Spaanse terreurverdachte krijgt rake klappen

Rob (R@b)
Ome.Fleer had ons via de nieuws-submit te melden:

Imad Eddin Barakat Yarkas, alias Abu DahdahEen Syriër die in Spanje vastzit op verdenking van medewerking aan de terreuraanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten, is door medegevangenen het ziekenhuis ingeslagen. Hij was juist overgebracht vanuit een gevangenis in Madrid naar een cellencomplex in de stad Castellon.

Imad Eddin Barakat Yarkas, alias Abu Dahdah, werd in de eetzaal door Spaanse gedetineerden aangevallen. Volgens de Spaanse gevangenisautoriteiten in Castellon zijn de verwondingen niet van heel ernstige aard.

De Spaanse Syriër wacht op de uitspraak van zijn vonnis, dat in september wordt verwacht. Tegen hem is 74.000 jaar gevangenisstraf geëist. Hij stond samen met 23 anderen tussen april en begin juli terecht wegens het voorbereidende werk voor een bijeenkomst van radicale moslims in juli 2001 in Spanje. Ook Mohammed Atta, de leider van de kapers van 11 september, zou daarbij aanwezig zijn geweest. Tijdens die terreurvergadering in Spanje zou de datum voor het plegen van de aanslagen in de Verenigde Staten zijn bepaald.