komen en er zal ongetwijfeld wel weer gewerkt worden aan een nieuwe film, waarin hij weer op zijn bezem over het scherm scheurt. Maar dat was niet het grote nieuws deze week, want Harry is de duivel!

Althans dat vinden de mensen bij de ChristenUnie. Deze mensen die het Christelijke geloof aanhangen, welke als ik het goed heb vind dat je mensen goed moet behandelen en in hun waarden moet laten, zijn namelijk van mening dat Harry Potter boeken de jeugd van tegenwoordig aanzetten tot hekserij. Zo, is dat zo. De ChristenUnie heeft daarom ook kamervragen gesteld over het thema van de aankomende kinderboeken week, welke De Toveracademie is. De website van de fractie van de ChristenUnie zegt het volgende: “Dit roept weerstand op onder ouders van christelijke gezinnen. Sommige overwegen hun kinderen thuis te houden tijdens de week, zodat deze niet geconfronteerd worden met de duivelse praktijken van tovenaars als Harry Potter.”

Verder zijn ze van mening dat de boeken van Harry Potter de kinderen langzaam maar zeker indoctrineert door ze geheime woorden te leren, te leren hoe je toverdrankjes maakt en meer van dat spul. Ik heb de boeken niet gelezen, en ik heb slechts twee films gezien, maar als je iets in een boek leest waarin kleine jongetjes en meisjes met bezems vliegen en je denkt dat je dan een toverdrank kan maken…daar kan ik niet echt bij. Het is hetzelfde als dat je in een boek van bijna 2000 jaar oud, waarin wordt verteld dat mensen 1000 jaar en ouder worden, als levenovertuiging gebruikt. Maar daar hoor je niemand over, want de rest van de mensen is blijkbaar wel tolerant genoeg om dat soort mensen in hun waarde te laten. Naar mijn mening is de ChristenUnie bezig een jacht te openen op iets dat niet bestaat.

Daarnaast was er in Moldavië een meisje van 15 dat zo graag het boek van Harry Potter wilde lezen dat ze maar eens ging kijken wat zo’n boekje kost. Volgens het journaal kostte het boek van Harry Potter in Moldavië ongeveer 40 euro. Iets dat op zichzelf al een beetje duur is, helemaal voor een land als Moldavië. Maar geen nood dacht het meisje, ik heb een pen en ik koop wel een leuk schrift en ik ga eens even zo’n boek lenen. Via een vriendin in Roemenië, die het boek cadeau had gekregen van een vriendin uit Engeland, kon ze het boek wel even lenen en dus begon ze met schrijven. 600 pagina’s lang! Het is niet mijn hobby, maar het meisje wilde het boek zo graag in haar boekenkast hebben dat ze het geen enkele moeite vond om het boek over te schrijven. Het grote voordeel is nu wel dat ze het boek nu helemaal uit haar hoofd kent, maar waarom wil je het dan nog in de kast hebben staan?

En degene die profiteert van dit alles is die oude taart uit Engeland, JK Rowling. Die lacht zich een breuk, want elke publiciteit is goede publiciteit, en elke keer dat de naam Harry Potter valt hoort zij de kassa al rinkelen: tching tching! Zij hoeft nooit meer te werken, maar wees nu eens een echte rijke schrijver en stuur dat meisje in Moldavië alle boeken van Harry Potter in de speciale uitgave en signeer ze allemaal. Of beter nog: ga ze persoonlijk brengen!

20 doden door brand bus Rita-evacués

Poehee had ons via de nieuws-submit te melden:

Ten zuiden van de Amerikaanse stad Dallas zijn zeker twintig mensen om het leven gekomen door een brand in een bus. De bus vervoerde 45 bejaarde mensen die geëvacueerd werden uit Houston vanwege de naderende orkaan Rita. Het dodental kan mogelijk nog oplopen.

De bus zou plotseling in brand zijn gevlogen, het vuur is mogelijk aangewakkerd door flessen zuurstof van inzittenden. Het gebeuren vond plaats op de zeer drukke snelweg van Houston naar Dallas, er is een file van 25 kilometer ontstaan. De buschauffeur heeft de brand overleefd; volgens een politiewoordvoerder is hij meerdere keren de vuurzee ingegaan om mensen te redden.

Rita heeft op dit moment een kracht van vier op de schaal van vijf en zal waarschijnlijk morgenochtend de Amerikaanse zuidkust bereiken. De orkaan is echter plotseling afgebogen naar het oosten en gaat nu recht op Port Arthur af, een stad in Texas met 50.000 inwoners. De stad wordt nu massaal geëvacueerd.

Ook miljoenenstad Houston en de rest van het risicogebied zijn inmiddels door velen verlaten. Hetgeen ook de benzinepompen merken: wegens het grote aantal vluchtenden per auto zitten veel pompen zonder benzine. In augustus veroorzaakte orkaan Katrina honderden doden in vooral Mississippi en Louisiana.


De bus is volledig verwoest

[A1GP] 1e vrije training Engeland

De A1GP-serie is van start gegaan met een eerste vrije training op het circuit van Brands Hatch. De Verenigde Staten bleek het snelste team, gevolgd door Brazilië en Frankrijk.

Tijdens deze eerste vrije training werd er tweemaal een code rood gegeven. De eerste keer was dit omdat team Rusland van de baan was geschoten. Dit gebeurde in het begin van de sessie.

De tweede maal dat er code rood werd gegeven was het Nederlandse team er bij betrokken. Verstappen wilde de wagen van Libanon inhalen maar deze week van zijn lijn af en raakte de oranje bolide. Hierbij viel de schade voor Nederland uiteindelijk mee, het bleef bij een kapotte voorvleugel. Toch zorgde dit voor genoeg oponthoud om niet meer aan de sessie mee te kunnen doen.

poslandcoureurtijdaantal ronden
1Verenigde StatenScott Speed1:16.87516
2BraziliëNelson Piquet Jr.1:17.15612
3FrankrijkNicolas Lapierre1:17.21517
4Groot BrittaniëRobbie Kerr1:17.46318
5MaleisiëAlex Yoong1:17.57816
6AustraliëWill Power1:17.67328
7ZwitserlandNeel Jani1:17.73121
8PortugalAlvaro Parente1:17.74117
9NederlandJos Verstappen1:17.97017
10MexicoSalvador Duran1:17.99725
11Nieuw ZeelandMatt Halliday1:18.15721
12DuitslandTimo Scheider1:18.34413
13CanadaSean McIntosh1:18.47026
14Zuid AfrikaStephen Simpson1:18.63920
15JapanRyo Fuduka1:18.86026
16PakistanAdam Khan1:18.93211
17TsjechiëJan Charouz1:19.39718
18LibanonBasil Shaaban1:19.49122
19IerlandMichael Devaney1:19.54213
20OostenrijkMathias Lauda1:19.67413
21IndonesiëAnanda Mikola1:20.12514
22RuslandAlexey Vasiliev1:22.90512
23ItaliëEnrico Toccacelo1:25.3243
24ChinaQinghua Ma1:26.55513
25IndiaKarun Chandhok1:28.6062

Basisbeurs studenten 150 euro omhoog

The_Duce had ons via de nieuws-submit het volgende herschreven bericht te melden:

De Tweede Kamer is donderdagavond akkoord gegaan met een motie van D66-fractievoorzitter Boris Dittrich om de jaarlijkse basisbeurs van studenten met 150 euro te verhogen. D66 is van mening dat deze verhoging noodzakelijk is om te voorkomen dat studenten er op achteruit gaan bij de invoering van het nieuwe zorgstelsel.

"Het nieuwe zorgstelsel is nodig, om te voorkomen dat de zorg over een aantal jaar onbetaalbaar wordt. Het onderscheid tussen ziekenfonds en particulier verdwijnt. Zo'n grote operatie betekent dat er veel inkomenseffecten zijn. Sommige mensen gaan er op vooruit, sommige achteruit. Wie er op achteruit gaat moet daarvoor worden gecompenseerd. Dat geldt ook voor studenten", aldus Dittrich.

In de plannen van het kabinet was niet opgenomen om studenten, die er met het nieuwe zorgstelsel op achteruit gaan, te compenseren. Met name de studenten zònder aanvullende beurs maar mèt een bijbaan dreigden er bekaaid vanaf te komen. Hun inkomen zou achteruit gaan. Reden voor het kabinet om de inkomens niet te compenseren was het feit dat de inkomens van deze specifieke groep niet zijn te isoleren. Dittrich zegt hierover: "Het zou niet eerlijk zijn als deze studenten tussen de wal en het schip vallen, alleen omdat het technisch moeilijk is hen te compenseren. De basisbeurs is toch al geen vetpot, en dan druk ik mij zachtjes uit."

Het is de eerste keer sinds de invoering van de basisbeurs, die nu 75 euro bedraagt, dat deze wordt verhoogd in plaats van verlaagd. Dankzij de 'Dittrich-bonus' zal de basisbeurs per maand 87,50 euro gaan bedragen.

Nintendo DS goedkoper

Nintendo gaat de prijs van de DS verlagen. Het apparaat, wat nu nog een adviesprijs van ¤ 149 heeft, gaat na 7 oktober ¤ 129,99 kosten. Een kleine steek richting Sony, die haar PSP voor de adviesprijs van ¤ 249 in de winkel heeft liggen. Overigens valt de prijsverlaging samen met het begin van de verkoop van Nintendogs, waarvan Nintendo hoge verkoopverwachtingen heeft.

Twee wedstrijden schorsing Landzaat

De tuchtcommissie van de KNVB heeft Denny Landzaat van AZ voor twee wedstrijden geschorst. Dit naar aanleiding van zijn actie tegen Gill Swerts in de wedstrijd van de Alkmaarders tegen Vitesse.

De aanvoerder van AZ legde eerder een schikkingsvoorstel van vier wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk, naast zich neer. Landzaat zal nu de duels tegen NAC Breda en NEC moeten missen.

In eerste instantie vond AZ de straf te hoog vanwege de correcte staat van dienst van Landzaat. De middenvelder kreeg in zijn gehele carrière nog nooit een rode kaart. In de wedstrijd tegen Vitesse op 27 augustus deelde Landzaat een knietje uit aan tegenstander Swerts. Scheidsrechter Jan Wegereef nam de overtreding niet waar, maar op basis van de TV-beelden en het rapport van de waarnemer op de tribune kwam de openbaar aanklager van de KNVB toch in actie.

Stemrecht voor hond in Nieuw-Zeeland

Een opmerkelijk voorval in Nieuw-Zeeland; daar heeft een man zijn hond namelijk succesvol als kiezer geregistreerd. Dit als protest tegen de "bureaucratische nonsens" in zijn land; de man had een geschil met de overheid over een stuk grond. Het is nu de vraag hoelang de Jack Russell Roby zijn stemrecht zal behouden.

Toen het baasje van de hond, Peter Rhodes, bij zijn stembiljet voor de parlementsverkiezingen een extra biljet voor mensen die "per ongeluk over het hoofd waren gezien" kreeg, besloot hij uit wrok zijn hond als kiezer op te geven. Als naam vulde hij Toby Russell Rhodes in, het beroep van de hond werd rattenverdelger en zijn geboortedatum 4 juli 1977: de leeftijd van de vierjarige Toby in "mensenjaren". Dit alles werd begeleid door een pootafdruk van het dier.

Tot grote verbazing van Rhodes kreeg hij enkele dagen later een brief in de bus waarin stond dat Toby geregistreerd was en in staat was te stemmen bij de verkiezingen, die afgelopen zaterdag plaatsvonden. Ondanks de problemen van zijn baasje met de overheid besloot de hond echter van zijn stemrecht af te zien.

Het kiesbestuur kon niet lachen om de actie van Rhodes en zijn viervoeter. "Het is een misdrijf, en iedereen die een misdrijf begaat, krijgt met de politie te maken", aldus een woordvoerder. Rhodes vindt echter dat men zich beter druk kan maken om het feit dat een hond blijkbaar zo makkelijk stemrecht kan krijgen.


De twee amokmakers

McQuaid opvolger Verbruggen

De Ier Pat McQuaid is tot de nieuwe voorzitter van de internationel wielrenunie UCI verkozen.

Tijdens het congres in Madrid, waar momenteel het wereldkampioenschap aan de gang is, werd de Ier met 31 tegen 11 stemmen boven de Spanjaard Gregorio Moreno verkozen.

McQuaid was in de jaren 70 actief als wielrenner en later werd hij coach en was hij tevens ook voorzitter van de Ierse wielrenbond.

De Ier is de opvolger van de Nederlander Hein Verbruggen, die vanaf 1991 voorzitter van de ICU was. Verbruggen had zich kandidaat gesteld, maar zei vooraf wel dat hij enkel beschikbaar was als er iets fout dreigde te gaan met de verkiezing van McQuaid, die hij steunde.

Xbox 360 snel uitverkocht

Waarschijnlijk zal de Xbox 360 al uitverkocht zijn voordat deze ook maar in de winkels ligt. Verschillende winkels in Amerika nemen dan ook al geen pre-orders meer aan van de Xbox 360.

Omdat nog niet exact bekend is hoeveel consoles er gemaakt gaan worden zijn grote ketens aan het kijken of ze niet alsnog pre-orders kunnen gaan plaatsen maar hier is nog geen duidelijkheid over.

Op 22 november is de lancering van de Xbox360 in Amerika en op 2 december zullen de eerste exemplaren in Europa over de toonbank vliegen.

Blijf-van-mijn-lijfhuis voor mannen dicht

Het Alkmaarse blijf-van-mijn-lijfhuis voor mannen gaat - een jaar na de opening - op 1 oktober dicht, zo heeft Stichting Jotin vandaag bekend gemaakt. De voornaamste reden voor de sluiting is geldgebrek, meldde de exploitant van het huis.

De bedoeling van het huis was mannen die te maken hebben met huiselijk geweld opvang te bieden en daarmee de tegenhanger van het blijf-van-mijn-lijf huis voor vrouwen te worden. Al vanaf de opening kampte het huis echter met problemen; zo kwam er geen goed pand beschikbaar en bleef financiële ondersteuning uit. In totaal hebben tien mannen van het huis gebruik gemaakt, het gemiddelde verblijf bedroeg drie maanden.

Op 1 oktober zal de laatste man de opvang verlaten, waarna het huis de deuren sluit. Iniatiefnemer Johan Kuijpers is teleurgesteld: "Probeer maar eens een subsidie los te peuteren. Op dat moment wordt kliphard gesteld dat we eerst maar eens moeten bewijzen dat zo'n opvang echt nodig is. Want een man die thuis door zijn partner wordt mishandeld, dat bestaat zeker niet", zo zegt hij tegen het Noordhollands Dagblad. Kuijpers zegt echter de strijd vooralsnog niet op te geven: "Mocht er toch nog een geldschieter komen, dan pakken we het werk weer op."

'Tekeer in het verkeer' met Burnout Revenge

Het was al een tijdje bekend dat de stem van radio- en televisiepresentatrice Isabelle Brinkman in Burnout Revenge te horen zal zijn. Er werd voor haar stem gekozen omdat haar imago van 'geen katje om zonder handschoenen aan te pakken' perfect bij de game past. Zojuist is bekend geworden dat er echter geen mogelijkheid is om het spel in het Engels te spelen.

Een woordvoerder van Electronic Arts Nederland gaf ons de volgende verklaring:

"Electronic Arts heeft bewust de keuze gemaakt om games te lokaliseren om zoveel mogeljjk mensen optimaal te laten genieten. Dit om mensen van alle leeftijden en achtergronden de kans te geven de game te begrijpen. Naast de Nederlandse taal is vaak of praktisch altijd het origineel aanwezig. Dat kan door de liefhebbers net als elke andere taalversie dan gekozen worden. Er moeten echter keuzes worden gemaakt vanwege ruimte gebrek op de schijf en de beperkingen in productie, zodat niet alle bestaande taalversies aanwezig zijn.

Ook in het geval van Burnout Revenge is gekozen voor een clustering van talen. Helaas zit Nederland in dit geval niet bij de Engelse taalversie, maar bij Spaans, Italiaans, Zweeds en Fins. Dit is geen bewuste keuze, maar een gevolg van een internationale beslissing gebaseerd op diverse praktische productieoverwegingen. Omdat we ons realiseren dat er gamers zijn die dit betreuren, zullen we bij het uitgeven van toekomstige producten naast de Nederlandse taalselectie rekening houden met een Engelse taalselectie."Man komt onder kraanwagen en overlijdt

In het Westelijke Havengebied in Amsterdam is vanmorgen een kraanmachinist om het leven gekomen doordat er een kraanwagen op hem viel. De man raakte bekneld en kwam, ondanks de hulp van de brandweer en de inzet van een traumahelikopter, te overlijden.

Hoe het ongeval, dat plaatsvond aan de Aziëweg, heeft kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk. Door de Arbo-dienst is een onderzoek ingesteld.

'Leider Noord-Korea wil Bush op bezoek'

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong Il wil bezoek van de Amerikaanse president George Bush. Mocht hij niet beschikbaar zijn, zou hij graag oud-president George Bush sr. of minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice ontvangen. Dit meldt althans het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap vandaag. Het bericht is vooralsnog niet bevestigd door de Zuid-Koreaanse regering.

Noord-Korea zegde afgelopen maandag in besprekingen toe zijn nucleaire programma stop te zetten als het land economische hulp, veiligheidsgaranties en betere betrekkingen met de VS krijgt. De Amerikaanse onderhandelaar Christopher Hill meldde later dat hij graag Noord-Korea wil bezoeken om de overlegkanalen open te houden.

Submitss

Er stond weer genoeg in de submit om er even een klein overzicht van te maken.

- Parachute-springen, is best gevaarlijk vooral als je parachute niet opent.
- Beleef 20 andere levens, bijvoorbeeld kok, media tycoon, of sales manager. Super mooie flash filmpjes, lijkt net of je er tussen in zit.
- Een spel waarbij je de dode weer moeten doden.
- Een man die graag een rok draagt.

Met dank aan GenesiZ, Anoniempje, Vai en JackReacher voor de submits

'Dader Londen gehersenspoeld in moskeeën'

Volgens de weduwe van Germaine Lindsay, één van de daders van de zelfmoordaanslagen op 7 juli in Londen, is haar man gehersenspoeld in radicale moskeeën. Zij deed deze uitspraak in een vraaggesprek met The Sun, dat het blad vandaag publiceert. De 21-jarige Samantha Lewthwaite zegt het verschrikkelijk te vinden wat Linsday gedaan heeft. Door zijn daad - hij blies zichzelf op in een metro - kwamen 26 mensen om het leven.

Volgens de vrouw veranderde de "onschuldige en naïeve" Linsday in een kille man na ontmoetingen met radicale moslims. "Het is vreselijk hoe deze mensen op hem hebben ingepraat en zijn geest hebben vergiftigd. Hij werd een man die ik niet meer herkende", zo vertelt ze. Haar man was steeds vaker dagenlang van huis, moskeeën in heel Engeland bezoekend. Ook op 7 juli dacht Lewthwaite dat haar man in een moskee was. Na de aanslagen gaf ze hem als vermist op. Toen ze op videobeelden zag dat de politie hem als dader aanwees, schrok ze zich kapot. "Hij was een vredelievende man die nooit iemand kwaad deed."

Het stel trouwde in 2002 en Lewthwaite beviel in 2004 van een zoon. Anderhalve week geleden baarde ze een dochter. "De dag zal komen dat ik mijn kinderen moet vertellen wat hij heeft gedaan", aldus de weduwe.

FOK!Sport zoekt nieuwe nieuwsposters

FOK!Sport is weer op zoek naar nieuwe nieuwsposters voor de verschillende managers.

Er zijn een aantal mensen vertrokken en de zomerstop is weer voorbij, dus volop werk aan de winkel. Als nieuwsposter zorg je op regelmatig basis voor de nieuwsberichten op FOK!sport. Daarnaast ben je onderdeel van de sportcrew. Je werkt in een gezellig team en kan achter de schermen meedenken over het reilen en zeilen van FOK!sport.

Het maakt daarbij niet uit welke sport je volgt, voetbal, Formule 1, wielrennen, atletiek, schaatsen of volleybal. Mocht je een sport intensief volgen die hier niet bij staat laat dan zeker wat van je horen want ook die bijdrage wordt gewaardeerd.

Lijkt je het wel wat om mee te werken aan FOK!sport, ben je een echte sportfreak en heb je een goede beheersing van de Nederlandse taal? Stuur dan voor 4 oktober een mailtje naar sport@fok.nl o.v.v. Sollicitatie FOK!Sport met de volgende dingen:

-Je nickname op FOK!
-Je leeftijd
-Indicatie van hoeveel tijd je denkt te hebben voor het schrijven van berichten en op welke momenten van de dag.
-Een herschreven versie van een recent sportbericht met vermelding van de bron.

De FOK!sport-crew

Sfeervolle nieuwe beelden And Then There Were None

Van de adventure Agatha Christie's And Then There Were None (gebaseerd op het gelijknamige boek) zijn 6 nieuwe screenshots vrijgegeven door Dreamcatcher Interactive. De game gaat over tien vreemden die uitgenodigd worden op een eiland. Op een bandopname beschuldigt de eigenaar van het huis echter alle tien van moord en één voor één beginnen ze te sterven.

De ontwikkelaar, AWE Games, wil het echter ook interessant houden voor mensen die het boek al gelezen hebben. Om dit te doen zal de game erg non-lineair zijn en meerdere eindes kennen.

And Then There Were None zal 11 november verschijnen voor de PC, een console release staat niet gepland.

Boek van Rachel Hazes ten doop gehouden

Boek van Rachel HazesDe 58-jarige Annie Dijkstra, de eerste vrouw van André Hazes, heeft gisteren ook een tweede kort geding verloren om de publicatie van het boek van Rachel Hazes te voorkomen. Volgens de rechter is er geen reden om tot een publicatieverbod over te gaan. Dat komt overeen met een uitspraak van vorige week.

Dijkstra, al sinds tijden getrouwd met André's broer Joop, is boos over passages in het boek over haar. Zo staat er in dat zij André al met Joop bedroog toen ze nog getrouwd was met de volkszanger. Ook zou ze gokverslaafd zijn geweest ten tijde van het huwelijk. Dijkstra ontkent de aantijgingen.

Rachel Hazes heeft vanochtend het eerste exemplaar van het onthullende boek aangeboden aan burgemeester Job Cohen van Amsterdam. Dat deed ze na de onthulling door Johnny Kraaykamp sr. van het standbeeld van André Hazes op de Albert Cuypmarkt in de Amsterdamse Pijp.

15
Gisteren zond de TROS een documentaire uit over het leven van Hazes. Daarin gaf Rachel Hazes nog openheid over het tijdstip wanneer ze voor het eerst genegenheid voor de volkszanger voelde. Dat was niet op haar 12e, zoals eerder deze maand een oude kennis van André stelde, maar op haar 15e. Toen was ze oppas bij André en zijn toenmalige vrouw Ellen voor hun zoon Melvin. Volgens haar was het leeftijdsverschil toen echter veel te groot. Pas toen ze op haar 19e André weer ontmoette sprong de vonk echt over, zo zei ze.

Balkenende krijgt eredoctoraat in Hongarije

Jan Peter Balkenende zal op 10 oktober naar Hongarije afreizen om in de hoofdstad Boedapest een eredoctoraat in ontvangst te nemen. De premier zal deze krijgen van de gereformeerde Károli Gáspár Universiteit voor zijn inzet voor christelijke normen en waarden in de (inter)nationale politiek.

"Het is heel belangrijk voor ons dat er een premier is die zijn christelijk geloof combineert met politiek. Balkenende is een echt gereformeerde man", aldus rector dr. Ferenc Szucs van de universiteit. Szucs prees Balkenende eveneens voor zijn wetenschappelijke werk dat hij verrichte toen hij (tot 2002) bijzonder hoogleraar christelijk-sociaal denken aan de Vrije Universiteit in Amsterdam was.

De Károli Gáspár Universiteit werd in 1993 opgericht door de Hongaarse Gereformeerde Kerk, die hierbij hulp kreeg van Nederlandse kerken. Het werd daarmee één van de eerste protestanse universiteiten in het voormalige Oostblok.

Veel expats balen van Nederland

Zeer veel expats die in Den Haag verblijven willen weg uit Nederland. Zo'n 77% heeft het hier niet naar zijn zin, zo blijkt uit een uitgelekte interne opiniepeiling van IOSA-NL, het samenwerkingsverband van de personeelsverenigingen van het Joegoslavië-Tribunaal, Internationaal Gerechtshof, Europol en andere internationale organisaties rond Den Haag.

De expats zijn ontevreden over de lange wachtlijsten in de gezondheidszorg, de belastingdruk, de taal, het eten, de dure kinderopvang, de moeilijkheden om een passende woning te vinden, het groeiende wantrouwen van Nederlanders jegens vreemdelingen en het slechte weer.

-
Expats zijn werknemers die door een internationaal opererende organisatie in het buitenland zijn gestationeerd.

Portugal wil nieuwe F1-baan bouwen

Portugal gaat proberen zichzelf terug op de Formule 1-racekalender te krijgen met het "Autódromo Internactional do Algarve".

De Portugese regering onderzoekt momenteel of het geld zal gaan steken in het project, dat zo'n 110 miljoen euro zou gaan kosten. Het circuit zou dan worden gebouwd in de regio Portimão, in de zuidelijke provincie Algarve.

Portugal heeft een rijke Formule 1-geschiedenis. In de jaren '60 werden er al races in de binnenstad van Oporto georganiseerd en in de jaren '80 en '90 was de Portugese Grand Prix vaste prik op de kalender. De race werd toen gehouden op het circuit van Estoril.

Rabobank neemt belang in Talpa

Rabo Participaties, de participatiemaatschappij van de Rabobank, neemt een belang van twintig procent in Talpa Media, zo is vandaag bekendgemaakt. De bank meldt dat er veel vertrouwen is in de strategie van het mediabedrijf van John de Mol en verwacht een goed financieel rendement. Over de omvang van het bedrag wordt niks gemeld. Rabobank is het eerste concern dat participeert in Talpa Media.

Rabobank zegt nauwer betrokken te willen raken "bij de ontwikkelingen die zich op dit moment afspelen in de manier waarop de consument informatie en entertainment tot zich neemt." "De kennis die de Rabobank hiermee opdoet kan zij gebruiken in het verstevigen van de relatie met haar klanten", aldus Rabobank in een persbericht. De bank had al eerder belangen in Wanadoo, Casema en Orange, maar verkocht deze allemaal weer.

Talpa meldt blij te zijn met de samenwerking. "De financiële impuls is van belang voor de uitrol van Talpa's strategie. Daarnaast past de deelname door de grootste consumentenbank van Nederland goed bij de doelgroep die de onderneming bedient. We zijn een mediabedrijf in wording en voor die groei is geld nodig. Het is altijd goed om risico's te spreiden,", aldus een woordvoerder van het multimediabedrijf.

Porno blooper

Het gebeurt niet heel vaak, maar hier hebben we dan een pornoblooper die SFW is. Nog voordat de twee dames in actie kunnen komen, heeft de stuntelige cameraman het blondje al knock-out met de camera.

Dat was overigens het enige van dit blogje dat SFW is, de rest is 100 % NSFW...

Zoals dit filmpje waarbij ik me afvraag welke oefening deze dame aan het doen is. Of doet ze mee aan een spelletje hints? Tja, maar wat beeldt ze dan uit...

En als toegift nog gezellig wat partypics, uit Kopenhagen dit keer.

Update:
Leer je vriendin dit maar eens.

en wie zich verveelt, in dit gezellige blogje zijn nog altijd reacties welkom...

Hier ook trouwens.

Mohammed B. wil weg uit de EBI

bastiaanuhl, Slapend_Nederland, FOKwa en Mickey98 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De tot levenslang veroordeelde Mohammed B. heeft bij de Centrale Raad voor Strafrechtstoepassing beroep aangetekend tegen zijn overplaatsing naar de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught. De moordenaar van Theo van Gogh is het niet eens met reden die Justitie aangeeft voor die overplaatsing.

Justitie zou vermoeden dat B. een vuurwapen de Bijlmerbajes wilde laten binnensmokkelen en dat wapen mogelijk wilde gebruiken om de gevangenis met geweld te ontvluchten. Volgens B.'s advocaat Peter Plasman is volslagen onduidelijk waar die informatie, die al van begin augustus dateert, vandaan komt.

Plasman gaat er vanuit dat justitie B. vooral heeft overgeplaatst om te voorkomen dat hij medegedetineerden kan rekruteren voor zijn strijd tegen de westerse samenleving. In de Bijlmerbajes werd B. om die reden al apart gehouden van zijn medegevangenen.

Het is algemeen bekend dat de EBI in Vught geen pretje is om te verblijven. Zo staan de gedetineerden dag en nacht onder strikt toezicht, worden door twee bewaarders geboeid uit hun cel gehaald, is het contact met medegevangenen zeer beperkt en mogen ze alleen bezoek achter glas ontvangen. De EBI bestaat uit 25 cellen. Er verblijven alleen gevangenen die extreem vluchtgevaarlijk zijn en bij ontsnapping een onaanvaardbaar risico vormen voor de maatschappij.

B. wordt door het OM momenteel vervolgd voor zijn deelname aan de Hofstadgroep. Advocaat Plasman tekende daar deze week protest tegen aan, maar vooralsnog mag het OM van de rechtbank haar gang gaan bij de vervolging van B.

Toekomst Sato onzeker

Takuma Sato blijft niet bij BAR Honda nadat zijn contract is afgelopen, ook niet als testcoureur of reservecoureur.

Omdat het team met Jenson Button en Rubens Barrichellonu twee racecoureurs heeft met lange-termijnscontracten, zit een racestoeltje er voor de Japanner niet meer in. Zijn manager, Andrew Gilbert-Scott, zei dat er geen toekomst meer is voor Sato bij BAR.

Het is nog niet bekend wat de Japanner volgend jaar zal gaan doen. ZIjn beste optie lijkt nu Midland, dat nog geen coureurs heeft bevestigd voor 2006. Ondanks het feit dat Sato dit jaar maar één punt scoorde, is zijn totaal van veertig punten in de Formule 1 een Japans record.

Twee Hofstadgroepverdachten weer vrij

FOKwa had ons via de nieuws-submit te melden:

De rechtbank heeft gisteren twee verdachten die vastzaten op verdenking van lidmaatschap van de Hofstadgroep op vrije voeten gesteld. Het gaat om de 23-jarige Marokkaanse Amsterdammer Nadir A. en de 27-jarige Marokkaan Zine Labidine A. Het was al bekend dat zij een minder grote rol in de vermeende terroristische organisatie spelen. De rechtbank vreest daarom dat hun uiteindelijke straf lager zal uitpakken dan hun voorarrest, vandaar dat vrijlating werd bevolen. De uiteindelijke strafzaak tegen alle 13 Hofstadgroepleden begint op 5 december.

Uit de strafdossiers valt op te maken dat Nadir A. regelmatig over de vloer kwam bij Mohammed B., de moordenaar van Theo van Gogh. Zine Labidine A. heeft in een afgeluisterd telefoongesprek gezegd dat hij 'er middenin zit', maar dat hij niets heeft gedaan.

Voor Labidine A. was zijn vrijlating overigens van korte duur. Omdat hij illegaal in Nederland verblijft werd hij meteen weer gearresteerd en overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Prijswinnaar PlayStation Portable bekend

Je maakte op FOK! onlangs kans op het winnen van een PlayStation Portable plus game. De prijswinnaar is nu bekend, dus neem snel een kijkje op FOK!games of jij de gelukkige winnaar bent.
Teleurgesteld dat jij deze keer niets gewonnen hebt? Geen zorgen, want je maakt iedere week weer kans op prijzen op FOK!. Het enige wat je nodig hebt is een gratis FOK!useraccount en een postadres.

Heidfeld wellicht terug in Japan

Nick Heidfeld heeft goede hoop dat hij dit jaar nog gewoon in actie komt tijdens Grands Prix. Hij verwacht dat hij voor de race in Japan voldoende hersteld is van zijn blessures.

Heidfeld hoopt zijn fitheid te kunnen uitproberen tijdens een testsessie op Jerez, volgende week. "Het grootste probleem is nu nog dat ik moeilijk kan bewegen vanuit mijn rechterschouder," zei Heidfeld. "Maar het verbetert iedere dag, dus ik ben optimistisch."

De Duitser wist al direct na zijn fietsongeluk dat de Grand Prix van Brazilië er voor hem niet in zat. "Ik heb een scheur in mijn rechterschouderblad, maar mijn vingers zijn niet zwaar verwond. Ik las dat ik botten zou hebben gebroken in mijn linkerhand, maar dat is niet waar."

Homofoob

Amerika mag dan claimen vrijheid en gelijkheid hoog in het vaandel te hebben staan, dat geldt dan met name buiten de landsgrenzen. Eerder dit jaar was er al een rel over discriminatie van homo's in het amerikaanse leger en nu blijkt uit een rapport van Amnesty International dat de Amerikaanse politie zelfs ongstraft homo's kan mishandelen.

Zo blijkt maar weer dat "practise what you preach" er voor Bush niet bij is. De vrijheid en gelijkheid waar Bush het over heeft, geldt alleen voor stoere heteromannen en schattige heterovrouwtjes. Van Bush is natuurlijk al langer bekend dat hij weinig op heeft met homo's, dus op veel steun van die kant hoeven de Amerikaanse homo's niet te rekenen. Om steun van Bush te krijgen kan je kennelijk beter in Irak wonen pr%#@êbll, sorry ik verslikte me even.

Gelukig is Spongebob er nog. Tenminste nog iemand die homotolerantie in de Verenigde Staten promoot. Al blijft het natuurlijk te gek voor woorden dat het überhaupt nodig is om dat te promoten.

Update: Meisje van school gestuurd om lesbische ouders...

DVD: Pisa
Als de voorkant van een DVD als slogan 'ouderwets lachen' bevat, dan is dat vaak al een aanwijzing dat de inhoud louter oubollig materiaal bevat. Maar goed, aan de andere kant wisten Harry Vermeegen en Henk Spaan wel een flinke portie faam te verwerfen met hun TV-optredens. De bakermat van hun succes lag in de serie Pisa, waarvan we nu de beste fragmenten nog eens terug kunnen kijken op twee discs.

Slecht Engels groot gevaar in luchtvaart

Piloten en luchtverkeersleiders die geen Engels willen spreken of zich maar gebrekkig kunnen uitdrukken in die taal, vormen een serieuze bedreiging voor de veiligheid van de luchtvaart. Communicatiestoornissen zijn namelijk de oorzaak van 23 procent van de luchtvaartincidenten waarbij verkeersleiders zijn betrokken.

Recente cijfers van de internationale luchtvaartorganisatie IATA geven aan dat 31,5 procent van de luchtverkeersleiders en 10,2 procent van de piloten onvoldoende Engels spreekt zich om zich tijdens het werk goed verstaanbaar te maken. Daarbij wordt spraakverwarring ook nog eens veroorzaakt door verkeersleiders die wel Engels kunnen spreken, maar dat niet doen. In Europa zijn vooral Grieken, Spanjaarden, Fransen en Turken berucht hierom.

Om politieke redenen is het echter moeilijk om het gebruik van Engels verplicht te stellen. In Europa is zowel Engels als de taal van het land waar een vliegtuig zich bevindt, toegestaan. Nederlandse verkeersleiders spreken overigens altijd Engels, ook tegenover Nederlandse piloten.

Overlast op A12 door gekantelde vrachtwagen

Op de A12 bij Veenendaal is vanochtend een vrachtwagen gekanteld. Bij het ongeval raakte de bestuurder lichtgewond en is hij naar het ziekenhuis gebracht.

Op dit moment wordt de wagen weggetakeld, waardoor het verkeer in de ochtendspits gebruik kan maken van slechts één rijstrook. Het verkeer wordt bij knooppunt Maanderbroek omgeleid via de A30 en de A1. Op de A12 stond rond 07.00 uur een file van vier kilometer.

De gekantelde vrachtwagen ligt in de berm van de A12. OP de oplegger stond een onderhoudsmachine van de Nederlandse Spoorwegen. De brandweer probeert te voorkomen dat een kleine hoeveelheid weglekkende olie in een sloot langs de snelweg terechtkomt.

Wekelijkse hardwareverkopen Japan

Het wekelijkse gevecht tussen de PSP en de DS kwam deze week tot een hoogtepunt. In Japan kwam er een witte PSP, Winning Eleven 9 en FFVII: Advent Children en de DS kwam met Tamagotchi en Phoenix Wright. Tevens was er de release van de GB Micro.

Wat dit allemaal deed met de hardware zie je hier:


Console Aantal
GB Micro 170.306
Nintendo DS72.167
PSP70.152
PS224.396
GBA SP11.147
GameCube1.882
GBA624
Xbox109

Dat zijn dus in totaal dik 320.000 handhelds in één week...

ProTour wordt gehandhaafd

De ProTour is in zijn huidige vorm gered. De organisaties van de Tour, Giro en Vuelta hebben hun dreigement om uit de ProTour te stappen ingetrokken.

De ProTour leek in groot gevaar toen de overkoepelende organisaties ASO (Tour), RCS (Giro) en Unipublic (Vuelta) een reeks eisen had opgesteld. Zo zouden er slechts achttien in plaats van twintig licenties moeten worden vergeven en zou er een promotie- degradatieregeling moeten komen. De grote rondes dreigden zelfs uit de ProTour stappen. De organisaties kozen uiteindelijk toch eieren voor hun geld toen bleek dat geen van hun eisen zou worden ingewilligd. De enige concessie is dat de twintig ploegen ook de komende drie jaar verplicht zijn deel te nemen aan de grote rondes.

UCI-voorzitter Hein Verbruggen was vooral blij voor de ploegen, die vierkant achter de UCI stonden: ”In de pers was de tendens altijd dat niemand om de Tour heen kan. Niemand zegt: de Tour de France kan niet om de topploegen heen. Dat is natuurlijk wel zo. De ploegen weten dat en zijn zeer zelfbewust. We hebben aangetoond dat ze niet zonder de ProTour kunnen. De ProTour, dat is de UCI plus 20 ploegen, zes- tot zevenhonderd renners.” Het comité van de ProTour besloot gisteren wel dat voor het WK op de weg geen punten meer worden uitgedeeld.

Kalender ProTour 2006:

5-12 maart: Parijs – Nice
8-14 maart: Tirreno – Adriatico
18 maart: Milaan – San Remo

2 april: Ronde van Vlaanderen
3 – 7 april: Ronde van Baskenland
5 april: Gent – Wevelgem
9 april: Parijs – Roubaix
16 april: Amstel Gold Race
19 april: Waalse Pijl
23 april: Luik-Bastenaken-Luik
25 – 30 april: Ronde van Romandië

6- 28 mei: Ronde van Italië
15 – 21 mei: Ronde van Catalonië
4 – 11 juni: Dauphiné Libéré
10 – 18 juni: Ronde van Zwitserland
18 juni: Ploegentijdrit Eindhoven

1 – 23 juli: Ronde van Frankrijk
30 juli: HEW Cyclassics
1 – 9 augustus: Ronde van Duitsland
12 augustus: Clasica San Sebastian

16 – 23 augustus: Ronde van de Benelux
27 augustus: GP Plouay
26 augustus – 17 september: Ronde van Spanje
4 – 10 september: Ronde van Polen

8 oktober: Parijs – Tours
14 oktober: Ronde van Lombardije


Het contract met het Kampioenschap van Zürich wordt nog besproken.

Real Madrid verslaat Athletic de Bilbao

Real Madrid heeft een crisis voorkomen. In het eigen Bernabeu werd met 3-1 gewonnen van Athletic de Bilbao. Jonathan Woodgate kende een rampzalig debuut voor De Koninklijke.

Real trapte af in de wetenschap dat nóg een nederlaag (het leed al verliespartijen tegen achtereenvolgens Celta de Vigo, Olympique Lyon en Espanyol) tot een echte crisis zou leiden. Even leek het daarop toen Bilbao in de 24e minuut op voorsprong kwam. Het doelpunt kwam op een vreemde manier tot stand: Joseba Etxeberria probeerde het van afstand en Woodgate – die na zeventien maanden blessureleed zijn debuut maakte – wilde de bal wegkoppen. Dat deed hij echter verkeerd, want de bal belandde achter Iker Casillas.

In de tweede helft was Madrid steeds de dominerende ploeg en zag dat uitbetaald met drie treffers. Eerst scoorde Robinho uit een vrije trap van Beckham en even later tikte Raúl van dichtbij binnen. Real leek in gevaar te komen toen Woodgate zijn tweede gele kaart kreeg, maar Bilbao kon niet echt dreigen. Raúl besliste de wedstrijd door met een kopbal voor de 3-1 aan te tekenen.

Film: Don't Come Knocking

Howard Spence (Sam Shepard) was ooit een groot westernacteur, maar nu bestaat zijn leven uit drugs, drank en vrouwen. Zijn doelloze bestaan krijgt een onverwachte wending door gebeurtenissen uit zijn verleden. Op de hielen gezeten door een premiejager (Tim Roth) gaat hij op zoek naar zijn oude vlam (Jessica Lange) en haar kind, dat misschien ook zijn kind is.
Dat is de plot van de film Don't Come Knocking van regisseur Wim Wenders en schrijver Sam Shepard die twintig jaar geleden succesvol samenwerkten aan Paris, Texas.

Don't Come Knocking

'Politie VS mishandelt ongestraft homo's'

calvobbes had ons via de nieuws-submit het volgende herschreven bericht te melden:

Amnesty International concludeert na een uitgebreid onderzoek dat mishandelingen van homoseksuelen, lesbiennes, bi- en transseksuelen door politieagenten in de Verenigde Staten vaak ongestraft blijven. De organisatie, die mensrechten over de hele wereld in de gaten houdt, verzamelde honderden interviews en verklaringen uit de vijftig grootste politiedistricten, waaronder Chicago, Los Angeles, New York en San Antonio.

Daaruit bleek dat bovengenoemde groepen regelmatig te maken krijgen met discriminatie, verbaal geweld, brute afstraffingen en zelfs seksuele mishandeling door de politie. Alleen al een vermoeden dat iemand homoseksueel is, zou vaak verbale of fysieke bedreiging veroorzaken.

Zo werd een transseksuele vrouw na haar arrestatie opgesloten in een cel met een man die haar sloeg, beet en uiteindelijke verkrachtte. Daarvoor moest de dader maar drie maanden extra de cel in. De agenten die haar bij de man hadden opgesloten, werden niet aangepakt.

In Los Angeles zouden enkele agenten een transseksueel elke avond misbruiken. "De politie is hier niet om diensten te verlenen, ze zijn hier om diensten te krijgen. Elke avond nemen ze me mee naar een steegje en geven me de keus tussen seks met ze bedrijven of de cel in gaan", aldus de vrouw.

Een ander verhaal is dat een lesbisch stel een keer de politie belde nadat de twee bedreigd en geslagen waren. Toen de politie hoorde dat de reden voor het geweld hun seksuele geaardheid was, zouden ze zijn omgekeerd zonder verder onderzoek te doen. Ook lieten ze de opgeroepen ambulance meteen rechtsomkeert maken.

Amnesty International stelt dat de politie verantwoordelijk is voor de bescherming van alle Amerikanen. De organisatie roept de politie dan ook op om trainingen te geven waarbij de agenten om leren gaan met de homoseksuele gemeenschap.

-
Persbericht Amnesty International.

Microsoft viert dertigste verjaardag

Softwaregigant Microsoft viert vandaag alweer haar dertigste verjaardag, Microsoft zal dit vieren met een evenement in Seattle waar Bill Gates en Steve Ballmer aan 16.000 werknemers de grootste prestaties van het bedrijf uit de doeken zullen doen.

Daarnaast zullen Ballmer en Gates het evenement gebruiken om de koers van Microsoft voor de komende jaren uit de doeken te doen. Temeer omdat Microsoft onlangs een nieuwe management-structuur aankondigde.

In het persbericht gerelateerd aan het evenement benadrukte Ballmer het belang van de komende 18 maanden voor het bedrijf. De komende 18 maanden zal Microsoft vele nieuwe producten introduceren waaronder Windows Vista, Office 12 en niet te vergeten, de Xbox 360.

In de laatste jaren heeft Microsoft duidelijk geprobeerd om haar activiteiten te spreiden, Microsoft heeft nu belangen in graphics, stemherkennings-technologie, supercomputing en meer. Eveneens heeft het bedrijf de eerste stappen gezet in de digitale entertainment markt met Windows Media Center edition en natuurlijk de Xbox.

Microsoft is opgericht door Bill Gates en Paul Allen, het bedrijf heeft momenteel 60.000 mensen in dienst verdeeld over 80 landen.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
©FOK.nl e.a.