FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 15 juli 2005

Das doet zich voor als inbreker

Scootmobiel en freiss hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een das heeft in het Britse Swindon voor enige commotie gezorgd door zich voor te doen als een dief. Dat wil zeggen, nadat het beestje het huis van Pamela Mackie was binnengedrongen dacht de 78-jarige bewoonster dat een inbreker in haar huis rondsloop.

De das was het huis waarschijnlijk binnengekomen via het kattenluik en ging vervolgens de trap op naar de slaapkamer. Daar probeerde het dier uit het raam te springen, waarbij hij zichzelf aan de scherven verwondde. Buren hoorden het lawaai en waarschuwden Mackie. Zij ging ervan uit dat het om een inbreker ging en durfde de slaapkamer niet in te gaan. De politie moest er aan te pas komen om het diertje weg te halen.

Ansichtkaarten komen 21 jaar te laat aan

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

De familie Holvoet-Boone uit de Belgische plaats Izegem heeft een vakantiekaart in de bus gekregen van de familie De Jaeghere-Goethals. Ook een zus van de afzenders kreeg per post de hartelijke groeten uit Noord-Italië. Erg aardig van de verstuurders, maar minder aardig van de posterijen. De kaarten werden namelijk in 1984 op de bus gedaan.

Het is niet duidelijk hoe het komt dat de kaarten pas 21 jaar na datum bezorgd werden. De enige aanwijzingen zijn een Duits poststempel op de kaart van familie Holvoet-Boone en een mededeling dat het poststuk in een kelder is blijven liggen.

'Hofstadgroep blijkt ordinaire sekssekte'

Vince_Taylor had ons via de nieuws-submit te melden:

De Hofstadgroep zondigt zich aan loverboy-praktijken. De van terrorisme verdachte Nederlanders misdragen zich als loverboys, die jonge meisjes misbruiken na een proefhuwelijk van twee weken. Dit meldt de Telegraaf vandaag op hun website. Morgen levert deze krant in de papieren versie meer details en onthullingen over deze kwestie.

Zo zal er morgen ook bericht worden over de bizarre seksuele afwijkingen van personen als Mohammed B. Zo is eerder bekend geworden dat bij de huiszoeking van Mohammed B. video's zijn aangetroffen met beelden van seks met dode vrouwen.

Hillary Clinton wil onderzoek naar seks in GTA

Icoon Games nieuwsSenator Hillary Clinton wil antwoord op de vraag wie verantwoordelijk is voor verborgen seksscènes in de populaire game Grand Theft Auto: San Andreas. Producent Rockstar zegt zelf niet zulke beelden in het spel te hebben toegevoegd, en geeft de schuld aan hackers. Clinton wil dat de Federal Trade Commission (FTC) een onderzoek uitvoert.

"Er is geen twijfel dat de aanwezigheid van games met seks en geweld de opvoedkundige taak veel moeilijker maakt", stelt de echtgenote van voormalig Amerikaans president Bill Clinton. De US Entertainment Software Rating Board (ESRB), de organisatie die bepaalt vanaf welke leeftijd een spel geschikt is, onderzoekt momenteel of Rockstar zich aan de regels heeft gehouden.

De seksueel getinte beelden zijn normaal niet toegankelijk, maar met behulp van de zogenaamde Hot Coffee-mod kunnen spelers zien hoe personages in GTA de liefde met elkaar bedrijven. Volgens Patrick Wildenborg uit Deventer, maker van de mod, zaten alle beelden gewoon in het originele spel, maar waren ze niet geactiveerd. "De scriptcode, de modellen, de animaties en de dialogen zijn allemaal origineel van Rockstar. Het enige wat ik hoefde te doen was een beetje rommelen in het main.scm-bestand", aldus Wildenborg.

GTA Hot Coffee Mod

-
Meer gamenieuws lees je op FOK!games!!

Pis 'm erin!

De zin "Die had ik er zelf nog wel in kunnen pissen" gaat vanaf nu af aan niet meer op. Je kent dat wel, na een avondje stappen werkt je plasser niet meer zo goed als dat hij voorheen wel deed. Een mikpunt in die witte massa zou wel makkelijk zijn toch?

De mannen van Lazyboneuk hebben dat bijtijds doorgehad. Ze komen nu met een goal met daaraan een balletje aan een stukje touw. Er wordt zelfs een heuze grasmat bijgeleverd! Bestellen dat ding en plassen maar!

Inso's afscheid

Het liefst wilde ze nagelbijten, maar na veel pijn en moeite had ze eindelijk 10 lange nagels. Het liefst wilde ze nog een peuk opsteken, maar ze was flink geminderd met roken en haar laatste peuk was een half uur terug. Gezonder is niet per definitie leuker.

Een jaar lang was het "haar" thuis geweest, "haar" hoekje. Hier had ze haar fantasieën, dromen en leven gedeeld, altijd overgoten met een flinke lading fictie, een snufje sarcasme, twee eetlepels humor en een mespuntje arrogantie.

Nu begon ze toch weer te twijfelen. Ze besloot schijt te hebben aan haar eigen rigide regeltjes en stak een peuk op. En nog een. Haar voet tikte zenuwachtig tegen de zijkant van het bureau en het lege invoerveld van haar mailbox staarde haar verwijtend aan. "Doe dan. Typ dan! Schrijf je overweldigende afscheidsbrief maar, gevuld met superlatieven en vergezochte metaforen." Ze zuchtte geirriteerd en stond op. Met haar voorhoofd leunde ze tegen het raam en dacht terug aan alle slapeloze nachten. Alle slapeloze nachten, slechts zij, een kop thee en Word. Schrijven, schrappen, worstelen met zegswijzen en synoniemen, de draai van de moraal, de subliminaire boodschappen, de stille pijn die ze wilde overdragen of slechts het fijne gevoel.

De ene keer jeukte het. Het stak, het deed pijn, het was fel en ongenuanceerd. De andere keer was ze de nuance zelve en wilde ze gewoon "iets leuks" delen en overbrengen. De lezer een glimlach op het gezicht geven. Integer en corrupt, arrogant en onderdanig, hilarisch en jankwaardig, haar vocabulaire en haar gevoel werden op alle vlakken vertegenwoordigd. De ene keer werd het wel opgepikt, de andere keer niet.

Tegenwoordig had ze geen slapeloze nachten meer. Een nieuwe baan, weer in loondienst in plaats van zelfstandig, dus elke ochtend vroeg op. Ze haatte de ochtenden en dacht wederom met weemoed terug aan de tijd dat 's nachts de wereld van haar was.

Haar keel was rauw van het vele roken en haar vingertoppen jeukten. Ze ging weer op de bureaustoel zitten en begon verwoed te typen. Het was een goede beslissing. Het was haar stekje niet meer, ze voelde zich niet meer thuis, niet meer betrokken...

Maar toch.

Toch ga ik het columns schrijven voor de weblog missen, want ik heb het ruim een jaar met heel veel plezier gedaan en ik hoop echt oprecht dat tenminste een paar van jullie van mijn stukjes hebben genoten.

Veel liefs,
Inso.

FOK!interview: Stel je vragen aan Rob Stenders


De stem van Rob Stenders klinkt vertrouwd. Niet zo gek. Rob Stenders (40) begon zijn carrière bij de VARA, vertrok naar Veronica, stroomde door naar Power FM, ging weer naar Veronica en keerde uiteindelijk terug bij de VARA. Zijn stem is al jaren in de ether te horen. De mens bij de stem wekt al net zo snel het vertrouwen. Sympathiek. Jongensachtig. Rap van tong en op dit moment werkzaam voor Yorin FM. Een zeer goede presentator met een enorme kennis van muziek.

Op dit moment heeft Rob zijn eigen radiostation:KXradio en zit er een echte reallife soap aan te komen met hem. Wil jij vragen stellen aan Rob? Dat is mogelijk. In [FOK BN interview] Vraag het aan Rob Stenders! kan je vragen stellen aan Rob. Wij van FOK! maken een selectie en sturen die naar hem toe. Hoe meer leuke vragen, des te leuker het interview met Rob wordt! Dus kom op met ze alle!

Bommelder Schiphol was gefrustreerde Ier

freiss had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEen man die vandaag op Schiphol zorgde voor consternatie door te melden dat zijn bagage een bom bevatte is een 23-jarige in Nederland woonachtige Ier. De man zou gefrustreerd zijn geraakt omdat hij bij een informatiebalie niet de antwoorden kreeg die hij wilde.

"Hier zit een bom in", schreeuwde de Ier vervolgens terwijl hij wees op zijn tas. Hij rende daarop zonder zijn bagage weg. De bommelding leidde ertoe dat de vertrekhal een half uur werd afgezet. Speciale speurhonden concludeerden later dat de tas geen explosieven bevatte. De man werd door de luchthavenbeveiliging met pepperspray overmeesterd.

Een woordvoerder van de marechaussee wist niet te vertellen over welke onbeantwoorde vragen de man zo van slag raakte. De zegsvrouw wilde niet spreken van 'een kwajongensstreek'. "Dit moet je niet doen op een luchthaven", aldus de marechaussee.

WRC: Loeb aan kop, maar niet onbedreigd

De rijders zijn donderdagavond van start gegaan voor ronde negen van het World Rally Championship. De Rally Argentina bestaat uit 22 special stages met een totale lengte van 340.82 km. De grote vraag is of Loeb zijn zesde achtereenvolgende rally kan winnen dit weekend.

Stage 1 & 2
De coureurs begonnen donderdagavond met het rijden van de super special stage. Er moest twee keer op het korte circuit worden gereden. De eerste keer was Marcus Grönholm het snelste met 2:09.3, Petter Solberg pakte de tweede plek op 2.4 sec voor Galli en Loeb. De tweede maal dat de coureurs de stage reden was Solberg sneller dan iedereen. Hij versloeg Rovanperä met 0.4 sec, Duval op 0.5 sec. en Grönholm op 1.4 sec.


Gigi Galli tijdens de verkenning op donderdag

Stage 3
Stage drie was een snelle stage met een zachte zanderige ondergrond. De rijders begonnen op de vrijdagochtend onder een bewolkte hemel bij een koele zeven graden Celsius. Solberg pakte opnieuw de snelste tijd slechts één seconde sneller dan Loeb op de tweede plaats. Grönholm pakte de derde tijd maar verloor wel meer dan elf seconden op het leidende tweetal. De Peugeot rijder finishte voor de twee Mitsubishi coureurs Rovanperä en Galli.

Stage 4
Sebastien Loeb pakte op stage vier van de wedstrijd voor het eerst een overwinning. Hij was 2.1 sec. sneller dan zijn grootste rivaal Solberg. Grönholm pakte opnieuw de derde plaats 5.2 sec. achter de Citroën coureur. De rest van het veld finishte op meer dan 10 sec. van Loeb. In het algemeen klassment op dat moment staat Solberg op de eerste plaats voor Loeb op 2.6 sec. en Grönholm op 15.5 sec. van de Subaru rijder.


Petter Solberg in actie op één van de schitterende stages in Argentinië

Stage 5
Stage vijf is de Ascochinga - La Cumbre stage, deze is erg snel en spectaculair met een stuk van acht kilometer wat bergop wordt verreden. Opnieuw pakte Loeb de snelste tijd, 3.8 sec. sneller dan Solberg op plaats twee. Door deze overwinning staat Loeb weer op zijn vertrouwde plek in het algemeen klassement, de eerste. Marcus Grönholm pakt opnieuw de derde plaats maar verliest met vier seconden weer teveel tijd om aansluiting bij de top twee te vinden. Na een goede start kreeg Mitsubishi rijder Galli problemen op stage vijf. De Italiaan had een probleem met zijn ophanging en repareerde dat op de stage, helaas viel hij later uit met versnellingsbakproblemen.

Stage 6
De zesde stage van de dag is de laatste van de ochtendsessie en was zeker geen gemakkelijke. De stage bevatte een aantal lastige watersplashes waar men doorheen moest. Opnieuw is Loeb met zijn Xsara WRC sneller dan de rest. Op de nummer twee van de proef, Solberg, wint hij al 0.5 sec. per kilometer. Grönholm finisht opnieuw in de top drie maar begint nu ook de aansluiting met Solberg kwijt te raken door 6.2 sec. achter de Fin te eindigen.


Rovanperä als enige voor Mitsubishi nog in de rally

Dag één gaat voor ons in Europa vannacht verder met de stages 7 tot en met 10.

Algemeen klassement na zes proeven

positiecoureurmerktijdachterstand
1S. LoebCitroën1:01:09.9-
2P. SolbergSubaru1:01:18.28.3
3M. GrönholmPeugeot1:01:40.130.2
4T. GardemeisterFord1:02:28.31:16.4
5M. MärtinPeugeot1:02:35.81:23.9
6H. RovanperäMitsubishi1:02:37.21:25.3
7C. AtkinsonSubaru1:03:32.62:20.7
8M. StohlCitroën1:03:36.42:24.5
9F. DuvalCitroën1:03:36.92:25.0
10D. CarlssonPeugeot1:03:52.12:40.2

Panathinaikos legt Biscan vast

Igor Biscan verlaat op transfervrije basis Champions League winnaar Liverpool. De Kroaat tekent een contract voor drie seizoenen bij de Griekse topclub Panathinaikos.

De 27-jarige middenvelder kwam in het seizoen 2000/2001 naar Anfield Road. Liverpool troefde destijds onder meer Ajax af in de strijd om zijn handtekening. Bij Liverpool wist Biscan echter nooit een vaste basisspeler te worden: niet onder manager Houllier en zeker ook niet onder diens opvolger Rafael Benitez. Biscan kwam eerder uit voor Samobor FC en Dinamo Zagreb.

Rzasa naar ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft zich versterkt met Tomasz Rzasa. De Pools international speelde afgelopen seizoen bij SC Heerenveen, maar had daar geen contract meer.

Rzasa was in de veronderstelling dat zijn contract automatisch verlengd zou worden bij de Frieze club, maar dat bleek niet zo. ADO Den Haag sloeg daarna snel toe en bood de Pool een contract voor een jaar aan. De 32-jarige back speelde eerder onder andere voor De Graafschap en Feyenoord.

Tienjarige vraagt Bill Gates om baan

Arfa Karim RandhawaEen tienjarige Pakistaanse was deze week met haar vader op uitnodiging van softwareboer Microsoft op bezoek in Seattle. Arfa Karim Randhawa is vermoedelijk 's werelds jongste Microsoft Certified Professional, op negenjarige leeftijd behaalde ze al de certificering. Tijdens haar bezoek sprak ze onder meer met Bill Gates.

Haar belangrijkste vraag aan de Microsoft-baas was simpel; waarom kunnen kinderen van haar leeftijd eigenlijk niet in dienst treden van de multinational? In een antwoord zei Gates dat dat niet mogelijk is, maar dat het bedrijf wel de mogelijkheden wil bekijken om over een paar jaar een stageplek voor Arfa te creëren. Gates en Arfa spraken verder onder meer over het lage percentage vrouwen dat bij Microsoft werkt, het moslimgeloof van het meisje en de stad in Pakistan waar ze woont. Het meisje droeg tijdens het gesprek met Gates een gedicht op ter ere van zijn leven.

Arfa liet weten erg onder indruk te zijn van Bill Gates en de Redmond campus van het bedrijf. De volgende keer dat ze naar de VS komt wil ze echter in ieder geval ook naar Disneyland.

Liberty hoopt op succes in Pyreneeën

Liberty Seguros probeert zich na een matige beurt in de Alpen vanaf morgen te herstellen in de Pyreneeën. Ploegleider Manolo Saiz is wel tevreden over zijn renners, maar stelt dat de enige coureur die heeft gefaald Roberto Heras is. Heras staat pas 37e in het algemeen klassement.

De best geklasseerde renner van Liberty is Jörg Jaksche, op een twaalfde plek, op al meer dan vijf minuten van Lance Armstrong. Van een ploeg die met Heras, Beloki en Gonzalez de Galdeano aan de start staat wordt meer verwacht. Toch is ploegleider Saiz best wel tevreden: ”De enige coureur bij ons die door het ijs is gezakt is Heras, de rest doet gewoon zijn werk. Als Heras met de besten boven geraakt op Courchevel zegt iedereen dat Liberty fantastisch heeft gereden, helaas was dat niet het geval. We kunnen niets anders doen dan hopen dat Heras verbetert en nog een etappe kan winnen in de Pyreneeën, het warme weer geeft ons zeker een voordeel.”

De Duitser Jaksche is dus Liberty’s laatste hoop op een notering in de top tien. Jaksche voelt zich in ieder geval goed: ”Ik ben heel tevreden over mijn prestaties in de bergritten tot nu toe. Wie weet kan ik nog verbeteren.” Wie zich ook wil verbeteren is Beloki, die zeker redelijk rijdt in deze ronde, helemaal in vergelijking met zijn Giro. Beloki wil echter meer: ”Het ging helemaal niet goed in de Alpen, ik ben gewend bij Ullrich te rijden tijdens aankomsten bergop. De rit naar Courchevel ging nog wel, maar de dag erna was het weer minder. Ik probeer in de Pyreneeën te gaan voor etappewinst, ik krijg nu zeker wel de ruimte.” Gisteren was het exact twee jaar geleden dat de Bask als kanshebber op de eindzege de Tour moest verlaten door een val in de afdaling van de col de la Rochette.

Weer bekende naam voor Atlético

Atlético Madrid heeft opnieuw een bekende naam aangetrokken. Na de aankopen van Mateja Kezman en Maxi Rodriguez komt ook Martin Petrov de gelederen van de tweede club van Madrid versterken.

Petrov is afkomstig van VfL Wolfsburg en kost de Spaanse club zo’n tien miljoen euro. Maandag tekent de Bulgaarse international een contract voor vier seizoenen bij Atlético. De 26-jarige aanvaller was aan het begin van het vorig seizoen een sensatie in de Bundesliga; met veel goals en mooie acties was hij er mede verantwoordelijk voor dat Wolfsburg zich zelfs even koploper mocht noemen. Na de winterstop trad echter het verval in en eindigde Wolfsburg als negende. Atlético, dat na een matig seizoen op jacht gaat naar eerherstel, is de vierde club in de loopbaan van Petrov, na eerder ook nog voor CSKA Sofia en Servette FC te zijn uitgekomen.

Polak nieuwste aanwinst Sparta

Sjaak Polak speelt het komende seizoen voor Sparta Rotterdam. De speler met het begaafde linkerbeen komt over van ADO Den Haag.

De 29-jarige linksback tekende een contract voor drie seizoenen bij de promovendus. Polak speelde het afgelopen seizoen in elke competitiewedstrijd mee met ADO, maar wilde toch vertrekken: Sparta hapte toe. De verdediger speelde eerder al voor Excelsior en FC Twente. Voor Sparta is Polak al de negende nieuweling. Bekende namen onder die negen zijn Ponk, Oost, Gudelj en Olfers.

Valdés tot 2010 bij Barcelona

Víctor Valdés heeft zijn contract bij FC Barcelona verlengd tot 2010.

De 23-jarige doelman stond al 133 competitiewedstrijden onder de lat bij de club van trainer Frank Rijkaard. Enkele weken geleden voelde Valdés zich nog 'niet gewaardeerd', maar vrijdag zette hij toch zijn handtekening onder een nieuw contract. Volgens een clausule in zijn nieuwe contract mag de doelman voor honderd miljoen euro tussentijds naar een andere club.

Ellen Petri O+

Ellen Petri zal misschien niet voor iedereen een bekende zijn, maar aan deze 24 jarige Belgische beep kan niet zomaar voorbij worden gegaan. In 2003 werd ze verkozen tot Miss Antwerpen waarmee ze zichzelf plaatste voor de Miss België verkiezing. Op 12 december 2003 werd ze verkozen tot Miss België 2004 en bij de aansluitende Miss World verkiezingen werd ze derde. Door de lezers van het blad Ché werd ze verkozen tot "Mooiste vrouw ter wereld". Verder stond ze met een photoshoot in de Maxim.

O, en ze houdt van pasta en ze heeft een guitige bumpersticker.

Punten 13e etappe

Vandaag een ietwat rustige etappe, vlak voor het begin van Pyreneeën die uiteindelijk leidde in een massasprint.

Dagwinnaar was Gorro, hij haalde 171 punten bij elkaar, 14 punten meer dan de gedeelde nummer 2, f1warrior en MoleM.

In het algemeen klassement hebben we een nieuwe nummer 1, Arnim met 1241 punten, die gisteren nog tweede stond. Blackness is naar de tweede plaats gezakt met 1221 punten en Kozzmic staat derde. twi en Nazzgul zijn de nieuwe nummers 4 en 5.

Bij de subleagues ging de dagoverwinning naar de Servicedient Rotterdam met 106 punten, 4 punten meer dan de nummer twee, zooi. Als derde eindigde Showchat met 100 punten.

In het algemeen klassement is er weinig veranderd, de Kukamaestro's gaan nog steeds aan de leiding, voor Kopfschmerz CC dat opgerukt is naar de tweede plaats. Derde staan de Nijmegen Tourfanaten.

Tot dinsdag 19 juli 00:01 kan er weer gewisseld worden.

PSV begint Peace Cup met moeizame zege

PSV is de strijd om de Peace Cup begonnen met een overwinning. De landskampioen versloeg vrijdag in Seoul de Zuid-Koreaanse kampioen Seongnam Ilhwa met 2-1.

Voor de Eindhovenaren scoorden Cocu en Robert voor de rust. De treffer voor de Zuid-Koreanen werd gescoord door Do-Hoon Kim, die een misverstandje tussen Alex en Ooijer uitbuitte.

Van de nieuwelingen bij de Eindhovenaren stuurde trainer Guus Hiddink alleen de Belg Simons als basisspeler het veld in. PSV is titelverdediger bij het toernooi. Er nemen acht teams deel, die over twee poules van vier teams verdeeld zijn.

Elektronische iCat komt mens gezelschap houden

Elektronicagigant Philips hoopt met zijn nieuwste uitvinding de markt te veroveren: de iCat. Deze elektronische assistent of 'slim gezelschap' zou de afstandbediening uit alle huishoudens moeten verdrijven, zo hoopt Philips.

De iCat is een robotkatje van 38 centimeter lang met verschillende functies. Zo kan hij bijvoorbeeld muziek en films selecteren op een LCD scherm, afspraken maken en het weerbericht voorlezen. Meer dan een afstandsbediening, aldus Philips.


Bijzonder is dat de iCat lijkt te 'leven'. Dertien servomotertjes zorgen ervoor dat verschillende delen van het gezicht kunnen bewegen, zoals wenkbrauwen, lippen, oogleden en mond. Hierdoor kan het robotkatje zijn gezichtsuitdrukking veranderen naar blij, verbaasd, boos en ook verdrietig.

Tevens is er een camera bevestigd op het hoofd van dit gezelschapsdier, waarmee hij objecten en gezichten kan herkennen. De pootjes zijn uitgerust met een microfoon voor spraakherkenning, het opnemen van geluid en het bepalen van de geluidsbron. En af en toe moeten de eigenaren hun elektronische huisdier wel een aai over de bol geven. In de pootjes en oren zitten namelijk gevoelssensoren.

De liefhebbers zullen wel nog even moeten wachten op hun nieuwe assistent. De iCat werkt nog niet optimaal, zo bleek tijdens een aantal demonstraties. Het dier luistert niet altijd even goed. Overigens kan dat ook aan zijn gemoedstoestand hebben gelegen, welke af is te lezen aan de gekleurde LEDs in zijn oren. Daaraan is te zien of het diertje een luisterend oor biedt, druk aan het werk is, wakker is of slaapt.

Rau naar Arminia Bielefeld

Tobias Rau verruilt FC Bayern München voor Arminia Bielefeld. In Beieren wist de verdediger nooit écht door te breken.

De 23-jarige Rau werd in 2003 als een groot talent binnengehaald bij de ‘Rekordmeister’. Hij kwam toen over van VfL Wolfsburg voor een bedrag van 2,5 miljoen euro. In München stokte de doorbraak van de Duitser, mede door blessures speelde hij slechts dertien wedstrijden. Wel werd hij al zeven keer opgesteld in Duitse nationale ploeg. Mede om zijn kansen op het WK van volgend jaar intact te houden vertrekt hij nu bij Bayern. Bielefeld is een degelijke middenmotor in de Duitse Bundesliga. Rau tekende een contract dat hem voor twee seizoenen bindt aan zijn nieuwe club.

Standen MLB per 14-07-2005

De All Star wedstrijd zit er weer op en dat betekend dat de tweede seizoenshelft is begonnen. Rafael Palmeiro van de Orioles wist zijn 2999 ste honkslag te maken maar mistte twee kansen op de 3000ste van zijn carriére.

American League :

EastWLPCTGBThuisUitEastCentWestNLL10STRK
Boston 49 39 .557 - 24-15 25-24 17-22 7-3 13-8 12-6 4-6 L3
Baltimore 48 40 .545 1.0 27-20 21-20 23-15 12-13 5-2 8-10 5-5 W3
New York 47 40 .540 1.5 29-19 18-21 15-20 9-7 12-6 11-7 8-2 W2
Toronto 44 45 .494 5.5 22-18 22-27 22-14 6-9 8-12 8-10 4-6 L4
Tampa Bay 29 61 .322 21.0 20-26 9-35 13-19 5-18 8-9 3-15 2-8 W1

CentralWLPCTGBThuisUitEastCentWestNLL10STRK
Chicago 58 29 .667 - 30-15 28-14 9-4 27-5 10-14 12-6 5-5 W1
Minnesota 48 39 .552 10.0 26-19 22-20 13-5 21-17 6-7 8-10 5-5 L1
Cleveland 47 42 .528 12.0 21-20 26-22 8-9 15-22 9-8 15-3 4-6 L2
Detroit 42 45 .483 16.0 19-23 23-22 12-13 14-18 7-5 9-9 5-5 L1
Kansas City 31 57 .352 27.5 19-27 12-30 8-8 9-24 5-16 9-9 5-5 W1

WestWLPCTGBThuisUitEastCentWestNLL10STRK
Los Angeles 53 36 .596 - 26-19 27-17 3-3 22-15 16-12 12-6 5-5 W1
Texas 46 41 .529 6.0 27-18 19-23 10-8 14-9 13-15 9-9 6-4 L1
Oakland 45 43 .511 7.5 28-16 17-27 14-20 7-5 14-10 10-8 7-3 W4
Seattle 39 49 .443 13.5 20-23 19-26 10-15 7-8 12-18 10-8 6-4 L1

National League :

EastWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
Washington 52 37 .584 - 30-13 22-24 18-18 14-9 8-4 12-6 4-6 L3
Atlanta 50 40 .556 2.5 29-14 21-26 24-19 16-7 3-6 7-8 6-4 L3
Philadelphia 46 44 .511 6.5 27-19 19-25 18-25 14-9 7-2 7-8 6-4 W3
Florida 44 43 .506 7.0 25-22 19-21 20-22 9-11 5-5 10-5 4-6 L4
New York 45 44 .506 7.0 26-18 19-26 24-20 12-12 4-2 5-10 5-5 W2

CentralWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
St. Louis 56 32 .636 - 27-16 29-16 7-8 26-9 13-10 10-5 7-3 W1
Houston 44 43 .506 11.5 30-14 14-29 4-11 19-18 14-6 7-8 8-2 W3
Chicago 44 44 .500 12.0 22-21 22-23 8-14 19-15 11-6 6-9 4-6 W4
Milwaukee 43 46 .483 13.5 24-16 19-30 9-12 19-19 7-8 8-7 6-4 W3
Pittsburgh 39 49 .443 17.0 21-22 18-27 10-10 15-24 9-8 5-7 5-5 L2
Cincinnati 35 53 .398 21.0 24-22 11-31 10-10 12-25 6-10 7-8 5-5 L1

WestWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
San Diego 48 42 .533 - 27-17 21-25 6-0 13-12 22-19 7-11 5-5 L1
Arizona 44 47 .484 4.5 22-25 22-22 4-9 7-10 25-18 8-10 5-5 W2
Los Angeles 40 49 .449 7.5 22-21 18-28 3-6 8-11 24-19 5-13 2-8 L5
San Francisco 38 50 .432 9.0 20-26 18-24 2-7 10-10 20-21 6-12 4-6 W1
Colorado 31 56 .356 15.5 24-23 7-33 4-5 10-17 11-25 6-9 4-6 L1

Uitslagen MLB 14-07-2005

112 punten warden er binnengehaald en 30 homeruns geslagen in dertien wedstrijden in de Major League Baseball gisteravond.

American League :

Team123456789Tot.HE
Chicago White Sox100000000170
Cleveland Indians0000000000040
Homeruns :
Chicago White Sox : -
Cleveland Indians : -

Team123456789Tot.HE
Kansas City Royals20001126012131
Detroit Tigers0001013409152
Homeruns :
Kansas City Royals : Stairs (2)
Detroit Tigers : Monroe, Shelton

Team123456789Tot.HE
New York Yankees0210110128140
Boston Redsox401000100691
Homeruns :
New York Yankees : Rodriguez, Sheffield, Giambi, Williams
Boston Redsox : Ortiz, Nixon

Team123456789Tot.HE
Tampa Bay Devilrays000001011370
Toronto Bluejays000000000060
Homeruns :
Tampa Bay Devilrays : Hollins
Toronto Bluejays : -

Team123456789Tot.HE
L.A. Angels000030000390
Minnesota Twins000200000260
Homeruns :
L.A. Angels : -
Minnesota Twins : -

Team123456789Tot.HE
Baltimore Orioles000211001582
Seattle Mariners030000000321
Homeruns :
Baltimore Orioles : Gibbons, Fasano
Seattle Mariners : -

Team123456789Tot.HE
Texas Rangers000000000021
Oakland Athletics02002200x680
Homeruns :
Texas Rangers : -
Oakland Athletics : Chavez

National league :

Team123456789Tot.HE
Washington Nationals011000000240
Milwaukee Brewers01000102x4111
Homeruns :
Washington Nationals : Wilson
Milwaukee Brewers : Jenkins

Team123456789Tot.HE
Pittsburgh Pirates001000000120
Chicago Cubs00230000x5103
Homeruns :
Pittsburgh Pirates : -
Chicago Cubs : Walker

Team123456789Tot.HE
Florida Marlins0310001027120
Philadelphia Phillies04002403x13131
Homeruns :
Florida Marlins : Cabrera, Lo Duca
Philadelphia Phillies : Burrell (2), Lieberthal (2), Howard

Team123456789Tot.HE
Atlanta Braves000100200361
New York Mets01010013x681
Homeruns :
Atlanta Braves : Larocher
New York Mets : Wright (2), Piazza

Team123456789Tot.HE
Arizona Diamondbacks1210011006110
San Diego Padres000000000051
Homeruns :
Arizona Diamondbacks : -
San Diego Padres : -

Team123456789Tot.HE
San Fransisco Giants000001300470
L.A. Dodgers000100200372
Homeruns :
San Fransisco Giants : Vizquell
L.A. Dodgers : -

Derde ritzege McEwen

Robbie McEwen heeft de dertiende etappe in de Tour de France op zijn naam geschreven. Na een zeer spannende finale won hij zijn derde etappe in deze Tour. Lance Armstrong blijft in de gele trui.

Pas op driehonderd meter van de streep werden de overgebleven vluchters (Horner en Chavanel) ingerekend door het sprintende peloton. McEwen maakte uitstekend werk van de Davitamon-Lotto-ploeg af. Zijn ploeggenoot Rodriguez eindigde nog als derde en voor Thor Hushovd, zodat McEwen veel punten terugpakt in de strijd om het groen.

Tussen Miramas en Montpellier moest er 173 kilometer worden afgelegd. Onderweg lag er slechts één helling van de vierde categorie. Na drie kilometer waren Lang en Quinziato de eerste vluchters van de dag. Dit duo werd echter al snel weer gegrepen. Bijna meteen hierna glipten Horner, Voeckler, Turpin, Da Cruz en Flecha weg uit de grote groep. Deze aanval bleek de juiste, want het peloton legde de ontsnappers geen strobreed in de weg. Discovery Channel deed niets anders dan controleren en ook de ploegen van de sprinters (Davitamon-Lotto en Crédit Agricole) voelden zich niet geroepen iets te doen aan de achterstand.

Toen de voorsprong meer dan acht minuten bedroeg sommeerde Robbie McEwen zijn manschappen om op kop te gaan rijden. De Australiër gaat nog voor de groene trui en was dus gebaat bij een massasprint. Verrassend genoeg reed ook Lampre-Caffita mee op kop, dit terwijl ze geen supersprinter in hun gelederen hebben. Onderweg kaapten de vluchters alle punten bij de bonificatiesprints weg.

Met nog 94 kilometer voor de boeg kwam er een einde aan de Tour van Alejandro Valverde, de leider in het jongerenklassement en bovendien de nummer vijf in de algemene rangschikking. De Spanjaard, die won op Courchevel, kampte met tendinitis (een peesontsteking in zijn knie). Het peloton kwam steeds dichter bij de leiders, twintig kilometer van tevoren was het verschil nog maar een kleine minuut.

Op een kleine heuvel in de finale ontsnapte Sylvain Chavanel vanuit het peloton. De Fransman bereikte de vijf koplopers en ging er meteen overheen: enkel Horner kon in het wiel van de Cofidis-renner komen. In het peloton was Davitamon-Lotto ondertussen niet meer op kop, want het heuveltje sloeg de vermoeide mannen van McEwen ver terug. Hierdoor was er geen georganiseerde jacht meer in het peloton. Op één kilometer van de meet was het verschil nog acht seconden met de meute, waarin Liquigas-Bianchi het tempo de hoogte in stuwde. Het zag er dus goed uit voor de vluchters, maar Horner ging pokeren en nam niet meer over. McEwen was uiteindelijk degene die profiteerde.

Morgen duikt het Tourpeloton de Pyreneeën in. De finish ligt op Ax-3 Domaines, een col van de eerste categorie. De laatste winnaar op Ax-3 Domaines was Carlos Sastre, die in 2003 de dertiende etappe op zijn naam schreef. De rit van morgen kent een vlakke aanloop, totdat na zo’n honderd kilometer vier colletjes van lagere categorieën worden bereikt. Na dit voorproefje wacht met de Port-de-Pailhères een col van de buitencategorie, waarna de etappe eindigt op Ax-3 Domaines. Zondag volgt de absolute koninginnerit van deze Tour met een aantal klassieke cols onderweg en aankomst op Pla d’Adet.

Uitslag dertiende etappe Miramas-Montpellier:

Pos.Nr.NaamTeamLandTijd
1 041R. McEwenDAVAUS3'43'14''
2 121S. O'GradyCOFAUSz.t.
3 046F. RodriguezDAVUSAz.t.
4 138G. TrentiQUIUSAz.t.
5 106T. HushovdCANOOz.t.
6145A. GeslinBOUFRAz.t.
7162R. FörsterGERDUIz.t.
8113M. BackstedtLIQZWEz.t.
9152G. BortolamiLAMITAz.t.
10086C. HornerSAUUSAz.t.
11094A. DavisLIBAUSz.t.
12173B. CookeFRAAUSz.t.
13168P. WrolichGEROOSz.t.
14188R. NurutdinovDOMOEZz.t.
15025L. RobertsCSCAUSz.t.
16124S. ChavanelCOFFRAz.t.
17196I. IsasiEUSSPAz.t.
18072L. BernucciFASITAz.t.
19143L. BrochardBOUFRAz.t.
20204S. DumoulinAGRFRAz.t.
46053E. DekkerRABNEDz.t.


Klassement na dertien etappes:

Pos.Nr.NaamTeamLandTijd
1 001L. ArmstrongDISUSA50.13.50
2 057M. RasmussenRABDEN00'38'''
3 101C. MoreauCAFRA02'34''
4 021I. BassoCSCITA02'40''
5 061S. BoteroPHOCOL03'48''

Hond springt per ongeluk van zesde verdieping

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

De Duitse boxer TJ maakte een grote vergissing toen hij uit het raam van de zesde verdieping van een flat sprong. Het dier dacht kennelijk nog in zijn oude woning te zijn, waar hij geregeld door het raam op de begane grond naar buiten sprong.

TJ had geluk en landde drie verdiepingen lager op een balkon. De eigenaren hoorden hun hond janken en belden de brandweer. Die moest het dier van het balkon halen, omdat de bewoners van de flat op vakantie waren. En zo kwam alles letterlijk weer op zijn pootjes terecht.

De baasjes van de boxer legden uit dat ze nog maar een week in hun nieuwe appartement wonen. Ze hadden niet verwacht dat de hond het truukje uit de vorige woning zou toepassen in de nieuwe flat.


TJ kwam gelukkig goed op zijn pootjes terecht

Torino en Messina uit Serie A gezet

De twee Italiaanse voetbalclubs Torino en Messina mogen komend seizoen niet in de Serie A spelen. Beide clubs hebben hun financieën niet op orde. De clubs hebben al gezegd dat ze in beroep zullen gaan.

De Italiaanse voetbalbond FIGC besloot hiertoe na een lange vergadering. Het is nog onduidelijk of de beide clubs zullen worden vervangen op het hoogste niveau. Torino promoveerde afgelopen seizoen naar de Serie A, Messina eindigde als zesde.

De bond knikkerde ook twee clubs uit de Serie B omdat de begroting niet rond is, Salernitana en Perugia mogen het in de Serie C proberen.

De Serie A begint weer op 28 augustus.

Teruggave entree Indy begint

Michelin en de Indianapolis Motor Speedway (IMS) beginnen binnenkort met het gezamenlijk terugbetalen van de entreegelden voor de Grand Prix van de Verenigde Staten, die op 19 juni jl. werd gehouden.

De organisatie en de bandenfabrikant hebben besloten samen alle bezoekers hun geld terug te geven dat is betaald voor de toegang tot de beruchte race, waarin slechts zes auto's aan de start kwamen.

Iedereen die vooraf een toegangskaartje had gekocht, krijgt komende week een brief van de twee partijen waarin staat uitgelegd hoe het geld terug kan worden gevraagd. Kaartjes die op de dag zelf zijn gekocht, kunnen worden opgestuurd naar Indianapolis, waarna een cheque zal worden geretourneerd.

Tevens stelt Michelin 20.000 toegangskaartjes voor de Amerikaanse Grand Prix op Indianapolis in 2006 beschikbaar voor de gedupeerde bezoekers. Precieze details over dit proces worden bekend gemaakt zodra de Grand Prix van 2006 is bevestigd door de FIA.

"Door samen te werken met IMS hebben we een grondig en snel proces bedacht om alle bezoekers te bereiken," lichtte Jim Micali van Michelin toe. "We hopen dat we hierdoor de ontwikkeling van de Formule 1 in de Verenigde Staten kunnen aanmoedigen."

Davis Cup: Sluiter verliest eerste wedstrijd

In de kwartfinale van de Davis Cup tegen Slowakije staat Nederland op een 0-1-achterstand. Raemon Sluiter kon het in de eerste partij niet bolwerken tegen de Slowaak Dominik Hrbaty, de Rotterdammer verloor in vier sets, setstanden waren 1-6, 7-5, 4-6 en 3-6.

Hrbaty won de eerste set vrij eenvoudig met 6-1. Ook in de tweede set kwam de Slowaak tegen Sluiter snel op een comfortabele 5-3. Maar de Nederlander knokte zich terug in de wedstrijd en trok de set met 5-7 toch nog naar zich toe.

In de derde set ging het gelijkopgaande. Hrbaty forceerde op 5-4 in zijn voordeel echter de beslissende break.

Sluiter moest zich behandelen voor een blessure en daarna liep Hrbaty in de vierde set uit naar 0-3, 1-4 en 2-5 om vervolgens de wedstrijd met 3-6 naar zich toe te trekken. Sluiter kreeg in totaal nog wel drie breekmogelijkheden bij een stand van 1-3 en 3-5, maar deze wist hij niet te verzilveren.

"Friesacher weg voor volgende race"

Minardicoureur Patrick Friesacher zou al voor de Grand Prix van Duitsland, volgend weekend, vervangen kunnen worden. De Oostenrijker heeft problemen met het betalen van sponsorgelden.

Teambaas Paul Stoddart zei tegen persbureau Reuters dat er een grote kans bestaat dat Friesacher komende race al niet meer meerijdt. Voornaamste kandidaten om hem te vervangen zouden Nederlander Robert Doornbos en Hongaar Zsolt Baumgartner zijn.

EK Honkbal: Nederland verpulvert Frankrijk

Nederland blijft ongeslagen op het Europees kampioenschap honkbal dat plaats vind in Tsjechie. De ploeg van bondscoach Robert Eenhoorn walste in zeven innings over het zwakke Frankrijk heen, de eindstand werd uiteindelijk 17-1.

In de eerste inning kwam Nederland al tot zeven honkslagen, dat resulteerde in een voorsprong van 7-0. Eenhoorn besloot geen risico te nemen en als startende werper trommelde hij Patrick Beljaard op. Maar na twee slagbeurten werd duidelijk dat er defensief niets te vrezen was, en werd Beljaards weer van de heuvel gehaald.

RBC huurt talentvolle Portugees

RBC Roosendaal zal het Portugese talent Edgar Marcelino voor één seizoen huren van Sporting Lissabon.

De 20-jarige jeugdinternational werd afgelopen seizoen door de Portugese club al verhuurd aan Penafiel. RBC was niet de enige geïnteresseerde club, ook enkele Portugese ploegen toonden interesse in de talentvolle rechteraanvaller.

"Hij wil graag voor ons spelen. Liever dan voor een andere Portugese club. Ik heb goede contacten daar. Het is in elk geval een groot talent, een speler met veel potentie," aldus Manager voetbalzaken van de Roosendalers, Rob Meppelink. Eerder contracteerde RBC aanvaller Nyron Wau van Helmond Sport.

RBC is op dit moment in trainingskamp in Delden, waar het al gelijk een tegenslag kreeg te verwerken. De van Feyenoord gehuurde Chileen Jorge Acuña verzwikte zijn enkel en zal enkele weken uit de roulatie zijn.

Enkele Battlefield 2: Special Forces screenshots

Electronic Arts heeft gisteren nog enkele plaatjes van hun aankomende expansie voor Battlefield 2 gepresenteerd. In deze expansie draait alles om de commandotroepen van de in totaal zes facties, zoals de Navy SEALs, SAS en Spetnatz. Uiteraard zullen er naast nieuwe facties ook nieuwe wapens, maps, gadgets en voertuigen in de uitbreiding verschijnen. De game moet rond september uitkomen.
L.A. Rush info en screens

Games met snelle auto's en hip-hoppers kun je nooit genoeg hebben dacht Midway, en zij komen daarom in oktober met de game L.A. Rush.

In deze race game figureren verscheidene beroemdheden en hip-hop talenten. Verder wordt de game begeleid door een, naar eigen zeggen, intense soundtrack, de allernieuwste auto's en een exclusieve deal met RIDES magazine. L.A. Rush is de eerste van drie titels die verschijnen door de co-marketing relatie met MTV. Het spel zal uit komen voor de Xbox en PlayStation 2.

"LA RUSH pimps out and juices up this classic Midway franchise while staying true to the fast-paced racing, death-defying shortcuts, and rooftop jumps the series is famous for," zo zei Steve Allison, marketing manager bij Midway. "The game features more than 35 of the hottest licensed cars and an additional 16 exclusively designed concept cars that can be fully tricked out by the world famous crew at West Coast Customs. Top celebrity and hip-hop talent add to the game's innovative story mode and make LA RUSH one of the must have racing games of the year."


Divac verlaat NBA

De Servische basketballer Vlade Divac zal na zestien seizoenen in de Amerikaanse profbasketbalcompetitie NBA afscheid nemen. De 37-jarige center ondervindt te veel last van een aanhoudende rugblessure.

In 1989 vertrok Divac van Partizan Belgrado naar de Los Angeles Lakers. Daar speelde hij zeven seizoenen alvorens hij verder trok. Afgelopen seizoen keerde hij terug bij de Lakers, waar hij slechts vijftien wedstrijden speelde.

Battlefield 2: Modern Combat screenshots

Electronic Arts heeft screenshots van Battlefield 2: Modern Combat vrijgegeven. Het gaat hier om Xbox-screenshots, maar de game komt ook uit op de PlayStation 2. Net als de PC-versie zal deze Battlefield-game een hoop verschillende maps, omgevingen, wapens en voertuigen kennen. Via Xbox Live kunnen straks maximaal 24 mensen tegen elkaar spelen. De game wordt tegen het einde van dit jaar verwacht.

Oma van 65 jaar blijkt hardcore gamer

Gamen is voor alle leeftijden, maar hoe veel mensen ken je die na hun 60e verjaardag nog intensief een spelletje spelen? Deze fanatieke 65-jarige bejaarde heeft geen enkele moeite met games als Resident Evil 4, Prince of Persia, Destroy All Humans en Final Fantasy X, die ze waarschijnlijk krijgt of van haar uitkering koopt. Met wat hulp van buitenaf houdt ze een blog bij waar al haar ervaringen ruimschoots aan bod komen. Er zijn ook enkele video's te zien. Wie geïnteresseerd is kan hier een kijkje nemen.Oma in actie

Met dank aan Eikelpiercing voor het melden van dit nieuws

Vierde dader stelt Londense politie voor raadsel

Hassib HussainDe politie in Groot-Brittannië heeft foto's verspreid van Hassib Hussain, de man die bij de aanslagen in Londen op 7 juli de dubbeldekbus opblies. Men hoopt hiermee inzicht te krijgen in wat de zelfmoordterrorist in zijn laatste uur deed. De aanslag op de bus vond een uur later plaats dan de drie aanslagen op metrolijnen.

De 18-jarige Hussain is op een foto te zien terwijl hij met een grote rugzak op het station in Luton, ten noorden van Londen, loopt. Een uur later arriveert hij met zijn drie kompanen op het Londense station King's Cross. Op camerabeelden is te zien dat het viertal om 8.26 uur afscheid van elkaar neemt. Hussain belandde uiteindelijk op de dubbeldekker die om 09.47 uur ontplofte, bijna een uur nadat zijn vrienden hun rugzak in de metrotreinen tot ontploffing brachten.

De politie sluit niet helemaal uit dat hij op het laatste moment is gaan twijfelen over de aanslag en het opgeven van zijn eigen leven. Ook wordt rekening gehouden met gewijzigde orders van hogerhand. Wellicht kon Hussain zijn eigenlijke doel, een metrotrein van de Northern Line, vanwege een stremming niet bereiken. Peter Clarke, hoofd van de antiterreurbrigade van de politie, sprak op een persconferentie de hoop uit dat overlevende medepassagiers van buslijn 30 iets kunnen vertellen.


De dubbeldekbus die Hassib Hussain opblies

Ondertussen is ook de identiteit van de laatste nog onbekende aanslagpleger bekend gemaakt. Het gaat om de in Jamaica geboren Lindsey Germaine, die in een plattelandsgemeente niet ver van Luton woonde. Hussain en de twee andere verdachten waren afkomstig uit Leeds. Bij huiszoekingen in de Noord-Engelse stad is deze week onder andere een installatie ontdekt voor de fabricage van hoogwaardig explosief materiaal.

Engelse hooligans willen moslims aanvallen

In Engeland willen rechts-extremisten en voetbalhooligans wraakacties ondernemen op moslims voor de bloedige aanslagen in Londen, zo bericht de Britse krant The Guardian vandaag. Dit weekeinde willen onder meer de extreem-rechtse partijen 'Nationalist Alliance' en het 'National Front' ook demonstreren bij het Victoria Embankment, waar slachtoffers van de aanslagen worden herdacht.

Rivaliserende voetbalsupporters willen de strijdbijl onderling voorlopig begraven om zich gezamelijk op moslims te kunnen richten. Het gaat om hooligans van West Ham United, Millwall, Crystal Palace en Arsenal. Via internet communiceren ze met elkaar. Die gesprekken via forums en chatboxen worden gemonitord door de politie. Ook extreem-rechts wordt in de gaten gehouden.

Blessure Boonen valt mee

De blessure van Tom Boonen aan zijn knie valt mee. De Belgische sprinter moest donderdag opgeven in de Tour de France, omdat hij het gewricht amper nog kon strekken. Vrijdag liet Boonen zich onderzoeken door de Belgische dokter Gert van den Bogaert, en daaruit werd duidelijk dat zijn rechterknie niet ernstig is beschadigd.

Volgens de arts is de Belgische wielrenner geveld door een interne bloeding in de knieschijf. Boonen zal drie dagen rust moeten nemen en mag daarna alweer beginnen aan de revalidatie. Tien dagen later mag hij alweer aan koersen deelnemen. Zijn wedstrijdprogramma blijft daarom ongewijzigd, wat betekent dat Boonen zich in het najaar volledig kan gaan richten op het wereldkampioenschap.

Schemergebied De Veluwe

Echt geweldig sommige nieuwsberichten. Volgens Recreatiegemeenschap Veluwe moet er een nationale discussie komen over natuursex. Kennelijk kan je op de veluwe geen paadje meer aflopen of je struikelt over de dampende stelletjes of zelfs groepjes, want afgelopen maandag was er op het strand in Bussloo nog een orgie met 20 personen. Lijkt me trouwens een uitstekend voorbeeld van 'Recreatiegemeenschap'.

Volgens de woordvoerder E. Droogh is er sprake van een juridisch schemergebied. Nou volgens mij niet alleen een juridisch schemergebied, die Veluwe verandert 's avonds gewoon in een gigantische darkroom. Het is inderdaad een schande en er moet niet alleen een nationale discussie op gang komen, er moeten ook Kamervragen over gesteld worden. Tja, wat zou dan het leukste zijn, Femke Halsema of Boris Dittrich die Donner hierover aan de tand voelt.

Ik bedenk me trouwens ook dat natuursex nog een vrij riskante bezigheid kan zijn op die Veluwe.

Microsoft bevestigt X05 evenement

Microsoft heeft vandaag bevestigd dat X05 gehouden zal worden op 4 en 5 oktober. Dit evenement wordt gehouden op een, nu nog onbekende, locatie ergens in Europa. Verkopers, publishers en developers krijgen hier de kans om details en plannen te onthullen en uiteraard zal Microsoft zelf uitgebreid aanwezig zijn voor het bekendmaken van haar eigen plannen en ander nieuws omtrent de Xbox 360. Chris Lewis, vice-president van Xbox voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika en gastheer van het evenement:
"[...]
We are very excited about X05 and believe this will prove to be a real highlight in the gaming calendar this year. We have a lot to say and even more to show people. Believe me, after X05 there will be no question that Xbox 360 is the next-generation.
[...]"


Misschien klinkt dit wel erg optimistisch, maar de X0 evenemten hebben voorgaande jaren al laten blijken van groot belang te zijn voor promotie en het doen van belangrijke aankondigingen. Denk aan details over prijzen van de Xbox, Xbox Live en samenwerkingsverbonden met bijvoorbeeld Epic Games. De evenementen zijn ook voor third-party publishers en developers als Electronic Arts en Ubisosoft belangrijk gebleken voor bijvoorbeeld de aankondiging van nieuwe titels. We kunnen dus interessant nieuws verwachten in oktober.

Blindencentrum gaat NS-station beheren

Xender herschreef voor ons het onderstaande bericht en stuurde het op via de nieuws-submit, waarvoor onze dank!

Icoon Binnenlands nieuwsOp het station van het Gelderse Ermelo gaan mensen van het landelijk centrum voor blinden en slechtzienden Sonneheerdt helpen bij kaartautomaten. Daarnaast zal het centrum ook de rest van het station gaan beheren.

Het enige loket op het NS-station werd onlangs gesloten. Hierdoor waren blinde en slechtziende reizigers aangewezen op de kaartautomaten waar ze niet goed mee overweg kunnen. De komende twee jaar zal het personeel van het centrum voor blinden en slechtzienden hen nu op werkdagen gaan helpen bij de automaten.

Het station staat nu nog leeg. Sonneheerdt zal nu ook het stationsgebouw gaan onderhouden. Het station van Ermelo is overigens het eerste in Nederland dat niet volledig door de Nederlandse Spoorwegen zal worden beheerd.

Williams wil terug naar de top

Het Formule 1-team van Williams blijft keihard werken om terug te kunnen keren aan de top. Deze week is het Engelse team in Jerez, waar druk naar de broodnodige vorm wordt gezocht. Bovendien test BMW al een gloednieuwe V8-motor, waarmee mogelijk aankomend seizoen gereden zal worden.


"Antonio (Pizzonia) heeft wederom gereden in de FW27B met de V8-motor en heeft vooral checks uitgevoerd voor BMW. Nick Heidfeld daarentegen heeft gereden met het bodywork dat we sinds Frankrijk gebruiken. Hij heeft vooral gekeken naar de problemen die we de laatste weekends tegen gekomen zijn," aldus technisch directeur Sam Michael. "Williams F1 is en blijft een winnend team. We zijn vastbesloten om deze moeilijke periode te overwinnen en weer terug te keren waar we als team horen".

Postbode neergeschoten om levenslang te krijgen

Juusjuh had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 60-jarige Amerikaan uit de staat Georgia heeft twee weken geleden een postbode neergeschoten om zo levenslang te kunnen krijgen. De dader was door het gebruik van dure medicijnen zwaar in de schulden gekomen en vreesde uit zijn huis gezet te worden. Door een misdaad, het doden van een ambtenaar in functie, te plegen waarop levenslang staat, hoopte hij de rest van zijn leven van onderdak en voedsel voorzien te worden.

De man kwam postbode Earl Lazenby (52) op de dag van de schietpartij tegemoet met een pistool in zijn hand. Nadat hij de brieven in ontvangst had genomen, joeg hij de postbode zeven kogels in het lijf. Lazenby overleefde de aanval, maar zal nooit meer voedsel kunnen verteren of insuline aanmaken.

Volgens Lazenby's vrouw was de dader geïnspireerd door Eric Rudolph, een survival-specialist die recent levenslang achter de tralies verdween voor een bomaanslag tijdens de Olympische Spelen in Atlanta. "Hij zag dat Rudolph goed verzorgd werd na een misdrijf te hebben begaan en bedacht dat hij dat dan ook maar moest doen."

'Atlete' cel in voor mannelijkheid

Xender had ons via de nieuws-submit te melden:

De 18-jarige Zimbabwaanse 'atlete' Samukeliso Sithole is veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf ''omwille van de schending van het respect tegenover de vrouwelijke atleten, die zich in zijn/haar aanwezigheid uitkleedden.'' Naar eigen zeggen werd Sithole als vrouw geboren, maar heeft hij nu mannelijke geslachtsorganen. Een wonderdokter zou dat voor 'haar' geregeld hebben.

Volgens de rechter heeft Sithole zich onzedig gedragen ten overstaande van vrouwen met wie hij in atletiekcompetities zat. Sithole deed mee met verschillende regionale atletiekcompetities bij de vrouwen. Hij won daar veel prijzen mee. Eén van zijn concurrentes diende een klacht in nadat ze hem naakt zag bij het nemen van een bad

-
Op de site AllAfrica.com staat het nieuwsbericht ook, in een iets andere uitgebreidere versie.

'Buitenseks leidt tot onbeheersbare situatie'

TheBuzzer en coco1979 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Seks in de natuurEr moet een nationale discussie komen over seks in de natuur. Dat vindt Erik Droogh, directeur van het Recreatiegemeenschap Veluwe (RGV). Aanleiding is een orgie, die maandag plaatsvond bij recreatieplas Bussloo in Gelderland. Een koppeltje lag te vrijen op het strand, gadegeslagen door een groep masturberende mannelijke toeschouwers.

"Buitenseks vindt steeds openlijker plaats in buitengebieden en langs snelwegen. In feite is in Nederland een onbeheersbare situatie ontstaan", stelt Droogh. Er zou een juridisch schemergebied heersen wat betreft dergelijke incidenten. "Het is iets dat op een aantal natuurterreinen plaatsvindt. Preventie is lastig en kan alleen door het afsluiten van terreinen. Bovendien mogen onze toezichthouders alleen optreden als daar een rechtsgrond voor is. Dat betekent eigenlijk dat overtreders op heterdaad moeten worden betrapt." RGV is beheerder en eigenaar van vijftien recreatieterreinen.

Droogh stelt dat er duidelijke sancties en richtlijnen moeten komen met betrekking tot seks in de natuur.

Jongen (10) krijgt AOW-uitkering

De tienjarige Lennard Akkerman keek wel even vreemd op toen er ineens bijna 835 euro op zijn rekening was bijgeschreven. De jongen uit het Friese Leeuwarden bleek alvast een AOW-uitkering gekregen te hebben terwijl hij nog gewoon op de basisschool zit.

Lennard moet het geld wel terugbetalen aan de Sociale Verzekeringsbank. Deze instantie die gaat over de uitkeringen voor ouderen, bleek de banknummers van vijfduizend klanten verwisseld te hebben. Door de computerfout kregen enkele duizenden AOW'ers hun geld een dag later.

-
Met dank aan Xender, die dit bericht herschreef en in de nieuws-submit gooide.

Nieuwe versie Catalyst driver beschikbaar

Ati heeft een nieuwe versie van haar Catalyst driver voor Radeon grafische kaarten vrijgegeven. Hiermee komt Catalyst op versie 5.7.
De driver bevat nogal wat goede updates voor games zoals Far Cry, Half-Life 2 en UT2004. Verder zijn er nog enkele problemen opgelost voor onder andere Warcraft III. Voor de complete releasenote kun je hier terecht.

Je kunt de driver hier (ATI) en hier (Gamershell) downloaden. (33.61MB).

Contentpatch EVE Online: Cold War Edition vrijgegeven

Eerder meldden we al dat er een upgrade aan zat te komen voor EVE Online. Developer en publisher CCP heeft vandaag de upgrade, die door het leven gaat onder de naam "EVE Online: Cold War Edition", beschikbaar gemaakt.

In Cold War Edition staat de vrede binnen het rijk op het spel. Imperia vormen verbonden om het op te nemen tegen de vijanden en een nieuwe wereldorde wordt gevormd. Zal de vrede gehandhaafd blijven?

Features:

quote
Some of the features of this upgrade include:
 • New Player Experience: New players are now introduced to EVE in a very easy and approachable manner by a completely revised tutorial system that ensures that all levels of users can learn to play and have fun doing so.
 • COSMOS Constellations: A new large scale gameplay element where pilots will have agent encounters in space, new environments to explore, and new technologies to discover.
 • Dreadnoughts: The fearsome Dreadnought enters the battlefield equipped with jumpdrives and will have enough firepower to take down player owned structures.
 • Outposts: A compact and effective alternative to the current player built stations.
 • Freighters: Massive haulers with immense capacity to help players conquer deep space.
 • Leadership Overhaul: Enhanced fleet warfare, new skills, and modules will improve players' ability to defend and attack in fleet combat.
 • Pirate Factions: Better... Stronger... and likely to reveal their secrets and high value loot.
 • Industrial Revolution: Starbases get a major boost and more valuable minerals will be available in low security Empire space.
 • Combat Changes: Many changes that will further improve combat in EVE, making combat even more tactical.
 • Unicode Chat Input: Chat in any language, for example Asian fonts will be rendered by the EVE font system, along with Cyrillic and Greek.
 • New Tech Level 2 technology: Includes missiles launchers, drones and various defensive modules.


 • De upgrade kan gratis gedownload worden op de site van EVE Online.

  Alsnog boete voor AZ

  De Europese voetbalbond UEFA heeft AZ een boete van 1300 euro opgelegd naar aanleiding van het ontstoken vuurwerk tijdens thuiswedstrijden door de Alkmaarse supporters. Eerder gaf de bond de Alkmaarse club alleen enkele waarschuwingen.

  Tijdens de zeven thuiswedstrijden van AZ in het UEFA-cup toernooi, hebben verschillende waarnemers van de Europese voetbalbond geconstateerd dat er meerdere malen door het thuispubliek vuurwerk is ontstoken. In eerste instantie kreeg de ploeg uit Alkmaar enkele waarschuwingen, maar de UEFA heeft dit nu omgeturnd tot een boete van 1300 euro.

  Het bestuur van AZ heeft inmiddels gezegd dat ze de boete zullen gaan verhalen op de supporters. Elf aanhangers van de Alkmaarders zullen moeten opdraaien voor de kosten, omdat zij tijdens de UEFA-cup wedstrijden vuurwerk ontstaken of doorgegeven hebben. Deze supporters zullen pas weer welkom zijn in de Alkmaarder Hout als de te betalen som geld is voldaan.

  Verdonk zet Algerijn het land uit

  PIM4EVER had ons via de nieuws-submit te melden:

  De 37-jarige Algerijn Abdelkader D. wordt als ongewenst vreemdeling Nederland uitgezet, ondanks dat hij getrouwd is met een Nederlandse vrouw bij wie hij drie kinderen heeft. Dat heeft minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken besloten. Volgens de AIVD vormt de Algerijn een gevaar voor de staatsveiligheid. De man zou ronselpraktijken en hand- en spandiensten verrichten voor terroristische organisaties. D. is inmiddels in vreemdelingenbewaring genomen in afwachting van zijn uitzetting. Hij is een regelmatige bezoeker van de omstreden Eindhovense Al Fourqaan-moskee, waarvan laatst ook al drie imams tot ongewenst vreemdeling werden verklaard.

  Met de in Tripoli geboren Anwar al M. en de Algerijn Rodoin D. heeft D. volgens de AIVD nauwe banden onderhouden. Deze twee vrienden van hem, die in 2002 ook in Eindhoven werden opgepakt, zijn onderdeel van een internationaal netwerk van moslimextremisten.

  Het ministerie van Justitie laat op vragen alleen weten dat van Abdelkader D. de tijdelijke verblijfsvergunning is ingetrokken en dat hij het land wordt uitgezet. Meer commentaar wil men niet geven.

  D. trouwde in 1999 met een vrouw die de Nederlandse nationaliteit bezit. Hierdoor kwam hij in het bezit van een voorlopige verblijfsvergunning. Daarvoor verbleef hij illegaal in Nederland. Zijn drie kinderen hebben net als zijn vrouw wel de Nederlandse nationaliteit. Zijn echtgenote verscheen begin deze maand nog in het tv-programma NOVA. Daarin beklaagde de onherkenbaar gemaakte vrouw zich over de handelswijze van de AIVD en sprak ze tegen dat haar man zich bezig hield met ronselpraktijken of andere verboden activiteiten: ''Mijn man is 100% onschuldig.''. Een video van dat gesprek staat on-line op de site van NOVA.

  G.O.A.2

  Lang, heel lang geleden, in een land dat eigenlijk hetzelfde was als dit, heb ik me beziggehouden met een actie die mijn leven heeft veranderd. De G.O.A.. Inmiddels zijn de citrusdampen zo'n beetje opgestegen en kan ik me weer in mijn kamer vertoeven zonder mijn neus dicht te houden. Helaas was dit geluksgevoel slechts van korte duur. Na drie weken waren de symptomen weer duidelijk zichtbaar. Op een dag liep ik mijn kamer binnen en ontwaarde ik aan de linkerkant van mijn drempel voetstapjes, die maar één ding konden betekenen; de Beeveeëmteeërs kwamen terug. Voor degenen die de moeite niet hebben genomen om de eerste G.O.A. te lezen; de Beeveeëmteeërs behoren tot de B.V.M.T., de Bevolking Van Mijn Tapijt. Daar zijn dan weer verschillende onderdelen in, maar lees je dan maar eerst even in. Ook de G.S.A.M.I.O. begon weer helemaal terug te komen, wat er op wees dat de theorieën over broeikaseffecten en het gevolg van smeltende ijskappen misschien toch wel waar zijn. Toch waren deze beide natuurrampen wel te overzien. Zonder de Beeveeëmteeërs voelde ik me toch wat allenig in mijn kamer, en de Klerenoceaan was best een mooi kunstobject, en inmiddels wist ik ook wel hoe hem te bestrijden, iets met ijsberen en ijskappen en aanverwante zaken.
  Het grootste probleem was mijn bureau. Het was net vakantie, en dolgelukkig had ik VWO 4 afgesloten. Omdat ik elk van de boeken nooit meer wilde zien als het vak was afgesloten, had ik al mijn schoolspullen op mijn bureau gedumpt. Door middel van een ondergrondse gang, onder mappen en collegeblokken door kon ik nog net bij mijn laptop komen, maar deze klus was vergelijkbaar met het zoeken van een weg in een doolhof. Toen het echt helemaal vakantie was, lag het bureau wel zo vol, dat ik het einde van het doolhof na twee uur nog niet gevonden had. Tijd voor actie! En zo begon ik aan de Grote Opruim Actie deel Twee.
  Mijn eerste plan was om de boeken te scheiden. Allereerst waren er de boeken die ik volgend jaar beslist nog nodig had, dan waren er de boeken die ik zeker niet meer zou gebruiken en de categorie waarvan ik het niet zeker wist. Het resultaat waren de gigantische Triplet Towers. Toen ik het van een afstandje bekeek was het duidelijk dat ze een eventuele aanslag niet zouden overleven. Vooral de linker (Die van de boeken van volgend jaar) stond op het punt in te storten. De aanslag kwam enkele seconden later in de vorm van een fruitvliegje. Voorzichtig landde hij op de middelste Tower, die van de weggooiboeken, en begon zijn vleugeltjes te wassen. De catastrofe die hij daarmee veroorzaakte was niet te overzien. De Triplet Towers waren in een oogwenk verdwenen. Het was erg vervelend, want de daardoor ontstane Ground One (op m'n bureau) was te vergelijken met een nieuwe Oceaan. Wat anders was aan deze Oceaan was dat hij zich langzaam maar zeker uitspreidde over de rest van mijn kamer. Wat eruit zag als prachtige Niagara Watervallen, was in werkelijkheid erger dan de ergste Chinese overstroming. De boeken, schriften en het kaftpapier leidden hun eigen leven en overspoelden heel mijn kamer. Ik kon op het nippertje achteruit springen zodat mijn kostbare teentjes niet verpletterd werden onder het bulderend geraas. In een poging de vloed een beetje te stelpen rukte ik het laken van mijn bed en dweilde de oceaan zo veel mogelijk op. Het gevolg van deze Watervallen was dat mijn zorgvuldig gecreëerde sortering helemaal naar de vaantjes was. Dus begon ik opnieuw, ditmaal zittend op de grond. De boeken en overige zaken die weg konden gooide ik meteen in de dweil en de andere twee categorieën plaatste ik tegen de muur, zodat tenminste één kant gestut werd. Voor de resterende overvloed opende ik de deur, zodat het naar buiten op de gang kon stromen. Wat er daarmee gebeurde had ik niet verwacht. De Watervallen stroomden verder over de trap naar beneden, en binnen de kortste keren lag ook de hal beneden vol met schoolspullen. Met het laken slepend achter me aan dweilde ik zo goed en zo kwaad als het ging het meeste op en wrong het boven uit, waarna ik weer verder kon met de stapels. Zo ging het nog een tijdje door, en uiteindelijk lukte het me alle boeken op de juiste plek te brengen. Naar school, in de kast, in de prullenbak of op het hoofd van mijn broertje. Een week later vond ik echter nog ergens, in een vergeten hoekje onder een grote kast, een druppeltje van de ooit zo grote Watervallen. Ik kon een glimlach niet onderdrukken, en ook dat schriftje verdween in de prullenbak.

  Penny Plezier

  De zomervakantie is voor bijna iedereen bezig als het goed is. Helaas is het in Nederland niet zo dat de hele zomer de zon zal schijnen en dat er dus genoeg dagen met regen zullen komen. In die dagen moet je dus wat zoeken om de dag mee om te krijgen, je kunt lekker naar de weblog komen om daar je portie humor weer op te halen of je laat er je hersens een beetje werken. Maar je kunt natuurlijk ook altijd met je verzameling muntjes gaan spelen.

  Kink FM hekelt U2 een week lang

  Icoon Media nieuwsEr is al genoeg U2 op de radio. Dat is de gedachte van de alternatieve zender Kink FM. Vandaar dat het station volgende week een speciale week heeft ingelast waarin geen muziek van U2 op de radiozender te horen zal zijn. Reden voor de 'Geen U2-Week' is de stortvloed aan media-aandacht omdat de Ierse band drie optredens geeft in Nederland.

  "Er is natuurlijk niet zo veel mis met U2, maar veel van onze luisteraars zijn het mediabombardement eromheen spuugzat. Voor velen voelt een week zonder U2 als een verkwikkende vakantie", meent programmaleider Arjen Grolleman van Kink FM. Volgens hem zijn er nog wel meer artiesten die weleens een weekje wat minder gedraaid mogen worden. Als voorbeeld denkt hij aan een 'Geen Alanis Morissette-week'.

  Bono preekt
  U2-zanger Bono in de ArenA (foto: Cyril Witthoff)


  -
  Met dank aan Xender, die dit bericht herschreven via de submit aan ons doorgaf!

  [update] Ontruiming deel Schiphol loos alarm

  calvobbes en THC1 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

  Icoon Binnenlands nieuws Op Schiphol zijn vanochtend een vertrek- en een aankomsthal ontruimd na de vondst van een verdacht pakketje. De ontruiming begon volgens een woordvoerster van de luchthaven om 11.15 uur. Meer informatie is op dit moment nog niet beschikbaar.


  Update 12.07 uur
  Inmiddels is duidelijk geworden dat het om loos alarm ging. In totaal zijn de hallen een half uur ontruimd geweest, en inmiddels zijn ze weer vrijgegeven.

  Update 12.40 uur
  De beveiliging van de luchthaven heeft de twee hallen ontruimd naar aanleiding van een bommelding. Een man leverde bij één van de balies zijn bagage af, met de mededeling "hier zit een bom in". Vervolgens sloeg hij op de vlucht, maar de luchthavenbeveiliging wist hem met pepperspray te overmeesteren.

  Toen er uit onderzoek van de Koninklijke Marechaussee bleek dat er geen explosieven in de bagage zaten, werd de ontruiming opgeheven. De man zit nog in hechtenis, en wordt momenteel verhoord.

  Davis Cup: onsportieve Coria onderuit

  Guillermo Coria heeft niet erg sportief gereageerd na zijn nederlaag in de kwartfinale van de Davis Cup tegen Lleyton Hewitt. Door de nederlaag van de gravelbijter kijkt Argentinië tegen een 1-0 achterstand aan.

  In Sydney treffen dit weekend Argentinië en Australië elkaar. Australië speelt thuis en koos gras als ondergrond, vooral omdat Coria aan Argentijnse zijde nou niet bepaald te boek staat als een grasspecialist. Diezelfde Coria opende de ontmoeting met een wedstrijd tegen Lleyton Hewitt, die weer erg op dreef was en simpel afrekende met de Argentijn: 7-6, 6-1, 1-6 en 6-2. De tweede wedstrijd van vrijdag, die tussen Arthurs en Nalbandian, werd vroegtijdig afgebroken omdat motregen de baan gevaarlijk glad maakte. Nalbandian leidde met 6-3, 7-6 en 5-7.

  Coria was niet echt sportief na afloop van de wedstrijd: ”Ik win liever geen enkel toernooi in heel mijn leven dan dat ik me zoals Hewitt zou moeten gedragen. Hij juicht uitbundig bij elke fout die een ander maakt en gedraagt zich erg agressief op de baan. Naast het terrein is het een andere zaak, maar erop zou ik hem het liefst willen vermoorden.”

  F-16's onderschepten vijf vliegtuigen dit jaar

  Icoon Binnenlands nieuws De luchtmacht heeft dit jaar vijf keer een vliegtuig moeten onderscheppen dat zich niet had gemeld bij de luchtverkeersleiding. In alle gevallen ging het om een misverstand of om technische problemen in het toestel. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Defensie vrijdag verklaard.

  De twee F-16's die de Nederlandse luchtmacht voor dit doel gebruikt, staan 24 uur per dag paraat om de lucht in te gaan. Alle toestellen die zich niet melden als ze ons luchtruim binnenvliegen, worden direct onderschept. Deze procedure wordt ook wel Quick Reaction Alert genoemd, en is inmiddels standaard binnen de landen van de NAVO.

  De cijfers verschillen overigens niet veel van vorig jaar. Toen gingen de F-16's in totaal tien maal de lucht in om een onbekend toestel te onderscheppen.


  Politie houdt Tilburgse struisvogel aan

  Icoon opmerkelijk nieuws De politie is er gisteravond in geslaagd om de struisvogel, die Tilburgse joggers lastig viel, te vangen. Voor de 'arrestatie' moesten tien agenten en een politiehelikopter ingezet worden, zo meldt het korps West- en Midden-Brabant. De struisvogel was al op zaterdag ontsnapt van een terrein in de buurt. Gisteren kreeg de politie tenminste vier meldingen van joggers die door het beest waren aangevallen.

  Uiteindelijk was de helikopter nodig om de struisvogel te vinden in een waterwingebied bij de Puttendijk. De agenten, in samenwerking met een dierenarts, sloten het dier daarna voorzichtig in. Met vastgebonden poten en een blinddoek voor werd het dier in een paardentrailer bij zijn eigenaar thuisbezorgd.


  Het is niet voor het eerst dat er politie moest uitrukken om een struisvogel te vangen.
  Hier een actie van de Taiwanese politie op archiefbeeld.

  Sprinter Campbell in het ziekenhuis

  De Engelse sprinter Darren Campbell is donderdag in een ziekenhuis opgenomen met een ernstige virusinfectie. De 31-jarige atleet, die in Athene olympisch goud won op de 4x100 meter, zal de komende dagen intraveneus medicijnen toegediend krijgen.

  Het is onwaarschijnlijk dat de Brit op tijd hetsteld zal zijn om op 100 of 200 meter nog kwalificatie voor de wereldkampioenschap in het Finse Helsinki af te dwingen. De definitieve Britse selectie zal op 25 juli bekend wordengemaakt. Op de korte sprint haalde Campbell afgelopen weekeinde bij de nationale titelstrijd de finale niet.

  Nostalgie, I am the monkey

  Eindelijk eens een verandering in het saaie discussiepatroon tijdens de wekelijkse verplichte bezoekjes aan je oma. In plaats van over haar doorligplekken, haar ontdeugende fotoshoots met de verplegers en de maden in haar voedsel kun je het eens hebben over wat hot was toen zíj nog het geilste camsletje op het wereldwijde web was.

  I am the Monkey. Een Weebl classic.

  (He can go anywhere.)

  [Upd] Tankink mag starten

  Bram Tankink lijkt Parijs niet te halen. De renner van Quick Step heeft al enkele dagen last van bronchitis en overweegt om uit de Tour de France te stappen.

  "Gisteren ging het wel, vandaag was het helemaal niets", sipte Tankink na afloop van de twaalfde etappe. "Als ik me zo blijf voelen, ga ik echt niet verder, dat heeft geen enkele zin. En het seizoen is nog langer dan de Tour."

  In de etappe naar Digne-les-Bains kwam 'de Tank' al hoestend en rochelend als voorlaatste over de meet. Mocht de Nederlander er de brui aan geven dan is dat alweer de vierde renner die Quick Step kwijtraakt: Boonen, Hulsmans en Zanini gingen hem voor.

  Update

  De Quick Step renner is onderzocht in het ziekenhuis van Aix-en-Provence. Uit dit onderzoek bleek dat de vrees voor een longontsteking ongegrond was. De renner heeft dan ook het groene licht gekregen om vandaag in de dertiende etappe van Miramas naar Montpellier te starten.

  Het ultieme gaming keyboard?

  Je wel eens geërgerd aan het aantal toetsen dat je tegenwoordig nodig hebt om een beetje RTS of FPS goed te kunnen spelen? Zou het niet veel handiger zijn om te zien wat elke toets doet?

  Keyboardcovers, speciale plakplaatjes en dergelijke ideeën zijn er al genoeg geweest, maar wat dacht je hiervan?

  De Art. Lebedev studio heeft een toetsenbord gepresenteerd waarin elke toets een klein oled schermpje is. Dit biedt oneindige mogelijkheden voor elke toets. Zit je bijvoorbeeld te Photoshoppen, dan zie je er de standaard commando's. Bij het surfen op het internet veranderen ze weer in je favoriete browser-shortcuts.

  Voorlopig lijkt het allemaal een concept, maar het zou razend interessant zijn als het in (massa)productie wordt genomen. Prijzen zijn dus ook niet bekend, maar verwacht maar geen koopje met al die schermpjes.


  Quake

  Zoek je ook nog een beetje stijlvolle muis? Wat dacht je van dit concept:


  Muispijl-muis

  De muis is er op dit moment alleen voor de Mac (1 button). Wil je de complete portfolio zien van het bedrijf, klik dan even hier.

  Belediging Franse taal leidt tot aanklacht

  Shintaro IshiharaEen groep Franse leraren en wetenschappers in Japan heeft gouverneur Shintaro Ishihara van Tokio aangeklaagd wegens het beledigen van de Franse taal. De hoogste politieke bestuurder van de Japanse hoofdstad deed zijn controversiële uitspraken in oktober, voor een publiek van onder meer Franse professoren.

  "Ik moet zeggen dat het geen verrassing is dat het Frans ongeschikt is als internationale taal, aangezien het niet eens fatsoenlijk getallen kan benoemen", sprak Ishihara. Een voorbeeld is het getal 94, 'quatre-vingt-quatorze' in het Frans, oftewel 'vier-twintig-en-veertien'. "Voor iemand van zijn publieke status is een dergelijke uitspraak onacceptabel", meent Brendan Marcus, die lesgeeft op private Franse school in Japan.

  Marcus en twintig andere klagers, die stellen geschaad te zijn in hun broodwinning, eisen een bedrag van 500.000 yen elk, ongeveer 3700 euro. Daarnaast willen ze dat Ishihara verontschuldigingen aanbiedt.

  Vieri wilde niet weg bij Internazionale

  Christian Vieri, de nieuwe aankoop van AC Milan, wilde helemaal niet weg bij Internazionale.

  "Het was niet mijn keuze om Inter te verlaten", bekende Vieri, die zes jaar voor Inter speelde. "Ik weet niet waarom ze die beslissing hebben genomen. Maar ik kon niet blijven bij een ploeg waar ik niet gewenst was. Daarna was het niet meer dan juist om naar de sterkst mogelijke club te gaan."

  Vieri tekende voor twee seizoenen bij aartsrivaal AC Milan. "Ik hoop eindelijk iets te winnen", verklaarde Vieri cynisch. Met Internazionale pakte hij in zes jaar tijd enkel de Italiaanse beker. Vorig seizoen kende Vieri een matig seizoen met slechts 13 goals in 27 wedstrijden. In totaal maakte hij 103 goals voor Internazionale in de Serie A.

  Oorzaak crash Massa probleem met wiel

  Donderdag maakte Felipe Massa een zware klapper, toen hij met hoge snelheid van het circuit van Jerez stuiterde. Massa kon ongedeerd uit zijn wrak stappen, maar de schrik zat er goed in. Volgens het team is de crash een gevolg van een defect aan één van zijn wielen.

  "Om nog onbekende redenen brak een riem in de ophanging van Felipe's rechter achterwiel. Het lijkt er op dat een extern object de schade veroorzaakt heeft. Hij vloog hierdoor in bocht 5 van de baan en kon zijn test niet meer voortzetten. Erg jammer, maar het belangrijkste is dat Felipe niks aan de crash overgehouden heeft," aldus engineer Paul Russell.

  RSI in opmars onder kinderen

  Alhoewel RSI altijd gezien werd als een ziekte voor volwassenen veroorzaakt door herhalende werkzaamheden zijn er steeds meer kinderen die er ook last van hebben. Ieder kind heeft ondertussen ongeveer wel een console of handheld en uren gamen leidt tot verschijnselen van RSI die normaal alleen waar te nemen zijn bij volwassenen die lange tijd met een computer werken.

  RSI is de nummer 1 ziekte in Amerika die zorgt voor ziekteverzuim: maar liefst 50% van het ziekteverzuim wordt erdoor veroorzaakt. Gelukkig zijn er veilige en effectieve methodes om het te bestrijden. Het blijft echter zorgelijk dat een volwassenenziekte nu ook bij jongeren voorkomt aangezien deze waarschijnlijk nog wel een tijdje met computers zullen blijven werken.

  'Jon Dahl Tomasson naar Benfica'

  De kans is groot dat Jon Dahl Tomasson volgend seizoen te bewonderen is op de Portugese velden. De geruchten gaan dat Tomasson kan tekenen bij Benfica, de club die gecoacht wordt door Ronald Koeman.

  De Portugees kampioen is komende zondag van plan om twee nieuwe spelers te presenteren: Jon Dahl Tomasson en Léo. Technisch directeur José Veiga verklaarde dat de onderhandelingen met spits Tomasson en verdediger Léo vergevorderd zijn. In het geval van de oud Feyenoorder resten er nog enkele details. De aanvaller heeft geen toekomst meer in Milaan. Na het aantrekken van Gilardino en Vieri rest waarschijnlijk een plaats op de bank. Saillant detail is dat Tomasson in 2003 Ajax, onder leiding van Koeman, uit de Champions League schoot.

  "Het is geen geheim meer. Galliani, de voorzitter van AC Milan, heeft al bevestigd dat er een akkoord is tussen de clubs", vertelt Veiga in de Portugese krant A Bola. "We moeten nu nog een detail aanpakken en dat willen we vrijdag en zaterdag gaan doen. Het zal een complexe operatie worden. Hij is één van de beste spelers en we zullen tijd, geduld en geld nodig hebben. Met Léo verwacht Veiga geen enkel probleem meer. "Het contract zullen we eind deze week tekenen." Léo is international en linksback van São Paulo, waarmee hij donderdag de Copa Libertadores veroverde.

  Magisch of Trucage

  Op de weblog zijn er al heel wat magische kaarttrucjes en magische verschijnselen getoond. Er is nu een nieuwe truc waarbij een jongeman hamburgers uit een hamburgermenu tevoorschijn tovert. Het menu zit vast aan de muur.
  Het leuke ervan is dat hij een paar happen neemt en de hamburgers weer terug op zijn plek plaatst. Kon ik dat maar dan hoef ik nooit meer te betalen voor hamburgers.

  Bekijk het magische verschijnsel hier.

  Aanslag met snelkookpan in Barcelona

  Juusjuh had ons via de nieuws-submit te melden:

  Icoon Buitenlands nieuwsNadat eerder deze week een koffiezetapparaat gevuld met explosieven op de stoep van het Italiaanse Culturele Instituut in Barcelona tot ontploffing kwam, is vanochtend een tot bom omgevormde snelkookpan in een voorstad van Barcelona geëxplodeerd. De pan met explosieven was geplaatst voor een handel in Italiaanse auto's.

  De politie in de Catalaanse hoofdstad sluit een verband tussen de beide aanslagen niet uit. Een spoor naar de daders is echter nog niet gevonden. Na de explosie bij het Italiaanse Culturele Instituut werd gesteld dat mogelijk een groep anarchistische Italiaanse extremisten verantwoordelijk zou zijn.

  Kalou wil graag naar PSV

  Salomon Kalou stuurt aan op een vertrek bij Feyenoord. De Ivoriaan wil graag naar PSV en probeert een transfer naar Eindhoven te forceren.

  Eerder liet Kalou nog horen dat hij graag bij Feyenoord wilde blijven. Op de website van Feyenoord verklaarde hij dat hij niets zou weten van de interesse van PSV. Nu laat de aanvaller duidelijk weten wat hij wil: "Het is voor mij en de club het beste als we uit elkaar gaan."

  In een interview met het Algemeen Dagblad zegt Kalou: "Feyenoord weet al lang wat ik wil, maar de leiding neemt me volgens mij niet serieus. Ze denken misschien dat ik een spel speel. Dat vind ik jammer, want ik wil correct zijn en bied een goeie oplossing aan: een transfer naar PSV. Dat is echt voor alle partijen het beste."

  Technisch directeur Mark Wotte liet weten dat de negentienjarige speler niet weg mag en al helemaal niet naar de concurrentie. Kalou reageerde daar vervolgens weer op. "Ik vind dat je PSV en Feyenoord niet met elkaar kunt vergelijken op dit moment. PSV is veel verder dan Feyenoord. Daar speel je Champions League en wordt je als jonge speler ook echt beter gemaakt. Hiddink is daar goed in. Maar in die club zit het zelf ook goed, moet je eens kijken hoeveel topspelers PSV al aan de grote competities in Europa heeft geleverd."

  "Dit is het moment om hogerop te gaan. Als Feyenoord me die kans niet gunt, heb ik een probleem. Ik zal de resterende jaren van mijn contract wel uitspelen, natuurlijk, ik blijf wel professional. Maar het plezier zal verdwijnen. Ik heb liever dat we allemaal blij zijn. Ik, omdat ik naar PSV kan; Feyenoord, omdat het een goede transfersom voor me kan ontvangen. Als ik mijn contract uitdien, verdienen ze toch niks aan me, dat zullen ze toch niet willen?"

  Tiger Woods leidt op British Open

  De Amerikaan Tiger Woods staat na de eerste ronde van de British Open aan de leiding. Op St. Andrews kwam Woods tot zes onder par. Maarten Lafeber heeft met een 56ste plaats grote kans om de cut te halen.

  De Amerikaanse nummer één van de wereld, Tiger Woods, legde de eerste ronde van het Major toernooi dankzij acht birdies af in 66 slagen, zes onder het baangemiddelde. De Nederlander Maarten Lafeber kwam met 73 slagen (+1) goed voor de dag en is met een gedeelde 56ste plaats op weg om de cut te halen.

  "Een fantastische start van het toernooi", liet Woods weten. "Ik ben erg tevreden met de manier waarop ik heb gespeeld." Achter Woods staat de Australiër Mark Hensby met één slag meer. Op de derde plek met vier onder par staat een grote groep spelers: Retief Goosen (ZAf), Luke Donald (Eng), Peter Lonard (Aus), José Maria Olazábal (Spa), Scott Verplank (VS), Eric Ramsay (Sch), Chris Riley (VS), Tino Schuster (Dui), Trevor Immelman (ZAf) en Fred Couples (VS).

  Tiger Woods was in 2000 al de sterkste bij de British Open en won in totaal negen Majors. Jack Nicklaus (65 jaar) pakte in zijn carrière al achttien Majors, waaronder drie keer de British Open (1966, 1970, 1978). De Amerikaan is op St. Andrews bezig aan zijn laatste major voordat hij met pensioen gaat. Hij legde de eerste ronde af in 75 slagen (+3) en bezet de gedeelde 97ste plaats. "Ik wil hier zondag ook nog zijn. Dat betekent dat ik morgen een goede ronde moet spelen", verklaarde Nicklaus.

  China kan kernwapens inzetten inzake Taiwan

  Scootmobiel, GewoonPim en PIM4EVER hadden ons via de nieuws-submit te melden:

  Een Chinese generaal heeft gezegd dat China voorbereid is om kernwapens in te zetten mochten de Verenigde Staten zich gewapend mengen in een conflict over Taiwan. Verscheidene buitenlandse media citeren vandaag uitspraken van Zhu Chenghu, de generaal in kwestie, die ook professor is aan de Chinese Universiteit voor Defensie.

  Zo staan in de Britse krant The Financial Times en de Asian Wall Street Journal citaten van Zhu Chenghu te lezen: ''Als de Amerikanen hun raketten en geleide wapens op Chinees grondgebied inzetten, denk ik dat we moeten reageren met kernwapens. We zullen ons voorbereiden op de vernietiging van alle steden ten oosten van centraal-China. Uiteraard moeten de Amerikanen voorbereid zijn op de vernietiging van honderden steden door de Chinezen.'' Hij voegde er wel aan toe dat zijn meningen geen officieel beleid vertegenwoordigden en dat hij geen conflict met de VS voorzag. Chenghu's uitspraken over het inzetten van Chinese kernwapens, zijn wel het meest specifiek in bijna een decennium.

  China beschouwt Taiwan niet als een separaat land, maar als afvallige provincies.

  Sao Paulo wint Copa Libertadores

  Voor de derde maal in de clubhistorie heeft Sao Paulo de Copa Libertadores, De Zuid-Amerikaanse Champions League, gewonnen.

  Over twee wedstrijden was Sao Paulo te sterk voor het eveneens Braziliaanse Paranaense. Nadat het vorige week 1-1 werd, won Sao Paulo de return vrij eenvoudig met 4-0.

  Na een kwartier spelen profiteerde Amoroso van een fout van doelman Diego en kopte de 1-0 binnen. Vlak voor rust miste Fabricio namens Paraneanse een penalty. In de tweede helft kwam Paraneanse er helemaal niet meer aan te pas. Dankzij treffers van Fabio en Luizao werd het 3-0, en net voor tijd zorgde Diego voor de eindstand.

  Black & White 2 screenshots

  EA heeft weer een aantal screenshots vrijgegeven van het tweede deel in de Black & White serie. Het spel zal eind dit jaar op de PC moeten uitkomen en het is de bedoeling dat je samen met je 'huisdier' voor God speelt van een dorpje. Maar je zult ook andere dorpen kunnen veroveren en je zult ook je eigen dorp moeten beschermen. Let er wel op dat je je eigen mensen tevreden zult moeten houden.
  Screens Dig Dug: Digging Strike

  Dig Dug is een Arcadespel dat in 1982 op de markt werd gezet door Namco. In 2005 komt Namco met deel drie van dit spel voor de Nintendo DS. Dit spel combineert elementen uit het eerste en tweede deel. Het bovenste scherm zal een overzicht geven van het level en het onderste scherm zal de klassieke weergave tonen. Op IGN zijn vijf nieuwe screenshots te vinden van het derde deel van Dig Dug. Het spel zal in september uitkomen in Amerika en Japan, of het spel ook naar Europa komt is nog niet bekend.  Screen van de oude Dig Dug

  Justitie werkt aan 'IP-telefoonboek'

  Icoon Digital nieuwsJustitie is bezig met de opbouw van een databank waarin naam- en adresgegevens van alle Nederlanders wordt gekoppeld aan een IP-adres en eventueel mailaccount. Met dit 'telefoonboek voor internet' moet kinderporno en terrorisme beter kunnen worden bestreden, doordat sneller achterhaald kan worden wie bepaalde informatie op het internet plaatst.

  Justitiewoordvoerder Ivo Hommes ontkent dat men in een gevorderd stadium is. "Het gaat zo snel niet, zo ver zijn we nog niet. We wachten eerst de discussie af over de bewaarplicht. maar we willen uiteindelijk wel degenen die in een chatroom met een bepaald IP-nummer over kinderporno communiceren direct kunnen identificeren", aldus de zegsman. Volgens Simon Hania van provider XS4ALL is er echter wel degelijk sprake van de opbouw van een centraal bestand.

  "Justitie doet dat wel en heeft er ook het recht toe. We hadden als XS4ALL er graag in een vroeg stadium bij betrokken willen worden zodat er geen fouten worden gemaakt met de toe te passen technologie. Maar justitie heeft drie providers voor de testperiode gevraagd en daar zitten KPN noch de dochterbedrijven bij", meent Hania. Hij spreekt de vrees uit dat gegevens fout gekoppeld worden.

  Een provider die aan de testperiode meewerkt zou Chello zijn. "Klanten vinden het misschien geen prettig idee. Maar het heeft geen zin om over te stappen op een andere internetaanbieder, omdat de verplichting geldt voor alle providers", zegt woordvoerder Ronald van der Aart van UPC/Chello. Hij sluit niet uit dat kwaadwillenden zich voortaan met valse gegevens zullen abonneren.

  The Godfather uitgesteld

  Het spel the Godfather van EA zou eigenlijk eind dit jaar verschijnen op verschillende consoles. Er is echter bekend geworden dat dit spel iets later zal uitkomen en wel begin 2006. Het uitstellen geldt voor alle consoles waar het spel op zal verschijnen.

  "The Godfather is one of the most cherished franchises in entertainment," aldus David DeMartini. "Releasing the game in early 2006 allows us more time to perfect the open-world experience of being a member of the Corleone family."

  13e etappe: Een 'tussenetappe'

  Vandaag wordt de dertiende etappe verreden, een ideale rit voor een groepje vluchters. De etappe gaat over 173,5 kilometer van Miramas naar Montpellier en is een vlakke tussenrit. In het weekeinde moeten de renners al weer de bergen in, dus veel coureurs zullen vrijdag graag benutten als veredelde rustdag.

  Avontuurlijke renners zoals de Nederlander Erik Dekker zien in dit soort ritten vaak hun kans schoon. Een lange ontsnapping behoort tot de mogelijkheden, maar ook de overgebleven sprinters zouden in Montpellier hun slag kunnen slaan. De Noor Hushovd heeft de groene trui overgenomen van de Belg Boonen, maar de Australiërs O'Grady en McEwen hebben de moed nog niet opgegeven.

  Het is de eerste maal dat Miramas etappeplaats is in de Tour. In 1930 won Charles Pélissier bij de eerste aankomst in Montpellier. De Deen Rolf Sörensen was in 1994 de laatste winnaar.

  Bidden voor hartoperatie helpt niet

  Biddend meisjeGebeden voor mensen die een hartoperatie ondergaan maken de kans op genezing niet groter. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek onder 748 patiënten, die op het punt stonden onder plaatselijke verdoving een slagaderlijke hartoperatie met een catheter te ondergaan. Begeleiding aan bed blijkt daarentegen de overlijdenskans wel iets te verlagen.

  De groep patiënten was onderverdeeld in gelovigen waarvoor door anderen op afstand werd gebeden, en mensen voor wie niemand zich tot de goden wendde. Na zes maanden bleek dat er geen wezenlijk verschil was tussen de twee groepen patiënten. Een vergelijkbaar aantal mensen was overleden, had een hartaanval gehad of moest opnieuw worden opgenomen in het ziekenhuis.

  Uit het onderzoek bleek dat personen die aan bed begeleiding met muziek, ademhalingstechnieken en het gebruik van het voorstellingsvermogen kregen het wel significant beter deden dan mensen zonder deze zorg. Ze waren minder gespannen en bezorgd voorafgaand aan de operatie en het aantal overlijdens bleek na de zes maanden iets lager.

  Ongevallen op A67 zorgen voor chaos

  De A67 bij Geldrop is gisterenmiddag in beide richtingen afgesloten geweest. Twee aanrijdingen die op de snelweg hadden plaatsgevonden lagen hier ten grondslag aan.

  Het eerste ongeluk gebeurde op de rijbaan richting Eindhoven. Door nog onbekende oorzaak reed een vrachtauto op een andere truck in. Een Poolse chauffeur is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

  Het tweede ongeval vond plaats op de andere rijbaan, toen twee auto's op elkaar botsten. Eén van de bestuurders moest uit het autowrak bevrijd worden. Hij is met nekletsel naar het ziekenhuis gebracht.


  Eén van de betrokken vrachtwagens
  Met dank aan Eric voor de foto

  Dick Advocaat nieuwe bondscoach Emiraten

  Dick Advocaat is de nieuwe bondscoach van het nationale elftal van de Verenigde Arabische Emiraten. Verschillende media in dat land meldden dat het bestuur van de voetbalbond na lang onderhandelen de 57-jarige Nederlander met onmiddellijke ingang heeft aangesteld.

  Advocaat, die in april ontslag nam als trainer van het Duitse Borussia Mönchengladbach, is de opvolger van Aad de Mos. De voormalig bondscoach van Oranje zal het nationale team moeten voorbereiden op de strijd om de Golf Cup, die in januari 2007 in de Emiraten plaatsvindt.

  Advocaat zal in Dubai een contract voor twee jaar, tekenen en zal daarna naar Zwitserland reizen, waar de nationale ploeg op trainingskamp is en ze aan een internationaal toernooi meedoen.

  Burgemeester weg om roddels

  De burgemeester van het Brabantse plaatsje Dongen stapt op. In een brief aan de gemeenteraad zegt hij om persoonlijke redenen ontslag te nemen, maar in feite liggen de roddels die in het dorp de ronde doen ten grondslag aan de beslissing.

  Over het privé-leven van PvdA'er Van Brummen doen veel verhalen de ronde. Na een scheiding trouwde de zestigjarige man vorig jaar opnieuw, maar na vier maanden scheidde hij wederom. "Er wordt over de burgemeester gesproken op een manier waarvan ik vind dat die zo niet verder kan functioneren", aldus de burgemeester zelf.

  Honkballers ook te sterk voor Tsjechië

  De Nederlandse honkballers blijven het goed doen bij het Europees kampioenschap. Donderdagavond won de titelverdediger in Praag van gastland Tsjechië: 3-0. Dankzij de overwinning ligt de formatie van coach Robert Eenhoorn prima op koers voor de finale.

  De winnende werper was Rob Cordemans, de pitcher van Neptunus had zijn Tsjechische tegenstanders volledig onder controle en liet hen nooit verder komen dan het tweede honk. De Nederlandse slagkracht was aanmerkelijk groter. In de derde inning scoorde zowel Evert Jan 't Hoen als Danny Rombley een punt: 2-0, en in de vierde doorgang kwam ook Sidney de Jong over de thuisplaat.

  De enige concurrenten van Oranje zijn nog Spanje, dat eveneens ongeslagen is, en Italië. Spanje won donderdag van Duitsland met 10-2, Italië versloeg met 11-1 vrij eenvoudig Frankrijk.

  Vrijdagmiddag zal Oranje het moeten opnemen tegen Frankrijk. Omdat Spanje en Italië daarna tegen elkaar uitkomen, is Nederland bij een overwinning op Frankrijk verzekerd van een plek in de eindstrijd.

  Honderden dode katten in huizen gevonden

  Nadat de buurt klaagde over stankoverlast, deed de Amerikaanse dierenbescherming een lugubere vondst bij een bezoek aan een woning in de Burke, Viriginia. Daar troffen de inspecteurs honderden dode en ernstig verwaarloosde katten aan. Ook in een tweede, naburig huis trof men dezelfde wantoestand aan. De bewoonster, de 82-jarige Ruth Knueven is aangeklaagd voor onder meer dierenmishandeling en belemmering van uitoefening van de wet. De twee woningen waarin de arme dieren verbleven staan beiden op naam van de vrouw.

  De inspecteurs vonden 220 kattenlijken, die allemaal in plastic tassen waren opgeslagen. Daarnaast vonden zij nog eens 267 levende katten, maar deze moesten op acht na allemaal worden afgemaakt, omdat zij òf te ziek òf te wild waren om nog als huisdier te worden gehouden. De vrouw verblijft inmiddels in een hotel, omdat beide woningen voorlopig onbewoonbaar zijn verklaard, aldus een woordvoerder van de lokale gezondheidsdienst.

  Fans beslissen mee over kwalificatie

  De Formule 1-teams, verenigd in de FOM (Formula One Manufacturers), hebben een enquete online gezet waarbij bezoekers kunnen meebepalen over de opzet van de kwalificatie in 2006.

  Op de officiële Formule 1-site kunnen fans kiezen voor drie mogelijke kwalificatiesystemen: een 'vrije' kwalificatie van 60 minuten, een soort Superpole (deels vergelijkbaar met de DTM) en de huidige opzet.

  Bij de eerste optie bestaat de kwalificatie uit twee sessies van 25 minuten, gescheiden door een pauze van 10 minuten. Coureurs moeten in beide sessies een tijd neerzetten en deze tijden worden bij elkaar opgeteld om de gridpositie te bepalen. De hoeveelheid brandstof is vrij, het aantal rondes die gereden mogen worden ook.

  Het tweede systeem lijkt op de Superpole, zoals deze in de DTM wordt gehanteerd. Hierbij wordt een kwalificatie van een uur opgedeeld in drie delen, twee maal een kwartier en nog een half uur. Alle coureurs zetten een tijd neer in het eerste kwartier en worden de plaatsen zestien tot en met twintig definitief bepaald. Hierna zetten de vijftien snelste coureurs in het tweede deel opnieuw een tijd neer, wat de plaatsen elf tot en met vijftien bepaalt. De tien snelste coureurs bepalen in het laatste half uur opnieuw de top tien. Ook hier zijn geen grenzen aan het brandstofniveau en het aantal rondes.

  De derde keuze is het behoud van het huidige kwalificatiesysteem, waarbij in een uur iedere coureur om beurten één rondetijd neerzet. Tenslotte kunnen bezoekers ook kiezen voor de optie "geen voorkeur".

  Toni naar Fiorentina

  Luca Toni speelt het komende seizoen voor Fiorentina. Hij verlaat Palermo voor een transfersom van tien miljoen euro.

  Toni tekent voor vier jaar bij de club uit Firenze. Mede dankzij de scoringsdrift van Toni (hij scoorde 21 treffers) werd Palermo de revelatie van de Serie A door als zesde te eindigen. In twee seizoenen tijd scoorde de 28-jarige spits ruim vijftig doelpunten voor Palermo. Vooral daardoor schopte hij het zelfs tot de selectie van de Italiaanse ploeg. Voor Toni wordt Fiorentina alweer zijn achtste Italiaanse werkgever. Eerder speelde hij vooral voor bescheiden clubs als Modena, Empoli en Treviso.

  Een deerniswekkend figuur

  Er zijn nogal wat gevoelens die om stukjes van mijn aandacht strijden als het gaat om de zaak in de moord op Theo van Gogh. Natuurlijk zie je in de eerste plaats die kleine jongen voor je, die het de rest van zijn leven zonder de onvoorwaardelijke liefde van zijn vader moet stellen. Je ziet de ouders voor je, wier zoon op een onvoorstelbaar gruwelijke wijze van het leven is beroofd. Het verlies van een kind staat onbetwist op de eerste plaats in de rangorde van stressfactoren die psychologen hanteren. Je kind op déze manier verliezen voegt daar waarschijnlijk nog een kwadraat of tien aan toe.

  Valverde start mogelijk niet

  Alejandro Valverde, de winnaar van de etappe naar Courchevel, start waarschijnlijk niet in de dertiende etappe. De Spanjaard van Illes Balears kampt met tendinitis (een peesontsteking) in de knie.

  In de twaalfde etappe, donderdag, meldde Valverde zich in de eerste 70 kilometer een aantal keer bij Tourarts Porte. 's Avonds werd de drager van de witte trui, de beste in het jongerenklassement, verteld dat hij niet verder kan fietsen. Dit gebeurde door zijn ploegarts. In de ochtend neemt Valverde in overleg met zijn ploegleider een definitief besluit.

  Politie Den Haag houdt illegale tandarts aan

  Icoon Binnenlands nieuwsDe politie in Den Haag heeft woensdag een man aangehouden op verdenking van het uitvoeren van een illegale tandartsenpraktijk. Een 47-jarige Syriër bood zich volgens verontruste wijkbewoners samen met een kompaan in diverse koffiehuizen in de Schilderswijk aan. De politie zoekt nog naar de tweede persoon.

  De 'tandarts' werd in een koffiehuis aangehouden. Hij was in het bezit van een koffer met tandartsspullen. Aangezien de Syriër illegaal in Nederland bleek te verblijven zal hij worden overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

  Veel Nederlanders kritisch over moslims

  Een meerderheid van de Nederlandse bevolking heeft een negatieve kijk op moslims, zo blijkt uit een internationaal onderzoek van het Amerikaanse Pew Research Center. De Nederlanders blijken samen met de Chinezen en Duitsers zelfs het negatiefst te zijn van alle ondervraagde landen. In totaal werd in 17 landen gepeild: zes moslimlanden, negen Noord-Amerikaanse en Europese staten en in China en India.

  In ons land staat 51% negatief tegenover moslims, in China 50% en in Duitsland 47%. In Groot-Brittannië, Verenigde Staten, Frankrijk, Canada en Rusland staat een meerderheid welwillend tegenover islamieten. Voor Spanje en Polen geldt dat in iets mindere mate. Van alle ondervraagde Nederlanders zou ook 51% een verbod op hoofddoekjes een goed idee vinden. Overigens zijn er in Frankrijk (78%), India (66%) en bij onze oosterburen (54%) procentueel meer voorstanders van zo'n verbod.

  Joden
  In islamitische landen heeft men weer problemen met vooral Joden. Zo staat in Jordanië 100% van de bevolking negatief ten opzichte van Joden en in Libanon 99%. In Marokko heeft 88% moeite met Joden. In dat Noord-Afrikaanse land heeft ook 61% van de bevolking negatieve gevoelens over christenen. In Turkije ligt dat wat betreft Joden op 60% en ten opzichte van christenen op 63%.


  Steun bin Laden
  Uit het onderzoek blijkt ook dat de steun voor Osama bin Laden en het begrip voor zelfmoordaanslagen in de meeste moslimstaten scherp is gedaald. Toch is de aanhang voor Bin Laden in een deel van de moslimwereld nog behoorlijk.

  In Marokko zei 26% van de ondervraagden veel of enig vertrouwen in Bin Laden te hebben. Twee jaar geleden was dat overigens nog 49%. Bin Ladens aanhang daalde ook in Turkije (van 15% naar 7%), Indonesië en Libanon. In Jordanië en Pakistan daarentegen steeg het vertrouwen in Bin Laden van 55 naar 60%, respectievelijk van 45 naar 51%.

  -
  Publicatie Pew Research Center gegevens.

  Microsoft en Marvel gaan samenwerken

  Microsoft en Marvel Enterprises hebben vandaag op de Comic-Con International, 's werelds grootste comic-conventie, bekend gemaakt samen te gaan werken. De deal houdt in dat Microsoft de exclusieve rechten heeft voor de ontwikkeling van MMOG's die de superhelden uit de stal van Marvel zal bevatten. De Marvelgames die Microsoft gaat ontwikkelen, waarvan de eerste verwacht wordt in 2008, zijn uiteraard bestemd voor de Xbox 360
  "[...]
  Marvel has created some of the most iconic and exciting characters and stories in the past century. We're thrilled to bring this universe to interactive entertainment. With this next generation of gaming, Marvel fans will finally have the ability to create choices with their favorite Super Heroes, villains and creatures in unbelievable detail - all with the power of Marvel's incredible vision and the Xbox platform.
  [...]"


  Aldus Peter Moore, vicepresident marketing en publishing van Xbox.

  Marvel is in de loop van de geschiedenis een grote naam geworden in de comicwereld en haar epische verhalen zijn tijdloos gebleken. Echter heeft Marvel niet alleen naam gemaakt met haar strips, maar hebben zij ook de stap gemaakt naar films, televisieseries en uiteindelijk ook games. Zo is zij verantwoordelijk voor grote titels als Spider-Man, X-Men en The Hulk. De booming business van de MMOG's was daarom ook voor Marvel een logische stap en met ruim 5000 striphelden zorgt zij voor een wijde bron van inspiratie.

  Tim Rothwell van Marvel zei hierover:

  "[...]
  The alliance with Microsoft catapults us into the games category in an unprecedented way. Microsoft is an acknowledged leader in the interactive game space, and backed by their technology, creative and marketing clout, Marvel will establish a strong presence in the burgeoning online gaming arena. We are very excited to be working with Microsoft to bring our fans what we expect will be a world-class online gaming experience. We also believe online gaming will provide valuable, global exposure to our character brands.
  [...]"


  Boek: Leila - Gedwongen huwelijk

  Leila, doe de afwas! Leila, dek de tafel! Leila, breng ons eten! Leila, je bent een hoer want je rookt! Leila, waag het niet om op straat met iemand te spreken! Leila, trouw met deze man!

  Hoe is het om je leven lang het bezit van mannen te zijn? Hoe ontworstel je je aan een cultuur die dicteert dat jij geboren bent om een slavin te zijn voor je vader, je broers en je echtgenoot?

  Leila - Gedwongen huwelijk is het levensverhaal van zomaar een Marokkaanse vrouw in het Frankrijk van nu.

  Laatste reviews en specials
  review
  Romancing Saga 3
  special
  Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
  review
  Star Wars Jedi: Fallen Order
  review
  Age of Empires II: Definitive Edition
  review
  Death Stranding
  review
  Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
  ©FOK.nl e.a.