Real Madrid verslaat Athletic de Bilbao

Michel (Baraja)
Real Madrid heeft een crisis voorkomen. In het eigen Bernabeu werd met 3-1 gewonnen van Athletic de Bilbao. Jonathan Woodgate kende een rampzalig debuut voor De Koninklijke.

Real trapte af in de wetenschap dat nóg een nederlaag (het leed al verliespartijen tegen achtereenvolgens Celta de Vigo, Olympique Lyon en Espanyol) tot een echte crisis zou leiden. Even leek het daarop toen Bilbao in de 24e minuut op voorsprong kwam. Het doelpunt kwam op een vreemde manier tot stand: Joseba Etxeberria probeerde het van afstand en Woodgate – die na zeventien maanden blessureleed zijn debuut maakte – wilde de bal wegkoppen. Dat deed hij echter verkeerd, want de bal belandde achter Iker Casillas.

In de tweede helft was Madrid steeds de dominerende ploeg en zag dat uitbetaald met drie treffers. Eerst scoorde Robinho uit een vrije trap van Beckham en even later tikte Raúl van dichtbij binnen. Real leek in gevaar te komen toen Woodgate zijn tweede gele kaart kreeg, maar Bilbao kon niet echt dreigen. Raúl besliste de wedstrijd door met een kopbal voor de 3-1 aan te tekenen.