Harry Potter is de duivel!

Wat een kleine herrieschopper is hij ook, onze Harry. Noujah, niet onze Harry, welke wij ook wel Jan Peter noemen, maar de echte Harry, doe van achteren echt Potter heet. Er schijnt weer een nieuw boekje uit te komen en er zal ongetwijfeld wel weer gewerkt worden aan een nieuwe film, waarin hij weer op zijn bezem over het scherm scheurt. Maar dat was niet het grote nieuws deze week, want Harry is de duivel!

Althans dat vinden de mensen bij de ChristenUnie. Deze mensen die het Christelijke geloof aanhangen, welke als ik het goed heb vind dat je mensen goed moet behandelen en in hun waarden moet laten, zijn namelijk van mening dat Harry Potter boeken de jeugd van tegenwoordig aanzetten tot hekserij. Zo, is dat zo. De ChristenUnie heeft daarom ook kamervragen gesteld over het thema van de aankomende kinderboeken week, welke De Toveracademie is. De website van de fractie van de ChristenUnie zegt het volgende: “Dit roept weerstand op onder ouders van christelijke gezinnen. Sommige overwegen hun kinderen thuis te houden tijdens de week, zodat deze niet geconfronteerd worden met de duivelse praktijken van tovenaars als Harry Potter.”

Verder zijn ze van mening dat de boeken van Harry Potter de kinderen langzaam maar zeker indoctrineert door ze geheime woorden te leren, te leren hoe je toverdrankjes maakt en meer van dat spul. Ik heb de boeken niet gelezen, en ik heb slechts twee films gezien, maar als je iets in een boek leest waarin kleine jongetjes en meisjes met bezems vliegen en je denkt dat je dan een toverdrank kan maken…daar kan ik niet echt bij. Het is hetzelfde als dat je in een boek van bijna 2000 jaar oud, waarin wordt verteld dat mensen 1000 jaar en ouder worden, als levenovertuiging gebruikt. Maar daar hoor je niemand over, want de rest van de mensen is blijkbaar wel tolerant genoeg om dat soort mensen in hun waarde te laten. Naar mijn mening is de ChristenUnie bezig een jacht te openen op iets dat niet bestaat.

Daarnaast was er in Moldavi een meisje van 15 dat zo graag het boek van Harry Potter wilde lezen dat ze maar eens ging kijken wat zo’n boekje kost. Volgens het journaal kostte het boek van Harry Potter in Moldavi ongeveer 40 euro. Iets dat op zichzelf al een beetje duur is, helemaal voor een land als Moldavi. Maar geen nood dacht het meisje, ik heb een pen en ik koop wel een leuk schrift en ik ga eens even zo’n boek lenen. Via een vriendin in Roemeni, die het boek cadeau had gekregen van een vriendin uit Engeland, kon ze het boek wel even lenen en dus begon ze met schrijven. 600 pagina’s lang! Het is niet mijn hobby, maar het meisje wilde het boek zo graag in haar boekenkast hebben dat ze het geen enkele moeite vond om het boek over te schrijven. Het grote voordeel is nu wel dat ze het boek nu helemaal uit haar hoofd kent, maar waarom wil je het dan nog in de kast hebben staan?

En degene die profiteert van dit alles is die oude taart uit Engeland, JK Rowling. Die lacht zich een breuk, want elke publiciteit is goede publiciteit, en elke keer dat de naam Harry Potter valt hoort zij de kassa al rinkelen: tching tching! Zij hoeft nooit meer te werken, maar wees nu eens een echte rijke schrijver en stuur dat meisje in Moldavi alle boeken van Harry Potter in de speciale uitgave en signeer ze allemaal. Of beter nog: ga ze persoonlijk brengen!