Microsoft viert dertigste verjaardag

Bernd (Retuobak)
Softwaregigant Microsoft viert vandaag alweer haar dertigste verjaardag, Microsoft zal dit vieren met een evenement in Seattle waar Bill Gates en Steve Ballmer aan 16.000 werknemers de grootste prestaties van het bedrijf uit de doeken zullen doen.

Daarnaast zullen Ballmer en Gates het evenement gebruiken om de koers van Microsoft voor de komende jaren uit de doeken te doen. Temeer omdat Microsoft onlangs een nieuwe management-structuur aankondigde.

In het persbericht gerelateerd aan het evenement benadrukte Ballmer het belang van de komende 18 maanden voor het bedrijf. De komende 18 maanden zal Microsoft vele nieuwe producten introduceren waaronder Windows Vista, Office 12 en niet te vergeten, de Xbox 360.

In de laatste jaren heeft Microsoft duidelijk geprobeerd om haar activiteiten te spreiden, Microsoft heeft nu belangen in graphics, stemherkennings-technologie, supercomputing en meer. Eveneens heeft het bedrijf de eerste stappen gezet in de digitale entertainment markt met Windows Media Center edition en natuurlijk de Xbox.

Microsoft is opgericht door Bill Gates en Paul Allen, het bedrijf heeft momenteel 60.000 mensen in dienst verdeeld over 80 landen.