Agent vast voor moord op 'homo'-zoon (3)

Jerruh had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonRonnie Paris, een 21-jarige politieagent uit Florida, is aangeklaagd wegens moord op zijn driejarige zoon. Volgens een verklaring, die zijn vrouw Nysheera aflegde tegenover de politie, werd de peuter stelselmatig door zijn vader mishandeld omdat deze het vermoeden had dat het jongetje homoseksueel zou kunnen zijn. Overigens staat Nysheera zelf ook terecht, wegens verwaarlozing van het kind.

De man hield zijn spruit hardhandig in de box, waar hij het kind regelmatig uitdaagde en hem op het hoofdje sloeg. Dat ging net zolang door tot het kind huilde of in de luier plaste. Eťn keer zou de man het jongetje tegen de muur hebben geslagen omdat het kind had overgegeven. "Hij probeerde zijn zoon te leren vechten, hij was bezorgd dat zijn kind misschien homo was", zo verklaarde een zus van Nysheera.

Nadat de peuter als baby in 2002 al meerdere malen in het ziekenhuis was beland werd hij in een pleeggezin geplaatst, maar op 14 december van het afgelopen jaar werd hij met zijn ouders herenigd. Zes weken later, op 28 januari, stierf het kind op de intensive care van een ziekenhuis. Zes dagen eerder was hij daar opgenomen nadat hij onder verdachte omstandigheden in coma was geraakt. Uit autopsie bleek dat zwellingen aan de beide hersenhelften het kind fataal zijn geworden.

Mocht Ronnie Paris schuldig worden bevonden, dan kan hij in de dodencel belanden. Zijn vrouw kan maximaal vijftien jaar celstraf krijgen.

Ronnie Paris met zijn advocate
Ronnie Paris met zijn advocate