Standen kwartfinales Davis Cup

Michel (Baraja)
Niet alleen bij Nederland-Slowakije staat het na één dag gelijk in de kwartfinale van de Davis Cup. Ook bij de ontmoetingen Rusland-Frankrijk en Kroatië-Roemenië staat er voorlopig een remise op het scorebord. Na twee dagen staat Argentinië wel voor.

In het Olympisch Stadion van Moskou treffen dit weekend Rusland en Frankrijk elkaar. De Russen hebben niet de beschikking over Marat Safin, die een blessure aan zijn knie heeft en pas is geopereerd. Gelukkig voor de Davis Cup winnaar van 2002 is Nikolai Davydenko het hele jaar al in topvorm. Davydenko won dan ook eenvoudig van Paul-Henri Mathieu: 7-5, 6-2 en 7-5. Daarmee kwamen de Russen langszij, want eerder op de dag versloeg de pas 19-jarige Gasquet met groot gemak Andreev: 6-4, 6-3 en 7-6.

De ontmoeting tussen Kroatië en Roemenië in Split startte met een daverende verrassing, want Mario Ancic verloor van Andrei Pavel. Nota bene in zijn geboortestad kon Ancic Kroatië niet het eerste punt bezorgen. De eerste set won hij nog eenvoudig met 6-1, maar daarna kwam Pavel steeds beter in de wedstrijd en sleepte een vijfde set uit het vuur. Op 5-4 in die set serveerde de Roemeen de wedstrijd koeltjes uit. Omdat Ljubicic een eenvoudige klant had aan Hanescu staat het ook in Split 1-1.

Argentinië gaat na twee dagen wél aan de leiding tegen Australië. Eerst moest David Nalbandian zijn partij tegen Wayne Arturs nog afwerken, want gisteren werd er vroegtijdig gestopt met spelen. De finalist van Wimbledon 2002 zette Argentinië weer naast de Davis Cup winnaar van 2002, want vrijdag had Hewitt met Coria afgerekend. De dubbelpartij ging naar de Argentijnen Puerta en Nalbandian die nog geen twee uur nodig hadden om Hewitt en Arthurs te verslaan: 7-6, 6-4 en 6-3.