FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 19 september 2005

Pretparkbezoeker mept Scooby Doo in elkaar

The_Order had ons via de nieuws-submit te melden:

'Slachtoffer' Scooby DooEen bezoeker van het Universal Studios pretpark in Orlando in de Amerikaanse staat Florida heeft afgelopen week schijnbaar zonder reden een Scooby Doo-pop in elkaar geslagen. Eddie Bronson, nota bene iemand die als cipier dagelijks met gevangenen werkt, was in het park samen met zijn dochter.

Bij binnenkomst werd hij verwelkomd door Scooby Doo, één van de karakters van het themapark. Het leek erop of Bronson een foto wilde laten maken van zijn dochter samen met de tekenfilmhond, maar volgens getuigen greep hij de man in het hondenkostuum bij de keel, en schudde de kop van het 'dier' door elkaar. Vervolgens werd de verbouwereerde Scooby Doo aan zijn neus naar de grond getrokken.

Een medewerker van Universal Studios die het tafereel voor zijn ogen zag gebeuren probeerde Bronson nog tot bedaren te brengen. "Wees alstublieft lief, Scooby is een hond en hij zou u wel eens kunnen bijten", zo sprak hij de man toe. Scooby had zich ondertussen losgerukt, en probeerde weg te lopen van Bronson om zich te onderhouden met andere bezoekers. Dit was kennelijk tegen de zin van Bronson, want hij rende de tekenfilmhond achterna en ramde hem van achteren neer met zijn vuist.

Volgens een politiewoordvoerder is de medewerker in het Scooby-pak hierbij verwond aan zijn hoofd. Het kostuum was beschadigd. Tegen Eddie Bronson, die inmiddels op borgtocht is vrijgelaten, loopt een aanklacht. Hij verklaarde naderhand tegenover de politie dat hij Scooby Doo slechts wilde aaien.

Britse troepen bestormen gevangenis Basra

Britse troepen hebben vanavond de gevangenis in de Iraakse stad Basra bestormd en twee Britse soldaten bevrijd die daar vastzaten. Dat heeft het Iraakse ministerie van Binnenlandse Zaken bekend gemaakt.

De Britse troepen haalden met zes tanks de muren van de gevangenis neer, zodat commando's naar binnen konden stormen. Deze haalden hun collega's naar buiten en gaven en passant tientallen andere Iraakse gevangenen de kans om weer op vrije voeten te komen.

De gevangen Britten zaten in de gevangenis omdat ze eerder het vuur hadden geopend op een controlepost. Nadat ze overgebracht waren naar de gevangenis ontstond er een grote menigte woedende Irakezen rond de gevangenis. Toen Britse troepen ter plekke kwamen ontstond er onrust waarbij meerdere Irakezen het leven lieten en twee tanks in brand werden gestoken.

Volgens bronnen binnen het Britse leger waren de twee op een undercover-operatie, maar wordt ontkend dat de gevangenis is bestormd; de twee Britten zouden na onderhandelingen zijn vrijgelaten....waarbij twee tanks in brand werden gestoken...

Metal Gear Solid 4 trailer

De trailer van Metal Gear Solid 4 is door Konami vrijgegeven. Wederom wordt dit een product van Hideo Kojima, die ook de vorige 3 bekende Metal Gear Solid games heeft geproduceerd.

Overigens blijkt uit een artikel op Gamespot dat dit waarschijnlijk de laatste Metal Gear Solid van Kojima zal zijn; Kojima heeft tijdens de Tokyo Game Show namelijk aangegeven te willen stoppen met het maken van de Metal Gear Solid games. Ook presenteerde hij Masahiro Sakurai, maker van de Kirby serie, als zijn opvolger. Hoe serieus dit genomen kan worden is echter niet zeker.

Kojima heeft tijdens dezelfde presentatie ook gezegd zich (met betrekking tot Metal Gear Solid) in de toekomst meer bezig te willen houden met handheld specifieke games en online gameplay.

Metal Gear Solid 4 zal op de PS3 verschijnen, waarschijnlijk bij de launch van de console.

Klik hier voor de trailer.

School eist pleinverbod voor opdringerige moeder

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

De directie van basisschool De Borgh in Zuidhorn heeft vandaag in een kort geding een schoolpleinverbod geëist voor een klagende ouder. Al vier jaar lang stuurt de vrouw brieven en e-mails waarin ze aan één stuk door klaagt over de gang van zaken op de school.

Het wordt, volgens het schoolbestuur, steeds dreigender. Volgens de vrouw geeft de school te weinig aandacht aan de veiligheid van de leerlingen en loopt de school achter op onderwijsgebied. De school ontkent alles.

De rechter doet volgende week vrijdag uitspraak.

Punten vijfde ronde

Dit weekend werd er volop gespeeld in de Nederlandse Eredivisie. De punten zijn verdeeld en dit zorgde voor enkele verrassingen.

Smitty_Smit haalde deze ronde maar liefst 73 punten, het meest tot nu toe in de FOK!voetbalmanager. Tweede deze ronde werd -Schorpioen- met 71 punten en ISIDE en Jaerock behaalden 68 punten.

Bij de subleages wist SweetlakeCity SoccerLeague voor de tweede maal een ronde te winnen. Met 60 punten bleef het Vakkie U (51 punten) en Goh! (50 punten) ruimschoots voor.

In het algemeen klassement stootte -Schorpioen- door de goede weekscore door naar positie #1, met 226 punten. sander4444 volgt met één punt achterstand op de tweede plek. BliksemSchigt, DeVinger en orchideusstuifmeelsnuiver staan gedeeltelijk op plek drie met 221 punten.

xyutwel blijft nog steeds leider bij de subleagues met 196 punten. SweetlakeCity SoccerLeague liep 13 punten in en staat nu op plek 2. Valkenboskade blijft ook deze week derde staan.

7-jarig jongetje overleden tijdens warming up

Tijdens de warming up is zaterdag, bij voetbalclub Vitesse Delft, een zevenjarig jongetje onwel geworden. Er is nog geprobeerd hem te reanimeren maar hij is, nadat hij met spoed vervoerd is naar het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam, later op de middag overleden. De precieze doodsoorzaak is nog onduidelijk. Zijn ouders waren getuige van het hele gebeuren.

Hij voetbalde in de F1 van Vitesse Delft, één van de grotere clubs in de stad. De club heeft de wedstrijden tot en met de dag van de begrafenis afgelast of verplaatst. Dat geldt ook voor alle officiële trainingen, meldt de club op haar website.

"We zijn allemaal zwaar aangeslagen", zegt Leen Poldervaart namens het bestuur van Vitesse Delft. "Dit maak je natuurlijk normaliter nooit mee bij een club. Jaren en jaren geleden bezweek er iemand tijdens een wedstrijd voor senioren. Maar bij een pupil verwacht je zoiets natuurlijk nooit. Diep tragisch." Vitesse Delft hield vanavond in samenwerking met jeugdzorg een bijeenkomst voor de leden. Ze zijn voorgelicht hoe ze dit het beste kunnen verwerken.

Door districtsmanager Sjaak van der Kroon van de KNVB is er toestemming gegeven om alle wedstrijden te onderbreken of af te gelasten. "We kennen voor zover ik weet geen standaardprocedure voor deze voorvallen. Het is voor zover ik weet nooit eerder voorgekomen in deze regio."

Dit is helaas niet de eerste keer dat dit is gebeurd. Eerder dit jaar bezweken een 14-jarige C2-jeugdspeler van Festilent/Morgenzon uit het Brabantse Zeeland en een 16-jarige voetballer uit de A-jeugd van Noorderster in Oude-Pekela.

'Ronaldinho is de allerbeste speler'

Ronaldinho is gekozen tot FIFPro Speler van het Jaar. De Braziliaanse speler kwam, na een stemming onder 38.000 voetballers uit 40 landen, als winnaar uit de bus. Tevens werd hij in december 2004 ook al uitgeroepen tot FIFA Player of the Year.

Voor deze uitverkiezingen waren 55 namen voorgeselecteerd. Verder werd ook nog het dream-team bekend gemaakt. Buiten Ronaldino zitten ook Dida (AC Milan), Cafu (AC Milan), Terry (Chelsea), Nesta (AC Milan), Maldini (AC Milan), Lampard (Chelsea), Makekele (Chelsea), Zidane (Real Madrid), Samuel Eto'o (FC Barcelona) en Andrej Shevchenko (AC Milan) bij dit keurkorps.

Verder werd ook nog een award uitgereikt voor het Talent van het Jaar. Hier waren twee winnaaars: Christiano Ronaldo en Wayne Rooney (beide Manchester United). De Portugese international werd door de spelers gekozen, terwijl de aanvaller uit Engeland gekozen werd door een vakjury.

De president van FIFPro, Gordon Taylor, gaf nog meer glans aan de uitverkiezing van Ronaldinho. "Er zijn geen grotere criticasters in het voetbal dan de spelers zelf. Om van hun erkenning en respect te krijgen is een unieke eer. Dit is een hele speciale award. De eerste als product van een verkiezing door voetballers, voor voetballers."

Kunstenaars plaatsen reuzenknuffel op berg

Icoon opmerkelijk nieuwsEen groep Weense kunstenaars, die opereert onder de naam Gelatin, heeft op een Italiaanse berg een reusachtige roze knuffelkonijn geplaatst. Het zestig meter lange gevaarte is neergezet op de Colleto Fava, een ongeveer 1.500 meter hoge berg in het district Piedmont, in het noorden van Italië. De bedoeling is dat de reuzenknuffel daar twintig jaar blijft liggen.

Volgens Wolfgang Gantner, één van de leden van Gelatin, moet het kunstwerk mensen zich heel klein doen laten voelen. "Je loopt er omheen en het enige wat je kan doen is glimlachen", aldus Gantner. De groep denkt ook dat mensen het "door tientallen oma's aan elkaar gebreide" wollen kunstwerk zullen beklimmen om vervolgens lekker te ontspannen op de buik van het roze konijn.

Knuffelkonijn siert Italiaanse berg

Jongeren met lijnbus naar politiebureau gebracht

nikneem had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsDe politie heeft afgelopen weekend negen jongens van 15, 16 en 17 jaar uit Lochem aangehouden en met een lijnbus naar het bureau laten vervoeren nadat er op de Zutphenseweg op straat flessen kapot waren gegooid. Toen de agenten rond 22.00 uur daar ter plaatse kwamen en de rommel aanschouwden, stapten de betreffende jongelui toevallig net in een lijnbus. De politie gaf de chauffeur van de bus een stopteken en sprak in de bus de groep jongens aan. Al snel werd duidelijk dat de groep verantwoordelijk was voor de gebroken flessen op straat.

De agenten vroegen de belhamels vervolgens om uitleg. Toen niemand echter de vernielingen wilde opbiechten, werd de hele groep van negen aangehouden. Om het vervoer wat makkelijker te maken, heeft de buschauffeur op verzoek van de politie de jongelui op de binnenplaats van het politiebureau afgezet. Tijdens de verhoren later bleek een 17-jarige doerak uit Lochem de bewuste flessen op straat te hebben gesmeten. De politie heeft een proces-verbaal opgemaakt.

Grow Cube

Ik had al eerder deel 1 en 2 gepost van het 'Grow' spelletje..en dan is hier alweer deel 3! Voor de gene die nog niet weten hoe het werkt: plaats de spulletjes in de zijkant van je scherm in de juiste volgorde op de kubus zodat ze tot hun maximale level kunnen groeien.. tja.. eigenlijk een totaal nutteloos spel.. weet niet wat er op het einde gebeurd als je alles tot max. hebt laten groeien zo ver ben ik nog niet gekomen

Jaarlijkse prijsdalingen Xbox 360?

De Xbox 360 ligt nog niet in de winkels, of een medewerker van Microsoft heeft al weer gesuggereerd dat ze wellicht een jaarlijkse prijsdaling van de next-gen console in petto hebben. Twee december komt de Xbox 360 naar Europa voor prijzen van 300 en 400 euro (prijzen respectievelijk voor de standaard en premium versies). Toch zegt Todd Holmdahl al het volgende: "We will wind up cost-reducing the product every year"

We weten nog dat de prijs van de originele Xbox al na zes weken werd verlaagd door lage verkoopcijfers. Volgens onofficiele cijfers zouden er in de eerste anderhalve maand slechts 200,000 stuks zijn verkocht in Europa. Zo snel zal Microsoft dit maal echter niet tot actie over gaan. In heel Europa is inmiddels een vrij vaste Xbox-fanbase.

Mocht je toch een goedkope Xbox 360 willen, kun je overwegen er één in Japan aan te schaffen voor slechts 37,900 Yen. Dit premium-pakket kost je dan slechts omgerekend 280 Euro, in plaats van de 400 die je hier betaalt.

Jeugdbendes in Rotterdam onder de loep

De gemeente Rotterdam en de politie gaan onderzoek doen naar jeugdbendes. Er komt een groot recherche-onderzoek en een wetenschappelijk onderzoek naar de bendevorming. Reden daarvoor is een reeks schietpartijen, gewelddadige berovingen en groepsverkrachtingen in de havenstad. Daarbij zijn steeds dezelfde groepen jongeren betrokken. Veel van die jongeren zijn Antillianen.

In Rotterdam wonen ongeveer 20.000 Antillianen, hiervan is 10% bekend bij de politie in verband met geweldsdelicten. De jeugdbendes, die per stuk bestaan uit circa 20 tot 30 leden, zijn vooral actief in Rotterdam-Zuid. Meer dan 20 jongeren zijn al veroordeeld, onder meer voor een groepsverkrachting.

Rotterdamse jongerenwerkers waarschuwen al langer dat er ''Amerikaanse toestanden'' in de stad dreigen te ontstaan. De gemeente heeft al een actieprogramma om achterstanden onder Antillianen aan te pakken. De Rotterdamse aanpak geldt overigens niet alleen jonge Antillianen, maar ook andere kwetsbare groepen, zoals Kaapverdianen. Antillianen zouden echter meer de neiging hebben om hun criminele activiteiten in bendes uit te voeren.

Een woordvoerder van de gemeente benadrukt dat het met de meeste Antillianen in Rotterdam gewoon goed gaat.

Reiziger, Ball weken geblesseerd

PSV kan de vleugelverdedigers Michael Reiziger en Michael Ball allebei een aantal weken niet inzetten. De twee Michaels, die deze zomer allebei transfervrij overkwamen van respectievelijk Middlesbrough en Glasgow Rangers, raakten beiden geblesseerd in het duel tegen FC Groningen.

Reiziger moest na ongeveer een kwartier spelen het veld al verlaten met een spierscheuring in zijn rechterheup. De routinier zal enkele weken niet kunnen spelen.

Michael Ball is er helaas voor PSV nog erger aan toe. De linksback scheurde in zijn tweede wedstrijd voor PSV een binnenband van zijn rechterknie in en zal volgens de medische staf van PSV waarschijnlijk zes tot acht weken niet kunnen spelen.

Mine? Mine?

Handige freubelaars* zijn druk voor ons bezig geweest.

Het eerste filmpje is een echte aanrader om te bekijken. Hij duurt wel 12 minuten, maar je moet er gegarandeerd om lachen! Het filmpje combineert de beste elementen uit vele films. Verder nog een heerlijke Monty Python sketch en een videoclip.

A must see

Met dank aan JWK voor de submit

* inderdaad, volgens de Van Dale is dit geen goed Nederlands woord...

Productiefout bij NHL 2k6 ?

Het lijkt erop dat er een fout is gemaakt bij het persen van een klein deel van de discs van NHL 2k6 voor de PlayStation 2. De discs die er qua opdruk wel uitzien als NHL 2k6 bevatten eigenlijk een compleet ander spel: Genji. De misdruk is tot nu toe alleen gesignaleerd bij Amerikaanse versies van het spel, en is vrij zeldzaam. Dit heeft uiteraard tot gevolg dat de misdruk verkocht wordt voor woekerprijzen op sites als Ebay.

Mensen die interesse hebben om een kapitaal neer te tellen voor de disc kunnen bijvoorbeeld hier bieden

Pasanen aan de kant door hoofdpijn

Verdediger van Werder Bremen en voormalig speler van Ajax Petri Pasanen kan voor onbepaalde tijd niet spelen voor zijn club door een terugkerende hoofdpijn, waarvan de oorzaak nog altijd niet gevonden is.

De hoofdpijn speelde op rond de dubbele confrontatie tegen FC Basel, dat in augustus de tegenstander van de Duitse club was in de voorronde van de Champions League. "Vorig seizoen had hij al gedurende langere tijd enkele stevige hoofdpijnen. En dit probleem bloeide weer op tegen FC Basel", vertelde technisch directeur Klaus Allofs.

"De laatste weken leek het beter te gaan en voelde Pasanen zich ook beter, maar nu is de pijn weer terug", vulde coach Thomas Schaaf aan. "We nemen Pasanens situatie heel serieus en geven hem rust. We hopen dat hij binnenkort weer fit zal zijn."

Pasanen is bezig aan zijn tweede seizoen in Duitsland, en speelde dit seizoen al drie competitieduels. Voorlopig was het verloren Champions League duel tegen Barcelona van afgelopen woensdag zijn laatste.

"Button blijft bij BAR"

Jenson Button rijdt volgend jaar ook bij BAR. Dat beweert het Britse radiostation BBC Five Live. De coureur zou een deal hebben gesloten met Williams om onder het contract uit te komen dat hij had getekend voor 2006.

Volgens de BBC zou Button twintig miljoen pond hebben betaald om onder het contract uit te komen dat hij vorig jaar met Williams had getekend. Het nieuws zou betekenen dat Takuma Sato op zoek mag naar een ander team, aangezien ook Rubens Barrichello al is vastgelegd door BAR.

DS demo's via de Revolution

Er is weer een interessant nieuwtje bekend gemaakt omtrent de mogelijkheden die Nintendo ons via Wi-Fi gaat aanbieden. Wi-Fi is een draadloze technologie die Nintendo gebruikt om de Nintendo DS en de Nintendo Revolution met elkaar, én het internet te laten communiceren. Het zou mogelijk moeten worden om Nintendo DS demo's via de Revolution te downloaden. Deze demo's kun je dan vervolgens weer, volledig draadloos, naar een DS sturen.

Handig, óf een omslachtige manier die je dwingt om naast de DS ook een Revolution aan te schaffen om de demo's te kunnen spelen? Hoe het ook zij, Nintendo heeft een rotsvast vertrouwen in de online mogelijkheden van Wi-Fi, dit terwijl ze vorig jaar nog niets van het hele online gebeuren moesten weten...

Roland Garros dag langer vanaf 2006

Roland Garros zal in 2006 één dag langer duren dan tot op heden gebruikelijk was.

Het Grand Slam toernooi in Parijs begint voortaan al op zondag met de partijen in de eerste ronde. Voorheen begon het belangrijkste toernooi op gravel pas op maandag, net zoals in de andere Grand Slams al jarenlang usance is. De laatste finales staan onveranderd op zondag geprogrammeerd. De organisatie maakte tevens bekend het prijzengeld tussen de mannen en vrouwen gelijk te trekken. Dit jaar verdiende Justine Henin-Hardenne nog 13.000 euro minder dan Rafael Nadal. Wimbledon is nu het enige Grand Slam waarbij de dames minder prijzengeld ontvangen dan de heren.

FOK!radio: sportcrew en US-S&G (v) postster

FOK!RadioDe sportcrew van FOK! is constant in beweging. Onlangs stopte de eindredacteur ermee en kwamen er twee nieuwe. Tijd dus om vanavond een special te wijden aan deze subsites van FOK! Magneet en Tackleberry uit de sportcrew komen langs in de studio en ook een van de nieuwe ER's gaan we aan de tand voelen. We willen natuurlijk weten of er nog iets gaat veranderen en of we nog leuke prijzen kunnen winnen in de toekomst! Vanaf 20:00 uur zijn ze er live bij.

Daarnaast komt er nog een dame langs die veel pikante foto's in Userfoto's neerzet in het Sexy&gewaagd forum. Wie dat is hoor je vanavond. Meerkijken kan via de webcam.

Daarnaast waren er wisselingen in de crew. Hoe en wat hoor je uiteraard weer van Forum-admin Cynix. Hij neemt met ons zijn week weer door. Natuurlijk zal Yvonne ook weer de laatste roddels met ons doornemen en Blinky legt een stelling neer waarop je kunt reageren in de uitzending.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar het meeste als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Voeg ons toe op met username Actionradio_utrecht. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten en zing ook mee tijdens 'IRC zingt mee'.

Check de webcam in de studio tijdens de uitzending hier.

Veel luisterplezier!

Huntelaar, Lindenbergh accepteren straf

Olaf Lindenbergh en Klaas Jan Huntelaar zullen de komende weken niet te bewonderen zijn op de Nederlandse velden. Het duo accepteerde vandaag de schikkingsvoorstellen van de KNVB-aanklager.

Denny Landzaat is het echter niet eens met de voorgestelde schorsing van vier duels, waarvan één voorwaardelijk. De aanvoerder van AZ gaf op 27 augustus Vitesse-speler Gill Swerts een knietje in zijn been. Olaf Lindenbergh en Klaas Jan Huntelaar gaan wél akkoord met de schikkingsvoorstellen van respectievelijk vier en drie wedstrijden schorsing. Ook in deze gevallen geldt één duel als voorwaardelijke straf. Lindenbergh deelde gisteren een elleboogstoot uit aan Shota Arveladze, hetgeen hem een rode kaart opleverde. Huntelaar gaf Feyenoorder Pascal Bosschaart een schopje in het kruis. Ook de spits van SC Heerenveen kon na deze actie gaan douchen.

iPod Bartender

Ik heb zelf geen iPod.. ik ben namelijk van de andere kant. (iRiver ... sterf Nietz!). Maar goed.
Als iemand dit wilt uittesten, kijken wat het doet, wat je ermee kan, dan kan je misschien een iPodFok!user blij maken.
In ieder geval ga ik niet kijken wat het is. Ik poep op alles van iPod
Ow ja.. en iedereen die tegen iPod is, mag dat Nietz duidelijk maken in de reacties.

Edit: Hier is de link.. je zou je eigenlijk moeten schamen om op een iPod link te klikken

Studenten pabo slecht in taal en rekenen

DaanA herschreef het volgende bericht en meldde het via de nieuws-submit:

Het niveau van de eerstejaars pabo-studenten op het gebied van rekenen en taal is bedroevend. De test die de studenten aan het begin van hun opleiding krijgen, is zo moeilijk dat 80 % voor de taaltest zakt en zelfs 100 % voor de rekentest. Interessant detail is dat de test te halen is met het niveau dat leerlingen aan het einde van de basisschool zouden moeten hebben.

Tom Jansen, directeur van de pabo van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL) begrijpt weinig van het lage niveau: "Bij hoofdrekenen kan ik me daar nog wel iets bij voorstellen, omdat je in het voortgezet onderwijs altijd gebruik mag maken van een rekenmachine. Maar bij taal is me dat echt een raadsel". Inmiddels is er een vertrekregeling bedacht, die gaat gelden voor alle pabo's in Nederland: wie na een jaar nog zakt voor de taal- of de rekentoets, moet opstappen.

Mario bij launch Revolution?

Tijdens een interview met het Duitse tijdschrift Der Spiegel werd Nintendo directeur Iwata het vuur aan de schenen gelegd. Zo verteld hij over de plannen van de nieuwe controller en wat de toekomst van de handhelds gaat brengen. Op de vraag of er een Mario-game bij de launch aankomt, geeft hij geen bevestiging. Volgens hem hoort Mario bij de launch van de Revolution, maar Shigeru Miyamoto moet nog antwoorden op zijn verzoek.
quote
SPIEGEL ONLINE: Wird es zum Start ein neues Mario-Spiel geben?

Iwata: Ich persönlich habe [Mario-Erfinder] Shigeru Miyamoto geben, das zu tun, ein neues Mario-Spiel zu gestalten, aber er hat noch nicht geantwortet. Vielleicht gibt er die Antwort auf diese Frage irgendwann in einem Interview mit Ihnen. Ich finde jedenfalls, als Gamer, dass wir ein neues Mario-Spiel zum Start brauchen.


Massale sterfte in WoW

Je hoort mensen vaak zeggen: Blizzard houdt van zijn klanten. Zelfs zes jaar na de release van een game brengen ze nog patches uit, ze hebben altijd een vriendelijke dame die de telefoon opneemt en ze maken prachtgames.

Maar je had het mis. Blizzard heeft in de laatste patch van World of Warcraft een nieuw item geïntroduceerd. Het gaat om het item 'corrupted blood', dat je kunt krijgen door de eindbaas van de instance Zul'Gurub af te slachten. En dat zul je zeker willen.

Corrupted Blood doet niet alleen 263 tot 337 damage iedere twee seconden, maar verspreidt zich tevens naar omstanders. Een soort van Zwarte Dood, Blizzard style. Zeker de low level spelers vallen door deze ziekte bij bosjes neer.

Er is inmiddels een filmpje en zelfs een kleine website opgezet, het checken waard.

Prinsjesdag

Wat is Prinsjesdag?
Elke derde dinsdag van september vindt er een apart ritueel plaats in Den Haag. Politiek Nederland is dan altijd in rep en roer en als je in Den Haag werkt of studeert, ben je op die dag vrij. Op de derde dinsdag van september is het namelijk Prinsjesdag. Waarom dit zo heet is niet bekend. Men denkt dat het te maken heeft met de verjaardag van Koning Willem van Oranje, maar zeker weten doet niemand het. Op prinsjesdag rijdt de Koning(in) in zijn/haar Gouden Koets naar het Binnenhof en leest vervolgens in de Ridderzaal de Troonrede voor. Hierin staan de plannen van de regering voor het aankomende jaar en ook hoe het afgelopen jaar is verlopen. De Troonrede wordt niet, in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, door de Koningin geschreven. De ministers schrijven deze en de Minister-president en de Minister van Economische Zaken keuren hem vervolgens goed. Of de Koning(in) invloed heeft op de Troonrede, wordt angstvallig geheim gehouden. De Koning(in) moet namelijk altijd objectief blijven en mag dan ook haar mening niet uiten over beleidszaken, omdat de Minister-president verantwoordelijk is voor hem/haar. Nadat de Koning(in) de Troonrede heeft voorgelezen staat iedereen op en roept na "leve de Koning(in) driemaal "hoera". Dit is ooit spontaan ontstaan, omdat de opa van minister Donner, blijkbaar erg enthousiast was over de Troonrede van dat jaar.

Op diezelfde dag, maar dan wat later, gaat de Minister van Financiën naar de Tweede Kamer om de Miljoenennota en de Rijksbegroting voor volgend jaar aan de voorzitter van de Tweede Kamer te geven. Deze Miljoenennota en Rijksbegroting zitten in het bekende koffertje. Op het koffertje staat aan één kant de tekst 'derde dinsdag in september', op de andere kant staat 'Je maintiendrai' (Frans voor 'ik zal handhaven') de lijfspreuk van Nederland. In het koffertje zitten overigens niet alle beleidsstukken, want dat past namelijk niet. In de Miljoenennota en de Rijksbegroting staan welke plannen hoe uitgevoerd gaan worden en wat het gaat kosten. Vervolgens debatteert het kabinet twee dagen, tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen, met de Minister-president over de belangrijkste onderwerpen. In dit debat kan iedereen zijn zegje doen en andere voorstellen naar voren brengen.

Geschiedenis van Prinsjesdag
Prinsjesdag is eigenlijk nog niet zo'n lange tijd traditie. Pas in 1814 (het jaar waarin Nederland weer een eigen Koning kreeg, namelijk Willem I, vond de eerste Prinsjesdag plaats in de Treveszaal in Den Haag. Dit is maar een keer voorgekomen omdat Nederland in 1815 samenvoegde met België en er simpel weg niet genoeg plek was voor alle Tweede Kamerleden.

Prinsjesdag is niet altijd op de derde dinsdag in september geweest. In het begin was het de eerste maandag van november en tussen 1815 en 1848 werd dit de derde maandag in oktober. In 1848 veranderde Prinsjesdag vanwege de grondwet, die op dat moment zo werd, zoals wij hem nu grotendeels kennen. De Tweede Kamer kreeg het recht van amendement, wat inhoudt dat ze het recht kreeg om een wetsvoorstel te wijzigen en dus moest de begroting dieper besproken worden. Omdat het nu langer duurde en de begroting voor 1 januari af moest zijn, werd Prinsjesdag een maand vervroegd, maar dinsdag werd nog niet de vaste dag. Het bleef tot 1887 op een maandag en toen besloot men dat een dinsdag beter zou zijn, zodat de Kamerleden niet op een zondag (de rustdag) hoefden te reizen, sindsdien is het de derde dinsdag van september. Volgens de grondwet staat deze dag niet vast, het kan ook op een eerdere dag zijn.

Prinsjesdag is ook niet altijd in Den Haag geweest. Het wisselde af tussen Den Haag en Brussel tot de opstand van België in 1830 en België niet meer van Nederland was. Sinds 1904 vindt de lezing van de Troonrede in de Ridderzaal plaats. De Troonrede wordt altijd voorgelezen door de Koning of de Koningin, behalve als hij of zij verhinderd is, dan leest de Minister-president haar voor.

Bijzondere Prinsjesdagen
Er zijn twee bijzondere prinsjesdagen geweest. De eerste was in 1974. Vanwege een gijzeling door Japanse terroristen in de Franse ambassade in Den Haag, werd alle pracht en praal achter wegen gelaten. De laatste bijzondere prinsjesdag ligt iedereen nog vers in het geheugen. Vanwege de aanslagen van 11 september op het World Trade Centre, werd een sobere Prinsjesdag gevierd. De Gouden Koets stopte tevens even voor de Amerikaanse ambassade, om respect te betuigen.

Prinsjesdag 2005
Op 20 september 2005 is vanaf ca. 13:00 uur hier de tekst van de troonrede beschikbaar. Vanaf ca. 15:15 uur staat daar ook een samenvatting van de Miljoenennota.

Ook kun je terecht op de Frontpage van FOK! voor het allerlaatste nieuws. Tevens zijn er twee speciale Prinsjesdagtopics op FOK!. Wil je discussiëren over de inhoud van de Troonrede en de Miljoenennota, dan kun je in het topic in POLitiek terecht. Wil je het hebben over de geschiedenis en de gewoonten tijdens Prinsjesdag, dan kun je terecht in het topic in Cultuur en Historie.

Tegengas voor 'I love verkeersregels' campagne

InsaneM666 en Gixxer_Dude hadden ons via de nieuws-submit te melden:

I love nevelkrepmubVanaf vandaag geeft de overheid stickers uit, wat de veiligheid in het verkeer moet bevorderen. Teksten als 'I love stoppen voor rood' en 'I love 30 km/u in mijn buurt' komen al veel mensen hun keel uit, en daarom zijn er nu alternatieve stickers voor een paar euro via het internet te verkrijgen.

Met teksten als 'I love 180 km/u' of 'I love rechts inhalen' steekt Postbus44 de draak met de overheidscampagne. "Je moet dit zien als een ludieke tegenactie op de verkeerscampagne van Verkeer en Waterstaat. Inmiddels zijn er zo'n tien stickers verkocht, dus echt storm loopt het nog niet, maar dat zal wel komen. Ik hoop natuurlijk dat het zo'n succes wordt dat ik mevrouw Peijs met haar belachelijke budgetten goed te kijk kan zetten", aldus Silvan Jongerius, bedenker van de opmerkelijke anticampagne.

De campagne van Verkeer en Waterstaat bestaat uit postbus51-spots en zo'n 250.000 stickers en billboards. "Het is natuurlijk geenszins mijn bedoeling om aan te sporen tot slecht rijgedrag, maar deze mierzoete overheidscampagne kan écht niet", zo licht Jongerius op zijn website toe. Bij voldoende belangstelling zullen er binnenkort meer stickers komen met andere ludieke teksten.

Verkeer en Waterstaat bekijkt de zaak. Of het ministerie ook stappen onderneemt tegen Jongerius is nog niet bekend. "We vinden deze actie zielig en onfortuinlijk", aldus woordvoerder Lot van Hooijdonk.

Iwata ziet prijzen van games veranderen

Satoru Iwata, president van Nintendo, ziet graag dat de prijzen van games in de toekomst zullen veranderen. In tegenstelling tot nu, waar vrijwel iedere (nieuwe) game rond de 60 euro kost, wil Iwata de prijs van games afhankelijk laten worden van de tijd en geld die in het project is gestoken. Dit zou betekenen dat games zoals Zelda de huidige prijzen zullen blijven hanteren, misschien zelfs meer. Daarentegen zullen de wat 'kleinere' games een stukje goedkoper worden.

Of dit idee een succes gaat worden valt nog te bezien. De winkelier blijft namelijk altijd het laatste woord houden over de prijzen van games. Als zij een game lekker voor 60 euro willen verkopen, zullen ze dat dan ook gerust doen. Het blijft dus allemaal even afwachten, het zal in ieder geval een stuk eerlijker naar de consument toe zijn.

Nieuwe trailer van The Movies

Er is een nieuwe trailer verschenen van The Movies. In deze nieuwe creatie van Peter Molyneux speel je een regisseur die films maakt van begin 20e eeuw tot aan heden. Ondertussen zul je alle ontwikkelingen die de filmindustrie heeft meegemaakt zelf kunnen beleven, zoals de overgang van zwart-wit naar kleur. Als speler moet je ook geschikte schrijvers, acteurs en andere medewerkers vinden. Eind dit jaar moet de game verschijnen voor PC, Xbox, PS2 en GameCube. Het filmpje is te vinden op Gamershell.

Nieuwe Gizmondo onthuld

Tiger Telematics heeft de specs bekend gemaakt van de nieuwe versie van hun Gizmondo console. De nieuwe Gizmondo heeft onder meer een groter scherm met een resolutie van 480*272 pixels, een 500mhz cpu, tv-out, een 2 megapixel camera, een SD cardreader en 2 analoge sticks. Verder kan er ook een simkaart in, en wordt de Gizmondo geleverd met een aantal bluetooth, wifi en gsm applicaties. De console zal in januari tijdens de CES show in Las Vegas aan het grote publiek getoond worden.Hitler en Bush op affiche hondencampagne

Door heel Roemenië hangen affiches met afbeeldingen van nazi-leider Adolf Hitler en de Amerikaanse president George Bush, die Roemenen er toe moeten aanzetten om zwerfhonden te adopteren. De campagne 'Een hond houdt van u zoals u bent' is afkomstig van een Roemeense dierenrechtenorganisatie.

Volgens de dierenliefhebbers mag ervan uitgegaan worden dat bekend is dat Hitler een grote hondenliefhebber was, die geen wreedheden tegenover dieren kon verdragen. Ook Bush is een dierenvriend; hij heeft zelf twee honden. ''Door te tonen dat zelfs de meest gehate dictators affectie krijgen van hun hond, willen we duidelijk maken dat de liefde van een dier onvoorwaardelijk is'', zo stelt de organisatie. De ontwerpers van de campagne voorzien veel kritiek, maar hopen ook op waardering voor hun actie.

Roemenië heeft een groot probleem met zwerfhonden. Er zouden er zo'n 200.000 door het land dolen.

"De revolution controller kan ons marktleider maken"

Zo sprak Jim Merrick, Nintendo Europe's marketingdirecteur.

Nou is het voor een marketingafdeling natuurlijk fantastisch als ze leuke uitspraken kunnen doen, maar is bovenstaande uitspraak niet wat al te gewaagd? Merrick vindt van niet.

"We hebben heel lang gesproken over hoe we gamespopulatie kunnen uitbreiden en we barrières kunnen doorbreken. Met deze nieuwe controller gaan we dit bereiken.

We hebben formidabele tegenstanders en ik ga geen grote uitspraken doen, maar de Revolution geeft ons de mogelijkheid nieuwe groepen consumenten aan te spreken die voorheen nog nooit bereikt zijn.

En het spreekt ook hardcore gamers aan, samen met de mogelijkheid om een hele hoop mensen terug aan het gamen te krijgen."

Merrick verwacht dat de grote concurrenten zullen geinpsireerd raken door de simpele controller. "We staan op het punt 20 jaar design aan controllers weg te gooien, waar Nintendo mee kwam, en een nieuwe weg in te slaan."

Merrick verwacht geen verdere problemen met de verschillende formaten televisie en beeldschermen over de wereld. "It works with LCD's, plasma screens, projectors... Everything. I guarantee it."

Nintendo koos er bewust voor geen games te laten zien op de Tokyo Game Show, omdat men bang was dat de kijkers het te veel over polygonenaantallen zouden hebben.

En alhoewel de Revolution controller één van de grootste troeven is die Nintendo op dit moment heeft, beweert Merrick dat er nog meer nieuwe dingen aan zullen komen.

"Let's just say we have more surprises in store."

Diabolique: License To Sin aangekondigd

Vandaag heeft Playlogic bekend gemaakt dat ze samen met Metropolis Software de game Diabolique - License to Sin uit gaan brengen. De game wordt verwacht in oktober 2006 voor de PC. Diabolique - License to Sin vertelt het verhaal van Dark Eaville, een knappe duivel die als undercover agent op aarde is. Hij maakt gebruik van high-tech gadgets, kan computers hacken en vecht met blote handen. Ook beschikt hij over bovennatuurlijke krachten waardoor hij zichzelf o.a. in een geest kan veranderen. Volgens Playlogic heeft deze game een uniek verhaal dat er voor zorgt dat de speler het idee heeft zelf deel te nemen aan een film.

Officiële website Diabolique - License to Sin

Onschuldige klant gebroken kaak geslagen

Raak!Een beveiligingsbeambte van een supermarkt op het Lambertus Zijlplein in het Amsterdamse Geuzenveld heeft naar nu bekend is gemaakt, vorige week woensdag een klant een gebroken kaak geslagen. De bewaker dacht dat de klant wat gestolen had en sommeerde hem terug te keren. Daarbij ontstond een handgemeen waarbij de nodige klappen werden uitgedeeld.

De klant kon met een bonnetje aantonen dat hij niks gestolen had. Vervolgens werd hij de zaak uitgegooid. In het ziekenhuis constateerden artsen een gebroken kaak. De bewaker is vandaag aangehouden door de politie op verdenking van zware mishandeling.

Uwe Boll toch NIET betrokken bij Halo film

Zaterdag was er het gerucht dat Uwe Boll de verfilming van Halo op zich zou nemen. Dit was bekend geworden omdat de film bij IMDB werd vermeld, en daar stond Uwe Boll als regisseur. Nu blijkt echter dat de regisseur nog helemaal niet bekend is gemaakt. IMDB heeft dus gewoon zelf een regisseur verzonnen. Joseph Staten is schrijver van het Halo 2 scenario en regelt alles met betrekking tot de film voor Bungie had hierover het volgende te vertellen: "Nope. Absolutely not true. Trust me, when we've got something big to announce about the film (such as the director), we won't just be sneaking it onto IMDB."

Intel trekt zich misschien terug

Chip-fabrikant Intel trekt zich misschien in zijn geheel terug uit de Formule 1. Intel zou hiermee McLaren en Toyota met lege handen achter laten.

McLaren en Intel zouden in Monza een contract tekenen dat een sponsordeal ter waarde van $50 miljoen zou vastleggen. Intel heeft dit echter uitgesteld. Volgens de Britse krant The Daily Telegraph zou ook de kleinere overeenkomst die Toyota met Intel heeft op losse schroeven staan.

De reden voor dit alles is een conflict tussen de FIA, Intel en in mindere mate concurrent AMD. Het computerbedrijf is namelijk woedend op FIA-topman Max Mosley. Deze verscheen laatst op een persconferentie met AMD-topman Henri Richard. Richard is namelijk de nieuwe technisch adviseur van de FIA. AMD en Intel zijn grote concurrenten en staan momenteel ook tegenover elkaar in een rechtszaak over valse concurrentie.

FOK! Prijswinnaars week 37

Deze week hadden we weer een paar unieke prijsvragen voor jullie op de FOK!frontpage! Allereerst mochten we maar liefst 15 keer een Manual Power met bijbehorende adapter voor je mobiele telefoon weggeven van Manual Power Europe. Let op! Voor alle FOK!kers is het nu mogelijk om een Manual Power te kopen met een speciale FOK!korting! Als je 'FOK!' bij je bestelling vermeldt, krijg je een korting van maar liefst 5 euro!

De vijftien winnaars van een Manual Power, met adapter speciaal voor hun telefoon, zijn:

CaRNagY
CARman
desliz
Doodmetaal
Dwaashaas
Focusdriver
Mindkiller
Moffel
Probeersnel
Qurry
Sirolf
Stukpapier83
ToMaSZ
Woolhat
x-uk


Alsof dit nog niet genoeg was, hadden we ook nog een prijsvraag over de unieke film van eigen bodem Joyride. Daarin gaven we tien prijzenpakket met daarin een t-shirt, cd-single, affiche en petje van de film weg. De gelukkige winnaars zijn:

arnold99
cherrylici0ussss
djooky
gaby90
Genuivere
ironchat
LuCarD
Manneke_Pils
riavankwawegen
wiemer


Tot slot gaven we nog drie keer twee kaarten voor ROCKIT in de Winkel van Sinkel op 24 september weg. Deze kaarten zijn gewonnen door:

cathwoman
darkie_blue
Deviant1nl


Alle winnaars krijgen hun prijzen zo spoedig mogelijk opgestuurd, met uitzondering van de winnaars van de ROCKIT-kaarten. Zij hebben als het goed is een e-mail ontvangen. Mocht dit niet het geval zijn, stuur ons dan nog even bericht.

Iedereen natuurlijk namens de FOK!crew gefeliciteerd met jullie prijzen! Mocht je niet gewonnen hebben, kijk dan deze week weer op de FOK!frontpage voor nieuwe prijsvragen met nieuwe kansen!

Limburg telt de meeste WAO'ers

Slapend_Nederland had ons via de nieuws-submit te melden:

Limburg telt naar verhouding de meeste WAO'ers van Nederland. In deze provincie werden in mei van dit jaar 8,2 uitkeringen per honderd inwoners verstrekt, terwijl het landelijk gemidelde op 6,7 ligt. De provincies Zuid-Holland en Zeeland kennen naar verhouding de minste arbeidsongeschiktheidsuitkeringen: minder dan zes per honderd inwoners.

Volgens onderzoek M. Vergeer van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zijn er vooralsnog geen oorzaken aan te geven voor de verschillen tussen de provincies.

Landelijk is er overigens sprake van een daling van het aantal WAO-uitkeringen. Deze daling wordt vooral toegeschreven aan de Wet Poortwachter, waarin gesteld wordt dat werkgevers ziekten sneller moeten signaleren, waardoor mensen minder snel in de WAO terecht komen.

BMW benaderde Schumacher

Mario Theissen, motorsport-directeur van BMW, heeft verklaard dat zij Michael Schumacher hebben benaderd om in 2007 voor het Duitse team te rijden.

Theissen verwachtte eigenlijk al niets op het aanbod dat ze aan Schumacher deden, maar hij wilde het toch proberen. "Waarom zouden wij niet met de beste coureurs praten, we hebben in principe niets te verliezen. Ik heb echter de indruk dat Michael zijn F1-loopbaan bij Ferrari wil beëindigen," aldus de Duitser.

Verder gaf hij aan hoe hij denkt dat het team van Williams volgend jaar gaat presteren. "Ik verwacht dat Williams volgend jaar een sterker pakket heeft, misschien wel sterker dan dat van BMW."

Jongen tracht door brievenbus te plassen

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

In Zutphen heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige jongen betrapt die trachtte door een brievenbus van een schoenenzaak te plassen. Hij had waarschijnlijk al flink wat biertjes op en kon niet meer zo goed mikken; in de zaak werd namelijk geen urine aangetroffen.

De jongeman werd door de politie rond 03.20 uur aangetroffen en vervolgens bekeurd voor wildplassen. Hiermee was de kous echter nog niet af, want hij moest ook nog eens de urine op de brievenbus en de deur opruimen. Hiervoor gebruikte hij zijn t-shirt, waardoor zijn moeder wellicht raar zal hebben opgekeken toen ze zondag de was ging doen.

Zwitsers zoeken vader van baby 10-jarige

NoNdeKutJe, zwaabaai en scannerrob hadden ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonOver tienermoeders gesproken: De Zwitserse autoriteiten zijn een onderzoek gestart naar wie de verwekker is van een baby die vorige maand op de wereld werd gezet door een 10-jarig meisje. De moeder van het meisje is afkomstig uit Kameroen. Ze verhuisde enige tijd geleden naar Zwitserland en nam haar kinderen mee.

Aanvankelijk verdacht de politie de 68-jarige minnaar van de moeder ervan de vader van de baby te zijn. DNA-onderzoek wees echter uit dat dit niet zo is. Wél staat volgens de politie vast dat de man seks heeft gehad met het meisje. Hem wacht dan ook vervolging. Als de biologische vader van de baby wordt gevonden, zal ook die worden vervolgd. De baby is inmiddels ondergebracht bij een pleeggezin.

Theissen bezorgd om sterke V10

Teambaas Mario Theissen van BMW is bang dat de V10 die Red Bull Junior, voormalig Minardi, komend jaar zal blijven gebruiken, te sterk zal zijn in vergelijking met de V8's die de andere wagens zullen aandrijven.

Theissen uitte zijn zorgen in het Duitse tijdschrift Motorsport Aktuell. Het feit dat er nog steeds geen duidelijke richtlijnen zijn voor het gebruik van de oude V10, wekt zijn wantrouwen. "Het is essentieel dat de V10-restricties zo worden gedefinieerd dat je alleen met een V8 races kan winnen," lichtte Theissen toe. "Anders heeft iedereen nog wel een V10 op de plank liggen."

Slechts een toerenbegrenzer om de V10 in te tomen, vindt Theissen niet genoeg. Hij denkt dat deze motor vooral op de circuits met veel langzame bochten, zoals Monaco of Hongarije, hoge ogen zal kunnen gooien. "De V10 moet zo worden beperkt, dat niet alleen het vermogen bij hoge toeren wordt ingedamd, maar het vermogen over de hele breedte."

Blote activiteiten

Aan het aantal 'views' te zien vonden jullie de "World Naked Gardening Day" toch wel erg interessant. Dat vraagt dus om een toegift en die krijgen jullie dus bij deze.

Aangezien de Python weer open is gegaan, is het misschien leuk voor de Efteling om dat met een speciaal ritje wat extra aandacht te geven. Een speciaal ritje zoals dit bijvoorbeeld.

Naast tuinieren en in een achtbaan zitten zijn er echter nog veel meer dingen die je bloot kunt doen:

1 - bijvoorbeeld vliegen

2 - of volleyballen

3 - en natuurlijk allerlei andere dingen...

Update: eh, die laatste moest natuurlijk deze zijn.

Andere suggesties zijn zoals altijd weer van harte welkom in de reacties.

Wel graag beschaafde reacties natuurlijk.

Voor de duidelijkheid, suggesties natuurlijk in de vorm van linkjes of plaatjes zoals bij dit blogje

Black & White 2 bereikt gold status

Na jaren van hard werk (en uitstel) heeft Lionheads Black & White eindelijk de gold status weten te bereiken. In Black & White 2 speel je net zoals in het eerste deel weer een god, of je goed of kwaad (of ergen er tussenin) bent bepaal je helemaal zelf. Alle mogelijkheden uit het eerste deel zijn verder ook weer present, stenen werpen, vuurballen gooien etc.

De jongens bij Lionhead hebben echter ook een hoop toegevoegd: Zo is het nu mogelijk om spreuken op twee manieren uit te spreken (gieten of werpen) en is er de mogelijkheid om legers van dorpelingen te vormen.

Black & White 2 zal 7 oktober wereldwijd in de schappen liggen.
FOK!Sport zoekt nieuwe nieuwsposters

FOK!Sport is weer op zoek naar nieuwe nieuwsposters voor de verschillende managers.

Er zijn een aantal mensen vertrokken en de zomerstop is weer voorbij, dus volop werk aan de winkel. Als nieuwsposter zorg je op regelmatig basis voor de nieuwsberichten op FOK!sport. Daarnaast ben je onderdeel van de sportcrew. Je werkt in een gezellig team en kan achter de schermen meedenken over het reilen en zeilen van FOK!sport.

Het maakt daarbij niet uit welke sport je volgt, voetbal, Formule 1, wielrennen, atletiek, schaatsen of volleybal. Mocht je een sport intensief volgen die hier niet bij staat laat dan zeker wat van je horen want ook die bijdrage wordt gewaardeerd.

Lijkt je het wel wat om mee te werken aan FOK!sport, ben je een echte sportfreak en heb je een goede beheersing van de Nederlandse taal? Stuur dan voor 4 oktober een mailtje naar sport@fok.nl o.v.v. Sollicitatie FOK!Sport met de volgende dingen:

-Je nickname op FOK!
-Je leeftijd
-Indicatie van hoeveel tijd je denkt te hebben voor het schrijven van berichten en op welke momenten van de dag.
-Een herschreven versie van een recent sportbericht met vermelding van de bron.

De FOK!sport-crew

Veel tienermoeders alleenstaand

SpleeffY had ons via de nieuws-submit te melden:

Uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat er in Nederland in verhouding met andere landen nog steeds zeer weinig tienermoeders zijn. Tieners die wel een baby krijgen, blijken vaak alleenstaand door het leven te gaan. Slechts één op de 65 baby's die in 2004 geboren werden, heeft een moeder die bij de geboorte jonger dan 20 jaar was. In 2004 betrof dat 3.000 kinderen. Het aantal jongens die als tiener vader worden, is nog veel kleiner dan bij meisjes.

De meeste tienermoeders blijken alleenstaand. Pas wanneer kinderen van tienermoeders ouder worden, neemt de kans dat er een tweede ouder in het gezin komt langzaam toe. Van kinderen tot 4 jaar, woont 39% alleen met de moeder. Van kinderen tussen 10 en 14 jaar is dat nog 30%.

De meeste kans op een alleenstaand tienerouderschap hebben Antilliaanse en Arubaanse meiden. Van hen voedt 70% het kind alleen op. Turkse of Marokkaanse baby's die uit een tienerzwangerschap geboren worden, hebben bijna altijd twee ouders. Het gaat bij de Turken en Marokkanen dan ook vaak om getrouwde stellen die een kind krijgen. In totaal is iets minder dan 50% van alle tienermoeders niet-westers allochtoon.

In ongeveer één op de zeven gevallen heeft het kind van een tienermoeder ook een tienervader. Dit aandeel varieert van ruim 1% onder Marokkanen tot 20% onder Antillianen. Van circa 20% van de kinderen die jonger zijn dan 15 jaar en een moeder hebben die bij de bevalling een tiener was, zijn geen officiële gegevens over de vader beschikbaar. Vrij hoog (58%) ligt dat bij Antillianen en laag (2%) bij Marokkanen en Turken.

Nederlandse gangsta-rap uit Amsterdam op cd

Gisteren is de eerste cd uitgebracht van het rapcollectief de Tuindorp Hustler Click (THC). Volgens de Amsterdamse nieuwszender AT5 betreft het hier 'echte gangsta-rap afkomstig uit Tuindorp'.

Het album met de titel Artikel 140 staat vol met controversiële teksten over geweld, misdaad en wapens. Volgens de frontman van THC heeft de groep een geheel eigen stijl: ''In de grote steden herkennen duizenden jongeren zich in onze teksten. De nummers zijn geïnspireerd op onze eigen ervaring van de straat.''

THC is een multi-etnische groep. De roots van de tien bandleden liggen in Suriname, Turkije, Armenië en Marokko, maar ze zijn allen opgegroeid in Tuindorp.

Ali B irriteert Rotterdamse politie

De politie van Rotterdam is niet te spreken over rapper Ali B die gisterenmiddag met een aantal Molukse mensen een promo ballonvlucht boven de havenstad maakte. De inzittenden van de luchtballon hielden zich niet aan de gemaakte afspraken. Ze zouden alleen over Rotterdam zweven om reclame te maken voor het benefietconcert 'Hart voor Maluku'.

Twee kompanen van de rapper sprongen bij stadion De Kuip tijdens de rust van Feyenoord-Heerenveen echter uit het mandje onder de ballon, en probeerden per parachute in het stadion te landen. Ze kwamen neer op een parkeerterrein naast het stadion en werden direct ingerekend door de politie.

Ali B zette met de overige ballonvaarders de ballon aan de grond bij de Brienenoordbrug. Het zou om een noodlanding zijn gegaan, wegens gebrek aan hete lucht. De politie betwijfelt dat ten zeerste. De rapper maakte zich na de 'noodlanding' per limousine uit de voeten en was onbereikbaar voor commentaar.

'Hart voor Maluku' moet op 20 augustus 2006 plaatsvinden in de Kuip. Dit najaar start de voorverkoop. De opbrengt gaat naar de wederopbouw van de Molukken, waar veel verwoestingen zijn aangericht bij de strijd tussen moslims en christenen.

'Stam speculeert over terugkeer naar PSV

Jaap Stam heeft zich uitgesproken over een terugkeer naar PSV. In een interview zou de verdediger hebben gezegd dat hij graag terug wil bij zijn oude club.

"Er is geen direct contact geweest met PSV, maar ik ben op de hoogte van de berichten uit Nederland. Ik heb altijd gezegd dat als mijn contract hier eindigt, ik naar mijn club in Nederland terugga en dat is PSV.", zegt de verdediger. "Ik heb hier (bij AC Milan) nog een langlopend contract, maar dit is voetbal. Je weet dus nooit wat er kan of gaat gebeuren. Niks is zeker. Dat hebben wij vorig seizoen wel geleerd in Istanboel."

Verder laat Stam zich ook nog uit over de kritiek die hij elke keer over zich heen krijgt. "Als er iets misgaat, ben ik degene die de schuld krijg. Ik weet niet waarom dat is. Ik voel me goed in vorm. Ik weet dat ik moet verbeteren, maar ik ben me ervan bewust dat ik onder vuur lig bij de critici."

Erwin Koeman waakt voor euforie

Feyenoord-trainer Erwin Koeman was na de 5-1 overwinning op SC Heerveen alles behalve tevreden. De Zaandammer vond de eerste helft niet goed, wat volgens hem te wijten was aan een slechte instelling van het elftal.

"Het leek werkelijk helemaal nergens op zoals wij voetbalden. We mochten van geluk spreken dat Heerenveen het slechts afstrafte met een doelpunt, anders speel je na rust een verloren wedstrijd.", zegt hij in de Telegraaf. In de rust heeft Koeman een donderpreek gehouden: "Daar zijn harde woorden gevallen. Tijdens de tweede helft is het rechtgezet, wat niet betekent dat ik die eerste 45 minuten ben vergeten."

Terwijl het Legioen geniet van de gedeelde koppositie met AZ en RKC Waalwijk, waakt Koeman voor het optimisme: "We zijn nog lang niet zover als bijvoorbeeld AZ, maar we zijn wel een hecht team."

Gert-Jan Verbeek, trainer van SC Heereveen, zei dat Klaas-Jan Huntelaar het team in de steek heeft gelaten dankzij een domme rode kaart: "Verwijtbaar gedrag. Met elf spelers hadden we al moeite genoeg op de been te blijven, laat staan met tien. Een stomme actie; zoiets doe je je ploeg niet aan. In de kleedkamer is hem de waarheid verteld en daarmee is de kous nog niet af want ongetwijfeld volgt een schorsing."

Maandag populairste ziekmelddag

wreckless had ons via de nieuws-submit te melden:

Nederlandse werknemers melden zich vaker ziek op maandag dan op een willekeurige andere weekdag. Dat stelt ArboNed, die er onderzoek naar verrichtte.

De grootste boosdoener van de maandagse ziekmeldingen is koning alcohol. Tevens hebben veel mensen geen zin in een lange werkweek. Een deel van de maandagochtendziekte is overigens ook het gevolg van achterstallige meldingen van mensen die al eerder ziek werden. Wat ook meespeelt bij de vele zieken op maandag, zijn de in het weekend opgelopen sport- en klusblessures.

Maandag mag dan de dag zijn dat de meeste mensen zich ziek melden, het is ook de dag dat de meeste ex-zieken zich weer beter melden.

NS bieden excuses aan voor jodentransport

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn er ongeveer 100.000 joden getransporteerd met medewerking van de Nederlandse Spoorwegen. Voor deze bijdrage aan de holocaust hebben de NS echter nooit excuses gemaakt naar de joodse gemeenschap. Daarom beginnen de NS vanaf eind september op 66 stations een antiracismecampagne.

Het Centraal Joods Overleg (CJO) voert de campagne samen met de NS. "Het siert de NS dat ze onmiddellijk 'ja' zei toen we voor deze campagne bij hen aanklopten", zei een woordvoerder van het CJO. "De afgelopen decennia was die aandacht heel summier. Nu is de confrontatie veel concreter."

Op 66 stations komen posters die herinneren aan de deportaties van joden per trein. Er zijn twee verschillende posters met de teksten: "Vroeger vertrok hier de trein naar Auschwitz. Wanneer wordt de wereld wijzer" en "Toen moesten de joden oprotten. Wie nu ...".

Australiër uitgelachen...!

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws In het Australische Sydney is een 38-jarige man om het leven gekomen, nadat hij te veel lachgas had ingeademd. Tezamen met drie anderen werd hij in een auto, volledig gevuld met het gas, aangetroffen door een voorbijganger.

De andere drie, twee mannen en een 23-jarige vrouw, konden ternauwernood worden gered. Ze raakten zwaar gewond. De toestand van de mannen is stabiel, maar van de vrouw kritiek. Voor haar leven wordt gevreesd.

De politie onderzoekt nu een gastank die in de auto is gevonden. De politie wilde de krantenberichten die meldden dat er lachgas in de tank zat, niet bevestigen.

Mugabe: 'VS en Britten zijn racistisch'

Icoon Buitenlands nieuws Met felle woorden heeft de president van Zimbabwe, Mugabe, uitgehaald naar de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Volgens hem zijn de landen racistisch en meten ze met twee maten.

Mugabe is van mening dat de Verenigde Naties zich beter kunnen bezighouden met het huisvesten van de Amerikaanse slachtoffers van orkaan Katrina dan met de Zimbabwanen die dakloos zijn geworden door het vernietigen van sloppenwijken.

De president van Zimbabwe is geïrriteerd dat zijn beleid om sloppenwijken te slopen wordt bekritiseerd door de VN, terwijl laatstgenoemde volgens hem "zwijgen over de in de steek gelaten overwegend zwarte gemeenschap in het zuiden van de VS." De Verenigde Staten bereiden een inreisverbod tegen Mugabe voor wegens zijn stelselmatige schendingen van de mensenrechten.

Sinds Mugabe aan het bewind staat, is Zimbabwe in een armoedeval geraakt. Steeds meer Zimbabwanen kunnen zich geen redelijke dagelijkse maaltijd veroorloven. Tien jaar geleden was dit nog één op de vijf, nu is het bijna de helft. De president zei zondag dat hij al zijn ambities heeft waargemaakt. Naar eigen zeggen treedt de 81-jarige Mugabe in 2008 af. "Om te schrijven en te boeren. Maar ik blijf politicus tot mijn dood."

Dodelijk ongeval in Rally van Wales

Michael Park, de navigator van Markko Märtin, is gisteren overleden aan zijn verwondingen na een zwaar ongeval wat de twee hadden tijdens de Rally van Wales. De rally werd gestaakt vanaf de vijftiende stage toen Märtin op hoge snelheid met zijn Peugeot 307 WRC tegen een boom reed.

De rally werd meteen gestopt, wat betekende dat de laatste twee proeven werden geannuleerd. De teams zijn teruggegaan naar het service park waar geen prijsuitreiking werd gehouden en geen persconferentie van de FIA.

Park werd algemeen gezien als één van de beste Britse navigatoren van het moment. In het verleden had hij al samengewerkt met o.a. Colin McRae en Richard Burns. De 39 jarige coureur begon zijn samenwerking met Märtin in 2000 voordat ze beide naar Subaru verhuisden in 2001 om daar voor het fabrieksteam te gaan rijden.

Vanaf 2002 reden ze drie seizoenen lang voor het team van Ford. Dit seizoen was het eerste seizoen dat het team voor het fabrieksteam van Peugeot uitkwam. Samen wonnen ze vijf WRC-rally’s.

Michael Park laat een vrouw en twee kinderen achter.


Michael Park

Duikers overleven bizar haaienavontuur

Fonetic had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws In Australische wateren hebben twee Britse duikers een bizarre duiktocht van zes uur overleefd. De twee reisden met een reisgezelschap mee, dat per ongeluk zonder hen was vertrokken. Ze werden achtergelaten in een gebied vol haaien. De twee hadden "bizar veel geluk", aldus hun redders zondag.

Het gezelschap maakte een tocht in de Great Barrier Reef, zo'n negentig kilometer voor de kust van Townsville. Vele uren nadat de boot vertrokken was, constateerde de reisleiding dat ze de twee Britten vergeten waren. Meteen werd een grote zoekactie gestart. Het duo werd uren later uitgeput en onderkoeld gevonden.

Er zwemmen volgens de Australische kustwacht in de Great Barrier Reef veel grote haaien. Schippers van duikclubs dienen frequent het aantal passagiers te tellen, nadat in 1998 een Amerikaans stel op dezelfde manier vergeten werd en nooit is teruggevonden. Zij zijn waarschijnlijk door de haaien verslonden.

Rotterdam Airport dicht na ongeval

Rotterdam Airport is vanochtend gesloten nadat een vliegtuigje naast de baan raakte. Eén van de twee motoren vloog daarbij in brand. De brandweer had het vuur snel geblust. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is nog niet bekend.

In de zogenaamde 'metroliner' van Dynamic Airlines zaten zeventien mensen. Zij konden het toestel snel verlaten. Eén passagier had nekklachten en is ter plaatse behandeld.

Op dit moment is men bezig met het opruimen van de landingsbaan. Dit duurt naar verwachting nog zeker tot 10:00 uur.


Een Metroliner III van Dynamic Airlines, dat vooral voor zakenmensen vliegt

Cherchez la femme

Eén van de belangrijkste drijfveren voor mij om te schrijven is natuurlijk dat ik er leuke, intelligente, mooie, creatieve en dus ook geile vrouwen mee hoop te versieren. Dit gold stellig in mijn puberteit toen ik begon met het schrijven van een dagboek en hopeloos romantische en/of zwaarmoedige gedichten. Maar ook later toen het mij maar niet wilde lukken met mijn schrijfsels dat doel te bereiken bleef die drijfveer een belangrijke rol spelen.

Black Tulip

Vorige week toevallig "Andere Tijden" gezien? Dat ging over operatie "Black Tulip", een operatie van de Nederlandse overheid na de tweede wereldoorlog, waarbij alle Duitsers het land werden uitgezet, ook al woonden ze hier al jaren, waren ze getrouwd met Nederlandse vrouwen en hadden ze Nederlandse kinderen.

Tijdens de uitzending bekroop me al het gevoel dat de hele operatie Black Tulip wel erg grote overeenkomsten vertoonde met het huidige vreemdelingenbeleid en aan het einde van de uitzending legde Hans Goedkoop ook fijntjes de link. Met name de enorme willekeur waarmee werd vastgesteld wie het land uitmoest en wie niet was ten hemel schreiend, daarnaast natuurlijk de onzekerheid van de gezinnen over hun toekomst.

Er is dus niet veel veranderd in het overheidsbeleid, nog steeds is de willekeur bij uitzettingen groot en uit het rapport van de Rekenkamer van vorige week blijkt dat de IND buitengewoon traag is. De meest opvallende overeenkomst met operatie Black Tulip is echter dat tegen die operatie met name Nederlanders in actie kwamen, die zo'n Duits gezin goed kenden en het volkomen belachelijk vonden dat zij moesten worden uitgezet. Dat zal dus wel volkomen menselijk zijn, maar het blijft opvallend met wat voor gemak mensen op afstand zeggen: "gooi ze er maar uit".

Gisteren kwam ik Jean Marie uit Congo tegen, die bij ons het dorp in fietste. Ik had hem al een paar jaar niet gezien en informeerde naar zijn verblijfsvergunning. Die had hij nog steeds niet, terwijl hij hier dus al 12 (!!) jaar (legaal) woont. Inmiddels heeft hij ook een dochtertje van 2 en zijn tweede kind komt in Januari. Ook zijn kinderen hebben echter niet automatisch het recht om hier te wonen en moeten door de ambtelijke molen. Het is een absurde wereld, kennelijk menen wij met een soort geboorterecht dit landje te mogen claimen, maar waarom zouden wij dan meer rechten hebben dan de dochter van Jean Marie die hier toch ook gewoon is geboren...?

Spanje: Real en Barcelona onderuit

Real Madrid heeft na drie speeldagen in de Primera Division slechts drie punten bij elkaar gesprokkeld. Gisteren verloor het team van Luxemburgo bij Espanyol. Ook FC Barcelona moet zijn draai nog zien te vinden. De landskampioen ging met 2-1 ten onder bij Atlético Madrid.

Mateja Kezman was de matchwinnaar aan de kant van Atlético. Vlak na de pauze kon hij de bal makkelijk intikken, nadat de defensie van Barcelona hem uit het oog verloor. De teams hadden de kleedkamer nog opgezocht met een 1-1 tussenstand. Samuel Eto’o opende al vroeg de score op aangeven van Giuly. Na ruim een kwartier tekende Torres voor de gelijkmaker, na uitmuntend voorbereidend werk van Petrov. Barcelona kon maar geen grip krijgen op de Bulgaar, die net als Kezman een publiekswissel kreeg. Mark van Bommel mocht gisteren een kwartier opdraven en deed dat verdienstelijk. De voormalige speler van PSV profiteerde optimaal van de ruimte die ontstond nadat Pablo een rode kaart kreeg bij Atlético. Het leverde echter geen doelpunten op.

Real Madrid verkeert in een hevige crisis. Voor de derde keer in één week tijd werd een nederlaag geleden. Gisteren was Espanyol met 1-0 te sterk voor het Madrileense sterrenensemble. De winnende treffer van Jarque kwam op een merkwaardige manier tot stand. Scheidsrechter Rodriguez Santiago wilde aanvankelijk een penalty geven, maar bedacht zich toen Jarque gescoord bleek te hebben. Real, dat vorige week ook al verloor na een scheidsrechterlijke dwaling, reageerde zich af met twee rode kaarten: Baptista en Ramos konden inrukken. Bij Espanyol was Ivan de la Peña de grote man.

Zaterdag stonden in Mestalla Valencia en Deportivo la Coruna tegenover elkaar: twee ploegen die na een matig seizoen de weg naar boven weer willen inslaan. Valencia kwam het best uit de startblokken, maar het was Tristan die de bezoekers op voorsprong zette. De onverwachte tegentreffer frustreerde Valencia hevig: Baraja trapte na en kreeg rood, terwijl Aimar rood verdiende omdat hij Capdevila in het gezicht spuwde. In de tweede helft kwam Valencia langzij dankzij een strafschop van Villa en nam het zelfs de leiding na een wereldgoal van Miguel. Op dat moment had ook Depor al een man minder, doordat Munitis na twee domme gele kaarten kon inrukken. Vlak voor tijd werd het via Sergio toch nog gelijk. Patrick Kluivert (die Mista dertien minuten voor tijd afloste) was in blessuretijd dicht bij de winnende treffer, maar de Nederlander kopte net naast.


Uitslagen 3e Speeldag:
Valencia – Deportivo la Coruna 2-2
Celta de Vigo – Racing Santander 0-1
Real Mallorca – Real Sociedad 5-2
Deportivo Alavés – Getafe 3-4
Cádiz – Villareal 1-1
Atlético Madrid – FC Barcelona 2-1
Real Betis Sevilla – Real Zaragoza 0-0
Osasuna – Sevilla 1-0
Espanyol – Real Madrid 1-0
Athletic de Bilbao – Málaga 1-2

Stand na drie speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Getafe377 - 4
2Deportivo la Coruna374 - 2
3Celta de Vigo365 - 3
4Osasuna363 - 2
5Espanyol363 - 3
6Valencia355 - 4
7Athletic de Bilbao345 - 3
8FC Barcelona343 - 2
9Cádiz343 - 3
10Sevilla342 - 2
11Atlético Madrid342 - 2
12Real Betis Sevilla341 - 1
13Real Mallorca335 - 5
14Real Zaragoza332 - 2
15Real Madrid334 - 5
16Racing Santander331 - 2
17Málaga333 - 5
18Real Sociedad334 - 9
19Villareal323 - 4
20Deportivo Alavés314 - 6

Topscorers:
Arango – Real Mallorca – 3
Nené – Deportivo Alavés – 3
Riki – Getafe – 3
Eto’o – FC Barcelona - 3

'Lost' winnaar Emmy Awards

In Los Angeles zijn de jaarlijkse Emmy Awards uitgereikt. Deze prijzen worden gezien als de Oscars voor de televisie-wereld. De serie 'Lost' over de gevolgen van een vliegtuigcrash kreeg een Emmy Award in de categorie Drama.

De ook in Nederland populaire tv-serie 'Desperate Housewives' kreeg minder prijzen dan verwacht. Felicity Huffman kreeg weliswaar de prijs voor beste actrice in een comedy, maar de serie moest de prestigieuze prijs voor beste comedy laten aan Everybody Loves Raymond.

The Daily Show with Jon Stewart, in ons land te zien op nieuwszender CNN, kreeg twee onderscheidingen. Paul Newman werd gezien als de beste acteur in een bijrol in de miniserie Empire Falls. De bijrol van Charlize Theron in The Life and Death of Peter Sellers werd ook beloond. Geoffrey Rush kreeg voor zijn bijdrage aan dezelfde productie ook een Emmy.

Jager gedood door hert

In Bulgarije kwam een jager er onlangs nog goed vanaf toen hij werd beschoten door zijn eigen hond, in Frankrijk was het zondag echter andere koek. In de streek Corèze werd de voorzitter van de plaatselijke jachtvereniging namelijk gedood door een hert.

De zestigjarige man keerde juist samen met een vriend terug van een jachtpartij, toen er plotseling een hert vanuit het bos de weg opstormde en de man met zijn gewei doodde. Vervolgens rende het hert terug het bos in. Volgens de plaatselijke politie was het dier op de vlucht voor andere jagers.

Invalide man aan dood ontsnapt

In Zwijndrecht (Zuid-Holland) is een invalide man zondagmiddag aan de dood ontsnapt na een opmerkelijk voorval. De 73-jarige man reed in zijn woonplaats in zijn invalidewagen terwijl hij een sigaret rookte, toen plotseling het slangetje van zijn zuurstoffles vlam vatte.

Dankzij snel ingrijpen van omstanders die de man uit zijn wagen haalden en eerste hulp verleenden, kon de man worden gered. Uiteindelijk bleek hij brandwonden op zijn armen en gezicht te hebben. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar kon dit niet veel later weer verlaten. Zijn invalidewagen is door het voorval onbruikbaar geworden.

10 kleine negertjes deel 6

lees eerste de voorgaande delen!
10 kleine negertjes deel 1
10 kleine negertjes deel 2
10 kleine negertjes deel 3
10 kleine negertjes deel 4
10 kleine negertjes deel 5

Van een diskette: neger001.doc

Tien kleine negertjes gingen uit eten langs verre wegen,
Één overat zichzelf, toen waren er nog maar negen.
Negen kleine negertjes praatten tot diep in de nacht,
Één kon niet meer wakker worden, toen waren er nog maar acht.
Acht kleine negertjes kwamen op een eiland aangedreven,
Één zei dat hij niet verder wilde, toen waren er nog maar zeven.
Zeven kleine negertjes kapten hout met een kapmes,
Één sloeg zichzelf in tweeën, toen waren er nog maar zes.
Zes kleine negertjes hielden een honingbedrijf,
Één werd gestoken door een bij, toen waren er nog maar vijf.
Vijf kleine negertjes kregen met het recht gemier,
Één kwam terdege in de knoei, toen waren er nog maar vier.
Vier kleine negertjes gingen naar zee en zie,
Een rode haring verzwolg er één, toen waren er nog drie.
Drie kleine negertjes gingen naar Artis mee,
Een grote beer drukte er één fijn, toen waren er nog maar twee.
Twee kleine negertjes gingen naar 't zonnebad heen,
Één verbrandde er helemaal, toen was er nog maar één.
Één klein negertje bleef helemaal alleen,
Hij hing zich tenslotte maar op, dus bleef er toen niet één.

De dag na het telefoontje van de agent was ik buitengewoon rustig. Op de een of andere manier voelde ik me veel kalmer, misschien wel omdat ik er toch niets tegen kon doen. De politie deed wel verschrikkelijk zijn best. Ze dachten met ons mee, en lieten ons veel dingen uit het onderzoek weten. Wij konden ze bellen als we dachten dat we iets belangrijks te melden hadden. Toch verzwegen ze ook dingen. Ik wilde graag weten wat er nou precies met RealBizkit666 was gebeurd, maar we kregen geen details. Tot ik op een avond een jonge technisch rechercheur aan de telefoon had. Hij vertelde dat RealBizkit666 was gevonden in een bos, waar men bezig was met het kappen van hout voor een meubelmakerij. Hij was bewusteloos geslagen met een boomstammetje, en daarna door midden gezaagd met een kettingzaag. Het vreemde aan de dood was dat RealBizkit666 de kettingzaag zelf stevig in zijn hand geklemd had, iets wat eigenlijk onmogelijk was, omdat een lijk slap wordt. Verder waren er, behalve die van hem, geen vingerafdrukken gevonden, en ook geen DNA. De politie tastte, zoals ze dat zo mooi kunnen zeggen, volledig in het duister.

Het was ook vreemd, alles bij elkaar. Die moorden, die behalve het gedichtje en het feit dat we allemaal op die ene meet geweest waren, geen enkele samenhang hadden. Ergens had ik respect voor de moordenaar, hoe hij het allemaal geregeld en uitgevogeld had. Alles klopte, niks ging verkeerd, en we waren allemaal bang.
Ondertussen begon steeds meer mijn leven eronder te lijden. School ging slecht, mijn privé-leven was helemaal niet meer om over naar huis te schrijven. Ik kreeg ruzie met mijn ouders over de telefoonrekening en dat ik de hele dag achter de computer zat. Ach, gezien het feit dat ik binnen een paar maanden zou overlijden, was dat nog lang niet het ergste!

De politie doorzocht onze post. Pakjes werden in beveiligde ruimtes opgemaakt door mensen met verstand en een gekke outfit aan. We mochten onder geen enkele voorwaarde bij elkaar in de buurt komen en moesten dus altijd laten weten waar we zijn.

Jerruh had ook weer gebeld. Hij had het verschrikkelijk. Zijn telefoongesprekken werden nu ook afgeluisterd, na RealBizkit666. Ze bleven hem ondervragen, en begrepen niet dat hij niemand had gezien in de kajuit. Ik praatte hem zoveel mogelijk bij, en besefte dat ik niet meer geloofde dat hij het was. Het kon niet meer, met de afgeluisterde telefoongesprekken. Maar ergens knaagde het toch. De wc, niets gezien hebben, het was een erg slappe smoes, al kon het echt waar zijn…

Op MSN praatte ik met 2Mini. Hij twijfelde aan de dood van Knut. We hadden het nergens officieel gezien, en waren er maar vanuit gegaan dat het gewoon zo was. Ik vond het verschrikkelijk om er zo over te praten, maar 2Mini dacht dat het een mooie valstrik zou zijn als de dader zichzelf ook om zou hebben gebracht. Geen haan die er naar kraaide, en geen aandacht meer. Het zette me aan het denken. Maar waarom zou Knut dan weer zoiets doen? Hij was een goede SAW, met veel vernieuwende ideeën, en hij was nooit boos of chagrijnig geweest. Ik wist het niet.

Ondanks alles wat de politie deed, was het toch gebeurd. Xessive had op zijn werk een doos nieuw printerpapier open gemaakt. In de doos zaten honderden bijen, die hem helemaal lek hadden gestoken. Letterlijk, want na de aanval stond hij niet meer op. In zijn haast om weg te komen was hij namelijk ook nog met zijn hoofd tegen de punt van een bureaublad geknald. Eén van zijn collega's had hem gevonden, en ze was zich kapot geschrokken. Wat erg logisch was.

Nu ik dit typ, merk ik hoe nuchter het er staat. Het doet me niet zoveel meer, alweer een dode. En ondertussen wordt het steeds erger. Ik blijf achter. Ik kom ook aan de beurt, en dát maakt me dan weer wel ontzettend bang, en de enige waarmee ik erover kan praten zijn de politie en de anderen. Nietzman moet intussen gek worden van de telefoontjes, we bellen urenlang. Maar het bellen is het enige wat me bezig kan houden. Niks interesseert me meer, de hele dag denk ik aan niks anders. Op school zit ik alleen, mijn vrienden laten me in de steek. Hoe kan dit gebeuren, waarom weten we niet wie het is? Ik dacht dat de politie slimmer zou zijn dan dit…

Maar als ik dan weer denk aan de dood van RealBizkit666, besef ik toch hoe ontzettend goed de moordenaar te werk gaat. Geen vingerafdrukken, geen DNA. Hij kreeg iets voor elkaar wat onmogelijk is, tenzij je uren gaat wachten op de lijkstijfheid. Op de één of andere manier heeft hij RealBizkit666 in het bos gekregen, en kon zijn slag slaan. Wie het ook was, hij of zij moest wel krankzinnig zijn. Zoveel mensen vermoorden, en de reden was nog steeds niet bekend. Met RealBizkit666 heb ik een goede collega verloren. Iemand die altijd klaarstond om me even te helpen.

Alleen Nietzman, 2Mini, Tolgashakur, rickmans, en ik zijn nog over. Zo voelt het. De moordenaar is nu op de helft, en geen van ons weet wie de volgende zal zijn.

Tien webloggers. Tien negertjes. Is dit een grap van een thuisgebleven weblogger of is er een andere grappenmaker in het spel?
In de volgende WWKW zal het snel duidelijk worden.

Weet jij wie de dader is? Of heb je andere ideeën over dit mysterie? Reageer!

Laatste reviews en specials
special
AI Picture Gallery #106
special
Random Pics van de Dag #844
review
Dead Space
review
One Piece Odyssey
special
AI Picture Gallery #105
special
Random Pics van de Dag #843
©FOK.nl e.a.