'Dader Londen gehersenspoeld in moskeeŽn'

Volgens de weduwe van Germaine Lindsay, ťťn van de daders van de zelfmoordaanslagen op 7 juli in Londen, is haar man gehersenspoeld in radicale moskeeŽn. Zij deed deze uitspraak in een vraaggesprek met The Sun, dat het blad vandaag publiceert. De 21-jarige Samantha Lewthwaite zegt het verschrikkelijk te vinden wat Linsday gedaan heeft. Door zijn daad - hij blies zichzelf op in een metro - kwamen 26 mensen om het leven.

Volgens de vrouw veranderde de "onschuldige en naÔeve" Linsday in een kille man na ontmoetingen met radicale moslims. "Het is vreselijk hoe deze mensen op hem hebben ingepraat en zijn geest hebben vergiftigd. Hij werd een man die ik niet meer herkende", zo vertelt ze. Haar man was steeds vaker dagenlang van huis, moskeeŽn in heel Engeland bezoekend. Ook op 7 juli dacht Lewthwaite dat haar man in een moskee was. Na de aanslagen gaf ze hem als vermist op. Toen ze op videobeelden zag dat de politie hem als dader aanwees, schrok ze zich kapot. "Hij was een vredelievende man die nooit iemand kwaad deed."

Het stel trouwde in 2002 en Lewthwaite beviel in 2004 van een zoon. Anderhalve week geleden baarde ze een dochter. "De dag zal komen dat ik mijn kinderen moet vertellen wat hij heeft gedaan", aldus de weduwe.