Mannen halen bruinere arm dan vrouwen

Peter (oldenzaaltjuh)
FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Marketingcommunicatie bureau Dotwise heeft in opdracht van vacaturesite MegaJobs een onderzoek laten doen naar de omgang met collega's en bazen. Twee van de drie werknemers zien hun collega's als vrienden. De meesten willen buiten werktijd wel een keer met elkaar op stap, zoals bijvoorbeeld naar de discotheek.

Vrouwen willen best met elkaar naar een café om samen een borreltje te gaan drinken of uit te gaan eten. Maar samen naar de sauna zien ze dan weer niet zitten. Ook willen vier van de vijf vrouwen ook niet samen naar het strand. Mannen daarentegen maakt het niet zo veel uit, vier op de tien willen wel samen naar de sauna en de helft ziet er ook geen probleem in om samen naar het strand te gaan.

46 Procent van de mannen denkt dat vriendschappelijk contact met de baas of de manager bevorderlijk is voor de carrière. Slechts 20 procent van de vrouwen deelt die mening. Vier op de zes mannen en zes op de tien vrouwen denken dat promotie maken toch erg veel aan de baas ligt, 14 procent van de mannen en 20 procent van de vrouwen zegt dat het niks uit maakt. Eén op de drie mannen geeft toe wel eens iets extra's te doen, in de hoop dat hun carrièrekansen daarmee omhoog schieten, bij de vrouwen is dat zelfs één op de twee.

Op de website van Dotwise staan de uitkomsten van het MegaJobs-onderzoek, met uitgebreidere toelichting.