FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 22 september 2005

Ahold-vestiging dicht na muizenplaag

JosD. had ons via de nieuws-submit te melden:

Ahold-logo Een Tsjechische vestiging van Ahold is op last van de autoriteiten gesloten vanwege een muizenplaag. Ahold kan volgens de voedselinspectie een boete tegemoet zien van enkele tienduizenden euro's, zo meldde een Tsjechische woordvoerster van de voedselinspectie.

De Hypernova-supermarkt, eigendom van Ahold Czech Republic, is in Jindrichuv Hradec gevestigd. Over de vloeren van de winkel en op de schappen lagen overal uitwerpselen van muizen, op sommige plekken kon je zelfs dode muizen vinden.

Ahold Czech Republic is voor 99 procent eigendom van het Nederlandse supermarktconcern, en werd in 1991 in Tsjechië actief.

Naam nieuwe Asterix-album bekend

SubheaderHet nieuwe stripalbum over de Galliër Asterix gaat 'Le ciel lui tombe sur la tête' (De hemel die hem op het hoofd viel) heten. Dat heeft bedenker Albert Uderzo van de strip bekend gemaakt. In Nederland zal het album met de titel 'Het geheime wapen' op de markt worden gebracht. Het is voor het eerst in vier jaar dat er weer een album van de striphelden Asterix en Obelix uit komt.

Uderzo gaf vanmiddag zelf een persconferentie in Brussel om de titel van het 33e album bekend te maken. Het allernieuwste Asterix-avontuur komt op 14 oktober uit in 27 landen en in zes talen. De eerste oplage omvat acht miljoen exemplaren. Wereldwijd zijn van eerdere albums 310 miljoen stuks verkocht in 107 talen en dialecten.

Vrouw opgepakt in verband met diefstal 'De Schreeuw'

Li had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonIn verband met de diefstal van het beroemde schilderij De Schreeuw van de Noorse kunstschilder Edvard Munch is donderdag een vrouw uit Oslo aangehouden. Dit heeft een woordvoerder van de politie van de Noorse hoofdstad bekend gemaakt. Naast betrokkenheid bij de diefstal van het kunstwerk wordt ze ook verdacht van banden met een bende bankovervallers, waarvan de leden momenteel terecht staan. De politie wil niet kwijt of er een direct verband bestaat tussen de bende en de diefstal van De Schreeuw.

De Schreeuw, dat Munch in 1893 voltooide en dat geldt als diens bekendste werk, werd in augustus vorig jaar door twee gemaskerde mannen ontvreemd uit het Munchmuseum in Oslo, tezamen met Madonna, eveneens een schilderij van Munch. De doeken zijn nadien nooit teruggevonden. In april meldde een Noorse krant nog dat de schilderijen zouden zijn verbrand. In totaal heeft de politie in verband met de zaak zes mensen aangehouden, waarvan er twee inmiddels weer in vrijheid zijn gesteld vanwege hun minimale betrokkenheid bij de diefstal.


'De Schreeuw' is nog altijd spoorloos

"Davidson racet in 2006"

BAR-testcoureur Anthony Davidson zal volgens eigen zeggen volgend jaar GP's rijden, alleen weet hij nog niet waar.

Anthony Davidson is bij BAR al jaren het ondergeschoven kindje, ook dit jaar werd er weer een racestoel bij BAR door de neus geboord. Na de aanstelling van Barrichello werd Davidson gemeld dat hij moest wachten op de uitkomst van 'Button-gate' of dat hij op zoek moest gaan naar een andere werkgever. Nadat gisteren officieel bevestigd is dat Button gewoon bij BAR blijft, is er dus geen plaats voor Davidson.

'Ant' reed vorige week een test voor Jordan, en was achteraf erg tevreden. Het lijkt dan ook dat daar de beste kansen liggen. Maar de Brit richt zich niet alleen op Jordan/Midland. "Op het moment wordt er nog met verschillende teams gepraat en weet ik niet waar ik volgend jaar rijd." Hiermee doelt Davidson waarschijnlijk op BMW en Williams waar ook nog een plekje vrij is. "We zullen moeten afwachten"

Geenstijl.nl start gamessite

De bekende weblog Geenstijl.nl heeft vandaag bekend gemaakt dat het binnenkort een gamessite op zal gaan starten. Hoewel in het nieuwsbericht op Geenstijl zelf inhoudelijk niet ingegaan wordt op de visie, is op de site van hun reclameboer een document te vinden waarin wordt aangegeven dat Geenstijl zich zal richten op een wat ouder publiek. Qua content zal de nadruk liggen bij beknoptheid en het beschrijven van de beleving."[...]
"Daarom hebben wij met Gamert ook voor een geheel andere benadering gekozen dan tot nu toe gebruikelijk is. Zo draait het om de woorden 'beknopt' en 'beleving'. Geen lange epistels over uit hoeveel polygonen een spelkarakter bestaat. Wat onze doelgroep wil weten, is of het spel leuk is om te spelen. We kiezen dus veel meer voor de manier waarop films worden gerecenseerd. Beleving daar gaat het om. Overbodig te vermelden dat niemand zit te wachten op een recensie van 2000 woorden op een computerscherm.

Bovendien zetten wij in op een wat oudere doelgroep. Bestaande gamepublicaties schrijven voor een jong publiek. Uit onderzoek blijkt echter dat de gemiddelde leeftijd van een gamer inmiddels 29 jaar is voor consoles en 36 jaar wat betreft pc-games."
[...]"


FOK!games juicht dit initiatief toe, omdat het de journalistieke lat weer wat hoger legt in de Nederlandstalige gamesscene. We wensen Geenstijl bij deze veel succes met gamert.nl.

Foster's wil weg uit F1

Bierfabrikant Foster's wil stoppen met de sponsoring van de F1.

De Australische bierfabrikant Foster's ziet geen reden meer om de Formule 1 te blijven sponsoren. Het merk voelt zich niet langer verbonden met de F1 en wil zich meer gaan richten op surfwedstrijden.

Foster's is momenteel sponsor van de Grands Prix van Australië en Engeland. Volgens mediabronnen in Australië zou Foster's deze samenwerking echter zo snel mogelijk willen beeindigen. Om onder het tot 2010 lopende contract met de GP van Engeland uit te komen wil Foster's gebruiken maken van een ontsnappingsclausule.

Captain Blood entert de Xbox360 en de PC

Playlogic Entertainment heeft bekend gemaakt dat het de rechten heeft verkregen van Captain Blood, het beroemde boek van Rafael Sabatini uit 1922 over het opmerkelijke leven van de beruchte piraat kapitein Peter Blood.

Peter Blood was een engelse chirurg die onterecht werd beschuldigd van piraterij nadat hij een gewonde piraat had verzorgd. Hij werd hiervoor veroordeeld tot een strafkamp op Barbados. Hier wist hij echter van te ontsnappen waarna hij het Caribische gebied jarenlang onveilig maakte als echte piraat alvorens zijn leven te beteren en te eindigen als de gouverneur van Barbados.

In het spel zal de speler de kans krijgen om in de huid van Peter Blood te kruipen en zijn leven na te spelen. Hierbij zullen zeilen, schip-tegen-schip gevechten en zwaardduels een hoofdrol spelen.

De game zal worden ontwikkeld door de Russische studie Akella die momenteel druk bezig is met het spel Age of Pirates voor Playlogic. Akella was eerder verantwoordelijk voor succesvolle titels als Sea Dogs, Age of Sail 2 en Pirates of the Caribbean.

Het spel wordt zomer 2006 verwacht.

Kun je hier niet op wachten dan kun je in de tussentijd altijd nog genieten van de uitstekende verfilming uit 1935 met Errol Flynn in de hoofdrol.Powersitting

Ik heb geen flauw idee waar deze site over gaat, maar nu we het toch hierover hebben, een klein feitje dan.
Wist je dat als iemand zit, het zwaartepunt onder z'n bil zit. Als je met één hand, je hand voor diegene die zit zijn voorhoofd zet, hij niet kan opstaan omdat hij het zwaartepunt niet onder zijn voeten kan krijgen. Op die manier kan je iemand met één hand laten zitten.
Snappie?

Gijzelnemer Enschede ontevreden klant

ThaFizzy had ons via de nieuws-submit te melden:

In Enschede is een filiaal van de SNS-Bank aan de M.H. Tromplaan vanmiddag rond 16.00 uur overvallen. Politieagenten in kogelwerende vesten hebben een deel van de binnenstad afgezet. Medewerkers van kantoren in de buurt is te verstaan gegeven binnen te blijven.

De overvallers zijn na hun daad op de vlucht geslagen, de politie is een grote zoekactie gestart. Er zou mogelijk iemand zijn gegijzeld, maar dit bericht is vooralsnog niet bevestigd. Meer details zijn nog niet bekend. Opvallend is wel dat er vlakbij de overvallen bank een politiebureau staat.

Update 18:12
De politie Twente ontkent dat er een bankoverval heeft plaatsgevonden. Ook de verhalen dat er iemand gegijzeld zou zijn, worden als onzin afgedaan. Agenten in kogelwerende vesten hebben het betreffende pand inmiddels met roodwitte linten afgezet en de omgeving van de bank hermetisch afgesloten.

De agenten controleren de omgeving met hun wapens in de aanslag; wat er precies aan de hand is, wil de politie niet zeggen. Getuigen melden echter dat medewerkers van de politie tegen hen hebben verklaard dat er wel degelijk een overval is geweest. Eén van de overvallers zou zich nog in het pand bevinden.


De M.H. Tromplaan is afgezet en leeg

Update 18:50
Een arrestatieteam van de Politie Twente is ongeveer tien minuten geleden het pand van de SNS-Bank binnengegaan. Verdere details ontbreken nog.

Update 19:41
Het arrestatieteam heeft het gebouw zojuist weer verlaten. Er zijn voor zover bekend geen aanhoudingen verricht. De afzettingslinten rond het pand zijn inmiddels weggehaald. De omgeving rond de bank is weer toegankelijk, de directe omgeving blijft wel afgesloten.

Update 20:15
De politie blijkt vanmiddag een melding te hebben gehad dat een man enkele bankmedewerkers gegijzeld hield. Toen het arrestatieteam het pand binnenviel, was er niemand meer aanwezig. Politiewoordvoerder Jan Camphuis meldt dat de technische recherche bezig is met sporenonderzoek. Om 20.30 uur zal de politie de zaak toelichten op een persconferentie.

Update 21:07
De politie heeft vanavond gemeld dat er wel degelijk kortstondig een gijzeling heeft plaatsgevonden in de bank. De gijzelnemer blijkt een ontevreden klant te zijn geweest. De man trok een vuurwapen toen hij te horen kreeg dat zijn rekening was geblokkeerd en hij dus geen geld meer kon opnemen. Nadat de blokkade was opgegeven, bond de man het personeel vast.

De man pinde vervolgens geld van zijn rekening en ging er vandoor. De vastgevonden medewerkers wisten zichzelf te bevrijden. Voor de inmiddels gewaarschuwde politie was het echter nog onduidelijk of de man nog in het gebouw was, waarop het gebouw en de omgeving werd afgesloten. De man werd niet meer aangetroffen en is voortvluchtig, de politie weet echter uiteraard wie het is.

-
Met dank aan ThaFizzy en Dr.Aart voor het submitten van een update.

Super Mario 64 in 20 minuten

Iedereen kent het fenomeen wel, speedgamen. Een game zo snel mogelijk proberen uit te spelen. En vaak kan dat verrassend snel. Zo kon Half Life, dat toen het uitkwam geprezen werd voor zijn lange verhaallijn, onder het uur uitgespeeld worden.

Veel mensen hebben het ook met Super Mario 64 geprobeerd. Deze game, die in augustus 1996 uitkwam voor de Nintendo 64, was gelijk een daverend succes. Mario in 3D bleek een uitstekende combinatie.

Hieronder is een filmpje te zien van een speelsessie waarin Super Mario 64 binnen twintig minuten wordt uitgespeeld, zeker een indrukwekkende prestatie.

Rechter muisknop; save link as

zie ook het Speed Demos Archive voor meer records: Speed Demos Mario 64

Liters bier bij winst op Bayern

De eerste ploeg die Bayern München in de Duitse competitie weet te verslaan, kan een flink feest voorbereiden. Bierbrouwer Bitburger geeft namelijk 10.000 liter vloeibaar goud aan de fans van de betreffende club. Bayern heeft al vijftien wedstrijden op rij gewonnen in de Bundesliga.


"We willen een beetje opwinding creëren", aldus woordvoerder Dietmar Henle van de Duitse brouwer. "We hebben niets tegen Bayern, maar het moet wat spannender worden. We hopen dat de fans worden aangespoord hun teams nog meer aan te moedigen dan ze gewend zijn." Bayern München won de laatste negen wedstrijden van het vorig seizoen en werd onbedreigd kampioen. Ook dit jaar staat de ploeg op zes overwinningen uit zes wedstrijden.

Het Hamburger SV van Rafael van der Vaart en Khalid Boulahrouz is aanstaande zaterdag de eerste kanshebber op het bier. De ploeg doet het dit jaar verrassend goed en staat na zes wedstrijden op de tweede plaats, uiteraard achter de Beierse concurrent. Als HSV er niet in slaagt Bayern te verslaan, maakt de volgende tegenstander kans op 11.000 liter bier. Bitburger verhoogt de prijs per wedstrijd met 1000 liter, totdat Bayern verslagen wordt.

De laatste ploeg die erin slaagde Bayern te verslaan, was Schalke 04, dat op 13 maart met 1-0 wist te winnen. Schalke maakt mogelijk op 15 oktober kans op het bier.

10.000 liter bier voor winst op Bayern München

De eerste ploeg die Bayern München in de Duitse competitie weet te verslaan, kan een flink feest voorbereiden. Bierbrouwer Bitburger geeft namelijk 10.000 liter vloeibaar goud aan de fans van de betreffende club. Bayern heeft al vijftien wedstrijden op rij gewonnen in de Bundesliga.

"We willen een beetje opwinding creëren", aldus woordvoerder Dietmar Henle van de Duitse brouwer. "We hebben niets tegen Bayern, maar het moet wat spannender worden. We hopen dat de fans worden aangespoord hun teams nog meer aan te moedigen dan ze gewend zijn." Bayern München won de laatste negen wedstrijden van het vorig seizoen en werd onbedreigd kampioen. Ook dit jaar staat de ploeg op zes overwinningen uit zes wedstrijden.

Het Hamburger SV van Rafael van der Vaart en Khalid Boulahrouz is aanstaande zaterdag de eerste kanshebber op het bier. De ploeg doet het dit jaar verrassend goed en staat na zes wedstrijden op de tweede plaats, uiteraard achter de Beierse concurrent. Als HSV er niet in slaagt Bayern te verslaan, maakt de volgende tegenstander kans op 11.000 liter bier. Bitburger verhoogt de prijs per wedstrijd met 1000 liter, totdat Bayern verslagen wordt.

De laatste ploeg die erin slaagde Bayern te verslaan, was Schalke 04, dat op 13 maart met 1-0 wist te winnen. Schalke maakt mogelijk op 15 oktober kans op het bier.

Sportblessures kosten jaarlijks 590 miljoen

Slapend_Nederland had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonSporten is over het algemeen gezond, tot het moment dat er blessures om de hoek komen kijken. En dat is niet alleen slecht voor de sporter, maar ook voor de maatschappij. De Stichting Consument en Veiligheid heeft onderzoek gedaan naar de kosten van sportblessures, en daaruit is gebleken dat sportend Nederland zich jaarlijks voor 590 miljoen euro aan kosten bij elkaar blesseert. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Overigens is het kostenplaatje van sportblessures niet zo groot als die van ongevallen in en om het huis (1,38 miljard euro) en die in het verkeer (goed voor 610 miljoen euro).

Het zijn niet zozeer de benodigde behandelingen en nazorg die de kwetsuren zo duur maken. Huisartsen, fysiotherapeuten en ziekenhuizen kosten jaarlijks tezamen ongeveer 170 miljoen euro. De ziektedagen van door sportblessures gevelde werknemers kosten de maatschappij veel meer: 420 miljoen euro. Bij elkaar opgeteld zitten geblesseerde werknemers elk jaar ongeveer 1,7 miljoen werkdagen thuis. Van de medische kosten gaat het grootste deel naar de fysiotherapeuten: 55 miljoen. Specialisten kosten 33 miljoen, de spoedeisende hulp in ziekenhuizen een miljoen minder. Behandelingen van sportblessures door de huisarts leveren jaarlijks een kostenpost van 12 miljoen euro op.

Volgens Consument en Veiligheid zal het aantal blessures, en de kosten die deze opleveren, in de toekomst alleen maar toenemen, temeer daar de overheid breedtesport wil stimuleren. De stichting adviseert de overheid dan ook om meer geld te stoppen in blessurepreventie.

UEFA verandert opzet Intertoto Cup

De opzet van de Intertoto Cup ondergaat vanaf volgend seizoen een metamorfose. Het deelnemersveld wordt verkleind naar 49 ploegen. Voorheen waren het nog 61 clubs die streden om drie plaatsen in het UEFA Cup-toernooi.

Door het aantal ploegen kleiner te maken zullen ook de speelrondes afnemen. Waren het eerst nog vijf speelrondes, vanaf volgend seizoen zullen dat er maar drie zijn. Een pluspunt is dat het aantal tickets voor deelname aan de UEFA Cup omhoog gaat (van drie naar elf). Deze clubs zullen dan instromen in de tweede kwalificatieronde van dit toernooi

Voortaan kunnen elf ploegen zich dus via het Intertoto toernooi plaatsen voor de UEFA Cup. Om ervoor te zorgen dat die elf plaatsen niet door ploegen uit grote voetballanden worden ingenomen, is er een nieuwe regel in het leven geroepen. Elk land mag nog maar een ploeg afvaardigen.

Drietal opgepakt voor experiment in reuzenrad

Bij de Oktoberfeesten in München zijn drie mensen opgepakt voor het 'maken van een pornofilm' in een reuzenrad. Het ging om een vrouw, een cameraman en een productiemedewerker.

Toen toeristen in het reuzenrad zaten zagen ze dat in een gondeltje verder een vrouw zich van haar kleren ontdeed en seksuele poses voor de camera aannam. Ze waarschuwden de politie die het trio arresteerde. Het bleek achteraf om een sociologisch experiment te gaan, dat de publieke reacties op onverwacht gedrag meet. Ze zijn weer vrijgelaten.

Meer info over nieuwe game Bizarre Creations

Onlangs maakte SEGA bekend dat ze samen met de ontwikkelaar Bizarre Creations, bekend van onder meer Project Gotham Racing 3, aan een nieuwe game werkten. De ontwikkelaar heeft daar nu wat meer info over vrijgegeven. Het spel zal multiplatform worden en niet gebaseerd zijn op de bekende franchises van SEGA. Het wordt dus een geheel nieuwe game. Als er meer info bekend is kun je dat natuurlijk lezen op FOK!games.Ubisoft ziet overname door EA wel zitten

Na een wekenlange stilte is er weer wat nieuws naar boven gekomen over de zaak 'Ubisoft versus Electronic Arts'. Electronic Arts had een aantal maanden geleden een deel van de aandelen van de Franse ontwikkelaar overgekocht. Ubisoft schreeuwde moord en brand en maakte allerlei plannen om een totale overname te voorkomen.

In een interview met de Franse krant Les Echos spreekt de baas van Ubisoft, meneer Guillemot, echter andere taal. Hij lijkt zich bij een overname neer te leggen, zo lang de prijs maar hoog genoeg is. Ook moeten de aandeelhouders en de werknemers van Ubisoft er van kunnen profiteren. Na de publicatie van het interview steeg het aandeel van Ubisoft met 1,36 euro.


Volleybalsters verslaan Spanje

De Nederlandse volleybalsters hebben hun laatste poulewedstrijd op het EK in Kroatië winnend afgesloten. Het werd 25-23, 25-20 en 25-22 tegen een matig Spanje.

De zege kwam niet zonder slag of stoot tot stand. In de eerste twee sets was het Spanje dat een grote voorsprong nam, maar de marge niet kon consolideren. In het tweede bedrijf leek Oranje zelfs kansloos bij een stand van 9-16. In de laatste set had de ploeg van Avital Selinger wel vanaf het begin het initiatief.

Dankzij de overwinning is Nederland verzekerd van de strijd om de vijfde tot en met achtste plek. Die wedstrijden vinden in het weekeinde plaats. Het is belangrijk om vijfde of zesde te worden, want dat betekent rechtstreekse kwalificatie voor het volgende EK. Door nederlagen tegen Rusland, Bulgarije en Italië zijn de volleybaldames wel uitgeschakeld voor een ticket voor de halve eindstrijd.

Burnout Revenge spelen in de file

Om hun nieuwste racegame te promoten besloot EA de file wat leuker te maken door mensen Burnout Revenge te laten spelen, zoals eerder al werd aangekondigd. Mensen die op de passagiersstoel van auto's zaten kregen een draadloze controller in hun handen gedrukt, waarmee ze hun aggressie eens flink konden loslaten. Het scherm werd vastgehouden door de bijrijder van de EA-motor. Dit alles speelde zich afgelopen maandag af op de A1 ter hoogte van Diemen tussen 16 en 19 uur. De politie gedoogde de actie, omdat er geen gevaarlijke situaties ontstonden. In Burnout Revenge moet je net als in het vorige deel van de serie op allerlei manieren zoveel mogelijk chaos creëren in het verkeer. Hier nog een paar kiekjes van de ludieke actie van EA:
Jongeman zwaargewond door trein in Sydney

Een achttienjarige jongen is in het Australische Sydney zwaargewond geraakt aan zijn rechterhand en linkerarm. Om aan treinconducteurs te ontsnappen kroop hij onder een, op dat moment, stilstaande trein. Toen de trein begon te rijden verloor hij zijn rechterduim en raakte gewond aan zijn linkerarm. Hij ligt nu in stabiele toestand in het ziekenhuis.

Na het ongeval brak er een vechtpartij uit tussen de vrienden van het slachtoffer en de politie. Een twintigjarige man kreeg pepperspray in de ogen gespoten. Hij is gearresteerd en werd beschuldigd van het verzetten tijdens zijn arrestatie en het aanvallen van agenten. Ook een achttienjarige jongen werd opgepakt voor gewelddadig gedrag. Ze zijn beide op borgtocht vrijgelaten en moeten op zes oktober voor de rechter verschijnen.

Wendt krijgt beeld van Heerenveen

Oscar Wendt is deze dagen in Heerenveen om een beeld te krijgen van de plaatselijke voetbalclub. De Zweedse verdediger bekijkt de optie om na de Zweedse competitie in Nederland uit te komen.

De 19-jarige Wendt geldt in Zweden als één van de nieuwe talenten en komt momenteel uit voor IFK Göteborg. In de jeugd speelde hij voornamelijk als aanvaller, maar bij Göteborg speelt hij tegenwoordig linksback. Directeur Mats Persson bevestigde eerder al in de Zweedse media dat er interesse was voor Wendt. Samen met zaakwaarnemer Martin Dahlin, die ook Rosenberg vertegenwoordigt, wilde Wendt met een bezoek nader kennis maken met SC Heerenveen.

De kans lijkt daarmee groot dat wendt na de Zweedse competitie de overstap naar Nederland zal maken. IFK Göteborg heeft al aangegeven de verdere ontwikkeling van de speler niet in de weg te willen staan. Naast de opleidingsvergoeding van ongeveer 300.000 euro zou de club echter wel nog een transfersom willen ontvangen.

Strippenkaarten 2,6 procent duurder in 2006

pberends en Li hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Strippenkaart In het begin van het nieuwe jaar zullen de strippenkaarten 2,6 procent in prijs stijgen. De strippenkaarten zullen duurder worden vanwege de stijging van de brandstofprijzen, zo liet minister Peijs van Verkeer weten. De verhoging is in verhouding hetzelfde als die van 2005.

De strippenkaarten met vijftien strippen gaan 20 eurocent omhoog, van 6,50 euro naar 6,70 euro. De kortingskaarten kennen een minimale stijging van 10 eurocent, van 4,30 euro dit jaar, naar 4,40 euro in 2006. De strippenkaarten die je in de bus of trein kunt kopen blijven wel even duur.

Guildwars heeft meer dan 1 miljoen spelers

De Zuid-Koreaanse MMO-publisher NCsoft meldde vandaag dat de fantasy MMORPG (massively multiplayer online role-playing game) Guildwars nu meer dan 1 miljoen spelers heeft in Europa en de Verenigde Staten. Guild Wars kwam 5 maanden geleden uit en volgens NCsoft lijkt het er nog niet op dat de verkopen minderen.

Guild Wars typeert zich door het feit dat er in tegenstelling tot populaire MMORPG's als World of Warcraft en EVE Online geen maandelijks bedrag betaald hoeft te worden maar dat men onbeperkt kan spelen na het kopen van de game in de winkel.

Om de 1-miljoen speler mijlpaal te vieren brengt NCsoft een special edition uit van de game met een 72 pagina's tellend boek met artwork, een kaart van de spelwereld, een samengevoegde handleiding en spelverhaal, 30 minuten aan nieuwe muziek speciaal geschreven voor deze versie en een CD met bonus materiaal. Daarnaast zal de special edition ook nog een key bevatten die een aantal items en skills direct zal unlocken voor de speler, deze key kan gebruikt worden op nieuwe of bestaande accounts.Weer nieuwe versie van de Game Boy

Alleen deze keer is het niet Nintendo die een nieuwe versie van het apparaatje uitgeeft maar een student met veel vrije tijd en handige handjes. Hij heeft namelijk zijn eigen gigantische Game Boy gemaakt. Zo'n kolos kun je met goed fatsoen geen Boy meer noemen en daarom is hij ook omgedoopt tot Game Man.

Hij maakte de Game Man voor een opdracht van zijn universiteit in San Diego. Het apparaat werkt ook, en dan wel op full size cartridges. Hij had hem graag nog wat groter gemaakt maar dat ging boven zijn budget van 500 dollar uit.

Meer info is te vinden op zijn website, zo te zien heeft hij meer verstand van klussen dan van web design.Now you're playing with power!

Onrust bij Vitesse neemt toe

Door de uitschakeling van gisteren in de Gatorade Cup neemt de onrust toe bij Vitesse. Door een slechte competitiestart en nu dus ook de uitschakeling in het bekertoernooi tegen AGOVV, stapelen de problemen zich op.

De trainer van Vitesse, Edward Sturing, constateerde gisteravond dat de Arnhemmers in de hoek zit waar de klappen vallen. "We staan er gewoon dramatisch voor. We hebben momenteel te weinig punten en liggen nu ook al uit de beker. Maar we moeten verder, we moeten bij elkaar blijven en elkaar steunen. Ik heb al zwaardere taken gehad bij Vitesse, deze kan er ook nog wel bij.", dit zegt Sturing tegen Omroep Gelderland.

Stijn Vreven, verdediger bij Vitesse, had ook een andere voorstelling bij de start van het nieuwe seizoen. "We liggen er gewoon uit tegen een bescheiden club uit de eerste divisie. Dat zegt genoeg over ons huidige niveau. Deze klappen komen heel hard aan.", vertelt de Belg.

Ook Theo Janssen weet niet wat er op dit moment aan de hand is. "Uit de beker, in de competitie 4 uit 5. Iedereen ziet dat het niet klopt bij ons op het moment.", weet de Arnhemmer. "Voetballend gaat het niet, dus moet iedereen nu keihard gaan werken. In de rust tegen AGOVV hebben we elkaar de waarheid gezegd. Het leek nergens op de eerste helft.Hopelijk staat er zaterdag een team dat voor elkaar wil vechten. Anders ga je geen punten pakken.".

Rogers opnieuw wereldkampioen tijdrijden

Michael Rogers (25) is voor de derde maal in successie wereldkampioen tijdrijden. De Australiër bleef José Ivan Gutierrez en Fabian Cancellara ruim voor. De Nederlandse deelnemers Thomas Dekker en Joost Posthuma eindigden in de achterhoede.

Rogers ging op het 44,1 kilometer lange parcours relatief rustig van start en klokte bij het eerste meetpunt slechts de vijfde tussentijd. Bij deze passage bleven Bradley Wiggins, José Ivan Gutierrez, Ondrej Sosenka en Fabian Cancellara hem nog voor. Vanaf het derde tussenpunt nam Rogers echter resoluut de leiding en stond die ook niet meer af. Thuisrijder Gutierrez bleef Cancellara slechts met 0.12 seconde voor in de strijd om het zilver. Rogers veroverde al eerder het goud tijdens de wereldkampioenschappen van 2003 en 2004. Volgend seizoen komt Rogers uit voor T-Mobile. Dit jaar reed hij een matig seizoen in dienst van Quick Step.

In de schaduw van Rogers vielen de Nederlanders Thomas Dekker en Joost Posthuma tegen. Dekker kwam deze week dicht bij de eindzege in de Ronde van Polen, maar had zijn vorm kennelijk in Oost-Europa achtergelaten, getuige zijn 35e plek. Posthuma eindigde nog twee plaatsjes lager. De nog altijd maar 21-jarige Dekker zocht geen excuses: ”Er zat niet meer in. Ik kom hier nu nog wat tekort voor.”


Uitslag WK Tijdrijden:

Positie:Coureur:Land:Tijd:
1.M. RogersAUS53.34.49
2.J. GutierrezSPA0'24''
3.F. CancellaraZWI0'24''
4.R. PlazaSPA0'44''
5.A. VinokourovKAZ1'20''
6.A. KashechkinKAZ1'29''
7.B. WigginsGBR1'32''
8.S. LangDUI1'35''
9.M. MediciARG1'37''
10.V. PenaCOL1'41''
35.T. DekkerNED3'45''
37.J. PosthumaNED3'49''

Pas getrouwd stel verdronken

Bruidspaar Je trouwdag is normaal gesproken de mooiste dag van je leven. Het huwelijk van Murat en Fatma Besinci duurde door een tragisch ongeluk helaas wel erg kort. De twee verdronken samen in het zwemparadijs Adaland Aqua Park in Kusadasi in Turkije. Fatma en Murat waren beiden 26 jaar oud.

Op de tweede dag van hun huwelijksreis brachten de tortelduifjes een bezoek aan het zwemparadijs. Ze zwommen in het ondiepe water, maar Fatma sprong op een gegeven moment per ongeluk in het diepe gedeelte. Murat - die net als Fatma niet zo goed kon zwemmen - sprong er achteraan om zijn vrouw te redden. De vrouw raakte echter zo in paniek dat ze ook Murat meetrok naar de bodem van het zwembad.

Het personeel van het zwembad kwam te laat om het paar te redden. Ze werden, in elkaar omhelzende positie, uit het water gehaald door de reddingswerkers.

Indianapolis gewoon op kalender 2006

In 2006 zal de Grand prix van Amerika weer gewoon op Indianapolis worden verreden. Volgens de organisatoren heeft daar nooit enige twijfel over bestaan.

Terwijl de Formule 1-kalender voor 2006 langzaam weer vorm krijgt, blijkt ook Indianapolis gewoon op die kalender te zijn. Waarschijnlijk wordt volgend jaar op 2 juli de Grand Prix van Amerika verreden. Volgens de organisatoren is het schrappen van de Grand Prix, ondanks de blamage van afgelopen jaar, nooit een optie geweest vanwege het doorlopende contract. Ter compensatie van de fans zal Michelin volgend jaar 20.000 gratis kaartjes beschikbaar stellen.

Zo lijkt na alle commotie alles weer op zijn pootjes terecht te zijn gekomen. Organisator Joie Chitwood barst dan ook weer van het positivisme: "Wij zijn er trots op dat de Amerikaanse Grand Prix weer voor een geweldig weekend gaat zorgen op de Indianapolis Motor Speedway. Ondanks de gebeurtenissen tijdens de de race van dit jaar is onze staf altijd bezig gebleven met de organisatie voor 2006 en de promotie van de Formule 1 in de Verenigde Staten."

Puyol langer bij FC Barcelona

Carles Puyol heeft zijn contract bij FC Barcelona opengebroken en verlengd tot medio 2010. De verdediger kan de Spaanse topclub alleen verlaten als een geïnteresseerde club 150 miljoen euro op tafel legt.

Puyol had aanvankelijk een verbintenis die liep tot medio 2007. De verdediger kwam tot nu toe 248 keer uit voor het eerste elftal van de blaugranas, daarvóór speelde hij ruim drie seizoenen voor Barcelona B. Puyol is gestaag opgeklommen naar de status van boegbeeld van de club en is ook aanvoerder van de Catalanen.

Barcelona is de laatste weken actief bezig spelers langer aan zich te binden. Recent verlengden ook Deco, Messi, Eto’o en Ronaldinho hun contract. Eerder deze week zette trainer Frank Rijkaard zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis.

Roda heeft Cristiano terug

Roda JC kan na een half jaar afwezigheid weer beroep doen op Cristiano. De spits werd vorig seizoen geopereerd aan zijn knie en moest sindsdien vanaf de kant toekijken.

De 24-jarige spits maakte in het duel in de Gatorade Cup tegen de Rijnburgse Boys een half uur voor het einde van de wedstrijd zijn rentree. De 4-0 eindstand stond al op het bord.

Zijn laatste wedstrijd speelde Cristiano op 13 maart tegen Feyenoord, ondanks een kwetsuur aan zijn kruisbanden. Toch werd er besloten tot een operatie, met de lange revalidatie tot gevolg. Desondanks is Cristanio eerder terug dan verwacht: de prognose was dat hij pas na de winterstop weer kon spelen.

Vliegtuigpassagiers zien eigen noodlanding

Passagiers van een Airbus A320 waren woensdagavond (plaatselijke tijd) via de televisie getuige van hun eigen noodlanding op het vliegveld van Los Angeles. Terwijl de piloten probeerden om het vliegtuig veilig te laten landen, konden de passagiers via een nieuwsuitzending die in de cabine werd vertoond, zien hoe hen dat verging.

Vlak na de start werd duidelijk dat er iets mis was gegaan met het landingsgestel van het vliegtuig, dat van Californië op weg was naar New York. Besloten werd om in Los Angeles een noodlanding te maken. Inmiddels was de lokale zender Channel 4 op de hoogte gekomen van de situatie.

Via de tv-schermen in de cabine konden de 146 passagiers naar het journaal kijken dat op dat moment werd uitgezonden. Op deze manier waren de inzittenden bijna helemaal getuige van de noodlanding. Slechts enkele minuten voor de landing werden de schermen uitgeschakeld. Niemand raakte gewond bij de geslaagde landingspoging.

CD: Simple Minds - Black & White 050505

Subheader Met de 'terugkeer' van de jaren tachtig is de aandacht ook weer gericht op de Simple Minds. De band is echter nooit uit elkaar geweest zoals veel van hun collega 'new wave'-bands. Het gebrek aan publiciteit had vooral te maken met het uitblijven van fatsoenlijke albums de afgelopen jaren en hun laatste grote hit ('She's a River') stamt alweer uit 1995. De band speelde hierdoor niet meer voor massa's mensen maar wel bijvoorbeeld in het landelijk gelegen Hellendoorn (in 2004). Met de nieuwe cd Black & White 050505 kunnen oude tijden misschien herleven.


O'Grady verhuist naar ploeg Ferretti

Stuart O’Grady (32) vertrekt bij Cofidis. De Australische sprinter rijdt komend seizoen voor de nieuwe ploeg van Giancarlo Ferretti, waarvan de sponsor nog niet bekend is.

O’Grady verlengde in de zomer nog zijn contract bij Cofidis, maar heeft het nu niet meer naar zijn zin bij het Franse ProTour-team: ”Ik was niet zo tevreden over de recente ontwikkelingen bij Cofidis. Ze richten zich mijns inziens te veel op jongeren en op klimmers.” Hierdoor moest onder andere Jans Koerts het veld ruimen. Waarschijnlijk neemt O’Grady – die zijn hele loopbaan voor een Franse ploeg reed – zijn landgenoot Matthew White mee naar Ferretti.

Reclasseringsambtenaar overgoten met asfalt

The_Order had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 47-jarige medewerkster van de reclassering heeft gisteravond een pot vloeibaar asfalt over zich heengegoten gekregen. Het slachtoffer had door de bitumen coating, zoals het goedje heette, last van brandende ogen, ademhalingsmoeilijkheden en eerstegraads verbrandingen aan hoofd, nek en rug. Ze moest in het ziekenhuis behandeld worden.

Enige tijd na het incident meldde de verdachte, een 33-jarige Eindhovenaar, zich bij de politie. Duidelijk werd dat de vrouw de man begeleidde bij zijn werk bij een landbouwproject. Tijdens een gesprek goot de man op een gegeven moment zonder enige aanleiding een pot bitumen over de reclasseringsambtenaar heen.

Vooruitblik GP Brazilië

Een nieuw onderdeel op Fok!sport: we blikken vooruit op de Grand Prix van Brazilië. Hoe hebben de coureurs voorheen gepresteerd op dit circuit, wie mag er met een verse motor starten, hoe staat het er voor in het kampioenschap?

Interlagos


meer circuitinformatie


Tijdschema

dagtijd *sessie
vrijdag16:00 - 17:00vrije training 1
vrijdag19:00 - 20:00vrije training 2
zaterdag14:00 - 14:45vrije training 3
zaterdag15:15 - 16:00vrije training 4
zaterdag18:00kwalificatie
zondag19:00race

(* Nederlandse tijd)


Kampioenschap coureurs

pos.coureurpunten
1 Fernando Alonso 111
2 Kimi Räikkönen 86
3 Michael Schumacher 55
4 Juan Pablo Montoya 50
5 Jarno Trulli 43
6 Giancarlo Fisichella 41
7 Ralf Schumacher 37
8 Rubens Barrichello 35
9 Jenson Button 30
10 Mark Webber 29
11 Nick Heidfeld 28
12 David Coulthard 21
13 Jacques Villeneuve 9
14 Felipe Massa 8
15 Tiago Monteiro 7
16 Alexander Wurz 6
17 Narain Karthikeyan 5
-- Christian Klien 5
19 Christijan Albers 4
-- Pedro de la Rosa 4
21 Patrick Friesacher 3
22 Antonio Pizzonia 2
23 Takuma Sato 1
-- Vitantonio Liuzzi 1

Kimi Räikkönen moet deze race minstens vijf punten meer halen dan Fernando Alonso. Anders is Alonso wereldkampioen.


Kampioenschap constructeurs

pos.teampunten
1 Renault 152
2 McLaren-Mercedes 146
3 Ferrari 90
4 Toyota 80
5 Williams-BMW 59
6 BAR-Honda 31
7 Red Bull Racing 27
8 Sauber-Petronas 17
9 Jordan-Toyota 12
10 Minardi-Cosworth 7

geen beslissing in het kampioenschap mogelijk


Motoren

wagencoureurteammotor
1Michael SchumacherFerrarinieuw
2Rubens BarrichelloFerrarinieuw
3Jenson ButtonBARoud
4Takuma SatoBARnieuw
5Fernando AlonsoRenaultnieuw
6Giancarlo FisichellaRenaultnieuw
7Mark WebberWilliamsnieuw
8Antonio PizzoniaWilliamsnieuw
9Kimi RäikkönenMcLarennieuw
10Juan-Pablo MontoyaMcLarennieuw
11Jacques VilleneuveSauberoud
12Felipe MassaSaubernieuw
14David CoulthardRed Bullnieuw
15Christian KlienRed Bullnieuw
16Jarno TrulliToyotanieuw
17Ralf SchumacherToyotaoud
18Tiago MonteiroJordannieuw
19Narian KarthikeyanJordanoud
20Robert DoornbosMinardinieuw
21Christijan AlbersMinardioud


Prestaties afgelopen jaren

coureur2004200320022001
Michael Schumacher7 (18)DNF (7)1 (2)2 (1)
Rubens Barrichello3 (1)DNF (1)DNF (8)DNF (6)
Jenson ButtonDNF (5)DNF (11)4 (7)10 (20)
Takuma Sato6 (6)9 (19)
Fernando Alonso4 (8)3 (10)21 (19)
Giancarlo Fisichella9 (10)1 (8)DNF (14)6 (18)
Mark WebberDNF (11)9 (3)11 (20)
Antonio PizzoniaDNF (17)
Kimi Räikkönen2 (3)2 (4)12 (5)
Juan-Pablo Montoya1 (2)DNF (9)5 (1)DNF (4)
Jacques Villeneuve10 (13)6 (13)10 (15)7 (12)
Felipe Massa8 (4)DNF (12)
David Coulthard11 (12)4 (2)3 (4)1 (5)
Christian Klien14 (15)
Jarno Trulli12 (9)8 (5)14 (6)5 (7)
Ralf Schumacher5 (7)7 (6)2 (3)DNF (2)
Tiago Monteiro
Narian Karthikeyan
Robert Doornbos
Christijan Albers

(gridpositie tussen haakjes)

SWAT 4 krijgt add-on

Vivendi Universal games heeft vandaag de eerste add-on aangekondigd voor SWAT 4. Aan de add-on, genaamd 'The Stetchkov Syndicate', wordt momenteel hard gewerkt zodat hij in het eerste kwartaal van 2006 in de schappen kan liggen.
De add-on zal een hoop nieuwe levels, wapens en andere verbeteringen toevoegen aan het origineel.

Een lijstje van de nieuwe features:
-7 nieuwe single- en multiplayer levels
-Ingebouwde Voice over IP functie
-10 player co-op (2 teams van 5)
-Nieuwe multiplayer modus: Smash & Grab
-Nieuwe wapens voor zowel SWAT als de verdachten
-Stat tracking en ladders voor multiplayer
-Kans om commando's te geven en ze pas daadwerkelijk uit te laten voeren wanneer je 'Go' zegt.
-Mogelijkheid om één leider te kiezen binnen een team in coop modus

Naast de aankondiging heeft VUG ook direct een aantal screenshots vrijgegeven:
Valkenburg grijpt naast WK

Het wereldkampioenschap wielrennen vindt in 2008 plaats in het Italiaanse Varese. Dat maakte de UCI vandaag bekend. Valkenburg, dat zich ook kandidaat had gesteld, grijpt dus naast het WK.

Valkenburg had zich samen met Heerlen ten doel gesteld het WK weer eens naar Nederland te halen. Dat gaat dus niet door. Burgemeester Nuytens van Valkenburg reageerde teleurgesteld: ”Ik denk dat de keuze op Varese is gevallen simpelweg omdat zij meer hebben geboden. Het is net een koers: je kunt winnen en verliezen. Als je bedenkt wat we er de afgelopen jaren voor hebben gedaan, is dit heel spijtig.”

Varese was één keer eerder gastheer van het wereldkampioenschap: in 1951. Het WK van 2006 wordt georganiseerd door Salzburg, terwijl in 2007 Duitsland (met Stuttgart) weer eens aan de beurt is.

Sitcom Lisa Kudrow van de buis gehaald

Na Matt LeBlanc, wiens comedyserie 'Joey' zeer kritisch werd ontvangen, heeft ook een andere 'Friends'-ster ondervonden dat succes vaak niet eeuwig duurt. Lisa Kudrows sitcom 'The Comeback' wordt namelijk na dertien afleveringen van de buis gehaald. Televisiezender HBO heeft hiertoe besloten "met het oog op toekomstige verplichtingen in de programmering."

Kudrow speelt in The Comeback de rol van de voormalige sitcomster Valerie Crush, die tracht haar televisiecarrière weer op de rails te krijgen. De 42-jarige Kudrow schreef de afleveringen samen met 'Will And Grace'-schrijver Michael King. Gemiddeld keken zo'n anderhalf miljoen Amerikanen naar de serie.

Kudrow werd wereldberoemd door haar rol van de maffe Phoebe in de zeer populaire serie Friends. Ook speelde ze in een hoop (B-)films, waaronder 'Analyze This' en 'The Opposite of Sex'.


Lisa Kudrow

Hirsi Ali in de race voor 'Europeaan v/h Jaar'

Ayaan Hirsi Ali is genomineerd voor de titel 'Europeaan van het Jaar'. Het VVD-Kamerlid is hiermee de enige Nederlandse kanshebber. Het organiserende weekblad European Voice heeft dit vandaag bekendgemaakt.

Hirsi Ali is genomineerd in de categorie 'Europese actievoerder van het jaar'. De organisatie prees haar "dappere werk voor vrouwenrechten, waardoor ze zich de toorn van moslimextremisten op de hals haalde."

Andere genomineerden, die zijn geselecteerd door een groep journalisten, professoren en politici, zijn onder meer Bono en Bob Geldof (voor hun Afrika-actie), de Oekraïnse president Viktor Joesjtsjenko, de Britse premier Tony Blair, de Duitse bondskanselier Gerhard Schröder, de Spaanse premier José Luis Rodriguez Zapatero en schrijfster J.K. Rowling. Vorig jaar veroverde de Turkse premier Recep Erdogan de titel.

De volledige lijst met de vijftig genomineerden in de negen verschillende categoriën is hier te vinden. Daar kan het publiek eveneens stemmen op hun favorieten. De prijsuitreiking zal op 29 november plaatsvinden in Brussel.

Dieven rijden met botsauto weg

Dirk-Kuijt had ons via de nieuws-submit te melden:

De botsauto's zijn altijd weer goed voor veel toeschouwers op de kermis. Maar sommige mensen lijken toch liever te botsen buiten de attractie. Onbekenden gingen er dinsdag dan ook vandoor met een botsauto die op het kermisterrein aan de Kerkstraat in Doornenburg stond. Wat ze ermee gedaan hebben is onbekend.

De volgende dag vonden enkele inwoners van de plaats het wagentje in hun voortuin. De kermisexploitant had de verdwijning van de botsauto al opgemerkt en was in de buurt aan het informeren of buurtbewoners iets hadden gezien. Het karretje was beschadigd omdat ermee over straat is gereden. De schade is vijfhonderd euro.

Rekruten gezocht voor pornoafdeling FBI

StefanP had ons via de nieuws-submit te melden:

De FBI gaat in de Verenigde Staten het gevecht aan met de pornoindustrie. De regering van president Bush heeft hierop aangedrongen bij de federalen.

Het Congress heeft begin dit fiscale jaar geld beschikbaar gesteld voor extra aandacht voor pornobestrijding. De FBI heeft besloten een aparte taakgroep van acht agenten op te richten, die zich enkel bezig zullen houden met illegale seks en porno. Let wel, deze taakgroep gaat zich niet primair richten op kinderporno.

Waar pornobestrijding komt te staan op de prioriteitenlijst van de FBI is niet bekend. Op de eerste plaats staat de bescherming van de VS tegen terroristische aanslagen. Een aantal federale agenten heeft in een reactie laten weten verbouwereerd te zijn dat er nu geld wordt vrijgemaakt voor de bestrijding van porno, "Ik wist niet dat we de oorlog met het terrorisme al gewonnen hadden."

Federer wil toernooi in Afrika

Roger Federer wil een tennistoernooi in Afrika opzetten. Dit in het kader van zijn rol als VN-ambassadeur voor de sport.

De Zwitserse nummer één van de wereld wil met het tennistoernooi, dat ten zuiden van de Sahara zou moeten plaatsvinden, de vrede en ontwikkeling in Afrika promoten. In Afrika zijn, behalve in Marokko, nauwelijks tennistoernooien. Federer, wiens moeder Zuid-Afrikaans is, kon nog niet zeggen in welk land het toernooi zou gaan moeten plaatsvinden.

Ankh website geopend

Ankh is een adventure boordevol zwarte humor over de jonge Egyptenaar Assil. Hij bouwt een feestje in een graftombe. Dat had hij beter niet kunnen doen, want hij wordt vervloekt.

Het spel wordt ontwikkeld in Duitsland, maar de website is ook in het Engels beschikbaar. Op de site vind je o.a. informatie over het verhaal en de characters, een aantal downloads (screenshots, trailer en een speciale Ankh comic strip) en informatie over het ontwikkelteam.

Radio 1 en regionale omroepen boeken winst

Radio 1Radio 1 blijft profiteren van de afgelopen zomermaanden. De nieuws- en sportzender wist in de maanden juli/augustus 2005 het meeste marktaandeel te winnen en bezet nu de derde plek met 8,9 procent. Dat blijkt uit de luistercijfers die het onderzoeksbureau Intomart GfK vanochtend bekend heeft gemaakt. Grootste slachtoffer van de winst van Radio 1 is Radio 538. De marktleider leverde 0,7 procent marktaandeel in tot 10,7 procent. Ook Radio 2 moest iets terug, maar blijft met 9,4 procent de tweede zender van Nederland.

Sky Radio leed opnieuw verlies. De zender viel uit de top drie en bezet nu de vierde plek. Radio 3FM leverde net als Radio 538 in en komt uit op 6,4 procent. Ook Noordzee FM en RTL FM hebben flink moeten inleveren.

De grootste winnaars zijn de regionale publieke omroepen. Het gezamenlijke marktaandeel steeg van 14,8 tot 16,0 procent.

Een volledig overzicht en de exacte cijfers van vorige maand zijn hier te vinden.

Val van Martinitoren toch geen ongeluk

Li, Pieter, Fester en Slapend_Nederland hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Martinitoren in Groningen Een 24-jarige vrouw heeft bekend vorig jaar april haar 20-jarige vriend uit Assen van de Martinitoren in Groningen te hebben geduwd. Het Openbaar Ministerie in Groningen heeft dit vandaag bekendgemaakt. De 24-jarige verdachte is in bewaring gesteld.

Justitie ging er destijds vanuit dat het incident een ongeluk was of dat de man zelfmoord had gepleegd. "Wij hadden geen reden om aan te nemen dat het om een misdrijf ging", aldus persofficier P. van Rest. Nieuwe getuigenverklaringen deden een ander licht op de zaak schijnen.

Arnhemse meisjes (8)

Zie het beeld van een man die stilstaat midden op een druk plein en alle anderen gaan in fast-motion kriskras aan hem voorbij. Zo verging het me uiteindelijk in het dorp. Ik zag levens zich in al hun prilheid ontvouwen. Het beangstigde me.
Het meisje dat van mij hield spoorde me aan in het examenjaar mijn best te doen, om überhaupt de uren vol te maken en ze wilde me wel helpen bij mijn huiswerk. Ik probeerde het even, steeds weer even... Maar op een avond buiten een disco maakte ik het uit. Ik was zo stoned als een aap en vond plotseling dat ze een Katrien Duck-kont had. De hele avond had ik haar kont bestudeerd. Een kont die ik altijd prachtig had gevonden, bezag ik met toenemende waanzin met heel andere ogen.

Joop 'Swiebertje' Doderer overleden

SwiebertjeVanmiddag is bekend gemaakt dat vannacht acteur Joop Doderer is overleden. De 84-jarige tv- en toneelacteur woonde de laatste jaren van zijn leven in een zorgcentrum in Roelofarendsveen.

Voor de generaties die opgroeiden in de jaren 60 en 70 werd Doderer onsterfelijk door de vertolking van de rol van de zwerver Swiebertje in de gelijknamige tv-serie. Tussen 1955 en 1975 was hij te zien in die rol.

Buiten Swiebertje heeft Doderer ook zeer veel rollen op toneel gespeeld. Verder werkte hij mee aan tientallen radio- en televisieprogramma's, en theatervoorstellingen als My Fair Lady (Alfred Doolittle) en een aantal films. Zijn laatste film was Pietje Bell in 2002.

Doderer is gehuwd geweest met actrice Conny Stuart, maar dat huwelijk hield geen stand. Op zijn 52e hertrouwde hij met de 21-jarige Esther, een zeer gelukkige verbintenis waaruit twee kinderen voortkwamen. Hij werd in 1982 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. In 2001 speelde hij in de theaterproductie 'Blijvend Applaus', een tragicomedie die zich afspeelt in een rusthuis voor oud-operazangers. Joop Doderer vierde met dit stuk zowel zijn 80ste verjaardag als zijn 60-jarig toneeljubileum. Ook in 2001 werd hij onderscheiden met de publieksprijs voor het beste televisieprogramma uit vijftig jaar televisie. Dat was uiteraard Swiebertje.


Joop Doderer: 1921 - 2005
-
Zeer uitgebreide Biografie

Nederlands jongetje (7) verdronken door epileptische aanval

FdBeer herschreef ons het volgende bericht en meldde het via de nieuws-submit:

Een zevenjarige Nederlandse jongen is dinsdagavond rond 19:50 uur door zijn vader gevonden op de douchevloer van zijn vakantieverblijf in Kaprun, Oostenrijk. De jongen leed aan epilepsie en heeft waarschijnlijk een aanval gehad, terwijl hij in de douchekabine zat. Daardoor verdronk hij in de 5 centimeter water die in de douchebodem stond.

Reanimatiepogingen door de vader, de pensioneigenaar, de dienstdoende arts in Kaprun en de noodarts van het Rode Kruis mochten niet meer baten. De ouders van de jongen liepen een zware shock op en zijn nu onder de zorg van slachtofferhulp.

Mars beeft en wordt warmer

static en Scootmobiel hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Mars Wie dacht dat alleen de aarde warmer werd, heeft het fout. Zelfs op de planeet Mars verandert het klimaat 'en is een "een opwarmende trend" waarneembaar', en op recente beelden hebben wetenschappers ontdekt dat er een seismische activiteit op Mars moet zijn. Dit alles werd door NASA, de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie bevestigd.

Mars Global Surveyor, een ruimtevaartuig van NASA, heeft verschillende veranderingen op de oppervlakte van de planeet vastgesteld in de afgelopen jaren. Er zijn nieuwe kraters ontstaan en de heuvels op Mars zijn in vorm gewijzigd, wat door (lichte) aardbevingen ontstaan kan zijn. Ook neemt de hoeveelheid bevroren kooldioxide af aan de zuidelijke pool van de planeet.

Sinds 1997 bevindt de Marsverkenner zich op de planeet Mars.

'Kabouter Buttplug' in Rotterdam geplaatst

Het 6 meter hoge beeld 'Santaclaus' (een kerstman met een soort kerstboom in z'n ene hand) van kunstenaar Paul McCarthy, staat sinds vandaag op zijn tijdelijke plek op de binnenplaats van museum Boijmans van Beuningen. Het omstreden beeld, beter bekend als 'Kabouter Buttplug', werd in 2001 door de gemeente Rotterdam besteld.

Toen in 2003 in de gemeenteraad een aantal politici commentaar hadden op de vorm van het beeld, liet de betrokken wethouder weten dat de aanschaf niet meer teruggedraaid kon worden; de raadsleden hadden eerder aan de bel moeten trekken.

Dit jaar besloot de gemeenteraad dat het 280.000 euro kostende kunstwerk maximaal anderhalf jaar op de museumbinnenplaats blijft staan. Wat er daarna met het beeld gebeurt, is nog onduidelijk.


'Santaclaus' van Paul McCarthy. 6 meter hoog van brons
Uiteindelijke versie is knalrood van kleur

Burgemeester Ivo Opstelten zal 'Kabouter Buttplug' aanstaande maandag onthullen.

PSV wil Filipovic van Roda JC

Roda JC speler Pedrag Filipovic staat in de belangstelling van PSV. De Serviër is kandidaat om de defensieve problemen bij de club uit Eindhoven op te lossen.

Guus Hiddink heeft zich volgens De Telegraaf al officieel gemeld bij de club uit Kerkrade. Het wil de linkerverdediger graag voor een jaar huren, net zoals is gedaan met Arouna Koné. Met de aangetrokken Reiziger en Ball probeerde Hiddink het verlies van Young-pyo Lee en Bouma op te vangen, maar beide aankopen zijn door blessures een tijd uit de roulatie. Omdat de internationale transfermarkt is gesloten, moet PSV in eigen land op zoek naar versterkingen.

Daarbij viel het oog op Filipovic. De verhuur van de 30-jarige verdediger lijkt gedwarsboomd te worden door Huub Stevens, trainer van Roda JC. Hij zette Filipovic afgelopen weekend nog op de bank wegens te aanvallend spel, maar hij wil de speler niet kwijt. Guus Hiddink zou Filipovic juist willen toevoegen voor zijn aanvallende impulsen.

VVD wil geen kilometerheffing meer

Lord Dreamer had ons via de nieuws-submit te melden:

Van AartsenAls het aan de VVD ligt dan komt er mogelijk geen kilometerheffing. Dat heeft VVD-fractievoorzitter Van Aartsen in het kamerdebat over de begroting van volgend jaar gezegd.

Deze uitspraak staat lijnrecht tegenover de mening van de coalitiegenoten CDA en D66 die de kilometerheffing op termijn wel willen gebruiken om files terug te dringen. Als argument gaf Van Aartsen dat het handenvol geld kost om de kilometerheffing in te voeren en dat het pas rond 2013 zou kunnen werken. Volgens hem is de auto er en blijft hij nodig.

Ook MKB-Nederland dat deel uitmaakt van de commissie-Nouwen die de kilometerheffing toejuicht vraagt zich af hoe de VVD de toenenemende mobiliteitsproblemen wil oplossen aangezien het kabinet, erg weinig geld uit de extra inkomsten van de aardgasverkoop uittrekt voor de infrastructuur.

PVDA-leider Wouter Bos wees Van Aartsen erop dat er een breed draagvlak is voor de killometerheffing. Het kabinet zelf hoopt op toekomstige nieuwe technologieën die toch een invoering van de heffing vanaf 2012 mogelijk maken.

Update 12.33 uur
VVD-Tweede-Kamerlid Hofstra heeft vanochtend voor Radio 1 gezegd dat hij nog steeds "fiducie" heeft in de kilometerheffing. Volgens hem hebben de liberalen "niet zo nadrukkelijk afstand willen nemen" van de heffing als VVD-fractieleider Van Aartsen deed. De VVD is volgens Hofstra geen principieel tegenstander.

Van Aarsten liet daarop weten dat hij geen woord terugneemt van wat hij gisteren gezegd heeft. "Het is aan mij als fractieleider om de lijn uit te zetten", zei Van Aartsen.

Bayern München doet goede zaken

Bayern München heeft goede zaken gedaan in de midweekse speelronde in de Bundesliga. Zelf won het nipt , waar de concurrentie punten verspeelde.

Bayern München moest dinsdag aantreden tegen Eintracht Frankfurt. Der Rekordmeister wist door een doelpunt van Jose Guerrero met 1-0 te winnen. De kampioen van vorig seizoen heeft nu al vijftien competitiewedstrijden achter elkaar gewonnen, een Duits record. Komend weekend kan het nog een record evenaren als het wint van Hamburger SV. Bayern evenaart dan de beste competitiestart van 1995/1996, die ook op de naam van de club staat.

De directe concurrentie van Bayern verspeelde nu al dure punten. Werder Bremen verloor uit bij Borussia Mönchengladbach met 2-1. Bremen kwam nog wel op voorsprong door een doelpunt van ex-Ajacied Jelle van Damme, maar een doelpunt van Broich en een eigen doelpunt van Baumann zorgde voor de tweede overwinning van Gladbach.

Ook Schalke 04 wist geen aansluiting met Bayern München te houden. Uit bij 1. FC Nürnberg kwam het niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De club uit Gelsenkirchen staat nu al acht punten achter Bayern. Hamburger SV bleef wel in het spoor van de club uit München. Door een knappe overwinning bij VfB Stuttgart (1-2) steeg het naar de tweede plek. Rafael van der Vaart scoorde het eerste doelpunt voor HSV en zag David Jarolim in de slotfase het winnende doelpunt maken.

Hertha BSC had het zeer lastig met MSV Duisburg. Pas in de blessuretijd zorgde Nando Rafael dat de Berlijnse club de drie punten bemachtigde: 3-2. Bayer Leverkussen wist ook zijn tweede wedstrijd onder de nieuwe trainer in winst om te zetten. Thuis wist het de 1.FC Köln met 2-1 opzij te zetten. Het Borussia Dortmund van Bert van Marwijk won thuis met 2-0 van Arminia Bielefeld, Ebi Smolarek scoorde eenmaal en staat nu al op vier goals in de Bundesliga.

Uitslagen zesde speelronde:

1. FC Nürnberg - Schalke 04 1-1
Bayer Leverkusen - 1. FC Köln 2-1
1. FC Kaiserslautern - FSV Mainz 05 0-2
Hertha BSC - MSV Duisburg 3-2
VfB Stuttgart - Hamburger SV 1-2
Eintracht Frankfurt - Bayern München 0-1
Hannover 96 - VfL Wolfsburg 2-4
Borussia Mönchengladbach - Werder Bremen 2-1
Borussia Dortmund - Arminia Bielefeld 2-0

Stand na zes speelronden:

#ClubWedstrijdenDoelsaldoPunten
1 Bayern München615-318
2 Hamburger SV612-414
3 Werder Bremen617-813
4 Hertha BSC610-711
5 Bayer Leverkussen613-1110
6 Schalke 04 67-510
7 1. FC Köln610-109
8 VfL Wolfsburg 610-109
9 Borussia Dortmund610-98
10 Borussia Mönchengladbach67-98
11 1. FC Kaiserslautern 610-147
12 Hannover 9668-96
13 VfB Stuttgart 68-96
14 Arminia Bielefeld 65-105
15 Eintracht Frankfurt 63-104
16 1. FC Nurnberg 64-93
17 FSV Mainz 0564-103
18 MSV Duisburg 69-152

Topscorers:

1. Halil Altintop 1. FC Kaiserslautern - 7
2. Miroslav Klose - Werder Bremen - 6
-. Roy Makaay - Bayer München - 6

Gat in de markt

Het chinese bedrijf "Guangzhou Rubber" heeft condooms op de markt gebracht met de namen Clinton en Lewinsky. Kennelijk is de Clinton echt een toppertje maar geldt dat wat minder voor de Lewinsky. Tja, die staat er ook eigenlijk om bekend een jurk te gebruiken voor dit soort gelegenheden.

Het wachten is nu op de Bush-condoom. Dat lijkt me echt een gat in de markt, aangezien mannen nogal graag doen voorkomen te beschikken over een groot apparaat en het natuurlijk duidelijk is dat iedereen bij een Bush-condoom aan een enorme grote lul zal denken...

Nintendogs: Best Friends edition

Een tijdje terug heeft Nintendo de naam 'Nintendogs: Holliday Edition' geregistreerd. Inmiddels is die naam veranderd naar 'Nintendogs: Best Friends Edition'.

Deze versie van Nintendogs is de versie die gebundeld gaat worden met de DS. Alle 18 rassen zijn beschikbaar dit keer en de startrassen zijn: Labrador retriever, Golden retriever, Duitse Herser, Beagle, Yorkshire terrier en Mini dachshund.

De meegeleverde DS heeft een speciale Nintendogs skin en er wordt een schermcleaner meegeleverd in de vorm van een bot. De bundel gaat 150 dollar kosten en komt eind oktober in de USA uit. Of dit dezelfde bundel is als we in Europa krijgen is op dit moment nog niet bekend.

Nintendogs heeft tot op heden 1,5 miljoen exemplaren verkocht in Japan en de USA.

'Mao in NL-schoolboeken fraai afgeschilderd'

Het blad EOS doet in haar oktober nummer verslag van hoe de Nederlandse schoolboeken de Chinese tirannieke leider Mao Zedong in het verleden typeerden. Het blijkt dat Nederlandse scholieren een uiterst positief beeld van Zedong voorgeschoteld kregen.

Zelfs toen zijn misdaden allang bekend waren (tijdens zijn dertig jaar durende schrikbewind stierven tientallen miljoenen Chinezen), werden die in de jaren '80 en '90 nog onomwonden vergoeilijkt in het Nederlandstalige lesmateriaal. Sommige schoolboeken bleven ronduit lovend over de Chinese tiran. Van de miljoenen doden tijdens de Grote Sprong Voorwaarts (1958-1961) wordt met géén woord gerept.

Vanaf de jaren '90 kwamen de Nederlandse schoolboeken langzaam aan pas met een realistischer beeld van de Chinese leider, zo schrijft EOS.


In het aantal slachtoffers laat Mao volgens biograaf Jung Chang zelfs Hitler en Stalin achter zich

Feestje in Rio?

Het is natuurlijk een triest verhaal, maar het heeft toch ook iets komisch. Langzaam maar zeker wordt er meer bekend over de uitspattingen van de vriend van Carol-Ann de L met het per abuis ontvangen belastinggeld. Richard T. kocht een leuke BMW cabrio en een ijssalon en maakte daarnaast grote bedragen over naar bankrekeningen in Brazilië en Turkije. Lekker feesten in Rio en dat laatste als appeltje voor de dorst waarschijnlijk. Ook gaf Richard T. ruim achtduizend Euro uit aan een haartransplantatie .

Uiteraard beweert Richard nu dat hij er wordt ingeluisd door Carol-Ann, maar het lijkt me vrij eenvoudig om uit te zoeken van wie die BMW en ijssalon zijn en dan hebben we het nog niet eens over de vraag wie er een paar weken geleden nog kaal was... Wel weer stigmatiserend voor mannen, dat het geld wordt uitgegeven aan een BMW en (waarschijnlijk) aan vrouwen. Dat kan trouwens veel efficiënter, kijk maar naar deze foto's.

Blijft de vraag hoe het kan dat Carol-Ann op basis van een verkeerde aangifte, zomaar een half miljoen Euro op haar bankrekening krijgt gestort.
En de grootste vraag is: "hoeveel mensen gaan proberen dit kunstje volgend jaar na te doen?".

Nederlandse student vast in Rusland

In Rusland zit een 23-jarige Nederlandse student vast die in december vorig jaar in groepsverband protesteerde in een regeringsgebouw. In een openbare ruimte hingen zij posters op waarin zij het aftreden van Poetin eisten. De student, de Nederlands-Russische Vladimir Lind, wacht mogelijk 8 jaar celstraf, vanwege ''het destabiliseren van het normaal functioneren van een staatsinstelling'', zo meldt dagblad Trouw vandaag.

In totaal zitten 39 man vast, meest Russische studenten. Volgens het openbaar ministerie hebben de demonstranten tijdens de arrestatie veel schade aangericht. Een advocaat van de groep zegt dat de schade werd veroorzaakt door de politie, die buitensporig veel geweld gebruikte.

Vladimirs Russische moeder zegt dat haar zoon er in de rechtbank bleekjes bijzit: ''Hij heeft een nieraandoening en heeft eigenlijk speciale voeding nodig. Nog ernstiger is de toestand van zijn Nederlandse vader. Zijn prostaatkanker is zo ernstig gevorderd dat hij euthanasie overweegt. Maar Vladimir mag hem niet bezoeken. Ze mogen elkaar niet eens bellen. De Nederlandse ambassade heeft bij buitenlandse zaken geklaagd over de situatie, maar nog geen antwoord gekregen. ''

De advocaat van de groep heeft geen idee hoe lang de rechtszaak nog kan duren. Het onderzoek sleept zich al maanden voort. De groep maakt deel uit van de Nationale Bolsjewieken; één van de meest uitgesproken oppositiebewegingen in Rusland. Het lijkt erop dat het Kremlin de actie heeft aangegrepen om ze te elimineren. Kort voor de aanvang van het proces werd de partij verboden. ''Ze maken van deze partij een monster. Maar het is gewoon een groep studenten die het niet eens is met het regeringsbeleid. Normaal zouden ze je voor zoiets 48 uur cel geven. Maar Vladimir zit al negen maanden vast, en God weet hoe lang het nog gaat duren'', aldus een bezorgde moeder Lind.

Veel uitval allochtone studenten

Allochtone studenten haken in het hoger onderwijs massaal af, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Autochtonen halen drie keer zo vaak een diploma in dat onderwijstype als allochtonen.

Het afhaken van de allochtone studenten, die eerder probleemloos havo en atheneum doorliepen, zou mede te maken hebben met taalproblemen. Veel allochtonen kiezen voor een studie economie of rechten. ''Ze denken van economie rijk te worden en een rechtenstudie staat in de landen van herkomst hoog in aanzien. Maar in de loop van de studie wordt de taal toch een probleem'', zo zegt de voorzitter van de examencommissie heao van de Hogeschool van Amsterdam. Ook worden allochtone studenten te weinig gestimuleerd van huis uit. Zij die wel een stimulans krijgen, redden het vaak wel.

Verder speelt mee bij het afhaken van allochtone studenten dat men geld wil verdienen, omdat men bijvoorbeeld gaat trouwen. De studieadviseur aan de juridische faculteit van de Universiteit Leiden merkt verder op dat Marokkaanse en Turkse studenten lastig kunnen inschatten hoe moeilijk een studie is: ''Autochtone studenten hebben generaties lang ervaring met het Nederlandse onderwijssysteem en krijgen waarschuwingen mee van ouders, ooms en tantes die ervaring met studeren hebben. Bij de meeste allochtone studenten is dat niet het geval.''

Voetbal: Uitslag Ajax - ADO Den Haag

IconAjax heeft gisteravond in de inhaalwedstrijd tegen ADO Den Haag een 2-0 voorsprong in de blessuretijd uit handen gegeven. Een redelijk goed spelend Ajax wist in de eerste helft via Maduro en Sneijder twee keer te scoren. De Amsterdammers verzuimden toen om meer afstand te nemen van de Hagenaars.

Ook na de rust bleef Ajax sterker; zelfs toen Heitinga in de 63e minuut rood kreeg, na zijn tweede gele kaart. Maar in de extra tijd sloeg Den Haag via Elia en Saeijs toch nog toe, waardoor ADO één punt mee naar huis kon nemen.

Door deze uitslag staan de Amsterdammers nu op plaats 6 met 7 punten. Koploper AZ heeft er 15. ADO Den Haag klom naar plek 10 met 5 punten.

Gatorade Cup
In de Gatorade Cup (de voormalige Amstel cup / KNVB-beker) was er één opvallende uitslag. AGOVV wist na een strafschoppenserie eredivisieclub Vitesse uit het toernooi te stoten.

De loting voor de derde ronde is inmiddels verricht, en ziet er als volgt uit:

NEC - NAC Breda
RKC Waalwijk - FC Twente
FC Utrecht - VVV-Venlo
FC Groningen - winnaar: ADO Den Haag - SHO
Go Ahead Eagles - Roda JC
FC Eindhoven - Emmen
FC Dordrecht - FC Volendam
Helmond Sport - De Treffers/Kegro
Jong Ajax - AGOVV
AFC - MVV

Pas vanaf ronde 4 spelen ook de PSV, Ajax, Feyenoord, AZ, sc Heerenveen en Willem II mee in het toernooi.

-
Meer voetbalnieuws vind je op FOK!voetbal of op FOK!sport

FC Barcelona ontsnapt tegen Valencia

FC Barcelona is er opnieuw niet in geslaagd een zege te boeken. In Camp Nou ontsnapte het tegen Valencia: 2-2. Het Villareal van Jan Kromkamp is na gisteren hekkensluiter.

FC Barcelona is de competitie matig begonnen. Uit vier wedstrijden heeft de ploeg slechts vijf punten verzameld. Wat het erger maakt voor de landskampioen, is dat het spel tegenvalt. Tegen Valencia (dat niet de beschikking had over Kluivert wegens een blessure) kon het amper kansen creëren en had de ploeg een blunder van Santiago Cañizares nodig om een nieuwe nederlaag af te wenden. De geblondeerde keeper liet de bal na een voorzet van Ronaldinho zomaar los waardoor Deco simpel kon binnentikken.

Barcelona begon wel aardig aan de wedstrijd, maar kreeg geen uitgespeelde kansen. Vlak voor rust werd het toch 1-0: Moretti verloor Giuly uit het oog en de Fransman rondde bekwaam af in de lange hoek. Valencia kwam echter niet gedemoraliseerd uit de kleedmaker: integendeel. In een tijdsbestek van tien minuten stond het opeens 1-2. Villa was twee keer de boeman voor Barcelona, eerst vanaf elf meter en even later na een gruwelijke blunder van keeper Valdes. Omdat ook Cañizares in de fout ging eindigde de confrontatie toch nog in een gelijkspel.

Celta de Vigo is de nieuwe koploper in Spanje. De promovendus won gisteren met 2-1 bij Villareal, dat Jan Kromkamp niet in de selectie had opgenomen. Fernando Baiano was twee keer trefzeker, Riquelme scoorde voor Villareal. Deportivo la Coruna blijft bovenin meedraaien na het 1-1 gelijkspel tegen Betis Sevilla. Ricardo Oliveira zette de bezoekers op voorsprong, maar Tristan herstelde even later het evenwicht. Real Madrid komt vandaag in actie.


Uitslagen 4e Speeldag:
Real Zaragoza – Osasuna 3-1
FC Barcelona – Valencia 2-2
Getafe – Real Mallorca 1-1
Racing Santander – Espanyol 1-0
Villareal – Celta de Vigo 1-2
Deportivo la Coruna – Real Betis Sevilla 1-1
Real Sociedad – Atlético Madrid 3-2
Málaga – Deportivo Alavés 0-0
Sevilla – Cádiz 0-0
Real Madrid – Athletic de Bilbao - vanavond

Stand na vier speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Celta de Vigo497 - 4
2Getafe488 - 5
3Deportivo la Coruna485 - 3
4Real Zaragoza465 - 3
5Valencia467 - 6
6Racing Santander462 - 2
7Osasuna464 - 5
8Espanyol463 - 4
9Real Sociedad467 - 11
10FC Barcelona455 - 4
11Cádiz453 - 3
12Real Betis Sevilla452 – 2
13Sevilla452 - 2
14Athletic de Bilbao345 - 3
15Real Mallorca446 - 6
16Atlético Madrid444 - 5
17Málaga443 - 5
18Real Madrid334 - 5
19Deportivo Alavés424 - 6
20Villareal424 - 6

Topscorer:
Villa – Valencia - 4

Drieduizend vissers vermist na noodweer

In de Golf van Bengalen worden sinds zondag zo'n drieduizend vissers vermist. De mogelijke slachtoffers waren aan het vissen toen hevig noodweer overkwam. Door het slechte weer van deze week zijn minstens zeventig mensen omgekomen.

Wegens overstromingen moesten in de Indiase deelstaat Andhra Pradesh 35.000 mensen worden geëvacueerd. In de kustplaats Kottagudem spoelden duizenden huizen weg toen een rivier buiten zijn oevers trad. Ook in het kustgebied van Bangladesh sloegen duizenden mensen op de vlucht voor het water.

Far Cry Instincts komt eraan

Volgens de website van Ubisoft is Far Cry Instincts onlangs goud gegaan dus dat betekent dat het spel nu alleen nog maar in productie genomen hoeft te worden, daarna ligt deze ook alweer voor het grijpen in de winkels. En snel ook! Far Cry Instincts is namelijk al vanaf 30 september verkrijgbaar.

De nieuwe game zal nog net een stapje verder gaan dan de vorige Far Cry versie.

Screenshots vind je hier, de trailer van deze game vind je hier (26,2 mb) en natuurlijk vind je de officiële website hier.

Ook Italië te sterk voor volleybalsters

De Nederlandse volleybalsters hebben opnieuw een nederlaag geleden op het EK in Kroatië. Wereldkampioen Italië was met 23-25, 19-25, 26-24 en 18-25 te sterk.

Nederland kon in de eerste set lang meekomen met Italië; het nam zelfs een voorsprong van 23-21. De Zuid-Europese équipe keerde echter het tij en won toch de eerste set. In de volgende set ging het tot 9-9 gelijk op, maar daarna liep de regerend wereldkampioen snel weg. Nederland deed nog wat terug door de derde set te pakken (het eerste setverlies van Italië dit toernooi), maar kon in het vierde bedrijf geen vuist maken. ”Zij zijn toch wat verder”, reageerde spelverdeelster Riëtte Fledderus. "Maar als we maar veel blijven spelen en trainen komen we er ook.”

Oranje is nu definitief uitgeschakeld voor de halve eindstrijd. Eerder deze week verloor de ploeg van Avital Selinger al van Bulgarije en Rusland. Nederland moet vandaag Spanje verslaan om in ieder geval deel te kunnen nemen aan de strijd om de vijfde tot en met achtste plaats. De nummers vijf en zes kwalificeren zich immers voor het EK van 2007. ”Dat we ons hierop moeten richten is toch wel teleurstellend", erkende Selinger . "Je weet vooraf dat het alle kanten op kan, daarom wil ik er vooraf ook geen voorspellingen over doen. Het is alleen jammer dat we het zelf hebben weggegeven tegen Bulgarije en een beetje tegen Rusland. Men zegt dat in topsport alleen het resultaat telt, maar we moeten nu vooral verder.”


Stand Groep 2:
1. Italië 4-8 (12-1)
2. Rusland 3-6 (9-3)
3. Bulgarije 3-4 (6-5)
4. Nederland 4-2 (8-10)
5. Turkije 4-2 (4-9)
6. Spanje 4-0 (1-12)

De hele dag naar school

Hoewel vorige week nog viel te lezen dat de reguliere kinderdagverblijven al hopeloos vervelend zijn voor kinderen, heeft de VVD nu een plannetje gelanceerd om van scholen ook een soort kinderdagverblijf te maken. Kinderen moeten voortaan van 's morgens half acht tot 's avonds half zeven naar school kunnnen en de extra opvang moet dan worden verzorgd door mensen die in de bijstand komen.

Met de mededeling dat Zalm geen lijsttrekker meer wil zijn, was al duidelijk dat de VVD bij de volgende Tweede-Kamerverkiezingen een probleem heeft, maar met dit soort plannen kunnen ze het natuurlijk helemaal vergeten. Kinderopvang blijkt voor professionals al heel moeilijk te zijn, laat staan voor niet daarvoor opgeleide mensen, die daar min of meer toe gedwongen worden. Nog even afgezien van het feit dat de scholen niet erg geschikt zijn voor dit soort opvang. Lekker boeiend voor een kind om 12 uur per dag op school te zitten...

Maar prima hoor, laat de VVD maar lekker als een stel lemmingen achter Van Aartsen aanlopen. Kunnen we eens zien hoe ze het straks met drie zetels in de oppositie doen.

Leuke foto trouwens van vriend Van Aartsen, doet me aan iemand denken...

Dodelijke steekpartij in Kerkrade

Icoon misdaad nieuwsDe politie van Kerkrade heeft woensdagavond achter een woning in de Limburgse plaats een man gevonden die door een steekpartij is overleden. Het slachtoffer is een 55-jarige inwoner van die plaats. Dat heeft een woordvoerder van de politie bevestigd.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het incident. De straat waar de man werd gevonden is voorlopig niet toegankelijk. De woordvoerder zei dat de man niet in de straat woont waar hij dood is gevonden.

Loting derde ronde Gatorade Cup

Inmiddels is er geloot voor de derde ronde van de Gatorade Cup. Eén plek in het schema is nog niet duidelijk, hiervoor treden ADO Den Haag en SHO volgende week woensdag tegen elkaar aan in het strijdperk.

Loting derde ronde Gatorade Cup
NEC - NAC Breda
RKC Waalwijk - FC Twente
FC Utrecht - VVV-Venlo
FC Groningen - ADO Den Haag of SHO
Go Ahead Eagles - Roda JC
FC Eindhoven - Emmen
FC Dordrecht - FC Volendam
Helmond Sport - De Treffers/Kegro
Jong Ajax - AGOVV
AFC - MVV

De speeldata voor de wedstrijden zijn 25 en 26 oktober. Vanaf de vierde ronde zullen ook PSV, Ajax, Feyenoord, AZ, sc Heerenveen en Willem II actief gaan deelnemen aan het toernooi.

Uitslagen 2e ronde Gatorade Cup

In de strijd om de Gatorade Cup werd woensdagavond volop gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen. Grootste verrassing was wellicht dat Vitesse het in Arnhem niet wist te bolwerken tegen AGOVV.

ASWH – FC Utrecht 0-4
VitesseAGOVV 3-3, AGOVV wint strafschoppenserie met 4-2
Roda JC – Rijnsburgse Boys 4-0
HSC ’21/Brein – FC Eindhoven 0-2
FC GroningenSparta Rotterdam 2-1
FC Zwolle – NAC Breda 2-4
De Treffers/Kegro – Excelsior ‘31 4-0
DCG – Go Ahead Eagles 1-3

'Baby te koop' op Marktplaats.nl was 'grap'

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Op Marktplaats.nl kan je van alles kopen en verkopen. Maar wat je er tegenwoordig op kan vinden... Zo kreeg de politie afgelopen maandag verschillende meldingen binnen dat op de koop- en verkoop site een "advertentie" was geplaatst waar je een bod kon doen op een baby die werd aangeboden.

De advertentie is direct na plaatsing van de website verwijderd. Na het verwijderen van de advertentie werd er een onderzoek ingesteld en kon een 48-jarige Hilversummer op dinsdag 20 september in zijn woning worden aangehouden. Hij bekende de advertentie te hebben geplaatst als een 'grap'.

Gamer veroordeeld na neersteken baby

Een twaalfjarige Engelse jongen is veroordeeld tot een half jaar gevangenisstraf vanwege het neersteken van zijn zeven maanden oude neefje. De 12-jarige ging over tot deze daad omdat zijn neefje bleef huilen en hem hierdoor afleidde van zijn video-game.

De jongen werd schuldig bevonden aan het opzettelijk toebrengen van zwaar lichamelijk letsel in plaats van poging tot moord. De rechter die hem veroordeelde omschreef de zaak als een hele zeldzame rechtszaak. De jongen heeft een keukenmes gebruikt om de baby neer te steken en heeft vervolgens dit mes verstopt onder een kast. De baby had zware verwondingen maar is volledig hersteld na een spoed-operatie.

Gamer veroordeeld na neersteken baby

Een 12-jarig Engels jongetje is veroordeeld tot een half jaar gevangenis-straf vanwege het neersteken van zijn zeven maanden oude neefje. De 12-jarige ging over tot deze daad omdat zijn neefje bleef huilen en hem hierdoor afleidde van zijn video-game.

De jongen werd schuldig bevonden aan het opzettelijk toebrengen van zwaar lichamelijk letsel in plaats van poging tot moord. De rechter die hem veroordeelde omschreef de zaak als een hele zeldzame rechtszaak. De jongen heeft een keukenmes gebruikt om de baby neer te steken en heeft vervolgens dit mes verstopt onder een kast. De baby had zware verwondingen maar is volledig hersteld na een spoed-operatie.

Laatste reviews en specials
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
©FOK.nl e.a.