20 doden door brand bus Rita-evacuťs

Poehee had ons via de nieuws-submit te melden:

Ten zuiden van de Amerikaanse stad Dallas zijn zeker twintig mensen om het leven gekomen door een brand in een bus. De bus vervoerde 45 bejaarde mensen die geŽvacueerd werden uit Houston vanwege de naderende orkaan Rita. Het dodental kan mogelijk nog oplopen.

De bus zou plotseling in brand zijn gevlogen, het vuur is mogelijk aangewakkerd door flessen zuurstof van inzittenden. Het gebeuren vond plaats op de zeer drukke snelweg van Houston naar Dallas, er is een file van 25 kilometer ontstaan. De buschauffeur heeft de brand overleefd; volgens een politiewoordvoerder is hij meerdere keren de vuurzee ingegaan om mensen te redden.

Rita heeft op dit moment een kracht van vier op de schaal van vijf en zal waarschijnlijk morgenochtend de Amerikaanse zuidkust bereiken. De orkaan is echter plotseling afgebogen naar het oosten en gaat nu recht op Port Arthur af, een stad in Texas met 50.000 inwoners. De stad wordt nu massaal geŽvacueerd.

Ook miljoenenstad Houston en de rest van het risicogebied zijn inmiddels door velen verlaten. Hetgeen ook de benzinepompen merken: wegens het grote aantal vluchtenden per auto zitten veel pompen zonder benzine. In augustus veroorzaakte orkaan Katrina honderden doden in vooral Mississippi en Louisiana.


De bus is volledig verwoest