Balkenende laakt twee gezichten Wouter Bos

Wouter BosWouter Bos stelt zich in de Tweede Kamer anders op dan daarbuiten. Dat vindt premier Jan Peter Balkenende. Volgens de CDA'er toont Bos zich in interviews en lezingen hervormingsgezind, maar zoekt hij in het Kamerdebat vooral de confrontatie met de regeringsploeg.

Balkenende was vooral teleurgesteld dat de PvdA-leider en zijn fractie een motie van de SP steunden, waarin verzocht werd om de herziening van het zorgstelsel te schrappen. In de ogen van de minister-president zit Bos meer op de lijn van de Britse premier Blair, ook een sociaal-democraat. Behalve Bos waren ook andere oppositiewoordvoerders vaak nogal 'zuur' van toon. "Dan lijkt het of niets deugt in dit land, terwijl uit onderzoek blijkt dat het grootste deel van de bevolking tevreden is", stelde Balkenende.

Het weinige vertrouwen dat er bij de Nederlandse bevolking is over zijn regering baart Balkenende geen zorgen. "Vertrouwen kun je niet afdwingen. Je moet resultaten laten zien en je niet elke dag bezighouden met de dagkoersen van het vertrouwen."