FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 17 juli 2005

Dries Roelvink krijgt programma op SBS

Dries RoelvinkNa Gerard Joling, Patty Brard, Frans Bauer, Gordon, Renť Froger, Jan Smit, Adam Curry en Katja Schuurmans krijgt ook 'Nederlands bekendste b-artiest' Dries Roelvink een eigen realityshow. Op SBS6 zal de volkszanger vanaf september samen met zijn gezin te zien zijn. 'Ik ben Dries' werd eerder reeds uitgezonden door de lokale Amsterdamse zender AT5.

Roelvink was vorig jaar nog tweede keuze achter Jan Smit bij de TROS. Maar het commerciŽle SBS6 gaat nu alsnog de door AT5 uitgezonden afleveringen uitzenden. Hoofdpersonen in de nieuwe soap zijn onder andere echtgenote Lucienne en Dave en Donny, de zonen van Dries. Maar ook zijn manager Andrť van Commenťe en zijn PR man Walter Siegers komen veel in beeld.

-
Met dank aan Xender, die dit bericht herschreven via de submit aan ons doorgaf.

Ruzie

Soms begrijp je me zo slecht. Of misschien laat ik me niet begrijpen. Ik wil geen ruzie maken, maar misschien ben ik daar zelf het meest schuldig aan. Er zijn er altijd twee bij. Misschien had ik dat niet moeten zeggen, misschien had jij dat niet moeten doen. Misschien was jij dan niet weggelopen. Misschien had ik dan deze column niet hoeven te schrijven. Misschien moesten we maar gewoon...

Jongens onder schot voor balletjespistool

Icoon Binnenlands nieuwsDrie jonge Almeerders kregen vrijdagavond een heus arrestatieteam van de politie op hun nek. De jongens van 13, 14 en 15 jaar waren even daarvoor door verschillende getuigen gezien terwijl ze met een vuurwapen aan het zwaaien waren. Agenten in kogelwerende vesten waren vervolgens snel ter plaatse.

De drie tieners werden onder schot gehouden en gedwongen op de buik te gaan liggen. Nadat ze geboeid waren werd het wapen afgepakt. Het bleek niet om een echt vuurwapen te gaan, maar om een gasdrukpistool waarmee plastic bolletjes kunnen worden afgeschoten. Omdat ze niet van echt te onderscheiden zijn, zijn deze zogeheten balletjespistolen in Nederland verboden. Bovendien kun je met een dergelijk wapen iemand ernstig verwonden.

De jongens konden na verhoor door hun ouders worden opgehaald op het politiebureau. De 14-jarige eigenaar van het gasdrukpistool kreeg een procesverbaal, en deed vrijwillig afstand van het wapen. Onlangs werd ook in het Noordhollandse Bovenkarspel een tiener met een niet van echt te onderscheiden nepwapen door een arrestatieteam overmeesterd. De 'speelgoedpistolen' zijn in Zuid-Europese vakantielanden als Spanje, Frankrijk en Portugal volop en legaal te verkrijgen.

Een niet van echt te onderscheiden neppistool
Een niet van echt te onderscheiden neppistool

Pubers opgelet!

Vandaag is al een tijdje een nieuw subforum geopend op het forum. Dit subforum is opgericht na herhaaldelijk zeuren van Brechtje bij mama en de andere (forum)admins, Het heet: Puber en tienertalk!

Alle tieners, pubers, puistenknijpers, rebellerende jongeren en pokťmonverzamelaars zijn welkom in Puber en Tienertalk. Ook kan je hier terecht om rustig te babbelen over de nieuwste culinaire hoogstandjes, die leuke leraar of om eens flink te zeuren over je vader of moeder.

Kleine tip: ouders kunnen hier ook goede ideeŽn opdoen.

Let op! Het is niet de bedoeling om een tweede OvjL te creŽeren, en er wordt redelijk streng gemod.

Britse oud-premier Edward Heath (89) dood

weet_ik_veel had ons via de nieuws-submit te melden:

Edward Heath (1916 - 2005)Voormalig Brits premier Edward Heath is vandaag op 89-jarige leeftijd overleden. Eerder op de dag verschenen er al berichten in de Britse pers dat de gezondheid van de ex-politicus snel aan het verslechteren was. Heath was premier van 1970 tot 1974, en leider van de Conservatieven tussen 1965 en 1975. Tot 2001 was hij lid van het Lagerhuis, ruim vijftig jaar nadat hij voor het eerst gekozen werd.

Sir Edward Heath was de eerste conservatieve Britse premier die afkomstig was uit een arbeidersgezin. Zijn politieke loopbaan stond vooral in het teken van de overtuiging dat Europa verenigd moest zijn. Zo zorgde hij er in 1973 voor dat Groot-BrittanniŽ toetrad tot de Europese Gemeenschap, de voorloper van de Europese Unie. In een strijd om het leiderschap van zijn partij werd Heath in 1975 verslagen door rechtsere Margaret Thatcher.

Heath hield er een aversie tegen de Iron Lady aan over, en weigerde later een functie in haar kabinet. Haar naam sprak hij bij voorkeur niet uit. Tijdens haar bewind verzette hij zich fel tegen het thatcherisme. Bij de val van zijn opvolgster in 1990 gaf Heath als enig commentaar "Rejoice, rejoice, rejoice" (verheugt u). De politicus werd in 1992 tot Sir geridderd. Heath is zijn hele leven vrijgezel gebleven.

Nieuwe Jordan EJ15B kan niet racen

De in Magny Cours geintroduceerde Jordan EJ15B zal nooit tijdens een race ingezet worden. De koeling van de auto is namelijk niet goed afgestemd op de Toyota-motor.

Robert Doornbos heeft zowel in Magny-Cours als Silverstone op vrijdag getest met de nieuwe krachtbron en na het bestuderen van de data blijkt dat de auto niet geschikt is om hele races mee te rijden. Door het ontwerp van de auto krijgt de motor niet genoeg koeling.

Sportief directeur Adrian Burgess van Jordan Grand Prix zette eerder al zijn vraagtekens bij de inzetbaarheid van de auto: 'We moeten eerst gaan voor betrouwbaarheid, anders kunnen we ons er niet toe verplichten met de B-wagen ook effectief te gaan racen'

Belg fotografeerde dames in paskamers

Icoon opmerkelijk nieuwsIn het Belgische Luik is een man betrapt die stiekem foto's maakte van ontklede jonge vrouwen in de paskamers. De man, een 45-jarige beroepsmilitair, schoof zijn digitaal fototoestel onder de deuren van de paskamers om foto's te nemen. Hij werd opgemerkt door een echtgenoot van een kleren passende vrouw, die vervolgens de politie waarschuwde.

Bij een huiszoeking bij de voyeur vond de politie op de computer ongeveer honderdvijftig foto's van jonge vrouwen die verrast werden in paskamers. De man is in afwachting van een rechtszaak op vrije voeten gesteld. Enkele weken geleden werd in Luik ook al een man op voyeurisme betrapt. Deze had aan zijn schoenen een digitaal fototoestel bevestigd en nam foto's met een afstandsbediening.

Sex minigame zit ook in PS2 versie GTA San Andreas

De laatste week is de 'Hot Coffee' mod veelvuldig in het nieuws geweest, zo sprak onder andere senator Hillary Clinton zich er over uit. Deze mod unlockt een seks-minigame binnen GTA:SA die volgens de makers van de mod al in de code van de game zat, Rockstar ontkent dit. Velen riepen na het zien van de mod op de game in plaats van 17+, 18+ te maken. Geen groot verschil zou je denken, dit zou echter wel betekenen dat vele grote retailers San Andreas niet meer zouden verkopen.

Rockstar blijkt nu toch niet de waarheid te spreken want de seks-minigame blijkt te unlocken in de PS2-versie via een cheat. Gamespot testte dit door een origineel en tot op dat punt gesealed exemplaar van GTA:SA te nemen en hiermee de cheats te gebruiken die op het web circuleren. Gamespot gebruikte hiervoor het Action Replay Max Cheat device. De aanwijzingen zijn behoorlijk uitgebreid en staan hieronder gequote van Gamespot.

quote
After entering the "Enable all Girlfriends" cheat, we began the game and then gave CJ maximum sex appeal, via a cheat from GameFAQs that requires no external code.

After saving, our test editor had Carl visit the house of his nearest girlfriend, Denise in Los Santos. Carl then took Denise on a series of dates to the nearest bar. After a few complications--including being busted for two-timing by another of CJ's girlfriends--we completed a fourth date with Denise, after which she invited us into her house for "coffee."

The next screen proved that the PlayStation 2 edition of the game does indeed include a sexually graphic minigame, which plays almost exactly the same as the Hot Coffee mod. It begins inside a bedroom with Denise, wearing only a pink thong and a cutoff T-shirt bearing the Rockstar logo, performing simulated fellatio on CJ, who is fully clothed in jeans and a "wife beater"-style tank top.

After a few seconds, the minigame proceeds to semi-explicit simulated copulation. Although players can change the camera angle with the circle button, as well as cycle though three sexual positions with the square button, no genitalia are ever seen. To win, players must maintain a steady rhythm with the left analog stick to build up an "excitement meter" on the right of the screen. Fill the meter and Denise becomes very excited, telling CJ he is "the man" before the game congratulates you with the words "Nice guys finish last!" Let the meter drop to empty and the game admonishes you with "Failure to satisfy a woman is a CRIME!"


Ondanks dat de sexscenes niet bepaald schokkend zijn (men houdt de kleren tenslotte aan) geeft de ontdekking van de minigame binnen de PS2-code wel aan dat Rockstar niet de waarheid sprak toen men vertelde dat de Hot Coffee mod dingen veranderde aan de game om deze minigame toe te voegen.

Woods wint Britse Open

De Amerikaan Tiger Woods heeft het 134e Britse Open op zijn naam geschreven. In de laatste ronde kwam zijn leidingspositie niet meer in gevaar.

De nummer ťťn van de wereld won zijn tiende major toernooi uit zijn carriŤre met vijf slagen voorsprong op de nummer twee, de Schot Colin Montgomerie. Fred Couples werd derde, maar moet deze plaats delen met de Spanjaard Jose Maria Olazabal. Zij hadden zes slagen meer nodig dan Woods.

Tiger Woods won in zijn carriŤre al vier keer The Masters, twee keer het USPGA Championship, twee keer het US Open en nu twee keer het Britse Open. Met tien majors staat hij op de eeuwige ranglijst op de derde plaats achter zijn landgenoten Jack Nicklaus (18) en Walter Hagen (11).

Maarten Lafeber, die gisteren een fantastische ronde van 67 neerzette en negende stond in het klassement, finishte door een zwakke slotronde van 77 slagen op de 41e plaats.

Nederland prolongeert EK titel

Nederland is Europees kampioen honkbal geworden. In de Tsjechische hoofdstad Praag werd ItaliŽ in de finale simpel aan te kant geschoven: 15-0.

Al het hele toernooi speelde Nederland zeer overtuigend en mag zich de terechte Europees kampioen noemen. De ploeg van bondscoach Robert Eenhoorn overklaste in de finale van het EK aartsrivaal ItaliŽ. Oranje won in zeven innings met 15-0. Het was het vierde Europese kampioenschap op rij voor Nederland en de achttiende in successie.

Evert Jan 't Hoen bracht in de vierde inning het eerste punt op het scoreboard. In de vijfde slagbeurt kwam Oranje pas echt los. De voorsprong werd uitgebouwd naar 6-0, waarna ItaliŽ in de zesde inning op een vernedering werd getrakteerd. Sidney de Jong produceerde een grandslam homerun (met alle honken bezet) en zo werd de stand naar maar liefst 13-0 gebracht. Met twee solo homeruns bepaalde Oranje de eindstand op 15-0.

Wotte legt Kalou zwijgen op

Mark Wotte heeft Salomon Kalou zeer dringend verzocht zich niet meer in het openbaar uit te laten over de door hem gewenste overgang naar PSV.

'Ik vind dat op de eerste plaats niet getuigen van respect voor de club Feyenoord, aldus de technisch directeur van Feyenoord. 'Daarnaast zorgt het voor onrust binnen de groep, waardoor onze voorbereiding op het nieuwe seizoen wordt verstoord.'

Feyenoord heeft laten weten niet mee te willen werken aan een transfer van Kalou naar een concurrent. De speler zelf wil dolgraag de overstap maken naar Eindhoven, omdat hij dat als een stap vooruit in zijn carriere ziet.

Pereiro: "Beste heeft niet gewonnen"

George Hincapie kan het niet geloven: winnen op Pla d’Adet. Na zeven jaar trouwe dienst bij Lance Armstrong wint de superknecht dan eindelijk zijn etappe. Oscar Pereiro daarentegen is niet te spreken over de tactiek van de Amerikaan.

Na zijn twee etappezeges in de Dauphinť Libťrť, de winst in Kuurne-Brussel-Kuurne en een tweede plaats in Parijs-Roubaix leverde Hincapie vandaag zijn opvallendste prestatie van dit seizoen. De knecht, die zes Tours won met Armstrong, kan het niet geloven: ”Het is ongelooflijk dat ik de moeilijkste etappe heb gewonnen. Eerst wilde ik wat vooruit rijden om in de finale Lance te kunnen bijstaan. De voorsprong groeide en groeide echter en toen zei mijn ploegleider Bruyneel: jullie worden niet meer bijgehaald.”

Pereiro probeerde enkele keren aan te vallen op de slotklim om de rappe Amerikaan te lossen, maar hij faalde in die opzet en werd tweede. De coureur van Phonak is niet blij met de tactiek van Hincapie: ”De Tour is een zware sportcompetitie, maar helaas wint niet altijd de beste. Hincapie deed niets anders dan volgen. Ik probeerde hem te lossen, omdat ik kansloos ben in een sprint. We spraken nog met elkaar in het Spaans, hij zei dat we evenveel moesten werken, maar ik reed bijna de hele klim op kop.”

Michael Boogerd werd vandaag knap vierde na een lange vlucht. De Nederlander is realistisch: ”Zij waren net een maatje te groot. Zaterdag eindigde ik vůůr al die gasten. Ik heb toen, denk ik, te veel werk verricht.’’ In het algemeen klassement is Boogerd de beste Nederlander met een 23e plaats op bijna een half uur van Armstrong.

Vele bekeuringen na controles rondom Maas

Icoon Binnenlands nieuwsIn totaal zijn er 216 bekeuringen uitgedeeld door de Limburgse politie aan mensen die rond of op de Maas voor overlast zorgden. Dit is zondag bekendgemaakt door de Venrayse politie. De bekeuringen hielden onder andere verband met het illegaal kamperen, harde muziek en het achterlaten van afval.

De bekeuringen zijn het gevolg van een samenwerking van de politie in het district Venray met controleurs van visverenigingen, jachtopzichters en opsporingsambtenaren die controles uitvoeren om zo de overlast bij de Maas te verminderen. De politie gaat op deze manier tot eind oktober door met deze controles.

Redenen voor de in totaal 216 bekeuringen zijn de overtreding van de Wet op Openluchtrecreatie, de Visserijwet en het feit dat men niet een identiteitsbewijs kon tonen. Bij een enkeling werd een wapen en munitie ontdekt.

Smashnova wint in Modena

Anna Smashnova heeft het toernooi van Modena op haar naam geschreven. In de finale moest haar tegenstandster, de Italiaanse Tathiana Garbin, geblesseerd opgeven.

In de tiebreak van de eerste set haakte de Italiaanse af. De toernooizege was voor Smashnova een mooi verlaat verjaardscadeautje, de IsraŽlische werd zaterdag 29. Het was de tiende titel uit de loopbaan van Smashnova en de eerste van dit seizoen.

Kroonprins bedankt voor attenties Alexia

Icoon Koningshuis nieuwsTijdens een speciale bijeenkomst voor pers en persfotografen hebben kroonprins Willem-Alexander en prinses MŠxima Nederland bedankt voor de 'stortvloed' die het gezin ontving vanwege de geboorte van dochter prinses Alexia. Tijdens de sessie ging het koninklijke gezin uitgebreid op de foto.

Het paar had de dag gepland om tijdens hun aanstaande vakantie verschoond te blijven van media-aandacht. Weekblad Privť was niet welkom op landgoed De Eikenhorst in Wassenaar, waar het gezin woont. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) heeft het blad in het verleden duidelijk gemaakt de persoonlijke levenssfeer van het gezin van de kroonprins niet te willen respecteren.

De kroonprins prees zich vanmiddag gelukkig met zijn gezin, wijzend op de 'stralende moeder' van de 'ontzettend gezonde' prinsesjes. "U ziet twee zeer gelukkige mensen voor u", aldus Willem-Alexander. Waar het gezin de vakantie viert werd niet bekendgemaakt. "Maar de kans is groot dat we bij de grootmoeder van de meisjes langs gaan", liet Willem-Alexander weten, doelend op koningin Beatrix. Op de vraag of hij hoopt tijdens de vakantie niet met journalisten te worden geconfronteerd, zei de Nederlandse troonopvolger: "Hopen is zachtjes uitgedrukt. Ik ga er zeker van uit."

Willem-Alexander, MŠxima en dochters

Punten 15e etappe

Vandaag de koninginnerit in deze Tour de France, en ondanks de verrassende uitslag geen al te grote verschuivingen in het klassement.

Dagwinnaar was vandaag Sergonium met 191 punten, 9 punten meer dan trancearchitect. Gedeeld derde eindigde caspervc, grandnaguseric en grunge-metal, allen hadden 180 punten.

In het klassement gaat Arnim nog steeds aan de leiding met 1412 punten, Blackness staat tweede met 1392 punten. Kozzmic is uit de top 5 gedonderd en in zijn plaats staat nu Lionheaad op de derde plaats.

Dagwinnaar bij de Subleagues werd eVolite met 138 punten, als tweede eindigde Weekend en derde !! LIVESTRONG !!. In het algemeen klassement In het algemeen klassement zijn Kopfschmerz CC nog steeds nummer een, voor de Kukamaestro's en derde staan nog altijd Nijmegen Tourfanaten.

Tot dinsdag 19 juli 00:01 kan er weer gewisseld worden.

Feyenoord verslaat ook Espanyol

Feyenoord houdt zijn stijgende lijn vast. Na de winst op Ujpest FC ging vandaag ook de Spaanse subtopper Espanyol voor de bijl: het werd 2-1 voor de Rotterdammers.

Momenteel is de ploeg van Erwin Koeman op trainingskamp in China en speelt het ook enkele wedstrijden in dat land. Zo staat aanstaande vrijdag een ontmoeting met Nacional op het programma en werd er vandaag geoefend tegen ťťn van de revelaties van de Spaanse competitie van het afgelopen seizoen: Espanyol. Dankzij twee doelpunten van Kuijt (de nieuwe aanvoerder) in de beginfase nam Feyenoord een vroege voorsprong. Castelen en Pardo waren verantwoordelijk voor de assists. Na een half uur spelen deed verdediger Pochettino voor de Spanjaarden wat terug. In de tweede helft namen beide ploegen vanwege de verzengende hitte gas terug.

Erwin Koeman was opgetogen door de 2-1 zege: ”We moeten toch weer wat vertrouwen winnen, met name van onze eigen fans. Alleen al om die reden was dit een waardevolle overwinning.” Koeman is ook tevreden dat zijn ploeg tot nu redelijk gevrijwaard is gebleven van blessures: ”Het is jammer dat Ali Boussaboun en Pascal Bosschaart hebben moeten afhaken, maar voor de rest mag ik niet klagen. In de wedstrijd van vanavond heeft Ferne Snoyl wel wat last gekregen van zijn dijbeen, maar het laat zich niet aanzien dat dat een ernstige blessure is.”

KroatiŽ, Rusland verder in Davis Cup

Rusland en KroatiŽ hebben zich als laatste twee landen gekwalificeerd voor de halve finales van de Davis Cup. Rusland versloeg Frankrijk met 3-2 en KroatiŽ wees met 4-1 RoemeniŽ terug.

Frankrijk ging de zondag in met een 2-1 voorsprong. Winst in ťťn van de twee enkelpartijen op zondag volstond dus voor de zege. In de eerste partij stonden Gasquet en Davydenko tegenover elkaar. Een vermoeide Gasquet ging onderuit in vier sets: 2-6, 6-4, 2-6 en 1-6. In de beslissende partij was Mathieu volledig kansloos tegen Andreev: 0-6, 2-6 en 1-6, zodat Rusland naar de laatste vier gaat. Ook in de finale van 2002 won Rusland al van Frankrijk.

In die halve finale treft Rusland KroatiŽ, dat vandaag beide enkelspelen wist te winnen. Al na de zege van Ljubicic op Pavel hadden de Kroaten zekerheid over een ticket voor de halve finale. Ljubicic won heel makkelijk van Pavel: 6-3, 6-4 en 6-3. Mario Ancic maakte het feest voor KroatiŽ compleet door de vijfde ontmoeting met twee keer 7-6 te winnen. Het is voor de eerste keer in de historie dat KroatiŽ de halve finales van de Davis Cup heeft bereikt.


Uitslagen kwartfinales Davis Cup

AustraliŽ - ArgentiniŽ 1 – 4
Slowakije – Nederland 4 – 1
KroatiŽ – RoemeniŽ 4 – 1
Rusland – Frankrijk 3 – 2

Zwarte Cross trekt 55 duizend bezoekers

Het Achterhoekse Halle was dit weekend het toneel voor de Zwarte Cross. Er zijn 55 duizend mensen op af gekomen. Het evenement is georganiseerd door de rockband Jovink & the Voederbietels.

De Zwarte Cross is een combinatie van sport, muziek, stunts en theater. Maar bijna alles draait toch wel om de races, van professionele klasses tot bizarre klasses. Bij de professionals rijden wereldkampioenen mee terwijl het bij de bizarre races niet eens om het winnen gaat maar om het publiek te vermaken. Bij de ludieke klasses gaan de deelnemers verkleed of worden er aparte voertuigen gebruikt om mee te racen.

Deelnemer 2004
Een voertuig in de ludieke klasse


Deelnemer 2004
Een ander "voertuig" in de ludieke klasse

Tot en met vanmiddag heeft de politie twaalf mensen bekeurd onder wie vijf jongeren die ieder tweehonderd euro moesten betalen. Ze schoten met een speciaal kanon aardappelen naar het publiek. Zaterdag is er vanaf 16.00 uur tot en met middernacht gecontroleerd op alcoholgebruik. Van de zeshonderd gecontroleerden hebben er slechts drie een proces-verbaal gekregen vanwege een te hoog percentage. De politie is verder tevreden over het verloop van het festival. De vijf aardappelschieters zijn van het terrein verwijderd. Dat geldt ook voor twee mannen die een caravan hebben vernield, een jongere die verdacht wordt van mishandeling en iemand die op het terrein een kampvuur had gemaakt.

Publiek
Het publiek genoot volop

Lichaam 17-jarige matroos gevonden

Het lichaam van een 17-jarige matroos, die afgelopen donderdag bij Barendrecht overboord sloeg, is vandaag gevonden. Dit heeft het Korps Landelijke Politiediensten laten weten. Het lichaam werd ontdekt in de Oude Maas door een recreant, op slechts zeshonderd meter van de plaats van het ongeluk.

Gisteren werd de zoektocht naar de vermiste jongen gestaakt. Door de stroming was het gebied waarin het lichaam zich kon bevinden te groot geworden. Vrijdag zochten twee schepen de hele dag naar de jongen. Over een lengte van vijf kilometer waren de oevers en de bodem van de rivier uitgekamd.

De matroos sloeg waarschijnlijk overboord, nadat hij een stroomstoot had gekregen. Hoe dit heeft kunnen gebeuren, wordt nog onderzocht door de Scheepvaartinspectie. De jongen kwam uit Werkendam. Het schip waarop hij werkte, was met een lading kolen op weg van Rotterdam naar Duitsland.

Australische overleeft aanslag dankzij laptop

Icoon opmerkelijk nieuwsEen Australische vrouw kwam er goed vanaf bij de terreuraanslagen op 7 juli in Londen. Alison Sayer (36), die woonachtig en werkzaam is in de Engelse stad, zat in ťťn van de opgeblazen metrostellen. Een laptop die ze in haar rugzak had beschermde echter haar lichaam toen ze door de ontploffing uit het metrostel werd geslingerd.

Een tweede geluk voor Sayer was het feit dat ze naar haar iPod aan het luisteren was. De 'oortjes' voorkwamen hoogstwaarschijnlijk een ernstige gehoorbeschadiging. De vrouw raakte wel gewond aan haar gezicht door een stukje metaal. Het voorwerp miste echter op een haar na haar ogen, waardoor ze geen blijvend oogletsel opliep.

De werkneemster van American Express wordt momenteel in haar Londense appartement verzorgd door een zus. Sayer ontsnapte eerder al eens op het nippertje aan een terroristische aanslag. Op 10 september 2001, daags voordat twee vliegtuigen het World Trade Center in New York attaqueerden, was ze voor haar werk de hele dag in het WTC.

Hincapie pakt vijftiende etappe

Georg Hincapie heeft, na een uitgerekende etappe, de koninginnerit naar Saint-Lary-Soulan gewonnen.

De etappe begon met een ontsnapping waarbij ondermeer Santiago Botero betrokken was. De Rabobank-ploeg stond dit niet toe om de bolletjestrui van Mickael Rasmussen te beschermen en op kilometer 33 ontstond vervolgens een kopgroep met veertien mensen, waaronder drie Nederlanders van de Rabobank: Dekker, Boogerd en Kroon. Verder zaten ook Hincapie, Sevilla, Pereiro, Bertogliati, Davis, Caucchioli, Brochard, Pineau, Bertolini, Camano, Astarloza bij deze groep.

De kopgroep reed op achttien minuten voorsprong op de top van de tweede berg, de Col de Mentť. Deze voorsprong liep in het vlakke stuk na de afdaling uit naar maximaal 19'16". Discovery Channel reed hier controlerend achteraan op kop van het peloton met alle favorieten, totdat CSC de achtervolging begon.

Ondertussen reden Dekker en Kroon vol op kop de bergen op om zo de voorsprong voor Michael Boogerd maar zo groot mogelijk te maken. Zij moesten lossen en op de top van de vierde berg, de Col de Peyresourde, waren er nog zes man over van de kopgroep: Hincapie, Sevllia, Boogerd, Pereiro, Caucchioli en Brochard. Het peloton had op deze top nog elf en een halve minuut achterstand op de koplopers.

In de beklimming van de Col de Val-Louron werd er berekenend gereden. Ze hadden nog 7'40"voorsprong op de top op Lance Armstrong, Ivan Basso en Jan Ullrich die ondertussen een achtervolgend groepje hadden gevormd.

Bij de voet van de beklimming naar Saint-Lary-Soulan werd de kopgroep al snel uit elkaar getrokken. Eerst wilde Sevilla ontsnappen, waarna Boogerd met Pereiro en Hincapie over bleef. Caucchioli kwam terug, maar ook zijn aanval werd eenvoudig gepareerd. Boogerd kon niet aanklampen bij Pereiro en Hincapie. Hincapie reed vervolgens eenvoudig in het wiel van de Spanjaard om hoog en ging hem in de laatste meters voorbij om zo de etappe te winnen.

Ondertussen probeerde het T-Mobile Team Rasmussen van het podium te stoten. Alexandr Vinokourov probeerde regelmatig om weg te rijden, maar de Deen kon telkens toch terug komen. Ullrich werd op de laatste klim door Armstrong en Basso op een achterstand van ruim een minuut gereden en de Duitser werd uiteindelijk door zijn ploeggenoot Sevilla naar de finish gereden. Rasmussen kwam sterk terug en finishte uiteindelijk op vier seconden van Ullrich en Sevilla.

Uitslag vijftiende etappe Lťzat-sur-Leze - Saint-Lary-Soulan:

Pos.Nr.NaamTeamLandTijd
1 004 G. HincapieDSC USA 6h 06' 38"
2 068 O. Pereiro SioPHO ESP 00' 06"
3 103 P. CaucchioloC.A ITA 00' 38"
4 052 M. BoogerdRAB NED 00' 57"
5 143 L. BrochardBTL FRA 02' 19"
6 021 I. BassoCSC ITA 05' 04"
7 001 L.ArmstrongDSC USA 05' 04"
8 017 O. SevillaTMO ESP 06' 28"
9 011 J. UllrichTMO GER 06' 28"
10 057 M. RasmussenRAB DEN 06' 32"
11 031 F. ManceboIBA ESP 06' 32"
12 019 A. VinokourovTMO KAZ 07' 33"
13 164 L. LeipheimerGST USA 07' 54"
14 101 C. MoreauC.A FRA 08' 14"
15 199 H. ZubeldiaEUS ESP 08' 47"
16 044 C. EvansDVL AUS 08' 47"
17 151 E. MazzoleniLAM ITA 08' 54"
18 007 Y. PopovychDSC UKR 09' 32"
19 066 F. LandisPHO USA 09' 34"
20 094 A. DavisLSW AUS 10' 37"

Klassement na vijftien etappes:

Pos.Nr.NaamTeamLandTijd
1 001 L. ArmstrongDSC USA 62h 09' 59"
2 021 I. BassoCSC ITA 02' 46"
3 057 M. RasmussenRAB DEN 03' 09"
4 011 J. UllrichTMO GER 05' 58"
5 031 F. ManceboIBA ESP 06' 31"

Jongen (16) probeert agent te wurgen

Een 16-jarige Drachtenaar is aangehouden, nadat hij had geprobeerd een agent te wurgen. Ook twee andere jongens zijn opgepakt. Het incident deed zich afgelopen nacht voor in het Friese dorp Ureterp, toen de politie een groep van twaalf jongeren aansprak op hun baldadige gedrag.

De jongeren reageerden agressief op de waarschuwing en zeiden de agenten, dat ze zich er niet mee moesten bemoeien. Daarop nam een van de agenten de 16-jarige jongen apart om hem vermanend toe te spreken. De tiener pakte de man echter in de wurggreep. Een tweede jongen schopte de agent in zijn rug en tegen zijn achterhoofd. Een andere agent schoot zijn collega te hulp en gaf de 16-jarige een klap, waarna hij losliet. De agenten trokken zich vervolgens terug, maar toen de jongeren wilden vluchten, grepen ze in.

De agenten maakten gebruik van pepperspray om de verdachten te overmeesteren. Drie 16-jarige jongens uit Drachten zijn opgepakt, waaronder de jongen die probeerde de agent te wurgen. Het drietal zat vanmiddag nog altijd vast.

Vijf nieuwe diersoorten ontdekt in Nederland

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Biologen hebben in de Zeeuwse wateren vijf nieuwe diersoorten ontdekt. Het betreft een zeester, een neteldier, een zakpijp en twee sponssoorten die nog niet eerder bij de Nederlandse kust zijn gesignaleerd. Dit vertelde Peter van Bragt van de Stichting Anemoon vandaag in het radio 1-programma 'Vroege Vogels'.

De dieren zijn allemaal aangetroffen in de monding van de Oosterschelde. Eerder werden de beestjes wel gesignaleerd aan de Noord-Europese Atlantische kust en in de Noordzee. Van Bragt denkt dat de dieren op eigen gelegenheid naar de kust zijn gekomen. Mogelijk doordat de natuur bij de Oosterschelde veranderd is door de Deltawerken. Zo vormt de betonnen bodem een goede ondergrond voor deze dieren. Voor andere dieren is deze verandering juist minder gunstig. Zo is er een kans dat het schorreslakje uit zal sterven.

Standen MLB per 16-07-2005

De Yankees hebben om hun problemen met de startende pitchers op te lossen Al Leiter van de Marlins overgenomen en dit terwijl Leiter zelf ook al eenmoeilijk seizoen meemaakt.

American league :

EastWLPCTGBThuisUitEastCentWestNLL10STRK
Boston 50 40 .556 - 25-16 25-24 18-23 7-3 13-8 12-6 4-6 L1
Baltimore 49 41 .544 1.0 27-20 22-21 23-15 12-13 6-3 8-10 5-5 L1
New York 48 41 .539 1.5 29-19 19-22 16-21 9-7 12-6 11-7 8-2 W1
Toronto 45 46 .495 5.5 23-19 22-27 23-15 6-9 8-12 8-10 4-6 L1
Tampa Bay 30 62 .326 21.0 20-26 10-36 14-20 5-18 8-9 3-15 3-7 W1

CentralWLPCTGBThuisUitEastCentWestNLL10STRK
Chicago 60 29 .674 - 30-15 30-14 9-4 29-5 10-14 12-6 6-4 W3
Minnesota 49 40 .551 11.0 27-20 22-20 13-5 21-17 7-8 8-10 4-6 W1
Cleveland 47 44 .516 14.0 21-22 26-22 8-9 15-24 9-8 15-3 2-8 L4
Detroit 44 45 .494 16.0 21-23 23-22 12-13 16-18 7-5 9-9 7-3 W2
Kansas City 31 59 .344 29.5 19-27 12-32 8-8 9-26 5-16 9-9 5-5 L2

WestWLPCTGBThuisUitEastCentWestNLL10STRK
Los Angeles 54 37 .593 - 26-19 28-18 3-3 23-16 16-12 12-6 4-6 L1
Texas 47 42 .528 6.0 27-18 20-24 10-8 14-9 14-16 9-9 5-5 W1
Oakland 46 44 .511 7.5 29-17 17-27 14-20 7-5 15-11 10-8 7-3 L1
Seattle 40 50 .444 13.5 21-24 19-26 11-16 7-8 12-18 10-8 6-4 W1

National league :

EastWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
Washington 53 38 .582 - 30-13 23-25 18-18 15-10 8-4 12-6 3-7 W1
Atlanta 52 40 .565 1.5 29-14 23-26 26-19 16-7 3-6 7-8 7-3 W2
Philadelphia 47 45 .511 6.5 28-20 19-25 19-26 14-9 7-2 7-8 6-4 W1
Florida 45 44 .506 7.0 25-22 20-22 21-23 9-11 5-5 10-5 3-7 L1
New York 45 46 .495 8.0 26-20 19-26 24-22 12-12 4-2 5-10 5-5 L2

CentralWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
St. Louis 58 32 .644 - 29-16 29-16 7-8 28-9 13-10 10-5 8-2 W3
Chicago 45 45 .500 13.0 23-22 22-23 8-14 20-16 11-6 6-9 5-5 L1
Houston 44 45 .494 13.5 30-14 14-31 4-11 19-20 14-6 7-8 7-3 L2
Milwaukee 44 47 .484 14.5 25-17 19-30 10-13 19-19 7-8 8-7 6-4 L1
Pittsburgh 40 50 .444 18.0 21-22 19-28 10-10 16-25 9-8 5-7 5-5 W1
Cincinnati 37 53 .411 21.0 26-22 11-31 10-10 12-25 8-10 7-8 6-4 W2

WestWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
San Diego 50 42 .543 - 29-17 21-25 6-0 13-12 24-19 7-11 5-5 W2
Arizona 44 49 .473 6.5 22-25 22-24 4-9 7-10 25-20 8-10 3-7 L2
Los Angeles 41 50 .451 8.5 23-22 18-28 3-6 8-11 25-20 5-13 3-7 W1
San Francisco 39 51 .433 10.0 20-26 19-25 2-7 10-10 21-22 6-12 5-5 L1
Colorado 31 58 .348 17.5 24-23 7-35 4-5 10-19 11-25 6-9 3-7 L3

Uitslagen MLB 16-07-2005

Vijftien westrijden gisteravond met een total van 136 punten en 26 homeruns.

American league :

Team123456789Tot.HE
Chicago White Sox0120301007110
Cleveland Indians000020003561
Homeruns :
Chicago White Sox : -
Cleveland Indians : -

Team123456789Tot.HE
New York Yankees0060001007111
Boston Redsox001120000481
Homeruns :
New York Yankees : Rodriguez
Boston Redsox : Ramirez, Belhorn

Team123456789Tot.HE
Texas Rangers01110430010122
Oakland Athletics0000120058120
Homeruns :
Texas Rangers : Mench, Blalock, Young
Oakland Athletics : Payton

Team123456789Tot.HE
Tampa Bay Devilrays0312000006121
Toronto Bluejays003002000591
Homeruns :
Tampa Bay Devilrays : Crawford, Huff
Toronto Bluejays : -

Team123456789Tot.HE
Kansas City Royals110010000374
Detroit Tigers01020200x5100
Homeruns :
Kansas City Royals : Sweeney, DeJesus
Detroit Tigers : -

Team123456789Tot.HE
L.A. Angels300100000471
Minnesota Twins00050000x592
Homeruns :
L.A. Angels : -
Minnesota Twins : Ryan

Team123456789Tot.HE
Baltimore Orioles0002000002112
Seattle Mariners200000001390
Homeruns :
Baltimore Orioles : -
Seattle Mariners : Sexson

National league :

Team123456789Tot.HE
Pittsburgh Pirates110000100350
Chicago Cubs000000000081
Homeruns :
Pittsburgh Pirates : Bay
Chicago Cubs : -

Team123456789Tot.HE
San Fransisco Giants020101000491
L.A. Dodgers0120000025100
Homeruns :
San Fransisco Giants : -
L.A. Dodgers : -

Team123456789Tot.HE
Houston Astros200000000261
St. Louis Cardinals00004000x491
Homeruns :
Houston Astros : Ensberg
St. Louis Cardinals : Walker

Team123456789Tot.HE
Florida Marlins0010031005112
Philadelphia Phillies33000031x10140
Homeruns :
Florida Marlins : Encarnacion
Philadelphia Phillies : Utley, Pratt

Team123456789Tot.HE
Washington Nationals010101200580
Milwaukee Brewers020001000380
Homeruns :
Washington Nationals : Vidro
Milwaukee Brewers : -

Team123456789Tot.HE
Atlanta Braves0011000013101
New York Mets000000000063
Homeruns :
Atlanta Braves : -
New York Mets : -

Team123456789Tot.HE
Colorado Rockies0003111006120
Cincinnati Reds00031102x790
Homeruns :
Colorado Rockies : -
Cincinnati Reds : Griffey, Aurilia

Team123456789Tot.HE
Arizona Diamondbacks100000000160
San Diego Padres20000110x450
Homeruns :
Arizona Diamondbacks : Tracy
San Diego Padres : Klesko, Greene, Jackson

Volleybalvrouwen verrassen Italie

De Nederlandse volleybaldames hebben voor een verrassing tijdens de World Grand Prix-finale gezorgd.

In Japan won Oranje mer 3-2 van de Italiaanse vrouwen, setstanden waren 24-26, 18-25, 26-24, 25-21 en 15-10. Voor de ploeg van bondscoach Avital Selinger was het de eerste overwinning tijdens de World Grand Prix in Japan.

In zowel de eerste als de tweede set begon Nederland sterk, maar de Italianen werden steeds op tjd wakker na een trage start. In de derde set verzuimde de Italiaanse vrouwen om een matchpoint bij de stand 24-23 te benutten, waarna Oranje de wedstrijd alsnog wist te kantelen.

In de vierde set knokte Nederland zich naar de winst en kwam daarna niet meer in de problemen. De meest productieve speelster was Manon Flier, die 26 punten wist te scoren.

Peace Cup: PSV weet niet te scoren

PSV heeft haar tweede groepswedstrijd in de strijd om de Peace Cup in Zuid-Korea tegen het Colombiaanse Once Caldas met 0-0 gelijk gespeeld.

In het World Cup Stadium in Gwangju kwam het spel van PSV niet van de grond. Het meeste gevaar werd gesticht door de Zuid-Amerikanen, die echter niet scherp konden afronden of keeper Edwin Zoetebier op hun pad vonden. Pas in het laatste kwartier werd de wedstrijd interessanter, toen Sibon naast kopte.

Sibon startte in de basis naast de jonge Roy Beerens. Het jonge talent kreeg in de slotfase nog een goede mogelijkheid, net zoals Young-Pyo Lee en Robert. PSV heeft nu na twee wedstrijden vier punten. De beslissing in de poule zal vallen in de laatste speelronde waarin PSV aanstaande woensdag tegen Olympique Lyon speelt.

Doornbos zet stap richting Minardi

Robert Doornbos neemt mogelijk het stoeltje van Patrick Friesacher bij Minardi over. De Oostenrijker is het niet gelukt om zijn financiŽle verplichtingen na te komen, zo heeft Paul Stoddart bevestigd.

Doornbos is dus vanaf Hockenheim misschien de teamgenoot van Christijan Albers. De huidige derde rijder van Jordan Grand Prix heeft volgens eigen zeggen al een voorcontract getekend met Minardi. Naast de Rotterdammer is ook oud-Minardicoureur Zsolt Baumgartner in de race voor het stoeltje. De Hongaar reed vorig jaar reeds bij Minardi. Er wordt snel duidelijkheid verwacht rondom deze situatie.

Hofstede toch naar Heracles

Heracles heeft Bernard Hofstede aangetrokken. De 24-jarige aanvaller is afkomstig van VVV-Venlo en tekende een contract voor twee jaar.

De arbitragecommissie van de KNVB moest uitspraak doen over de transfersom, omdat VVV en Heracles het namelijk niet eens konden worden over de transfersom die voor Hofstede betaald moest worden.

Hofstede speelde zes jaar voor VVV en kwam tot 174 competitiewedstrijden. Daarin wist hij in totaal 58 keer te scoren. De aanvaller gaat morgen al mee op het belegde trainingskamp van de AlmeloŽrs in het Duitse Billerbeck.

Chinese olifanten raken slagtanden kwijt

Icoon Wetenschappelijk nieuws Een steeds groter wordend deel van de Chinese olifantenpopulatie heeft tegenwoordig een gen waardoor de olifant geen slagtanden meer krijgt. De genetische samenstelling van de populatie Aziatische olifanten in China wordt waarschijnlijk sterk beÔnvloed door de selectiedruk die stropers de dieren opleggen. Dat schrijft de krant China Daily zondag.

De stropers hebben er bovendien voor gezorgd dat er nu vier vrouwtjes op ieder mannetje zijn, aangezien alleen de stieren maar grote slagtanden hebben. In een voor de soort ideale situatie zouden er twee vrouwtjes op ieder mannetje zijn.

Volgens de onderzoekers heeft nu 5 tot 10 procent van de olifanten in het land het genetisch defect, terwijl dat vroeger 2 tot 5 procent was. "Hoe groter de slagtanden van een stier zijn, hoe groter de kans dat stropers hem neerschieten", aldus onderzoeker Zhang Li in de krant. "Daardoor overleven de dieren zonder slagtanden eerder, en blijft het slagtandenloze gen in de soort beter behouden."


Aziatische olifanten in China missen steeds vaker hun slagtanden

Davis Cup : Oranje uitgeschakeld

Het Nederlandse tennisteam heeft zondag in Bratislava de kwartfinale in de Daviscup tegen Slowakije verloren.

In de vierde wedstrijd was Peter Wessels volkomen kansloos tegen Dominik Hrbaty: 3-6 1-6 0-3. Nadat hij de eerste twee sets verloor moest hij in de derde set met de stand 0-3 opgeven omdat hij last kreeg van een blessure aan zijn rug..

Slowakije kwam door deze uitslag op een beslissende voorsprong van 3-1 en zal in september in de halve finale uitkomen tegen ArgentiniŽ, dat in Sydney AustraliŽ versloeg.

Agent ontslagen na online kritiek op chef

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonEen New Yorkse politieagent is afgelopen week de laan uitgestuurd nadat hij op internet een forum opzette, bedoeld als plek waar de agenten van de NYPD, het New Yorkse politiekorps, hun gal kunnen spuwen over hun werkgever. De man wil zijn voormalige werkgever nu aanklagen. Hij voelt zich gediscrimineerd en beknot in zijn vrijheid van digitale meningsuiting.

De directe aanleiding voor het ontslag was een bericht van de agent op de site waarin hij een afbeelding van Adolf Hitler plaatste en daarbij vergelijkingen trok tussen de voormalige Duitse dictator en de hoofdcommissaris van de NYPD, Raymond Kelly. Ook beschreef de agent, tot ergernis van zijn superieuren, hoe hij explosieven, plastic messen en wapens bij zijn bureau binnen wist te loodsen. Op die manier wilde de agent de gebrekkige beveiliging van het pand aantonen.

Een interne geschillencommissie stortte zich op de zaak en achtte de acties van de agent ontoelaatbaar. Volgens de commissie was ontslag op staande voet de enige juiste maatregel. De commissaris bemoeide zich nog met de zaak en bood de agent de mogelijkheid van een vrijwillig vertrek, inclusief afkoopsom. Toen er geen overeenstemming kon worden bereikt over de hoogte daarvan volgde alsnog ontslag op staande voet.

Emily zorgt voor grote evacuatie Mexico

Icoon Buitenlands nieuws Mexico is momenteel druk bezig met de voorbereidingen voor de komst van de krachtige orkaan Emily. De orkaan, met windsnelheden tot 248 kilometer per uur, komt naar verwachting vanavond of morgenochtend vroeg aan land in het populaire toeristische gebied Yucatan.

De Mexicaanse autoriteiten zijn momenteel druk bezig met het evacueren van tenminste 85.000 mensen, onder wie veel toeristen, van het met palmbomen gevulde schiereiland. Tienduizenden toeristen hebben hun vakantie al afgebroken. Mensen die nog wel dicht langs de kust zitten, worden ondergebracht in sporthallen en scholen.

Jamaica bleef gisteren de ergste schade bespaard omdat Emily het eiland op 160 kilometer afstand passeerde. Toch viel er in korte tijd een grote hoeveelheid neerslag, wat voor hevige overstromingen zorgde. Het eiland was echter goed voorbereid, en waarschijnlijk zijn er dan ook geen gewonden gevallen.

Emily is momenteel een orkaan van de vierde klasse. Orkanen van de vijfde en hoogste klasse, met windsnelheden van boven de 250 kilometer per uur, zijn zeer zeldzaam. Normaal zijn er in het Caribisch gebied het meeste tropische stormen tussen augustus en oktober, maar toch is Emily niet de eerste orkaan van dit jaar. Begin juli raasde de orkaan Dennis al over Jamaica, HaÔti, Cuba en de Verenigde Staten, waar in totaal 70 mensen omkwamen door het natuurgeweld.


Een infraroodopname van Emily van vanochtend - (c) NOAA

Antonov met 55 inzittenden stort neer

Icoon Buitenlands nieuws In Equatoriaal Guinea is zaterdag een vliegtuig met 55 inzittenden neergestort. Over het lot van de inzittenden is officieel nog niets bekend, maar functionarissen hebben verklaard te vrezen dat er geen overlevenden zijn. Een aantal lokale media melden dat er mogelijk zelfs 80 mensen aan boord zijn geweest, maar dit is niet bevestigd.

De Antonov An-32 van de lokale maatschappij Equatair was net opgestegen voor een binnenlandse vlucht van de hoofdstad Malabo naar Bata. Kort daarna verdween het toestel plotseling van de radar. De wrakstukken zijn inmiddels gevonden in een bos vlak buiten Malabo, maar er is nog niets bekend over het lot van inzittenden aangezien reddingswerkers niet snel ter plaatse konden zijn.


Een Antonov An-32 op archiefbeeld

6pack - Songs

6pack is een late-night tv-zender waarin 6 losgeslagen jonge tv-makers hun eigen interesses botvieren op de Nederlandse televisie. Zij brengen pure lowbudget televisie zonder bemoeienis van programmaraden, netcoŲrdinatoren en andere creatieve struikelblokken. Ze draaien alles zelf, dus ook elkaar en gebruiken daar eenvoudige videocamera’s voor. Het programma wordt geproduceerd door CCCP TV, een productiemaatschappij voornamelijk gericht op jongeren tv. Het programma wordt rond middernacht op SBS 6 uitgezonden.
Eerder had Valerio al een nummer gemaakt, genaamd Bitchez and Gangstaz.
Maar sinds kort heeft 6pack een nieuw nummer, wat een zomerhit moet worden. De titel? Flierefluiter.
Download deze shit en neurie, fluit en zing mee.

Wereldkampioenschap zwemmen in 2009 in Rome

De wereldkampioenschappen zwemmen zullen in 2009 plaats vinden in Rome. Dat heeft de mondiale zwemfederatie FINA zaterdag bekendgemaakt.

De Italiaanse hoofdstad kreeg de voorkeur boven Yokohama, Moskou, Dubai en Athene. In 2007 zullen de wereldkampioenschappen in het Australische Melbourne worden gehouden

Het besluit werd genomen aan de vooravond van de mondiale titelstrijd in het CanadeseMontreal, die vandaag van start gaan.

IRL: Franchitti wint Nashville

Dario Franchitti heeft de Firestone Indy 200 op de Nashville Speedway gewonnen. Hij pakte in een van de laatste ronden de leiding en wist een aanstormende Sam Hornish Jr. achter zich te houden.

De race werd aanvankelijk beheerst door Tony Kanaan, die in de 38ste ronde de leiding pakte. Kanaan leidde lange tijd, maar moest uitvallen nadat hij plotseling van de racelijn raakte en de wagen van Darren Manning raakte. Volgens Kanaan was er iets afgebroken van zijn wagen, waardoor hij in bocht 1 plotseling rechtsaf afzwaaide.

Terwijl ook puntenleider Dan Wheldon uitviel, met problemen met de wielophanging, werd de leiding in de race overgenomen door Danica Patrick en vervolgens Patrick Carpentier. Pas zes ronden voor de finish wist Franchitti Carpentier te verschalken. Uiteindelijk finishten nog acht wagens binnen vier seconden van de winnaar.

positiecoureurautorondenachterstand/ uitvalreden
1Dario FranchittiDallara-Honda200 
2Sam Hornish Jr.Dallara-Toyota2001.3163 sec
3Patrick CarpentierDallara-Toyota2001.5880
4Scott SharpPanoz-Honda2001.9513
5Helio CastronevesDallara-Toyota2002.5559
6Scott DixonPanoz-Toyota2003.0595
7Danica PatrickPanoz-Honda2003.3646
8Ryan BriscoePanoz-Toyota2003.5236

Tour herdenkt Fabio Casartelli

Zesvoudig Tourwinnaar Lance Armstrong zal waarschijnlijk extra gemotiveerd zijn om de touretappe van vandaag, een zware bergetappe door de PyreneeŽn, te winnen. De wielrenners passeren namelijk op de eerste berg van de dag het monument voor Fabio Casartelli, die ploegmaat was van Armstrong toen hij tijdens een afdaling ten val kwam en overleed. Morgen is het tien jaar geleden dat de Italiaanse wielrenner omkwam.

"Chute! Un Motorola, Museeuw, Perini...", galmt het door Radio Tour op 18 juli 1995, klokslag 12 uur. Museeuw en Perini konden beiden ongedeerd hun weg vervolgen, Fabio Casartelli, in dienst van het Amerikaanse Motorola-team, blijft omgeven door een plas bloed liggen op het asfalt van de Portet d'Aspet. In de helikopter op weg naar het ziekenhuis krijgt de renner driemaal een hartstilstand. In het ziekenhuis wordt de reanimatie na twee uur gestaakt. De 24-jarige wielrenner, winnaar van de wegwedstrijd tijdens de Olympische Spelen van 1992, is dood.

Casartelli is de vierde wielrenner die in de geschiedenis van de Tour de France tijdens het evenement is overleden. Adolpho Hillieri dook in 1910 tijdens een rustdag de zee in en verdronk, Francesco Cepeda viel in 1937 tijdens de afdaling van de Col du Galibier in een kloof en overleed drie dagen later aan een schedelbasisfractuur, en Tommy Simpson overleefde in 1967 onder invloed van de hitte en doping de beklimming van de Mont Ventoux niet. De dood van Casartelli leidde ertoe dat het dragen van een valhelm verplicht werd in de Franse wielerwedstrijd, het dragen van de helm had wellicht het leven gered van de Italiaan.

De Tourdirectie zal vandaag tijdens de etappe korte tijd stoppen bij het monument op de plek waar Casartelli verongelukte. Waarschijnlijk zal het de renners die daar rond 13.00 uur langskomen ook niet ongemoeid laten. Voor de winnaar van vandaag ligt een speciale premie te wachten. Wellicht een stimulans voor Lance Armstrong, die in 1995 drie dagen na de dood van zijn teamgenoot een etappe binnensleepte en opdroeg aan de overleden Casartelli. Morgen, terwijl de tourkaravaan een rustdag houdt, zal precies tien jaar na dato een herdenking plaatsvinden op de Portet d'Aspet waar behalve de Tourbonzen de weduwe en inmiddels tienjarige zoon van Casartelli en waarschijnlijk ook Lance Armstrong bij aanwezig zullen zijn.


Het monument op de plek waar Fabio Casartelli verongelukte

Slechte loting voor Nederlanders bij Dutch Open

De Nederlandse tennissers hebben niet gunstig geloot voor het Dutch Open in Amersfoort. Raemon Sluiter moet het opnemen tegen de als vijfde geplaatste Peruaanse gravelbijter Luis Horna en Peters Wessels treft de Spanjaard Alex Calatrava. Melle van Gemerden en Dennis van Scheppingen spelen tegen elkaar in de eerste ronde.

Steven Korteling, die net als Van Gemerden en Van Scheppingen een wildcard kreeg, moet het in de eerste ronde opnemen tegen de als zesde geplaatste Roemeen Victor Hanescu. De plaatsingslijst wordt aangevoerd door Mariano Puerta. De Argentijnse finalist van Roland Garros krijgt in de eerste ronde te maken met de ServiŽr Janko Tipsarevic.

Er kunnen zich nog meer Nederlanders voor het hoofdtoernooi plaatsen. Melvyn op der Heijde, Paul Logtens, Michel Koning en Jesse Huta-Galung zijn alle vier nog actief in het kwalificatietoernooi.

Lost in Blue screens

Konami heeft nieuwe screenshots van Lost in Blue voor de Nintendo DS vrijgegeven. In deze game, die zich afspeelt op een verlaten eiland, zul je al je overlevingstechnieken moeten testen. Zo zul je moeten jagen, vissen en vuur moeten maken. Je hebt ook een meisje bij je waarmee je samen puzzels moet oplossen. Het spel zal veel gebruik gaan maken van het touch screen en de microfoon. In Japan komt de game in augustus uit.Oom zelfmoorddader verdedigt zijn neef

De oom van de 22-jarige Shahzad Tanweer, ťťn van de Britse zelfmoordenaars van Pakistaanse origine die zichzelf vorige week in een metrotrein in Londen opblies, heeft gezegd dat zijn neef zichzelf opgeofferd heeft. In een interview met de Britse zondagkrant The News of the World zegt oom Bashir Ahmed dat deze daad van zijn neef nog geen terrorist maakt.

Oom Ahmed noemt de zelfmoorddaders ''wanhopige mensen'' die ''niet krijgen wat hen toekomt.'' Doordat ze kunnen zien ''dat hun broeders onderbedeeld zijn'' wenden ze zich volgens hem ''tot extreme maatregelen.'' Shahzad Tanweer heeft volgens zijn oom ''nu zijn naam gevestigd in de wereld. De moslims noemen het een opoffering, de Europeanen noemen hem een terrorist''.

De verantwoordelijkheid voor de aanslagen ligt bij de Britse premier Tony Blair en de Amerikaanse president George Bush, zo beweert Ahmed. Doelend op de oorlog in Irak, de situatie in het Midden-Oosten en de manier waarop gevangenen in Guantanamo Bay worden behandeld, voorspelt hij dat er nog meer bloedige aanslagen zullen volgen.

Basir Ahmed, die al 44 jaar in Groot-BrittanniŽ woont werd afgelopen vrijdag op straat aangevallen door een skinhead. De ouders van zelfmoordenaar Tanweer staan onder politiebescherming. Ahmed denkt dat ze moeten verhuizen, wellicht terug naar Pakistan.

Deelneming
De familie van Mohammed Sidique Khan, ťťn van de andere zelfmoorddaders, bood juist gisteren haar condoleances aan jegens de nabestaanden van de slachtoffers. In een verklaring riep die familie een ieder die informatie heeft over de aanslagen op om onmiddellijk naar de politie te gaan, zodat de terreurnetwerken ontmaskerd kunnen worden. Zo kan volgens hen worden voorkomen dat andere jonge moslims worden voorbereid om dergelijke terreurdaden te doen.


Shahzad Tanweer en oom Basir Ahmed (rechts)

Smashnova, Garbin in finale Modena

De finale van het ATP-toernooi in het Italiaanse Modena gaat tussen Tathiana Garbin en Anna Smashnova. De Italiaanse Garbin was in de halve finale te sterk voor de Hongaarse Szavay, Smashnova was te sterk voor de Italiaanse Flavia Pennetta.

Garbin, die ongeplaatst is in Modena, stond in de halve finale tegenover een onbekende opponente. De pas 16-jarige Agnes Szavay was via de kwalificaties en reekshoofd Francesca Schiavone doorgedrongen tot de laatste vier. Yegen Garbin was ze echter met 6-3 en 6-0 kansloos.

De Israelische Smashnova kan in Modena haar tiende toernooizege van haar carriŤre boeken. In de halve finale moest de als tweede geplaatste Pennetta haar meerdere erkennen in Smashnova, die met 7-5 en 6-3 de finale haalde.

WRC: GrŲnholm valt Loeb aan

Dag twee van de rally van ArgentiniŽ beloofde veel spanning. Er werden zeven stages verreden over een totale lengte van 114.35 km. Loeb begon de dag als eerste in het klassement met Solberg en GrŲnholm als zijn directe concurrenten.

Stage 11
Solberg begint de dag meteen in de aanval en pakt de overwinning op stage elf. De Subaru coureur finisht 3.2 sec. voor GrŲnholm en 7.6 sec. voor Loeb. Hierdoor komt het verschil tussen Loeb en Solberg op 23.7 sec. Ook Markko Mšrtin viel meteen aan. De Est zette met zijn Peugeot de vierde tijd neer op de proef. Hij gaat nu proberen om zich te mengen in het gevecht voor plaats vier in het algemeen klassmeent samen met Rovanperš en Gardemeister.


Harri Rovanperš doet het goed met zijn Lancer WRC in ArgentiniŽ

Stage 12
Stage twaalf is de Las Bajadas – Villa del Dique stage. Een snelle proef maar ook met verraderlijke bochten en wat watersplashes. Het trio wat al de hele rally aan de leiding gaat doet dat nu ook weer. Marcus GrŲnholm pakt de snelste tijd met een 8:41.0. Solberg ziet zijn achterstand ten opzichte van Loeb toenemen met 4.3 sec. door zijn derde tijd op de proef. Mšrtin blijft intussen tijd winnen op Rovanperš door de vierde tijd op de proef neer te zetten.

Stage 13
GrŲnholm heeft de snelheid in zijn 307 WRC gevonden en pakt zijn tweede achtereenvolgende stage overwinning op de Amboy – Santa Monica stage. Solberg moet nu op gaan passen voor zijn tweede plaats hij heeft nog maar 4.5 sec. voorsprong op de Fin. Loeb spinde op de proef maar wist nog wel een vierde tijd neer te zetten. Duval pakte de tweede tijd voor, de vandaag opnieuw gestarte, Galli. Solberg werd vijfde en wist zijn achterstand op Loeb dus niet te verkleinen.


Petter Solberg door ťťn van de vele watersplashes in deze rally

Stage 14
De veertiende stage betekende de derde achtereenvolgende stage overwinning voor GrŲnholm. Hij wist als enige een tijd onder de dertien minuten neer te zetten op de 21.41 km lange proef. Hierdoor schuift de Fin een plaatsje op in het algemeen klassement ten koste van Solberg. Loeb pakte de tweede tijd voor Solberg op plek drie en Galli op plek vier.

Stage 15
Stage vijftien is de eerste proef van de middagsessie. Loeb pakt hier zijn eerste stageoverwinning van de dag voor GrŲnholm op plaats twee met een achterstand van slechts 0.4 sec. De Mitsubishi’s rijden ook weer goed mee in de top met een derde plaats voor Galli en een vierde voor Rovanperš. Solberg zette slechts een achtste tijd neer 0.6 sec. achter zijn teamgenoot Atkinson. De Noor heeft een probleem met de achterremmen van zijn Subaru en verliest hierdoor veel tijd.


Galli die op dag twee opnieuw de potentie van de Lancer WRC laat zien

Stage 16
Loeb liet opnieuw zien dat hij de snelste is op dit moment door de snelste tijd neer te zetten. Rovanperš en Galli eindigden echter als tweede en derde op slechts 0.5 en 1.2 sec. van de Fransman. GrŲnholm pakte plaats vier maar kon de beide Lancer coureurs niet volgen. Solberg heeft nog steeds problemen met zijn remmen maar weet wel slechts 7.4 sec. op Loeb te verliezen.

Stage 17
GrŲnholm reed de hele dag al goed en laat dat opnieuw zien op de laatste proef van de dag. De Fin pakt zijn zesde stageoverwinning met een voorsprong van 1.1 sec. op Loeb. Chris Atkinson weet met zijn Subaru zijn beste resultaat in de rally tot nu toe neer te zetten door als derde te finishen op de proef. Rovanperš eindigt als vierde op slechts 0.1 sec. van Atkinson. Gardemeister pakt de vijfde tijd 4.8 sec. voor Solberg die stage zestien en zeventien heeft verreden zonder dat zijn achterremmen werkten.


De goed rijdende Chris Atkinson in actie

Loeb ligt na dag twee nog steeds aan de leiding in het algemeen klassement maar het gat met de nummer twee GrŲnholm is niet zo groot dat hij het morgen op de laatste dag rustig aan kan doen. Verder is vooral de strijd om plaats vier tussen Gardemeister en Rovanperš nog erg spannend.

Algemeen klassement na dag 2

positiecoureurmerktijdachterstand
1S. LoebCitroŽn3:03:45.9-
2M. GrŲnholmPeugeot3:04:12.526.6
3P. SolbergSubaru3:04:47.61:01.7
4T. GardemeisterFord3:06:32.12:46.2
5H. RovanperšMitsubishi3:06:43.12:57.2
6M. MšrtinPeugeot3:07:34.43:48.5
7F. DuvalCitroŽn3:08:24.64:38.7
8M. StohlCitroŽn3:09:00.15:14.2
9C. AtkinsonSubaru3:09:19.05:33.1
10R. KrestaSkoda3:11:04.37:18.4

Militairen lopen Vierdaagse in Afghanistan

In Afghanistan zijn Nederlandse militairen afgelopen zaterdag begonnen met hun eigen Vierdaagse. Het initiatief komt van twee militairen die vaak meedoen met de Nijmeegse Vierdaagse, die dit jaar komende dinsdag weer van start gaat. Ze waren er al weer hard voor aan het oefenen maar toen werd duidelijk dat ze uitgezonden zouden worden naar Afghanistan.

Bij wijze van grap werd een voorstel gedaan om een wandelevenement daar te organiseren. Ze kregen er wel toestemming voor maar dan mochten de normale dagelijkse werkzaamheden er niet onder lijden.

Vanwege de temperatuur die hoog op kan lopen beginnen ze al om vijf uur 's morgens. Het is dan al 25 graden. Bij de finish na tien kilometer is dat al opgelopen tot 30 graden. Uit veiligheidsoverwegingen loopt de route over het kampterrein. Onder begeleiding van 2 verzorgers lopen de 32 militairen, onder wie ťťn Amerikaan, dertien rondjes van 750 meter. Vandaag word de tweede etappe gelopen en de derde en vierde op 23 en 24 juli.

Koeman haalt international BraziliŽ

Ronald Koeman heeft een Braziliaanse international aan de haak geslagen. Leo komt de gelederen van Benfica namelijk versterken.

De 30-jarige verdediger, die ook op het middenveld inzetbaar is, tekende voor drie jaar voor de Portugese kampioen. Hij komt over van Santos. Leo is in de Braziliaanse nationale ploeg ťťn van de vaste vervangers voor Roberto Carlos. In die hoedanigheid mocht hij ook afreizen naar de Confederations Cup, waarin hij enkel tegen Japan (2-2) in de basis startte. Ook in 2001 nam Leo al deel aan de Confederations Cup, het WK ging echter aan zijn neus voorbij. Over de transfersom is nog niets bekend, maar Leo mocht weg als een club 245.000 euro op tafel kon leggen. Met het vertrek van Leo is Robinho de enige bij Santos die over is gebleven van het team dat in 2002 de Braziliaanse landstitel won.

Gazza gaat Portugese club trainen

Paul Gascoigne gaat aan de slag in Portugal, waar hij de nieuwe trainer zal worden van het nietige Algarve United.

De ploeg komt uit in de op een na laagste Portugese divisie en hoopt met Gazza zijn hoge ambities te kunnen nastreven. De voormalig topvoetballer zelf zal zijn loopbaan als coach weer op het goede spoor willen zetten, na mislukte avonturen bij Boston United en bij een club uit China.

Nog niet zo lang geleden was de Schotse tweedeklasser FC Clyde een belangrijke gegadigde om Gascoigne in te lijven als speler/coach, maar de ex-international bedankte voor de eer.

Overgang van Andrť Ooijer onzeker

Het is nog onzeker of de transfer van Andrť Ooijer naar Genoa ook daadwerkelijk plaats zal vinden. De overgang zit namelijk vast op een omkoopaffaire waarin Genoa verwikkeld is.

Promovendus Genoa won namelijk op de laatste speeldag met 3-2 van het al gedegradeerde Venezia, waardoor men het kampioenschap en de promotie veilig stelde. Na de wedstrijd werd echter een koffer met 250.000 Euro aan contant geld in de auto van een bestuurslid van Venezia gevonden, waarop de Italiaanse bond een onderzoek startte naar een eventuele omkoping van Genoa.

Op 2 augustus neemt de Italiaanse bond het besluit of Genoa schuldig is en of het in de Serie A of B zal gaan spelen. Tot die tijd zal Ooijer, die nog niets getekend heeft en zegt nog geen overeenkomst te hebben, zeker bij PSV blijven.

Tourpeloton herdenkt Fabio Casartelli

Fabio CasartelliZesvoudig Tourwinnaar Lance Armstrong zal waarschijnlijk extra gemotiveerd zijn om de touretappe van vandaag, een zware bergetappe door de PyreneeŽn, te winnen. De wielrenners passeren namelijk op de eerste berg van de dag het monument voor Fabio Casartelli, die ploegmaat was van Armstrong toen hij tijdens een afdaling ten val kwam en overleed. Morgen is het tien jaar geleden dat de Italiaanse wielrenner omkwam.

"Chute! Un Motorola, Museeuw, Perini...", galmt het door Radio Tour op 18 juli 1995, klokslag 12 uur. Museeuw en Perini konden beiden ongedeerd hun weg vervolgen, Fabio Casartelli, in dienst van het Amerikaanse Motorola-team, blijft omgeven door een plas bloed liggen op het asfalt van de Portet d'Aspet. In de helikopter op weg naar het ziekenhuis krijgt de renner driemaal een hartstilstand. In het ziekenhuis wordt de reanimatie na twee uur gestaakt. De 24-jarige wielrenner, winnaar van de wegwedstrijd tijdens de Olympische Spelen van 1992, is dood.

Fabio Casartelli wordt voor Erik Dekker Olympisch kampioen
1992: Casartelli wordt voor Erik Dekker Olympisch kampioen

Casartelli is de vierde wielrenner die in de geschiedenis van de Tour de France tijdens het evenement is overleden. Adolpho Hillieri dook in 1910 tijdens een rustdag de zee in en verdronk, Francesco Cepeda viel in 1937 tijdens de afdaling van de Col du Galibier in een kloof en overleed drie dagen later aan een schedelbasisfractuur, en Tommy Simpson overleefde in 1967 onder invloed van de hitte en doping de beklimming van de Mont Ventoux niet. De dood van Casartelli leidde ertoe dat het dragen van een valhelm verplicht werd in de Franse wielerwedstrijd, het dragen van de helm had wellicht het leven gered van de Italiaan.

Fabio Casartelli ligt zwaargewond op het wegdek
Fabio Casartelli ligt dodelijk gewond op het wegdek

De Tourdirectie zal vandaag tijdens de etappe korte tijd stoppen bij het monument op de plek waar Casartelli verongelukte. Waarschijnlijk zal het de renners die daar rond 13.00 uur langskomen ook niet ongemoeid laten. Voor de winnaar van vandaag ligt een speciale premie te wachten. Wellicht een stimulans voor Lance Armstrong, die in 1995 drie dagen na de dood van zijn teamgenoot een etappe binnensleepte en opdroeg aan de overleden Casartelli. Morgen, terwijl de tourkaravaan een rustdag houdt, zal precies tien jaar na dato een herdenking plaatsvinden op de Portet d'Aspet waar behalve de Tourbonzen de weduwe en inmiddels tienjarige zoon van Casartelli en waarschijnlijk ook Lance Armstrong bij aanwezig zullen zijn.

Het monument op de plek waar Casartelli verongelukte
Het monument op de plek waar Fabio Casartelli verongelukte

-
Meer sport- en Tournieuws lees je uiteraard op FOK!sport!!

Isaac verkiest Turkije boven Feyenoord

Hij stond in de belangstelling van vele topclubs maar Promise Isaac speelt het komende seizoen bij het Turkse GenÁlerbirligi.

Isaac was ťťn van de sterren tijdens het WK onder-20 in Nederland. Met Nigeria reikte hij tot de finale, waar ArgentiniŽ nipt te sterk was. De 17-jarige aanvaller kon naar aanleiding van zijn sterke WK naar onder meer Paris Saint-Germain, AS Monaco en Feyenoord. Toch kiest hij niet voor ťťn van die topclubs, maar voor GenÁlerbirligi, de nummer vijf van de afgelopen Turkse competitie. Isaac tekende voor vier jaar bij de Turkse club. Hij verklaart zijn opvallende keuze: ”Ik merkte dat deze club plannen met me heeft. Het idee achter deze transfer is dat ik hier regelmatig kan spelen en niet op de bank terecht kom, zoals bij andere clubs. Zo kan ik me ontwikkelen, zodat ik in de toekomst naar een grotere club kan.”


Boete voor Vlaamse moslima met burka

burkaEen Belgische moslima uit Maaseik krijgt binnenkort een boete op de mat omdat ze een burka draagt. Sinds enige tijd is het in Maaseik verboden om in het openbaar verhullende kleding te dragen. De vrouw in kwestie is al vier keer op de bon geslingerd. De Belgische justitie heeft de gemeente nu toestemming gegeven haar een administratieve boete op te leggen.

De burkadraagster, die getrouwd is met een terreurverdachte van Marokkaanse origine die in BelgiŽ in de cel zit, kan een boete van 125 euro in de bus verwachten. In Maaseik liepen voor het verbod vijf vrouwen met een burka rond. Vier ervan verkozen om na het verbod minder verhullende kleding te gaan dragen. Als het aan de Vlaamse minister van Inburgering Marino Keulen ligt, komt er in heel Vlaanderen een verbod op het dragen van burka's. Dat stelde hij eind vorig jaar voor.

Brundle gelooft niet in stratenrace in Londen

Oud F1-coureur Martin Brundle vindt het onwaarschijnlijk dat er ooit een stratenrace in Londen gehouden zal worden. De Brit reageerde daarmee op de geruchten, dat de beslissing over de olympische spelen van 2012 in Londen de kansen op een F1-stratenrace zou verhogen.

"Ik kan mij niet voorstellen, dat ook maar iemand het bouwen van een provisorische baan en de andere kosten zou willen financieren", zei de 45-jarige tegen de TV-zender ITV.

Vooral door de "gigantische kosten en logistieke problemen", en dat een deel van de Londense straten afgesloten moet worden, ziet Brundle geen kans voor een stratenrace als in Monaco of Melbourne.

Lafeber na derde dag British Open in top 10

Op de derde dag van het 134ste British Open is de Nederlander Maarten Lafeber gestegen naar de negende plaats. Tiger Woods gaat nog altijd aan de leiding.

Na de tweede dag stond Lafeber al op de 47e plaats, maar door een fraaie ronde van 67 slagen steeg hij op de Old Course in St. Andrews naar de top in het klassement. Lafeber staat nu met een totaal van 210 zes slagen af van Woods.

De ronde van 67 is de beste ooit van een Nederlander tijdens het British Open. Lafeber liet zes birdies en maar een bogey, pas op de 16e hole, noteren.

Woods was niet zo goed op dreef als de voorgaande dagen. De Amerikaan had veel moeite met de wind. Met onder meer drie bogeys en vier birdies ging hij rond in 71 slagen. Door de relatief slechte dag van Woods is de Spanjaard Jose Maria Olazabal hem genaderd tot op twee slagen. Retief Goosen en Colin Montgomery staan gedeeld derde op drie slagen.

Mogelijk leven op Mars 'dankzij' NASA

Scootmobiel, pberends en Vince_Taylor hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De mogelijkheid dat er leven op Mars is, blijkt te zijn verhoogd doordat de ruimtevoertuigen Spirit en Opportunity vermoedelijk een bacterie aan boord hebben. Het gaat om de bacillus safensis. De bacterie is aangetroffen in de kamer waar de voertuigen indertijd zijn getest. De kans dat de bacterie in de ruimtevoertuigen zit is daardoor aanzienlijk.

Uit proeven is gebleken dat de bacterie de ruimtereis kan hebben overleefd, en bestand is tegen temperaturen onder de -60 graden, die op Mars heersen. Volgens de NASA is de kans op verspreiding op de rode planeet niet erg groot.

NASA is door de bacterie wel in verlegenheid gebracht. De Verenigde Naties hebben in een verdrag namelijk afgesproken dat andere planeten niet door de Aarde mogen worden vervuild.

Van der Sar debuteert bij ManU

Keeper Edwin van der Sar heeft zijn eerste wedstrijd voor Manchester United erop ziten. De nieuwe doelman van de Engelse club stond tijdens de oefenwedstrijd tegen Clyde FC de eerste helft in de goal. Van der Sar kwam een maand geleden over van Fulham. Ruud van Nistelrooy speelde ook mee bij United, net als Park Ji-Sung.

Van Nistelrooy was met twee doelpunten mede verantwoordelijk voor de 1-5 overwinning op de Schotse tweededivisionist. Het was Uniteds eerste oefenwedstrijd van het seizoen. Over drie weken moet de club in actie komen in de derde voorronde van de UEFA Champions League.

Dennis Bergkamp kwam ook weer voor het eerst in actie bij Arsenal. Hij scoorde eenmaal in de oefenwedstrijd van de Gunners tegen Barnet (1-4). Robin van Persie kwam niet in actie.

WK zwemmen in Montreal van start gegaan

Zaterdagavond is met met een indrukwekkende show het wereldkampioenschap zwemmen in Montreal officieel geopend.

De eerste week zal het mondiale toernooi in het teken staan van open water zwemmen, waterpolo en synchroonzwemmen, in de tweede week is het langebaan zwemmen gepland.

Als eerste Nederlandse komt zondag Edith van Dijk in actie op de 5 kilometer. Ook de synchroonzwemsters Sonja en Bianca van der Velden starten zondag met de voorronde van de duetten. De waterpolosters spelen hun eerste groepswedstrijd tegen BraziliŽ.

De wereldtitelstrijd in Montreal was wegens financiŽle problemen lange tijd erg onzeker. De internationale zwembond FINA trok het toernooi aanvankelijk terug uit Canada, maar gaf de organisatie terug toen de regering garant wilde staan voor het toernooi.

Prost wint Race of Legends

Alain Prost heeft de zogenoemde "Race de Legendes" op de Norisring in NŁrnberg op zijn naam geschreven.De legendes moesten 3 races rijden en viervoudig wereldkampioen Formule 1 Alain Prost was daarin de snelste.

De 50-jarige "Professor" Prost reed in een ongeveer 500PK sterke DTM-wagen een tijd van 2.31,183. Als tweede eindigde Nigel Mansell op ruim twee seconden, derde werd de Venezuelaan Johnny Cecotto.

Jody Scheckter nam niet deel aan de laatste race en staat daarom als laatste geklasseerd.

De uitslag:

1. Alain Prost 2.31.183
2. Nigel Mansell 2.33.615
3. Johnny Cecotto 2.33.859
4. Emmerson Fittipaldi 2.34.064
5. Mick Doohan 2.38.009
6. Jody Scheckter geen tijd

DTM: Tom Kristensen op pole

Le Mans winnaar Tom Kristensen heeft gisteren tijdens de superpole de pole position gepakt voor de race van vandaag op de Norisring.

De Deen was met zijn Audi 0.009 sec. sneller dan de nummer twee Gary Paffet met de Mercedes. Jean Alesi pakte de vierde tijd en Mika Hškkinen de zevende.

Uitslag superpole Norisring

positiecoureurmerktijdachterstand
1Tom KristensenAudi48.446-
2Gary PaffettMercedes48.4550.009
3Bruno SpenglerMercedes48.4690.023
4Jean AlesiMercedes48.4970.051
5Mattias EkstrŲmAudi48.5420.096
6Manuel ReuterOpel48.7290.283
7Mika HškkinenMercedes48.7450.299
8Marcel FšsslerOpel48.8330.387
9Jamie GreenMercedes48.8690.423
10Bernd SchneiderMercedes48.9590.513

Honkballers in finale tegen ItaliŽ

De Nederlandse honkballers zullen zondag de finale van het Europees kampioenschap tegen ItaliŽ spelen.

Het team van bondscoach Robert Eenhoorn was in de laatste wedstrijd met 12-0 veel te sterk voor Spanje en eindigde dankzij de winst als eerste in de groep. ItaliŽ werd tweede en is daarom zondag in Praag de tegenstander.

Oranje verdedigt de Europese titel, die in 2003 in de finale tegen Griekenland ook al werd gewonnen.

ArgentiniŽ naar halve finales Davis Cup

ArgentiniŽ heeft de halve finales van de Davis Cup bereikt. In Sydney won de Argentijnse ploeg van AustraliŽ: 4-1.

De eerste confrontatie op zondag ging tussen David Nalbandian en Lleyton Hewitt, een wedstrijd die de AustraliŽr moest winnen, ArgentiniŽ leidde immers met 2-1. In een herhaling van de Wimbledon finale van 2002 (ook deze keer op gras) speelde Nalbandian misschien wel zijn beste wedstrijd uit zijn loopbaan en won met 6-2, 6-4 en 6-4. Guillermo Coria maakte het Argentijnse feestje compleet door Peter Luczak met 6-3 en 7-6 terug te wijzen. In de halve finale speelt de Zuid-Amerikaanse ťquipe tegen Slowakije of Nederland.

Nalbandian was erg blij met zijn zege: ”Ik won vrij gemakkelijk en dat verraste me zeer. Lleyton begon heel nerveus aan de wedstrijd en maakte veel fouten. Ik begon rustig aan de wedstrijd, want ik wist dat anders Coria het wel zou afmaken. Dit was de moeilijkste loting denkbaar: in AustraliŽ op gras. Hieruit putten we een hoop vertrouwen.”


AustraliŽ – ArgentiniŽ 1-4

Hewitt – Coria 7-6, 6-1, 1-6, 6-2
Nalbandian – Arthurs 6-3, 7-6, 5-7, 6-2
Nalbandian/Puerta – Arthurs/Hewitt 7-6, 6-4, 6-3
Nalbandian – Hewitt 6-2, 6-4, 6-4
Coria – Luczak 6-3, 7-6

Roda JC niet langs Liberec

Roda JC is in eigen huis blijven steken op een 0-0 gelijkspel tegen Slovan Liberec in de derde ronde van de Intertoto Cup. Volgende week is alweer de return in TsjechiŽ.

Het afgelopen seizoen werd Roda nog uitgeschakeld door Slovan Liberec in de zomercompetitie. Gisteren kwam er nog geen revanche, maar had de ploeg van Huub Stevens wel het beste van het spel. De grootste kans van de wedstrijd kwam op naam van Sergio; vanaf tien meter schoot hij echter veel te hoog over. Ook Sekou Cissť had enkele mogelijkheden, maar miste telkens. Defensief had Roda geen kind aan Slovan Liberec.

Dit jaar doen er veel Europese topclubs mee aan de Intertoto Cup. Zo speelde gisteravond Deportivo la Coruna in eigen huis tegen Slaven Belupo. De Spaanse ťquipe won dankzij een goal van Ruben. Borussia Dortmund kon niet imponeren in zijn thuiswedstrijd tegen Sigma Olomouc: 1-1. Een eigen doelpunt van Koller bracht de Tsjechen langszij. Het Hamburger SV van Rafael van der Vaart wist wel te winnen. In Portugal versloeg het Uniao Leiria met 0-1, dankzij een treffer van Trochowski.

Komkommertijd

Autorijden schijnt steeds gevaarlijker te worden. Volgens een Amerikaans onderzoek komt dat omdat mensen steeds meer andere dingen doen in de auto. De top-15 wordt aangevoerd door 'kletsen' en gapen, mobiel bellen volgt pas op nummer 5. Eigenlijk stond scheten laten op nummer 1, maar dat is geschrapt omdat het hooguit gevaarlijk bleek te zijn voor de relatie met eventuele medepassagiers.

Verder is het toch een beetje vaag want ik kan me voorstellen dat de krant lezen gevaarlijk is in de auto, maar is rommel op de grond gooien dat tegenwoordig ook al?

Autorijden mag dan gevaarlijker worden, mobiel bellen blijkt juist weer niet gevaarlijk te zijn.

Inderdaad het is een beetje komkommertijd. Ook in de politiek trouwens, de CDA-fractie houdt zich ook met erg belangrijke zaken bezig.

Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: The Secret Life of Pets 2
review
Blu-ray: Hellboy 4K
review
Blu-ray: Yesterday
special
Interview Team Paraluna op DreamHack Rotterdam
review
Blu-ray: Spider-Man: Far From Home
review
The Irishman
©FOK.nl e.a.