André Hazes één jaar dood

Het zal bijna niemand ontgaan zijn dat het vandaag precies één jaar geleden is dat André Hazes overleed.

Vanochtend werd een beeld onthuld in de Pijp van de volkszanger en bood Rachel Hazes burgemeester Job Cohen het eerste exemplaar aan van haar boek 'Typisch André'.

De TROS zond vanmiddag vanaf 12:00 uur de Hazes TOP 100 uit op Nederland 2. Vandaag eindigt ook de speciale serie 'Namens André' die de omroep de laatste weken vertoonde. De laatste uitzending start om 20:00 met het live uitzenden van het herdenkingsconcert vanuit de Ahoy' in Rotterdam. Tijdens het concert wordt in Hoek van Holland een vuurpijl met een deel van de as van Hazes boven de Noordzee afgeschoten.

Hazes stierf op donderdag 23 september om om 09:30 uur in de ochtend. Twee dagen voordat hij stierf werd hij al in het ziekenhuis opgenomen wegens hoge koorts en benauwdheid.
Herdenking Hazes - Amsterdam ArenA

Op zijn sterfdag werd al bekend dat er op 27 september een concert zou worden gegeven in de ArenA. Uiteindelijk zat het stadion helemaal vol en keken ruim vijf miljoen mensen naar de rechtstreekse uitzending op Nederland 2. Guus Meeuwis zong er het Hazes-nummer 'Geef mij nu je angst' dat uiteindelijk ook op single werd uitgebracht omdat daar veel vraag naar was. Het nummer werd nummer 1 in de Top 40. Ook het nummer 'Zij gelooft in mij' van André Hazes kwam postuum op nummer 1 terecht.


André Hazes: 30-6-1951 / 23-9-2004
-
FOK!Dossier: André Hazes, een vriend voor altijd