DVD: Pisa

Harry Vermeegen en Henk Spaan wisten in de jaren tachtig veel mensen uren aan de buis gekluisterd te houden met hun humorvolle kijk op de actualiteit. Een soort verre voorloper van het cabaret van Kopspijkers, met minder gelijkende typetjes, maar daarom zeker niet minder leuk. Geen heilig huisje werd gespaard en Pisa haalde zich dan ook de woede van veel katholieken op de hals toen Henk Spaan als paus het echte Nederland leerde kennen.
De DVD's van Pisa bevatten niet alle afleveringen, maar bestaan uit het 'beste van', waarbij Henk Spaan soms als voice-over toelichting geeft bij de gekozen fragmenten. Zo kun je de sketches beter plaatsen in de actualiteit van toen. Sommige grappen die gemaakt worden zouden tegenwoordig niet echt meer aanslaan, simpelweg omdat ze te gedateerd zijn.
Veel mensen zullen zich van Pisa vooral herinneren hoe de paus werd ontvangen (Popi Jopi!), hoe Harry Vermeegen wanhopig probeert een kamermeisje te versieren, hoe het ene na het andere spelprogramma werd gepersifleerd (voor 500 gulden, trek een tand bij je vrouw!) en hoe Spaan en Vermeegen samen de actualiteit doornamen. Wat dat betreft kom je ruim aan je trekken bij deze twee DVD's, want ik moet zeggen dat ze echt de leukste fragmenten hebben weten uit te zoeken (al is zeker niet alles grappig). Eerlijk gezegd is de beeldkwaliteit niet altijd even bijzonder, maar dat is niet verwonderlijk bij een TV-programma van bijna 20 jaar oud. De serie zou qua inhoud met een paar kleine aanpassingen zo weer uitgezonden kunnen worden; voor dit soort humor is vast nog een groot publiek te vinden.Label: !VARA/B-Motion Releasedatum: 23 september 2005 Kijkwijzer: Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!