Sharapova naar laatste vier in China

Michel (Baraja)
Maria Sharapova heeft zich geplaatst voor de halve eindstrijd van de China Open in Peking. De Siberische nummer één van de wereld rekende vlotjes af met Shinobu Asagoe: 6-4 en 6-1.

Sharapova had slechts 66 minuten nodig om zich te ontdoen van Asagoe. De 18-jarige Russin was vooral in de tweede set oppermachtig en gaf pas bij een stand van 5-0 een game prijs. De winst van Sharapova moet vooral de toernooileiding opgelucht hebben doen ademhalen: veel andere publiekstrekkers zijn namelijk al uit het toernooi. Serena Williams verloor sensationeel haar openingspartij tegen Sun Tiantian, terwijl Lindsay Davenport forfait gaf voor het evenement. Om de exodus van grote namen te completeren verscheen Venus Williams vandaag niet meer op de baan voor haar partij tegen Marta Domaschowska. De oudste van de Williams zusjes kampt met een knieblessure.

Naast Sharapova en Domaschowska verzekerden Maria Kirilenko en Anna-Lena Groenefeld zich tevens van een ticket voor de halve eindstrijd. Kirilenko – die nu Sharapova treft – nam met 6-1 en 6-3 de maat van Sun, terwijl Groenefeld de lokale favoriet Peng met 7-5 en 6-1 de baas was.