FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 16 juli 2005

Nederlanders en Britten slaags op de Wallen

Icoon Binnenlands nieuwsEen vechtpartij tussen Britse toeristen en een groep Nederlanders op de Amsterdamse Oudezijds Voorburgwal heeft vrijdagavond tot drie gewonden geleid. Een slachtoffer had messteken in borst en rug en moest met spoed worden geopereerd. De man is inmiddels buiten levensgevaar.

Ook de twee andere slachtoffers moesten voor steekwonden behandeld worden in het ziekenhuis. De vechtpartij vond plaats ter hoogte van coffeeshop de Bulldog. De politie hield acht personen aan. Een van hen wordt verdacht van poging tot doodslag, de anderen van openlijke geweldpleging. Alle acht zitten nog vast.

Dakloze Chiel is zijn bootje kwijt

Icoon Binnenlands nieuwsDe Amsterdamse dakloze Chiel is zijn slaapplek kwijt. Stadsdeel Amsterdam-Centrum heeft het bootje, waar de man al vier jaar de nachten doorbracht, weggesleept van de plek waar het lag. Volgens de regels van het stadsdeel is het vaartuig niet geschikt voor bewoning of als slaapplek.

Door het weghalen van de boot moet Chiel de nacht weer noodgedwongen op straat doorbrengen. Cafť-eigenaren en bewoners uit de buurt zijn echter met een actie begonnen om het stadsdeel te bewegen de boot terug te geven. De dakloze man krijgt ook eten van zijn ondersteuners.

[upd] Veel doden bij aanslag op moskee in Irak

Roel_Jewel en John_Terry hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Bij een aanslag op een sjiitische moskee in de stad Musayyib zijn minstens 55 doden gevallen en meer dan 80 gewonden. De dader liet bij een benzinepomp, die vlak naast de moskee en een drukke markt ligt, een tankwagen ontploffen. Waarschijnlijk blies hij zichzelf op in de cabine van de truck. De stad Musayyib ligt zo'n 60 kilometer ten zuiden van Bagdad.

Eerder vandaag kwamen in Zuid-Irak, in de stad al-Amarah, vijftien mensen, onder wie drie Britse militairen, om het leven bij een aanslag.

Update 23:03
Op een radicale website heeft al-Qaeda inmiddels de verantwoordelijkheid voor de golf van zelfmoordaanslagen van gisteren en vandaag opgeŽist. Er zullen nog veel aanslagen volgen, zo wordt gedreigd.

Het dodental in de stad Musayyib is ondertussen opgelopen tot 60 en het aantal gewonden passeert de honderd.

Schoenendieven teisteren moskeegangers

Moskeegangers in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) moeten geregeld nieuwe schoenen kopen, omdat tijdens het bidden hun schoenen blijken te zijn ontvreemd. Zo langzamerhand lijkt het een ware plaag te zijn geworden, want volgens de Engelstalige krant Kahleej Times krijgt de politie dagelijks meer dan 40 klachten binnen van personen die hun schoenen missen na een gebed in een moskee.

Gearresteerde schoenendieven geven aan dat de gestolen schoenen vaak verkocht worden aan particulieren. Maar ook worden de gestolen exemplaren aan ateliers verkocht in Oman om nagemaakt te worden. Winkels zouden bereid zijn 13,5 dollar voor een gestolen paar te betalen.


'Schoenen moskeebezoekers niet veilig in Emiraten'

Uitslagen oefenwedstrijden 16 juli

Vandaag werd er weer volop geoefend voor het nieuwe voetbalseizoen. Hieronder de uitslagen.

ADO Den Haag - FC Dordrecht 1-1
Doelpunt ADO Den Haag: Saeijs.

TOP Oss - RKC Waalwijk 1-1
Doelpunt RKC Waalwijk: Fabri.

Rijnsburgse Boys - Ajax 0-12
Doelpunten: Rosenberg 3, Escudť 2, De Jong 2, De Ridder 2, Anastasiou, Boukhari, Lindgren.

Regioselectie - FC Twente 0-6
Doelpunten: BakircioglŁ 2, N'Kufo 2, Touma, Velten.

FC Groningen - Emmen 8-0
Doelunten: Cornelisse 2, Pannekoek 2, Bechan, Matthijs, Nevland, Karreman (ed).

FC Utrecht - Anderlecht 0-2

NEC - Gaziantepspor 2-2
Doelpunten NEC: Grot, Niedzielan.

Zundert - NAC Breda 0-5
Doelpunten: Van Hooijdonk 2, Rigters 2, Jenner.

Grieken zijn dronken reltoeristen beu

Icoon Algemeen nieuwsGriekenland wil deze zomer keihard gaan optreden tegen jonge vakantiegangers die zich misdragen in populaire toeristenoorden. De reltoeristen riskeren hoge boetes of gevangenisstraf als ze gillend of met drank in de hand over straat gaan. Hotels, bars en discotheken die tot vroeg in de ochtend drank aan jongeren blijven schenken worden streng vervolgd en kunnen bij herhaling zelfs gesloten worden.

"Met deze maatregelen hopen de autoriteiten de overlast voor toeristen die zich wťl gedragen tot een minimum te beperken", stelt een woordvoerder van het Grieks verkeersbureau. Tot dusver waren het echter vooral Engelse jongeren die zich misdroegen. Hij is overigens niet voor het eerst dat jonge rellende dronken toeristen hun verblijf in het vakantieland in een cel mogen voortzetten.

Uit cijfers van reisorganisatie GoGo Tours blijkt dat de badplaats Chersonissos op het Griekse eiland Kreta met stip op ťťn staat in de lijst van populairste vakantiebestemmingen onder Nederlandse jongeren. Het toeristenoord blijft met 16,4 procent van alle boekingen het Turkse Marmaris en het Spaanse Lloret de Mar ver voor. In 2004 werd de topdrie nog bezet door enkel Spaanse badplaatsen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat bij voorbaat weten geen wonderen te kunnen verrichten voor jongeren die tijdens hun vakantie in de cel belanden. "Ze doen er verstandig aan de Nederlandse ambassade in te lichten. Maar dat wil niet zeggen dat een knip met de vingers van de ambassadeur genoeg is om hen vrij te krijgen", aldus een woordvoerder.

Agent vast voor moord op 'homo'-zoon (3)

Jerruh had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonRonnie Paris, een 21-jarige politieagent uit Florida, is aangeklaagd wegens moord op zijn driejarige zoon. Volgens een verklaring, die zijn vrouw Nysheera aflegde tegenover de politie, werd de peuter stelselmatig door zijn vader mishandeld omdat deze het vermoeden had dat het jongetje homoseksueel zou kunnen zijn. Overigens staat Nysheera zelf ook terecht, wegens verwaarlozing van het kind.

De man hield zijn spruit hardhandig in de box, waar hij het kind regelmatig uitdaagde en hem op het hoofdje sloeg. Dat ging net zolang door tot het kind huilde of in de luier plaste. Eťn keer zou de man het jongetje tegen de muur hebben geslagen omdat het kind had overgegeven. "Hij probeerde zijn zoon te leren vechten, hij was bezorgd dat zijn kind misschien homo was", zo verklaarde een zus van Nysheera.

Nadat de peuter als baby in 2002 al meerdere malen in het ziekenhuis was beland werd hij in een pleeggezin geplaatst, maar op 14 december van het afgelopen jaar werd hij met zijn ouders herenigd. Zes weken later, op 28 januari, stierf het kind op de intensive care van een ziekenhuis. Zes dagen eerder was hij daar opgenomen nadat hij onder verdachte omstandigheden in coma was geraakt. Uit autopsie bleek dat zwellingen aan de beide hersenhelften het kind fataal zijn geworden.

Mocht Ronnie Paris schuldig worden bevonden, dan kan hij in de dodencel belanden. Zijn vrouw kan maximaal vijftien jaar celstraf krijgen.

Ronnie Paris met zijn advocate
Ronnie Paris met zijn advocate

Jan Modaal

U kent hem wel en anders heeft u vast wel eens van hem gehoord, namelijk 'Jan Modaal'.
Jan Modaal is een allerbeste kerel, die altijd voor alles en iedereen klaar staat. Hij werkt vijf dagen in de week, doet twee keer per week aan sport, heeft een vrouw en twee kinderen en doet altijd gezellig de boodschapjes op de zaterdag. Als je hem tegenkomt zegt ie je altijd vriendelijk gedag en als je bij hem op visite komt is 'ie altijd goed gemutst en kun je rekenen op een latertje. Althans, dat was een paar jaar geleden zo . . .

Tegenwoordig is Jan Modaal onderhevig aan psychische stress en kijkt hij de burn-out recht in de ogen. 'Het continue moeten presteren', 'Lange (werk)dagen maken', 'Veel geld verdienen', 'Weinig vrije tijd'. Ach, zo maar wat kreten die op hem van toepassing zijn.
Jan heeft namelijk zichzelf in een vervelend parket gewerkt. Jan was vroeger altijd gelukkig, het was een vrij man, die genoot van al het goede in het leven. Hij bracht veel tijd door met zijn vrouw en twee kinderen. Lekker veel uitstapjes naar het park, dierentuin of pretpark. Ach, het was gezelligheid alom zo rond zijn dertigste.

Maar ja, dat is verleden tijd. Jan werkt nu meer dan 40 uur per week om zijn gigantische hypotheek te kunnen betalen die hij heeft genomen. Die hypotheek moest wel op twee inkomens genomen worden, want anders konden ze niet groot gaan wonen in de grote stad.
Diezelfde hypotheek zorgt er nu voor dat Jan en zijn vrouw hard moeten blijven werken. Geen van beide kan een stapje terug doen. Zelfs al zou je moeten, kan dit nu niet meer. De hypotheek zorgt hier wel voor. Het huishouden wordt dan ook niet meer door Jan en zijn vrouw gedaan. Ze hebben daar de puf niet meer voor en helemaal niet meer in het weekend. Maar gelukkig hebben ze een werkster genomen. Ach, ze is niet zo duur, ze klust wat bij en je kan haar dan ook zwart uitbetalen. Bovendien zorgt ze ervoor dat de kinderen thuis worden opgevangen als ze thuis komen van school.

Oh ja, de kinderen van Jan! Bijna helemaal vergeten, maar Jan heeft ook twee kinderen. Deze kinderen zijn inmiddels al op een leeftijd dat ze al naar school gaan. Het jongste kind is nu 9 jaar en het oudste kind is nu 12 jaar. Jan hoeft ze 's ochtends alleen maar even voor de school af te zetten, want de werkster haalt ze 's middags van school af. Verder kunnen de kinderen zichzelf wel thuis vermaken met de spelcomputer die ze hebben en al het andere mooie speelgoed. De kinderen zeuren soms nog wel om aandacht bij vaders en moeders, maar goed, kinderen kunnen soms zo lastig zijn en ook zo drammerig. Vooral wanneer je 's avonds geen energie en concentratie meer over hebt, omdat je de hele dag hebt gewerkt. Oh, maar Jan belooft ze dan gewoon een leuk weekend, om van dat gezeur af te zijn. Het helpt vaak hoor!

Maar op dit moment gaat het niet zo goed met Jan, want Jan is psychisch helemaal op van de stress waar hij continue aan bloot wordt gesteld. Allerlei deadlines moeten gehaald worden en zijn manager is ťťn grote bureaucraat, die alleen maar naar cijfertjes kijkt. Er zit totaal geen greintje menselijkheid in! Die hete adem maakt hem nerveus. Op zijn werk wordt hij steeds slordiger en hij is erg warrig op dit moment. Dit heeft dan ook geleid tot drie waarschuwingen van zijn manager. Zijn manager die alleen maar winst ruikt en prestatie wil zien. Prestatie ten kosten van alles! Want ook de manager heeft een baas, waar hij bij moet zien te scoren. Jan voelt zich daarom ook niet meer op zijn gemak. Hij voelt de hete adem van een ontslag in zijn nek. Zelf kan Jan geen ontslag nemen, want dan heeft hij geen recht op een uitkering. Hij zit met handen en voeten gebonden! Helemaal vast in het web. Hij weet dat er beter gemotiveerde jongeren op de loer liggen, om zijn werk voor minder loon over te nemen. Hij voelt dat gewoon en het maakt hem er niet rustiger op. Hij weet dat hij moet presteren. Geen steken mag hij laten vallen. Als hij wordt ontslagen, krijgt hij geen gouden handdruk meer mee. Nee, dat hebben ze afgeschaft. Nee, bij ontslag zal hij 70% van zijn laatst verdiende loon behouden, maar dat keren ze pas drie maanden na de aanvraag uit. Uiteraard mits de aanvraag is goedgekeurd. In ťťn keer hangt het leven van Jan Modaal af van vele onzekerheden. Die onzekerheden die hij vroeger niet had. Alles was namelijk goed geregeld. Het land was immers een verzorgingsstaat. Nu is er niets maar dan ook helemaal niets meer van over. De hoeveelheid regels, die ooit bedacht zijn ter bescherming van de gemiddelde werknemer, kunnen nu tegen je gebruikt worden, om hetgeen waar je recht op hebt te kunnen ontzeggen. Een uitkering omdat je tijdelijk zonder werk zit, is niet zomaar gegeven. Nee, onze verzorgingsstaat is goed verziekt door de jaren heen. Het systeem (lees: de diverse instanties die zorg zouden moeten bieden) leeft in grote achterdocht. Elke aanvrager van een uitkering is tegenwoordig een potentieel parasiet die het land wil uithollen. Zo wordt je dan ook behandeld door de uitkering uitkerende instanties in ons land.

Jan zit dan ook nu helemaal vast met zijn torenhoge hypotheek en twee kinderen. Die mooie Volvo s40 kan hij dan ook weer inleveren op zijn werk. Wat wordt het nu elk weekend? Met de fiets de boodschappen halen? Mja, misschien wel een goed idee. Want wat beweging zal Jan goed doen. Goede lichamelijke fitheid is ook van belang voor de psyche. Maar dat is dan ook het enige wat rest, omdat Jan eerst de grote puinhoop moet gaan sorteren in zijn leven.

Alle zekerheden moet hij nu opnieuw opbouwen en dat voor iemand van 45 jaar, moe gestreden en psychisch helemaal leeg.

Rechter verwerpt klacht tegen Michael Moore

Icoon Media nieuwsEen rechter in Detroit heeft een aanklacht van James Nichols tegen filmmaker Michael Moore verworpen. Nichols is de broer van Terry Nichols, de man die medeschuldig is aan de aanslag in Oklahoma City in 1995 en daarvoor een straf kreeg van twee keer levenslang. James Nichols werd door Moore in de film 'Bowling for Columbine' geÔnterviewd.

Volgens Nichols is de wijze waarop hij en zijn broer werden neergezet door Moore beledigend en misleidend. De film uit 2002 zou daarnaast zijn privacy hebben aangetast en hem emotionele stress hebben bezorgd. De rechter concludeerde echter tot grote tevredenheid van de filmmaker dat de weergave van de Nichols-broers in 'Bowling for Columbine' feitelijk en reŽel is. Moore ging in de documentaire-film op bezoek bij Nichols, die openlijk antwoord gaf op de vragen van de filmmaker.

James Nichols werd na de aanslag op het Alfred P. Murrah Federal Building, waarbij 168 personen de dood vonden, zelf ook verdacht van medeplichtigheid. Hij werd later vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Timothy McVeigh, het brein achter de aanslag, kreeg de doodstraf opgelegd en is in 2002 geŽxecuteerd.

James Nichols en Michael Moore
Bowling for Columbine: James Nichols (links) en Michael Moore

Armstrong wacht nog op etappewinst

Lance Armstrong lijkt een zevende Tourzege met nog twee bergritten en ťťn tijdrit nauwelijks nog te kunnen ontgaan, zeker na zijn prestatie van vandaag. De Amerikaan is wel gefrustreerd dat hij nog steeds geen etappe heeft gewonnen.

Armstrong had nog een appeltje te schillen met het Plateau Bonascre, de col waar vandaag de aankomst lag. In 2003 werd Armstrong op dezelfde col namelijk gelost door Jan Ullrich en moest hij bijna twintig seconden toegeven op de Duitser. Armstrong dacht tijdens de rit echter niet aan die ervaring: ”Ik dacht niet terug aan de Tour van 2003, wel aan mijn trainingsrit van zes weken geleden, die een stuk beter verliep dan toen in de Tour. Wel waren de omstandigheden bijna exact gelijk als twee jaar geleden, met mij, Basso en Ullrich in gevecht. Bovendien was het toen ook onverdraaglijk heet.”

Ondanks zijn sterke optreden bleef Armstrong opnieuw verstoken van etappewinst. De laatste keer dat hij zo lang moest wachten op een individuele zege was in 2000, toen hij pas in de laatste tijdrit een dagzege boekte. Het begint de Amerikaan te irriteren: ”Misschien kan ik morgen winnen of anders met de tijdrit in Saint Etienne. Als er morgen weer een groep van tien tot vijftien renners wegrijdt moet ik ook mijn team sparen en controleren, we moeten immers nog steeds rekening houden met aanvallen van de concurrentie.”

Armstrong was verder nog onder de indruk van zijn tegenstanders Basso en Ullrich: ”Ze hebben beide een goede prestatie neergezet. Eerlijk gezegd had ik ook wel verwacht dat ze het beter zouden doen dan in de Alpen. Ik vond Basso nog sterker dan Ullrich, hij reed erg hard op kop. Ik ben blij dat ik op het eind nog wat seconden pakte op Ullrich, je weet nooit waar ze later nog goed voor zijn.”

Davis Cup: Frankrijk, KroatiŽ leiden

Frankrijk en KroatiŽ gaan aan de leiding in de kwartfinales van de Davis Cup. Beide landen wonnen vandaag het dubbelspel.

Frankrijk sloeg toe tegen Rusland met het ervaren koppel Clťment en Llodra. Het Russische duo daarentegen, Joezjni en Andreev, speelde vanmiddag voor het eerst met elkaar samen. Het was dan ook geen verrassing dat het Franse team de wedstrijd met 3-1 in sets won: 7-5, 6-4, 6-7 en 6-2. Daarmee leidt Frankrijk na twee dagen met 2-1. Omdat Richard Gasquet in topvorm is lijkt Frankrijk een plaats bij de laatste vier niet meer te kunnen ontgaan. Gasquet treft morgen Davydenko in de tweede wedstrijd. De eerste wedstrijd van zondag gaat waarschijnlijk tussen Mathieu en Andreev, al kan ook Joezjni nog worden ingezet door de Russische captain.

Ook KroatiŽ zette een grote stap op weg naar de halve finale. Na twee dagen staat het 2-1 voor de thuisspelende ploeg. Hiervoor was het koppel Ancic/Ljubicic verantwoordelijk, in de Davis Cup een schier onverslaanbare combinatie. Tijdens de eerste ronde van de Davis Cup rekenden ze zelfs af met de fameuze broers Bryan. Nu ging het iets moeilijker en moesten er vijf sets aan te pas komen alvorens victorie te kraaien. Het Roemeense duo Pavel/Trifu werd geklopt in 5-7, 6-4, 6-7, 6-4 en 6-4.

Vlaams Belang spreekt ook Turks

Vlaams BelangWie de taal van het gastland niet wil leren, moet het land uit, onder het motto 'aanpassen of vertrekken'. Overheidspublicaties zouden daarom zeker niet in de taal van een immigrant mogen worden opgesteld. Dat is normaal gesproken de mening van het Vlaams Belang. Des te opmerkelijker is het dat de partij nu wel zelf een folder in het Turks heeft laten opstellen.

ParlementariŽr Johan Demol verspreidde in de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node een pamflet tegen een lokaal mobiliteitsplan. Om de Turkse gemeenschap te bereiken werd de folder behalve in het Frans en Nederlands ook in het Turks opgesteld. 'Saint-Josse ta belediye baskani Demannez yaptirdigi yŲlendirme'; 'Burgemeester Demannez van Sint-Joost brengt de bevolking in gevaar', zo stond in het pamflet te lezen. Staatssecretaris Emir Kir (Parti Socialiste), van Turkse origine en uit de gemeente afkomstig, werd opgeroepen om in te grijpen.

"We vonden het wel grappig om het pamflet ook in het Turks op te stellen", verklaarde Demol tegenover het nieuwsblad Brussel Deze Week. Het Vlaams Belang-logo is echter weggelaten en Johan Demol ondertekent met 'Brussels volksvertegenwoordiger', zonder zijn partij te vermelden. Slechts het adres van het lokale partijkantoor verraadt de betrokkenheid van de rechtse partij van voorman Filip Dewinter.

Totschnig eindelijk opvolger Bulla

Voor Georg Totschnig kwam vandaag een droom uit: een Touretappe op zijn conto schrijven. De 34-jarige coureur van Gerolsteiner is pas de eerste Oostenrijker die een rit wint sinds de hattrick van Max Bulla in 1931.

Totschnig stelde een beetje teleur tijdens de Alpenetappes, zo moest hij in de rit naar Courchevel als ťťn van de eerste klassementsrenners lossen. Nochtans werd hij vorig jaar zevende in de Tour. Vandaag maakte hij na een lange vlucht zijn Tour echter meer dan goed: ”Ik droomde hier van vanaf mijn vijftiende. Ik was na een week in de Tour grieperig en wilde naar huis. Mijn vrouw heeft me overtuigd toch te blijven. Ik draag deze zege dan ook aan haar en aan mijn kinderen op.”

Oostenrijk moest 74 jaar wachten op weer een etappezege in de Tour. In 1931 sloeg Max Bulla drie keer toe: in Dinan, Marseille en Aix-les-Bains. In het eindklassement van dat jaar werd Bulla vijftiende, op bijna twee uur van de legendarische Antonin Magne. Wie weet kan Oostenrijk dit jaar nog een etappezege vieren, want ook sprinter Wrolich is nog actief in het peloton.

'Overslaan reclame is illegaal in Japan'

De organisatie die de belangen van reclame-uitzenders in Japan behartigt is van mening dat het overslaan van commercials tijdens het tv kijken illegaal is. "Het skippen van de reclameblokken is een schending van het auteursrecht", aldus de president van de organisatie.

Sinds de opkomst van de dvd-recorder worden programma's vaak zonder reclame bekeken. Het overslaan van reclameblokken is eenvoudig te doen; nieuwe dvd-recorders hebben een vooruitspoelfunctie die werkt in trapjes van vijftien seconden, de gemidddelde lengte van een commercial. Uit onderzoek is gebleken dat bijna 24 procent van de gebruikers de reclame helemaal overslaat tijdens het kijken naar opgenomen programma's. De helft van de ondervraagden ziet 80 procent van de boodschappen niet. Dit zou in 2005 een verlies van 54 miljard yen, ongeveer 400 miljoen euro, opleveren.

Om het nut van tv-reclame te verduidelijken heeft de organisatie 28 augustus uitgeroepen tot 'dag van de televisiereclame'.

-
Met dank aan i12FOK die dit bericht vertaald en herschreven in de nieuws-submit zette!

Punten 14e etappe

Vandaag werd de eerste PyreneeŽnrit verreden, wat in het algemeen klassement geen al te grote veranderingen met zich meebracht.

Dagwinnaar vandaag werd Rockwood met 187 punten. Als tweede eindigden samen Outside_lines en The_S met 177 punten. Maar liefst vier teams eindigden als gedeeld vierde, aleko, bartje 14, grandnaguseric en Icefire1971 hadden alle 173 punten.

In het algemeen klassement gaat Arnim nog steeds aan de leiding met 1346 punten, 20 meer dan Blackness. Kozzmic en Twi verruilden van plek, waardoor ze nu respectievelijk 4e en 3e staan. EnGCatjuh is met 1285 punten nieuw in de top 5.

Bij de subleagues ging de dagoverwinning naar Lalala, zij behaalden 136 punten. Als tweede eindigde Zwolle en SNT eindigde met 123 punten als derde.

In het algemeen klassement zijn Kopfschmerz CC de nieuwe nummer een, voor de Kukamaestro's die nu tweede staan. Derde staan nog altijd Nijmegen Tourfanaten.

Tot dinsdag 19 juli 00:01 kan er weer gewisseld worden.

Sevilla legt Maresca vast

Enzo Maresca speelt volgend seizoen in de Primera Division. De 25-jarige Italiaanse middenvelder komt over van Juventus. Hij tekent een contract voor vier seizoenen bij de Spaanse subtopper.

De middenvelder, die ook in de aanval uit de voeten kan, kost Sevilla zo’n 2,5 miljoen euro. Maresca was dan nog wel onder contract bij Juventus, veel speelde hij niet bij de club uit Turijn. Zo werd hij al drie keer uitgeleend nadat hij in 1999 tekende voor de huidige Italiaanse kampioen. Het afgelopen seizoen was hij actief voor Fiorentina, waar hij wel veel speelde maar weinig scoorde. Voor Sevilla is Maresca de derde aanwinst van deze zomer. Eerder versterkte het zich al met doelman Palop (van Valencia) en aanvaller Luis Fabiano (FC Porto).

[upd] Aanslag op toeristenbusje in Turkse badplaats

NaZa had ons via de nieuws-submit te melden:

Er heeft zich wederom een ontploffing voorgedaan in een Turkse badplaats. Een kleine bus explodeerde in de toeristenplaats Kusadasi, waar ook veel Nederlanders verblijven. Er zouden zeker vier doden zijn gevallen en vijftien gewonden, van wie een aantal ernstig. Onder de gewonden bevinden zich volgens het Turkse persbureau AnatoliŽ zeker vijf Britse toeristen.

De politie onderzoekt of de ontploffing van vandaag een zelfmoordaanslag betreft. Het busje dat de lucht in vloog werd gebruikt om toeristen te vervoeren. Verschillende bronnen zeggen overigens dat de explosie plaatsvond toen het toeristenbusje langs een monument voor Kemal AtatŁrk reed, de grondlegger van het moderne Turkije.

Vorige week ontplofte in Cesme, een ander toeristenoord aan de Turkse westkust, een bom waardoor twintig mensen gewond raakten. Die aanslag werd opgeŽist door extremistische Koerden, die streven naar een autonome staat. De aanslag van vandaag is nog niet opgeŽist. Premier Erdogan sprak al wel meteen van een terreuraanslag, zonder iemand te beschuldigen.

Update 18:26
Inmiddels is duidelijk dat het inderdaad om een zelfmoordaanslag gaat. De dader is mogelijk een 17-jarige vrouw, die zichzelf en het busje waar ze inzat vermoedelijk opblies met C4-explosieven.

In totaal vonden 5 mensen de dood, onder wie een Britse en een Ierse toeriste. Onder de gewonden bevinden zich zes Britten. Drie van hen zijn er slecht aan toe. Het opgeblazen vervoermiddel werd gebruikt als pendelbusje voor toeristen tussen het centrum van de plaats en het strand.

Vooralsnog is de aanslag niet opgeŽist.

Vliegtuig zorgt voor paniek in Brussel

EncoreIn Brussel kregen donderdag mensen de schrik van hun leven toen een passagiersvliegtuig, gevolgd door drie straaljagers, wel heel erg laag over hen heen ging. Door veel mensen werd ongerust het crisisteam van Binnenlandse Zaken opgebeld omdat ze dachten aan terroristische aanslagen. Daar kregen ze de mededeling dat het om een oefening van Belgische strijdkrachten ging voor 21 juli, een nationale feestdag in BelgiŽ.

Tomasson tekent bij Stuttgart


Jon Dahl Tomasson speelt volgend seizoen in de Bundesliga. De Deen tekent bij VfB Stuttgart een contract voor 4 seizoenen.

Met de overgang van de oud Feyenoorder ziet Benfica trainer Ronald Koeman een nieuwe spits aan zijn neus voorbij gaan. Eerder deze week werd bekend dat Benfica graag Tomasson wilde contracteren. De Deen stond nog tot de zomer van 2006 onder contract bij AC Milan. Tomasson gaat nu voor 7,5 miljoen euro naar Stuttgart, de club die wordt getraind door oud Benfica coach Giovanni Trapattoni. Een toekomst in Milaan leek uitgesloten voor Tomasson met spitsen als Vieri, Inzaghi en Gilardino.

Tomasson: "De VfB is mijn Wunschverein, de club die ik me wenste. VfB is een zeer ambitieuze club, en de Bundesliga is, zeker in het jaar voorafgaand aan het WK, is een echte uitdaging voor me. Ik ben zeer gelukkig dat de overgang afgerond is".

Effecten van games op gezondheid

Het onderzoeken van de invloed van games op de gezondheid is in opmars.
We hadden al eerder een bericht waarin een ziekenhuis GameBoys inzette om de pre-operatie stress bij kinderen te verminderen. We berichten regelmatig over de kans dat je verslaafd raakt aan een game. Gisteren hadden we een bericht over het feit dat steeds meer kinderen RSI oplopen als gevolg van het spelen van games. Nu is op de website van de British Medical Journal een artikel gepubliceerd waarin wordt beweerd dat het spelen van games niet alleen veilig is voor de meeste gebruikers; het kan zelfs heilzaam zijn bij de genezing van patiŽnten.

Volgens het artikel is het spelen van video games een van de meest populaire manieren van tijdverdrijf. Toch worden de effecten van het spelen, zowel positief als negatief, nogal eens onderbelicht.

Enkele voorbeelden van het gebruik van games in medische situaties die in het artikel belicht worden:
Een 8-jarig jochie pulkte constant aan zijn bovenlip. Hierdoor had hij neurodermatitis en littekens opgelopen. Iedere vorm van behandeling mislukte, tot men op het idee kwam hem een handheld videospelletje te geven. Na twee weken was de plek genezen.
Het spelen van games kan een goede afleiding zijn voor kinderen die chemotherapie moeten ondergaan. PatiŽntjes die een game mochten spelen hadden minder last van misselijkheid en hadden een lagere bloeddruk dan kinderen die alleen moesten rusten. Ook had de eerste groep minder pijnstillers nodig.
Games worden soms ingezet als onderdeel van fysiotherapie of bezigheidstherapie, bijvoorbeeld om hand- of armspieren te trainen of om het ontwikkelen van ruimtelijk inzicht te stimuleren.

Het artikel benadrukt dat lange-termijn-effecten nog te weinig onderzocht zijn. Ook is er nooit grootschalig betrouwbaar onderzoek verricht met controlegroepen. Een belangrijk aspect dat nooit onderzocht is, is of het soort games dat gespeeld wordt en de voorkeur van de patiŽnt van belang zijn voor het genezingsproces of dat het alleen draait om het zich concentreren op een taak (het gamen).

Tenslotte gaat het artikel nog even kort in op de eventuele negatieve gevolgen van games: verslaving, toegenomen agressiviteit en epileptische aanvallen. Ook mogelijke gevolgen als RSI, vetzucht en hallucinaties worden genoemd.

Concluderend kan worden gesteld dat het, gezien de mate waarin kinderen en jongeren video games spelen, onwaarschijnlijk is dat 'met mate' gamen slechte gevolgen heeft voor de gezondheid. Als er al negatieve effecten optreden dan zijn deze doorgaans tijdelijk en simpel te behandelen. Meestal verdwijnen de klachten wanneer er minder vaak gespeeld wordt.

Het volledige artikel vind je hier.


screenshot uit ER, een game waarin gezondheid centraal staat

Totschnig wint 1e PyreneeŽnrit

Georg Totschnig heeft de eerste PyreneeŽn etappe in de Tour de France op zijn naam geschreven. De Oostenrijker kwam solo aan in Ax-3-Domaines. Lance Armstrong blijft in de gele trui.

Al in de eerste kilometers van deze zware etappe probeerden enkele renners te ontsnappen. Na enkele pogingen lukten het tien renners om te ontsnappen en een gat te creŽren met het peloton. De kopgroep bestond uit Nardello, Moos, Garate, Garzelli, Beneteau, Totschnig, Da Cruz, Gilbert, Grivko en Krivtsov.

Deze groep kwam bij de voet van de Port de PailhŤres tot een voorsprong van tien en een halve minuut. Deze beklimming van de buitencategorie werd het eerste echte werk in de etappe. Al snel vielen de eerste renners in de kopgroep af en Totschnig en de jarige Garzelli gingen als eersten naar boven. In het peloton viel Vinokourov aan en dat resulteerde in het lossen van alle knechten van Armstrong.

Met Vinokourov konden bijna alle klassementsrenners volgen. Vervolgens viel Ullrich aan en hij kreeg enkele renners met zich mee, behalve Armstrong. De Amerikaan leek aangeslagen, maar zeer overtuigend reed hij daarna in ťťn ruk naar Ullrich toe. In het vervolg van de klim vielen er enkele renners af, zoals Mancebo, KlŲden en de nummer twee uit het klassement, Rasmussen. Ook Vinokourov moest door zijn eigen aanvallen passen. In de afdaling van de Port de PailhŤres konden toch alle geloste renners weer aansluiten.

De Oostenrijker Totschnig reed met Garzelli nog steeds aan de leiding. Bij de beklimming van de laatste berg, Ax-3-Domaines, wist hij de Italiaan van zich af te schudden. De achtervolgers, onder leiding van Armstrong, Basso en Ullrich, wisten op de slotklim weg te rijden van de overige renners. De gele trui drager perste er in de laatste kilometer nog een eindsprint uit, waardoor Ullrich moest lossen, maar kwam niet meer in de buurt van etappe winnaar Georg Totschnig.

Uitslag veertiende etappe:

Pos.Nr.NaamTeamLandTijd
1 161Georg TotschnigGSTAUT5h 43' 43"
2 001Lance ArmstrongDSCUSA00' 56"
3 021Ivan BassoCSCITA00' 58"
4 011Jan UllrichTMOGER01' 16"
5 164Levi LeipheimerGSTUSA01' 31"
6066Floyd LandisPHOUSAz.t.
7031Francisco ManceboIBAESP01' 47"
8057Mickael RasmussenRABDENz.t.
9014Andrťas KlŲdenTMOGER02' 06"
10199Haimar ZubeldiaEUSESP02' 20"
11019Alexandre VinokourovTMOKAZ03' 06"
12111Stefano GarzelliLIQITA03' 35"
13096Jorg JakscheLSWGER04' 03"
14044Cadel EvansDVLAUSz.t.
15142Walter BeneteauBTLFRA04' 16"
16007Yaroslav PopvychDSCUKR04' 18"
17023Bobby JulichCSCUSA06' 01"
18151Eddy MazzoleniLAMITA06' 04"
19087Leonardo PiepoliSDVITAz.t.
20143Laurent BrochardBTLFRA06' 06"
21052Michael BoogerdRABNED06' 21"

Klassement na veertien etappes:

Pos.Nr.NaamTeamLandTijd
1 001Lance ArmstrongDSCUSA55h 58' 17"
2 057Mickael RasmussenRABDEN01' 41"
3 021Ivan BassoCSCITA02' 46"
4 011Jan UllrichTMODUI04' 34"
5 164Levi LeipheimerGSTUSA04' 45"
29052Michael BoogerdRABNED32' 54"

Brandstofprijzen auto's stijgen weer

Icoon economisch nieuwsDe adviesprijzen voor autobrandstoffen zijn verhoogd door marktleider Shell. Zo zal Euro ongelood en super 0,4 cent duurder worden (respectievelijk 1,399 en 1,453 euro per liter). De adviesprijs voor een liter Diesel stijgt met 0,6 cent naar 1,055 euro.

De stijging komt na een tweetal verlagingen van brandstofprijzen in de afgelopen dagen. De verlagingen kwamen een week nadat de brandstofprijzen voor auto's op een recordniveau waren gekomen.

Afgelopen donderdag kwam een Shell-raffinaderij in Pernis stil te liggen. De oorzaak hiervan bleek een stoomstoring te zijn geweest. De raffinaderij in Pernis is de grootste van heel Europa.

'Eminem stopt met rappen'

EncoreVolgens vrienden en bekenden zal het album "Encore" de laatste zijn van de bekende Amerikaanse rapper Eminem. Hij wil zich meer gaan richten op het produceren van muziek.

"Er is nog geen officiŽle beslissing genomen, maar 'Encore' is het kroonjuweel van dit gedeelte van Eminems carriŤre", zegt de manager van Eminem, Paul Rosenberg. Vriend en collega-rapper Proof tijdens een concert: "Eminem is op het punt aangekomen dat hij denkt dat hij alles heeft bereikt wat hij maar met rap kan bereiken".

De manager vindt het erg vreemd dat niemand het eerder heeft gemerkt want op het album staan een aantal flinke aanwijzingen. Op de hoes van de cd maakt hij bijvoorbeeld een buiging en het laatste nummer heeft de titel "Curtains Down", wat zoiets als "het doek valt" betekent.

Rechtszaak Xbox-moorden uitgesteld

In augustus 2004 werden zes mensen gruwelijk omgebracht met als inzet een Xbox. Een aantal mannen gebruikten de woning van de grootouders van Michelle Ann Nathan als hangplek. Toen Michelle en een paar vrienden de mannen wegstuurden omdat ze zelf de woning weer in gebruik wilden nemen, stopten ze de spullen van de mannen (enkele kledingstukken en een Xbox) in een doos.

De mannen, onder leiding van Troy Victorino, kwamen de volgende dag terug en sloegen alle zes de aanwezige mensen met basebal-knuppels dood omdat ze volgens Troy zijn Xbox 'gestolen' zouden hebben. Ook een hond werd doodgeslagen. In de media staat de zaak bekend als de "Xbox-murders".

De rechtszaak zou eigenlijk in september plaats gaan vinden, maar de rechter heeft deze uitgesteld omdat de verdediging zegt meer tijd nodig te hebben om de enorme hoeveelheid bewijsmateriaal te bestuderen. Zij hadden gevraagd om een jaar extra om de zaak goed voor te kunnen bereiden, de rechter geeft hen tot januari de tijd.

Het bewijsmateriaal bestaat onder andere uit meer dan 200 voorwerpen uit het huis met vingerafdrukken van de daders of bloed van de slachtoffers. Deze voorwerpen moeten grondig geanalyseerd worden. Ook zijn er meer dan 100 getuigenverklaringen.

Davis Cup: Nederland verliest dubbelspel

Het Nederlands Daviscup-team heeft zaterdagmiddag het dubbelspel tegen Slowakije verloren. Melle van Gemerden, die de vervanger van de geblesseerde Peter Wessels was, ging samen met Paul Haarhuis in vier sets onderuit tegen Michal Mertinak en Karol Beck, setstanden waren 7-5 3-6 4-6 en 5-7.

Zondag zijn in Bratislava nog twee enkelspelen. De stand is nu 2-1 in het voordeel van de Slowaken. "Het is nog steeds mogelijk om zondag te winnen", aldus coach Tjerk Bogtstra na de onnodige nederlaag.

Vooral Paul Haarhuis grossierde regelmatig in de onnodige fouten. En de eerste service van de 26-jarige Van Gemerden liepen ook niet goed. Haarhuis trok na de nederlaag overigens direct het boetekleed aan. "Ik mistte veel te veel ballen, vooral aan het net lukte het vaak niet".

Website Suffering Ties That Bind online

Midway heeft een website gemaakt voor de opvolger van het bloederige spel The Suffering Ties That Bind. Op de website vind je naast screenshots, filmpjes en wallpapers ook meer informatie over de personages, de wapens en de lokaties in het spel. Ook de belangrijkste features en de storyline zijn terug te vinden op de site. Torque bevindt zich in de straten van Baltimore, maar hij ontdekt dat zijn gevecht nog lang niet over is. Niet alleen moet hij zich een weg vechten door de straten van Baltimore, hij is ook innerlijk in gevecht omdat hij langzaam gek wordt en probeert uit vinden waarom. The Suffering: Ties That Bind moet in het najaar in de winkels liggen en zal uitkomen voor PC, PS2 en Xbox.

Pitbulls blijven populair ondanks verbod

Icoon Binnenlands nieuwsAlhoewel pitbulls sinds 1993 verboden zijn in Nederland, zullen maandag twaalf mannen en twee vrouwen uit de regio Rotterdam terecht staan voor het bezit van in totaal 29 pitbulls. Ondanks het verbod lijken pitbulls populairder te worden.

Vorig jaar heeft de politie samen met de Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van Landbouw 218 pitbulls in beslag genomen, waarvan bijna de helft in Rotterdam. Een jaar ervoor was dit aantal nog goed voor het aantal pitbulls in heel Nederland; dit waren er toen 108.

De AID stelt dat de pitbull geen hondenras is, maar een type hond. Deze heeft geen stamboom en heeft bepaalde kenmerken zoals een atletische bouw en brede kaken. Deze eigenschappen zijn voor de overheid voldoende om een pitbull als gevaarlijk dier aan te merken. Zodra een hond als pitbull wordt aangemerkt, wacht hem een dodelijke injectie.

Statenlid weg na 'onhandige versierpogingen'

Marc JakobsEen lid van de Drentse Provinciale Staten heeft zijn functie neergelegd nadat een vrouw klaagde over seksuele intimidatie door de politicus. De 30-jarige Marc Jakobs (PvdA) bestempelt de telefonische uitlatingen zelf als 'onhandige versierpogingen'. In overleg met zijn fractie besloot hij echter toch te vertrekken.

De vrouw, lid van de Jongerenraad Drenthe, voelde zich dusdanig geÔntimideerd door Jakobs dat zij een vertrouwenspersoon in de arm nam. Fractievoorzitter Eddy Veenstra van de PvdA stelt dat met Jakobs vervolgens besloten is dat hij geen Statenlid kan blijven. "Jakobs heeft onmiddellijk nadat de vrouw aan de bel had getrokken, zijn werkzaamheden opgeschort. Hoewel er geen officiŽle klacht is ingediend, vinden wij en ook Marc dat de gedane uitlatingen niet bij een Statenlid passen. Wij leggen de lat hoog. De knoop is doorgehakt. Voor ons is de kous daarmee af."

Cactusmonument voor Theo van Gogh

Icoon Binnenlands nieuwsEen groot aantal lezers van Het Parool hebben naar aanleiding van een oproep in deze krant om ideeŽn in te sturen voor een gedenkteken voor Theo van Gogh, gereageerd door een cactus met veel stekels voor te stellen. Hierbij hadden een aantal lezers ook nog het idee om dit monument te plaatsen op de plek waar nu het monument op de Dam in Amsterdam staat.

Andere ideeŽn van lezers waren een blauw verkeersbord met een rokende sigaret, een oplichtende verkeersdrempel en de omtrekken van het lichaam van Van Gogh op de plek waar hij vorig jaar stierf. Veel inzenders wilden een monument 'waar je niet om heen kan'.

Het feit dat veel Parool-lezers juist een cactus voorstelden, is niet vreemd. De cineast gaf altijd aan het einde van het tv-programma 'Een prettig gesprek' zijn gasten een cactus mee naar huis. Overigens had ook een aantal lezers suggesties opgestuurd die associaties hebben met een varken. Een andere lezer had het idee om een microfoon op de Dam te plaatsen als symbool voor de vrije meningsuiting.

"Lee naar AS Monaco"

De kans is groot dat Young-Pyo Lee naar AS Monaco vertrekt.

Voorzitter Rob Westerhof van PSV zegt dit in het Eindhovens Dagblad. "De club wil zaken doen en wij kunnen niet concurreren met de salarissen die daar worden betaald. Hij kan in het buitenland drie tot vijf keer zoveel verdienen."

Tevens zei Westerhof dat Andrť Ooijer nog niet definitief naar Genoa gaat. "Dat die club interesse heeft, was al bekend. Maar er gebeurt niets zolang onduidelijk is of Genoa in de Serie A of Serie B speelt. De club is verwikkeld in een financieel schandaal. Op twee augustus valt daarover pas de beslissing. Tot die tijd zit Ooijer zeker bij ons", aldus Westerhof.

Mariah Carey raakt koffers kwijt op Schiphol

Icoon Showbiz nieuwsMariah Carey baalde als een stekker. De superdiva landde vanmorgen op Schiphol waar zij te horen kreeg dat haar bagage in zijn geheel was verdwenen. De zangeres had een fotoshoot in Amsterdam en daarom geen tijd om op haar koffers te wachten.

Omdat Carey geen tijd had om te wachten moest de styliste van de zangeres op het vliegveld achterblijven om daar te wachten op de koffers, terwijl Mariah zich moest haasten om op tijd bij haar afspraak te zijn. De styliste moest vanaf elf uur wachten op de koffers, tot zij tot haar opluchting om half drie te horen kreeg dat de koffers gevonden waren. Deze konden worden opgehaald op het vliegveld in Londen.

Mariah Carey

Deelneming familie dader aan nabestaanden

Icoon Buitenlands nieuwsDe familie van Mohammed Sidique Khan, ťťn van de vermoedelijke daders van de aanslagen in Londen, heeft de nabestaanden van de slachtoffers van de aanslagen in een verklaring gecondoleerd. De verklaring werd vandaag uitgegeven en bevatte de "innige deelneming van de familie".

In de verklaring roept de familie een ieder die informatie heeft over de aanslagen ook op om onmiddellijk naar de politie te gaan, zodat "de terreurnetwerken ontmaskerd kunnen worden die onze zonen voorbereiden om dergelijk kwaad te doen." "Wij zijn geschokt dat onze zoon mogelijk is gehersenspoeld om een dergelijke gruweldaad uit te voeren. We kennen hem als een vriendelijk en zorgzaam lid van de familie", aldus de verklaring.

55 doden
De 30-jarige Khan wordt beschouwd als een van de vier daders van de aanslagen. Het dodental is inmiddels opgelopen naar 55, omdat er in de nacht van vrijdag op zaterdag een slachtoffer aan zijn verwondingen overleed in een ziekenhuis in Londen.

Weer groepsverkrachting in Rotterdam

Naar nu pas bekend is gemaakt heeft er in Rotterdam weer een grote groepsverkrachtingszaak gespeeld. In verband daarmee zitten sinds begin van dit jaar 7 jongeren van tussen de 17 en 19 jaar in de cel. Ze hebben in 2004 verscheidene keren minderjarige meisjes verkracht in Rotterdam-West. De slachtoffers varieerden in leeftijd van 11 tot en met 16 jaar. Zij zouden allemaal meerdere keren zijn misbruikt, soms door twee of drie jongens tegelijk en in ťťn geval zelfs door vier jongens. De jongens en meisjes kenden elkaar overigens allemaal.

Twee daders, 17 en 19 jaar, zijn al veroordeeld voor hun aandeel in de zaak. De minderjarige jongen kreeg 12 maanden cel, waarvan 6 voorwaardelijk. De 19-jarige verdachte kreeg 18 maanden cel, waarvan ook 6 voorwaardelijk. Drie andere verdachten komen 25 juli voor de rechter. De laatste twee, waaronder de vermeende leider van de verkrachters, in september.

Het is niet voor het eerst dat er in Rotterdam een groepsverkrachtingszaak speelt. Het Openbaar Ministerie benadrukt echter dat deze zaak afwijkt van andere omvangrijke groepsverkrachtingszaken en dat ook de verdachten niet in verband staan met die zaken.

Coulhard: "Staking is een mogelijkheid"

In een column in de Scotland Daily Record heeft Formule 1-coureur David Coulthard gezegd dat er mogelijk gaat worden gestaakt in de rest van het seizoen door de coureurs, als ze iets moeten doen waarbij ze een onveilig gevoel hebben.

Verder is de Schot boos op Max Mosley omdat de ontmoeting tussen hem en de GPDA tijdens de Grand Prix van Groot-BrittanniŽ is geannuleerd en verzet is naar 1 augustus.

"De ontmoeting tussen Max Mosley en de rijders werd geannuleerd en is opgeschoven naar 1 augustus, de eerste dag van de ‘vakantie’. Maar het had in Silverstone gehouden moeten worden, waar alle rijders al waren. Nu gaat het alleen door als de helft van de rijders komen. Sommigen, zoals bijvoorbeeld Takuma Sato, kunnen niet komen."

"Ik hoop dat de ontmoeting doorgaat. We willen zeker zijn dat de veiligheid prioriteit heeft. Een staking is absoluut mogelijk op het moment dat we iets moeten doen waarvan we het gevoel hebben dat niet veilig is. Hopelijk gaat dat niet gebeuren,"[/i] aldus de Schotse coureur van het team van Red Bull Racing.

"De kans bestaat dat er gestaakt gaat worden tijdens de tweede helft van het seizoen. Zoveel zorgen maken ik en de andere rijders ons over de veiligheid sinds de Grand Prix van Amerika."

Hotfix repareert Battlefield 2-patch geheugenlek

Electronic Arts heeft het geheugenlek in de V1.01 patch voor Battlefield 2 weten op te lossen. Door de hotfix te installeren wordt de patch vervangen. Bovendien heeft EA twee updated unranked serverfiles beschikbaar gemaakt, ťťn voor Win32 en ťťn voor Linux.

De hotfix is op de volgende plaats te vinden:
Battlefield 2 v1.02
bf2patch_v_102.exe - (16.3MB)
(this replaces all previous updates)

De serverfiles:
Battlefield 2 Unranked Server Files for Win32
battlefield2_server_2484.exe - (127MB)
(this replaces all previous Win32 server files)

Battlefield 2 Unranked Server Files for Linux
bf2-linuxded-1.1.2484.0-installer.zip - (131MB)
(this replaces all previous Linux server files)

NOTE: Upon installing v1.02 you will see references to v1.01. You are not installing v1.01 but are installing v1.02 (referenced in the game browser as 2484)

En een paar mirrors voor de hotfix met dank aan RDJ134

Worthplaying
GamersHell
3d gamers
Telenet
FilePlanet
Cg.ro
File Rush
Fragland

Submitted by: Gamedemon, King_of_cubes, Jacco en SkipZ.

Breukink positief over kansen Rasmussen

Michael Rasmussen is wellicht ťťn van de weinigen die deze Tour nog van een vleugje spanning kan voorzien. De Deen beloofde aan te zullen vallen in de komende drie bergritten en ploegleider Breukink van Rabobank denkt dat de frÍle klimmer zich aan die belofte zal houden.

Rasmussen begon aan de Vogezen met een achterstand van ruim zeven minuten op Armstrong en een 68e plaats in het algemeen klassement. Door een indrukkende aanval in dat gebergte sloop hij dichterbij en dankzij een goede prestatie in de rit naar Courchevel is het verschil met de zesvoudig Tourwinnaar nog maar 38 seconden. Rasmussen kondigde meteen aan meer te willen, hij wil Armstrong vanaf vandaag gaan attaqueren.

Breukink kan wel mee leven met zo’n instelling: ”Rasmussen is iemand die echt alles wil riskeren. Hij wil gewoon aanvallen en vindt het niet erg als hij daardoor instort en enkele plaatsen zakt in het algemeen klassement. Hij is wel een beetje nerveus, het is onze taak hem rustig te houden. Wij zouden het fantastisch vinden als hij als vijfde of zesde eindigt, maar hijzelf zou daar niet tevreden mee zijn.”

Rasmussen is geen goede tijdrijder. In de Giro verloor hij zes minuten in de lange tijdrit op ritwinnaar Zabriskie. In de Tour is volgende week de ruim 55 kilometer lange strijd tegen de klok in Saint-Etienne. Breukink is echter niet bang dat Rasmussen dramatisch veel gaat verliezen op andere klassementsrenners: ”Mensen vrezen al dat hij zes minuten gaat verliezen in die tijdrit, maar ik denk dat hij de schade tot drie minuten kan beperken. Zijn bolletjestrui en een hoge stand in het klassement zullen voor een berg motivatie zorgen. Hij heeft niet specifiek getraind op tijdrijden. Hij vreest namelijk dat dat ten koste zou gaan van zijn kracht in de bergen.”

'Slimme snelheidsbegrenzers in alle auto's'

Icoon Binnenlands nieuwsOpnieuw heeft het ministerie van Verkeer en Waterstaat ťťn van haar proefballonnen laten opstijgen. Dit keer gaat het om een snelheidsbegrenzer voor auto's die in de spits rijden. Het ministerie gaat hiermee min of meer in op het plan van de EVO, de belangenbehartiger van 30.000 verladers en eigen vervoerders in het land.

De geavanceerde snelheidsbegrenzer moet ervoor zorgen dat auto's in de spits zich automatisch aanpassen qua snelheid. Zo zou bij grotere drukte de auto zich automatisch aanpassen aan een maximumsnelheid van tachtig of zestig kilometer per uur. Dit moet de doorstroming van het verkeer vergroten en ook vergroot het de capaciteit van de Nederlandse wegen. "Wij staan in principe positief tegenover dit idee. In plaats van meer asfalt moet gekeken worden naar nieuwe technieken voor verbetering van de doorstroming", zegt een woordvoerder van het ministerie.

Meisje van druk verkeersplein geplukt

Kenner had ons via de nieuws-submit te melden:

Een hooguit tweejarig meisje heeft gistermiddag in Leeuwarden op het Drachtersplein voor heel wat consternatie gezorgd. Ze kreeg, zonder dat haar vader het door had, het tuinhek open en is weggelopen.

Het kind stond helemaal alleen langs de kant van de weg om over te gaan steken. Een toevallig passerende brandweerwagen merkte de peuter op en zette gelijk de zwaailichten aan omdat er sprake was van een gevaarlijke situatie. Ze pikten het meisje op en haar huis was erg snel gevonden. Ze bleek vlakbij te wonen. In Aldl‚n-Oost.

Talentvolle Fransman voor Chelsea

Chelsea heeft zich versterkt met de 20-jarige Fransman Lassana Diarra. Diarra is een verdedigende middenvelder die overkomt van de Franse club Le Havre.

Chelsea ziet in Diarra een mogelijke opvolger voor Claude Makelele, die volgend seizoen al 33 jaar wordt. Diarra is Frans international onder-21. Hij speelde afgelopen juni mee met op het vermaarde jeugdtoernooi van Toulon, dat Frankrijk ook won. Het afgelopen seizoen speelde Diarra dertig wedstrijden voor Le Havre, dat als zeventiende eindigde in de Franse Ligue 2. De Fransman meldt zich deze week op de training van de landskampioen en gaat ook mee op tournee naar de Verenigde Staten.

'Zelfmoorddaders hadden retourtje op zak'

Tiesemans had ons via de nieuws-submit te melden:

King's Cross LondonDe vier mannen die op 7 juli bomaanslagen pleegden op drie metrotreinen en een bus in Londen hadden hun eigen dood daarbij wellicht niet gepland. Volgens de Britse krant The Mirror hadden de mannen, afkomstig uit Leeds en Luton, een treinretour van Luton naar Londen op zak. Eerder bleek al dat de daders gezamenlijk van Luton naar het Londense station King's Cross waren gereisd.

Ook het feit dat de mannen parkeerkaartjes kochten en hun persoonlijke gegevens in hun portefeuilles bij zich droegen kan erop duiden dat de mannen geen zelfmoorddaders wilden zijn. Volgens The Mirror onderzoekt de politie of de mannen door een opdrachtgever zijn voorgehouden dat ze nog tijd zouden hebben om te ontsnappen als de tijdklokken eenmaal waren geactiveerd. Het dodental van de aanslagen staat inmiddels op 55, waaronder de vier daders.

Ondertussen zijn in Egypte en Pakistan in totaal drie mannen opgepakt waarvan vermoed wordt dat ze contact hadden met de plegers van de zelfmoordaanslagen. In CaÔro werd de 33-jarige Magdy El-Nashar gearresteerd. Al-Nashar, afkomstig uit Leeds en op vakantie in Egypte, werd door verschillende mediabronnen aangewezen als de maker van de bommen. De Britse politie onderzocht afgelopen week zijn woning in Leeds. De Egyptische minister van Binnenlandse Zaken ontkende echter de betrokkenheid van Al-Nashar bij de Londense aanslagen en stelde dat de westerse en arabische media te snel een oordeel hebben geveld over de man.

De twee mannen die in Lahore door Pakistaanse veiligheidstroepen werden opgepakt zouden banden hebben onderhouden met een van de plegers van de zelfmoordaanslagen. Shehzad Tanweer, een van de daders die uit Pakistan afkomstig is, reisde de laatste jaren tweemaal naar Pakistan, en zou daarbij onder meer contact hebben gehad met een lid van de radicale beweging Jaish-e-Mohammad.

Toyota tevreden over testsessie in Jerez

Ingenieur Gerd Pfeiffer van het team van Toyota F1 is tevreden over het verloop van de driedaagse testweek in Jerez de la Frontera. Ralf Schumacher, Ricardo Zonta en Olivier Panis werden door Toyota aan het werk gezet, Panis ging voor het eerst de baan op met een V8-Toyota.


"Woensdag gingen we voor het eerst met een V8-motor de baan op. We hebben die dag daarom niet zoveel ronden gereden, maar het was een prima eerste run. Donderdag waren er wat problemen met de motor en de hydraulica, maar dat zijn zaken die je kan verwachten bij een shakedown van een nieuwe motor. Vrijdagochtend hebben we redelijk veel ronden afgelegd. Olivier was zeer onder de indruk van prestaties," aldus Pfeiffer.

Vrijdag was de Fransman toch nog vijftien seconden langzamer dan de snelste man op de baan, McLaren-vrijdagcoureur Pedro de la Rosa. Panis reed 45 ronden.

Fan George Michael vergelijkt zich met moordenaar Lennon

bluebohemian had ons via de nieuws-submit te melden:

Popzanger George Michael wordt opnieuw gestalkt door de vrouw die hem vorig jaar en zelfs nog afgelopen juni al niet met rust kon laten, Lucy Novak. Dit keer is de aard van het stalken echter grimmiger geworden.

In ťťn van haar recente mailtjes aan Michael, schrijft Novak dat ze erg veel gemeen heeft met Mark Chapman, de moordenaar van John Lennon in 1980. Chapman was een geobsedeerd fan van de ex-Beatleszanger, en schoot hem voor z'n New Yorkse appartement dood.

Novak stelt dat zij net als Chapman schizofreen is. De ex-Wham!ster wil wederom niets weten van opsluiting achter tralies. Vorig jaar was hij al van mening dat Lucy professionele hulp nodig had. Die heeft zij ook gekregen, maar enkele maanden later liep ze weer vrij rond.

De superster zegt bezorgd te zijn om de 29-jarige Novak. "Het is een zieke vrouw die hulp nodig heeft."


George Michael

Dode leidt politie naar bestialiteitschandaal

Meki, KRIBBET en helldeskr hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen onderzoek naar een man die vermoedelijk is overleden na seks te hebben gehad met een paard heeft de politie in de Amerikaanse stad Seattle geleid naar een boerderij waar veelvuldig bestialiteitsorgies plaatsvonden. De 45-jarige man was op 2 juli afgeleverd bij een plaatselijk ziekenhuis, maar bleek al te zijn overleden. De chauffeur die hem afleverde bleek vervolgens gevlogen.

De man zou zijn overleden aan een acute darmperforatie. Een onderzoek naar zijn achtergrond leidde naar een boerderij in het dorpje Enumclaw. Hier trof de politie honderden videobanden aan, waarop onder andere de overleden man te zien is terwijl hij seks heeft met een paard. Een opname zou zijn opgenomen kort voordat de man kwam te overlijden. Behalve eigen dieren zou er ook gebruik zijn gemaakt van beesten van nabijgelegen boerderijen. De eigenaren lieten in een reactie weten geschokt en boos te zijn.

In de staat Washington, waar het voorval plaatsvond, is bestialiteit niet strafbaar. De politie onderzoekt echter of er ook kleinere dieren werden misbruikt, hetgeen geschaard kan worden onder wreedheid jegens dieren. Op de boerderij werden onder meer kippen, geiten en schapen aangetroffen. "Als we het hebben over schapen of geiten, kunnen er vraagtekens rijzen", stelde een woordvoerder van de politie. Lokale dierenbeschermers hopen dat de politiek paal en perk wil gaan stellen aan bestialiteitspraktijken.

Een stal van de boerderij in Enumclaw
Een stal van de boerderij in Enumclaw

CDA en Zalm wel optimistisch over economie

Pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

De Tweede Kamer is verdeeld over de stand van de Nederlandse economie. De regeringspartij CDA is optimistisch. De PvdA en D66 hebben twijfels. Minister van FinanciŽn Gerrit Zalm vindt dat Nederland zich vooral niet in de put moet praten.

Donderdag kwam het bericht dat de Nederlandse economie het slechtst doet binnen de EU. En de dag daarop blijkt uit berekeningen van Bert de Groot en Philip Hans Franses, economen aan de Erasmus Universiteit, dat de Nederlandse economie op een diepe recessie af stevent.

De minister van FinanciŽn deelt de mening van Bert de Groot en Philip Hans Franses niet. "Terugkijken is geschiedenis. Het IMF meldt licht aan het eind van de tunnel. In 2006 laat de economie een gunstiger beeld zien", stelt zijn woordvoerder.

Volgend jaar krijgen burgers een lichte lastenvergoeding: het lesgeld voor 16- en 17-jarigen wordt afgeschaft en het kabinet steunt ouders met kinderen met het vergoeden van kosten in de kinderopvang. Dit zal volgens Gerrit Zalm niet veel uitmaken: de economische teruggang is volgens het ministerie te wijten aan de hoge olieprijzen.

Het CDA is optimistisch. "De beurs trekt al een paar maanden aan, bedrijven maken meer winst en zijn uitgesaneerd, en ook de loonkosten zijn aanzienlijk omlaag gegaan", stelt CDA-Kamerlid Gerda Verburg. Volgens haar zijn de hervormingen achter de rug en zal de economie binnenkort aantrekken. Bert Bakker, D66-Kamerlid, is somberder: "Het gaat verdomde slecht. Bij veel burgers is de knip gewoon leeg. We moeten het financieringstekort wat laten oplopen om de economie aan te jagen."

De PvdA zegt dat het afbouwen van de sociale zekerheid het vertrouwen niet in de hand werkt. "Mensen moeten zelf hun verzekeringen en pensioenen gaan regelen. Het is begrijpelijk", aldus PvdA-Kamerlid Ferd Crone.

Lans Bovenberg, hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg, stelt dat de Nederlandse economie steeds meer een 'boom-bust'-economie wordt. Eind jaren negentig gaf het kabinet veel geld uit, vroegen pensioenfondsen weinig premie en werd de consument tot uitgaven gestimuleerd door de huizenmarkt. "Nu staan al deze factoren in de achteruit", stelt Bovenberg. En er is geen echt middel om dit te verhelpen: "Het vertrouwen moet groeien, maar dat is makkelijk gezegd".

Wat volgens hem wel zou kunnen werken, is een leeftijdsafhankelijke pensioenspremie. Jongeren zijn dan goedkoper uit en hebben dan meer geld over voor het kopen van een huis of om gewoon uit te geven.

Nostalgie, Piet van pa!

quote:
het zijn de wielen van de fiets van piet van...met de spaken van de wielen van de fiets van piet van pa, met de trappers en de spaken en de wielen van de fiets van piet van pa, en het zadel en de trappers en de spaken en de wielen van de fiets van piet van pa, en de pakjesdrager en het zadel en de trappers en de spaken en de wielen van de fiets van piet van pa, en het frame en de pakjesdrager en het zadel en de trappers en de spaken en de wielen van de fiets van piet van pa, en de bel en de pakjesdrager en en de pakjesdrager en het zadel en de trappers en de spaken en de wielen van de fiets van piet van pa, en het frame en de pakjesdrager en het zadel en de trappers en de spaken en de wielen van de fiets van piet van pa
Enzovoorts! Zing mee!

'Explosieve' goudvis inmiddels overleden

Icoon opmerkelijk nieuwsDe goudvis uit het Friese Burgum waarover we de afgelopen week meldden dat het leek alsof deze op het punt stond te ontploffen, is inmiddels overleden. Ondanks dat kort na plaatsing van het bericht op de Friese nieuwssite W‚ldnet bleek dat het opgezwollen dier aan buikwaterzucht zou lijden mocht hulp niet meer baten.

Het berichtje op W‚ldnet leidde tot massale media-aandacht voor het zieke beestje. "We hebben zelfs Omrop Frysl‚n al aan de deur gehad, de Leeuwarder Courant en we hoorden het op de landelijke radio", stelt de eigenaar. Zelfs het persbureau ANP informeerde per telefoon naar de goudvis.

Buikwaterzucht is in de regel goed te verhelpen, maar helaas kwam voor de Burgumse goudvis deze diagnose te laat. De vis heeft ongeveer twee jaar geleefd in een tuinvijver in het Friese dorp.

De \'explosieve\' vis uit Burgum is inmiddels overleden

Standen MLB per 15-07-2005

Rafael Palmeiro heeft zijn 3000 basehit te pakken, hij sloeg met deze slag ook nog eens twee mensen over de plaat dus het is nog een mooie ook. Hiermee is hij de 26ste MLB speler die dit behaald heeft.

American League :

EastWLPCTGBThuisUitEastCentWestNLL10STRK
Boston 50 39 .562 - 25-15 25-24 18-22 7-3 13-8 12-6 4-6 W1
Baltimore 49 40 .551 1.0 27-20 22-20 23-15 12-13 6-2 8-10 6-4 W4
New York 47 41 .534 2.5 29-19 18-22 15-21 9-7 12-6 11-7 8-2 L1
Toronto 45 45 .500 5.5 23-18 22-27 23-14 6-9 8-12 8-10 4-6 W1
Tampa Bay 29 62 .319 22.0 20-26 9-36 13-20 5-18 8-9 3-15 2-8 L1

CentralWLPCTGBThuisUitEastCentWestNLL10STRK
Chicago 59 29 .670 - 30-15 29-14 9-4 28-5 10-14 12-6 6-4 W2
Minnesota 48 40 .545 11.0 26-20 22-20 13-5 21-17 6-8 8-10 4-6 L2
Cleveland 47 43 .522 13.0 21-21 26-22 8-9 15-23 9-8 15-3 3-7 L3
Detroit 43 45 .489 16.0 20-23 23-22 12-13 15-18 7-5 9-9 6-4 W1
Kansas City 31 58 .348 28.5 19-27 12-31 8-8 9-25 5-16 9-9 5-5 L1

WestWLPCTGBThuisUitEastCentWestNLL10STRK
Los Angeles 54 36 .600 - 26-19 28-17 3-3 23-15 16-12 12-6 5-5 W2
Texas 46 42 .523 7.0 27-18 19-24 10-8 14-9 13-16 9-9 5-5 L2
Oakland 46 43 .517 7.5 29-16 17-27 14-20 7-5 15-10 10-8 7-3 W5
Seattle 39 50 .438 14.5 20-24 19-26 10-16 7-8 12-18 10-8 6-4 L2

National League :

EastWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
Washington 52 38 .578 - 30-13 22-25 18-18 14-10 8-4 12-6 3-7 L4
Atlanta 51 40 .560 1.5 29-14 22-26 25-19 16-7 3-6 7-8 7-3 W1
Florida 45 43 .511 6.0 25-22 20-21 21-22 9-11 5-5 10-5 4-6 W1
Philadelphia 46 45 .505 6.5 27-20 19-25 18-26 14-9 7-2 7-8 5-5 L1
New York 45 45 .500 7.0 26-19 19-26 24-21 12-12 4-2 5-10 5-5 L1

CentralWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
St. Louis 57 32 .640 - 28-16 29-16 7-8 27-9 13-10 10-5 7-3 W2
Chicago 45 44 .506 12.0 23-21 22-23 8-14 20-15 11-6 6-9 5-5 W5
Houston 44 44 .500 12.5 30-14 14-30 4-11 19-19 14-6 7-8 7-3 L1
Milwaukee 44 46 .489 13.5 25-16 19-30 10-12 19-19 7-8 8-7 6-4 W4
Pittsburgh 39 50 .438 18.0 21-22 18-28 10-10 15-25 9-8 5-7 5-5 L3
Cincinnati 36 53 .404 21.0 25-22 11-31 10-10 12-25 7-10 7-8 6-4 W1

WestWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
San Diego 49 42 .538 - 28-17 21-25 6-0 13-12 23-19 7-11 5-5 W1
Arizona 44 48 .478 5.5 22-25 22-23 4-9 7-10 25-19 8-10 4-6 L1
Los Angeles 40 50 .444 8.5 22-22 18-28 3-6 8-11 24-20 5-13 2-8 L6
San Francisco 39 50 .438 9.0 20-26 19-24 2-7 10-10 21-21 6-12 5-5 W2
Colorado 31 57 .352 16.5 24-23 7-34 4-5 10-18 11-25 6-9 4-6 L2

Vrouw vergiftigt vierjarige stiefdochter

Een Duitse vrouw die haar vierjarig stiefkind zou hebben vergiftigd met een dodelijke dosis tafelzout in een chocoladepudding is deze week veroordeeld tot veertien maanden voorwaardelijke celstraf. Het meisje werd met ernstige vergiftigingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht, waar ze op 27 maart overleed.

Volgens onderzoekers waren er zes volle lepels tafelzout in de pudding gedaan en werd het meisje door haar 23-jarige stiefmoeder gedwongen om de pudding op te eten. Bij autopsie bleek dat er in het bloed van het jonge slachtoffer een erg grote hoeveelheid natriumchloride zat. Dat is het hoofdbestandsdeel van tafelzout.

De vrouw claimde dat het meisje het zout zelf heeft opgegeten en dat het niet in de pudding zat maar rechercheurs verklaarden dat alleen de stiefmoeder bij het zout kon. En ze was ook als enige aanwezig op het moment van de vergiftiging. De vader was op het werk. "Het is zeker mogelijk dat een kind zout voor suiker neemt, maar het is ondenkbaar dat een kind vrijwillig zoveel zout zou opeten zonder het uit te spuwen.", aldus een forensisch expert. Hij vertelde de rechter vrijdag dat ze zeker dertig gram tafelzout naar binnen heeft gekregen.

Volgens de natuurlijke moeder van het meisje had de stiefmoeder duidelijk een hekel aan haar dochter. "Ik kwam in het ziekenhuis aan op het moment dat de dokters mijn klein meisje dood verklaarden. Ik wist dat het moord was,", aldus de echte moeder.

Uitslagen MLB 15-07-2005

In vijftien wedstrijden voor de Major League Baseball warden gisteravond 146 punten gescoord en 36 homeruns geslagen.

American League :

Team123456789Tot.HE
Chicago White Sox4000020107110
Cleveland Indians010000000161
Homeruns :
Chicago White Sox : -
Cleveland Indians : -

Team123456789Tot.HE
Kansas City Royals001000000181
Detroit Tigers02010100x4110
Homeruns :
Kansas City Royals : McEwing
Detroit Tigers : Young, Rodriguez

Team123456789Tot.HE
New York Yankees000100000150
Boston Redsox35130500x17152
Homeruns :
New York Yankees : -
Boston Redsox : Ortiz, Nixon

Team123456789Tot.HE
Tampa Bay Devilrays0003021006111
Toronto Bluejays01630010x11151
Homeruns :
Tampa Bay Devilrays : Hollins, Gomes
Toronto Bluejays : Wells, Hillenbrand

Team123456789Tot.HE
L.A. Angels000102000351
Minnesota Twins001001000241
Homeruns :
L.A. Angels : -
Minnesota Twins : -

Team123456789Tot.HE
Baltimore Orioles1200200106130
Seattle Mariners010002000390
Homeruns :
Baltimore Orioles : Mora, Fasano
Seattle Mariners : Sexson

Team123456789Tot.HE
Texas Rangers000000011243
Oakland Athletics04300000x780
Homeruns :
Texas Rangers : Mench
Oakland Athletics : Chavez, Swisher, Payton

National league :

Team123456789Tot.HE
Pittsburgh Pirates010000000140
Chicago Cubs033030500x11161
Homeruns :
Pittsburgh Pirates : Castillo
Chicago Cubs : Ramirez, Hairston

Team123456789Tot.HE
Florida Marlins0133011009170
Philadelphia Phillies1020013007141
Homeruns :
Florida Marlins : Lo Duca
Philadelphia Phillies : Burrell

Team123456789Tot.HE
Atlanta Braves001000010291
New York Mets010000000160
Homeruns :
Atlanta Braves : -
New York Mets : Wight

Team123456789Tot.HE
Colorado Rockies000010002362
Cincinnati Reds10000102x460
Homeruns :
Colorado Rockies : Pedra
Cincinnati Reds : Dunn, Griffey

Team12345678910Tot.HE
Washington Nationals20001000003111
Milwaukee Brewers20000001014101
Homeruns :
Washington Nationals : Wilkerson
Milwaukee Brewers : Lee

Team12345678910111213Tot.HE
Houston Astros00001000100013120
St. Louis Cardinals0100000100002480
Homeruns :
Houston Astros : -
St. Louis Cardinals : Pujols, Grudzielanek, Diaz

Team123456789Tot.HE
Arizona Diamondbacks0000051017132
San Diego Padres20012500x10131
Homeruns :
Arizona Diamondbacks : Glaus, green
San Diego Padres : Klesko, Sweeney

Team123456789Tot.HE
San Fransisco Giants1130100006151
L.A. Dodgers000000000020
Homeruns :
San Fransisco Giants : Feliz, Tucker
L.A. Dodgers : -

Kom terug naar Camelot

Heb je een Dark Age of Camelot account die je allang niet meer gebruikt? Mythic entertainment wil je terug! Om je zover te krijgen bieden ze je nu tien dagen gratis speeltijd. Hiermee kun je dan weer je oude character tot leven wekken en alle nieuwe features uitproberen die in jouw afwezigheid erbij zijn gekomen.

Heel origineel is het idee niet, oude spelers van Final Fantasy XI kregen eerder ook al een dergelijke actie onder hun neus geschoven. Je mag een gegeven paard natuurlijk niet in de bek kijken en ook niet te lang, want je kunt tot 24 juli gebruik maken van deze actie.Maak je comeback in Dark Age of Camelot

Reyes, Clichy langer bij Arsenal

Na het vertrek van Patrick Vieira heeft Arsenal geen zin nog twee sterkhouders te verliezen. Josť Antonio Reyes en Gael Clichy tekenden namelijk allebei een verbeterd contract.

De 21-jarige Reyes ligt nu tot medio 2011 vast bij ‘The Gunners’. In de winterstop van het seizoen 2003/2004 kwam de Spanjaard over van Sevilla. Reyes stond in de belangstelling van enkele Spaanse clubs, maar hij verkiest er dus toch voor om in Londen te blijven: ”Ik ben alweer hard aan het werk om een steentje bij te kunnen dragen aan onze jacht op nieuwe trofeeŽn. Ik wil nog veel succesvolle jaren hebben bij Arsenal.”

Clichy, onder-21 international van Frankrijk, kreeg een contract tot medio 2010. Hij deed al mee in 46 wedstrijden voor Arsenal. Ook Clichy toont zich strijdlustig: ”Ik zal de fans laten zien waarom ik dit contract heb verdiend. Ook ik wil veel prijzen in de wacht slepen.”

Peloton vandaag door PyreneeŽn

Vandaag staat etappe veertien in de Tour de France op het programma. Een zware etappe door de PyreneeŽn en uitstekend terrein voor de klassementsrenners.

De eerste van de drie PyreneeŽnritten voert het peloton over 220,5 kilometer van Agde naar Ax-3 Domaines. De finish is op het Plateau de Bonascre, waar twee maal eerder werd gefinished. In 2001 won de Colombiaan Cardenas en in 2003 bereikte de Spanjaard Carlos Sastre als eerste de top.

De veertiende etappe bevat drie cols van de vierde categorie en ťťn van de derde categorie. Dertig kilometer van de finish volgt het zwaarste deel van de etappe met de beklimming van de Port de PailhŤres van de buitencategorie en een beklimming van de eerste categorie.

Spaanse terreurverdachte krijgt rake klappen

Ome.Fleer had ons via de nieuws-submit te melden:

Imad Eddin Barakat Yarkas, alias Abu DahdahEen SyriŽr die in Spanje vastzit op verdenking van medewerking aan de terreuraanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten, is door medegevangenen het ziekenhuis ingeslagen. Hij was juist overgebracht vanuit een gevangenis in Madrid naar een cellencomplex in de stad Castellon.

Imad Eddin Barakat Yarkas, alias Abu Dahdah, werd in de eetzaal door Spaanse gedetineerden aangevallen. Volgens de Spaanse gevangenisautoriteiten in Castellon zijn de verwondingen niet van heel ernstige aard.

De Spaanse SyriŽr wacht op de uitspraak van zijn vonnis, dat in september wordt verwacht. Tegen hem is 74.000 jaar gevangenisstraf geŽist. Hij stond samen met 23 anderen tussen april en begin juli terecht wegens het voorbereidende werk voor een bijeenkomst van radicale moslims in juli 2001 in Spanje. Ook Mohammed Atta, de leider van de kapers van 11 september, zou daarbij aanwezig zijn geweest. Tijdens die terreurvergadering in Spanje zou de datum voor het plegen van de aanslagen in de Verenigde Staten zijn bepaald.

Vrouw krijgt bank op het hoofd en overlijdt

Een 55-jarige vrouw uit Oostenrijk is gisteravond in het ziekenhuis gestorven aan de verwondingen die ze een dag eerder opliep toen een slaapbank op haar hoofd viel. Het meubelstuk was door een 23-jarige man uit het raam gegooid.

De gooier was bezig met verhuizen. Aangezien het trappenhuis zeer smal is, besloot hij enkele grotere meubelstukken uit het raam op de derde verdieping naar beneden te gooien. Om te voorkomen dat passanten geraakt werden, vroeg hij twee bekenden op de stoep te gaan staan.

Of deze twee personen niet opgelet hebben, of de 23-jarige een eventuele waarschuwing niet gehoord heeft, is nog onduidelijk. Maar juist toen de vrouw ter hoogte van de woning liep, werd de slaapbank naar buiten gegooid. De bank kwam op het hoofd van de vrouw terecht, die daardoor zware verwondingen opliep. Spoedoperaties in het ziekenhuis mochten niet meer baten.

Woods leidt nog altijd op Britse Open

Tiger Woods gaat nog altijd aan de leiding op de Britse Open. Op de tweede dag op St. Andrews sloeg de nummer ťťn van de wereld een ronde van vijf onder par.

Met deze score komt de Amerikaan op een totaal van 133 slagen, elf onder het baangemiddelde. Woods won het major toernooi al eens in 2000 en lijkt deze editie ook op zijn naam te schrijven. Het zou zijn tiende major titel in zijn carriŤre zijn.

De Schot Colin Montgomerie staat op een tweede plaats met vier slagen achter Woods. De derde plek wordt door een aantal golfers in beslag genomen: Immelman, Singh, Faxon, Lonard, Olazabal, Allenby en Verplank.

Maarten Lafeber strijdt niet om de eindwinst, maar de Nederlander boekte wel een succes door de cut te halen. Lafeber had 143 slagen (-1) nodig voor de twee ronden. Het is de eerste keer dat Lafeber in ťťn van de vier majors voor het prijzengeld zal meespelen.

Tieners in ziekenhuis na rammen bijenkorven

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Enkele jongeren uit de Amerikaanse staat Florida zijn opgenomen in het ziekenhuis nadat ze werden aangevallen door bijen. De tieners hadden kort daarvoor met hun auto twee bijenkorven omver gestoten.

De jongeren waren met hun truck een imkerij opgereden en manoeuvreerden tussen de bijenkorven. Toen ze kwamen vast te zitten, werden twee korven met de grond gelijk gemaakt. De bijen, die waarschijnlijk op zoek waren naar hun ingestorte huis, vielen daarop de tieners aan. In ťťn korf kunnen tot 30.000 bijen wonen.

"Er zijn elk jaar wel enkele jongeren die hetzelfde proberen," aldus imker David Miksa. "Spijtig, want je weet toch dat het slecht afloopt. En voor ons is het een hels karwei alles terug op orde te maken." Miksa spreekt van geluk dat de tieners de aanval overleefd hebben.

Chelsea wil Shaun Wright-Philips

Roman Abramovitsj van Chelsea wil weer eens diep in de geldbuidel tasten. De kampioen van vorig seizoen heeft een bod van dertig miljoen euro uitgebracht op Shaun Wright-Philips van Manchester City.

Manchester City heeft het bod op de middenvelder geweigerd. Manager Stuart Pierce van City liet weten dat de club niet zit te wachten op welk bod van wie dan ook. Chelsea jaagt al langer op Wright-Phillips. De Londenaren boden een tijdje geleden ook al op de 24-jarige Engels international. Wright-Phillips scoorde vorig seizoen tien keer in 34 competitieduels.

Wright-Phillips liet zelf weten dat hij niet zit te wachten op een transfer. Een jaar geleden verlengde hij zijn contract bij Manchester City met nog eens vier jaar.

De Blues legde al wel een andere middenvelder vast. De 20-jarige Fransman Lassana Diarra komt over van Le Havre. Hij moet op den duur in de voetsporen treden van zijn landgenoot Claude Makťlťlť. Naast deze aankoop was al zeker dat Crespo terugkeert op Stamford Brigde en dat de technische staf wordt verstrekt met Frank Arnesen.

Invasie Zwarte weduwen op IstriŽ

Op het Kroatische schiereiland IstriŽ aan de Adriatische oostkust zijn honderden Zwarte weduwen gesignaleerd. De spinnen doken op bij een krachtcentrale in Plomin. Werknemers van de centrale waarschuwden de politie. De beesten zullen snel verdelgd worden, om te voorkomen dat ze zich voortplanten of verspreiden

Toeristen hebben weinig te vrezen, omdat de oostkust van IstriŽ, in tegenstelling tot de westkust, geen populaire toeristische bestemming is.


Een Zwarte weduwe in haar web

Volgens de site Natuurinformatie.nl komen in Europa twee soorten Zwarte weduwen voor. Van de 996 bekende gevallen van een beet waren er maar twee met een dodelijke afloop. Alleen de grote vrouwelijke exemplaren zijn gevaarlijk. De beet is niet pijnlijk, de ergste verschijnselen treden pas op de vierde dag op, zij doodt dus niet snel.

Zwarte weduwen bijten ook niet snel. Een arts die zich expres liet bijten (en het overleefde), moest het dier heel erg treiteren voor ze beet! Meestal is de pijn van een beet na 9 uur het ergst, en daarna neemt hij weer af.

Zweedse verdediger naar NEC

NEC heeft zich voor de komende vier seizoenen verzekerd van de diensten van de Zweed Jonas Olsson.

De 22-jarige verdediger wordt overgenomen van Landskrona Bois. Vrijdagavond laat kreeg de club uit Nijmegen een schriftelijke bevestiging van de Zweedse club over de overgang. Als Olsson maandag medisch wordt goedgekeurd, kan hij zich gelijk bij de selectie van trainer Cees Lok aansluiten.

'Meerdere terreurbewegingen in Nederland actief'

TimmyAsd had ons via de nieuws-submit te melden:

Volgens minister Johan Remkes van Binnenlandse Zaken zijn er in Nederland tot twintig terroristische groeperingen actief die in staat zijn geweld te gebruiken. Hij baseert zich daarbij op informatie van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). De Hofstadgroep is niet de enige radicaal-islamitische groepering waarvan geweld te vrezen valt, aldus Remkes, die zijn uitlatingen doet in het IKON tv-programma Spraakmakende zaken van Paul RosenmŲller, dat vanavond wordt uitgezonden op Nederland 1.

De Hofstadgroep heeft men redelijk in beeld, aldus Remkes, ''maar dit is niet het enige terroristische netwerk. Er zitten puur lokale groepen bij en er zitten groeperingen bij die internationaal vertakt zijn, dan praat je in de orde van grootte van tussen de 10 en 20 groeperingen.'' De VVD-minister spreekt van een binnenlands probleem. Net als in Groot-BrittanniŽ gaat de terroristische dreiging vooral uit van individuen uit eigen land. "Dat zijn gewoon mensen die hier wonen en die dus vatbaar blijken te zijn voor radicaliseringsprocessen." Volgens Remkes spelen de laatste tijd vrouwen een grotere rol in de netwerken en ook mensen met een Nederlandse achtergrond die bekeerd zijn tot de islam.

Spraakmakende zaken gaat vanavond niet alleen over de terreurdreiging. ''Van verschillende kanten wordt gesteld dat niet zozeer de feitelijke gebeurtenissen het veiligheidsgevoel beÔnvloeden, maar de wijze waarop de media erover berichten. Werken de media het gevoel van onveiligheid in de hand?'', vraagt RosenmŲller zich af. Hierover praat hij naast Remkes ook met AIVD-kenner Roger Vleugels en Kees Boonman, hoofdredacteur van KRO's Netwerk. (Uitzending vanavond 20.30 uur Nederland 1)

Standen kwartfinales Davis Cup

Niet alleen bij Nederland-Slowakije staat het na ťťn dag gelijk in de kwartfinale van de Davis Cup. Ook bij de ontmoetingen Rusland-Frankrijk en KroatiŽ-RoemeniŽ staat er voorlopig een remise op het scorebord. Na twee dagen staat ArgentiniŽ wel voor.

In het Olympisch Stadion van Moskou treffen dit weekend Rusland en Frankrijk elkaar. De Russen hebben niet de beschikking over Marat Safin, die een blessure aan zijn knie heeft en pas is geopereerd. Gelukkig voor de Davis Cup winnaar van 2002 is Nikolai Davydenko het hele jaar al in topvorm. Davydenko won dan ook eenvoudig van Paul-Henri Mathieu: 7-5, 6-2 en 7-5. Daarmee kwamen de Russen langszij, want eerder op de dag versloeg de pas 19-jarige Gasquet met groot gemak Andreev: 6-4, 6-3 en 7-6.

De ontmoeting tussen KroatiŽ en RoemeniŽ in Split startte met een daverende verrassing, want Mario Ancic verloor van Andrei Pavel. Nota bene in zijn geboortestad kon Ancic KroatiŽ niet het eerste punt bezorgen. De eerste set won hij nog eenvoudig met 6-1, maar daarna kwam Pavel steeds beter in de wedstrijd en sleepte een vijfde set uit het vuur. Op 5-4 in die set serveerde de Roemeen de wedstrijd koeltjes uit. Omdat Ljubicic een eenvoudige klant had aan Hanescu staat het ook in Split 1-1.

ArgentiniŽ gaat na twee dagen wťl aan de leiding tegen AustraliŽ. Eerst moest David Nalbandian zijn partij tegen Wayne Arturs nog afwerken, want gisteren werd er vroegtijdig gestopt met spelen. De finalist van Wimbledon 2002 zette ArgentiniŽ weer naast de Davis Cup winnaar van 2002, want vrijdag had Hewitt met Coria afgerekend. De dubbelpartij ging naar de Argentijnen Puerta en Nalbandian die nog geen twee uur nodig hadden om Hewitt en Arthurs te verslaan: 7-6, 6-4 en 6-3.

Wessels trekt stand weer gelijk

Dankzij Peter Wessels mag het Nederlandse Daviscupteam nog hoop koesteren op een plaats in de halve finale. Onze landgenoot versloeg Karol Beck in vijf sets: 6-7, 7-5, 6-7, 6-4 en 6-2. De stand bij Nederland-Slowakije is nu 1-1.

Beck leek uitstekende papieren te hebben om met twee sets tegen nul aan de leiding te gaan. Nadat de Slowaak de eerste set via een tiebreak had gewonnen stond hij in de volgende set met 5-2 voor. Wessels won toen echter zeven games achter elkaar en bracht de wedstrijd zo weer in balans. De Elburger werd nog even uit zijn concentratie gehaald door een schreeuwende Slowaakse fan, maar dat deerde de Elburger niet. Wessels kwam steeds beter op stoom en was duidelijk de betere speler. De derde set zag hij nog in een tiebreak naar Beck gaan, maar in de volgende twee sets had de Slowaak geen kans meer tegen de Nederlander.

Wessels was heel tevreden over zijn zege: ”Dit is mijn mooiste zege ooit, zeker met al dat publiek. Jammer van die schreeuwende eikel op de tribune, maar gelukkig ben ik mentaal en fysiek gegroeid en kon ik dat nu laten zien.” Vanmiddag staat het dubbel op het programma. Dan spelen Paul Haarhuis en Peter Wessels tegen het Slowaakse duo Beck en Mertinak. Mocht Nederland deze kwartfinale winnen dan wacht in de halve finale een ontmoeting met AustraliŽ of ArgentiniŽ.

Uitslagen oefenwedstrijden 15 juli

De Eredivisieclubs spelen volop oefenwedstrijden in voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen 2005/2006. Hieronder vind je de uitslagen van de wedstrijden die op vrijdag 15 juli zijn gespeeld.

Seongnam Ilhwa – PSV 1-2
Doelpunten PSV: Robert, Cocu

Regioteam Kollum – SC Heerenveen 0-8
Doelpunten SC Heerenveen: Rose (2), Huntelaar, Samaras, Bosvelt, Nilsson, Drost, eigen doelpunt

Jonge Kracht – Vitesse 0-2
Doelpunten Vitesse: Rojer, Janssen

Willem II – Racing Genk 0-3

Bananenrepubliek

Minister Verdonk is weer eens bakzeil aan het halen. Volgens de rechtbank van Amsterdam heeft de uitzetting van twee (vermeende) radicale imams weinig kans van slagen. Eens even kijken als we de balans van het kabinet Balkie II opmaken. Verdonk doet waarschijnlijk haar best maar slaagt erin de ťne zeperd na de andere te halen, Remkes staat toe dat ons land een broeinest is van terroristen ( zo lees ik vanmorgen in de Telegraaf), Zalm helpt de economie naar de sodemieter, Donner weet zich geen raad met de TBS'ers en de paus noemde Balkende twee jaar geleden al gevaarlijk.

Tijd om op te rotten dames en heren!

Update: CDA en Zalm geloven er nog in

Zaterdagmorgen tegen zevenen

Het is zaterdagmorgen, tien voor zeven. Arne opent het roestige hek van het sportcomplex en luistert naar het vertrouwde gepiep bij het openen. Talloze keren heeft hij het hek geopend en gesloten. Arne is materialenman bij de plaatselijke voetbalvereniging. Terreinknecht, zo u wilt. Hij doet het al een jaar of dertig. De hele week is hij in de weer voor de club, maar de zaterdag is toch wel het summum. Het is zijn dag, iedere week weer.

Thaise komiek zorgt voor paniek in bus

Icoon opmerkelijk nieuwsEen Thaise tv-ster die bezig was met opnames voor een programma met een verborgen camera is gearresteerd voor het veroorzaken van paniek in het openbaar. Santi Meesaengchan was samen met een collega-acteur verkleed als ontsnapte gevangenen, compleet met handboeien en gevangeniskledij.

De twee 'criminelen op de vlucht' waren een stadsbus in Bangkok ingevlucht. De bus was echter ingehuurd door de programmamakers, en hing vol met verborgen camera's. Een deel van de passagiers zat in het complot, een ander deel waren gebruikers van het openbaar vervoer die dachten met een normale stadsbus te maken te hebben.

'Niet bepaald grappig', zo oordeelde de populaire krant Thai Rath over de stunt van de Thaise Banana Split. Meesaengchan kreeg een boete van 1000 baht opgelegd, ongeveer 20 euro.
Laatste reviews en specials
review
Ballantine's Finest Moxxi's Bar Edition
review
Cobweb: het zijn maar dromen... toch?
review
In het vervolg op The Nun is originaliteit wederom nonexistent
special
VrijMiBabes #174 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1042
special
Random Pics van de Dag #1041
©FOK.nl e.a.