Wessels trekt stand weer gelijk

Michel (Baraja)
Dankzij Peter Wessels mag het Nederlandse Daviscupteam nog hoop koesteren op een plaats in de halve finale. Onze landgenoot versloeg Karol Beck in vijf sets: 6-7, 7-5, 6-7, 6-4 en 6-2. De stand bij Nederland-Slowakije is nu 1-1.

Beck leek uitstekende papieren te hebben om met twee sets tegen nul aan de leiding te gaan. Nadat de Slowaak de eerste set via een tiebreak had gewonnen stond hij in de volgende set met 5-2 voor. Wessels won toen echter zeven games achter elkaar en bracht de wedstrijd zo weer in balans. De Elburger werd nog even uit zijn concentratie gehaald door een schreeuwende Slowaakse fan, maar dat deerde de Elburger niet. Wessels kwam steeds beter op stoom en was duidelijk de betere speler. De derde set zag hij nog in een tiebreak naar Beck gaan, maar in de volgende twee sets had de Slowaak geen kans meer tegen de Nederlander.

Wessels was heel tevreden over zijn zege: ”Dit is mijn mooiste zege ooit, zeker met al dat publiek. Jammer van die schreeuwende eikel op de tribune, maar gelukkig ben ik mentaal en fysiek gegroeid en kon ik dat nu laten zien.” Vanmiddag staat het dubbel op het programma. Dan spelen Paul Haarhuis en Peter Wessels tegen het Slowaakse duo Beck en Mertinak. Mocht Nederland deze kwartfinale winnen dan wacht in de halve finale een ontmoeting met Australië of Argentinië.