'Politie VS mishandelt ongestraft homo's'

calvobbes had ons via de nieuws-submit het volgende herschreven bericht te melden:

Amnesty International concludeert na een uitgebreid onderzoek dat mishandelingen van homoseksuelen, lesbiennes, bi- en transseksuelen door politieagenten in de Verenigde Staten vaak ongestraft blijven. De organisatie, die mensrechten over de hele wereld in de gaten houdt, verzamelde honderden interviews en verklaringen uit de vijftig grootste politiedistricten, waaronder Chicago, Los Angeles, New York en San Antonio.

Daaruit bleek dat bovengenoemde groepen regelmatig te maken krijgen met discriminatie, verbaal geweld, brute afstraffingen en zelfs seksuele mishandeling door de politie. Alleen al een vermoeden dat iemand homoseksueel is, zou vaak verbale of fysieke bedreiging veroorzaken.

Zo werd een transseksuele vrouw na haar arrestatie opgesloten in een cel met een man die haar sloeg, beet en uiteindelijke verkrachtte. Daarvoor moest de dader maar drie maanden extra de cel in. De agenten die haar bij de man hadden opgesloten, werden niet aangepakt.

In Los Angeles zouden enkele agenten een transseksueel elke avond misbruiken. "De politie is hier niet om diensten te verlenen, ze zijn hier om diensten te krijgen. Elke avond nemen ze me mee naar een steegje en geven me de keus tussen seks met ze bedrijven of de cel in gaan", aldus de vrouw.

Een ander verhaal is dat een lesbisch stel een keer de politie belde nadat de twee bedreigd en geslagen waren. Toen de politie hoorde dat de reden voor het geweld hun seksuele geaardheid was, zouden ze zijn omgekeerd zonder verder onderzoek te doen. Ook lieten ze de opgeroepen ambulance meteen rechtsomkeert maken.

Amnesty International stelt dat de politie verantwoordelijk is voor de bescherming van alle Amerikanen. De organisatie roept de politie dan ook op om trainingen te geven waarbij de agenten om leren gaan met de homoseksuele gemeenschap.

-
Persbericht Amnesty International.